Wij gaan niet opzij

Of Samen voor NAC loopt...?

Gisteren ging het supportersinitiatief 'Samen voor NAC' van start. En dat deden ze goed. De geef-je-korting-terug-aan-NAC actie is doordacht en geeft supporters (en sponsors) de mogelijkheid om mee te bepalen waar hun gift aan besteed wordt. In nog geen anderhalve dag staat de teller op € 5.336,50. Deze donerende NAC-ers lieten allemaal zien dat voor hun niet de divisie waarin we spelen, maar de club voorop staat. We kunnen veel lullen met zijn allen (zijn we goed in), maar soms moet er gepoetst worden. De terugbetalers gaven de 'degradatiekorting' op hun SCC (of meer) terug aan Samen voor NAC. Kan jij ook doen, trouwens. Heel simpel via SamenvoorNAC.nl. Even klikken, even tikken en klaar. Kan je gelijk even gauw wat info mee pakken. Dan zie je dat dit een goed opgezet eerste (!!) initiatief is van 'Samen voor NAC'. Deze club mensen streeft naar structurele verbeteringen in inkomsten en uitgaven bij NAC, door kennis en ideeën van supporters te gebruiken. Dit idee is daar dus het eerste van. Leuk om te weten is dan natuurlijk op welke tribunes we deze 'sponsoren' tot nu toe vinden. Nou, dat weten we inmiddels. Tot noch toe is de verdeling als volgt: [table caption="Opbrengst tot nu toe" width="100%" colwidth="20|100|50" colalign="left|left|center|left|right"] Vak,Euro,aantal donaties,gem. per donatie B-side,1804,113,16 Vak G,1336,79,17 Ere,1015,52,20 Hoofd,608,17,36 Geen,574,28,21 Totaal,5337,289,18 [/table] Cijfertjes zijn afgerond. Enneuh... de hoogste teruggever tot nu toe stortte € 205,- terug! Heel mooi natuurlijk, u bent allen helden! Maar daar kan nog meer bij! Help mee om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen en bepaal zelf mee waaraan dat geld besteed wordt! Dat kan dan dus nooit in een bodemloze put zijn. Dat zie je niet bij veel andere clubs hier in Nederland. Het gaat niet om de divisie, het gaat om de club!

Bron: B-side Rats, Samen voor NAC

Vorig bericht
Ligeon waarschijnlijk niet naar Willem II 19 reacties
Volgend bericht
NAC bezuinigt voor 6 ton op kantoorpersoneel 76 reacties
Terug naar overzicht
52 Reacties
0   0  
7hills

Als NAC supporter kon ik niet anders dan 19,12 overmaken. Ben wel benieuwd welke projecten er bedacht gaan worden waar NAC in ondersteund gaat worden. Ongetwijfeld zal er iets met de jeugd gedaan gaan worden, maar verder laat ik het aan de heren initiatiefnemers over....Hulde dat er iets gebeurd in ieder geval vanuit de supporters!

0   0  
Mafkees

Voor de jeugd worden ook andere initiatieven ontwikkeld op het moment. Dus ze moeten elkaar niet in de weg gaan zitten, dan zou de jeugd vast een optie kunnen zijn denk ik.

Maar ik zag laatst ook een klacht over een kapotte lift voor fans in rolstoelen... al 2 jaar! Vind ik ook nogal de moeite waard. Dat is toch mesjokke?

0   0  
S.HB.NAC

Laten we dr maar een wedstrijdje van maken. Hoofdtribune kom op, dat kan beter. Vraag je zoontje of dochter of ze 5 euro aan pappie willen geven en doneer!!! Zorg maar dat jullie gelijk met de bside komen!!!
Ps leg die 5 euro dan weer onder t kussen van je kroost als lieve beloning!

0   0  
NACdeClub

S. HB NAC,

De sponsoren en dus de grotendeel van de Hoofdtribune krijgen de optie om voor Eredivisieprijzen te blijven sponsoren. De korting wordt dan direct omgezet in een tegoet. Zelf heb ik dit direct gedaan. Dit is helaas niet in deze berekening meegenomen. Maar de rest van de hoofdtribune mag natuurlijk altijd proberen boven aan te komen staan ;)

0   0  
NACdeClub

19,12 overgemaakt :)

0   0  
SamenvoorNAC.nl

As donderdag bij NACpraat radio meer uitleg over de brede opzet achter samenvoorNAC.nl; SamenvoorNAC.nl wordt een platform waar initiatiefrijke ideeën gedeeld kunnen worden in het belang van NAC; Dus het delen van kennis en kunde voor NAC aangevuld met het rijke Brabantse verenigingsleven. Vandaar ook de naam samenvoorNAC; Wij geloven in het collectief en in daden.

Heb je in de toekomst een idee en kan het (financieel en organisatorisch) onderbouwd worden, kan je dat melden op dit platform. Eventueel wordt je begeleid met de onderbouwing. Als het plan realiseerbaar blijkt te zijn, krijgt het een plek op het platform en kan de actie gaan lopen.

Het definitieve platform zal op de opendag gepresenteerd worden. Dit na ruim een jaar voorbereiding.

Dat wij nu ook de 5% actie meepakken, heft er mee te maken dat wij afgelopen woensdag tijdens de vergadering ook de signalen hadden ontvangen dat veel mensen hun 5% korting in het belang van NAC niet wilden hebben; We hebben direct gehandeld. En sinds eergisteren is de site officieel gestart;

0   0  
Van Flieger

Het ergste is meteen die grijnzende kop van Goetzee op hun site. Een van de veroorzakers van de ellende die net doet alsof zijn neus bloedt. Deze "stichting" doet er goed aan duidelijk afstand te nemen van de bestuurders die de grootste schande van de afgelopen 15 jaar op hun geweten hebben. Anders sta je binnen no time net zo voor lul als die RedNAC mannetjes, geld opgehaald, geld afgegeven, geld weg en weer met lege handen. Alleen Busselaar en de Kort geholpen aan een verlengd verblijf.

0   0  
Rbull

Van flieger, hoeveel heb jij al overgemaakt?

0   0  
yepz

Van Flieger is altijd zo negatief over alles.. Vreselijk. Dit soort ' supporters ' kunnen we missen als kiespijn. Hij weet werkelijk alles beter..

0   0  
Henri

Mooi initiatief. Ik ben benieuwd wat de daadwerkelijke meerwaarde zal zijn en er in de praktijk gerealiseerd gaat worden. Het is alleen te betreuren dat er in de directie en MT van NAC zo weinig kennis en kunde zit dat een dergelijk initiatief noodzakelijk is. Ik zou eerlijk gezegd ook niet te dicht tegen de directie aan schurken. Identificeer je niet met losers die vaak op de achtergrond eigen belang een rol laten spelen en een dubbele agenda hebben. Vooral bij dergelijke initiatieven die niet echt op zichzelf staan/onafhankelijk zijn/ is waakzaamheid geboden. Ik moet namelijk ontzettend kotsen als ik een JG op jullie site zie verklaren:
"De hartverwarmende steunbetuigingen en initiatieven maken dat wij nooit zullen opgeven om de glans terug te brengen naar de Parel van het Zuiden.” En dat zegt dan één van de aller grootste veroorzakers van alle ellende.
Bah bah. Als die man echt een persoonlijkheid was, dan had hij de eer aan zichzelf gehouden. maar ja het is ook maar een eenvoudige laag geschoolde loonslaaf die zijn positie tot het uiterste zal verdedigen.

0   0  
Doeve

@flieger
Misschien eens een deel van je bonus afdragen en meestemmen? Heb je eindelijk eens een constructieve bijdrage...

0   0  
Markena

@henri

Zo moet het ook zijn. Een aparte partij los van nac maar voor nac. Een beweging die in de toekomst zo sterk is dat het samen met 1 eigenaar nac zal runnen. Samen voor nac als supporter aandeel en de groot aandeelhouder voor de bedrijfsvoering.

20/80 verhouding ofzo in de toekomst. Samen voor nac zou dan tzt ongeveer 4 miljoen € aan aandelen moeten hebben. Dat lijkt veel maar besef wel dat alle huidige sponsoren dan niet meer in het andere 80% zitten...

0   0  
oosterhout3

henri, de eigenaren hebben de technische kant weggezet met rutjes als absoluut dieptepunt, om nog maar te zwijgen van de controleur van rutjes heer baardemans!!

je kunt justin alles aanrekenen behalve het technische gedeelte, dat is geheel te wijten aan meneertje de controleur baardemans samen met de eigenaren die rutjes daar wegzetten.

buiten transfers om maken we winst over het afgelopen seizoen, hoe vaak is dat voorgekomen denk jij??

donderdag meer erover,

mooi!! kunnen we die discussies vrijdag weer lekker gevoerd gaan worden!!

0   0  
Van Flieger

Het zou de initiatiefnemers van SvN sieren duidelijk afstand te nemen van de veroorzakers van deze ellende. Nu komt het toch weer een over als een stelletje naievelingen die zich uiteindelijk zullen laten piepelen door de eerste de beste NAC bestuurder of directeur die hun bijdrage gaat gebruiken voor eigen gewin. Zo ging dat met RedNAC en zo zal dat ook nu gaan als men niet oppast.

SvN moet zich niet associeren met de mensen die deze situatie hebben veroorzaakt.

0   0  
Breda

@VanFlieger

Hoorde iets over invallen bij de Deutsche Bank. Dat ze jou niet meegenomen hebben! In jouw kantoor is toch ook alleen plaats voor jouw ego?

0   0  
Henri

@Markena
Zitten we op één lijn. Kijk dat er vooraf kaders worden afgesproken oké, maar blijf autonoom anders verzand je zo in de vriendjeskliek die altijd al om NAC heeft gehangen, maar waar je dan zelf daadwerkelijk onderdeel van bent. We weten allemaal waar NAC dat in de afgelopen decennia heeft gebracht.

0   0  
jvt

Goetzee en consorten hebben afgelopen jaar(en) hopeloos gefaald. Aantoonbaar met al die miskopen, houtjes touwtjes beleid en degradatie. Het is al weer zo'n 5 jaar aan de gang sinds ons Ernie weg is. Jammer, maar deze mensen doen er goed aan de eer aan zichzelf te houden nadat vervangers zijn gevonden. Dat is pas hart voor de zaak hebben!

0   0  
ben 't zat

Sorry maar deze actie is echt water naar de zee dragen.

0   0  
steefl

Nou toch maar 19,12 overgemaakt. We blijven aan de gang.
Al denk ik dat dit soort initiatieven nooit substantiële bedragen op zullen leveren. Wel goodwill en dat is ook wat waard.

0   0  
Helter

Van Flieger Je bent een grote lul en NAC boeit jou helemaal niets. Bemoei je er dan ook niet mee en laat ons verder dromen.

0   0  
Rubenac

Vind van flieger , juist vrij positief.
Hij zegt alleen, hou bestuur er buiten.
Maw , goed initiatief!

0   0  
oosterhout3

wel grappig,

omdat justin op de site staat geloven jullie het niet?

wacht nou maar eens af hoe en-of wat er uit de hoge hoed komt!!
ik denk dat er nog veel mensen verrast zullen worden!!

hupnac!!

0   0  
SamenvoorNAC.nl

Ben 't zat;

Wij dagen jou graag uit naar de opendag te komen en naar ons verhaal te luisteren. Graag daarna pas oordelen.

0   0  
Van Flieger

Het gaat om geloofwaardigheid. En die is bij Goetzee ver te zoeken, evals bij de Raad van Chaosveroorzakers en die Grote Drie die zich als de Kleine Drie hebben gedragen. Voor miljoenen schade veroorzaken, een waardeloze NAC beleving neerzetten en voor heel Nederland en daarbuiten voor lul staan maar daar zelf niets van willen weten.

Geloofwaardigheid en zingeving.

Doorgaan met bepaalde mensen in bestuur en tussen de financiers heeft geen enkele zin meer. Deze mensen hebben 1 ding bewezen en dat is dat ze het gewoon niet kunnen.

0   0  
Wanny

Prima dat er dit soort initiatieven zijn. Persoonlijk heb ik wat moeite om geld te doneren terwijl er blijkbaar spelers zijn die ook komend jaar met 2,5 ton naar huis gaan.

0   0  
Markena

Fiegermensch zal zijn raad straks zelfs kwijt kunnen in SVN. Sterker, het za derieus genomen worden. Het enige wat dan wel het geval is dat het niet direct om bestuurlijke zaken gaat. Daarvoor moet hij in de toekomst bij een nieuwe eigenaar zijn.

SVN zal steeds sterker worden. De aandelenportefeuille zal tzt te koop komen. Dan ontstaat er vanzef de mogelijkheid dat kleine aandeelhouders met hun aandeel in het supportersaandeenpakket plaatsnemen (svn) en er daarnaast 1 kapitaal krachtige organisatie de meerderheid aan aandelen koopt.
Die organisatie moet dan 16 miljoen beschikbaar hebben. SVN heeft dan een pakket van 4 miljoen.

20 miljoen aan aandelen waarde met twee aandeelhouders.

Het wachten is slechts tot 1 januari 2016.

0   0  
Markena

Pfft klote iphone toetsjes. Excuses voor het slordigetypen. Hopelijk komter in keer een edit fuctie in deze site zodat je berichten kan aanpassen of weghalen

0   0  
Markena

@flieger

Als straks de aandelen in de verkoop gaan kun je alleen blij zijn met de devaluering van het aandelenpakket. Overname is goedkoper en de weg voor SVN is ook wat eenvoudiger.

0   0  
S.HB.NAC

Markena, gewoon even je bericht nalezen als je iets schrijft! You've got a backspace!!

0   0  
tontje

dommies en rouwelaar maar stiekum in zijn vuistje lachen

0   0  
Kipiani

Nog een vrijblijvende suggestie: Maarten Martens, op zijspoor bij Cercle Brugge / Paloniki. Heeft meer dan gemiddelde sympathie voor NAC Breda. Maar is hij fit ?

0   0  
Guuske

Misschien moet NAC meer gaan zoeken in de achterban voor hulp voor bepaalde klussen en karweitjes. Net als bij amateurclubs. Bijv. we zoeken hulp voor bijv. een kantoor te schilderen? is er een schilder die tijd heeft. etc. etc.

0   0  
Oldskool

@ Markena

Vergeet niet dat sponsering geen prive geld is. Ik denk niet dat er veel sponsors een storting in een fonds kunnen verantwoorden naar de fiscus. Sowieso moet er een acceptabele tegenprestatie zijn (boarding, exposure, hospitality etc) om het te kunnen aftrekken. Ook moet er factuur zijn etc etc.
De kans dat je 4 mln ophaalt is nul. Focus dus op ondersteunende activiteiten en een plek aan tafel omdat je vanuit een groot aantal "leden" spreekt. Niet vanwege de grote van de financiele inbreng. Die is verwaarloosbaar vermoedelijk.

Dus zeer goed initiatief maar laat je je stem wegen op basis van opgehaald kapitaal dan sla je de plank mis ben ik bang

0   0  
oosterhout3

oja voor de bedrijven/sponsoren is er sinds vanochtend ook een site actief http://www.samenvoornac.nl/bedrijven !!!

hupnac!!

0   0  
Markena

@oldskool

Ik hoop niet dat je gelijk krijgt.
Ik zie het allemaal wel. Benieuwd naar de plannen van svn in ieder geval.

Hup nac! En op naar een fris spelende selectie met heeeel veel doelpunten!

0   0  
Markena

@oldskool

Ik bedoelde dat sponsors hun sponsorgeld niet meer inzetten als sponsor maar daarvoor in de plaats aandelen nemen binnen het aandelenpakket van svn.

Anyway ik weet het niet. Kan niet in een glazen bol kijken.

0   0  
Oldskool

Ja maar dan kopen ze aandelen en gaat NAC naar de klote omdat ze geen sponsorinkomsten hebben....

0   0  
Granada CF

@markena,

Precies, dit kan zelfs de kans voor de supporters worden een merendeel van de aandelen in bezit te krijgen! Crowdfunding voor aandelen NAC, het moet kunnen. Want als er iets duidelijk is geworden door de jaren heen, dan is het wel dat NAC het NIET moet hebben van machts- en mediageile besturen en raden. Nee, NAC moet het hebben van een fanatieke en schandalig trouwe aanhang. En ik zie liever dat een groep supporters de macht grijpt dan een of andere gladaal met grootheidswaanzin en een hele hofhouding aan exhibitionistische hielenlikkers. Hulde voor dit initiatief!

Hup NAC en hala Breda

0   0  
Van Flieger

De huidige situatie heeft geleid tot deze dramatische toestand. Sponsoren die de afgelopen decennia tonnen en soms wel over het miljoen in NAC gestoken hebben moesten lijdzaam toezien hoe een stelletje proleten en tegelzetters die toevallig een tonnetje aan ons NAC hadden geleend beslisten over de toekomst van de club. Dit kan en mag zo niet doorgaan. Dit model moet worden gesloopt, the sooner the better.

0   0  
Oldskool

Flieger, de mensen (3) die beslissen hebben meer dan 6 mln er in geduwd.

0   0  
kinderkaartje

Ik wil ook een baantje bij de Deutsche Bank.
Daar hoef je namelijk een hele dag niets te doen en mag je onbeperkt je zure riedel blijven afdraaien op internet fora!

En als je daar echt iets voorstelt mag je liegen en bedriegen, totdat politie en justitie op je stoep staat.

Man, man, man, want een karikatuur van een selfmade man is die Hans Deelen zeg.
En dan hier op de site komen brallen dan het kantoorpersoneel van NAC incompetent is.......

0   0  
Twan

Flieger,

Doneer en hou je bek!!!!!!!

0   0  
Van Flieger

Wat heeft de Kort ingelegd ? En van Mierlo ? Oh wacht.

0   0  
kinderkaartje

Hoeveel geld uit eigen zak hebben die Deutsche Bank directeuren verkwanseld?

Precies: nul!

En hoeveel van hun eigen bedrijven hebben die Deutsche Bank directeuren om zeep geholpen.

Precies: nul!

En hoeveel uur per dag besteedt Hans Deelen aan het werk waarvoor hij betaald wordt?

Precies: nul!

Dat is waarschijnlijk de reden waarom Hansje zo graag dat baantje bij NAC had gewild. Daar zit ook alleen maar incompetent personeel (zijn woorden), en mag je geld van een ander verbrassen en hoef je verder de hele dag niets te doen, buiten een beetje internetten en mooie praatjes te verkopen.

Ik zie de parallellen met zijn corrupte bankske!

En dan nu groen van jaloezie op de mensen van Samen Voor NAC die wel initiatief nemen in plaats vanaf de zijlijn te gaan staan brallen.
Lekker alles neersabelen en op voorhand als kansloos afdoen. Iets met beste stuurlui en een wal.

Man, man, man, wat een schertsfiguur.

0   0  
poolshark

Ik krijg steeds meer het idee dat Hansje deelen na zijn persoonlijke degradatie en totale vernedering ( toen hij hoopte op het pluche bij NAC maar als een kind werd weg gestuurd ) is afgekeurd om nog deel te nemen aan het arbeidsproces. Deze man is labiel, obsessief en totaal de weg kwijt. Een paar dagen terug begon hij hoopvol en met zinnige posts, nu zit hij al kwijlend en schuimbekkend van 's morgens vroeg tot 's avonds laat alleen maar te posten en dezelfde riedel af te draaien. Het zou mij niet verbazen dat die Zwitserse alp een pseudoniem is voor zijn kamertje bij papa en mama thuis. Dat gevoel bekroop me al toen hij aan kwam met zijn niet bestaande afspraak met JG.

IIg : BSR wordt weer vervuild en gegijzeld door Deelen en zijn obsessie, en dat brave mensen, is verdomde jammer.

0   0  
Van Flieger

EUR 5.000 is een lachertje natuurlijk, daar zal niemand in de RvC, directie of bij de financiers van in de hik schieten. Zolang prominent die grijnzende smoel van een van de veroorzakers van de degradatie prominent op hun site prijkt zal het ook niet veel gaan worden.

0   0  
poolshark

Nou kleine hansje, het bedrag mag dan mss een lachertje zijn in jouw ogen. Maar de meerwaarde van het wij gevoel, de initiatieven waaruit blijkt dat NAC leeft en de onmiskenbare groei als product veroorzaakt door de achterban is niet te ontkennen, zelfs niet door een valse nicht als jij.

Maar als jij het bedrag zo laag is verdubbel je het toch gewoon kleine brulkikker? O wacht, papa beheert je zakgeld nog steeds natuurlijk? Of moeten we nog volhouden dat je echt op een alp woont en iets voorstelt in het leven?

0   0  
buurman

In de stukjes van Markena en Henri zit veel waarheid in denk ik. Maar het is simpel; bij SamenvoorNAC gaan de supporters beslissen en niemand anders. Tsja.......... wat wil je meer.
En dan denk ik dat we het meest zullen hebben aan de oprecht kritische supporters. Mee lullen met de zgn. top heb ik nooit zien zitten. NAC heeft zijn bestaansrecht door de supporters, wij zijn NAC.

Ik ben het in deze niet eens met vriend Oldskool. Waarom zou je geen substantieel bedrag bij een kunnen brengen? En waarom moet dat perse direct in de orde grote van miljoenen? We kunnen het opbouwen in een aantal jaren. Het geld gaat ook niet verdampen. Maak dan maar eens opnieuw wat rekensommen.
Sterker nog; ik weet zeker dat het gaat lukken.

0   0  
Cor Taxi

Goh..jullie gaan het eindelijk zien?.Hoe lang roept deze havenslaaf dat al over Hans Deelen!!!Al heel erg lang.En dat is verdomde jammer.Man,man man.Wat een stumper.

0   0  
Charelli

De flieger heeft voor een groot deel gewoon gelijk. Er heeft nog niemand mij kunnen overtuigen van de kennis en kunde van onze AD en RVC. Veroorzakers van ellende en pijn. Dat een groot deel van de suporters daarover heen stapt zie als clubliefde en kan ik begrijpen. Het initiatief is dan ook goed alleen.....wat is de uitkomst? Iedereen denkt dat de supporters mee mogen gaan bepalen waar dit geld naar toe gaat maar dat is dus niet zo. Over een paar maanden zitten we weer in categorie 1 en dan bepaalt de knvb waar dit geld naar toe gaat, namelijk naar het begrotingstekort. Dat zijn dus de posten met de minste prioriteit die ons niet verder helpen. Het enige dat ons verder helpt is een significante geldinjectie van enkele miljoenen. Komt die er niet dan is het cat 1 en zitten we de komende jaren in de juup liek. Dus waarom worden JWvD, PvH, TL en consorten niet gevraagd mee te helpen. Als velen van jullie het bestuur zo gemakkelijk de grootste zonden te vergeven waarom stappen ze zelf dan niet over hun schaduw heen en gaan ze aan de slag om geld te genereren.? Nee mooi op de website staan te glimmen en door een grijpstuiver (12,5%) in te leveren de mooie jongen blijven spelen samen met de RVC. Ik heb het al eerder gezegd deze club zou op basis van supportersaantallen, begroting, spelersbudget, sponsoren in potentie tussen plaats 8 en 12 moeten staan met uitschieters naar boven. En waar staan we ? Bah ik ben er elke dag weer ziek van en toch blijven ze maar gewoon hun gang gaan en bespeur ik geen verbetering. Van mij mogen ze allemaal opzouten.

0   0  
chie

Ik wil in ieder geval officieel en duidelijk afstand nemen van laagflieger.

0   0  
buurman

beste Charelli,
Je stipt een aantal punten aan die stemmen tot nadenken. Ik weet niet of in categorie 1 de knvb van alle binnen komend geld mag bepalen waar het naar toe gaat. Ik denk als er een duidelijk crowdfunding doel is dat dit juridisch anders kan liggen. Daarnaast is het wat mij betreft niet de bedoeling dat we blijven doneren, we kunnen NAC het geld ook lenen.
Als supporters moeten we zorgen dat we een echte stem krijgen. Dan kun je met jouw kritiek ook iets.

Laad alle berichten na dit bericht in