Go to Top

Plannen jeugdopleiding

Plannen jeugdopleiding

Na het afblazen van de fusie met Willem IIRKC is NAC gaan kijken hoe men dan verder kan met de jeugd. En dat ziet er dan toch niet zo vrolijk uit. De verwachting is dat men fors moet gaan snijden in de huidige opleiding. Alleen de A1, B1 en C1 zouden nog voor NAC kunnen uitkomen, de rest vervalt of wordt elders ondergebracht.
Daarnaast zal de club waarschijnlijk door moeten gaan met het beloftenteam. Volgens KNVB-voorschriften moeten clubs, die niet deelnemen aan een regionale jeugdopleiding, een ‘tweede’ hebben.

, ,

45 Reacties op "Plannen jeugdopleiding"

 • NACmuts
  14 april, 2010 - 13:18

  Financieel is dit misschien niet zo best maar dat NAC2 blijft bestaan is alleen maar goed ! Hoe moeten spelers , die geblesseerd zijn geweest , dan weer wedstrijdfit worden !?

  0

  0
 • Rbull
  14 april, 2010 - 13:21

  Inderdaad deel de opmerkingen van NACmuts wel

  0

  0
 • nm
  14 april, 2010 - 13:24

  Een optie is wat vaker vriendschappelijke wedstrijden spelen. Voor dat soort zaken hoef je een 2de elftal niet te laten bestaan.

  0

  0
 • nix
  14 april, 2010 - 13:24

  Dat krijg je dus als je je laat leiden door sentiment (en je achterban) en niet samenwerkt met andere clubs. Ook al is het Wii.

  0

  0
 • gijs
  14 april, 2010 - 13:27

  @nix
  je kan best een samenwerkingsverband aangaan met een club maar dat hoeft toch niet wii te zijn je kan toch ook over de grens kijken?

  0

  0
 • Brigadas
  14 april, 2010 - 13:30

  Het is gewoon ongelofelijk dat FC Twente, aan de andere kant van Nederland, een overeenkomst heeft gesloten met de Zeeuwse voetbalschool van de gebroeders de Nooijer.
  De kans voor een samenwerking met NAC is dus vervlogen…

  0

  0
 • Johan
  14 april, 2010 - 13:45

  Door de bekrompen gedachten van een stel oproerkraaiers en internethooligans (De Rat voorop) is een mooie toekomst voor de NAC jeugd met een regionale voetbalschool de grond in geboord. Als je niet samen kunt werken met andere clubs is je jeugdopleiding ten dode opgeschreven. Misschien dat een samenwerking met RBC of Baronie wel wordt gepikt, maar daar schiet je kwalitatief niks mee op! Dus ja, dan rest NAC niks anders dan met een armetierige en afgeslankte jeugdopleiding door te gaan. Maar nu wil ik die lui die zo tekeer gingen tegen de plannen van de voetbalschool ook niet horen miepen, want NAC heeft geen andere keuze nu.

  0

  0
 • Lyle and Scott
  14 april, 2010 - 14:01

  Ik vraag me eigenlijk het volgende af naar aanleiding van wat ik heb vernomen. FC Twente heeft een contract getekend dat talenten uit Zeeland naar hun gaan, maar is dit niet oneerlijke concurrentie?

  Het zou toch eigenlijk zo horen dat NAC gewoon het gebied Zeeland tot en met Gilze Rijen en van Oosterhout tot aan Baarle Nassau zou moeten krijgen als gebied waarbinnen men talenten kan scouten? Want dit gaat echt nergens over, kijk dat men scout in het buitenland allemaal prima, maar hoe dom is het als NAC straks een contract sluit met een voetbalacademie bij mijn vriendin in de buurt ( Friesland )?

  Dit gaat nergens over!

  BREDA TO THE BONE

  0

  0
 • Mari
  14 april, 2010 - 14:48

  Johan, ben het volkomen met je eens. Achterlijke, bekrompen jongens die niet nadenken maar zich laten leiden door emotie. Nu zit NAC in een onmogelijke positie, ze willen doorgroeien maar krijgen hiertoe niet de mogelijkheid door nota bene de eigen supporters! Al kan hier een kritische kanttekening tov NAC gemaakt worden, want NAC is een bvo die zijn beleid zelf en professioneel moet bepalen, en niet door een groep supporters moet worden tegengehouden.

  Als er wel een samenwerking (lees: géén fusie!) zou zijn gekomen, waren krachten, geld, kwaliteit en kennis gebundeld en kan je bouwen. Spelers door laten stromen ipv 2e rangs spelers overnemen van elders. Kijk naar andere clubs als twente-heracles, nec-oss, etc. die wel succes hebben met deze opzet.

  Erg jammer, en ik vrees het ergste voor de toekomst.

  0

  0
 • Hoi
  14 april, 2010 - 14:53

  I rest my case bij de woorden van Johan en Mari.
  En dan als klap op de vuurpijl FC Twente dat met het JOVZ samen gaat werken. Al jaren pleiten supporters van NAC voor een samenwerking met die club. Dit is echt heel slecht.

  0

  0
 • Swam
  14 april, 2010 - 14:59

  @ Lyle and Scott

  Volgens mij is er niets illegaals aan die overeenkomst tussen JVOZ en FC Twente. Die RJO´s waarvan NAC/w2/RKC er 1 moest worden is volgens mij een of ander ideaalbeeld wat de KNVB graag zou willen voor de toekomst en daarom dat soort initiatieven subsidieert.

  Maar als de ene partij een contract af wil sluiten met de andere partij dan mag dat volgens mij gewoon nog steeds.
  Als NAC bij wijze van zo´n contract af zou sluiten met Helmond Sport, Fortuna of FC Lienden, dan mag dat ook gewoon hoor.
  Ik denk trouwens dat Feyenoord/RBC/W2 niet al te blij zullen zijn met jou gebiedsverdeling maar dat is weer een ander verhaal.

  Om nog ff door te gaan over FC Twente, die hebben bijvoorbeeld ook een contract met FK Qarabag (uit Azerbeidzjan) waar tegen ze speelden voor de Europa League. In dat opzicht vind ik het ook een gemiste kans dat NAC niet iets soortgelijks heeft gedaan met Polonia Warschau, daar zaten naar mijn mening best behoorlijke spelers tussen, misschien niet directe versterkingen voor NAC maar toch. Het zou toch leuk zijn als je daar voor een schappelijk prijsje een talent op de kop zou kunnen tikken of jongens die nu tussen wal en schip vallen daar ervaring op te laten doen. In dat opzicht kan je ook denken aan de clubs van Peto in Hongarije of Gudelj, die club was ook op paastoernooi (maar is dan weer geen EU).

  0

  0
 • murdoch
  14 april, 2010 - 15:09

  Echt ernstig balen!!!!!

  0

  0
 • Overal
  14 april, 2010 - 15:13

  Jammer dat door 'rivaliteitsgevoelens' zoiets moet gebeuren, natuurlijk is er rivaliteit tussen NAC en WII maar beide clubs waren hier beter van geworden dus als je dit dan zo de grond in boort hebben we het ook aan onszelf te danken.

  hup nac…

  0

  0
 • Jamie
  14 april, 2010 - 15:13

  Het valt het bestuur te verwijten dat Twente na al die jaren nog überhaupt kans heeft om in Zeeland telenten weg te kapen.
  NAC had dit gebied allang uit moeten kammen en zich moeten toeëinigen. Helaas door lakse scouting en beleid gaat Twente nu aan de haal met het enige afzetgebied wat voor NAC nog interessant leek te kunnen zijn..

  En alsjeblieft geen samenwerkingen met clubs uit Polen etc! De identiteit van NAC met veel binnenlandse spelers moet gewoon zo blijven! Wij zijn geen Joda JC ofzo..

  0

  0
 • JD
  14 april, 2010 - 15:27

  Dus men beweert nu dat er geen ander alternatief is dan dit of samen met de Stillempies? Volgens mij moet (of ha moeten….) inzetten op een samenwerking op Zuidwest-basis. NAC, Baronie, RBC, JOVZ en wellicht Dordt…. Maar nu lees ik dat de gebroeders de Nooijer samen gaan werken met Twente? Goed bezig!

  0

  0
 • nac6
  14 april, 2010 - 15:48

  men zegt altijd dat de jeugd de toekomst is maar bij nac dus niet.
  ja er was veel emotie tegen de fusie .
  ik ben er zelf ook geen voorstander van om met w2 te samenwerken maar niet om emotie.
  maar ik denk puur finacieel nac zou de steker finaciele partner van de drie zijn.
  w2 staat op de afgrond van een finacieel debacle en rkc is zo goed als faliet.
  dus als er dan koste ofschulden komt men bij ons nac om centen.
  en dat zou ons dan meer schade aanbrengen dat dat het oplevert.

  0

  0
 • nm
  14 april, 2010 - 16:02

  @JD

  De reden waarom NAC met W2 en RKC wilde samenwerken is dat NAC in een dergelijke positie idd de boevenliggende partij zou zijn. Niet eens financiel maar qua perstaties en uitstraling.

  Zoveel opties zijn er buiten RKC en W2 niet. Let wel dat je het binnen een bepaalde afstand moet zoeken ivm reistijd.

  RBC wil niet, Dordt stelt helemaal niks voor. Rotterdam kan niet ivm sentiment enzzzz

  Ik hoop echt dat NSC de optie RKC en W2 nog eens bekijkt en de supporters in dit traject meeneemt.

  0

  0
 • Voske
  14 april, 2010 - 16:06

  Je kunt er lang of kort over lullen, maar een fusie met stillem 0 zou wéér een stap verder in de richting zijn van emotieloos voetbal. Met 'emotie' bedoel ik overigens niet die achterlijke droeftoeters die met stenen gooien of met hun rug naar het veld zichzelf vacuüm staan te spugen naar het uitvak, maar de echte 'ouderwetse' voetbal beleving. NAC hoort schijt aan stillem 0 te hebben. Op de tribune mag een 'vijandige' sfeer heersen. Dat is waarom het avondje NAC een begrip was (was ja…). Beleidsbepalers hebben allemaal hun mond vol over Het Avondje NAC, maar intussen wordt er alles aan gedaan dit om zeep te helpen. Een fusie met stillem 0 zou het laatste zetje zijn. Maar ach, misschien ben ik wel oldskool. En is voetbal inmiddels zo vercommercialiseerd dat emoties als kippenvel, ontzettend kwaad zijn of juist extreem gelukkig zijn tot het verleden behoren. Gezellig met de hele family naar de voetbal. Klapperhandjes mee, weer een nieuw shirtje aan en daarna een hamburger…

  0

  0
 • Johan
  14 april, 2010 - 16:08

  Het was geen fusie met Willem 2 zoals de tegenstanders ons vals voorspiegelen. Het was de bedoeling dat er een Voetbalschool zou komen waarin veel clubs en de KNVB zouden participeren. Een er van was Willem 2, dat is heel wat anders dan een fusie heren!

  0

  0
 • Voske
  14 april, 2010 - 16:18

  @ Johan

  Jaja, zo lust iuk er nog wel een paar. De jeugdopleiding van NAC zou samengaan met die van stillem 0 en RKC. En dan nog een paar clubs. Volgens mij is dat nog steeds gewoon een fusie. Valt toch wel iets beters te verzinnen dan met twee eerste divisieclubs samen te gaan werken. Helemaal als het om een club gaat waarvan elke NAC-supporter van oudsher jeuk en uitslag krijgt als ie er over praat. Geen paniek-toestanden. Gewoon even wachten. Alle clubs hebben hetzelfde probleem. Een oplossing komt er dus echt wel. Al moet het van ouderwetse vrijwilligers komen of jongens met een NAC-hart. Ergens anders is het ook armoe troef, vergis je daar niet in. Op de manier zoals het nu gaat heb je straks 4 jeugdopleidingen in Nederland. Korte competitie lijkt me zo.

  0

  0
 • scouting nederland
  14 april, 2010 - 16:33

  Ontslag voor kruikje Stewart !

  0

  0
 • nm
  14 april, 2010 - 16:36

  NAC moet kosten besparen en wil dit liever niet doen door te bezuinigen op het eerste elftal. NAC wil geen 7 ton per jaar in een diepe put startten. Als ze dat geld toch moeten investeren doen ze dat liever in een opleiding waarvan de kans groter is op succes.

  Natuurlijk valt W2 niet goed maar ik denk dat het lastig wordt een goede alternatieven te vinden gezien de afstand naar clubs die wel volstaan. Sparta is misschien een optie al is dat ook al 40 minuten rijden. Ook in Belgie heb je niks in de buurt.

  Als NAC iets wil moeten ze dat idd zoeken in clubs als W2, RKC, Dordt en RBC. Weinig keus dus. Ik denk niet dat het zin heeft om samen te werken met Baronie en de amateurs als je een hoog niveau wil nastreven.

  Het doel is uiteindelijk om het profesioneler aan te pakkken. Nu draaien we juist om vrijwilligers maar dar willen ze nu juist van af.

  0

  0
 • nix
  14 april, 2010 - 16:37

  He Voske,

  NAC en Wii supporters gingen in de jaren 70 elkaar steunen als er eens eentje dreigde te degraderen. Bij elkaar op de tribune staan inderdaad. Wat nou schijt aan Wii? En was de sfeer toen kut? Naar het schijnt niet (ik leefde toen niet). Blijf maar lekker in je grot zitten en ben vooral overal tegen! Slachtoffer.

  0

  0
 • Voske
  14 april, 2010 - 17:47

  He nix,

  Da's nog eens lekker je argument maken: ….maar toen leefde ik nog niet. Gottegot. Heb de laatste stillem 0 – NAC tussen jouw jaren 70 vrienden gezeten. Was relaxt joh! Helemaal geen pure haat, alleen maar leuke dingen gezien en gehoord. Dus weet je wat: jij hebt gelijk jongen. NAC en Willem II (zo goed geschreven?) zijn de beste vrienden. Helemaal geen rivaliteit. Zelfde mentaliteit, lekker vlak bij elkaar, mooi tenue ook, leuke mensen, altijd puike sfeer. Ik vind eigenlijk dat NAC met alles moet gaan samenwerken met Wii. Een nieuw multifunctioneel stadion in Gilze zou ik fantastisch vinden. Alleen maar met zn alle leuke dingen doen en lekker positieve en vrolijke liedjes zingen. Geven we ze alle 22 een bal, hoven ze niet meer achter elkaar aan te rennen. Oh ja: ik vind jou ook een slimme kerel!

  0

  0
 • ZNDRT-FanaticZ
  14 april, 2010 - 17:59

  @ Voske -> Geen paniek, jouw beleving is er bij nog veel meer mensen hoor… Ook al ga ik "pas" vanaf half jaren 90 naar NAC, voetbal is voor mij vooral emotie. Intens geluk en puur verdriet dat zo dicht bij elkaar ligt, dat het met een goal, of juist een gemiste kans, kan omslaan. Vloeken, schelden, juichen, schreeuwen, tieren, janken,springen, zingen en zuipen. Dat is het enige dat telt…

  Against Modern Football
  We're NAC and we're proud of it!

  0

  0
 • GaLdernees
  14 april, 2010 - 18:27

  Oké, ik zie een aantal mensen schrijven dat er geen andere opties in de buurt zijn? Dat zie ik als kans om de enige te zijn en alle talenten uit Zeeland en West- Brabant aan NAC te binden!

  NAC bestuur heeft gefaald, ze richten zich op plan A (plan B is er niet). Het ligt aan De Stem, CR, en supporters dat ze op deze termijn niks fatsoenlijks meer kunnen regelen.. Ja man. Bestuur, bedankt. Nu weten we eindelijk zeker dat de afgelopen jaren geluk waren, en geen beleid!

  0

  0
 • Galdernees
  14 april, 2010 - 18:27

  En de noordelijke provincies van België natuurlijk. Want daar komt helemaal geen talent vandaan |:(

  0

  0
 • murdoch
  14 april, 2010 - 18:45

  Volgens mij heb ik het al eens eerder geroepen, maar je moet keuzes durven maken die verder reiken dan je eigen regeerperiode. Sparta heeft de uitgaven van de jeugdopleiding afgelopen jaren structureel verhoogd. Gevolg… jeugd die doorbreekt en een behoorlijk niveau haalt. NAC moet niet bezuinigen maar juist investeren. Schrap 1 of 2 selectieplaatsen en investeer dat geld in een betere opleiding. Betrek je eerste elftal-spelers in die opleiding door hen contractueel te verplichten 1x per week een training mee te draaien. De jeugdteams spelen elke week wel een keer tegen een amateurvereniging die zich graag wil meten. Vraag daar geld voor. Denk na over het genereren van alternatieve inkomsten. Draai het om bezuinig niet maar investeer. Helaas heeft NAC geen bestuurders met visie en durf…

  0

  0
 • Mnac
  14 april, 2010 - 19:17

  @nm NAC de bovenliggende partij bij een samenwerking met RKC en Willem 2? 10 jaar geleden was W2 toch de bovenliggende partij geweest. Het is dus echt geen garantie dat NAC de bovenliggende partij blijft. Dan erbij W2 had al het voordeel dat er op hun complex zou worden getraind.

  0

  0
 • Leur Noord
  14 april, 2010 - 20:22

  Voske heb helemaal gelijk !
  hoe kunnen nac supporters het accepteren dat nac samen gaat werken met w2. Zijn jullie nieuw? Nac en w2 is haat en nijd al jaren en jaren en wat andere clubs doen moeten ze lekker zelf weten ! En snijden in de jeugdopleiding snij maar in het salaris van die belabberde voetballers bestuursleden enz. die onze clubcultuur en waar wij voor staan verzieken ! Nee het is niet meer wat het was . Waar is die strijdlust gebleven ?
  en voor de mensen die de samenwerking wel zien zitten koop volgend jaar lekker een seizoenkaart voor stilburg !!
  DAAG

  0

  0
 • guuske
  14 april, 2010 - 20:32

  Nac had eerder moeten communiceren met haar achterban, ze hebben daar een te duur betaalde manager voor rondlopen…maar nee achterkamertjes politiek kwam ze duur te staan. Nac heeft al jaren geleden kans gehad om Zeeland in te gaan, qua jeugd, sponsoren en publiek, maar in het NAC bestuurs zitten alleen vutters en vrindjes die liever met een pilsje in de hand staan te auwehoeren ipv actie te ondernemen en iets nuttigs te doen. nieuw stadion….gebakken lucht, extra sponsers… grote namen…. nee jarenlang blijven vissen in de zelfde vijver en niet verder willen en durven kijken.

  0

  0
 • Flappy
  14 april, 2010 - 21:10

  Amoah beschikt over een aflopend contract en liet al in februari weten te willen blijven. Sindsdien wacht de topschutter echter op een bericht van de clubleiding. “Zenuwachtig wordt Matthew er niet van”, zegt zaakwaarnemer Kees Ploegsma senior. “Punt is dat NAC het wat dat betreft moeilijk heeft. Directeur Theo Mommers heeft zich ziek gemeld en er zijn wat problemen met de verbouwing van het stadion. Maar ik ga ervan uit dat het wel goed komt.”

  Uit bovenstaand stuk maak ik toch wel op dat er een directe link is tussen de stadionperikelen en het ziek melden van Mommers. Heeft hij de puinhoop niet meer kunnen overzien of heeft hij de buik vol gehad van 'goedbedoelde' aannemers cq. sponsors en de bureaucraten van gemeente Breda?

  Zoals Leur Noord aangeeft, alleen maar achterkamertjes politiek en de communicatie naar de supporters is waardeloos. Met wat meer tact had de jeugdopleiding misschien ook een kans gehad.

  0

  0
 • Hoi
  14 april, 2010 - 22:11

  @Leur Noord

  HAHAHA, leer je geschiedenis man. Hoe oud ben je? Zie het stuk van Nix een eind verder naar boven.

  Voor de rest: ja, NAC heeft absoluut fouten gemaakt in dit hele verhaal en ook nog eens geen kleintjes. Maar wat zijn die fouten NIET:

  – Het zoeken van contact met de dichtst bijzijnde hoogst spelende JEUGDOPLEIDING (die al bestaat uit een fusie) in de buurt
  – Het bekijken van de mogelijkheden om een Brabantse algemene voetbalschool op te starten
  – Financiën afwegen tegen emoties
  – Het bekijken van de toekomstmogelijkheden van een rendabele jeugdopleiding

  Wat zijn de fouten WEL:

  – Hoe is het mogelijk dat een lulletje van De Stem achter deze plannen komt en besluit ze als "fusie met Willem II" te publiceren?
  – Luisteren naar supporters die alleen maar als argument hebben "Nooit met Stillem II" en "haat aan Stillem II is clubcultuur", terwijl er absoluut 0 feitelijke kennis was.
  – Het niet hebben van een plan B als optie 1 om wat voor reden dan ook niet door zou gaan
  – Het geen rekening houden met heftige reacties uit de achterban en daar dus niet op voorbereid zijn

  Wat zijn de fouten van de SUPPORTERS:

  – Bij halve feiten en waarheden alvast op de achterste poten en koppen eisen
  – Niet in staat voortgang van de clubjeugd te scheiden van emotie
  – Te veel laten opfokken door een lulletje van De Stem, die ook maar halve waarheden opgeschreven heeft.
  – Discommunicatie binnen de Clubraad, waardoor een hoop geschreeuw ontstond over "Clubraad niet ingelicht, schandalig", terwijl leden van de Clubraad wel degelijk op de hoogte waren (alleen de voorzitter niet, die vervolgens niet schroomde zijn ongezouten mening in de media te laten opnemen).

  Kortom: teringbende, maar wel iedereen zijn eigen fouten en daar moet iedereen de hand voor in eigen boezem steken ook mannetjes als Leur Noord die weet te vertellen dat het altijd al haat en nijd is tussen NAC en Willem II, wat absolute onzin is. Die "haat" is gecreëerd omdat het twee naast elkaar gelegen steden zijn. Dat moest er op een zeker moment heel erg toe doen van bepaalde supporters als je er als stoere club bij wilde horen. Dat is hoe het gegaan is. Echte narigheid is meer NAC en Feyenoord om diverse redenen.
  Maar goed, door deze teringbende van alle partijen moet er nu dus gesneden worden en dankzij alle "emotie", "clubcultuur", "discommunicatie", "slecht management" moet de jeugd afdeling van NAC dus bloeden. En onderwijl spelen alle partijen elkaar de zwarte piet toe. Knap hoor.

  0

  0
 • Jesper
  14 april, 2010 - 22:33

  Ik heb uit betrouwbare bronnen al eerder een keer vernomen dat dhr. TM niet echt overweg kon met de gemeente. De beste man liet van alles verbouwen aan het stadion, zonder dit met de gemeente te overleggen, en stuurde de gemeente vrolijk de rekening. Ik denk dat het einde van het tijdperk TM is aangebroken.

  0

  0
 • murdoch
  14 april, 2010 - 22:35

  @Hoi
  Je hebt absoluut gelijk, maar we moeten niet teveel meer terugkijken en gaan nadenken over hoe zsm dit zwarte pieten-cirkeltje doorbroken kan worden om te starten met nadenken over wat de oplossingen kunnen zijn om èn een goede jeugdopleiding te hebben èn een goed eerste elftal dat deels drijft op jeugd zonder dat dit ten koste gaat van een goede financiële huishouding.

  0

  0
 • elena
  14 april, 2010 - 22:37

  vanavond tvc onder23 – nacb1 uitslag geloof ik 1-8.
  respect voor tvc (bleven gewoon voetballen ,niet schoppen tegen die
  jonkies van 15/16 ) dat willen wij toch blijven zien?
  daar kijken al die mannekes toch naar uit

  0

  0
 • Mafkees
  14 april, 2010 - 22:45

  @ murdoch

  Klopt. En voorlopig is de oplossing dus snijden in de jeugdopleiding. Alleen de hoofdelftallen laten bestaan. Da is natuurlijk een enorme fout van NAC. Gokken op maar 1 paard (en blijkbaar het verkeerde paard) is het stomste wat je kan doen.

  Willem II/RKC valt af. JOVZ valt af. RBC schijnt niet te willen (hoewel ik ook niet weet wat die dan wèl gaan doen). Dordrecht? Schiet NAC niets mee op. De rest ligt voorbij Tilburg of voorbij De Kuip (= Sparta). Sparta wint daar niets mee, want die staan (voor de zoveelste keer) op de nominatie om jeugdopleiding van het jaar te worden. Verder dan Sparta is serieus veel te ver weg. Feyenoord is geen optie (zie reactie op Willem II) en bovendien zitten die al met Excelsior.
  Naar het oosten: Den Bosch, Oss(?) en de rest is te ver weg.
  Naar het zuiden: diverse Belgische clubs, maar geldt dat voor de KNVB als fusie die in aanmerking komt voor de competietie van gefuseerde clubs?
  Naar het westen: JOVZ zit samen met FC Twente (wat overigens ook wel erg ongeloofwaardig is als fusieclub).
  Dus: Baronie? Andere top amateurs uit de regio?

  0

  0
 • murdoch
  14 april, 2010 - 23:08

  @Mafkees
  Als ze de tweede elftallen schrappen en die verder niet overhevelen een amateurvereniging dan kun je de eerste elftallen eigenlijk ook schrappen. Je kan niet pas starten in de C met een eigen opleiding omdat je niveau dan altijd minder is dan wat je concurrenten doen die wel een volledige opleiding hebben. Jongens die daar in A elftallen afvallen kunnen dan voor NAC veel interessanter zijn dan de 'eigen' jongens die dat niveau dan nog niet hebben. Deze door BN de Stem(mingmaker) geschreven optie lijkt dus op schieten in de eigen voet. De optie met alleen eerste elftallen kan wel werken, maar dan moet je daar ook een D1 en E1 aan koppelen en zul je ook meer geld moeten besteden aan je scouting omdat je minder breedte hebt. Dus sorteert het financieel maar een klein effect.

  0

  0
 • Leur Noord
  15 april, 2010 - 07:21

  @ hoi
  koop jij lekker een seizoenkaart voor de kruiken pannenkoek !! en geschiedenis hoef ik niet te leren dat is wat ik de laatste 20 jaar heb gezien. daar oordeel ik op en niet over een wedstrijd uit de jaren 70 dat ze elkaar gingen steunen als de ander bijna degradeerde heel fijn allemaal
  Maar VOETBAL is OORLOG in het veld en buiten het veld !!

  0

  0
 • Leur Noord
  15 april, 2010 - 07:24

  NEVER RED WHITE OR BLUE !!!!!!!!

  0

  0
 • FES
  15 april, 2010 - 07:53

  @ Hoi

  Lees mijn mening nogmaals door, a.u.b. en schrijf dan een mailtje richting info@clubraadnac.nl waarom jij vindt dat mijn mening over de jeugdopleiding ongezout is. Dank.

  0

  0
 • J
  15 april, 2010 - 08:44

  Eigen Vervoer(sc heerenveen) (238 plaatsen): Kaarten hiervoor kosten € 12,00 bij de S&I-desk en € 14,80 bij de verkooppunten van TicketBox.

  Op de wedstrijddag moet u uw kaart omwisselen bij het Gastenvak.

  0

  0
 • Tomba
  15 april, 2010 - 09:31

  Miss toch niet zo vreemd om met 3 elftallen door te gaan mits ze er echte kwaliteit in zit nu nog een goede Hoofd Jeugdopleiding, als ik NAC was meteen die Grootscholten aanstellen die bij SPARTA weg moest toen de Mos werd aangesteld die man weet hoe je een opleiding moet opbouwen

  0

  0
 • JD
  15 april, 2010 - 09:31

  @Mafkees RBC wil volgens mij wel maar wordt of werd door NAC niet intereesant genoeg gevonden vanwege de crisis situatie. Dat van de JOVZ vind ik nog steeds ongelooflijk zonde. Op vele gebieden werken we binnen West-Brabant samen en de laatste jaren wordt Zeeland er steeds vaker bij betrokken. Waarom dan niet in de voetballerij??

  0

  0
 • john
  16 april, 2010 - 15:35

  @cdg : "met RBC schiet je kwalitatief niets mee op" ??? dan moet je toch even naar de standen kijken van de jeugdteams denk ik !
  Van D2 t/m B1 zijn NAC en RBC nagenoeg aan elkaar gelijk, het kwalitatieve verschil zit hem in de A en in de beloftes. Dus volgens mij is RBC DE ideale partner om mee samen te werken, je kunt dan van elk team de beste 8 pakken en daar ga je allebei op vooruit. Dan kun je PSV en Willem II heel goed partij geven, daar ben ik van overtuigd !
  Scheelt dus ook nog in de kosten en je hebt een extra springplank voor de jongens waarvoor eredivisie net een stap te hoog is, ze kunnen rijpen in de 1e divisie! Nee, is echt DE ideale oplossing.

  0

  0