Wij gaan niet opzij

Wedstrijden buiten Brabant gaan door mét publiek

Praatpapegaai

De KNVB weet vanmiddag te melden dat alle wedstrijden buiten Brabant gewoon plaats gaan vinden. Ook is er niet gekozen voor een oplossing zonder publiek. Dus spookstadions zullen we dit weekend niet zien als de bal toch gaat rollen. 

Of de wedstrijd daarmee helemaal veilig is is helaas door het coronavirus niet gegarandeerd. Maar wel wordt er genoemd dat de richtlijnen van de GGD en de RIVM gevolgd worden en dat dat gewoon zou betekenen dat de wedstrijden kunnen plaatsvinden. Één belangrijke kanttekening, de regio's waarin gevoetbald mag worden mogen zelf nog wel bepalen of wedstrijden wel of niet doorgaan, dus dat kan nog roet in het eten gooien maar vooralsnog positief nieuws voor de wedstrijd tegen Cambuur aankomende vrijdag. 

Bron:
KNVB, B-Side Rats
Vorig bericht
Geen BSR TV aanstaande vrijdag 20 reacties
Volgend bericht
Jeugdopleiding NAC stilgelegd 7 reacties
29 Reacties
109   3  
signase

Dus supporters uit risicogebied Helmond mogen mee naar Doetinchem?
Dus supporters uit risicogebied Eindhoven mogen mee naar Maastricht?
Dus supporters uit risicogebied Breda mogen mee naar Leeuwarden?
Lekker met zijn allen in de buscombi, zeker?
Waarom gelast de KNVB dan wel alle wedstrijden in Brabant zelf af? Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat afgelasten prima met het oog op de ernst van corona. Maar ik kan dit dan niet rijmen met het feit dat supporters uit Brabant dan wel welkom zijn bij uitwedstrijden.

7   19  
Sjorske

Uche Uche

16   0  
Jvna

Hup nac

49   5  
Ernie

Vreemd!
Typisch Nederlands, halve maatregelen.

13   0  
nacrat

Nog 10 auto en 38 buscombi kaarten!

9   1  
RaraNAC

Eigenlijk kan dit ook een competitie beïnvloeden. Voor ons maakt dat niet zoveel uit, maar ik kan mij voorstellen dat als enkele wedstrijden verplaatst worden je wat onvrede krijgt. Als Emmen spelen tegen een uitgespeeld Psv of tegen een psv wat vol in de kampioensrace zit..
belangen veranderen per competitieronde..

109   3  
signase

Dus supporters uit risicogebied Helmond mogen mee naar Doetinchem?
Dus supporters uit risicogebied Eindhoven mogen mee naar Maastricht?
Dus supporters uit risicogebied Breda mogen mee naar Leeuwarden?
Lekker met zijn allen in de buscombi, zeker?
Waarom gelast de KNVB dan wel alle wedstrijden in Brabant zelf af? Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat afgelasten prima met het oog op de ernst van corona. Maar ik kan dit dan niet rijmen met het feit dat supporters uit Brabant dan wel welkom zijn bij uitwedstrijden.

43   1  
Maarten

Leuk voor de voetbal liefhebber, maar als je even uitzoomt en naar de huidige situatie kijkt, vind ik dit toch wel weer heel erg halfbakken. Gelast gewoon alles af, dat overleven we wel een weekendje (of een aantal), maar geef als KNVB gewoon een signaal af dat je je verantwoordelijkheid neemt.

41   4  
Wanny

De KNVB denkt altijd dat voetbal het allerbelangrijkste is in het leven. Zoals Twente destijds gewoon moest voetballen net na die vuurwerkramp, steekt men hier ook weer de kop in het zand.

Overheid zou hier moeten ingrijpen als je dit echt serieus wil indammen.

5   11  
Bredafun

Hatsjieeee.......

12   5  
J nac

Zal natuurlijk heel vreemd zijn dat nac met supporters naar Leeuwarden mag.
Weer halve maatregelen in Nederland.
Op deze manier schiet je niets op.

43   10  
Dino Zoff

Fantastisch, dus kunnen die bussen met sponsors en vrijwilligers toch nog naar Leeuwarden vanuit Breda. Tenminste, ik neem aan dat ze, net als de vorige uitwedstrijd, hier absoluut bij willen zijn...toch?

7   3  
NAC4Ever

Las op VI dat de KNVB mogelijk de play-offs gaat halveren vanwege Corona. (Het zou een optie kunnen worden).

Ik vermoed dat ze dan de wedstrijd gaan spelen bij de club die in de competitie het hoogste is geëindigd.
Het zou dus erg belangrijk kunnen worden om zo hoog mogelijk te eindigen. (Even los van de eventuele kans op rechtstreekse promotie).

12   1  
Martinus

Onbegrijpelijk. De KNVB redeneert dat mensen hier meer risico lopen. Daarop is dit gebaseerd. Dus wat doen ze?

Ze laten Brabanders bepalen of zij een ander buiten de provincie willen blootstellen aan de risico's. Ervan uitgaande dat wij een groter risico vormen voor de gezondheid, ik zeg niet dat dit zo is.

Als je de uitsupporters van wedstrijden die in Brabant plaatsvinden juist laat bepalen of zij het risico willen nemen hier te komen... Dat klinkt veel logischer.

Dit is alles behalve een knoop doorhakken. Dit is geen beslissing durven nemen en dan maar zelf een tussenweg bedenken die totaal niks bijdraagt. De KNVB zit vol lafaards.

10   0  
F3

Leuk, maar een onbegrijpelijke beslissing die niet uit te leggen is. Hopelijk kijken ze over een aantal weken niet terug met spijt en "achteraf bekeken". Zie alleen maar in wat voor ellende italie zich bevind en hoe het virus ook in andere landen oprukt..

10   3  
Harrie

De Leeuwardense burgervader kan in deze aantonen of hij capabel is, want met alle respect Bredaas publiek toelaten zou niet slim zijn. Overigens ook niet logisch om de NAC selectie wel te ontvangen. 1 persoon kan het verspreiden en maak je alle problemen groter.

12   4  
Real Robert

Ik volg Signase hier.
Zoveel besmettingen bij Bredase ziekenhuizen. En dat zou onder niet-patiënten anders zijn?
Lekker het virus zo snel mogelijk verspreiden. Net als Italië!
Nee, we kunnen niet een paar weken zonder voetbal!

12   2  
Martinus

Harrie, je raakt wel een ander punt, de KNVB dwingt nu eigenlijk een burgemeester zo'n beslissing te nemen. De kans bestaat zeker dat de burgemeester aldaar besluit uitsupporters niet toe te staan. En dan krijgt deze alle kritiek.

Ik zie het al voor me. Mensen boos op de burgemeester terwijl de KNVB zijn straatje schoon veegt: "Tja, van ons mocht het. Maar ja..." Terwijl juist de voetbalbond hier de beslissing moet nemen. Het is precies deze laffe houding van de KNVB die alles behalve leiderschap uitstraalt, het is een bewijs van onkunde in Zeist.

13   0  
H.V.M.

Ik zit hier niet om een beslissing te nemen of wedstrijden (met publiek) wel of niet moeten doorgaan.
Dat laat ik graag aan anderen over.
Feit is dat het Coronavirus hardnekkig is.
Daar zijn we dus nog lang niet vanaf en dat betekent hoogstwaarschijnlijk een bizar competitieverloop.
Met of zonder publiek, dit gedoe gaat voor een hoop (sport) problemen zorgen.

5   5  
Dutchbird

Supporters uitclub niet toelaten is competitievervalsing. Burgemeester Leeuwarden kan natuurlijk wel de Cambuur supporters adviseren om thuis te blijven om op die wijze alle contact met die Brabantse epidemie verspreiders te vermijden. :-)

4   14  
Arie

Feit is dat een normale griepepidemie ook hardnekkig is. Al die halfbakken maatregelen vertellen mij enkel dat er niks aan de hand is, behalve een dubbele agenda.

5   2  
NAC4Ever

@Arie
Feit is dat er voor Corona nog geen medicijn is, waardoor de kans op meer slachtoffers door Corona groter is.

8   8  
NAC4EVER

Voor de normale griep is ook geen medicijn. Ja een week uitzieken in bed.

5   4  
Roosendaoler

Ik stel voor dat wij gewoon met zijn allen naar cambuur gaan. Besmet zijn we waarschijnlijk toch al ( of geweest). Cambuurvolk blijft uit veiligheidsoverwegingen thuis. Klinkt als fair deal.

6   3  
Sjak

De kans bestaat dat het virus zich muteert naar een veel zwaarder virus.. Er zijn veel patiënten die chronische longklachten ontwikkelen. Typisch Nederland, wegkijken op het moment dat het ongemakkelijk word.

3   0  
die ne gast

@NAC4EVER
Voor de normale griep bestaat er de preventieve griepprik, die voorkomt dat je ziek wordt of dat de symptomen milder zijn.
Mocht een normaal griepvirus dusdanig gemuteerd zijn, dat de griepprik onvoldoende bescherming biedt, kan er binnen 6 maanden een vaccin ontwikkeld worden.
Voor het coronavirus duurt dat veel langer.

O ja: HUP NAC!

0   0  
NAC4Ever

@DIE NE GAST
Die tweede NAC4Ever was ik niet.

13   1  
Theoden King

Wel of geen uitpubliek, wel of geen wedstrijden in Brabant.

Binnen een week zijn dit achterhoedegevechten en zullen alle competities in Europa stilliggen.

De grote winnaar is voorlopig het milieu door de aanzienlijke afname van verkeer en vliegbewegingen. Het glas blijft halfvol, hè!

7   0  
Cool hand

Wist niet dat dit virus rekening hield met de provinciegrenzen. Heel bijzonder.

1   1  
Misterbean

Het is niet niks, 3 uur heen en 3 uur terug in een volgepakte bus met hoestende, snotterende, proestende en niezende mensen. NAC roept de eigen supporters daarom op thuis te blijven als zij zich niet lekker voelen. Bij twijfel wordt hen de toegang tot de bus of later het stadion ontzegd. Hoe de controle verloopt, is onduidelijk. Supporters worden bijvoorbeeld niet onderworpen aan temperatuurmetingen.

https://www.bndestem.nl/nac/vier-vragen-over-de-risicovolle-reis-van-nac-naar-leeuwarden~a4402032/

Laad alle berichten na dit bericht in