Wij gaan niet opzij

Zevenklapper voor NAC O15, O21 wint in Den Bosch

Masthow

Met vier zeges en twee nederlagen beleefde de NAC jeugd weer een prima weekend. De O21, O15 en O13 namen allen drie punten mee naar huis. Ook NAC O14 wist te winnen, de O16 ging thuis onderuit. NAC O18 kwam simpelweg tekort tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Een uitgebreid wedstrijdverslag van die wedstrijd lees je hier.

Op bezoek in Den Bosch heeft NAC O21 de zege van vorige week een goed vervolg kunnen geven. Tegen de plaatselijke FC werd het 1-2. Kotzebue zette NAC op slag van rust op voorsprong. Een kleine tien minuten voor tijd verdubbelde Kotzebue de score, waarna de tegenstander nog iets terug deed. Desondanks gingen de drie punten mee naar Breda.

NAC O15 heeft zich prima herpakt nadat de eerste twee wedstrijden in de competitie verloren werden. Op bezoek bij FC Twente/Heracles werd geen spaan heel gelaten van de tegenstander: 0-7. Nelis, Slory en Isohadouten scoorden voor rust. Invaller Özkeles tekende in de tweede helft met een hattrick voor nummer vier, vijf en zes. Het slotakkoord was voor een andere invaller, Fatih.

Na drie wedstrijden is NAC O13 nog altijd zonder puntenverlies. Op bezoek bij Roda JC eindigde de wedstrijd in 1-4. Daarnaast werden er maar liefst tien gele kaarten uitgedeeld, waarvan zes voor NAC. Al na twee minuten stonden de Limburgers op voorsprong, maar weer twee minuten later maakte Amoah namens NAC gelijk. Na rust wisten de Bredanaars pas afstand te nemen dankzij goals van Trinidad, opnieuw Amoah en Van Wijk.

Alle uitslagen op een rij:

FC Den Bosch – NAC O21,  1-2

NAC O18 – FC Utrecht,  2-5

NAC O16 – Go Ahead Eagles,  0-2

FC Twente/Heracles – NAC O15,  0-7

NAC O14 – Sparta,  1-0

Roda JC – NAC O13,  1-4

FC Eindhoven – NAC O12, 7-21

NAC O11 – PSV,  10-13

Bron:
B-Side Rats
Volgend bericht
Mac Nulty op pad met Ierland O-21 12 reacties
15 Reacties
24   0  
Peter

@NDK

matthew denk ik

13   0  
ndk

amoah zoon van?

24   0  
Peter

@NDK

matthew denk ik

14   4  
Rubenac

Amoah en slory zijn beide de zoons van inderdaad.

5   18  
Arnac

Een van de weinige nieuwsitems waar ik kritisch op wil zijn op bsr (maar goed, andere bezoekers kiezen andere onderwerpen :p).
Jeugdvoetbal gaat om ontwikkeling en plezier en niet om resultaat.
Uitslagen zijn interessant, maar ontwikkeling van spelers zou interessanter zijn.

'Enkele weken terug heeft Kees de Vries een doel gesteld: Het versterken van zijn linker been en aanvallend meer van waarde zijn voor het team op de helft van de tegenstander. Samen met de trainers is hij hier mee aan de slag gegaan. Er was progressie de afgelopen weken met als hoogtepunt een schitterende assist met zijn linker been afgelopen zaterdag. Daarbij zorgde de assist voor de winnende treffer tegen Utrecht, '

6   12  
Badeend

Amoah, Amoah, Amoah
In heel Europa is er niemand zoals hij
Amoah, Amoah, Amoah
En niemand zo vaardig als hij

In heel Europa, alleen Amoah
Niemand zo vaardig als hij

14   0  
Die ne gast

@ARNAC
Ik snap je punt, maar kan er niet helemaal in mee gaan. Jeugdvoetbal bij een BVO is heel dubbel. De ontwikkeling van spelers moet inderdaad centraal staan, maar om spelers goed te kunnen ontwikkelen, moeten ze op een zo hoog mogelijk niveau actief zijn. En om op een zo hoog mogelijk niveau actief te kunnen zijn moet je…. resultaten halen…

Met alleen ontwikkeling centraal te stellen, kom je er dus niet.
Bij Willem II hebben ze een aantal jaar de individuele ontwikkeling boven resultaat gezet en daarmee gokten ze ook op het creëren van ‘laatbloeiers’, omdat de échte jonge talenten op jonge leeftijd toch al weggekaapt zouden worden.
De man die daarvoor verantwoordelijk was, hebben ze deze zomer uiteindelijk toch maar weggestuurd. Op papier en in theorie was het een goed verhaal, maar in de praktijk werd de kloof tussen de O21 en het eerste elftal alleen maar groter.

En uiteindelijk leidt je op voor het profvoetbal en in het profvoetbal telt alleen het resultaat, dus dan kan je daar maar net zo goed in de jeugdopleiding al mee beginnen. Niet de wil om lekker gevoetbald te hebben, maar de wil om te winnen is nodig om te slagen in het profvoetbal. Dat dat begint dus ook in de jeugd al.

5   9  
Real Robert

Fantastisch onze aanstormende talenten, maar leg mij nu eens uit wat er gebeurt bij 13-jarigen waar onze jeugd 6 gele kaarten verzamelt!
Wat is hier aan de hand? En geen enkel commentaar hier of bij de tegenstander?
Ik ben er verbijsterd over. Jongetjes van 12 jaar!

5   0  
Arnac

@DIE NE GAST
Ik ben het er ook wel mee eens dat teams op niveau moeten blijven spelen en trainen en dat het ook om winnen gaat.
De conclusie door te zeggen dat het op basis van resultaat dus goed gaat met de jeugd en met NAC, dat is een conclusie die je mijn inziens niet kan trekken.
Als spelers profvoetballer willen worden moeten ze zelf beter blijven worden en zorgen dat ze aanhaken bij het eerste elftal. Een overwinning op, bijvoorbeeld, psv bij de onder 15 maakt je geen profvoetballer.
Een leuk resultaat, maar meer ook niet.

5   6  
scheppioni

Mooi man Amoah jr !!!
Wat wisselende resultaten, het belangrijkste nu is dat jo21 presteert om de concurrentie van NAC 1 nog meer omhoog te schroeven ! HUP NAC !

5   4  
scheppioni

@ Real Robert
Felheid is geen probleem, zolang het maar binnen de grenzen gebeurd, natuurlijk zou het ook deels aan een onzekere scheids kunnen liggen..... ik ben er niet bij geweest ! Maar strijd niks mis mee, daar begint het mee !

3   6  
Cees-2

Een BVO is een bedrijf! In een bedrijf hoort men op de hoogte te zijn wat een jeugdafdeling in zijn totaliteit kost en opbrengt. Jaar in, jaar uit! Anders gezegd, het complete rendement en zeker ook het sportieve rendement. Als dat positief is, je hebt er baat bij, aanhouden. Is het totaal niet positief, eigenlijk opdoeken.

Toch aanhouden, ondanks een negatieve balans, oké, bijvoorbeeld voor de regionale uitstraling, dat mag, maar, het mag absoluut niet ten koste gaan van, waar het uiteindelijk om gaat!

Dan schiet je je eigen in je voet.

4   1  
Badeend

@Cees-2

Tenzij je als BVO natuurlijk verplicht bent een jeugdopleiding te hebben. Dan is je theoretische verhaaltje leuk, maar niet meer dan dat.

0   8  
Cees-2

Badeend: Ook dan kun je er een mouw aanpassen, wat betreft het kostenplaatje. Je gaat dan tegen de ondergrens aanzitten, of wat er nog meer mogelijk is?

12   0  
Tante Annie

Als je geen jeugdafdeling hebt, of die zo goedkoop mogelijk inricht, moet je wel echt serieus goede aankopen strikken. Want anders heb je echt geen bestaansrecht. En die aankopen zie ik nog niet echt gedaan worden. Dus wat mij betreft wel blijven investeren in de jeugd

9   1  
Ivo

Chris WM merkt op dat Mashart alle foto's en verwijzingen naar NAC op zijn Instagram heeft verwijderd. Is hij op weg naar de uitgang?

Laad alle berichten na dit bericht in