Sparta-NAC 2-2

NAC en Sparta hebben inmiddels afgetrapt in Rotterdam. Wij houden je weer op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen (doelpunten, kaarten en wissels).

Eindstand: 2 - 2

Belangrijkste gebeurtenissen:

18' Doelpunt NAC: Amoah

24' Gele kaart Sparta: Knol

27' Gele kaart Sparta: Koenders

29' Gele kaart NAC: Fehér

44' Doelpunt Sparta: Koenders

48' Doelpunt NAC: Fehér

54' Gele kaart NAC: Zwaanswijk

67' Wissel Sparta: Poepon voor Bodul

72' Wissel NAC: Elshot voor Van der Leegte

72' Wissel Sparta: Duarte voor Falkenburg

78' Wissel NAC: Cairo voor Kolkka

80' Wissel Sparta: Godee voor Knol

85' Wissel NAC: Reuser voor Gorter

90'+1 Doelpunt Sparta: Poepon

Eerste helft

De liefhebbers van vieze shirtjes en plassen op het veld zitten vandaag goed in Rotterdam. Op een werkelijk barslecht veld strijden Sparta en NAC op onorthodoxe wijze voor de overwinning. Kort combinatiespel heeft door het natte veld nauwelijks zin en dus gaan veel ballen door de lucht.

Na 45 minuten leverde dat een 1-1 ruststand op. NAC kwam op voorsprong dankzij een doelpunt van Amoah, die een pass vanaf de zijkant eenvoudig binnen kon tikken. Voor de goal hadden beide teams nog geen serieuze mogelijkheden gehad en dus kwam het doelpunt enigszins uit de lucht vallen. Nadat NAC op voorsprong was gekomen, deden de mannen van Maaskant het rustig aan. NAC kreeg via Zwaanswijk (schot van binnen de zestien) nog een goede mogelijkheid, maar verder viel er van Bredase zijde weinig te beleven.

Aan de overkant ondernam Sparta (op een kopbal van Adeleye na) evenmin serieuze pogingen. Toch kwamen de Spartanen vlak voor rust op gelijke hoogte. Koenders kreeg de bal schuin voor de zestien toegespeeld en besloot het strafschopgebied binnen te wandelen. Daar aangekomen schoot hij de bal met links knap achter Ten Rouwelaar.

NAC moet, gezien de stand op de ranglijst, vanmiddag winnen van Sparta. Of dat gaat lukken is echter nog maar de vraag. Geen van beide teams is echt dominant en kansen zijn vooralsnog schaars. Het lijkt er daarom op uit te draaien dat geluk het duel gaat beslissen.

Tweede helft

NAC heeft vanmiddag onnodig punten laten liggen tegen Sparta. Dankzij een doelpunt van Poepon in de blessuretijd gaf NAC de zege uit handen.

De mannen van Maaskant leken na het doelpunt van Fehér op weg naar een eenvoudige overwinning, maar maakten dezelfde fout als in de eerste helft. Nadat NAC op voorsprong was gekomen leunde het elftal bijzonder ver achteruit en gaf het initiatief aan Sparta. De Rotterdammers leken lange tijd niets te doen met dit geboden overwicht, maar kwamen dankzij een alles of niets-offensiefje aan het einde van de wedstrijd toch op gelijke hoogte. Uit een corner maakte Poepon de gelijkmaker.

Maaskant zal wellicht aanvoeren dat hij het zonder veel basisspelers (Leonardo, Lurling, Penders en Gilissen) moest stellen, maar een legitiem excuus is dat niet. NAC heeft het vooral aan zichzelf te wijten dat de drie punten niet meegaan naar Breda. Aanvallend was het elftal ondanks de twee goals onmachtig en verdedigend oogde het wederom (met name bij standaardsituaties) allemaal nogal onzeker.

Het is te hopen dat de Geel-Zwarten weer snel de geest vinden, want met wedstrijden tegen PSV, Groningen en Heracles in het vooruitzicht moeten er punten gepakt worden om niet achterop te raken.