Overal waar we komen

Ex-NAC: Gerritsen: "Ik heb dingen bereikt die ik eigenlijk nooit had durven dromen"

Dennis Gerritsen kwam in de jaren 90 en het begin van deze eeuw een gewaardeerde spits, die uiteindelijk bijna 250 wedstrijden betaald voetbal speelde. De Amsterdammer debuteerde in het seizoen 1993/1994 namens NAC in het betaald voetbal. De website Het Amsterdamsche Voetbal zocht hem op en blikte met hem terug op zijn loopbaan.
Gerritsen had helemaal niet de ambitie om het tot profvoetballer te schoppen. De spits speelde zijn wedstrijden voor de amateurs van Ajax en had het daar eigenlijk prima naar zijn zin. Het was dankzij Ronald Spelbos, dat hij toch de overstap naar het betaald voetbal waagde. De trainer haalde hem over en betaalde met NAC zelfs een behoorlijk forse transfersom van 200.000 gulden voor de spits: "Ik had op dat moment geen zaakwaarnemer en wist eigenlijk niet zo goed wat ik allemaal moest doen. Ronald Spelbos was helemaal gek van mij. Dat bedrag ben ik toen heel boos om geworden. Ik was twee jaar amateur, vanwaar konden ze voor mij een transfersom vragen? Ze hadden nog nooit één cent in mij gestoken. Alleen omdat ze mij een B-contract hadden aangeboden wat ik niet getekend heb." De oud-spits kijkt met een meer dan tevreden gevoel terug op zijn loopbaan, die hem langs NAC, Helmond Sport, De Graafschap en Fortuna Sittard voerde: "Ik heb dingen bereikt die ik eigenlijk nooit had durven dromen. Ik heb echt een fijne periode gehad. Dat samenzijn en elke dag beter worden, is iets leuks. Maar als de resultaten iets minder zijn, begint het publiek te mauwen. Krijg je het één en ander naar je hoofd geslingerd. Ook privé." In de toekomst hoopt Gerritsen nog een keer assistent-trainer te worden: "Het lijkt mij hartstikke leuk om er tussenin te lopen en die jongens iets te leren. Voor een hoofdtrainer ben ik iets te zwart-wit. Mensen zeggen heel vaak en heel makkelijk af. Dat is iets waar ik heel slecht tegen kan. Als ik geblesseerd ben, kom ik altijd kijken. Ik vind dat het zo hoort. Heb ik last van mijn grote teen, ga ik toch trainen en zie ik dan wel hoe het gaat." De liefde voor het spel is Gerritsen nooit kwijtgeraakt. De Amsterdammer voetbalt nog steeds: "Ik heb de afspraak met mijn vrouw: als ik stop met voetballen, moet ik met haar gaan dansen. Ze hebben tegenwoordig ook walking football, dus dat gaat helemaal goed komen. Ik blijf voetballen totdat ik erbij neerval."

Bron: B-Side Rats, Het Amsterdamsche Voetbal

Terug naar overzicht
9 Reacties
0    
Ed

Mooi

0    
Dennis moet zwaaien.

Prachtig, vroeger werd iedereen nog apart toegezongen voor de wedstrijd. En als dat gebeurde zwaaide diegene altijd even naar de B-Side. Behalve Dennis, waarschijnlijk omdat hij veel te bescheiden was, wat je nu ook wel tussen de regels doorleest. En dan zong heel de B-Side Dennis moet zwaaien, dat is mij altijd bijgebleven van Dennis Gerritsen.

0    
Cool Hand

Als ik de laatste zinnen lees, zou hij zomaar degene kunnen zijn die over een tijdje rollator-voetbal introduceert. Als hij maar niet hoeft te dansen!

0    
AchJaOnee

Dennis maakte de 1-0 in die epische 2-2 kraker tegen een onverslaanbaar Ajax destijds ... dat zal ik nooit vergeten!

0    
scheppioni

Matige voetballer wel in de perfecte NAC tijd ! Het ga hem goed !

0    
Quinn

@AchJaOnee en hier zijn de beelden, heerlijke match!
https://www.youtube.com/watch?v=OkAdJ59OPbg

Als je kijkt wat er toen bij Ajax rondliep, toch met NOAD er een 2-2 uitslepen.

0    
scheppioni

@ Quinn
En laten we nu zo'n aanvoerder as mister NAC nu missen, hij was toen al 37 maar veel meer in tempo en aanwezig as de aanvoerder van nu ! T.L. de perfecte leider en as verlengstuk voor Spelbos in het veld !!

0    
Realist

Spelbos toen..... Van der Gaag nu...... waar is het zo misgegaan.......

0    
BredaParel

Enige echte oud- nac Gerritsen is Henk

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja