Overal waar we komen

Tom Knipping: "NAC is de slechtst geleide club van de Eredivisie"

Als je nog geen najaarsdepressie had, krijg je die na vandaag wel. Niet alleen Aad de Mos veegt de vloer aan met NAC. Ook VI-journalist Tom Knipping rekent af met de Puinhoop van het Zuiden. In zijn column uit de journalist stevige kritiek op de club en in het bijzonder NAC-trainer Mitchell van der Gaag.
Volgens Knipping is het ongehoord dat Van der Gaag zich mag bemoeien met het aankoopbeleid van de club: "Mitchell van der Gaag heeft zijn handen al vol om een puntje te scoren binnen de lijnen. Hij vond het heel erg dat de technisch directeur eerder werd ontslagen, maar gaat nu wel doodleuk in een vergadercommissie over nieuwe aankopen zitten." De journalist rekent hard af met het gebrek aan beleid in Breda: "Trainers zijn passanten. Het is belachelijk dat Van der Gaag een voorschot gaat nemen op de toekomst van NAC. Zeker omdat zo vaak al is bewezen dat de wintermarkt een garantie is voor paniekaankopen. NAC is de slechtst geleide club van de Eredivisie."

Bron: B-Side Rats, VI

Terug naar overzicht
88 Reacties
0    
Breda1965

Wederom een kloppende analyse. HELAAS

0    
gaoperd

ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee

trek desnoods de stekker er maar uit

gaan we wel bij de amateurs ballen

0    
kopspion

m.i. heeft ie nog gelijk ook !

0    
am

Klopt!

0    
Pizzabakker

Is dit nieuws? Hier wordt wel erg kortzichtig enkel gekeken naar het aankoopbeleid, waarover we het allemaal wel eens zijn dat die de laatste jaren bedroevend is. Financieel is het beleid de laatste jaren er toch juist wel op vooruit gegaan?

Ik kan me overigens niet voorstellen dat Van der Gaag zomaar wat spelers mag uitzoeken. Daar is juist het technisch hart voor in het leven geroepen. Zo voorkomen we mogelijk dat hetzelfde gebeurde toen Maaskant zowel TD als trainer was. Dat Van der Gaag enigszins mag meedenken over aankopen of huurlingen lijkt me nou ook weer niet zo vreemd.

0    
Ad B uit Roosendaal

Niet eens met de kritiek. Ik vind de kritiek te simpel.

Mitchell van der Gaag is één van de vier van de "commissie" en zeker niet doorslaggevend. Zijn advies is prima.

0    
Ouwe Spionkop

Kom op jongens dit is toch geen nieuws. Gaan we nu elke keer een item maken als iemand wat over NAC roept?
Wat boeit dat nou wat ene Tom Knipping vindt.

0    
Scheids

Als alle shit over ons is uitgestrooid , als Flieger al zijn gal heeft gespuwd , kunnen we dan eindelijk de gang in gaan zetten tot een proffesionele club?
Ik ben het zat om dagelijks dat gezeik van anderen aan te moeten horen en ze nondejuh telkens gelijk te moeten geven!

0    
Karel

Klopt! Goetzee is totaal ongeschikt als directeur van een BVO!

0    
am

Is dit wel eens anders geweest?

0    
D.Trump

vd G. is een pannekoek laat hem aub weggaan.
Heb je niks aan.

net als Pierre.. een mooie vrije trap erin liggen betekent nog geen bestuurder van enige kwaliteit.
als je je hele leven alleen tegen een bal aan hebt getrapt moet je niet denken dat je kan besturen. onderhandelen etc. wat een onzin.

aub snel een nieuwe technisch manager aanstellen want dit gaat helemaal nergens over.

en laat de technisch manager aub als eerste een nieuwe trainer regelen.

0    
Braze

Gelijk of niet. Ik heb een hekel aan die deskundigen en journalisten die achteraf weten wat er mis is. Dansen op een begrafenis. Te vrolijke muziek.alles om hun eigen winkeltje te laten draaien.
NAC wordt en werd slecht bestuurd, maar ik ben nog geen journalist of deskundige tegengekomen die keurig zei hoe het wel moet.
Daarom onderga ik puinhoop negenentwintig bij ons clubje met hoop op betere tijden.
De schoonmaak is alweer begonnen

0    
ibio

tja,
Hij heeft gelijk, maar dit is toch geen nieuws

Hopelijk komen er snel versterkingen

0    
1 van de 2

Zijn we toch nog ergens het beste in...………..

0    
TpT

De structuur deugt voor geen meter inderdaad, zeker op sportief vlak. Dat er een situatie is ontstaan waardoor 1 man het lot van de club bepaald is echt ongekend. Qua voetbal knowhow kun je niet teren op alleen Smulders in de organisatie (Tim Gillissen buiten beschouwing gelaten).

Ik moet zeggen dat ik nog wel zeer te spreken ben over Goetzee en het jammer vindt dat hij weggaat. Maar ook op die positie zou niet 1 man zoveel op zijn bordje moeten hebben.

0    
Arie

Als we zelf te negatief zijn worden we hier aangevallen of zelfs gebanned, maar we plaatsen wel het verhaal van elke Jan Lul die meent iets te zeggen te hebben. Tom Wie?

0    
Joop Klepzeiker

Ik begrijp niet dat iedereen het roerend met hem eens is. Laten we het even op een rijtje zetten:

- Hans Smulders ontslagen: inmiddels is wel duidelijk waarom en dit lijkt me dan ook geen discussiepunt
- Versterkingen nodig in de winterstop: of het resultaat gaat bieden is niet zeker, maar niets doen is ook geen optie.
- Nieuw technisch hart gevormd: Bestaande uit vier mensen met een verschillend belang bij de club
- Van der Gaag in het technisch hart: logische zet, gezien het vertrouwen is uitgesproken in Mitchell en je hem moeilijk kunt opzadelen met aankopen waarin hij het niet ziet zitten.

De winteraankopen gaan slechts dienen voor de korte termijn, dus het gaat hier helemaal niet over toekomst. De club staat in brand en dit is de best denkbare oplossing om tot resultaat te komen. Als het ontslaan van de trainer niet helpt, geef hem dan in elk geval alle kans om tot resultaat te komen.

Bovendien: Van der Gaag beslist niet in zijn eentje over wie of wat er komen. De andere drie zullen zich hier mee moeten inmengen om vooruit te kunnen kijken.

Het is makkelijk scoren over de rug van clubs in de situatie zoals wij nu. Zie je volgend jaar rond deze tijd weer, als het goed is dan over een andere club.

0    
ere

100% gelijk!

0    
G00Ser

Klopt, het is allemaal kut, al sinds 1912 en toch blijven we met zn allen gaan. Next.

0    
Kinderkaartje

Water is nat
Sneeuw is wit.
NAC heeft slecht beleid

Nooit van Tom Knipping gehoord, maar volgens mij is hij Nederlands kampioen open deuren intrappen.

0    
Naccie1912

Het is zo gemakkelijk om iemand die al op de grond ligt nog wat klappen te verkopen / verder de grond in te stampen.
Kom op zeg. Kom eens met wat concreets wat er aan moet gebeuren dan ipv dit gezeik elke keer uit de mond van een andere zogenoemde 'analyticus'.

0    
The Cosmic Gate

Ja hij heeft wel deels gelijk, alleen moeten we wel heel erg de nuance aanbrengen dat alles bij NAC nu onder een microscoop ligt omdat we er zo schandalig slecht voor staan mbt stand . Andere clubs waar wellicht het een net zo grote of misschien wel grotere puinhoop is komen niet naar voren omdat het daar (toevallig) nu beter gaat .
Natuurlijk is het terecht een zooitje en ik vind ook dat diegene die hiervoor verantwoordelijk is moet worden aangepakt .... Ware het niet dat een van de grootste verantwoordelijke al met de Noorderzon (en een bonus) vertrokken is . Dat Hans Smulders er zo'n grote bende van heeft mogen maken met zijn erg gesloten houding en communicatie is één van de allergrootste bestuurlijke dingen die je als club hebt kunnen toelaten .

Wanneer gaat men beken maken WIE algemeen directeur gaat worden ? Want dat blijft ook maar in vragen gehuld.
Het is de hoogste tijd dat er openheid van zaken vanuit NAC gaat komen. Want zoals het er nu voor staat , maakt NAC meer kapot dan je lief is

0    
Wanny

VI is het slechtst geleide blad van Nederland. Wellicht daar eens kritisch naar kijken, Tom?

On topic. Van Gaal deed in de Jaren 90 bij Ajax ook alles zelf en daar werden ze niet slechter van. Wij hadden tot voor kort een TD en dat is niet goed uitgepakt.

Welke structuur goed of slecht is hangt dus vooral af van de resultaten.

0    
Reuzenrad

Nou en, dat zorg nu juist voor de binding en de volle tribunes. Saaie zakelijke clubs met een professioneel beleid zijn er al genoeg en die voegen heel weinig toe, zeker niet in de eredivisie die ver af staat van het topvoetbal elders in Europa. Halfvolle tribunes en 0 aantrekkingskracht is gewoon een slecht product en daar zitten heel veel clubs in Nederland helaas.

0    
Breda

Trainers praten altijd mee met een TD over nieuwe aankopen. Zou belachelijk zijn als dat niet zo is. Is echt bij iedere club zo.

0    
since1912

@ Reuzenrad

Inderdaad. Met als beste voorbeeld natuurlijk Excelsior. Uitstekend beleid, degelijk elftal en prima voetbal.

Maar ik zou nooit, maar dan ook nooit, fan van een kunstgrasclub zonder identiteit, zonder sfeer en zonder toeschouwers kunnen zijn

0    
Ojee

Wat Joop Klepzeiker zegt. Wat is dit nou weer voor een waardeloze constatering van meneer Knipping?

0    
Wanny

TD zijn bij Excelsior is echt veel makkelijker dan bij NAC. Hoewel bij ons de middelen wat groter zijn, is er altijd een 5e colonne en een veel grotere supportersschare die zich overal tegenaan bemoeien.

Bij Excelsior kun je in alle rust werken en dat zie je terug in de resultaten.

0    
Bijna Carnaval

Helaas lijkt wanbeleid de rode draad te zijn in de gehele geschiedenis van onze club. Kan iemand mij uitleggen waar dat aan ligt? Zit er hier iets in het water ofzo? Wellicht verkeerde aardstralen? Doodziek word je ervan. Zelfs na een paar goede jaren, bleken er weer lijken uit de kast te vallen. Is dat typisch iets voor Breda ofzo? Snap er geen reet van. Kan hier iemand er misschien eens studie naar doen?

0    
Boei

Bij Heerenveen en FC Groningen is het ook een teringzooi in het bestuur maar die presteren nog beter dus daar hoor je minder over. Uiteraard heeft hij gelijk en zie ik totaal geen licht aan de horizon. Het is niet anders, het is één grote verrotte modderpoel, waar NAC diep in vast zit.

0    
076

@ Bijna Carnaval

Wat dacht je van de zelfde groep (kleine) aandeelhouders en aanverwanten die al tig jaar bij NAC rondlopen en zich overal tegenaan bemoeien. En niet te lullig zijn om stemming te maken door te lekken aan de pers of hier te stoken. Kun je nagaan hoe dat intern gaat.

NAC wordt geleid door dakdekkers, autohandelaren en kabeltrekkers. Er zit zelfs een zaakwaarnemer met belangen in de groep van aandeelhouders....

0    
Hb.naccer.Hb

Whoooo the fuck is Tom kibbeling..!?!?

0    
Eljé

Nou toch nog maar een keer reageren dan. Dit is scorebordjournalistiek op zijn best.

Dat het een zooitje is op het veld dit seizoen, zullen de meesten het wel over eens zijn. Maar slechtst geleide club (dus niet team) van Nederland? Met jaarlijks toenemend aantal bezoekers? Met toenemende waardering voor de jeugdopleiding? Van categorie 3 naar categorie 1 in een paar jaar? Is dat het allerslechtst van alle BVO's?

0    
AJ

Volgens mij is de korte termijn een noodoplossing. Oftewel tijdelijk.

Slechter dan Smulders kan iig niet. Als promovendus kwantiteit boven kwaliteit stellen is altijd dodelijk en simpelweg arrogant.

Het harde snoeien moet je nooit door een nieuwe manager laten doen. De trainer bepaalt wie er nieuw bij komen en gaan. Oftwel nac is gewoon goed bezig.

Zeggen dat Justin zn werk niet goed doet... dan snap je er zelf geen kut van. Sorry. Zelfs onze grasmat is gesponsord.... we hebben zwarte cijfers. Wat wil je nog meer? De rvc had smulders beter moeten controleren en sturen. Er is 3 M verdampt....

De rvc en aandeelhouders zullen dus nu het spelersbudget moeten verdubbelen of moeten opstappen. Dan zijn er namelijk betere aandeelhouders voor nac.

0    
Henkie

Haal de td van excelsior maar. Die kan het wel.

Met minder budget.

Met miezerige clubjes als:
Excelsior
Vvv
Emmen
Fortuna
De graafschap
Pec zwolle
Heracles almelo

En nac breda met elke week 20.000 man op de tribune staat laatste. Ga je schamen goedzee smulders, iedereen. Schandalig.

0    
Breda1965

@Wanny en daarom hadden ze nooit smulders van eindhoven binnen moeten halen...ehoven hoeft niks

0    
DeNeel

Ha, Tommetje Knipping van de vi, oplage keldert in 5 jaar van 130.000 naar 70.000 ( ...and counting ), 5 verschillende hoofdredacties in die 5 jaar en nu mag hij wat over ons NAC roepen.....deels terecht, dat dan weer wel, maar heel onlogisch is het ook niet dat huidige trainer meedenkt over aan- en verkopen van en voor huidige selectie, lijkt mij, in huidige , zeker niet optimale...., situatie.
Ik ben benieuwd of Tommetje nog met iets nieuws komt....al denk ik van niet, want vi brengt al jaren niets nieuws.

0    
210853

Laten we trachten de gasten die we wel hebben tot boven hun kunnen te laten presteren, gewoon door onze onvoorwaardelijke steun te geven tijdens de wedstrijden.

En wat de buitenwacht doet en verteld is niet relevant, die kijken naar de ranglijst en voelen zich geroepen daar wat over te melden.

Wij zijn NAC en hebben schijt aan de rest van Nederland.

0    
Los Pollos Hermanos

Haha wat een hoop afgunst tegen deze man. Hij heeft gewoon 1000% gelijk hoor. NAC is gewoon een lachertje. Op commercieel en zakelijk aspect, maar helaas ook op sportief vlak. Het is niet anders. Grote schoonmaak. Alles eruit. Lekker KK divisie gaan spelen en opnieuw beginnen. Het is zoals het is.

0    
ReMaZu

Nog 20 wedstrijden: 8 winnen en 4 gelijk is veilig.

Nieuwe tactiek: spelen om te winnen en niet om te verliezen.

Snel naar 4 4 2.

Kom op vd Gaag het kan nog.

0    
210853

Vd Gaag mee laten denken is totaal niks vreemd aan. Hij heeft een goed beeld van de huidige selectie en weet zoals eigenlijk iedereen waar de nood het hoogst is.


Directe versterkingen zijn schaars... Dus ben benieuwd.

0    
Ratjeduneerste

Tom Kibbeling? WIE ?!

0    
Ed

Who de fuck is Tom Knippertje. Wil scoren zeker. Goedkoop werk zo. Wat een droplul. Wij hoeven van hem niet te horen wat slecht gaat. Hebben onze ogen ook op de juiste plaats.

0    
scheppioni

Dat is wat meer duidelijker dan aad afkoopsom !
Met name de staf lijkt dus ook verre van een eenheid, bij NAC vinden ze dus echt resultaten uit het verleden belangrijker dan nu de toekomst ! Dus in deze legt helaas Tom de vinger zeker op de zere plek en lijken we wee achter de feiten aan te lopen ! Het professionalisme leek met Smulders en city omhoog te gaan, alle verwachtingen ten spijt en nu het nog niet te laat is, moet men actie ondernemen !
Het technisch hart wat op zich nog prima is moet ook zien dat het vooral de verdediging is wat hapert en daar zijn ook verantwoordelijke voor !!! Zo gaat dat in elk weldenkend onderneming/bedrijf ongeacht of iemand in het verleden in een andere functie meer dan uitstekend was !
Het gaat nog altijd om NAC en nooit om een individu !!

0    
Amarilla Negra

@Los Pollos Hermanos

Het heeft niks te maken met afgunst tegen deze man. Het is meer dat hij gewoon zegt wat iedere journalist/schrijver/analist zegt over NAC, en dat het daarom geen nieuws is dat we een slecht beleid hebben.

Overigens vind ik het helemaal niet gek dat van der Gaag mee mag beslissen over welke nieuwe spelers er komen, hij staat als enige van het technisch hart dagelijks met deze gasten op het veld en zou dus in principe als beste moeten kunnen zijn waar de pijnpunten liggen en waar de versterkingen het hardst nodig zijn.

0    
Canaar

Sluit me totaal niet aan bij de kritiek die onze journalist heeft. Het stuit me zelfs tegen de borst en het begint op stemmingmakkerij te lijken. Waarschijnlijk wil hij erg graag makkelijk wat punten scoren want meer kan ik er niet van maken.
Wat is er mis mee dat de trainer mee denkt met de aan te kopen/huren spelers. Uiteindelijk moet hij er voor zorgen dat we er dit seizoen in blijven. Met dit pruts materiaal lukt dat niet en hij moet wel de overtuiging krijgen dat dit haalbaar is. Dus inspraak prima.

0    
Wanny

@ Breda1965

Iemand nemen die het bij een kleine club goed doet, hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Maar dan moet je wel zorgen dat zo iemand in een goede structuur terecht komt met kundige mensen die kritisch met hem meekijkenen hem waar nodig ondersteunen.

Smulders zal best kwaliteiten hebben, maar heeft zich vertild aan de grote club die NAC is.

0    
Heksenketel

Knipping en De Mos, dank voor jullie mening. Wij hebben er kennis van genomen en gaan over tot de orde van de dag.

0    
DunErwt

Nee bij de VI zit het lekker.

0    
Barry

Die Knipping is redelijk verzuurd geraakt sinds zijn matchfixing levenswerk door niemand werd opgepikt.

0    
Otjes

Beste mede supporters,

Dit is gewoon waar. We zijn de slechtst geleide club uit de Ere. Open deur.

De schuldigen zijn onze groot aandeelhouders. 2 statutair directeuren : Goetzee (goede/ aardige man, geen zwaargewicht), Smulders (kreeg allenrecht technische zaken zonder controle, oh ja van Belgische autoverkoper woeha).

Zelfs in het bedrijfsleven (ik weet deze mannen zijn "Quote 500", maar toch), werkt dit niet. Ongekend.

Nu op stel en sprong snel een AD & TD zoeken want we zitten in de problemen. Paar spelers ook nog graag, wie kent er nog een paar.

Nee, op dit moment stapt NIEMAND in NAC. NIEMAND, of misschien een "filantroop" die niet meer hoeft met een bloedend NAC hart. Kans is klein.

Het wordt stoempen met voetballen die ervoor willen gaan met een NAC hart: de Kenny's van deze wereld.

0    
Zagge

Als er een best geleide club is in een lijst dan is er ook een slechtst geleide club. Niet geheel gek dat deze man dan NAC noemt. Staat laatste, de TD is weg en de AD vertrekt ook. Veel blessures en weinig kwaliteit op het veld. Het is zoals het is. Zo kan ik de op na slechts geleide club enz ook wel noemen.

Misschien kan die mijnheer zich melden om de boel te verbeteren of met waardevolle tips komen?

0    
Die ne gast

Momenteel slecht geleid wat betreft eerste elftal. Financieel en qua jeugdopleiding doen we het gewoon goed.
Dit is (makkelijke) Scorebord journalistiek en waan van de dag.

Volgend jaar zijn we volgens diezelfde Tom weer een voorbeeld voor de andere clubs: in de Eerste divisie spelen met allemaal eigen opgeleide jeugd: Karol, Klomp, Meijers, Reuvers, Snepvangers, Van Hooijdonk, Bodi Brusselsers...

0    
WS

Het is duidelijk dat onze selectie veel tekort komt. Wat die tekorten zijn is het duidelijkst bij iemand die er dagelijks mee werkt; de trainer. Er is ook al uitgelegd dat de versterkingen die in de winterstop komen waarschijnlijk spelers zijn die een half jaar blijven en een directe versterking zijn voor de selectie. Ik snap in deze niet waarom degene die het meest zicht op de selectie heeft (aangezien we geen technisch directeur hebben) niet mee zou mogen praten (als één van de vier) over welke versterkingen het beste zouden zijn.

Tuurlijk is deze oplossing korte termijn, maar we weten allemaal dat we het met deze selectie niet gaan redden en er dus iets bij moet komen. Lange contracten lijkt me geen slim idee als je naar het verleden van winterse aankopen bekijkt en een mogelijke degradatie.

Deze oplossing is niet optimaal, maar op dit moment is er geen andere oplossing. Er moet iets bij en degene die het best weet wat we op de korte termijn nodig hebben is Mitchell van der Gaag.

0    
Sharkskin

Scorebord journalistiek .
Zouden we het zelfde lullen als we 6 puntjes meer hadden gehad.

0    
Breda-Loyal

Met een Kastaneer in vorm , Rosheuvel in vorm , Te Vrede in vorm , Illic fit en in vorm en een Centrale duo wat beiden in vorm raakt haal je het makelijk op het einde van de rit

NAC hoeft maar 2 x zien te winnen achter elkaar en in feiten heb je hem dan de slag te pakken

0    
Dun Diëe

Sportief gezien ligt het eerste elftal met de broek op de enkels op z'n gat. Dus dan krijg je dat dit soort types en ook een Aad de Mos eerder een mening gaan lopen verkondigen hoe slecht het wel niet is. Tuurlijk zou het fijn zijn als ze nuances zouden aanbrengen mbt de ontwikkelingen in de jeugdopleiding en de zwarte cijfers. Maar dat doen ze nou eenmaal niet. Journalisten moeten af en toe ook scoren, en net zoals een spits: dan maar op een lelijke manier. Laten we nou niet de boodschapper vervloeken. Hij heeft een punt maar intussen weten wij natuurlijk wel beter. Lekker laten gaan dus.

0    
Pizzabakker

@ Breda-Loyal

Als de andere vijf die in het veld staan dan ook nog eens in vorm zijn, dan spelen we straks nog om Europees voetbal!

Het lek is boven mensen, het heeft gewoon enkel en alleen met vorm te maken. Laten we ons dus nergens meer druk over maken. Komt vanzelf wel goed.

0    
buurman

Onzin wat Knipping stelt over van der Gaag. Als je kiest voor een commissie c.q. technisch hart zet er dan astemblieft ook de hoofdtrainer in.Anders krijg je stoelpoten zagen of het vermoeden daarvan bij de hoofdtrainer.
Wordt 1 groot gekonkel en gezeik. Zeker bij NAC.

NAC moet al die kritiek pareren door te zeggen "Wij degraderen helemaal niet " en dat dus ook doen.
Ik word ziek van dat destructief denken. Natuurlijk kunnen wij ons redden over de rug van bv. de graafschap, kom op zeg.
v.d. Gaag moet zijn spelers wel gigantisch op scherp zetten voor een thuiswedstrijd. En dan met 19000 man erachter. Dan kun je het toch iedere ploeg moeilijk maken.

Lukt dat scherp zetten v.d.Gaag niet dan een andere trainer. Er komen echt wel een paar spelers bij. We zijn nog lang niet gedegradeerd.

0    
Toontje

Volkomen gelijk. Sinds E.S. en later van J.v.A. zijn weggegaan is er alleen maar afval voor teruggekomen. Totaal incapabele mensen. En hier sommigen maar tekeer gaan tegen J,v,A, Kijk bij Den Haag...hoeveel verdiend op die Johnson naar AZ en wat gaat hij nu voor de club verdienen met El Kyatti? Bij NAC bracht hij ook geld binnen, nadien helemaal geen euro meer. We hebben totaal geen waarde op het veld staan. Degraderen is faillisement

0    
Breda

@ Toontje

Jij spoort echt niet. Ado heeft zonder kayatti zo mogelijk nog een slechter elftal dan NAC. Met een dik linkerrijtje spelersbegroting en kunstgras.

0    
Bredafun

We zien nac steeds verder in de stront zakken. Schande! En degene die negatief hierover formuleren hebben nog eens gelijk ook. Pijnlijk om te lezen,hoe men over het ooit zo mooie en beruchte NAC er nu zoveel negatief Nieuws is over deze club.
Dit is het, nac kan niet beter met deze pannekoeken. Dit zijn geen namen wasr men vol roem over praat, of waar een tegenstander angst voor heeft.
Echt triest zo’n afgang........
T mooie voor ons is, dat we dr zondag gewoon weer bij zijn. We blijven n stukje hoop koesteren. ?

0    
Michel

Een terechte vraag: ‘Who the fuck is Tom Knipping?’

Als je zo je geld verdient met open deuren intrappen dan noem ik je geen journalist, dit kan ik ook nog wel. We weten dat het kut gaat, hebben we deze gast niet voor nodig, schouders eronder en vooral weten dat clubliefde geen divisie kent. Is Twente of Roda dan KKD materiaal? Niet echt, als het HSV kan gebeuren, dan ons ook. Knokken voor die punten en hard ook

0    
ome cor

Ik had Tommie hoger ingeschat.
Als een trainer van een ajax, psv of feyenoord zegt dat ie een speler wil hebben en de td dat realiseert dan hoor je meneer Knipping niet.
Maar als er bij NAC een 4-tal wat samen beslist over nieuw te halen spelers dan is het raar dat de trainer 1 van die 4 is. Snap jij het nog ? Snapt poehee Tommie het zelf nog ?

Natuurlijk is de club die onderaan staat dé club met de meeste verbeterpunten. Of dat nu FC Emmen, De Graafschap, Fortuna of NAC is. Daar hoef je volgens mij geen voetbaljournalist voor te zijn.

Alleen een beetje jammer dat iedereen nu aan het woord gelaten wordt om z'n plasje over de situatie van NAC te doen. VI kan een keertje, maar die eikel van een Blanco grijpt ook elke gelegenheid om NAC af te zei.....eh pardon om zijn journalistieke kwaliteiten te tonen.
Drama, dat die nog nooit op z'n muil getimmerd is met zoveel baggerverhalen over NAC verbaasd me nog steeds.

0    
Marti

Tom Knipping ,is toch de slechts schrijvende journalist van Nederland,?

0    
Fritske d’n Olifant

Het enige dat aan deze analyse klopt is de koptekst, maar dat weten we al jaren. 21 aandeelhouders, een RVC zonder ruggengraat en know how. Het is om te janken. Het enige dat helpt is een overname door 1 eigenaar met een zak geld die een directie neerzet met kennis, kunde en verantwoordelijkheid.

0    
Breda1965

@Wanny het klopt wel wat je zegt ,ja..Hoop dat ze er nu van geleerd hebben

0    
Harrie

Helaas 100% waar. Geen speld tussen te krijgen

0    
Eastwoud

Zelf ook tot die conclusie gekomen (en al eerder aangegeven in dit forum ) onbegrijpelijk dat de bestuurders toestaan dat van der Gaag zitting mag nemen in het technische hart enerzijds door zijn, uitermate, zwakke presteren, anderzijds dat de kans groot is dat hij, uiterlijk, einde seizoen weg is.

0    
Jamack

@Ome Cor

Misschien is hij nog nooit op ‘n muil getimmerd om dezelfde reden waarom jij dat persoonlijk, naar ik hoop, nog nooit heb gedaan: innerlijke beschaving.
Doorgaans vind ik jou best genuanceerd met een sterke neiging naar naar positivisme, waarbij ik een dergelijke opmerking die de minder beschaafden/weldenkenden onder ons als een stimulans kunnen opvatten, ondoordacht en niet passend vind.
Ik hoop dat je het met me eens bent.

0    
WW

Van der Gaag is slechts 1 van 4 die zitting heeft in de commissie. Tot zover dus zwaar overtrokken kritiek.

Maar als je er van een afstandje wat andere parameters bij pakt, dan moet je welhaast tot de conclusie komen dat Knipping in de hoofdconclusie gelijk heeft. Alle goeie bedoelingen van iedereen die er met de beste wil van de wereld zijn schouders onder zet ten spijt.

- Met gemiddeld 19000 man op de tribune tegenover pakweg ADO, Willem II en Excelsior vele duizenden mensen minder (factor 2 tot 4-5) komt er qua sportieve prestaties bij ons wel verrekte weinig uit. Structureel want al jarenlang. Raar dus, want qua publieke belangstelling staan alle seinen om er echt iets moois van te maken al heel lang op groen.

- Is ons probleem er werkelijk (mede) 1 van een relatief klein spelersbudget of is er (tevens) iets anders aan de hand? In de Jupiler League hadden we twee jaar lang het hoogste spelersbudget. Het 1e jaar zelfs tonnen hoger dan de budgettaire nummer 2 Go Ahead. We zijn geen kampioen geworden, hebben geen enkele periodetitel kunnen pakken, en met heel veel geluk in de thuiswedstrijd tegen NEC (het balletje viel voor ons continue goed) gepromoveerd. Heel eerlijk gezegd speelden we dus ook met een relatief (t.o.v. de andere Jupiler clubs) groot budget sportief geen ene fuck klaar. Moet de conclusie dan niet zijn dat ons spelersbudget nu weliswaar klein is, maar dat nog veel meer speelt dat wij het geld wat ons wel ter beschikking staat simpelweg niet deugdelijk kunnen uitgeven? En dan laat ik de gratis spelers van City nog maar even achterwege; vorig jaar voldeden ze, dit jaar kan enkel Luka Ilic in die richting groeien (m.a.w.: stiekem hebben we meer te besteden aan spelers dan je op het oog puur aan de cijfertjes zou aflezen).

- Gaat er niet sowieso niet veel teveel geld in allerlei onzin zitten als voedingsdeskundigen, videoanalisten en sportpsychologen? Beroepsgroepen die in de absolute top net die paar procent kunnen schelen, maar die bij een clubke als NAC echt alleen maar budget opslokken en eigenlijk regelrecht in de weg lopen als onze linksback Leigh een bal nog niet over 3 meter bij een medespeler in de voeten krijgt of Palmer-Brown continue louter lucht staat te dekken? Je kan een euro maar 1x uitgeven. Per saldo heb je meer aan een goeie speler of een goeie scout die een goeie verdediger ontdekt, een verdediger die bijvoorbeeld weet dat je je man aan de binnenkant moet dekken dan aan iemand die heel interessant kan vertellen over de helende werking van linksdraaiende yoghurt en macrobiotische zemelcake.

Ook in dit opzicht geldt dat gederfde opbrengsten kosten zijn: Van der Gaag staat wat dit betreft op het standpunt dat ook die voedingsspecialist (wellicht) een miniem klein percentage bij kan dragen aan het beter maken van spelers, maar dat ben ik dus hartgrondig met hem oneens want dat moet de vraag helemaal niet zijn. De vraag moet zijn of die ene euro niet veel beter kan geinvesteerd worden in een betere speler want veel meer rendement op die ene euro dan investeren in een deskundige die met zijn supervoeding een speler een half procent beter kan maken.

Ik ben het dus eens met de hoofdconclusie van Knipping, maar zeker niet met zijn redenering en de motivatie die hij geeft. Alleen met die paniekaankopen in de winter heeft hij een punt, want die helpen in de regel inderdaad geen zak, zoals ook in 2015. Het verlies tegen Roda wordt immers geweten aan het niet meespelen van De Kamps: maar De Kamps hadden we dus al in de zomer, dat was geen winteraankoop. Uiteindelijk voegden die winteraankopen destijds dus geen zak toe: Fernandes had 3 maanden nodig om enigszins een beetje in vorm te komen en De Zeeuw begon sterk maar zakte juist steeds verder weg. Die mannen maakten uiteindelijk het verschil niet; simpel.

Daar moet je nu echt voor waken, en daarom wil ik ook waken voor het optimisme wat aan de mogelijke winterversterkingen gehangen wordt.

0    
Jan

Trainer is logisch maar wat doet een aandeelhouder in het technisch hart. Waar heeft die CvR gevoetbald?

0    
FVBreda

Makkelijk praten vanaf de zijlijn. Dat Smulders eruit is en niet vd Gaag zegt voldoende. Het materiaal is niet goed genoeg.

Het zou me verbazen als er spelers aangetrokken worden die echt een toegevoegde waarde zullen zijn. Als je kijkt naar alle (voor NAC eventueel haalbare) zomeraankopen van de clubs in het rechterrijtje zijn dit allemaal stuk voor stuk spelers die je niet verder gaan helpen. Ik heb dan ook vraagtekens of er wel spelers zijn. Tuurlijk loopt er in Europa wel het eea rond maar dan heb je goede scouts nodig.

0    
Tombola Breda

Bedankt Tom. We hadden het zelf nog niet in de gaten.

0    
Sjef de gevulde koek

Onze zusjes gaan rond de 10miljoen vangen voor de Jong dat zijn pas getallen.

0    
Robert

Slechte scouting hoort ook bij slecht beleid. Zie het missen van Van Dijk en De Jongh.

Die 6 miljoen van Willem II of 3 voor RKC had ook bij Nac binnen kunnen komen!

Arkel, en natuurlijk Breda, valt toch echt onder ons gebied.

Ook bij Willem II raken we nu definitief achterop. Voorheen al bij AZ, Utrecht, Groningen, PEC..........

0    
The Cosmic Gate

@WW, ik ben het helemaal met je eens. En vooral het 2de punt mbt analisten / voedingsdeskundige / sportpsychologen en weet ik wat een hoop verspilling meer !!

0    
ReMaZu

WW en The Cosmic Gate,

Ik heb het hier al meer aangehaald dat het kapitaal op het veld moet staan.

Seizoen 17/18 was de spelersbegroting 2,5 miljoen.

Totale salariskosten bijna 7,5 miljoen.

Dus de niet voetballers krijgen bijna 5 miljoen.

Is de huishouding dan niet wat aan de dure kant?????

Het kan dat ik de jaarstukken natuurlijk helemaal verkeerd lees.

0    
The Cosmic Gate

@ReMaZu , zeker moet je kapitaal op het veld staan , en daar mag en kan je dan best eens een gokje mee wagen . Maar bij NAC heeft men een selectie van weet ik hoe groot met echt maar heel erg weinig (rest)waarde, en als NAC zo door blijft aan modderen dan is het uitverkoop straks (en dan heb je helemaal niks meer ) er lopen tig mensen rond die hun brood verdienen bij NAC met totaal overbodige functies of rollen . Deze mensen hebben nog geen enkele keer hun meerwaarde of waarde laten zien .de sportpsychologen laten zeer zelden zien dat een speler beter presteert ( in mijn ogen is het nu het tegenovergestelde) dus overbodig , de analisten exact hetzelfde heb de afgelopen jaren zelden een wedstrijd gezien waarvan ijs dacht : kijk hier is vooraf een duidelijke analyse op los gelaten en daar heeft men wat aan . Een voedingsdeskundige vind ik dan nog het meeste wat voor te zeggen al moet dit ook weer niet (zoals nu) erg overdreven worden . Een speler mag wat mijn betreft best een keer "ongezond" eten als deze gewoon presteert .
Zo moet er toch makkelijk gesneden kunnen worden en €s vrij gemaakt voor spelers met waarde / toekomst !
Of is dit allemaal te simpel / boers gedacht ?

WAKE UP NAC !!!!

We (de supporters) worden al te lang voor gelogen , opzij geschoven . NAC kan zo'n geweldige parel zijn ,maar op dit moment is het niet meer dan een zielig / ziek hoopje ellende (met dank aan Smulders )

0    
Calimero

@WW je haalt de woorden uit mijn mond! Je hebt het voor 100% goed verwoord! Al dat minimalistisch geneuzel van al dat randpersoneel kan het verschil maken bij topclubs. Maar bij NAC gaan deze gelden ten koste van goede spelers. Ik roep al jaren, NAC moet terug naar de basis. We zijn een voetbalclub! Zorg voor kapitaal op het veld en spelers met NOAD. Pas als dat in balans is ga je randzaken regelen mits daar budget voor is.....Ik kan het woord "topsportbeleid" niet meer horen. (Smulders nalatenschap).
We zijn als club zo ver afgedwaald van de kern....door al die passanten die het beter wisten. We hebben teveel ja knikkers op de werkvloer rondlopen. Mensen die een NAC pak en consumptiebonnen belangrijker vonden dan echt keuzes in het belang voor NAC te maken. Allemaal jaren lang ja knikken en samen de polonaise lopen. Allemaal roeptoeteren dat we de meeste bieromzet hebben. Gefeliciteerd....het heeft ons gebracht waar we nu staan......

0    
boev

Onvoorstelbaar hoe clubs als willem II en vv venlo hun selectie op orde hebben tov NAC. Als klap op de vuurpeil krijg willem II ook nog eens een 11,25 milj voor de aanstaande transfer van Frenkie de Jong naar PSG.

0    
Ed

Beetje geluk blijft ons ook bespaard. Hoop overmorgen toch op een lichtpuntje.

0    
Boei

Lucky basterds daar in Tilburg. Wat een mega bedragen. Ook RKC in één klap naar de top KKD volgend jaar, nog een eventuele concurrent volgend jaar bij degradatie. En hier alleen maar elk dubbeltje drie keer omdraaien, je wort er gek van. Zal je zien dat ze die Sol ook nog voor de hoofdprijs kunnen weg doen. Alles in het werk stellen nu om boven de graafschap te komen...

0    
Naccer

@ boei
Ik krijg de woorden bijna niet uit mijn mond maar het kan geen geluk meer zijn bij onze zusjes.
Vanaf het moment dat ze degradeerden zijn ze daar al bezig om al hun kapitaal op het veld te krijgen met jeugd en transfervrije spelers.
Ik weet nog wel dat ze destijds Frenkie de jong voor een appel en een ei hebben laten gaan om
Jongens als zickovic en de sa te huren.
Nu zijn ze daar een paar jaar verder en met de transfer van frenkie de jong die ze 10 miljoen oplevert hebben ze ook nog eens een hoop kapitaal op het veld die spits sol zal aan het einde van het seizoen voor een paar miljoen weggaan daarnaast hebben ze avdidaj nog rondlopen akkanyak en noem maar op.
Wij lopen op dit moment jaren achter op onze zusjes en waarschijnlijk kunnen wij volgend jaar weer overnieuw gaan beginnen het is jammer maar waar

0    
ReMaZu

Boei,

Hadden ze dat maar gedaan met dat dubbeltje, dan was het zo ver nooit gekomen.

0    
Dutchbird

Recept voor de slechtst geleide club van de eredivisie:

1) Men neme drie aandeelhouders die de meerderheid bezitten, geen zin hebben om tijd te besteden aan de club maar wel de belangrijke beslissingen willen nemen.

2) Voeg daar een RVC aan toe die formeel niets te zeggen heeft.

3) Benoem een gesjeesde wethouder (die heeft geleerd om als een paling in een emmer snot te opereren) tot voorzitter van die RVC en maak hem verantwoordelijk voor het toezicht op de directie.

4) Schop de TD buiten en laat de solidaire AD in zijn kielzog mee verdwijnen.

5) Laat de grootste mislukking in bestuurlijk opzicht (Gielen) lekker zitten en doe net alsof er niets is gebeurd.

0    
Habe

Helaas zit er natuurlijk wel een behoorlijke kern van waarheid in.
Echter maakt het de beleidbepalers/bestuur in Breda niet veel uit, volgend jaar zit het stadion toch wel weer vol. We worden eigenlijk gestraft voor onze trouwe support. Met elke 2 weken nagenoeg 19.000 man op de tribune, die ook nog eens voor een meer dan behoorlijke drankomzet zorgen, moet je tov mindere clubs genoeg geld hebben om een behoorlijke en eredivisiewaardige selectie op t veld te zetten. Je niet verschuilen achter hoge stadionhuur, anders meer inkomsten/sponsors zoeken. Ben in de voorbereiding een paar keer bij een training aanwezig geweest en ik schrok wat er allemaal aan ballast rondliep. Een stuk of 10 selectiespelers teveel, en een man of 6 begeleiding waar ik de meerwaarde niet van zie. Zoals ik al zei kan men op de kantoren rustig aanmodderen, volgend seizoen zit het stadion wss toch weer vol, hoewel dit deze keer zo maar eens tegen zou kunnen vallen . . .
Hoe is trouwens het met Dhr Smulder zijn secretaresse die perse moest overkomen? Staat zij nog bij NAC op de loonlijst????

0    
Tja

Ik ben nooit jaloers op die stille club daar in stilburg. Maar nu zij zoveel geld gaan vangen voor Frenkie de Jong krap ik me wel even achter de oren. Als je dan ook nog ziet dat ze daar een Sol hebben rondlopen die ze 5 miljoen gaat opleveren of een crowley. Tevens hebben ze daar een van de grootste Duitse talenten gehaald met akkaynak.

Bizar dat het daar allemaal kan. Spelers als sol avdijai crowley en akkaynak zijn daar gratis binnen gehaald. Hebben ze bij ons toch zitten slapen

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja