Go to Top

Sprangers: “Qua speeltijd was dit de beste optie”

Sprangers: “Qua speeltijd was dit de beste optie”

Richelor Sprangers verruilde NAC afgelopen zomer op huurbasis voor Helmond Sport. In Oost-Brabant hoopt de jonge aanvaller zich dit seizoen vooral te ontwikkelen. Waar hem dat uiteindelijk brengt, weet hij nog niet. Voetbalzone sprak met hem. 

Sprangers koos begin dit seizoen zelf voor de overstap naar Helmond, omdat hij daar het beste uitzicht op speelminuten had: “Qua speeltijd was dit de beste optie. Ik weet natuurlijk niet hoe het was gelopen als ik bij NAC was gebleven. Ik heb hier zelf voor gekozen, om mijn spel te kunnen ontwikkelen. De speelminuten zijn ontzettend belangrijk, je moet je steeds weer aanpassen aan bepaalde dingen.”

De 20-jarige aanvaller had wat tijd nodig om zijn plek te veroveren bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Pas in december veroverde hij een basisplaats. Afgelopen maand scoorde hij in de uitwedstrijd tegen Telstar zijn eerste goal in het profvoetbal: “Dat eerste doelpunt breekt het ijs en dat is fijn. Het is voor een spits het ergste als je niet scoort. Zeker als je voor jezelf hogere verwachtingen had en gehaald bent om doelpunten te maken. Als ik naar mijn doelpunten en assists kijk, is dat niet goed. Eerlijk is eerlijk. Mijn rendement moet omhoog. Als ik naar mijn spel kijk, ben ik wel tevreden. In de eerste seizoenshelft zat ik vooral op de bank. Met de minuten die ik kreeg, probeerde ik het zo goed mogelijk in te vullen. Er zaten ook wat mindere wedstrijden tussen, maar over het algemeen ben ik tevreden.”

Naast spits van Helmond Sport is Sprangers ook Haïtiaans international. Hoewel hij die status koestert, is het soms lastig schakelen: “Je raakt door die interlandperiodes uit het ritme, iets wat belangrijk is voor jonge spelers. Je moet wekelijks spelen. Als het op en neer gaat, is dat niet fijn. Mentaal en lichamelijk niet. Ik hoop zoveel mogelijk wedstrijden te spelen, het liefst negentig minuten. Daar wil ik in de eerste plaats voor gaan. Dan weet ik zeker dat de rest vanzelf komt.”

Lees hier het volledige interview, waarin Sprangers onder meer spreekt over zijn vaderland en hoe het is om met Lionel Messi op het veld te staan.

Bron: B-Side Rats, Voetbalzone

16 Reacties op "Sprangers: “Qua speeltijd was dit de beste optie”"

 • Da Pope
  7 februari, 2019 - 08:38

  Ik hoop dat Sprangers de komende maanden zijn draai vindt en aan het scoren raakt. Hij is een ontzettend vriendelijke, bescheiden jongen, die ik echt zijn doorbraak gun. Zonder goals vrees ik echter dat NAC de optie in zijn contract niet zal lichten en hij de komende jaren misschien wel onderin de Keuken Kampioen Divisie bivakkeert.

  Hij heeft natuurlijk pech dat Helmond dit seizoen voor geen meter draait en hij als spits dus nauwelijks mogelijkheden krijgt. Het zegt alles dat Poelmans (verdediger) en Naudts met drie goals topscorer zijn.

  18

  3
 • Ivo
  7 februari, 2019 - 08:44

  Met alle respect voor deze jongen, maar ik denk dat hij beter nog een seizoen of 2 vlieguren moet maken op een lager niveau. Voor de eredivisie is hij nog niet klaar. Ook niet als invaller. Als je jong bent, word je alleen beter door te spelen.

  Met een aflopend contract zou ik als ik hem was alvast op zoek gaan naar een club in de KKD of zelfs in de 2e divisie.

  11

  1
 • Ratkopf
  7 februari, 2019 - 08:46

  Meijers heeft er ook al 2 inliggen bij een slecht draaiende ploeg. Hoe vaak zijn onze cv’s eigenlijk gevaarlijk uit een corner?

  9

  2
 • nacman
  7 februari, 2019 - 09:05

  @ratkopf
  volgen jaar staan ze erin als we in de kkd spelen
  hebben ze ieder geval een jaar ervaring op dat niveau

  9

  5
 • guuske
  7 februari, 2019 - 09:23

  Ben idd ook bang dat we deze gasten volgend jaar heel hard nodig gaan hebben tegen telstar en top oss.
  Al blijf ik hopen.

  2

  1
 • Los Pollos Hermanos
  7 februari, 2019 - 09:25

  Vriendelijke jongeman, het zal allemaal wel. Komt gewoon zwaar te kort op ieder aspect, behalve snelheid. Want hij is bliksemsnel. KKD rechter rijtje, max haalbare. En misschien zelfs beter, zoals Ivo zegt, 2e divisie. Heb hem een paar keer zien spelen en het was gewoon niks. NAC moet afscheid nemen van deze jongen.

  Was in zijn beginjaren in Teteringen echt een groot talent en liep toen al de graszoden onder z’n schoenen vandaan. Jammer dat, los van zijn snelheid, de rest niet verder is ontwikkeld.

  8

  6
 • Mark
  7 februari, 2019 - 10:21

  Spangers ie een leuke en goede speler….. maar wel voor DIA

  5

  5
 • DunErwt
  7 februari, 2019 - 10:54

  Een jongen die we volgend seizoen prima kunnen gebruiken in de KKD!!

  5

  2
 • ibio
  7 februari, 2019 - 11:21

  optie lichten
  volgend jaar kk-divisie met alleen maar Bredase jongens

  3

  6
 • van Flieger
  7 februari, 2019 - 11:40

  De oogst is bijzonder mager.

  8

  2
 • Breda-Loyal
  7 februari, 2019 - 12:44

  Ik vond Richelor meer een vleugelspeler/vleugelspits

  Heeft talent voor de lange termijn een prima NAC speler te worden

  Onthoud wel dat normaal gesproken bij clubs zoals NAC je jeugdspelers echt niet zomaar met hun net 18e al basis staan.

  Vanuit het verleden zijn er genoeg spelers uit eigen jeugd doorgebroken op hun 21/22e. Gewoon op een wat latere leeftijd en dat is niet erg

  2

  3
 • Hupnac!
  7 februari, 2019 - 12:48

  Logische keus om voor je speelminuten te gaan. Eigenlijk wel een goeie keus van alle spelers. Bij Meijers ben ik echter niet zo zeker, die had dit seizoen bij nac ook echt wel aan zijn minuten gekomen. Eigenlijk ook de enige nac speler die dit seizoen nog jiet is gepasseerd bij helmond sport.

  4

  1
 • scheppioni
  7 februari, 2019 - 12:56

  Prima gozer maar gaat moeilijk worden voor hem in de ere !
  Meijers en Snepvangers maken in mijn ogen nog de meeste kans erop, maar ja hoe ons NAC (ja een fout van Vreven) er vorig seizoen ermee omging is funest voor de toekomst van ons NAC !
  Zeker as je nu koch en mets wekelijks ziet aanmodderen !
  Ontzettend jammer, maar typisch NAC ! In 40 jaar NAc voor mij al veel te vaak voorgekomen al is het nu ongekend en desastreus voor ons mooie clubke !!
  Ik zit er dan ook enorm mee en goed voetbal verlang ik niet maar wat men ook weer bij de superboeren toonde, verlies ik even toch mijn animo, ik ben er stuk van !

  5

  1
 • PetöVI
  7 februari, 2019 - 12:59

  Ik had toch meer verwacht van de NAC spelers bij Helmond. Zonde dat het niet draait. Maar wie weet wat de samenwerking in dr toekomst brengt.

  Waar ik wel bang voor ben is dat we volgend jaar tegen Helmond spelen en dat zij een meer Bredaas team hebben dan wij zelf…

  2

  1
 • Harrie
  7 februari, 2019 - 18:48

  De komende maanden zal hij toch nog minimaal 6 doelpunten moeten scoren om een langer prof te blijven. En anders zal hij afglijden naar 2e divisie of lager en ook daar is een basisplaats geen garantie

  1

  0
 • Ivo
  8 februari, 2019 - 08:33

  Op dit moment hebben teveel jeugdspelers al een profcontract. NAC is daar niet selectief genoeg in geweest, en heeft als noodgreep jongens moeten stallen bij Helmond. Ik vind dat grootheidswaanzin.

  Niemczycki, Klomp, Mashart, Meijers, Reuvers, van Hooijdonk, Snepvangers, Sprangers, van der Gaag, Brusselers en eigenlijk hoort Carolina daar ook nog bij.

  11 spelers x gemiddeld € 60.000 p.j. = € 660.000 euro. Daar heb je 2 of 3 hele goede eredivisiespelers voor.
  Keuzes keuzes. Ik zou het wel weten.

  2

  3