Overal waar we komen

Seuntjens weer op weg naar Alkmaar?

Zijn TD wil hem graag bij de groep houden. Zijn broer zou graag met hem samen in een elftal spelen, en als we Fox Sports moeten geloven gaat Seuntjens misschien ook nog naar AZ. Mats; het middelpunt van de belangstelling, momenteel. NAC heeft Mats laten weten graag zijn contract -dat na dit seizoen afloopt- te willen verlengen. De 23-jarige Seuntjens is aan zijn vijfde Bredase seizoen bezig. Hij heeft die aanbieding dus al concreet op zak maar houdt zijn opties voorlopig nog open. Eén van die opties zou dus de Alkmaarse club zijn die al eens eerder interesse in hem toonde. Hans Smulders heeft met Seuntjens om de tafel gezeten: "We hebben al verschillende gesprekken gehad en tijdens het trainingskamp (sinds vandaag van start - BSR) ga ik opnieuw met Mats om de tafel. Wij willen heel graag verder met Mats. We zijn tevreden over zijn functioneren. Zijn management heeft aangegeven dat verlengen bij NAC een serieuze optie is, maar dat ze ook andere opties willen bekijken. Dat mag vanaf nu, want zijn contract loopt over zes maanden af." AZ vindt Mats in combinatie met dat aflopende contract wel een interessante optie en speelt een beetje voor aAZgier in deze. De directeur voetbalzaken van de Alkmaarders, Max Huiberts, ontkent dit niet: "Hij past in hetzelfde rijtje als Christian Santos van N.E.C. Mats staat op onze lijst en we kijken wekelijks naar hem. Maar we komen voorlopig niet in actie." Smulders weet van de hernieuwde/nooit over gegaan zijnde interesse van AZ. Die club zou zich in ieder geval nog niet officieel gemeld hebben aan de Stadionstraat in Breda. NAC schijnt echter bereid te zijn om Seuntjens transfervrij te laten vertrekken (...), als Seuntjens dit seizoen bij NAC afmaakt. "Wij worden graag kampioen, mét Mats Seuntjens (#MetMatsSeuntjens). We zijn sterker met hem dan zonder hem. Wij willen geen enkele speler, die belangrijk is voor ons, tussentijds laten gaan. Dat is de situatie van dit moment. Alles heeft z'n prijs, maar wij willen graag met deze groep het seizoen afmaken," aldus Smulders. Dus een speler die je als meerwaarde ziet en je het contract van wil verlengen, geef je nu al te kennen dat hij tóch transfervrij weg mag als hij tot eind juni (einde contractdatum) bij NAC speelt? Klopt dit wel, en zo ja; wa's da voor logica?! Of is het een holle frase of loze foxkreet? Het komt in ieder geval bijzonder vreemd, ondoordacht en hoe vervelend ook een beetje NAC's over, deze regeling.. Ik zat te denken Mats een mooi vernieuwd contract aan te bieden, mét hem kampioen te worden en hem te coachen en motiveren de tweede helft zo uit te blinken dat meerdere clubs ondanks zijn nieuwe contract ook wel wat van die shine willen hebben in hun elftal. Of zelluf houwe, kan ook. Maar ik zal het wel verkeerd zien. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: B-Side Rats, Fox

 

Vorig bericht
BSRetro: Davy Schollen 5 reacties
Volgend bericht
De helden van 73 volledig online 9 reacties
Terug naar overzicht
49 Reacties
0    
ikke

Niet echt slim van nac of nu verlengen zo niet dan nu verkopen zo denk ik er over.

0    
Oldskool

Je verkoopt een speler nu onder de voorwaarde dat hij seizoen afmaakr bij NAC. AZ heeft hem NU niet nodig.
Volgens mij de enige manier om er nog iets aan over te houden, want verlengen gaat ie echt niet doen voordat 100% zeker is dat NAC promoveert.

0    
leeuw

De laatste regels beste BreDaN dat is goed gedacht en je ziet het juist héél goed!!
Ik sta volledig achter deze denkwijze!!

0    
Oldskool

@ bredan

Natuurlijk biedt NAC hem een contract aan maar als NAC niet promoveert dan kun je een goed contract niet betalen. Wat jij voorstelt (dik contract in de hoop dat ...) is Tejo M gedrag. Gokken moet NAC nooit meer doen. En Seuntjens is niet gek, die laat AZ niet schieten met het risico weer Juup te spelen.

0    
Voske

Als t zo ver komt hebben we de eerste promotie al binnen: hofleverancier van FC Kutklapperveen...

0    
Lamington

@oldschool

Ergens heb je gelijk. Gokken is al vaak zat verkeerd uitgepakt. Maar het is wel zo dat er kennelijk meerdere geïnteresseerde partijen zijn, waarvan AZ concreet. Als Mats nu eens constant zijn meerwaarde laat zien, is bij verlenging een verkoop nog helemaal niet uitgesloten.
Maar NAC moet wel promoveren...

0    
BreDaN

@OldSchool

Ik ben geen Tejo M eej..!! ;-)
Maar je hebt deels gelijk. Ik vergeet dat fukking stukje promoveren te vaak...

0    
henk

Als Seuntjens transfervrij naar AZ vertrekt, dan wordt hij gehaald als goedkope 13e/14e man. De kans is dan maar klein dat hij zich in het elftal kan knokken en als Neno eindigt. Hij eindigt dan eerder als Gorter of Jenner. Er is daar simpelweg meer concurrentie en pieken op cruciale momenten kan Seuntjens (nog) niet.

0    
Da Pope

Mats is bij het publiek in Breda nooit onomstreden geweest. Daar komt bij dat het sportieve perspectief zeldzaam onzeker is. Zelfs als NAC promoveert, is het maar de vraag hoe het allemaal gaat lopen. Lukt het een fatsoenlijke selectie op de been te brengen of wordt het strijden tegen degradatie?

Als ik Mats zou zijn en AZ me een redelijk toekomstbeeld zou schetsen, zou ik het wel weten. Goed geld verdienen en aan mijn carrière bouwen in Alkmaar. Als je daar flopt, kun je zo weer in Breda aan de slag.

0    
Ben

Is Mats nu eigenlijk wel zo goed? Laat het vaak afweten, heeft mooie acties. Misschien nu nog wat vangen en Brands eindelijk een kans geven. Ik zou er niet rouwig om zijn zonder Mats.

0    
Da Pope

@Ben

Denk het wel. Mats kan echt heel goed voetballen. Weet zeker dat hij, wanneer hij gepusht wordt in een team met betere spelers, nog heel veel kan groeien. Voor hemzelf kan ik me daarom voorstellen dat het helemaal geen gek idee is weg te gaan bij NAC. Hier is hij toch een van de betere spelers en hoeft hij niet altijd volle bak tot het gaatje te gaan, zo lijkt het.

0    
Becherovka

Ik vind de afsluiting van het stuk niet netjes. Smulders geeft een heel realistisch beeld: de kans is groot dat Seuntjens kiest voor een positieverbetering. Daarover is hij open.

Als AZ al meermaals is komen kijken naar Seuntjens, dan zal hij wel een aardige pot kunnen voetballen. Dat laat hij ook geregeld zien. Ben alleen bang dat hij niet de mentaliteit heeft om alles er uit te halen.

0    
heksenketel

Wat vinden jullie van verlengen met toezegging dat hij transfervrij weg mag als we promoveren.

0    
RV

Nu voor een kleine transfersom verkopen aan AZ en nog een half jaar huren om NAC aan promotie te helpen.
Als AZ nu niet wil en Seuntjens niet wil verlengen dan neem ik aan dat dit consequenties heeft voor de basisplaats van Seuntjens. Heel normaal hoor, Frank de Boer doet niet anders en moet ook ieder jaar kampioen worden met Ajax.

Een tweede seizoenshelft met Seuntjens die in zijn hoofd met andere dingen bezig is lijkt me sowieso dodelijk voor het elftal, dan hebben we helemaal niets aan Seuntjens.

Mooie uitdaging voor onze nieuwe TD, ben benieuwd of hij enigszins een netwerk heeft want die prestaties bij Eindhoven zeggen me helemaal niets, op het niveau wat NAC wil nastreven heb je een ander netwerk nodig dan de Belgische lagere divisies, ik ben benieuwd.

0    
willem 4,5

Als er kans om te verkopen in de wintersop doen!!! en een speler aantrekken die wél elke wedstrijd er 100% voor gaat en de mentaliteit heeft om tot het gaatje te gaan.

0    
Dekamps

Gaan er veel mensen naar Roosendaal van de week??

0    
Nr.20

Mats is gewoon een goede speler. Maakt echt wel het verschil alleen is het verval zo nu en dan nog te groot en worden goede acties afgewisseld met totaal onzichtbare optredens wat zelfs in 1 wedstrijd mogelijk is. Erg jammer want een Mats in vorm maakt in dit NAC echt wel het verschil.
Ik gun hem een mooie vervolgstap al hoop ik ook dat hij NAC via mooi gebaar goed achterlaat a la Gudelj of Stam waar NAC ook heeft aan kunnen verdienen (hebben dat destijds netjes gedaan voor NAC)
Dus Mats verlengen dat contract, de pannen van het dak spelen, NAC laten promoveren en samen met je broer mooie stap maken aan eind van het seizoen.

0    
Da Pope

@Dekamps

Voor de thuisblijvers doen wij woensdag live verslag van de wedstrijd :)

0    
nachoreca

Pffff de seuntjens discussie barst weer los...! Het verhaal zal nooit veranderen...kan goed voetballen, oogt nonchalant en je irriteert je dikwijls mateloos aan hem...take it or leave it...mats of supporter...!

0    
scheppioni

Wat worden onze NAC spelers toch zo week van fc klapvee ?
Mats zegt zelf dat hij van BREDA houdt, het is zijn stad, dan wil je toch het beste voor je stad en dan verlaat je niet zomaar om naar een clubke te gaan, die volgend seizoen misschien wel een tweede twente wordt ?
Wat daar in alkmaar gebeurd de laatste jaren, zeker met die kloothommel van scheringa, kan ook nog ooit wel eens een staartje krijgen, want die 10 miljoen die zomaar ineens kwijtgescholden is, dat is natuurlijk van het absurde ! Dus Mats, ben verstandig en laat alle zeikers hier maar eens zien dat jij tenminste niet huichelt als andere over je, onze mooie stad en club NAC BREDA, alkmaar net als arnhem sucks !! HUP NAC MET MATS !

0    
scheppioni

@ BSR
Is het trouwens bewust dat er bij Davy Schollen niet gereageerd kan worden, op zich een prima lijnkeeper alleen verstikte bij ons NAC in zijn eigen onzekerheid ! Het ga je goed Davy !

0    
Breda op zn kop

Feit blijft dat Mats zo de deur uitloopt zonder dat NAC er aan verdient. Afgelopen zomer hebber er bij NAC weer een paar zitten slapen.

Wie doet eigenlijk technische zaken in het bestuur??

0    
brutes

Zoals altijd blijft bij nac die financiële klapper achterwege
Az gaat hem gratis ophalen nac krijg wat centen voor de opleiding meer niet
Ze zijn weer veel te laat met een contract openbreken voorbeelden genoeg
Zolang wij niet die klapper maken blijven we aansukkelen
Alle hoop is dan ook gevestigd op de Dhr smulders in betere tijden

0    
Toontje

Kwalitatief in principe de beste van de selectie...zou heel triest zijn

0    
kees4

houdoe en bedankt ole ole

0    
NFE

Met voorsprong Kees4

0    
Da Pope

@scheppioni

Net gecontroleerd. Als het goed is, kun je gewoon reageren. Moet een bug zijn geweest.

0    
Ultimate1

Eindelijk...... Ik hoop t, ik hoop t. Weg met die1e klas flapdrol

0    
Brakje076

T zit m niet in zn kunnen, het zit m in zn willen. De hangende schouders en het doodongelukkige gezicht zijn we onderhand wel klaar mee. Strijdkracht nondedju!! En anders maar promoveren zonder Mats Seuntjens.

0    
Peer11

Per direct verkopen dan maar. Elke cent voor een speler die 9 van de 10 keer niet thuis geeft als er gepresteerd en gebikkeld moet worden is mooi meegenomen. Meteen het systeem omgooien en Ars en Brands samen voorin. Kun je Hooi ook gelijk laten gaan/verhuren. Bijkomend voordeel als Mats vertrekt, is dat zn broer niet bij NAC komt spelen.

0    
die ne gast

Met 11 voetballers die altijd 100% strijd leveren, worden we een typische Juup-club die nooit meer zal promoveren. Je hebt ook creatieve spelers nodig die wat onverwachts kunnen doen en ja die leveren soms wat minder 'strijd'.
Mats is gewoon een van de betere voetballers van dit NAC. Ik denk dat als hij in een meer voetballend team als AZ gaat spelen, hij hier zijn vele criticasters wel eens heel hard de mond kan gaan snoeien. De mensen die nu om het hardst 'strik erom, weg ermee' roepen, roepen dan om het hardst hoe stom het is dat we zijn contract niet op tijd verlengd hebben!

0    
Mafkees

Eén van de belangrijkste en beste voetballers van dit elftal. de enige met een serieus goede actie in huis. Ik ben het volledig eens met Da Pope en die ne gast. Seuntjens kan zich in een goed draaiend elftal tot topspeler kan ontwikkelen. Hij ontwikkelt zich dit seizoen al razendsnel, ook als persoonlijkheid. Men moet niet te lang blijven hangen in het verleden. Snel proberen vast te leggen die gast.
Er zijn hier al vaker spelers weggehoond door het publiek en -gestuurd door NAC (ik noem maar Van Hooijdonk, Engelaar, Kramer, Stam, Çiftçi) die het elders ineens wel konden maken.

0    
gerrit39

Dan hebben we altijd nog Brands.

0    
Van "taajlaand

Hoi Mafkees,

Ja inderdaad, die v Hooijdonk heeft het echt gemaakt nádat hij de supporters in de steek lied met zijn vluchtgedrag na zijn tweede vertrek.
Was trouwens ook de speler die het grootst mogelijke afscheid bij NAC heeft gehad na zijn éérste periode, en terecht. Maar dat terzijde......

Terug naar Mats.
Voetballers die 'iets' meer kwaliteit hebben dan gemiddeld, vallen vaker op door afwijkend gedrag, zowel op als in het veld.
Mats heeft de iets betere kwaliteit om hogerop te kunnen, ben ik met je eens.
Maar waarom, ook al zo vaak aangehaald, niet élke wedstrijd laten zien dát je het verschil met de rest kan maken, door bijvoorbeeld met wat meer vreugde te spelen tijdens het uitoefenen van dit pracht en goed betaalde beroep?
We zullen zien, of we hier nu met een 'clubman' uit de regio te maken hebben, en wacht ik dus af wat komen gaat.

0    
Van "taajlaand

lied = liet

0    
am

Inderdaad een van de weinige spelers in de selectie die echt klasse heeft, kan uit het niets een doelpunt maken.
Zal wel aan zijn inzet moeten werken om beter te worden.
Voor zo'n speler moeten anderen vaak een stapje extra doen. Want als jezelf weinig of geen talent hebt, moet je hard werken

0    
Johnnyboembastik

leuk BSR om te stellen dat we hem nu moeten verkopen of een nieuw contract aanbieden, zodat we hem of houden of aan het einde van het seizoen kunnen verkopen.

Als Mats niets wil tekenen, tekent hij niets. Dat is namelijk zijn goed recht.
En als er in deze periode geen interesaante club voor hem komt, gaat hij niet weg.

Dus ik denk dat onze nieuwe TD een realistische kijk op het leven heft, ook al komt dat ons supporters niet zo goed uit.

Ik hoop overigens dat Mats nog 2 jaar in Breda blijft, zich verder ontwikkeld en dan nog een mooie stap kan maken. Hij is nog jong, dus dat kan altijd nog en in bij ons is hij min of meer wel verzekerd van heel veel speeltijd, pmdat hij met afstand de beste speller is die we op dit moment hebben,.

0    
Rubenac

Ruilen tegen hupperts?
Wil Graag dat mats blijft, maar van de nood een deugd maken dan maar?!

0    
Toontje

We kunnen niks openbreken we hebben niets te bieden...!

0    
oosterhout3

ffe w88.... dus mats zijn zaakwaarnemer heeft te kennen gegeven aan zijn eigen club(1 van de aandeelhouders volgens mij) dat hij wel eens zou kunnen verlengen.... das wel heul vaag eej!!

dat mats transfervrij vertrekt... dat zal wel zo zijn!

maar als hij gaat moet het wel voor minimaal 1mil+ half jaar huur zijn... anders NIET laten gaan!!

oja... dit is de waslijst van de spelers die transfervrij zijn komende zomer...

matic, cluboptie 1 jaar
naah, terug naar club?
mulder, cluboptie 1 jaar
verbeek, cluboptie 2jaar
elson hooi
jelle ten rouwelaar
kenny van der weg
noppert
robinson

niet promotie weg

gorter
stam

11 spelers dus!!

dit betekend dat er een hele klus is voor onze t.d.& spelers

0    
oosterhout3

mats samen met janssen, elhamdaoui

0    
Rijen

Ik hoop dat hij zijn contract gewoon verlengt! Az vind hem alleen interessant als ze hem transfervrij kunnen ophalen. Hoop dat Hans het slim aanpakt, want hij zal anders niet de eerste zijn die transfervrij vertrekt waar je eigenlijk gewoon een transfersom voor hoort te krijgen! Ik zou graag #metmatsseuntjes over een paar maanden het kampioenschap willen viereen op de markt!

0    
Mafkees

Ik bedoel voor die periode Van "taajland. Bij de jeugd van NAC is ie weg gestuurd. Niet goed genoeg.

0    
Dekamps

@ da pope

Ben er gewoon bij :)

0    
NAC de Parel

De discussies omtrent Mats blijven eindeloos.

Naar mijn mening is de laatste alinea veel te kort door de bocht en een (onterechte) sneer naar de nieuwe TD.

Mats heeft een aflopend contract. NAC voetbalt in de Juup League en hoopt te promoveren. Doe je dit niet, dan is hij weg, want hij blijft niet in deze competitie. Promoveer je wel, dan moet je de hoop hebben dat hij mee wil promoveren.

Mogelijkheden:
- Mats verlengt zijn contract met en clausule; geen promotie is transfervrij weg.
- Mats verlengt zijn contract en gaat mee de Eredivisie in.
- Mats verlengt niet en vervolgt zijn carriere elders.

Mensen die zeggen nu verkopen of nu verkopen en een half jaar huren kijken niet met een realistisch beeld.
Zou jij als club nu geld uit geven aan een speler die je over enkele maanden transfervrij kan overnemen? In Europa gebeurt het misschien, maar AZ heeft hier geen baat bij. Er is geen haast bij, dus houden ze het geld op zak

0    
oosterhout3

@nacdeparel...

maar zo kan az er ook neffe vissen eej!!
stel mats maakt het seizoen hier af.... &wordt toevallig ineens de man van nac in de 2e seizoenshelft... dan staan er gewoon wellicht grotere clubs dan az op de stoep voor hem!

0    
Dutchbird

Nu kunnen de groot aandeelhouders laten zien dat ze ondernemer zijn. Drie jaar vastleggen met een sterk verbeterd contract en na twee jaar met dikke winst verkopen. Nu even de promotie veiligstellen door de andere Seuntjes bij de concurrent weg te halen die het geld hard nodig heeft. Het kost een paar centen heren maar daar krijg je heel veel voor terug want dat mes snijdt aan twee kanten.

0    
Peer11

Je kan nog zo veel kwaliteit hebben, zonder de juiste mentaliteit red je het nergens. Mats is nou niet echt een speler die er eens zn schouders onder zet als het tegen zit. Hij loopt er meestal een beetje de kantjes vanaf en staat te dromen in het veld. En ja, heel af en toe heeft hij een goede actie. Ben benieuwd of hij een basisplaats weet te veroveren bij een andere club waar meer betere spelers rondlopen.

0    
Dutchbird

@Peer11 als je de laatste wedstrijden terughaalt dan zie je een Mats die prima gedoseerd mee verdedigt (veel beter dan Verbeek en Ars). Daaruit concludeer ik dat hij goed wordt gecoacht door Dijkhuizen. Je moet mentaliteit en onzekerheid/onervarenheid niet met elkaar vermengen. Die onzekerheid is nog niet weg als hij naar met de bal aan de voet naar binnen draait en vervolgens geen kansrijke afspeelmogelijkheid ziet. Daar kan oom aan worden gewerkt, zeker als spelers als Verbeek, Ars, Suk en Brands niet blind voor de keeper gaan staan maar een goed bereikbaar aanspeelpunt vormen.


Sinds Mats zijn draai heeft gevonden kom ik (en nog veel meer supporters) met veel meer plezier naar het stadion. Iedere keer als hij in balbezit komt is het genieten want er is niet een tegenstander die het lukt om hem de bal te ontfutselen. Pas als het niet lukt om de actie af te ronden met een pass omdat er niemand vrij staat wordt er gemopperd op de tribune. Vaak mopperen op Mats terwijl we eigenlijk op zijn medespelers moeten mopperen die maar al te vaak als een soort toeschouwer ook staan te genieten van zo'n actie.

Laad alle berichten na dit bericht in