Go to Top

Smulders: “Kunnen amper opboksen tegen ploegen aan bovenkant middenmoot”

Smulders: “Kunnen amper opboksen tegen ploegen aan bovenkant middenmoot”

Na bijna een half seizoen is de voorlopige conclusie dat NAC overloopt van goede intenties, maar kwaliteit en ervaring lijkt te missen om een zorgeloze rentree in de Eredivisie te kunnen beleven. Technisch directeur Hans Smulders en trainer Stijn Vreven spraken met Voetbal International  over de terugkeer van NAC op het hoogste niveau.

NAC speelt dit jaar met het op één na jongste elftal van Europa en dat zorgt meer dan eens voor problemen, erkent Vreven: “Op moeilijke momenten zijn er geen ervaren spelers die andere jongens even doen inzien dat het een momentopname is, dat iedereen rustig moet blijven en dat ze zich aan de afspraken moeten houden. Nee, wij gaan dan meteen als individuen denken. Iemand gaat doen waarin hij denkt goed te zijn, om zich vervolgens totaal niet meer aan de teamafspraken te houden. Dan lijkt het niet alleen op los zand, dat ís het dan op die momenten ook gewoon. En dat voelt een tegenstander in de Eredivisie veel beter aan dan in de Jupiler League.”

Hoewel niemand over een glazen bol beschikt, hoef je geen Nostradamus te zijn om te voorzien dat spelen met een elftal zonder ervaring op het hoogste niveau wat risico’s met zich meebrengt. Waarom heeft technisch directeur Hans Smulders dan niet geïnvesteerd in oudere spelers? Smulders: “We hadden natuurlijk het liefst een elftal samengesteld met jongens die 250 tot 300 wedstrijden in de benen hebben, dat lijkt me duidelijk. Maar bepalende spelers in de as die het klappen van de zweep kennen en er direct kunnen staan, zijn voor ons niet haalbaar. Iedereen vindt NAC een geweldige club, maar wij kunnen gewoon niet hetzelfde bieden als anderen. Dus zoeken wij in de categorie nét daaronder. Die spelers hebben echter allemaal één ding gemeen: er staan geen honderd Eredivisie-wedstrijden achter hun naam.”

Smulders had achteraf gezien misschien wel risico’s willen nemen, maar weet dat dat bij NAC niet geapprecieerd wordt: “Zolang Justin Goetzee en ik hier werken, gebeuren er geen rare dingen. Dat, in combinatie met de manier waarop de markt tegenwoordig in elkaar zit, maakt dat we gewoon amper kunnen opboksen tegen ploegen aan de bovenkant van de middenmoot. We moeten zwarte cijfers blijven schrijven.” 

Naast het gebrek aan ervaring breekt ook het gebrek aan de absolute wil om te winnen NAC meer dan eens op. NAC heeft een elftal vol ideale schoonzonen, zo erkent Vreven: “Het zijn allemaal echt heel lieve jongens, ik kan niet anders zeggen. Politiek correct, naar elkaar én naar zichzelf. Heel zacht.” En dus zal NAC, tot teleurstelling van de coach, nooit op een vieze manier een overwinning binnenslepen: “Ik heb niemand uit mijn ploeg, werkelijk niet één individu, ooit zien tijdrekken. Ik zeg vaak: Er is hier maar één dief, één gangster, en dat is de trainer zelf. Ik ben de enige die toegeeft dat ik weleens oneerlijk wil winnen. Dat hoeft van mij echt niet elke week, maar soms is het wel een keer lekker om de punten te stelen.”

Toch houdt Vreven hoop: “Bijna een jaar geleden kwam ik hier toen het vertrouwen nul was. En zie wat we toen nog gepresteerd hebben. We zitten nu nog niet eens op de helft van het seizoen. Ik heb het oprechte geloof dat wij genoeg kwaliteiten hebben om een paar ploegen onder ons te houden. Begrijp me niet verkeerd: dat we snel stappen moeten maken, is heel duidelijk. Maar laat ook héél duidelijk zijn dat wij het geloof hebben dat dit gaat lukken.”

Lees het volledige interview hier.

Bron: B-Side Rats, VI

118 Reacties op "Smulders: “Kunnen amper opboksen tegen ploegen aan bovenkant middenmoot”"

 • buurman
  6 december, 2017 - 14:10

  Ik word hier niet vrolijk van. Zeker niet net voor we naar tilburg moeten. Daarnaast worden een aantal vragen die bij ons leven niet beantwoord. Bv. we hebben wel degelijk ervaring gehaald, maar waarom zijn die spelers blijkbaar niet goed genoeg ?
  En als ik lees dat de “absolute wil om te winnen” met regelmaat ontbreekt zakt mijn broek echt af. In de hoogste afdeling voor 18000 man ballen , maar je wil niet echt winnen ?! Sorry maar ik kan met dit interview niks.

  Ik vergeet dit epistel (verwijder het maar wat mij betreft) , op naar tilburg MET DE WIL OM TE WINNEN !!!

  69

  14
 • BeekVooruit
  6 december, 2017 - 14:14

  Ik geloof niet dat deze spelers niet haalbaar waren. Er is gewoon een gok genomen dat deze spelers niet nodig waren en er zijn daarom andere keuzes gemaakt.

  Je legt transfersommen op tafel voor Koch, Vloet en Mets. Maar je kunt in plaats daarvan niet één ervaren speler transfervrij vastleggen of voor een klein bedrag?

  Willem 2 huurt een speler als Rienstra, Excelsior heeft Koolwijk, Roda heeft een Adil Auassar, Twente heeft Holla. Allemaal geen wereldtoppers, maar wel ervaren spelers die het klappen van de zweep kennen. Smulders heeft hierin geblunderd.

  94

  13
 • pier
  6 december, 2017 - 14:19

  Die clubs die nu ‘meer te bieden’ hebben staan allemaal rood. We kennen het verhaal nog bij NAC. Groter denken dan je bent. Net zoiets als de schoonmaakster die 18 uur werkt en een auto op afbetaling rijdt. Als je 3,4 ton per jaar bij een middelmatige club uit de 13de competitie van Europa kunt verdienen zit er iets flink scheef. En vertel me niet dat deze gage gedekt wordt door tv-gelden, een paar ruggen van de lokale bakker of een halve liter bier

  36

  32
 • Daan
  6 december, 2017 - 14:21

  Lopen zat boefjes in de selectie maar Stijn zijn wil is wet.
  Geen ruimte voor individuele inbreng.

  9

  53
 • Fanneke
  6 december, 2017 - 14:21

  Smulders lult uit zijn nek zeg. Hij heeft vlgs mij zelf de selectie samengestesteld. Nu niet gaan afgven op de spelers. Zo snel mogelijk ervaring halen.

  69

  14
 • Jemo
  6 december, 2017 - 14:25

  Misschien moeten mensen die nu Vloet en Koch afzeiken eens kijken naar de reacties toen ze hun contract tekende. Zelfde met de City spelers. We waren allemaal blij, maar het komt er nu gewoon minder uit. Ik vind het wel een goed verhaal. Wat als we 3 dure ervaren jongens aantrekken en we degraderen. Dan roept iedereen waarom hebben we die dure gasten. We hebben er een paar, maar de vraag is of die echt te slecht Ijn om te spelen. Vooralsnog steun in Steijn omdat hij elke dag met die jongens werkt.

  Ik ben ook nog steeds van mening dat als het geluk hebt dat je 2/3x wint je in een flow kan komen, maar dat kan uiteraard ook de andere kant op. Dit seizoen moeten we gewoon hopen dat we mazzel hebben en we de Sparta’s en Roda’s onder ons kunnen houden. Als Steijn iig logische keuzes maakt, scheelt dat al 70%.

  38

  32
 • H.V.M.
  6 december, 2017 - 14:28

  Smulders; “We moeten zwarte cijfers blijven schrijven.”

  Prima, maar zoals het nu gaat zal die kleur uiteindelijk gaan veranderen in rood.
  Deze man praat poep.
  Amper geld en dan een selectie samenstellen van 36, grotendeels jongens.
  Dan doe je iets niet goed!
  Voor het eerst horen we hem nu zeggen dat hij ook liever wat ervaren spelers erbij had gehad.
  Waarom steek je dan het weinige geld in Jupiler spelers als Koch en Vloet??

  Nee, deze man mist simpelweg de noodzakelijke knowhow.
  Op papier een T.D., in de praktijk een koekenbakker.

  49

  25
 • Theoden King
  6 december, 2017 - 14:30

  @ BeekVooruit: Ik begrijp ook niet dat er he-le-maal geen ervaring ingekocht is/kon worden. Het is een kwestie van overleven om een verlengstuk van zelfverklaard gangster Vreven in het veld te hebben.

  Verder wel een realistisch verhaal en de dilemma’s van Smulders en Goetzee – investeren t.o.v. zwarte cijfers schrijven – is oprecht lastig en in het verleden zijn vaak de verkeerde keuzes gemaakt (lees: te veel uitgegeven).

  Toch laat dat onverlet dat er ervaring in het veld nodig is om al deze talenten aan te sturen en in hun rol te laten spelen. Anders zie ik de handhaving heel lastig worden. En terug naar de Juup is in alle opzichten véél duurder dan een ervaren speler lijkt me…

  11

  3
 • Barba
  6 december, 2017 - 14:32

  Ik herhaal een verhaal van vorig jaar, toen is het goed gekomen dus nu hopelijk ook.

  Smulders werkt met kwantiteit in plaats van kwaliteit. NAC hoeft geen 5 a 6 man op de tribune. Zeker niet jongens als Stans, Nijholt etc….. we spelen alleen competitie en hoogstens een paar wedstrijden in de beker.
  Die spelers die je dan minder onder contract hebt staan zorgen dan weer voor extra ruimte voor het basis team.

  En kan er nog steeds niet bij dat het gat zo groot is met andere clubs terwijl we al 6 man gratis hebben. We doen toch als NAC zijnde iets structureels fout?

  Wanneer zijn we van die slechte erfenis af?

  41

  5
 • Eljé
  6 december, 2017 - 14:37

  Als je niet beter geïnformeerd zou zijn en op de reacties hier af zou gaan, zou je denken dat die Vloet en Koch kapitalen hebben gekost…

  28

  26
 • heksenketel
  6 december, 2017 - 14:50

  Wat een gelul dat wij geen spelers met Eredivisie-ervaring kunnen halen. Smulders had met dit budget en 5 gratis spelers een veel evenwichtiger selectie samen kunnen stellen. Deze opmerkingen voelen als eigen straatje schoonpoetsen!

  En zwarte cijfers schrijven doe je niet alleen door geen gekke dingen te doen. Kleine tip: Uit het merk NAC is veel meer te halen!

  51

  11
 • Brecht
  6 december, 2017 - 14:54

  Gewoon Nijholt links midden, maar vooral ook eerdere wisselen. Als je ziet dat een El Allouchi tegen Excelsior niet zijn dag heeft, direct wisselen. Dat kon toen veel eerder met Nijholt. Nu met Mets en Nijholt tegen Willem 2

  4

  10
 • janvG
  6 december, 2017 - 14:56

  wat een gelul van Smulders!

  wel bijna 3 ton aan transfergelden uitgeven aan Mets, Vloet en Koch
  plus het te dure salaris van de nu al overbodige Birighittie

  had bijvoorbeeld Koch niet gehaald (bijna een ton voor betaald!!)
  want je hebt Meijers en Ntoko en de gratis Mari

  Nee Smulders beweerde met Koch eredivisie ervaring te hebben gehaald!!!

  Had een ervaren eredivisie keeper gehaald, of een ervaren centrale verdediger.(Sander Fisher, Couthinho, Theo Zwarthoed waren transfervrij) en voor minder op te halen

  39

  11
 • Eljé
  6 december, 2017 - 14:57

  Misschien ook leuk om er even bij te vermelden, als je het allemaal beter weet, welke ‘ervaring’ je dan gekocht had voor bv 1 miljoen euro zonder restwaarde?.
  – Goede, ervaren spelers gaan na hun 30e liever afbouwen in Bulgarije of elk ander land/team waar je meer verdient dan bij NAC
  – Fitte ervaren spelers blijven liever met hun huidige salaris op de bank als 12-13e man dan naar een promovendus.
  – Blijven over de hopen-dat-ie-het-nog kan spelers over die na een zwervend bestaan via een makelaar op de NL markt worden aangeboden. Daar hebben we dan weer zelf de nodige ervaring mee…

  De ervaren spelers die we hebben, spelen niet. Dus is het gewoon een keuze zonder te spelen.

  18

  33
 • Bert
  6 december, 2017 - 14:57

  Wat een amateurisme!

  30

  12
 • janvG
  6 december, 2017 - 14:59

  een goede td had anders ook tot goede regelingen kunnen komen met de grootverdieners Haemhouts, Stans en Nijholt.
  die staan nu voor veel geld nog op de loonlijst.
  deze TD heeft de verkeerde prioriteiten.

  o dan dan hebben we ook nog eens 6 gratis spelers van City!!!

  nee deze TD krijgt van mij een onvoldoende!

  37

  9
 • Bredaaaa
  6 december, 2017 - 15:01

  Het ligt aan iedereen behalve aan Vreven en Smulders (denken die 2). Pfff. Wat moet je met deze info. Smulders kan niet eens een selectie die eredivisieproof is samenstellen. Zegt al genoeg over hem als td.

  38

  12
 • jvt
  6 december, 2017 - 15:04

  @ H.V.M. 100% mee eens
  Smulders maakt zich met dit interview nu helemaal belachelijk.

  Ze jammeren over het één na jongste elftal; zijn zij het niet die deze 32 man tellende selectie hebben samengesteld en eventjes 3-jarige contracten uitdeelt zodat je er ook niet meer vanaf komt? Ploegen als Excelsior, Den Haag, Heracles etc kunnen met minder budget wel ervaring halen. En dan durft Smulders die 4t aan transfergeld uitgeeft nog doodleuk te zeggen dat ie geen ervaring kon betalen. Had dat transfergeld dan in salarissen gestoken. De nu gecontracteerde spelers op Mets na hebben 0.0 transferwaarde en bovendien zit ie aan tig spelers voor jaren vast die nergens te verhuren of te slijten zijn!

  “We kunnen geen rare dingen doen.” Nou dat kun je nooit maar moet vooral Smulders zeggen. Die betaalt transfergeld wat geen één club uit het rechterrijtje en zeker na promotie zich kan veroorloven. En dan nog voor matige JUUP spelers die er nu niet echt bovenuit staken. Dan haalt ie 2 voor 12 een vierde keeper, Brigitte Bardot, en ongezien Enevoldsen die steevast 10 minuten mag meedoen. Noem dat maar geen rare fratsen!

  “We hebben te lieve spelers.”Was het niet Smulders die spelers koos bij het NAC DNA? Weet hij wel wat dat DNA is? We hebben altijd een paar bikkelaars gehad met Den Haan t/m Kamps voorop. Hoe is het mogelijk dit stelletje schriele, lichtgewicht en karakterloze spelers bij elkaar te halen voor NAC. Zondag ook al, publiek fluit de scheids uit nadat een gele kaart is gegeven. Dan roepen supporters steevast om gele kaarten voor de tegenstander. Vroeger gingen we aan de Beatrix er even voor zitten. De trots van Breda en we gaan niet opzij. Er was een over mijn lijk mentaliteit. De mouwen werden opgestroopt, de bal het stadion uitgeschoten. Nu laten we zelfs Excelsior terugkomen in de wedstrijd.! Dan werd er helemaal niet om gele kaarten voor de tegenstander gevraagd of gejammerd. Voetballen!

  Het is duidelijk. Deze TD brengt ons niets.

  58

  19
 • Dippo
  6 december, 2017 - 15:08

  Ik denk dat Nijholt en Stans heel wat kunnen bewerkstelligen als ervaren spelers, maarja, als die nooit spelen…

  12

  12
 • 2hoog
  6 december, 2017 - 15:08

  Komt wel goed joh.

  11

  5
 • janvG
  6 december, 2017 - 15:15

  @ Eljé

  bijna 2 ton voor Vloet en Koch vind ik behoorlijk veel

  16

  4
 • RV
  6 december, 2017 - 15:16

  Ik schrik er ook van dit interview.
  Een typisch interview wat je vaker leest bij ploegen die uiteindelijk degraderen.
  Alsof ze zichzelf nu al indekken.

  Roept bij mij op technisch vlak weer zoveel vragen op:

  – Vorig jaar wist je toch ook dat (mocht je per ongeluk snel promoveren, want zo zag Smulders de promotie) je zwarte cijfers moest draaien. Waarom wordt er dan een aanvoerder gehaald die geen aanvoerder is (Haemhouts) en wordt die ook nog een 3 jarig contract aangeboden?

  – Waarom wordt er dan wel het risico genomen met relatief dure spelers (Koch en N’Toko) waarvan iedereen weet dat ze blessuregevoelig zijn?

  – Waarom moeten we dan een relatief dure keeper uit het buitenland halen en een controleur achterin (Mets)?

  – Waarom krijgen de heren Goetzee en Smulders dan zelf dan een flinke salaris verhoging (wat ik kan begrijpen, maar niet als dat ten koste gaat van ervaring op het veld en/of ander kantoorpersoneel).

  – Waarom krijgt Nijholt dan geen enkele eerlijke kans? Begin eens met die beste jongen als je ervaring nodig hebt. Liet in 5 minuten afgelopen zaterdag zien al tien keer meer man te zijn dan Verschueren. Nummer 6 is een cruciale positie en samen met de keeper (waar we met Bertrams hopelijk een oplossing hebben) op dit moment de achilleshiel van dit NAC. Nijholt in de basis en snel!

  Die zette gelijk toen hij na 1 minuut in het veld stond even een speler opzij. Onhandige overtreding maar dat is wel een type speler die een signaal kan afgeven, beter in dienst kan spelen én een team (achterhoede en voorhoede) bij elkaar kan houden.

  Verder is het natuurlijk de grootste onzin dat we geen spelers met eredivsie ervaring kunnen halen. Als je geld neer kunt lappen voor een Est uit de Noorse competitie en voor Koch en Vloet dan kun je ook Eredivsie ervaring halen. En dat neemt minder risico’s met zich mee dan een keeper halen op basis van Youtube filmpjes en de City database.

  Het gaat mij persoonlijk met name om het feit dat de cruciale posities (keeper en CVM) zo slecht bezet zijn en dat je niet in staat bent om een tweede (en ander type spits) op te stellen.

  51

  7
 • YellowBlack
  6 december, 2017 - 15:18

  Er zijn clubs met veel ervaren spelers en die hebben minder geld dan NAC dus ja…

  31

  1
 • Ratkopf
  6 december, 2017 - 15:38

  @rv

  Wat betreft je mening over nijholt tov Verschueren, amen! Nijholt liet inderdaad zien meer gif te hebben dan Verschueren. Vooral ook het moment bij een stand van 2-0 toen de aanval besloot vooruit te verdedigden en Verschueren alweer op de doellijn naast bertrams stond vond ik schrijnend. gianluca laat daarnaast ook gewoon zien over de juiste mentaliteit te beschikken ondanks gebrek aan speelstijl itt stans.

  15

  6
 • Enjoy
  6 december, 2017 - 15:51

  @ RV
  Helemaal met je eens heer Smulders moet eens
  voor de spiegel gaan staan en in de leer bij
  Exelsior . Maar ben bang dat hij het nooit
  zal leren . Je kunt zo 8 a 9 spelers in de winterstop
  lozen en er 2 ervaren jongens voor aantrekken.
  Zeg nu niet die zijn er niet , geloof er niets van.
  En mocht NAC het stadion kopen en er meer
  geld vrijkomen aub laat heer Smulders er
  buiten

  23

  3
 • janvG
  6 december, 2017 - 15:54

  de Nijholt,Stans en Haemhouts is een beetje overbodig

  aangezien ze vorig jaar hebben laten zien dat ze alle drie te kort komen
  onze TD moet zsm verkopen/contract laten ontbinden

  14

  7
 • Joost
  6 december, 2017 - 16:05

  Ik krijg per interview een grotere hekel aan die Smulders. Wat is dat toch een ongelofelijke luchtfietser die nooit naar zijn eigen prestaties kijkt maar alle schuld aan anderen schuift. BSR, ik zou toch eens proberen om een interview met deze man proberen te regelen, want hij heeft nogal wat uit te leggen. Enkele vragen vanuit mij

  – Waarom kiest hij voor zo’n idioot grote selectie van 30 man, maar klaagt wel dat hij geen ervaren krachten kan betalen. Van het geld van 3 jonge spelers kun je ook gewoon 1 ervaren kracht halen.
  – Een club als Excelsior is in alles een kleinere club dan NAC, en heeft ook amper publiek + begroting. Hoe kan het dat zij zonder hulp een club als Manchester City elk jaar overleven zonder play-offs en wij met hulp alsnog een slechte selectie hebben?
  – Waarom is er geen regeling opgenomen voor jongens als Stans en Nijholt dat er met de promotie naar de Eredivisie opnieuw onderhandeld zou worden over hun salaris?
  – Waarom krijgt een oude rot als Haemhouts een 3-jarig contract, dat is zeer ongebruikelijk voor een 32-jarige speler die veel blessures kent.
  – Op basis waarvan worden spelers als Enevoldsen, Birighitti en Mets gehaald, waar 2 van de 3 het niveau niet (meer) aankunnen.
  – Als je zo graag meer ervaring wil, waarom geef je dan transfersommen aan PSV voor Vloet en Koch, jongens zonder echte ervaring op het hoogste niveau?
  – Waarom N’Toko een 2-jarig contract geven terwijl je weet dat hij altijd geblesseerd is geweest bij andere clubs?

  49

  6
 • Lamington
  6 december, 2017 - 16:07

  Tja….
  Zucht….

  7

  1
 • Nosty
  6 december, 2017 - 16:27

  Er zijn tijden geweest dat ik met plezier de berichten en reacties las op deze pagina. Die tijden lijken voorbij. Het woord ‘Smulders’ of ‘TD’ werkt als een rode lap hier, men gaat helemaal los. Maar wat hadden die zogenaamde criticasters nou verwacht? Dat NAC, na een vrij onverwachte promotie, wel even het vel over de oren zou trekken bij de meeste Eredivisie-ploegen? Met een beperkt budget moet je creatief zijn en ja, daar zit wel eens een tegenvallende speler bij. Die lopen er in Eindhoven en Amsterdam ook rond. Zo ook hier. Niks nieuws onder die zon.
  Ik word zo moe van dat opportunisme en weinig realisme onder de reacties als het even tegenzit.
  Begrijp me niet verkeerd, je mag balen, je mag teleurgesteld zijn, je mag ook prima frustraties hebben, maar laten we elkaar wel recht in het gezicht blijven aankijken. We mogen blij zijn met zoveel talent op het veld, met een pure NOAD trainer voor de groep en met een publiek dat van geen wijken weet. En voorderest mag je elke week blij zijn dat we niet weer naar Sittard, Velsen of Almere hoeven op vrijdag of maandagavond. Amen.

  34

  51
 • Zagge
  6 december, 2017 - 16:31

  Hoeveel selectiespelers hebben we? 30?
  Mijn idee zou zijn:
  11 nac spelers
  3 nac talent
  5 city spelers
  = 19 man

  Dat zijn er 11 minder en dat budget had dan extra voor de basis 11 kunnen dienen… daarmee had toch wel wat mee gekund lijkt mij?

  7

  10
 • Zagge
  6 december, 2017 - 16:33

  Mocht 19 spelers te krap zijn.. vooruit dan max 21

  5

  3
 • heksenketel
  6 december, 2017 - 16:38

  @Nosty

  Natuurlijk zijn wij opportunistisch en niet altijd even realistisch. Dat is ook topsport. Maar wat mij betreft is het inmiddels helder dat Smulders een povere prestatie heeft geleverd in relatie tot de kwaliteit van de selectie gerelateerd aan het budget en gratis spelers van City. En naar mijn mening is het echt lariekoek dat wij met dit budget geen ervaren spelers kunnen halen. Andere clubs kunnen het ook.

  Dat mag toch gezegd worden? Het heeft wat mij betreft niets te maken met balen, teleurstelling of frustratie.

  En wat me in het interview stoort, is dat hem vooral geen blaam treft. Gewoon eigen straatje schoonpoetsen, niet meer en niet minder.

  32

  3
 • janvG
  6 december, 2017 - 16:43

  @ Nosty

  wij kijken elkaar recht in het gezicht aan en komen tot de conclusie dat we een slechte TD hebben!
  en dat wordt door meerdere supporters goed en soms ook minder goed onderbouwd.

  vorig jaar hadden we het hoogste budget, en werden we 5e!
  toen was er ook al terechte kritiek op Smulders.

  Ik had van Smulders verwacht om wat ervaren jongens te halen, en dat heeft hij geweigerd.

  Hij betaalt liever een een ton voor Koch en een ton voor Vloet.

  Of mag ik hier geen kritiek op hebben??

  Of ben jij stiekem Hans Smulders,en probeer je zo de publieke opinie te keren :)

  39

  6
 • Zagge
  6 december, 2017 - 16:50

  @nosty ik denk dat veel reacties komen door de geloofwaardigheid die steeds weer mank gaat bij nac.

  Zowel goetzee als smulders spreken zichzelf continu zonder slag of stoot tegen en dan is het lastig om als supporter het realisme te zien.

  “We scouten en halen spelers die echt bij nac passen en noad begrijpen..voirheen blablanla” en nu hebben we allemaal lieverdjes..

  “We hebben team voor bovenin rechterrij..we gaan verrassen..blabla” we kunnen niet opboksen tegen…

  “Mochten we degraderen dan zijn we gezond genoeg” een paar weken later de uitspraak “bij degradatie hebben we een accuut probleem”

  Enz enz

  Leg alle interviews en uitspraken van afgelopen half jaar maar eens naast elkaar…. vandaag is het zus en morgen weer zo.

  En daarop reageren suppoters.. tenminste ik wel. Al dat gedraai daar kan ik niks mee

  31

  1
 • Zagge
  6 december, 2017 - 16:56

  Nac supporters doen wel gek maar zijn het niet.
  Stop met dat gedraai. Aub!

  21

  1
 • buurman
  6 december, 2017 - 17:00

  Beste Elje,
  Ik kan je ver volgen. Alleen; ” Blijven hopen op dat-ie-het-nog kan spelers die na een zwervend bestaan via een makelaar op de NL markt worden aangeboden. Daar hebben we dan weer zelf de nodige ervaring mee…”
  Volgens mij hebben we daar bij ons NAC ook veel positieve ervaringen mee opgedaan.

  Maar goed laten we positief naar tilburg vertrekken, we gaan daar zeker kansen krijgen mits…….. NAC ervoor knokt. Jonge spelers zijn soms verlegen/timide en wij hebben ook zo’n groep inderdaad. Maar dat is verdomme snel af te leren, gewoon erin gaan kleunen. Om dat te veranderen is nu juist de taak van de technische staf.

  11

  1
 • die ne gast
  6 december, 2017 - 17:04

  Selectie van 30 man is grotendeels ook Jong NAC spelers. Als die geen contract(je) hebben, zijn ze weg.
  En dan iedereen maar hier maar mopperen dat er geen eigen jeugd doorbreekt.
  Het zijn echt geen 30 volwaardige eerste elftal spelers.

  Ook Nijholt is nog best een ‘lieve’ voetballer. Die brengt ook het gif van bijv. Een Lurling niet.

  4

  30
 • Otjes
  6 december, 2017 - 17:11

  Beste buurman,

  Het is wel wat naief om te stellen dat jonge spelers some verlegen/ timide zijn en dit snel afleren.

  Naar mijn mening

  – Is dit niet effe snel af te leren anders was dit reeds gebeurd
  – Het heeft nix met leeftijd te maken maar met de persoonlijkheid van de geselecteerde personen. Een grote mond wordt bij Nac niet geselecteerd of opgesteld.

  Waar zijn de echte “klootzakken/ zuigers” van vroeger die aangaven tot hier en niet verder? We hebben allemaal perfecte schoonzonen in het veld. Wat dat betreft zijn de zusjes een heel stuk verder. Noad is niet alleen hard rennen maar ook een bepaalde rauwheid, mentaliteit,,zuigen en vertragen.

  Deze jongetjes willen gewoon lekker voetballen en niet teveel blauwe plekken….

  Ik geef toe : ik breng het wat zwart/ wit.

  12

  0
 • Zagge
  6 december, 2017 - 17:22

  @otjes

  En kwamen vroeger zowel uit nl als buitenland.. kwestie van scouten ..
  Linfort arnold salmon lurling enz oftewel wat Smulders vooraf al zei. We gaan ook vooral scouten op karakter en mentaliteit,… dus hebben we nu allemaal lieverdjes? Huh?

  11

  1
 • demeul
  6 december, 2017 - 17:31

  Nosty heeft gewoon gelijk! Hou toch eens op met jullie kritiek op onze mensen omdat het niet gaat zoals je had gehoopt. Zowel Hans als Justin als Stijn, doen het supergoed met de middelen die ze hebben. We komen van ver, we kruipen uit een dal waarvan we dachten dat we er niet meer levend uit zouden komen. De weg omhoog is ingeslagen, maar zoals met alle verandering: Het heeft tijd nodig. Heb geduld en vertrouwen! Maar ja, dat is iets wat je in je moet hebben….en als je dat niet hebt dan houdt het op en ben je dus continu op zoek naar een zondebok om je eigen frustraties op bot te vieren. Jammer hoor!

  25

  55
 • NAC4Ever
  6 december, 2017 - 17:36

  Ik begrijp de kritiek op het betalen van transfersommen voor Koch en Vloet. Maar vele vond dat hier in zomer helemaal geen probleem.

  15

  12
 • Joost
  6 december, 2017 - 18:01

  Hoe kunnen mensen Smulders blijven verdedigen? Laten we naar de ‘aanwinsten’ kijken van dit seizoen en vorig seizoen en laten we kijken hoeveel er nu echt geslaagd zijn..

  Goed – Brondeel, Dessers, Sporkslede, Garcia, Angelino

  Voldoende – Verschueren, O’Neill, Horsfield, Agyepong, Korte, Bertrams & Fernandes beide nog lastig in te schatten, Ambrose, Mets

  Onvoldoende – Birighitti, Noppert (teruggehaald), Van Diermen, N’Toko, Smith-Brown, Ekangamene, Vermeer, Haemhouts, Nijholt, Rommens, Stans, Barker, Faupala, Oosterwijk, Adarabioyo, Mari, Koch, Vloet, Enevoldsen

  33 spelers gehaald waarvan 5 echt hebben bewezen erg waardevol te zijn voor NAC, en dan nog een aantal (Verschueren, Korte, Horsfield) die vorig jaar leuk meededen maar in de Eredivisie gewoon tekort komen. Ik vind het echt niet erg dat Smulders er wel eens naast zit, en snap dat hij niet alles goed kan zien, maar dit vind ik echt veel te ver gaan.

  36

  8
 • Ouwe Spionkop
  6 december, 2017 - 18:04

  Klinkklare nonsens van Smulders. Geen geld om een ervaren jongen te halen?
  Wel 2 ton per speler betalen voor de onervaren Koch en Vloet ( eindhovense kliek natuurlijk), wel 1 ton salarisverhoging voor hemzelf, wel tonnen uitgeven aan een uitgebreide privé staf met oa privé secretaresse (wat doet dat mens eigenlijk?), psycholoog trainer en kok etc.
  Smulders probeert zich al in te dekken voor eventuele degradatie en is dan met gevulde zakken als een dief in de nacht verdwenen.
  Let op mijn woorden!

  33

  4
 • nachoreca1
  6 december, 2017 - 18:07

  Had me voorgenomen positiever te zijn…welnu lukt me matig. Dat verhaal van smulders is inderdaad lachwekkend…meer kan ik er niet van maken.

  28

  2
 • Dun Haan
  6 december, 2017 - 18:21

  Oei Smulders begint echt steeds meer ongeloofwaardiger te worden. Er was genoeg geld, maar hij doet zijn werk gewoon niet goed maar geniet toch van een bonus. Als die toch vindt dat hij die bonus verdient heeft die minder zelfreflectie dan Depay. Ook zijn hele houding vind ik frappant, zijn teksten zijn net alsof die het wiel heeft uitgevonden maar hij is nog nergens doorslaggevend in geweest. City spelers waren gratis en je enige twee voltreffers op ca dertig transfers lopen heel vreemd bijna gratis de deur uit (Brondeel en Dessers). Tel daarbij zijn uitstraling van krokettenbakker bij de lokale snackbar op. En ik kom tot de conclusie dat IK hem totaal ongeschikt VIND als technisch directeur van NAC. Maar een kritische bril mag van sommigen niet omdat we vorig jaar met alle geluk van de zijn gepromoveerd waar totaal geen structurele technische keuzes van Smulders aan ten grondslag lagen! Hoe komt het dat we kritiekloos moeten zijn?

  37

  4
 • H.V.M.
  6 december, 2017 - 18:33

  Lekkere timing om met dit toch niet echt positief blabla verhaaltje te komen.
  Zo vlak voor de derby.
  Ze leren het nooit bij NAC!
  Smulders had zijn straatje vol blunders toch ook schoon kunnen vegen tijdens de winterstop?
  Behalve onrust voegt het met de komende belangrijke wedstrijden die we voor de boeg hebben, hélemaal niets toe.

  30

  0
 • heksenketel
  6 december, 2017 - 18:40

  Er mag ook tegenwoordig niks meer….. we moeten op ons taalgebruik letten, niet al te kritisch zijn…we mogen niet eens meer met bier gooien..het moet niet gekker worden.

  Ik zit vrijdag in de businessclub bij de kruiken, mag ik daar wel gewoon juichen als wij scoren?

  7

  4
 • ome cor
  6 december, 2017 - 18:55

  Wat Smulders ook zegt, voor de digitale achterban kan hij het toch nooit goed doen.
  Iedereen roept om het hardst om de woorden van deze man op het niet geijkte weegschaaltje te wegen als een valse koopman uit de middeleeuwen.

  Zelfs als hij op zou stappen zou hij daar gezeik over krijgen.

  Gelukkig weet de digitale brigade het allemaal veel beter en om dit buiten dit forum goed verborgen te houden werkt eenieder daarom zelf ook niet in het betaald voetbal, zit de helft nog op school zelfs.
  Een mening is leuk, maar dat betweterige geneuzel en vooral gezeik is heel jammer.

  21

  37
 • am
  6 december, 2017 - 18:57

  Ben erg blij met Smulders. Eindelijk eens iemand die zijn gezonde verstand gebruikt en niet zoals in het verleden wel is gebeurd, boven zijn stand leeft.
  Want dat zal voor iedereen toch wel duidelijk zijn dat we door verkeerd financieel beleid in het verleden nog steeds op de blaren moeten zitten.

  22

  43
 • Peerke
  6 december, 2017 - 19:01

  Smulders scout met spelers met name op karakter. Ze mogen niet te mondig zijn. En sluit op deze manier de winnaars buiten.

  27

  5
 • scheppioni
  6 december, 2017 - 19:03

  Wat een bull shit !!!
  Tis zoals tegen roda en ajax geen team, totaal geen balans, hoe kan het dan dat een bv excelsior wel met de minste begroting al een heel eind veilig staat ?! Nog zelden zo’n klets gehoord smulders !! Pff, er is wel ervaring, maar een vloet bv is belangrijker want daar is voor betaald en mede daardoor mis je je balans in het elftal !!! Laat dit bij stilburg al helaas beter zijn en dan gaan jullie nu extra twee dagen ervoor dit liggen verkondigen, lekker motiverend !!! Wat klunzig zeg, pfff ! Nou succes vrijdag NAC !!!

  23

  2
 • Leeuw
  6 december, 2017 - 19:03

  Wij zijn de beste kritische supporters van het land, trots dat we zijn!!!!

  9

  4
 • Leeuw
  6 december, 2017 - 19:08

  Nou inderdaad SUCCES spelers en leiding, en als jullie de 3 punten mee naar Breda nemen praten we nergens meer over en gaan we lekker doorzakken in de beste binnenstad van het land.

  En als jullie met 0 punten terugkeren naar die prachtige stad dan hebben we tóch gelijk gehad met onze reactie op dit item.

  4

  3
 • Bekenaar
  6 december, 2017 - 19:10

  Lekkere timing, zo twee dagen voor de (ongelooflijk belangrijke) derby!!!
  En dan ook nog een zo veel onzin praten… Man man man wat een armoede

  21

  3
 • Overal
  6 december, 2017 - 19:19

  Na dit interview ben ik nog meer overtuigd dat echt ongeveer iedereen ter wereld een betere TD is dan Hans Smulders.

  Vreven krijgt van mij nog het voordeel van de twijfek door zijn betrokkenheid en drive. Maar obv zijn tactische keuzes zakt in hem het vertrouwen ook met de week

  22

  8
 • Ibio
  6 december, 2017 - 19:29

  haha,

  grootste zeikerd =ome zeiksnor
  loopt altijd te klagen dat iedereen loopt te zeiken en is daarmee de grootste zeikerd van allemaal

  ik lees namelijk een aantal behoorlijk goed onderbouwde kritieken van supporters.
  En het is ook wel terecht dat er kritiek is op onze TD.

  31

  3
 • Peppie&kokkie
  6 december, 2017 - 19:33

  Als ik hier zo de reactie lees ( mis Fred ) dan concludeer ik dat de heer Smulders helaas niet voldoet aan de verwachtingen. Zelf heb ik van het begin geen hoge pet van hem gehad….

  26

  6
 • Fred
  6 december, 2017 - 19:41

  Het moment van interviews is bij NAC nooit de sterkste kant geweest .
  Ik vraag me ook af waar na dit verhaal de theorie van de 40 punten blijft laat staan de verrassing van de eredivisie …. klopt dus niks van de eerdere uitspraken .
  Je moet wel uitkijken met wat je roept want je wordt direct met oude uitlatingen geconfronteerd en hoe lul je je daar dan weer uit .
  Waar ik mij mateloos aan irriteer is de zin waarin wordt gezegd dat de absolute wil om te winnen ontbreekt , daar begrijp ik werkelijk niks van , echt helemaal niks .
  Je hebt het mooiste beroep van de wereld , veel vrije tijd , je bent op jonge leeftijd klaar met werken , je verdient meer dan wie dan ook , je speelt thuiswedstrijden voor een propvol stadion , allemaal redenen om te willen winnen .
  Daarnaast komt trots , commitment , solidariteit , vriendschap , collegialiteit en wilskracht , iedereen heeft toch zijn trots en daar wil je de graszoden toch voor opvreten .
  Leeftijd , ik geloof er niet in , Martien Vreijsen was 16 jaar toen hij bij NAC begon en was toen al een kerel , het gaat om instelling en inhoud naast karakter en daar staat leeftijd buiten .
  Maar nu wordt de jonge leeftijd weer als excuus aangehaald en daar baal ik wel een beetje van , want zo kom je nergens .
  Inderdaad we hebben ervaren jongens lopen , gebruik ze dan , ik heb afgelopen zondag van Nijholt in die korte tijd meer gezien dan van Verschueren in de hele wedstrijd , Verschueren vind ik echt schrikbarend tekort komen en weinig met zijn verstand voetballen .
  Hij reageert bij alles wat hij doet 2 fracties te laat en dat resulteert in veel balverlies en overtredingen .
  Maar laat de selectie tegen de kruiken dit interview gewoon als doping gebruiken en de boel ombuigen .

  21

  4
 • TpT
  6 december, 2017 - 19:49

  Ervaring is er zeker wel. Haemhouts en Stans hebben veel eredivisie wedstrijden gespeeld. Birighitti is ook ervaren, Sporkslede nog vrij jong, maar wel ervaren. Probleem is dat deze niet in het team schijnen te passen (Stans) of een miskoop zijn (Birighitti).

  Dit noem ik indekken. We hebben het hiermee te doen en hier gaan we het ook mee doen, klaar. Geen viezerikken in het team? Dan gaan we het doen op de manier die we wel kunnen. We hebben Excelsior, ADO, Groningen en Sparta op eigen kracht bij vlagen weg gespeeld, maar helaas niet allemaal gewonnen. De redenen hiervoor lopen uiteen tot pech (ADO) en een blunderende keeper (Sparta).

  Conclusie: Het kan gewoon met dit team en we gaan het doen met dit team. Lijkt me betere boodschap voor de spelers.

  6

  8
 • Breda
  6 december, 2017 - 20:01

  @ zagge

  Onzin. NAC heeft het 2e elftal bij de selectie gehaald en wil deze eventueel laten instromen in de piramide. NAC heeft geen 30 NAC 1 spelers. Bij lange na niet.

  Verder hoorde ik afgelopen wedstrijd ik dat excelsior een hogere spelersbegroting heeft dan NAC….
  bijzonder, maar echt waar. (Stadion in eigendom, tv geld, weinig kosten, kunstgras etc.)

  Dus Smulders heeft wel degelijk relatief weinig geld. Alleen moet je wel kijken naar WAT ie dan gehaald heeft. En dat valt buiten Mets niet mee.

  7

  16
 • Breda
  6 december, 2017 - 20:05

  @ scheppie

  Excelsior heeft niet de minste begroting. Zeker niet. Vvv dacht ik.

  3

  0
 • Zagge
  6 december, 2017 - 20:15

  @tpt

  Eens! Je hebt deze selectie samengesteld. Met de grootste zorg en op basis van karakters, noad en passen bij de club. Je weet precies wie je gehaald hebt, waar je in de juup tekort kwam en wat er voor eredivisie niveau bijmoest. Je wist ook dat je beperkt vermogen had en je wist dat city nog wel wat spelers voor je extra had.

  Als je op basis van dat alles nu zo’n interview afgeeft geef je jezelf toch eigenlijk een tussentijds brevet van onvermogen? Als we 3 keer winnen klopt van heel dit interview ook.weer geen reet. Wat ga je dan zeggen??? Het zijn toch geen lieverdjes? Of de ervaren jongens hebben we nu toch laten spelen omdat ze opstonden tijdens de training?

  Hoe de wind waait waait de boodschap bij NAC
  Het lijkt wel monopoly… pak een kanskaart 》》 een vergissing in uw voordeel u blijft behouden van degradatie

  13

  1
 • Zagge
  6 december, 2017 - 20:20

  @breda

  dat vermoeden had ik al. Dan blijft een feit dat er 30 vrijwel gelijkwaardige spelers rondlopen. Tenminste.. zonder de city spelers is het toch wel heel matig gescout?

  Anyway ik stoor mij het meest aan de tegenstrijdige uitspraken. Dat kan maar ben dan een vent en zeg dat je niet ver genoeg door gescout hebt op het mentaliteit gebeuren.
  Eerst daarover hoog opgeven dat dat erg belangrijk is en dan nu roepen dat het alleen maar lieverdjes zijn.. dan heb je geen spiegel

  10

  0
 • Breda
  6 december, 2017 - 20:25

  Overigens blijf ik zeggen dat met een juiste opstelling dit NAC makkelijk er moet kunnen blijven. En NAC hoeft ook nog niet aan te sluiten bij bovenkant middenmoot.

  Laat ze nou maar normaal doen en gewoon gaan voor plek 12-15. Op tijd een bus voor de deur en niet te ingewikkeld maken. De 4-4-2 of 4-5-1 (net hoe je Korte ziet) is al een eerste goede aanpassing.

  4

  7
 • Jimmy w
  6 december, 2017 - 20:26

  Vreemde reacties hier.
  Al die negativiteit over onze td.
  Hoe is dat mogelijk? Even teruggelezen.. in augustus was iedereen lyrisch over deze td en staf…
  Linkerrijtje! NOAD coach! Niemand wint in Breda!
  En paar maanden later is het niets. Heel vreemd!!!!

  Overigens ben ik nog steeds van mening, net als in augustus, dat Smulders n amateur is en Vreven n clown. Maar wij vonden dat fantastisch…..

  17

  4
 • Fritske d'n Olifant
  6 december, 2017 - 20:30

  Wekenlang zit menigeen hier te janken dat Smulders zich niet laat horen terwijl de boel bij NAC in de fik zou staan. Nu geeft ie een interview en is het nog niet goed. Daarnaast de meest onnozele aannames. Smulders scout geen mondige spelers. Vreven zet iedereen met een mening op de tribune bladiebla. Bronnen?? Echt, ik kan voor een deel mee in de kritiek maar wat een gewauwel en achteraf gepraat zeg. Nee we hadden Koch niet moeten halen maar dan zie ik hier wel de naam van Sander Fischer voorbij komen. Sorry hoor, maar dan heb je óf nog nooit een wedstrijd van Sparta gezien óf je hebt de bril van Stevie Wonder geleend.

  17

  30
 • kopspion
  6 december, 2017 - 20:31

  wat een lulverhaal van Smulders zeg !
  vooral de woorden: “Iedereen vindt NAC een geweldige club, maar wij kunnen gewoon niet hetzelfde bieden als anderen. Dus zoeken wij in de categorie nét daaronder. Die spelers hebben echter allemaal één ding gemeen: er staan geen honderd Eredivisie-wedstrijden achter hun naam.”
  Dan ben je in mijn ogen toch echt ongeschikt om TD bij deze mooie club te zijn !!! kijk b.v. eens naar Excelsior, Heracles…..die hebben m.i. een nog lager budget – kunstgras – geen 6 gratis talenten van City of elders, maar hebben steeds wel al enkele jaren een leuk elftal en TEAM !!??
  conclusie: je hebt de verkeerde spelers aangetrokken en met zoveel tijdelijke huurlingen krijg je nooit
  een TEAM !!!!

  maar ook wat Vreven zegt baart me zorgen: Nee, wij gaan dan meteen als individuen denken. Iemand gaat doen waarin hij denkt goed te zijn, om zich vervolgens totaal niet meer aan de teamafspraken te houden. Dan lijkt het niet alleen op los zand, dat ís het dan op die momenten ook gewoon. En dat voelt een tegenstander in de Eredivisie veel beter aan dan in de Jupiler League.”
  Dat de spelers afspraken niet nakomen ligt dan aan de trainer Stijn !!! jij miet ervoor zorgen dat ze WEL luisteren en afspraken nakomen, doen ze dat niet moet je ze NIET meer opstellen, maar als je zegt dat ze niet luisteren maar haast elke week dezelfde spelers opstelt is de selectie ziek en heb jij daar geen aanzien
  meer in, ze worden nl. toch opgesteld !!??

  25

  3
 • NacF
  6 december, 2017 - 20:33

  @Brecht

  Vertel nu eens eerlijk , heb jij de wedstrijd tegen Excelsior wel gezien ?
  Combinatie El Allouchi en Angeliño liep als een trein over links.
  Dus geen rare dingen meer schrijven !

  7

  3
 • Boei
  6 december, 2017 - 20:36

  Begrotingen 2017/ 2018

  ADO Den-Haag – 18 miljoen

  FC Utrecht – 17,8

  FC Groningen – 16,5

  PEC Zwolle – 12

  Heracles Almelo – 11

  Roda JC Kerkrade – 11

  NAC Breda – 11

  Willem II – 10,9

  Sparta Rotterdam – 10,5

  VVV-Venlo – 6,5

  Excelsior – 6,3

  8

  4
 • Breda
  6 december, 2017 - 20:37

  @ zagge

  Eens al komt dat natuurlijk ook van Vreven en bij hem ben je al snel lief :-). Af en toe iemand onder het gras duwen heeft overigens zeker zin, maar daarmee ben je ook niet veilig.

  Je zag die Koolwijk bv. 1e helft top. Gemeen, slim, toch geen geel, gewoon echt goede speler. 2e helft hing ie een beetje achterin. Kon nauwelijks nog echt aanwezig zijn. Wil je een speler die dat 90 minuten kan zijn…, die gasten lopen in NL bijna niet meer rond. Zeker niet betaalbaar.

  6

  4
 • Breda
  6 december, 2017 - 20:40

  @ Boei

  Dat zijn geen SPELERSbegrotingen.
  Wat dacht je dat NAC kwijt is aan stadion, gras, zundert, jeugdopleiding, veiligheid etc tov bv een excelsior…. dat is een giga verschil.

  16

  0
 • Sup
  6 december, 2017 - 20:42

  Maak me niet uit wat ze zeggen, als NAC na 34 wedstrijden 15 of hoger staat ben ik al blij…

  20

  1
 • Geeltje
  6 december, 2017 - 21:00

  Komische bedoeling hier weer. Van de zomer, zelfs na ADO thuis nog, een grote overdreven polonaise. En nu juist weer dat overdreven negatieve en makkelijk achteraf commentaar geven. Man man man lekker opportunistisch weer ..

  13

  14
 • JGAW?
  6 december, 2017 - 21:16

  Maar Goetzee doet het verder prima. 6 gratis toppers en nog niet genoeg budget om een eredivisie waardige selectie samen te stellen.

  21

  12
 • scheppioni
  6 december, 2017 - 21:17

  @Breda
  Excelsior of vvv dan, maar die zijn allebei als team verder en al meer save !!!
  Wij zouden nog negen keer vallen en tien keer opstaan, maar laat Stijn nog maar een wedstrijdje op de tribune zitten, want Stijn lijkt ne de wanhoop nabij !! Niet dat ik nou Robbie als trainer ideaal vind, maar misschien wel zelfverzekerder en laat dit nou net vrijdag a.s. het doorslaggevende zijn !!! Ons NAC en stabiliteit lijkt heel ver weg !!

  9

  2
 • Fritske d'n Olifant
  6 december, 2017 - 21:23

  Ik zal wel een van de weinigen zijn maar ik vind het helemaal niet zo’n raar interview. Smulders geeft aan dat hij met het budget van NAC geen 100% zekerheidjes op eredivisieniveau kan halen. Dit was al een bekend gegeven. Hij heeft de gok met Koch en Birighitti genomen en dat pakt niet goed uit. De gok met Mets iets beter. Vreven geeft aan dat hij spelers mist met ervaring die op het juiste moment de tegenstander over de reclameborden schopt en de lijnen uitzet. Ook dat was van begin af aan een bekend gegeven. Het karakter waar Vreven het over heeft heeft niets te maken met het karakter waar bijv. de City jongens op uitgekozen zijn of waarop de andere nieuwkomers gehaald zijn. Dat gaat meer over de mentaliteit van de speler als mens. De bereidheid om er alles uit te halen en als prof te leven. Je moet het wel willen lezen. Waar ik dan wel mijn vraagtekens plaats zijn de inkomsten. Heeft NAC de positieve vibe van eind mei niet kunnen omzetten in grote sponsordeals en waarom niet? Waarom lukt het niet om een meer omzet te halen uit merchandising? Waarom is er rond de feestdagen bijna niets in de online fanshop te verkrijgen?

  13

  12
 • misterbean
  6 december, 2017 - 21:34

  Wat een ongelofelijk gelul. Dit zijn dezelfde leugenaars die vooraf zeiden dat we wel even 40 punten gingen halen. Vreven had het over de verassing van de eredivisie worden. Verder stelt hij zijn ervaring niet op. Nijholt stond er lange tijd naast door onenigheid met de trainer. Dus meneer wil ook geen grote monden, Dan moet je ook niet klagen dat ze niet in het veld staan. Ik ga al 45 jaar naar NAC, maar dit slaat werkelijk alles

  9

  7
 • De rijdende coach
  6 december, 2017 - 22:08

  Probleem met trainers is vaak dat ze de poppetjes niet op de juiste positie in het veld zetten maar op posities zetten zoals de trainers het zien in bepaalde spelers, goed voorbeeld is Ray Vloet, zet de spelers op de positie waar ze het beste tot zijn recht komen ipv het voetbal opnieuw uitvinden, het is zo simpel eigenlijk

  6

  2
 • De rijdende coach
  6 december, 2017 - 22:13

  Vergeleken met Vreven is iedereen een lieverdje in de eredivisie, meeste voetballers op het veld willen niet met Vreven vergeleken worden met de manier zoals Vreven voetbalde.

  2

  2
 • Bommetje
  6 december, 2017 - 22:31

  Vorig jaar hebben we 5 ton verlies gedraaid, wat dit seizoen uit eigen middelen goed gemaakt wordt. Dat geld hebben we volgend jaar dus extra. Vervolgens zullen er nog wat contracten aflopen van spelers die voor juup niveau gehaald zijn. Tel daarbij op dat we nu bovenmatig investeren in de jeugdopleiding. Dat kost op korte termijn geld maar zal op langere termijn opleveren. Daarom gaat het zo slecht niet, het is een overgangsjaar en er wordt meer op lange termijn gedacht dan ik bij NAC gewend ben. Daarnaast vind ik ze vaak nog aardig voetballen, komt wel goed is mijn inschatting.

  12

  8
 • Dicht bij het vuur supporter
  6 december, 2017 - 22:31

  Hoe je het ook bekijkt, NAC wordt toch door veel clubs in de gaten gehouden in het binnen- en buitenland, meer dan andere rechterrijtje clubs in de eredivisie. NAC wordt toch gezien als kweekvijver voor jonge getalenteerde voetballers, de spelers hebben na dit seizoen toch weer een 25/30 eredivisie wedstrijden achter hun naam staan, en zijn vaak moeilijke wedstrijden, en dat telt toch mee.
  Er zit toch een bepaalde logica achter de gedachte van Smulders. Jonge spelers gratis binnenhalen of een klein transferbrdrag betalen, daarna met winst doorverkopen aan middenmoter of topclub met een behoorlijk winstpercentage. Dit geldt alleen voor de eigen contractspelers, niet voor de MC spelers helaas. Wanneer we ieder jaar gemiddeld 2 spelers kunnen verkopen dan doen we het niet slecht als NAC, bij oudere over de top spelers lukt dat minder natuurlijk, vandaar dat Smulders hoog in zet op jonge talenten.
  Meeste contractspelers hebben een 2-jarig contract met 1 jaar optie te lichten door NAC, wanneer een speler echt doorbreekt dan wordt deze in het 2e jaar verkocht voor serieus geld, dat is de gedachte van Smulders, en dat gaat hem lukken, let maar op.

  11

  22
 • Arie
  6 december, 2017 - 22:42

  Tadaaa
  Smulders geeft eindelijk zn eigen brevet van onvermogen af.

  Van de transfersommen en salarissen van Koch, Vloet, Mets, Birighitti en ook Horsfield hadden we zoals al aangegeven genoeg (transfervrije) ervaring binnen kunnen halen.

  16

  5
 • Overal
  6 december, 2017 - 22:44

  @dichtbij het vuur supporter

  Ben benieuwd bij wie je die potentie ziet, want alle contractspelers die Smulders gehaald hebt kun je van de zomer waarschijnlijk bij de Stada stores ophalen als je je Jumbo spaarkaart vol hebt

  17

  7
 • Oldskool
  6 december, 2017 - 22:49

  Simpel toch: verkoop stadionnaam, ga op kunstgras spelen, cancel de jeugdopleiding, haal transfervrije oudere spelers die nog 1 of 2 jaar willen cashen.

  O wacht….

  Piepen is zo makkelijk van de zijlijn.

  11

  14
 • Wolfmanjack
  6 december, 2017 - 23:17

  Iedereen moppert op Smulders. Volgens mij zijn de spelers niet zo slecht. Alleen maakt Vreven de spelers niet beter en tovert hij steeds de verkeerde opstelling uit zijn hoed.

  6

  15
 • Ibio
  6 december, 2017 - 23:21

  @oldskool

  of je haalt ervaren transfervrije spelers die voor een nac salaris komen spelen

  o nee we gaan lekker met geld smijten om transfersommen te betalen voor psv talenten waarvan nog niet is gebleken dat ze mee kunnen in de eredivisie

  wat een visie,

  9

  5
 • Jack
  6 december, 2017 - 23:29

  Volgens het interview blijkt NAC dus een spelersbegroting te hebben van slechts 2,5 miljoen. Dat is het budget van een degradatiekandidaat. Ter vergelijking: Heracles, bovenkant middenmoot, werkt met een spelersbudget van ongeveer 4 miljoen. Weliswaar hebben die geen gratis City-huurlingen, maar ze hebben wel een goed gevulde spaarpot met ontvangen transfergelden.
  Er wordt hier nogal gemakkelijk beweert dan andere clubs met een lager budget zouden werken, maar dat blijkt dus doorgaans onjuist te zijn.

  5

  7
 • Fred
  6 december, 2017 - 23:30

  @ Rubennac , gaan we ons tot kruikenniveau verlagen ?
  Weinig meegemaakt in je leven zeker ?
  Kom op man !!

  10

  -1
 • Bredafun
  6 december, 2017 - 23:33

  SMULDERS IS NA ZN ACTIE’S “BINNEN HALEN” HELEMAAL DE WEG KWIJT!

  9

  2
 • a
  6 december, 2017 - 23:34

  @ ome Cor

  Deze keer ben ik het helemaal met je eens!!

  2

  6
 • Oldskool
  6 december, 2017 - 23:39

  @ Ibio

  Leg eens uit? Mets 100K en verder? Geld smijten?

  2

  5
 • Oldskool
  6 december, 2017 - 23:47

  En wie zijn die transfervrije ervaren spelers dan die voor een NAC salaris willen komen? En waarom zijn ze niet gekomen dan? Mocht dat niet van Smulders?

  Heb jij de VI? Lees anders even het artikel.

  2

  8
 • die ne gast
  7 december, 2017 - 00:17

  Ondanks dat er hierboven een aantal zinnige kritische kanttekeningen worden geplaatst (disbalans in de samenstelling van de selectie, de keeperssoap (die voor het grootste deel op het conto van Ten Rouwelaar gezet mag worden) en drie jaar contract voor Haemhouts), weiger ik mee te gaan in het ‘Smulders bashen’.

  Smulders probeert transferwaarde voor NAC te creëren, dat betekent dat hij (jonge) spelers naar NAC haalt, die beter wil maken en dan verkopen. Zo zijn Heracles en Heerenveen ook groter geworden. Dat betekent dat op het moment dat spelers bij NAC binnenkomen ze niet meteen de dragende, volwaardige Eredivisie-speler zijn, wat veel mensen hier blijkbaar wel verwachten van aankopen van Smulders. Die spelers moeten dat nog worden.
  Smulders kijkt dus niet alleen naar dit seizoen, maar ook naar de (potentie) van de selectie over twee a drie jaar, waarbij de langzame afbouw van huurlingen ook wordt meegenomen. Een vrij zinnig beleid lijkt mij.
  Smulders kiest daardoor (min of meer) noodgedwongen voor de moeilijke weg: het is veel moeilijker om de groeipotentie van een speler in te schatten dan het inschatten van de al bewezen kwaliteiten van een ervaren speler.

  Een paar weken geleden rond Feyenoord en ook nog wel na ADO had de meerderheid op deze site nog alle vertrouwen in de selectie en nu zou er helemaal geen zak meer van kloppen?? Dat kan ook niet waar zijn. Ik heb dit jaar al veel meer (leuk) voetbal gezien dan in de drie-vier jaar daarvoor.
  We zijn nog niet halverwege het seizoen. Heracles en Excelsior staan maar zes punten boven ons, VVV zelfs maar drie. Dus om te zeggen dat die ploegen al redelijk veilig zijn, klopt echt niet.

  Wij hebben al veel (onnodige) punten laten liggen, zoals tegen Sparta, Roda, ADO, VVV. En ja dat zegt wat over de kwaliteit van de selectie, maar ik geloof er nog wel in dat we de tweede seizoenshelft dergelijke punten minder makkelijk gaan weggeven, puur omdat er door het spelen van juist die wedstrijden meer ervaring in de ploeg is gekomen. Het herstel tegen Excelsior na de 2-1 was wat dat betreft hoopvol.
  Het zal zwaar en moeizaam blijven dit seizoen en voor elke grasspriet en puntje zal geknokt moeten worden, maar ik heb er nog wel vetrouwen in dat we na 34 wedstrijden minstens drie ploegen onder ons gehouden hebben.

  En voor alle stuurlui hier aan wal: wie moet Smulders dan opvolgen? Het wegsturen van Smulders gaat alleen maar geld kosten en de opvolger gaat waarschijnlijk op ‘safe’ spelen door spelers te halen met nul transferwaarde. Een type Van As. Zo komen we nooit uit het financiele dal, waar we in zitten.

  11

  19
 • Gampel
  7 december, 2017 - 00:52

  Beide heren vegen hun straatje schoon en komen met excuses waarom het nu zo slecht gaat. Helaas weigeren ze toe te geven dat ze gewoon fouten hebben gemaakt. Smulders met het samenstellen van de selectie en Vreven met de manier van spelen en de poppetjes op het veld. Tot zover het verleden.
  Wat me veel meer interesseert is wat beide mannen uit de hoge hoed gaan toveren voor de rest van het seizoen. Smulders mbt de samenstelling van de selectie en Vreven mbt het gebruik ervan. Ik mag hopen dat ze dat als td en trainer toch wel zullen weten want met dit ‘het ligt niet aan mij’ verhaal schiet niemand iets op en vliegen we er aan het einde van de rit gewoon weer uit. Geen excuses meer maar prestaties, ik laat me verrassen.

  16

  2
 • Wim
  7 december, 2017 - 00:55

  @die ne gast

  Veel reageerders hier begrijpen dat TD en/of coach wegsturen geen oplossing is. Maar het zou ze sieren als ze eens zouden terugkijken op hun eigen functioneren, naar hun voorspellingen en de beloftes die ze zelf gedaan hebben en zouden reflecteren op hun eigen fouten daarin.

  Geen groot mea culpa maar wel “die 40 punten was te optimistisch” en “de verrassing van de eredivisie ging nergens over”. Gewoon zeggen dat het niet alleen maar aan de boze buitenwereld ligt.

  4

  1
 • Daan
  7 december, 2017 - 01:05

  Wat een vreselijke azijnzeikers hier op het forum.
  Hebben de bel horen luiden maar dat is het dan wel!
  Shame!

  5

  24
 • Dutchbird
  7 december, 2017 - 02:07

  Smulders en Vreven hebben NAC teruggebracht naar de eredivisie. De gedegradeerde Maaskant had die opdracht met veel beter en meer ervaren spelersmateriaal maar die selectie bakte er niets van.

  Zondag in het stadion heb ik weinig fluitconcerten gehoord dus kom ik tot de conclusie dat we slechts weinig zure supporters hebben, maar dat ze wel alle vijftig regelmatig hier lopen te galbakken. Bij sommigen vraag ik me zelfs af of ze wel ooit een wedstrijd bijwonen want dat moet een marteling zijn als je leest hoe deze gasten er over denken.

  15

  20
 • Dutchbird
  7 december, 2017 - 02:30

  O nog één vraagje: “Ik denk dat we voor de Kerst nog zes punten gaan pakken maar ik kan Smulders en Vreven niet in mijn uppie dragen. Wie komt me dan helpen?”

  8

  3
 • Kale rakker
  7 december, 2017 - 07:02

  Dit keer ben ik het niet eens met Smulders en vreven over ervaring, want die hebben we stans en nyholt,haemhouts en n’toko komt terug, en anders speel je met 2 aanvallers om het achter dicht te houden, en iemand bij de 2de paal zetten met corners, maar sinds Meijers weer mee doet gaat al beter

  5

  0
 • Bside gaucho
  7 december, 2017 - 07:49

  @RV

  Stel die vragen eens op een clubraad bespreking ipv halve aannames na papegaaien van Blanco.

  4

  1
 • BoZ
  7 december, 2017 - 08:17

  Het valt altijd op dat de zwakste schakels als eerst naar een ander gaan wijze. In dit geval heb je allebei de zwakste schakels aan het woord gehad.

  Smulders teert alleen op het resultaat dat hij bij Eindhoven haalde. Tja en daar was het prettig werken, daar was het seizoen al meer dan geslaagd als er 1 periode titel behaald was.
  En een trainer die in België meer naar de tribune gestuurd is dan op zinnige uitspraken of tactische ingrepen betrapt is.

  Gouden regel, een jonge onervaren selectie is geen ramp, maar zorg dan wel dat er ervaring rondom de selectie loopt. En heb je dat niet, dan zie je nu het resultaat ervan!!

  12

  2
 • Kerstman
  7 december, 2017 - 08:22

  Vreven lult alleen maar over absolute wil om te winnen omdat hij het nac dna kent wat de supporters willen horen. Mooie praatjesmakers die Vreven en Smulders. Selectie samenstellen van tig spelers en nul kwaliteit halen.

  7

  1
 • janvg
  7 december, 2017 - 08:45

  eens met Ibio

  ff kijken

  Mets 100K
  Vloet en Koch samen bijna 200K

  300K aan transfersommen,

  Stewart en van As hadden als beleid om geen transfersommen uit te geven, en door te scouten op op ervaren NOAD spelers

  Smulders mikt te veel op zogenaamd jong talent, dat kan wel,
  maar is mijns inziens verkeerd aangezien je sowieso al 6 gratis!! jonge talenten krijgt van City

  haal ervaren werkers,
  en dan overleef je

  12

  0
 • Die ne gast
  7 december, 2017 - 08:58

  @wim
  Met spelers als Angelino, García en Fernandes in he selectie, snap ik best dat je aan het begin van het seizoen denkt te kunnen verrassen en deze spelers doen ook nog steeds leuke, verrassende voetbalacties, zie Angelino tegen Excelsior. Dat zijn acties en technische voetbalkwaliteiten die je niet bij andere clubs van het rechterrijtje ziet. En door de pech tegen m.n. Sparta en ADO, maar ook VVV en Roda staan we lager dan we horen. Desondanks: Als we van Twente en Willem II zouden winnen zijn we nog steeds redelijk op koers voor 40 punten. Het seizoen is nog lang en de doelen niet compleet onhaalbaar, dus het is te vroeg om die keutel in te trekken. Overigens verwacht ik geen 6 punten de komende 2 wedstrijden, maar je moet de zaken niet negatiever maken dan ze zijn.

  3

  5
 • Die ne gast
  7 december, 2017 - 09:03

  Mensen mopperen op de aankopen van Vloet en Koch, maar de meeste reacties hier waren lovend toen het gebeurde. Net als bij het aantrekken van Stans, wat de meerderheid nu niet meer begrijpt dat Stans ooit gehaald is.

  Bij de presentatie van de jaarcijfers heb ik mijn twijfel uitgesproken of het financieel wel verstandig was om voor Vloet en Koch te betalen, maar daar zal Goetzee zijn fiat voor gegeven moeten hebben. Dus voor klagen over de transfersommen moet je bij Justin zijn, niet bij Smulders.

  2

  14
 • Wanny
  7 december, 2017 - 09:18

  Ik hoor hier vaak Nijholt noemen als ervaren speler. Ook Nijholt heeft nog geen 50 eredivisiewedstrijden in de benen.

  En wat betreft transfersommen die Smulders betaald zou hebben, daar waar Van As ze blijkbaar gratis oppikte. Die vergelijking kun je niet maken als je geen inzicht hebt in de tekengelden die betaald zijn. Ik denk dat je er nog van zou schrikken hoeveel er bij NAC in de Stewart/Van As jaren aan tekengeld en makelaarsvergoedingen betaald is.

  2

  0
 • janvg
  7 december, 2017 - 09:50

  @Die ne Gast

  Mensen mopperen over deze transfers om dat er bijna 200k voor is betaald,
  en dat is voor nac heel veel geld,

  ik had liever voor dit geld en salaris, en dat is totaal 400k een ervaren speler
  en waarschijnlijk had je hiervoor 2 ervaren spelers kunnen halen die 2 ton aan salaris vragen

  2

  1
 • Johnnyboembastik
  7 december, 2017 - 10:04

  leuk, alle reacties hier.

  Natuurlijk gaat het nog niet goed met ons NAC, maar er zijn wel een hoop kort door de bocht reakties te lezen.
  Begin dit seizoen, Koch wordt gehaald, alleen maar positieve reacties. Geweldig wat Smulders doet.
  We zijn een paar maanden verder en Koch had nooit gehaald mogen worden?? Raar verhaal.

  Koch en Vloet zijn juiste gehaald omdat ze over een paar jaar ook nog iets kunnen opbrengen. Bij Den Haag haalde ze Gorter….daar zullen ze blij zijn!
  En natuurlijk brengen beide spelers nog niet wat we eigenlijk van ze verwachten, maar de gedachte erachter is echt wel ok.
  Enige waar ik me in kan vinden is dat idd een Nijholt en een Stans te snel zijn af geschreven. Ik ben ook van mening dat zij juist de jongere spelers kunnen verder brengen. (en dan hoeven ze niet eens altijd te spelen, maar er zeker wel bij zijn)

  Ik vind het tekort door de bocht om alle ballen op Smulders te spelen nu en ik denk dat VI iets neerzet vanuit onze trainer bekeken over strijd. Ik heb afgelopen zondag tegen Excelsior echt wel een team gezien dat ervoor ging! Er zitten idd alleen geen schoffies tussen…die Koolwijk had in de eerste helft al een keer een tik moeten krijgen ergens….. daar zijn we idd te lief voor.

  6

  0
 • Cool Hand
  7 december, 2017 - 10:25

  “We hebben geen spelers die tijdrekken.” Geweldig! Houden zo. Als we nou ook nog geen spelers hebben die schwalbes maken of blessures voorwenden dan ben ik helemaal content. Vergeleken met sommige andere teams is dit al bij NAC een stuk minder. Aan het ‘winnen ten koste van alles’ credo gaat het voetbal langzaam kapot.

  3

  0
 • Breda
  7 december, 2017 - 14:41

  @ Johnnyboembastik

  Eens. Heb je gezien waar Ado staat op dat begrotingenlijstje. Met kunstgras en modern energiezuinig stadion etc. Wat zou zon Immers kosten of gaat daar alles in de zakken van de directie…

  1

  0
 • Breda
  7 december, 2017 - 14:44

  @ janvg

  Van As gaf vermogens uit aan spelers als Lasnik. Vergeleken dat soort spelers is Vloet de nieuwe Messi. Duurste TD die NAC ooit gehad heeft.

  1

  1
 • janvg
  7 december, 2017 - 15:29

  @Breda

  met van As zouden we nog in de ere spelen!
  van as heeft nog nooit een trasfersom betaald!

  grootse fout van de directie is het wegsturen van J v As, en hem laten opvolgen door Graeme Rutjes.

  en tja Lasnik,was geen geweldenaar, kan gebeuren

  maar geld betalen voor:
  Koch (keihard gefaald bij Utrecht) Vloet(drie keer niks bij Cambuur)

  tja dat vind ik een te dure prijs

  0

  1
 • janvg
  7 december, 2017 - 15:30

  maar zullen we een rijtje beginnen met alle miskopen van Smulders??

  o en van van As had geen gratis 6 man city talenten!!

  5

  1
 • janvg
  7 december, 2017 - 15:33

  zonder man city waren we vorig jaar 7e geworden, met hoogste begroting!
  dan faalt je TD,
  Knetterhard

  1

  3
 • buurman
  7 december, 2017 - 15:42

  Lasnik werd binnen geluld door Dr. Ed. Van As was van meet af aan zeer sceptisch over deze speler met een overigens prachtige trap.

  0

  3
 • Wanny
  7 december, 2017 - 17:09

  @ janvg

  Wat denk je dat je betaalt als je transfervrije spelers haalt? Geen transfersom, maar die ton die nu naar PSV schijnt te zijn gegaan voor Koch, die gaat dan linea recta in de zakken van de speler en de zaakwaarnemer als tekengeld en management fee. Daarom zijn spelers altijd wel happig op een transfervrije status.

  Van As is echt niet veel beter dan Smulders. Heeft zeker goede spelers gehaald, maar je kunt ook een lange lijst maken met missers. Zoals je dat voor elke TD wel kunt doen.

  2

  0
 • GinnekenGabber
  7 december, 2017 - 18:36

  Even voor de duidelijkheid: een kritische supporter is geen zure supporter.

  Niet alleen in de selectie lopen brave en lieve jongens, hier lopen er ook genoeg!
  Mag je op de bside nog wel kut roepen of gvd, moet je dan voor straf in de hoek staan voor 10min??? Man man man nac is een echte volksclub, als je braaf en lief wil ga je maar naar de zusje in STilburg.
  Over Smulders ga ik het niet meer hebben ben klaar met die struisvogel.

  0

  2
 • Robert
  8 december, 2017 - 01:09

  Smulders is 1e divisie!

  0

  1