Overal waar we komen

Rosheuvel en Mets in elftallen van de week

Afgelopen weekend wist NAC de eerste drie punten van het nieuwe seizoen binnen te slepen. Thuis tegen de Graafschap werd het 3-0, en dat viel ook buiten Breda op. Karol Mets en zeker Mikhail Rosheuvel waren goed genoeg voor verschillende vermeldingen in elftallen van de week van verschillende mediakanalen.
Vooral Mikhail Rosheuvel zal zijn gezicht zien in elke krant die hij openslaat. Met twee assists was hij zeer bepalend voor NAC, en staat hij in het elftal van de week van VI, het AD en die van Voetbalprimeur. Karol Mets had tweemaal een eervolle vermelding, namelijk in de VI en bij Voetbalprimeur werd hij bij de beste verdedigers genoemd. Zo gaan we weer ouderwets van mineur naar de polonaise, maar ere wie ere toekomt, beide mannen hebben een prima wedstrijd gespeeld afgelopen weekend.

Bron: B-Side Rats, AD, VI, Voetbalprimeur

Terug naar overzicht
57 Reacties
0    
JPvakG

Volledig terecht!

0    
Ouwe Spionkop

Prima wedstrijd van Rosheuvel. Hij bevalt me goed tot nu toe.
Mets deed het goed maar had ook vrijwel geen tegenstand tegen het uitermate povere Graafschap. Ik vermoed dat onze verdediging zaterdag tegen Excelsior wel wat meer werk krijgt te doen. We gaan eens kijken hoe ze onder meer druk presteren.

0    
Mo

@ ouwe spionkop

Dat is ook afhankelijk van de rest van het team!

HOE GOED WORDT ER DOORGEDEKT!!

0    
Pat

Ze hebben het allemaal goed gedaan, het was een team presentatie , anders win je niet zomaar.. Dus volhouden zo. Noad.

0    
Bart

Deze is denk ik voor mets echt wel ff lekker voor zn vertrouwen en nu hopen dat hij het vast gaat houden want dan is dit gewoon een hele zakelijke en goede speler voor nac!

0    
scheppioni

Terecht, maar ook Ilic die gaat nog belangrijk worden/zijn voor ons NAC dat kan bijna niet anders mits hij fit blijft ! Ons NAC was in het recente verleden nog wel eens zo wisselvallig dat de andere week weer bijna niks was, dus wil eerst nog eens zaterdag zien tegen ene waar we ook weer drie punten MOETEN pakken !!
HUP NAC, zin in zaterdag !

0    
Ibio

Mets was erg goed afgelopen zaterdag. Zeker vergeleken met zijn naar vorm zoekende collega Koch.
Ik vraag me af waarom EPB niet speelt. Heb hem 2 keer zien spelen en hij is wel beter dan Koch

Onze op DVD gescoute linksback kreeg in de VI een 5, ik moet eerlijk zeggen dat Leigh mij nog niet heeft overtuigd ondanks getoonde NOAD. Hij is voetballend zo matig, maar aan hem om te bewijzen dat een speler uit de derde divisie Engeland mee kan in de ere.

Maar laten we niet vergeten dat we hebben gespeeld tegen de Graafschap, dat samen met Emmen en Fortuna een lager budget hebben dan NAC. Deze 3 ploegen en VVV hoor je sowieso onder je te houden.

Na de komende 2 thuiswedstrijden tegen Excelsior en Fortuna weten we waar we staan.

En hopelijk kan City nog 2 spelers sturen

0    
Cor 010

Was een goed resultaat trouwens.

0    
NAC4ME

Terechte beloning voor een prima prestatie!

0    
signase

@Ibio:

"Mets was erg goed afgelopen zaterdag. Zeker vergeleken met zijn naar vorm zoekende collega Koch.
Ik vraag me af waarom EPB niet speelt. Heb hem 2 keer zien spelen en hij is wel beter dan Koch."

Koch vertegenwoordigt 'eigen vermogen' voor NAC, EPB niet. Als de trainer ervan overtuigd is dat Koch naar een betere vorm kan groeien, zie ik liever Koch spelen.

0    
Ibio

@signase

Als EPB wordt verkocht dan krijgt NAC daar toch ook gedeelte van?Je moet toch altijd je beste spelers opstellen?
Maar ik snap wel dat Koch nu captain is dat je hem niet meteen vervangt.

Hopelijk krijgt Koch weer snel de vorm te pakken die hij aan het einde van vorig seizoen had

0    
Wil

Kan ons NAC voor over een jaar El Allouchi niet opleiden voor de rol van Ilic?

0    
Frits

Waar blijven de nieuwe spelers: keeper, rechtsback en spits?

0    
J Breda

@Ibio : Onze op DVD gescoute linksback kreeg in de VI een 5, ik moet eerlijk zeggen dat Leigh mij nog niet heeft overtuigd ondanks getoonde NOAD. Hij is voetballend zo matig, maar aan hem om te bewijzen dat een speler uit de derde divisie Engeland mee kan in de ere.

Kijk even naar het vorige artikel van BSR, neem dan even de statistieken van Leigh door :

" De Graafschap-rechtsback Abena maakte geen schijn van kans tegen Greg Leigh. De Engelsman won al zijn duels (9) van de verdediger. Leigh moest alleen twee keer zijn meerdere erkennen in Van Mieghem. In totaal won Leigh 14 van zijn 16 duels"

0    
Tvb

Bij enige gelijkwaardigheid van kwaliteit idd altijd je eigen spelers opstellen. Hoe goed die palmer -Brown precies is, is nog onduidelijk . Speelt hij niet vanwege blessure/trainingsachterstand? Of moet hij nog wat acclimatiseren ?
Ben ook benieuwd naar ilic / fernandes;
Heeft ilic een vaste basisplaats of komt Fernandes zoals gepland op 10 en komt ilic misschien op de plek van elachaoui?
We gaan het zien,

0    
Ki Utsuri

Leuk dat Rosheuvel en Mets mogen uitblinken maar de overwinning was echt een teamprestatie. Iedereen speelde taakbewust en degelijk, ook de veel bekritiseerde El Allouchi, Koch en Leigh.

Vorig jaar verloren we in deze periode te veel punten doordat we (naief aanvallend) zelf te veel kansen miste en de tegenstanders vaak slimmer en efficienter waren. Van der Gaag kiest duidelijk voor de organisatie en degelijkheid. Voor de rust had NAC de controle en probeerde men vandaaruit te voetballen. Daarmee gaf men weinig weg maar werd er ook (te) weinig gecreerd. Wat dat betreft ging men bijzonder efficient met de kansen om.

Dit zal ook het vertrekpunt zijn tegen Excelsior, Feyenoord, Fortuna en VVV. In deze fase moet je vooral niet verliezen, elk puntje wat je kan pakken ook pakken en koesteren. Eerst de punten sprokkelen en vertrouwen opbouwen, zorgen dat de druk bij andere ploegen komt te liggen en doorontwikkelen (automatismen). Daarna kan je een nieuwe stap gaan zetten door wat meer creativiteit en frivoliteit aan het elftal toe te voegen (bijvoorbeeld Ilic naar links en Fernandes op 10).

0    
Baosje

nog een positieve verassing afgelopen zaterdag : Gregory Leigh !!!

0    
Peter

Als Leigh groeipotentie heeft, kan hij de verassing van het seizoen worden!

0    
Ibio

@J Breda
Ik vond Leigh tegen Man City EDS en tegen AZ 1 van de zwakste
laten we hopen dat hij steeds een stapje kan maken

Ik weiger na 1 goede wedstrijd tegen één van de grootste degradatie kandidaten nu Greg Leigh ineens als een sensatie te zien.

Als hij de komende 5 wedstrijden goed speelt ben ik de eerste om aan te geven dat ik er naast heb gezeten.
Maar ik vrees dat ie nog een paar gigantische kut-wedstrijden gaat spelen waarin hij zwaar onder de ondergrens zakt.

we zullen zien

0    
Los Pollos Hermanos

Mets was geweldig. Dikke pluim. Hopelijk houdt hij dit vol. Dan hebben we er een beest van een verdediger bij!

0    
JkX5

Tvb: Ik hoop inderdaad dat het Fernandes op 10 wordt en Ilic hangend op de linkerkant. Flinke creativiteit, dreiging en drang naar voren dan aanwezig in de voorhoede. Met Te Vrede als vast aanspeelpunt en daar omheen Fernandes, Ilic en Rosheuvel heb je echt een geweldige aanval.

0    
7Hills

Eerste helft speelde NAC voorzichtig en zonder risico, wat te begrijpen is gezien de voorbereiding en de afstraffing tegen AZ. Toen ze durfden te gaan voetballen lieten ze zien daadwerkelijk te kúnnen voetballen. Heeft dus alles met vertrouwen te maken. Blijf nog wel gespannen voor de wedstrijd tegen Excelsior. De verdediging en keeper zijn niet echt getest tegen de Graafschap, dus moeilijk inschatten hoe zij zich houden onder meer druk van de tegenstander.

De opmerking van onze coach dat we niet zo slecht zijn als tegen AZ te zien was, en niet zo goed als dat we tegen de Graafschap lieten zien vind ik overigens wel een vreemde. NAC speelde m.i. niet een hele spectaculair goede pot voetbal, dus wat in de tweede helft te zien was moet toch wel het minimale niveau zijn wat je nastreeft. Het zit in ieder geval in de ploeg, ze kunnen dit dus spelen ondanks geen zelfvertrouwen en een samenstelling waarin ze nog niet eerder gespeeld hebben. Je zou zeggen dat het alleen maar beter en stabieler kan worden...

0    
Ad B uit Roosendaal

Een schitterende waardering voor beide spelers.

Het gehele elftal speelde goed, maar Mets, Rosheuvel, Ilic en Te Vrede in het bijzonder.

0    
Kwartbelg

Zaterdag na de wedstrijd is er nogal tekeer gegaan tegen Mets op de social media. Moeten we dus maar niet te serieus nemen.

0    
Tram

Ik heb genoten van Rosheuvel. Heel erg dreigend, constant zijn man opzoeken en keihard werkend! Lijkt me ook een leuke gast in de groep. Mets is voor NAC natuurlijk ook een prima speler!

0    
Dave Gastel

Ik krijg kippenvel van afgelopen zaterdag, maar echt. Vechten voor elkaar mooiste wat er is

0    
F8Hipster

@7Hills ik denk dat de trainer doelt op het feit dat buiten dat NAC gewoon lekker aan het ballen was, de Graafschap ook erg zwak was. Onze verdediging is nauwelijks getest afgelopen zaterdag.

0    
tripomatic

Alhoewel het afgelopen zaterdag een echte ouderwetse teamprestatie was, deze vermelding zijn inderdaad wel terecht.

0    
Faltje

Weet er iemand wanneer de webshop online komt? Op Nac.nl zeiden ze namelijk 2 weken geleden, aankomende week.

0    
Breda

Ik kwam te laat terug uit Brussel en heb de eerste 25 min niet gezien, maar ik durf te wedden dat die rechtsback van graafschap Leigh geen 5 geeft.

Vreemd cijfer. Als een back van ajaks of psv zo speelt dan wordt ie de hemel ingeprezen om zijn aanvallende intenties. Hoeft echt geen 8 te krijgen maar een onvoldoende?? Maar wellicht heb ik een zooitje fouten gemist in het eerste half uur?

0    
Breda

@ 7hills

Dat de trainer dat zegt is natuurlijk al voorbereiding op de volgende wedstrijd. Hij weet ook wel dat dit elftal niet moet denken dat ze veel beter zijn dan bv graafschap of excelsior. Die uitspraak is ook om de verwachtingen een beetje te temperen en iedereen bij NAC duidelijk te maken dat het nu echt niet kat in het bakkie handhaven is. Slim vond ik wel en over nagedacht want hij herhaalde het in ieder interview.
Nadruk op teamgeest, hard werken voor elkaar en vooral niet denken dat dit elftal wel “even” wint van kralingen.

0    
nacenzo

Mets echt prima wedstrijd. Maar voor mij was te Vrede man van de wedstrijd. Vooral sterk met een verdediger in de rug, kon de ballen goed vast houden waardoor spelers konden bijsluiten en voor gevaar zorgen. Geweldige goal ook. Vond het ook mooi om te zien hoe rosheuvel reageert als ie de bal niet krijgt als hij vrij staat, geweldige drive heeft die jongen. Kan een leuk seizoen worden als het team zich blijft ontwikkelen. En Leigh, 1e helft veel foute aannames, 2e helft dreigend in opbouw. Niet eerlijk om vergelijkingen te maken met Angelino, zon back krijgen we nooit meer

0    
Wouter

Terecht ze hebben goed gespeeld alleen onder druk is Mets wel erg kwetsbaar hoor.
Kritiek op Leigh snap ik niet, prima back die zijn taken heel goed uitvoert, daarbij heeft hij 0,0 steun van Elalouchi die gewoon zijn eigen wedstrijdje binnen een wedstrijd loopt te spelen en continue is waar hij niet moet zijn. Ik vind het heel irritant en ook steeds die gebaartjes je wordt er moedeloos van.
Kreeg ook een paar keer tijdens de wedstrijd op zijn flikker van Tevrede omdat hij bij doorkopballen in geen velden of wegen te bekennen is. Juist daarom is de prestatie extra top van NAC want het was eigenlijk geen elf tegen 11, maar 10,5 tegen 11.

0    
Frits

Ik.las trouwens dat momenteel de transferwaarde van Kali € 950.000,- Dat is geen misselijk bedrag.
Ben benieuwd of ons NAC dat ook betaald heeft.......

0    
Sander P

@Frits

Was hij niet transfervrij overgenomen?

0    
Peter

@ Sander P

Als dat zo is, zou dat niet gek zijn....

0    
Gek

Zie dat Jong NAC 1-0 voor staat tegen Jong Eindhoven. Weet iemand de opstelling?

0    
Boei

@wouter: ik zag dan toch eerder een wedstrijd van 10,5 tegen 6. Bij de graafschap stonden er 5 in het veld die liever thuis op de bank VVV-Ajax hadden zitten kijken. Wat een dromers die gasten zeg. Dan vind ik Emmen toch nog veel meer energie geven dan deze “super”boeren.

0    
FVBreda

Heel mooi werk van Smulders om Rosheuvel aan te trekken. Vond Rosheuvel vorig seizoen niet best maar als je nu kijkt lijkt het de ideale tandem met Te Vrede.

Waar vorig seizoen werd gezegd dat Rosheuvel een goede actie (snelheid) heeft maar zijn voorzet dramatisch is. Zal dat meer hebben gelegen aan de type spits dat Shahin is, in plaats van dat het echt aan zijn voorzet lag.

0    
Peter

Opstelling Jong NAC?

0    
Tvb

Nymsczycki, Sporkslede, Klomp, Palmer-Brown, Carolina, Reuvers, Damen, Fernandes, Van der Gaag, Kastaneer, Van Hooijdonk.

1-0 door fernandes

0    
Barend schrik

Sterke opstelling

0    
Semsi

0-2 Daan Klomp

0    
West

Dat is een aardig elftal wat er staat bij jong nac

0    
Breda

Nogal wat gezeik op Smulders dat NAC te veel selectiespelers heeft, maar dit “jong” team wordt echt geen laatste in de KKcomp als ze daar zouden spelen. En is piepjong maar daar zit wel potentie en kapitaal in. NAC is duidelijk bezig met de toekomst. En dan lopen er nog 4 bij Helmond.

Ze zullen echt niet allemaal basis NAC1 halen maar ik zie er toch ook niet veel die bij de amateurs uitkomen. En 9 + 4 zijn eigendom.

We beginnen eindelijk een beetje richting de werkwijze van clubs als az, heerenveen etc te groeien die altijd talenten vroeg ophalen en opwerken naar het eerste.

0    
David

Weet iemand of de bussen van NAC zelf naar feyenoord op dezelfde tijd als de bussen van de sv vertrekken (14.30)? Weet namelijk niet of ik het kan halen door werk

0    
a

Het lijkt wel dat enkele supporters een zondebok nodig hebben om hun frustratie een uitweg te geven! Eerst Vloed nu Koch. Koch speelde een goede wedstrijd, had ook een goed cijffer in VI.

0    
Hallee076

Ff wa anders! Is de nieuwe website van de fanstore al online?

0    
Johannes

Claudio Bravo bij City langduring geblesseerd. Hopen dat Muric hier gewoon zijn wedstrijden blijft spelen.

0    
Peter

Op Transfermarkt.nl staat bijzondere info over de marktwaarde van de spelers die tegen de Graafschap hebben gespeeld( totaal 7,4 miljoen !):

El Allouchi 650.000 !
Te Vrede 400.000
Rosheuvel 550.000
Nijholt 300.000
Kali 900.000
Ilic 2.500.000
Leigh 100.000
Koch 300.000
Mets 500.000
Verschueren 500.000
Muric onbekend
Sportslede 300.000
Fernandes 400.000
Reuvers onbekend

0    
Dirk

Bertrams heeft nog geen enkele wedstrijd bij de wedstrijdselectie gezeten.

0    
Henkie

Bertrams was ook een waardeloze keeper..
Verder hecht ik niet zo veel waarde aan de website transfermarkt.
Spelers als sporkslede en verschueren zijn nog geen cent waard. Transfervrij prima om over te nemen, maar gaat nooit iemand wat aan uitgeven. Mets een half miljoen, kali bijna een miljoen. Rosheuvel die we gratis over konden nemen een half miljoen. Gaat nergens over die informatie.

0    
Ben

@ Henkie

Rosheuvel was gratis, omdat hij transfervrij was!

0    
Erk

@ Henkie

De marktwaarde/transferwaarde moet je betalen als je het contract moet afkopen!

0    
West

Ik denk dat NAC best wat capitaal op het veld heeft staan ,vooral met rosheuvel als hij zo doorgaat kan best wat opgaan leveren bij verkoop,nu al 2 assists ,kunnen er makkelijk 15 a20 worden mits hij zo doorgaat en dan speel je je in de kijker ,als bertams en Vloet al worden weggekocht.... en zo is het ook met mets ellalouchi kali leigh koch..en dan heb ik het nog niet over de toekomst want met deze jeugd gaat NAC flink wat geld opleveren in de toekomst ,de jongens in Helmond stonden er 2 in de basis en eentje werd als wissel er ingebracht.netjes toch flink wat minuten maken en ervaring opdoen in deze sterke competitie dit jaar.en dan hebben we nog zeker 10 goede jeugdspelers en een keeper daarvan zal idd niet alles slagen maar denk toch wel zeker 5 6 jongens hiervan echt wel doorgaan breken en verkocht gaan worden op den duur,denk aan van Hooidonk van gestel van der gaag damen Reuvers etc..

0    
Dutchbird

@Johannes
Ik hoop dat ze naast Claudio Bravo nog andere keepers hebben die op de reservebank kunnen plaatsnemen. Anders vrees ik dat City Muric in de winterstop terughaalt. De NOS deed zijn best om hem als volgende grabbelaar af te spiegelen maar Veronica Inside was positief over onze Montenegrijn. Deze keeper zien we nog regelmatig terug in het elftal van de week. Ik denk dat Bertrams dat meteen besefte toen hij de naam Muric hoorde langskomen. Nigel heeft even gegoogeld op Youtube en direct zijn zaakwaarnemer gebeld.

0    
Zagge

@hallee76

De webshop zal vast samen met de versterkingen gepresenteerd worden. Daar schijnen ze ook mee bezig te zijn.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja