Wij gaan niet opzij

‘Colin Rosler in belangstelling Lillestrom‘

Thiestemberg

De geruchtenmolen komt langzaam op gang. Zo gaat vandaag het geluid rond dat er kapers op de kust zijn voor Noorse centrumverdediger Colin Rösler. Lillestrom uit Noorwegen is geïnteresseerd in de diensten van de nog altijd pas 21-jarige stopper.

Die interesse komt niet uit de lucht vallen. Lillestrom heeft te maken met een uitgaande transfer centraal achterin en is daarom op zoek naar een vervanger. Rösler komt dan uiteraard snel bovendrijven aangezien hij in Noorwegen nagenoeg altijd mag opdraven voor de beloftenploegen van het nationale elftal en op het moment weinig speelt bij NAC.

Onbetwiste basisspeler is Rösler slechts korte periodes geweest in Breda. Dit seizoen wisselt de Noor ook goede en slechte wedstrijden af. De laatste weken leek hij vierde of vijfde keuze achterin maar door wat afwezige concurrenten stond hij tegen ADO toch weer aan de aftrap. Het is nog maar de vraag of deze basisplaats écht perspectief biedt voor Rösler.

Bron:
B-Side Rats, VG
30 Reacties
83   5  
Scheppioni

Hoop dat ie blijft, prima potentie voor de toekomst !! Mits goed in zijn vel natuurlijk ....

15   5  
Ernie

Ik hoop voor hem dat het wat wordt, toch weer een flinke stap hoger.

55   8  
Breda*076

Ik zag dat Feyenoord zich bij Heerenveen gemeld heeft voor Joey Veerman.. Daar maak ik me veel meer zorgen over want dan zou Heerenveen daarna wel eens hierheen kunnen komen voor Haye.

83   5  
Scheppioni

Hoop dat ie blijft, prima potentie voor de toekomst !! Mits goed in zijn vel natuurlijk ....

23   1  
zwampie

Prima speler ,mits je hem ook goed begeleidt en vertrouwen geeft en tja daar schort het nogal aan , jonge spelers die bij de selectie horen om deze goed te begeleiden.
Het blijft vreemd ondanks dat hij nu wisselend speelt dat er toch ook clubs zijn die wel potentie in deze speler zien en bij NAC niet echt overtuigd zijn van zijn kwaliteiten.

29   1  
Scheids!

Tja, als deze jongen terug naar “huis” kan gaan, tegen een verbeterd contract, is ie natuurlijk niet tegen te houden !
Al helemaal niet als hij de vierde viool speelt in Breda!

15   1  
Enkhuizer

Mooie verdediger. Ik denk wel eens dat zijn concentratie hem parten speelt en dat hij zich daardoor nooit in de basis heeft kunnen spelen. Gun hem een mooie carrière !

40   2  
Ons NAC

Als ik iemand een transfer gun is het Colin wel. Lijkt me heel frustrerend om eerst basisspeler te zijn en daarna vrijwel nooit meer te spelen, maar daar hoor je Colin naar mijn idee totaal niet over zeiken. Mocht hij weer spelen doet hij gewoon weer zijn stinkende best en daar kan je alleen maar respect voor hebben. Op zijn leeftijd is het belangrijk om veel te spelen en vraag me af of dat bij NAC nog gaat gebeuren als Bakker en Adilehou weer terug zijn. Ik gun wat dat betreft ook Colin van harte een transfer.

9   1  
Kopspion

Voor mij hoeft ie ook niet weg, maar ban bang dat hij het wel ziet zitten om in zijn thuisland te kunnen gaan spelen
Mochten ze hem echt willen overnemen wel eerst laten betalen hè Manders !!!!

10   4  
Rob

Zijn contract, van een half jaar, zal wel ontbonden worden zodat hij transfervrij kan vertrekken. Omdat naast Collin ook Adilehou, Marijnissen en Siereveld onder contract staan als back-up scheelt dit de benodigde salariskosten. Alleen met dit soort constructies kan er geld vrijgemaakt worden voor een maandsalaris van een spits

25   2  
Brecht

Laat alsjeblieft Manders de onderhandelingen NIET voeren. Die vergeet geld te vragen of een bankgarantie of een overeenkomst

14   4  
Ivo

Een logische stap. Colin is Noors jeugdinternational en hoort gewoon iedere week te spelen. In Noorwegen kan hij zich in de kijker spelen. Bij NAC is hij nu zo'n beetje 4e keus.

Ik vind dat er te veel onzekerheid en onrust in zijn spel zit. Dit was al zo toen hij nog naast Riera stond. Laat die jongen lekker naar huis gaan, van dit niveau moeten we in NL ook wel spelers kunnen vinden. Voor nu hebben we met Bakker / Malone / Adilehou 3 redelijke CV's. Marijnissen kan dan doorschuiven naar de selectie als 4e optie.

20   3  
Fred1

Colin komt lengte tekort.
Daarnaast heeft hij veel onzekerheid in zijn spel.
De wijze hoe NAC speelt maakt het ook niet makkelijker.
Vanwege zone dekking wat momenteel weer heilig is in voetballand krijgen we héél véél goals tegen, NAC kan dit niet en we hebben er de spelers ook niet voor, waarom we het dan toch doen is mij een raadsel.
Staat gelijk aan zelfmoord.
Hierdoor vallen ook spelers door de mand die in een normaal systeem ( lees mandekking ) wel zouden functioneren.
Snap ook niet waarom plots alles anders moet in het huidige voetbal.
Ik denk dat wij de centrale verdediger voor de komende jaren gewoon al in dienst hebben, Marijnissen, nu moeten alleen de trainers en beleidsbepalers het nog zien maar helaas zijn die altijd later of erger nog te laat.

7   3  
Ome Cor

Zou voor Colin mooi en beter zijn.

5   0  
Yellow

Dat is toch die Netflix serie, ;-)

8   3  
Wanny

Beetje moeilijk doen en dan mag je transfervrij weg. Of je krijgt nog een half jaar doorbetaald ook.

6   0  
Geelzwartwit

Fred1

Ik snap daar ook nooit iets van. Heel lang geleden bij NAC onder Rijsbergen ergerde ik me er ook al zo aan. Voor zonedekking moet je echt hele goede spelers hebben en onwijs goed op elkaar ingespeeld zijn en communiceren. Dat is op het allerhoogste niveau al lastig genoeg laat staan in de kkd bij NAC.

Het spelletje zo simpel mogelijk houden en op individuele kwalteit moet je het verschil maken.

11   1  
RV

Voor de CV positie wil ik dan toch ook nog Adilehou benoemen.
Oké misschien niet de meest gepolijste van allemaal maar zoals Fred benoemt, zet het hem in plaats van zonedekking op de man en hij had Verheydt zoek gespeeld.

We hebben in principe wel genoeg CV's en ook Marijnissen zou een Rosler prima kunnen opvangen. In principe vind ik het ook goed dat de Graaf spelers neerzet op de posities waarvoor ze zijn aangetrokken/opgeleid. Maar vind het dan tegelijkertijd ook doodsonde dat de rechtsback positie zeer slecht wordt ingevuld en ondertussen drie aardige CV's met potentiele transferwaarde (Adilehou, Rosler en Marijnissen) geen speelpunten krijgen.

Een systeem met drie centrale zou prima passen bij dit elftal en een Adilehou zie ik zelfs op de rechtsback positie nog wel aardig uit de voeten komen. In ieder geval defensief (die had de voorzet waar de 1-0 uitkwam tegen Den Haag er wel uitgehaald), we krijgen veel teveel tegen vanaf de zijkanten.

5   3  
kees bouw

wie lukt er nu wel bij nac je kan de beste spelers halen die er op de wereld zijn 2 weken bij nac en je kan ze niet meer terug wat een beleid bij die amateurs

7   6  
Tip

Voor NAC een goeie. In een betere ploeg wordt Colin ook nog beter.

3   2  
Gjoewie

Rösler heeft geen body voor een centrale verdediger. Het is gewoon lachwekkend als je hem naast Dion Malone ziet staan.
Hij is ook geen killer. Net als Azzagari dwingt hij geen ontzag af. Dat heb je wel nodig op dit niveau. Tenzij je het kunt compenseren met een uitzonderlijke techniek zoals Messi.
Het is jammer, want het is een goede gast. Als hij denkt dat hij zich kan doorontwikkelen in Noorwegen, dan moet je hem die kans geven.
Rösler heeft nog een contract voor een half jaar. Ik denk dat ie zelf zijn koffers pakt. Een vergoeding krijgen we er niet meer voor.

7   1  
Beter de Laat dan nooit

Heeft de pech dat hij weinig krediet heeft bij de trainers. Wordt na elk foutje geslachtofferd waar Malone en Bakker dan gewoon mogen blijven staan. Blijf erbij dat met hem in de basis de opbouw een stuk minder traag verloopt. Gun hem het beste.

8   1  
Martinus

Oprecht gecharmeerd van de speler Rosler, ik begrijp nooit zo goed waarom die zo ver in de pikorde staat. Tegelijkertijd om die reden zou ik hem de transfer ook gunnen. Het klinkt als een logische stap voor hem en hij heeft de speeltijd gewoon nodig om te groeien.

5   4  
Janus

Mag van mij met een strik er omheen weg. Onder meerdere trainers gespeeld, met lang haar geprobeerd, kale klets werkte niet, normaal kapsel zit ie ook op de bank.

Zonder gekkigheid; heeft onder meerdere trainers zijn kans gehad, altijd terug naar de bank gegaan. Gewoon accepteren dat het huwelijk niet geslaagd is en lekker laten gaan.

3   5  
Rade

Ik blijf me verbazen over het krediet dat deze jongen bij een flink deel van de supporters heeft terwijl zijn cruciale fouten niet op de vingers van één hand te tellen zijn..

Van mij mag hij zsm vertrekken. Tonnetje transfersom en doorverkoop percentage voor t geval dat hij in z’n thuisland het licht gaat zien..

3   1  
Nero

Manderssss ooouuuttttttttt

6   1  
Fred1

Ach GEELZWARTWIT, alles wordt zo moeilijk gemaakt waardoor voetbal op hogere wiskunde gaat lijken.
Vroeger of eigenlijk niet eens zo lang geleden hoorde je niemand over een links of rechtsbenige centrale verdediger, er werd naar capaciteiten gekeken, het centrale duo bestond meestal uit een sloper en een “ voetballer “ die elkaar aanvulden, simpel.
Nu staan er vaak twee dwergen in het centrum, nu hoor ik iedereen zeggen en bij Ajax centraal achterin dan ?
Juist, daar lopen wel voetballers en daar kan je wel zonedekking toepassen.
Kijk nu eens bij NAC, “ Mashart “ , zien we het voor ons…..? En daar gaan we dan zone dekking mee doen, het is te belachelijk voor woorden en een garantie voor tegengoals.
Ik snap niet dat trainers dit niet zien en er niet op ingrijpen.
Om op Rösler terug te komen, op die positie is die jongen een slachtoffer voor de wolven en mist net als velen in de selectie de juiste mentaliteit en focus.
In héél korte tijd zien we dat ook aan Kosiah ,Azagari en zelfs Agougil die door de ondergrens gaan , dat is dus niet zomaar of toeval maar dat heb ik eerder al eens aangegeven, dat zit er in gebakken.

2   5  
Lamington

Houdoe!
Missen noch blij dat hij weg zou gaan. Kenmerkend voor 96% van de huidige selectie wat mij betreft.

1   2  
Bruske

Snap ook niet waarom iedereen zo positief is over hem.

Is een hele zwakke speler.
Maakt iedere wedstrijd wel een aantal fouten..
Van mij mag hij weg!

0   0  
Bas

Gewoon een hele betrouwbare stopper. Schakelde thuis die Verheijdt compleet uit, terwijl die taak in Den Haag bij Malone kwam te liggen. Ook thuis nog tegen Utrecht prima verdedigd na maanden genegeerd te zijn geweest door De Graaf. De Graaf stelt een Haags centrum op met Malone en Bakker. Moise is een aankoop van Steijn. Daarachter de jeugdtoppers als Marijnissen, Siereveld en Neelen, gepusht door Hellemons. Beter dat deze terug gaat naar zijn eigen land.

0   0  
Chris W.M.

Kwam op zijn 19e bij NAC en is nu nog pas 21. Niet elke speler is een JP van Hecke.

Ik snap dat trainers de voorkeur geven aan ervaren centrale verdedigers die doorgaans minder fouten maken of toptalenten zoals een JP van Hecke, maar Rösler is meer door voorkeuren van trainers uit de basis verdwenen dan door eigen toedoen. Heeft vorig jaar een redelijke periode gehad, maar moest het veld weer ruimen omdat voor Malone een plek gezocht moest worden en communicatie van achteruit ineens een ding werd.

Ik hoop maar dat Manders een doorverkooppercentage weet te onderhandelen (als hem dat bij Schouten al lukt moet dat bij een 21 jarige Noors jeugdinternational ook wel lukken toch?) zodat we er in de toekomst nog wat voor kunnen vangen.

Laad alle berichten na dit bericht in