Wij gaan niet opzij

Dozijn contracten loopt af, verlengen of doorselecteren?

Italo

De winterstop is het moment dat prestaties van spelers worden geëvalueerd en contracten onder de loep worden genomen. Van liefst twaalf spelers van NAC loopt het contract na dit seizoen af. Deze spelers zijn vanaf januari vrij om in gesprek te gaan met andere clubs. Een overzicht.

Roy Kortsmit
Reservedoelman Roy Kortsmit staat er goed op in Breda en omgeving. Vaak wordt er gezegd dat NAC de twee beste keepers van de Keuken Kampioen Divisie onder contract heeft staan. Zolang Olij bij NAC onder de lat staat, speelt Kortsmit tweede viool. Schikt Kortsmit zich nog een jaar in die rol? De bal lijkt vooral bij de speler zelf te liggen.

Colin Rösler
Verdediger Colin Rösler kwam in 2019 over van Manchester City. In tweeënhalf seizoen is de mandekker nooit uitgegroeid tot een onomstreden basisspeler. Ook dit seizoen is de rol van Rösler beperkt. Hij kwam in acht wedstrijden binnen de lijnen. Een vertrek, wellicht al in de winter, lijkt voor beide partijen een logische oplossing.

Moise Adilehou
De mannetjesputter pur sang was aan het begin van het seizoen nog basisspeler. Inmiddels komt Adilehou als targetman mondjesmaat tot speelminuten. Zijn perspectief op een basisplaats is dit seizoen klein. De kersverse vader pendelt momenteel vaak op en neer tussen Zundert en Parijs, waar zijn gezin/familie woont.

Gylermo Siereveld
De 19-jarige Gylermo Siereveld is volledig van de radar verdwenen bij het eerste elftal. Hij speelt zijn wedstrijden voor het O-21 elftal en is op wedstrijddagen slechts als toeschouwer aanwezig bij NAC. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen was Siereveld geblesseerd en werd hij voorbijgestreefd door Luc Marijnissen.

Milan Vanacker
Aan het begin van dit seizoen kwam Vanacker veel in actie. De laatste twaalf duels kwam hij echter niet verder dan 25 minuten in de wedstrijd tegen Jong PSV. De 20-jarige Belg moet Ligeon en Rutten voor zich dulden in de pikorde. Ondanks dat die twee verdedigers wisselvallig presteren, weet Vanacker zijn kans niet te grijpen.

Welat Cagro
Middenvelder Cagro is feitelijk pas net bij NAC begonnen. Toch staat ook hij in dit rijtje, omdat zijn contract na dit seizoen afloopt. Cagro heeft zich direct opgewerkt tot basisspeler. Voldoende perspectief dus voor de 22-jarige Belg, die tevreden zal zijn met de speelminuten die hij maakt.

Yassine Azzagari
Voor Azzagari moest dit het seizoen van de waarheid worden. Tot dusverre is het een tegenvallend verhaal. Na de komst van Cagro is Azzagari uit de ploeg verdwenen. In de laatste vier duels bleef Azzagari 90 minuten op de bank. De 20-jarige middenvelder zal zich de komende maanden moeten terugknokken, om aanspraak te maken op een nieuw contract.

Sabir Agougil
De 19-jarige Agougil tekende in 2019 al zijn contract bij NAC. Sindsdien maakt de middenvelder kleine stapjes. Dit seizoen kwam hij tijdens vijf competitiewedstrijden binnen de lijnen. Met name in de bekerwedstrijd tegen VVV maakte hij een goede indruk. Of het voldoende is voor een contractverlenging zal komende maanden blijken.

Odysseus Velanas
Afgelopen zomer kwam Velanas over van FC Utrecht. Gestart als basisspeler, uit beeld geraakt en inmiddels aan het opkrabbelen. Trainer De Graaf ziet de potentie, maar tot op heden komt het er niet uit. NAC heeft de optie om het contract met Velanas automatisch te verlengen. Voor het zover is, zal Velanas eerst meer moeten laten zien.

DJ Buffonge
De periode van DJ Buffonge bij NAC is geen gelukkige. Blessureleed speelt hem parten. De speler waarvan wordt gezegd dat hij op trainingen briljante dingen heeft laten zien, raakt maar niet fit. Met een aflopend contract op zak lijkt het niet meer dan waarschijnlijk dat beide partijen afscheid van elkaar zullen nemen.

Pjotr Kestens
Aanvaller Pjotr Kestens heeft zijn basisplaats dit seizoen niet kunnen vasthouden. De Belg moet het momenteel doen met invalbeurten. De vraag is hoeveel rek er nog zit in de 20-jarige buitenspeler. De komende maanden moeten uitwijzen of Kestens de volgende stap kan zetten.

Mario Bilate
Aanvaller Bilate zit al een poos in de lappenmand. Zijn debuutwedstrijd (de aanvaller viel na zeven minuten geblesseerd uit) is tot op heden typerend gebleken voor zijn periode bij NAC. Een fitte Bilate kan van waarde zijn voor NAC, maar het is de vraag hoeveel geduld de club nog heeft.

Bron:
B-Side Rats
70 Reacties
138   8  
Ivo

Ik ben van mening dat je gewoon hard moet doorselecteren. Deze jongens hebben de kans gehad en hem niet gegrepen. Met uitzondering van Kortsmit, die door een uitstekende Olij weinig heeft gekeept. Als Olij in de zomer vertrekt is hij wel een goede back-up.

De andere jongens in dit lijstje zijn te wisselvallig of blessuregevoelig, de pure kwaliteit ontbreekt om NAC naar een hoger level te tillen. Fijne kerels, lieve jongens, maar niet het niveau wat we nodig hebben.

Hopelijk komt er snel een TD die knopen doorhakt. Manders en een technisch hart moet je niet over hun graf laten regeren. Straks zitten we nog jaren aan jongens vast die tekort komen.

19   2  
Kopspion

Lastig verhaal zolang de overname niet afgerond is
Wie gaat er nu bepalen ?

138   8  
Ivo

Ik ben van mening dat je gewoon hard moet doorselecteren. Deze jongens hebben de kans gehad en hem niet gegrepen. Met uitzondering van Kortsmit, die door een uitstekende Olij weinig heeft gekeept. Als Olij in de zomer vertrekt is hij wel een goede back-up.

De andere jongens in dit lijstje zijn te wisselvallig of blessuregevoelig, de pure kwaliteit ontbreekt om NAC naar een hoger level te tillen. Fijne kerels, lieve jongens, maar niet het niveau wat we nodig hebben.

Hopelijk komt er snel een TD die knopen doorhakt. Manders en een technisch hart moet je niet over hun graf laten regeren. Straks zitten we nog jaren aan jongens vast die tekort komen.

65   13  
Den Tinus

Kortsmit en Cagro verlengen.
De rest zou Nac moeten laten gaan.

47   5  
Willem 4,5

Nog belangrijker is onmiddelijk doorselecteren op M.Manders, als het kan nog voor de kerst!

19   4  
Geelzwartwit

Alles is afhankelijk van de nieuwe td. Persoonlijk zou ik van deze lijst Agougil en Kortsmit langer aan de club verbinden. De rest helaas niet.
Kom je in de KKD op plek 9 al niet mee dan zal het niet snel veel beter worden denk ik.

89   5  
Racebabe

Ik zou Kortsmit, Cagro en Agougil verlengen, de rest laten gaan.

30   0  
Nac

Ik zou Agougil nog de kans geven, in de invalbeurten en in de wedstrijd tegen vvv laat hij zien wel degelijk goed te kunnen voetballen.

Kortsmit verlengen
Cagro verlengen. Hij zal niet al te veel verdienen en is wel degelijk van waarde voor nac.

14   23  
Tip

Ik laat dat graag aan onze deskundigen over. Lees Technisch Hart. Trap zelf nog steeds tegen een bal maar dat lijkt me niet genoeg me te promoveren tot deskundigen. 😎 Als de komst van een TD nog lang duurt altijd wel zekerheidshalve ontslagbrieven versturen. Maar dat heeft nog tijd. Kortsmit zeker houden, is net zo goed als Olij. Maar dat weet iedereen.

8   60  
Bredaaaaa

Het slimste en goedkoopste is om gewoon door te gaan. Bilate is een belangrijke speler in de hiërarchie. Cagro is een geweldige speler. Azzagari is een groeibriljant. Rösler de perfecte stand-in. Dj Buffonge is nog een twijfel geval, maar onder de Graaf kan hij uitgroeien tot een nieuwe Diba.

24   9  
SjorsNAC

Roy Kortsmit > Altijd proberen te verlengen.

Colin Rösler > Verkopen als dat mogelijk is.


Moise Adilehou > Afscheid nemen


Gylermo Siereveld > Afscheid nemen.

Milan Vanacker > Afscheid nemen.


Welat Cagro > Nog Afwachten, speelt niet onaardig.


Yassine Azzagari > Genoeg kansen gehad, neig naar afscheid nemen.

Sabir Agougil > Verlengen tegen gunstige voorwaarden

Odysseus Velanas > Afscheid nemen.

DJ Buffonge > Zeker afgescheid nemen

Pjotr Kestens > Verlengen

Mario Bilate > Twijfel, er moet in ieder geval een spits komen die er meer dan 10 in een seizoen maakt, maar ben wel fan van Bilate.

12   1  
Badeend

Alles staat of valt bij een goed plan en goede begeleiding van deze (veelal jonge) spelers binnen de club. Daar is al heel lang een gebrek aan (ik heb het denk ik nog nooit meegemaakt) dus dan kun je alleen individueel en als team presteren als zaken toevallig op het juiste moment in elkaar vallen. Dat je bijvoorbeeld een aantal spelers hebt die heel goed snappen hoe het werkt én niet alleen voor zichzelf willen voetballen (Lurling, Zwaanswijk, Schreuder - dat soort types).

Er was de hoop dat Ralf Seuntjens die rol zou kunnen vervullen maar persoonlijk vrees ik dat hij te ver over de top is en daarnaast kan hij het niet alleen. Veel van de overige 'ervaren spelers' die NAC heeft, laten het zelf al niet zien en zijn ook niet in staat om hun teamgenoten beter te maken (Malone, Bakker, Rutten, Ligeon).

Zo'n Vanacker zou een prima back voor NAC kunnen zijn, maar dan moet hij wel goed begeleid worden en in een duidelijk stramien vallen - een écht vast idee met het team. Daar is geen sprake van.

Het lijkt erop dat het in de jeugd vrij goed gaat, maar de stap naar het eerste kan niet goed gemaakt worden. En dat is de job van een TD, om te zorgen dat het klimaat er wél is.

8   41  
Akkie

Verlengen:
Roy Kortsmit
Colin Rösler (indien verkoop lukt-verkopen)
Moise Adilehou
Welat Cagro
Odysseus Velanas
Sabir Agougil (1 jaar verlengen)
Mario Bilate ( 1 jaar verlengen)


Laten gaan:
Gylermo Siereveld
Milan Vanacker
Yassine Azzagari
DJ Buffonge
Pjotr Kestens


22   7  
PietP

Wat een heerlijke dooddoener van schoolmeester Tip weer, dat we het aan het technisch hart over moeten laten.
Alsof wij hier ter vermaak onze eigen opvattingen niet mogen delen. Want wij zijn de domme supporters die nergens verstand van hebben. Schei eens lekker uit.

4   46  
Oosterhout

Bilate houden !!!!!

17   4  
Ivo

@Badeend

Vanacker kwam in de zomer van 2019.
Brood, Weijs, Hyballa, Steijn en de Graaf zagen er alle 5 geen basisspeler in. Hij kwam tot een paar invalbeurtjes in Coronatijd.

Dat we die jongens maar kansen willen blijven geven is sympathiek maar ook onze zwakte.
Wij willen naar de eredivisie. Deze jongens staan daar allemaal heel ver vanaf.
Pure kwaliteit en talent komen echt wel bovendrijven. Maar als je de stap van veelbelovende jeugdspeler naar vaste kracht in de selectie niet kan zetten, dan houdt het op.

7   11  
Veerse naccer

Het zelfde wat sjorsnac zegd alleen bilate zou ik ook weg doen en ja moise en rosler zie ik veel liever dan malone ,maken wel eens foutje maar ze lopen zo middenveld in of geven een bal tussendoor waar je veel meer aanvallen door krijgt .
Lamme malone kan ik niet meer naar kijken pasje naar links of naar de kieper die dan de bal weg trapt ,bal kwijt en weer terug met z'n alle.
Buiten spelers worden afgerekend dat ze geen backs zijn en onze backs zijn de grootste prutsers van de kkd leuk man nac taktiek

2   18  
Rob

Alleen Agougil en Kestens verlengen.
Kortsmit alleen bij een vertrek van Olij.

2   8  
Real Robert

Alleen Agougil ( 1jaar) en Kortsmit
verlengen.
Probeer deze winter al afscheid te nemen van Rosler en Adilihou. Deze laatste is allang klaar met NAC!
In januari wel weer naar Afrika en voor de rest van uit Parijs pendelen; belachelijk gewoon.
Wellicht proberen om ook Olij reeds nu te We hebben Kortsmit.
En Buffonge; scheelt in ieder geval sociale lasten en auto’s.
Alle vrijgekomen gelden naar een goede spits en linksback!

7   7  
RaRa

Wie zijn wij om van deze spelers iets te vinden? Ik ken ze niet persoonlijk, zij mij al helemaal niet (ook al draag ik bij aan hun salaris…). Ze zijn mij niets verplicht, dus laat mij m’n bek maar houden en met paar maten samen vooral een pilsje op ze nemen!

2   32  
RaRa

Verder zou ik alleen Bilate willen behouden!

4   8  
Scheppioni

Agougil, Rossler, Kortsmit zeker verlengen !! Azzagari heb ik toch nog zeker een voordeel van de twijfel, iets meer ervaring en overzicht kan hij zeker van waarde zijn voor ons NAC want hij brengt wel degelijk balans in het elftal !!! Van acker, Kestens en Moise mag bij geen interesse, Cagro nog geen goed oordeel over !💛🖤
Is die schijt ad er nu nog steeds ??😡

33   3  
samson

My god, die mensen die Bilate willen houden. Hij heeft dit seizoen 3 van de 20 wedstrijden gespeeld en nog slecht ook. Op basis van wat dan. Wij kunnen ons gewoon geen spelers veroorloven die ieder seizoen een half jaar in de lappenmand zitten.

4   2  
Steef

Er zitten er geen tussen die je per se móet behouden.
Een aantal kan je onder goede voorwaarden verlengen.
Ik verwacht weinig concurrentie.

4   8  
die ne gast

Agougil zeker verlengen. Kestens zie ook nog steeds potentie is. Adilehou zou ik er ook nog wel bij willen houden. Nederlandse verdedigers hebben over het algemeen minder een 'slagersmentaliteit' dan Adilehou, dus dat is dan een mooie aanvullende kwaliteit in je selectie.

Voor de anderen kan je vergelijkbaar of beter niveau terug halen.

Zo, wanneer kan ik mijn contract als adviseur Technisch Hart tekenen? ;-)

16   14  
DunErwt

TIP het orakel in voetballand, mag Flieger terug komen aub

16   21  
Bredafun

1 zijn we r vergeten.
De Rooij verkopen.

2   1  
Dutchbird

Normaal gesproken zou ik zeggen doorselecteren maar nu de overname niet lijkt te lukken en Manders er een financiële puinhoop van heeft gemaakt, vrees ik dat de grote drie dit aangrijpen om de selectie nog verder uit te dunnen.

7   14  
Bredaaaaa

2022 zal het jaar worden van de Graaf en zijn super lads. Ralf Seuntjens en Mario Bilate gaan de strijd aan. Velanas zal onze Fabregas worden. Bakker en Malone de schrik van alle aanvallers in de KKD. Van Schuppen gaat op zijn van Persie’s groeien en veel goals maken. De Rooij zal Overmars doen verbleken (over 15 jaar een icon in de nieuwste FIFA ). Azzagari en Antonia worden winnende gladiatoren. In Breda gaan we een “mount Rushmore” bouwen met de gezichten van het technische hart. 2022 will be YELLOW BLACK!

4   5  
Anno1971

Alleen Agougil is de moeite waard om te verlengen, daar zit nog potentie in. De rest is gewoon niet goed genoeg. Zoals Alex Schalk een tijdje terug in de Grgenpressung podcast terecht zei: NAC moet stoppen met genoegen nemen met de middelmaat. De lat moet omhoog! Anders blijf je op dit niveau doorakkeren….

5   2  
Wanny

Met welke van deze spelers zou je nu of in de nabije toekomst de eredivisie in kunnen? Zo moet je er naar kijken.

Alle jongens die al de nodige ervaring hebben voldoen niet aan dat criterium, dus die moeten we niet gaan verlengen. Kortsmit kan de enige uitzondering zijn, maar alleen als Olij weg gaat. Hij is te goed om op de bank te houden.

De jonge spelers hebben nog een paar maanden om zich te bewijzen. Als je in deze matige selectie al weinig speelminuten maakt lijkt het me duidelijk dat je tekort komt.

9   3  
RV

Niet verlengen van die jongens die net minuten zijn gaan maken in het eerste (Agougil, Azzagari, Kestens, VanAcker, Adilehou) betekent ook dat er weer nieuwe jeugd moet komen om de selectie aan te vullen. En als je die moet doorselecteren moet dat (bij nog een jaar KKD) ook weer van goedkope en jonge spelers komen (hetzij intern vanuit de jeugd, hetzij extern).

Deze spelers kennen de club en dat geeft rust naar volgend jaar toe. Clubs als NEC, Go Ahead en Cambuur hebben jarenlang niks anders gedaan. Een goede mix neerzetten van doelpunten, ervaringen en jeugd. Bij promotie kan er vervolgens door geselecteerd worden.

Ik vind Adilehou voor de eerste divisie ijzersterk en vind hem ondergewaardeerd. Malone en (in mindere mate) Bakker zijn opbouwend echt niet beter. Ook een stukje lef in zijn spel (dribbelt gerust 20 meter het middenveld in).

Kestens begrijp ik wel dat er twijfel is.
Maar heeft wel iets verrassends in zijn spel en laten we eerlijk zijn, prestaties zijn niet minder dan die van de Rooij. Twijfel...

Agougil en Azzagari hebben beide ook iets vind ik, jongens van de club, ik zou ze altijd een kort contract geven als die mogelijkheid er is. Vind het ook wel jammer dat Agougil minder kansen krijgt nu Cagro in de pikorder voorbij is gestreefd. Zal vast aan mij liggen maar ik zie het nog niet zo in Cagro (zolang hij Haye beter laat renderen is het prima maar dat zou Agougil ook kunnen).

VanAcker heb ik van genoten zijn inzet en enthousiasme. Inderdaad te licht, maar die haalde tenminste wel die voorzetten er uit en gaf 100% (heb ik Rutten nog niet op kunnen betrappen). Voor de lange termijn komt hij wel iets tekort denk ik.

Buffonge, Bilate, Velanas, Siereveld en Rosler hebben denk ik weinig toekomst in Breda.

1   2  
Gjoewie

Tja, ik kan hier een lijstje met mijn voorkeuren geven, maar wat heeft dat voor nut? Ik wil in verband met dit, toch wel interessante, probleem toch wijzen op de noodzaak van een Technisch Directeur.
Ik kan me niet voorstellen dat TL:bier: thuis niets zit te doen. Hij heeft vorig jaar al een goed beeld gekregen van de toenmalige selectie. Laat hem als extern adviseur de selectie doorlichten en een voorstel doen. Of hij daarna alsnog Technisch Directeur wordt onder een nieuwe eigenaar, is weer een tweede.

0   11  
Fr@nk

Alleen Pjotr Kestens en Welat Cagro behouden. De rest voegt niks/te weinig toe

2   1  
fvf6

Kortsmit , Adilehou ,zou ik zeker verlengen , ik ga er van uit dat we ook dit jaar niet promoveren en zou daarom ook Azzagari en Agougil die beide nog jong zijn graag behouden zien voor NAC . Ik vindt dat dat jongens zijn waar meer in zit dan wat er nu uit komt . En als je al de spelers uit het lijstje zou laten gaan is de bankbezetting wel heel mager en moet je waarschijnlijk veel investeren om de selectie op peil te houden .

6   2  
Steef

@ BREDAAAAA wat rook, drink of slik jij?
Dat wil ik ook! Lekker man.

2   5  
Nero

Alleen korsmit de rest is niet veel

5   4  
Hont

Houden: Agougil, Azzagari, Kestens en Kortsmit. Eigen jeugd met een toekomst plus een goede reservekeeper.
Mits goedkoop zou je Velanas ook nog kunnen houden.
Wat de rest betreft kunnen we beter doorselecteren.

3   23  
Oosterhout

Ken je inhoud !!!!
Bilate is niet fit door medische staf !!!
Vraag elke speler en iedereen wil hem houden !!
Zodra hij fit is belangrijk voor ons !!!

11   7  
De muzikant

Bye bye Bilate

7   0  
Dun Diëe

Ik lees veel reacties die een paar spelers opnoemen die mogen blijven maar het gros laten gaan. Ik wil die mensen er op wijzen dat er dan wel betere spelers voor in de plaats moeten komen. En dat is in het geval NAC zo simpel nog niet zonder TD en met een hotseknotsbestuurder als Manders aan het hoofd die de handtekeningen zet. Hoewel we zeker aan de kwaliteit van de spelers mogen twijfelen (doe ik ook) is iets meer nuance wel op zijn plaats.

9   3  
Nonkel Frans

Wie belt Ton Lokhoff?

1   4  
Ome Cor

Kortsmit zeker houden, Cagro ook maar niet tegen elke prijs en heel misschien Sabir Agougil maar dan moet ie wel grotere stappen gaan maken.

De rest is zeer goed te vervangen.

2   1  
N1912

Agougil en Kestens sowieso verlengen, Kortsmit daar waar mogelijk ook. Beide jongens die in hun eerste seizoen betaald profvoetbal al best aardige dingen hebben laten zien. Of ze daadwerkelijk door kunnen groeien naar een vaste basisplaats is afwachten, maar zulke jongens moet je de tijd gunnen.

Van Rosler vind ik het zonde dat hij maar niet het volledige vertrouwen krijgt, want voetballen kan hij echt wel. Tegen Utrecht speelde hij een prima pot, is een jongen die mee kan groeien naar eredivisieniveau. Ik zou hem er graag bijhouden maar verwacht dat hij vertrekt.

Azzagari, Cagro, Velanas en DJ moeten zich de komende maanden bewijzen. Op basis daarvan bepalen of ze contractverlenging aangeboden krijgen. Vanacker als selectieopvulling erbij houden kan ook geen kwaad. Na dit seizoen afscheid nemen van Rutten of Ligeon, dan kan die vrijgekomen positie prima ingevuld worden door Vanacker.

Adilehou ben ik best gecharmeerd van, maar alleen verlengen tegen gunstige voorwaarden. Bilate zou ik sowieso gaan vervangen na dit seizoen. Siereveld wellicht nog een prestatiecontract geven, is pas 19 en kan nog uitkomen in de -21.

0   5  
Nr. 20

Even los van deze spelers…..niets verlengen. Eerst duidelijkheid overname. Dan eerst een TD aanstellen. De TD bepaalt dan beleid en stelt technische staf en scoutinf samen. Dan pas spelers aantrekken die passen en klik hebben met een goede mix tussen jong en ervaren. Begrijp ook dan dit geen maanden moet duren dus zou fijn zijn als hier in Q1 duidelijkheid in komt. Verder wens ik iedereen fijne dagen en hopelijk een beter jaar voor NAC in 2022!

7   7  
Nacman

Niemand verlengen opzoek naar betere spelers .
Brandhout lozen

2   0  
Badeend

Ivo,

Vanacker was maar een voorbeeld. Maar als je erop door wil gaan - hij is pas 20, speelde zijn eerste seizoen nog in de A-junioren en vorig jaar in de O-21 waar de competitie van is stilgelegd. Tot dit seizoen had hij spelers als Schouten en Van Anholt voor zich, dan snap ik best dat je als 18/19-jarige niet wordt gezien als absolute basisspeler.

Maar dat was mijn punt niet - de begeleiding laat gewoon te wensen over, waardoor het inderdaad is zoals jij zegt: pure kwaliteit komt "bovendrijven". Eigenlijk dus een kwestie van geluk en toeval, want NAC (1) heeft geen geweldig scouting apparaat (al is Lex een encyclopedie, volgens de Lex-fanclub), (2) vist NAC in een vijver en regio waar veel clubs in vissen en (3) heeft gewoon niet per se veel te bieden, zeker niet ten opzichte van andere BVO's.

Het is zoals het gevoel wat je automatisch bekruipt bij het lezen van de notulen van de clubraad: alles bij NAC is toeval en 'gebeurt'. Er is niemand met visie en een plan. Wat een treurnis.

2   0  
Martinus

Kortsmit (die Olij echt wel kan opvangen) en Kestens (voor mijn gevoel zit daar rek in) zou ik zelf verlengen, Cagro wellicht ook wel, die is ook niet zo verkeerd gestart, zeker als je ziet waar NAC staat. Wat de rest betreft lijkt doorselecteren logisch, maar alleen als er mogelijkheden daarvoor zijn.

Als de overname blijft duren en duren komt er een moment dat je toch niet zo maar moet weggooien wat je hebt, omdat je dan allerminst zeker weet of wat er voor terugkomt minimaal gelijkwaardig is (zeker als je er bij optelt dat spelers vaak eerst hun draai moeten vinden bij een nieuwe club). Zo ver is het nog lang niet, dus vooralsnog zeg ik, vooral doorselecteren. Maar veel hangt af van die overname.

3   1  
Breda

Agougil klein contract, Kortsmit en Cagro houden. Verder afscheid nemen.

8   0  
Willie nac breda

De volgende dolksteek van de familie steijn staat in het AD:

Maurice en Sem Steijn laten hectisch jaar achter zich: ‘Schandalig hoe ze bij NAC met mijn vader zijn omgegaan’

Wat een stelletje.......

15   2  
076

Er zijn hier dus mensen die Bilate willen houden….. echt, hoezo dan?? Totale miskoop.
En zal niet weinig verdienen he. Nauwelijks rendement. Iedere “aankoop” van Steijn mag overigens weg zodra contract afloopt. Er is er niet 1 die iets toevoegt.

8   0  
Kipiani

Willie, dan moet de familie Steijn toch echt bij Manders en de RvC zijn. Niet bij NAC. Als je begrijpt wat wij bedoelen ?

2   9  
Tip

@PietP. Je kunt niet lezen. IK schrijf dat IK het aan het technisch hart overlaat want dat IK me niet deskundig voel. Mag ik dat van mezelf vinden ? Andere supporters kan ik niet over oordelen. Stop eens met dat zielig gedoe man.
@Dunerwt. Tsja. Als je zijn reacties hebt gevolgd dat zie je dat hij zich steeds vast bijt in 1 persoon. Eerst was dat bv.@OmeCor.... en nu ben ik de 'sigaar.'
Natuurlijk heeft zulk een gedrag een reden; zijn frustraties botvieren op een ander waarop hij al zijn ellende projecteert. Het is uitsluitend zielig voor @Dunerwt zelf.

0   2  
Leurenaar

Kortsmit houden, van de rest afscheid nemen.

3   1  
n@©

Deze spelers zijn de reden dat we een anonieme middenmoter zijn op het tweede niveau. We willen toch terug naar de Eredivisie? Dat gaat niet lukken met deze spelers.

3   3  
Janus

Kortsmit zou ik ten alle tijden proberen te verlengen. No nonsens mentaliteit en een prima keeper.

Voor sommigen is het vloeken in de kerk, maar ik zou toch Bilate nog eens een seizoen aan het werk zien. Heeft vorig jaar met het angsthazenvoetbal van Steijn goede wedstrijden afgewisseld met hele slechte. Ik denk dat hij in een aanvallend systeem met Seuntjens kort achter hem best goed tot zijn recht kan komen. Geef hem een contract voor een jaar, betere spitsen ga je voor een KKD middenmoter niet vinden ben ik bang.

1   3  
GeelZwartHart

Moise en Roy verlengen en de rest niet

5   0  
Fritske d'n Olifant

Voor de ontwikkeling van jong talent zijn de afgelopen seizoenen killing geweest. Van alle trainers in de afgelopen jaren hadden alleen Van der Gaag en Weijs een idee bij de ontwikkeling van de jeugd bij de selectie. Steijn wilde ze niet en De Graaf stelt sommige spelers alleen op bij gebrek aan alternatief heb ik het idee. Daarnaast is het als talent lastig je draai te vinden bij een zwabberende ploeg. Het is mooi dat desondanks toch een jongen als Van Schuppen boven komt drijven. Maar het is voor mij nu heel lastig om spelers als Azzagari definitief af te schrijven omdat je weet dat zo'n jongen meer kan dan hij nu laat zien. Hetzelfde geldt voor Kestens en VaNACker. VaNACker is echt niet minder dan de concurrenten op zijn positie. We weten nu wat zijn beperkingen zijn, maar we weten niet of hij nog door kan groeien omdat hij zo weinig speelt. Agougil heeft een aantal keer een sterke indruk gemaakt en zou ik het liefst zien blijven.

1   2  
Jf

Dit alles hangt af van de overname, er gaan geruchten dat januari de nieuwe eigenaar komt. Die willen rond de 15 miljoen investeren in het team. Dan moet je veel van deze jongens laten gaan.
Spelers halen als Diemers of Antonucci die net buiten de boot vallen bij de topclubs.
De spelers die je kan behouden zoals Agougil alleen al voor de o21.
Verder doorselecteren met goede spitsen.

Haye gaat vermoedelijk weg voor de hoofdprijs.

2   0  
Rade

Agougil, Azzagari en Kestens verlengen. Kortsmit zal zelf niet willen blijven als tweede keeper lijkt me

11   1  
Enkhuizer

Totaal off topic: Thom Haye is echt een bijzondere kerel. Niet standaard voor de voetbalwereld. Er wordt hier vaak geroepen dat hij op basis van zijn kwaliteiten wel snel weg zal gaan. Als ik zijn posts op insta zo zie gelden voor hem heel andere dingen. En wij geloven t soms zelf niet meer maar NAC is blijkbaar nog altijd een heel leuke club. Een warm bad. De spelers lijken t onderling ook erg naar hun zin te hebben. Zo kan t zomaar zijn dat ie blijft. Puur op gevoel.

2   1  
Felix

Doorselecteren :

Alleen doorgaan met: kortsmit en adilheoe en kerstens

Afscheid nemen van:
Azagari, Bilate, Vanacker , siereveld buffonge,

Twijfel: agougil, rossler en velanas

0   0  
NAC4ever

Aantal wisselingen in de selectie maakt het jaarlijks op deze wijze FC Duiventil.....

Daarmee creëer je in mijn ogen vaak echt geen ploeg die promoveert

2   0  
Gampel

Alle spelers rond de 20/21 jaar die geen basisplaats hebben of regelmatig (veel) minuten mogen maken maar wel bij de selectie horen laten gaan. Een betere vervanger pik je zo op (scouting!?). We zijn een middenmoter in de kkd en daar hoor je als beroepsvoetballer op die leeftijd al een verschil te maken (vul de namen maar in)!!
Ervaring is belangrijk maar bewezen mankepoten dien je zo snel mogelijk te lozen. Vaker geblesseerd dan inzetbaar en boven de 25, dan is daar de deur (vul de namen maar in)!!
'Sunk Costs' is een economisch principe dat ook van toepasbaar is op spelers... (vul de namen maar in)!!
Ergo, Kortsmit houden!! en de rest moet langs de lat...

1   0  
Guuske

Je moet er een aantal verlengen, voorkeur eigen jeugd, anders wil er niemand meer naar de jeugd opleiding van Nac in de toekomst. Nieuwe eigenaren zijn er voor winter 2022 waarschijnlijk nog steeds niet. Dus houden de 3 van Breda samen met Manders de club nog langer in gijzeling.

3   0  
Bas

Fout nr 1: aandeelhouders hebben geen verstand van voetbal

Fout nr 2: aandeelhouders stellen luchtfietser Manders aan

Fout nr 3: Manders laat z’n vriendje Steijn een berg geld er doorheen jagen

Fout nr 4: Bouwvakker Hellemons neemt het roer over en blinkt uit in middelmaat

Fout nr 5: zaakwaarnemers brengen spelers in plaats van goede scouting

Fout nr 6: men overschat de eigen academie

Fout nr 7: iedereen ziet het, maar niemand grijpt in. NAC glijdt weg

2   0  
@ bas

Dat terwijl NAC toch zo’n beetje het grootste budget heeft in de KKD..

2   0  
Tim

Hellemons roept: ‘we leggen de lat heel hoog’. Hoe kan dat als je zelf niet weet wat niveau is?

2   0  
Freek

Het feit dat mensen als Lokhoff in korte tijd zijn opgestapt, dat zegt genoeg hoe ziek degenen zijn die er wel al jaren zitten

0   0  
den hulk

allea spelers wegdoen met de geldschieters een nieuw elftal wegzetten net als jan smits van volendam muhren van mieghem enz maar ja een nieuw bestuur is ook wel noodzakelijk op het ogenblik is alles amateur niveau

0   0  
Ratkopf

Laten we eerlijk zijn. Steijn gaf jonge spelers geen enkele kans. Zijn opvolger doet dit wel. Als je niet in staat bent om in deze belabberde selectie je kans te pakken dan zegt dat helaas genoeg. Moise, roy verlengen. Van de overige spelers helaas afscheid nemen

Laad alle berichten na dit bericht in