Wij gaan niet opzij

Winst voor NAC O13, O16 en O18

Masthow

Met drie zeges, een gelijkspel en een nederlaag beleefden de jeugdelftallen van NAC een prima weekend. De O18 en O13 namen de drie punten mee naar Breda, de O16 hield ze hier. De O21 speelde thuis gelijk en NAC O15 ging onderuit. De O14 was vrij dit weekend.

Na twee nederlagen op rij heeft NAC O18 weer eens gewonnen. Op bezoek bij Almere City werd het 0-2. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Twintig minuten voor tijd bracht middenvelder Boldewijn daar verandering in. In de slotfase moest NAC met een man minder verder na een directe rode kaart voor Fernandes. De ploeg hield stand en Valerius maakte in de laatste minuut van de officiële speeltijd zelfs nog de tweede treffer.

NAC O16 boekte in de slotfase weer een belangrijke zege. ADO Den Haag werd thuis met 3-2 geklopt. Sarfo opende tien minuten voor rust de score voor NAC, maar een minuut later stond het alweer gelijk. In de tweede helft kwam NAC weer op voorsprong, nu via Van Heeswijk. Ook deze keer kwam ADO langszij. Tien minuten voor tijd scoorde Van Reeuwijk en nu hield NAC het achterin wel dicht. Met nog vier wedstrijden (waarvan twee inhaalwedstrijden) te gaan, heeft de ploeg van Anthony Lurling twee punten voorsprong op de degradatiezone.

Net als vorig weekend won NAC O13 uit met 0-3, deze keer van VVV Venlo. De doelpunten van Van Daalen en Van Wijk (2x) vielen allemaal in de tweede helft. NAC heeft in de laatste twee wedstrijden nog één punt nodig om de tweede plaats en dus promotie veilig te stellen.