Go to Top

Van As mogelijke opvolger Stewart

Van As mogelijke opvolger Stewart

Als Stewart werkelijk naar AZ vertrekt (en wie twijfelt daar nog aan?) dan wordt Jeffrey van As zijn opvolger. Dat is dus volgens het plaatje dat hier door sommigen in de reageersels werd geschetst.

Van As is inmiddels  4 jaar hoofd scouting bij NAC en was daarvoor van 1996 tot 2002 speler bij ons clubke. Volgens NAC zou hij de perfecte opvolger van Stewart zijn.

Overigens is het nog niet zo ver. NAC en AZ gaan eerst onderhandelen over Stewart, die nog een doorlopend contract heeft. ,,Maar vooralsnog is er nog geen sprake van een akkoord tussen NAC en AZ“, weet Willem Reijn. ,,Er zijn dus ook nog geen gesprekken gevoerd met een eventuele opvolger van Earnest Stewart.” Waarmee Reijn dus ook niet toegeeft dat Van As opvolger zou kunnen zijn.

Gezien de forse bezuinigingen die er aan zitten te komen kan NAC echter geen dure buitenstaander aantrekken. Van As wordt intern bovendien beschouwd als iemand die een belangrijk stempel heeft gedrukt op het aantrekken van waardevolle spelers ‘met een krasje’.

Bron: B-side Rats, NACBlog

47 Reacties op "Van As mogelijke opvolger Stewart"

 • geelzucht
  25 mei, 2010 - 08:41

  Pollack, Pinas en Cairo waren geen krastjes. Het waren deuken en total loss.

  0

  0
 • WallieNAC
  25 mei, 2010 - 08:44

  Ik denk dat het aantrekken van Klavan en de transfer van Stewart met elkaar te maken hebben. Ik denk dat het ruilen gaat worden!

  0

  0
 • Eljé
  25 mei, 2010 - 08:53

  Wow, 3 mis'kopen' in 3 jaar… Wat een kapitaalvernietiging, Geelzucht! Hij moest zich schamen, andere clubs halen alleen maar toppers binnen toch?

  0

  0
 • Kees
  25 mei, 2010 - 09:01

  3 miskopen? ter vergelijking: "Eerder dit jaar lichtte algemeen directeur Rik van den Boog in de Volkskrant toe dat uit een intern rapport was gebleken dat slechts 8,3 procent van alle 96 door Ajax gedane aankopen in de afgelopen tien jaar succesvol (lees: geregeld basisspeler en van meerwaarde) kan worden genoemd. Kortom: slechts één op de twaalf naar de Arena getransfereerde spelers rendeert. En bij veeeel andere clubs is het net zo erg, met meer middelen. Cijfers, daar kan je niet tegenop mensen. Ow ja, we zijn er ook nog 3e mee geworden en zo.

  0

  0
 • wolfmanjack
  25 mei, 2010 - 09:15

  Iedereen kankert op die man en praat elkaar na.
  Geef hem een kans voordat hij weer meteen afgebrand wordt.

  0

  0
 • guuske
  25 mei, 2010 - 09:20

  Als van die functie krijgt dan word het wel transparanter wat hij doet, dan ziet het publiek wel sneller wat hij doet.

  0

  0
 • geelzucht
  25 mei, 2010 - 09:23

  Miskopen? En wat denk je van spelerd die hij wou halen en ook gehaald heeft .
  Even een lijstje.
  Pollack—geflopt
  Pinas—-geflopt
  Cairo—-geflopt.
  Reuser—-Geen marktwaarde
  Kolkka—-Geen marktwaarde
  Lurling—Had marktwaarde, Kon naar Heerenveen, nu geen marktwaarde
  Lanzaat—Stond op zijn lijstje, maar niemand weet wat hij nog presteert oftewel was een miskoop geworden.
  Wijnhard—3e divisie Engeland met erg veel overgewicht.( typische aankoop had het geworden met een vriendjespolitiek randje.).
  Van de Leegte—Was 32, dus geen marktwaarde meer. Hij was ook bij PSV erg blessuregevoelig.

  Behoorlijk lelijk lijstje zo op je CV.

  0

  0
 • Eljé
  25 mei, 2010 - 09:33

  Zal ik je toch even helpen als je al mensen die niet gekomen zijn of afgetest zijn als missers wilt noteren. Ik zal je vast vertellen dat Lurling ook geen marktwaarde meer heeft na dit jaar. Dus ook miskoop a la Kolkka.
  Ging het ooit niet primair over een sportieve waarde?

  Maar als je het wilt hebben over marktwaarde; de ultieme aankoop was die van willem 2 met el hamdaoui. 6 Wedstrijden spelen en verkopen voor 4 miljoen. Overigens geregeld door de halers van onder andere Kerekes, Mourad en vele andere tropische talenten.

  0

  0
 • WallieNAC
  25 mei, 2010 - 09:35

  @ geelzucht

  Een beetje kort door de bocht! Reuser, Kolkka en van de Leegte zijn voor niks gekomen en hebben het naar mijn idee heel goed gedaan. NAC heeft beperkte middelen en doet het in mijn ogen heel goed met de aankopen. Kijk eens naar een Gorter, Snoyl (mits hij de BurgerKing ontloopt), Leonardo. Jouw berichten zijn doelloos en je probeert alleen maar negatief naar buiten te komen. Daar hebbeb we er al genoeg van. Er is geen een club die een miskoop heeft. Kijk maar ajax en die servier (naam even kwijt) die van heerenveen is overgekomen voor 20 miljoen ofzo. Dat is pas een miskoop. Een speler die transfervrij overkomt is geen miskoop want je koopt het niet! Dus jouw reactie klopt niet!

  0

  0
 • Rattack
  25 mei, 2010 - 09:38

  @ Geelzucht. Denk je nu echt dat NAC met geen middelen spelers kan halen die een redelijk tot goed niveau hebben EN daarnaast nog marktwaarde hebben? Dat is lastig. Degene die ze hebben kunnen halen (gorter, schilder, luijks en mogelijke klavan) zijn gehaald. Vergeet niet dat je zonder middelen lastig jezelf kan bewegen op de markt.

  0

  0
 • geelzucht
  25 mei, 2010 - 09:45

  Niet doelloos en negatief wallie. Ik zie ook liever dat er een goede scouting staat. Az haalt bijvoorbeeld vd Velden van Dordrecht en de Zeeuw van Go ahead. Dat zijn winstpakkers. Ook vd Velden gaat geld opleveren.
  En spelers die gratis waren moet je nog wel betalen aan salaris, dus toch negatief voor de clubkas. Als je schilder nu bijvoorbeeld zou verkopen voor 1 miljoen-250.000 aan salaris is winst 750.000 euro. Je moet streven naar winst of quit spelen.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  25 mei, 2010 - 10:05

  Nadat hij gestopt is als voetballer ben ik een stuk minder fan van Jeffrey van As in NACdienst.

  Toch vind ik dat de man in deze nieuwe functie een kans verdient.

  Waar gehakt wordt vallen spaanders en als je zonder behoorlijke zak geld moet werken dan kan ook meneer Van As niet met megatalenten thuiskomen.

  Veel spelers die niks opleveren in de zin van doorverkopen zijn ook voor niks gehaald. Dan win je niks, maar verlies je ook niks. Gezien de mogelijkheden een verantwoordbare strategie.

  Gokjes met Pollack en Vallès pakten helaas niet uit zoals gehoopt. Tja… kan gebeuren.
  Je weet vooraf niet van iedere jonge speler hoe zijn toekomst er uit ziet.

  0

  0
 • Hanz
  25 mei, 2010 - 10:18

  @geelzucht: "Az haalt bijvoorbeeld vd Velden van Dordrecht en de Zeeuw van Go ahead. Dat zijn winstpakkers."

  NAC wilde De Zeeuw ook, maar die koos zelf voor AZ. Kun je weinig aan doen dan he. En vd Velden….euh even zijn CV: 3 jaar RKC. Nooit echt aan de bak kunnen komen daar. 3 jaar dordrecht, waarvan maar 2 jaar redelijk wat wedstrijden. Op zijn 27e (!!!) pas naar AZ, op basis van 1 wedstrijd in de beker. Eerste jaar nog 20 wedstrijdjes op z'n cv kunnen krijgen voor AZ, maar afgelopen jaar nog maar 5… Ja, echt een prijspakkertje hoor. Kom op geelzucht. Je zoekt selectief argumenten.

  0

  0
 • Van 'taajlaand
  25 mei, 2010 - 10:32

  Gezien de forse bezuinigingen die NAC moet maken, kan er geen dure buitenstaander aangetrokken worden.
  Dat vind ik dan wel een geruststelling, aangezien ik regelmatig de drie vreselijke letters PVH regelmatig voorbij heb zien komen.

  0

  0
 • Peterrrrr
  25 mei, 2010 - 10:36

  Heb het in een vorig onderwerp ook al aangehaald, waar wordt op gebaseerd dat van As niet zou functioneren ?
  Denk dat de man zeker potentie heeft en vindt dit een mooie oplossing (mits alles doorgaat natuurlijk).

  Dat er wat miskopen op het lijstje van van As staan, ligt niet alleen aan hem, waarom is Valles Prat hier bv niet geslaagd ?

  De tijd zal het leren, ik vind het niet verkeerd ;)

  HUP NAC !

  0

  0
 • Nijlpaard
  25 mei, 2010 - 10:45

  @geelzucht:

  Wat kraam je nu toch voor onzin uit.
  Als je alleen transfervrije spelers kunt halen zitten hier natuurlijk ook spelers tussen die al op leeftijd zijn en daarom geen of bijna geen transferwaarde vertegenwoordigen.
  Wel transferwaarde: Kwakman,Schilder,Gorter,Ten Rouwelaar,Gillesen,de Graaf,Luyckx,Janse en misschien vergeet ik er nog wel een paar.
  Ik kan niet beoordelen of van As een goede TD zal zijn maar geef hem in iedergeval het voordeel van de twijffel!!!!

  0

  0
 • begaaier
  25 mei, 2010 - 10:52

  We moeten roeien met de riemen die NAC heeft.
  Helaas is dat nu niet veel dus dan maar van As
  geef hem een kans en we zullen zien.
  Toch zie ik liever een geroutineerde man komen
  ipv steward die NAC naar een hoger en vooral
  proffesioneler niveau kan tillen. Dat hebben we nodig.
  Maar goed eerst maar eens financieel helemaal gezond worden en dan zien we wel weer verder

  0

  0
 • I Kiss Football
  25 mei, 2010 - 11:03

  @ geelzucht; haha die argumenten, als je Stewart een pannenkoek vindt, kun je dat ook gewoon zeggen. Over zijn technisch beleid valt namelijk niets te klagen!

  0

  0
 • Robke
  25 mei, 2010 - 11:11

  @Geelzucht

  Ze zijn zo tevreden in Alkmaar over vd Velden dat hij weg MOET bij AZ omdat hij het niveau niet aankan. Als je al argumenten geef, kom dan met de juiste en berust ze op waarheid. Je hebt de bel horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt jongen.

  0

  0
 • Mafkees
  25 mei, 2010 - 11:25

  Heren, heren, dames ook, neem rustig een worstenbroodje, knauw er eens op, neem een kop koffie (Senseo, dark roast) en geef Van As lekke rhet voordeel van de twijfel. Ben ik wel voor, persoonlijk. Sterker, ik heb zo lang geknauwd dat ik er al geen twijfel meer over heb.

  0

  0
 • geelzucht
  25 mei, 2010 - 11:34

  Blijkbaar snappen jullie het niet goed. Vd Velden heeft het niet gehaald bij Az, dat klopt. Zijn Cv is niet indrukwekkend en dat klopt ook. Toch is het een speler met marktwaarde. Hij is nog jong en heeft potentie om in de middenmoot te voetballen van de eredivisie. Al levert die jongen 6a 8 ton op, dan heeft Az er op verdiend.
  En inderdaad, NAC heeft nu ook eindelijk wat Marktwaarde op het veld staan te denken aan. Het gaat beter, maar nu nog ze aan het voetballen krijgen anders blijven ze niks waard.

  0

  0
 • ratje076
  25 mei, 2010 - 11:36

  Geelzucht je noemt nou een lijstje met negatieve namen maar ik kan een veel grotere lijst maken met goeden dingen:

  Gilissen
  Gorter
  Schilder
  Kwakman
  Luijckx
  Snoyl
  Ten Rouwelaar (beter als zoetebier, schollen en van Zwam)
  Klavan

  Lurling was geen miskoop heeft veel goeds voor nac gedaan!!
  Spelers die jij noemt die een 'miskoop zouden moeten zijn' zijn geen miskopen kwamen voor niks en hebben hun werk gedaan. Denk aan van der leegte, kolkka. Verder de jeugd spelers die jij vind dat ze gefaald zijn kwam niet door van As maar door de coach die ze geen kans geeft!!!

  0

  0
 • geelzucht
  25 mei, 2010 - 11:40

  Ook is hier een te hoge papagaaigehalte met van NAC heeft geen geld. Waarom heeft NAC geen geld kan jezelf beter afvragen? Zoals we eerder hadden gelezen gaat het met de sposorgeld best goed. Sjappo aan Ton v Haperen. Het scoutingbeleid is jaren lang dramatisch geweest. Het recordbedrag ligt niet voor niets rond de 2 miljoen( Stam). Daar lag/ligt het manco. Inventief scouten zou een hoop schelen.

  0

  0
 • von F
  25 mei, 2010 - 11:42

  Van as is als hoofd scouting geen hoogvlieger gebleken, daar is vast een betere optie voor te vinden voor dat salaris. Maar om hem aan te stellen als TD is echt te slecht voor woorden, opleiding?ervaring? Ach wat maak ik me toch druk om kleinigheden. Kom we geven hem het voordeel van de twijfel want als voetballer was t zo'n aardige vent.

  Een ding is zeker waar, in zijn tijd als voetballer kon je altijd op 'm rekenen bij welke activiteit dan ook. Maar nogmaals dat is geen criterium om deze functie te krijgen, daarom ben ik eigenlijk wel benieuwd naar de criteria op basis waarvan er voor hem gekozen is, of op basis waarvan het hem is toegespeeld.

  0

  0
 • john f.
  25 mei, 2010 - 11:47

  Als er een bvo de laatste drie jaar inventief heeft gescout, dan is het NAC wel. Daar zijn alle voetbalanalisten het over eens. En met de nieuwelingen Luijkx, Janse, Klavan, de definitieve opname in de selectie van Pim Bouwman en Ömar staat NAC voor een uitdagend seizoen, dat zomaar kan verrassen. Ik heb de indruk Geelzucht, dat je hier een rol als 'tweede Van Rumschoten Deelen' vervult. Dat doe je met verve moet ik zeggen. Maar het draagt niet bij tot ook maar een greintje inspirerende gedachten.

  0

  0
 • nm
  25 mei, 2010 - 11:51

  Het blijft het kip en het ei.

  Ik geef van As het voordeel van de twijfel. Zonder geld kun je geen spelers halen, zelf niet uit de jup league.

  0

  0
 • scheppioni
  25 mei, 2010 - 12:10

  We zitten in zak en as ! Ik mag hopen dat ie in deze functie beter tot zijn recht zal komen !

  0

  0
 • Bartje
  25 mei, 2010 - 12:25

  Die opleiding en ervaring heeft Stewart ook niet gehad voordat hij begon als TD bij NAC. En dat heeft uiteindelijk goed uitgepakt anders is er de interesse niet van AZ!
  Ik geef Jeffrey ook het voordeel van de twijfel maar hij zal de komende jaren moeten aantonen dat hij nieuwe jonge spelers naar NAC kan halen die slagen. Leunen op oudere spelers is uit den boze en geen langetermijn-oplossing!

  0

  0
 • Tony
  25 mei, 2010 - 13:06

  Mark Schenning gesignaleerd bij NAC.
  Misschien de opvolger van Jeffrey van As?

  0

  0
 • Willemf5
  25 mei, 2010 - 13:10

  Denk meer aan de spitspositie…

  0

  0
 • dibio
  25 mei, 2010 - 13:42

  ffffff geelzucht

  wa n pannekoek ben de gij

  noem mij eens iemand die het beter heeft gedaan dan stewart??

  0

  0
 • geelzucht
  25 mei, 2010 - 14:10

  @ dubio,
  Als je leest heb ik geen commentaar op ES daarbij niemand kan het beter gedaan hebben dan ES want hij was de 1e TD.

  0

  0
 • Mafkees
  25 mei, 2010 - 14:28

  @ Bartje

  Stewart kwam als TD van VVV en had dus wel enige ervaring.

  0

  0
 • Bartje
  25 mei, 2010 - 15:28

  Ja, daar heb je wel gelijk in , Mafkees. Maar dat was hooguit 1 of 2 jaar in de eerste divisie voordat hij terug kwam bij NAC!

  0

  0
 • since1912
  25 mei, 2010 - 15:47

  wat een lekkere discussie, vind eigenlijk dat geelzucht helemaal gelijk heeft.

  0

  0
 • JD
  25 mei, 2010 - 15:50

  Aub geen Van As. Alhoewel ik vrees dat het gezien de financiele situatie waarschijnlijk de enige optie is.

  0

  0
 • Rick
  25 mei, 2010 - 16:18

  Toen ik dit bericht las was ik al bang voor de trieste afzeikende reacties op JvA. Gelukkig was er maar één pannekoek daarvan en ging de rest zich bezighouden met hem afzeiken. Stuk beter voor me humeur, bedankt Geelzucht ( om een pannekoek te zijn )

  0

  0
 • zucht
  25 mei, 2010 - 17:15

  @ Geelzucht:
  Pollack: geen transfersom en een vergoeding waar jij je bed niet voor uitkomt. Categorie jammer maar helaas
  Pinas: geen transfersom en een vergoeding waar jij je bed niet voor uitkomt. Categorie jammer maar helaas.
  Cairo: geen transfersom en een bescheiden salaris. Heeft voor het groepsproces veel waarde gehad, op het veld minder. Jammer.
  Reuser: geen transfersom en een bescheiden salaris. Heeft zowel voor het groepsproces als op het veld zijn waarde gehad. Mooi. Geen transferwaarde: ja, en?
  Kolkka: geen transfersom en een bescheiden salaris. Heeft op het veld veel waarde gehad. Natuurlijk zijn er betere. Kunnen we afspreken dat jij het verschil in salaris bij betaalt? Geen marktwaarde: ja, en?
  Lurling: geen transfersom, wel een goed salaris. Heeft veel waarde (gehad) op het veld. Geen marktwaarde: ja, en?
  Lanzaat: sond op zijn lijstje: mooi zo! Was een miskoop geworden: waar baseer je dat op? Gábor was bij ons een topkeeper maar maakte in de kuip niets klaar, dat zou andersom ook zo maar kunnen.
  Wijnhard: was een wens van Maaskant. O.a. JvA heeft dat tegengehouden, mooi toch?
  vd Leegte: geen transfersom, bescheiden salaris. Is een absolute topper, heeft ook zeker meerwaarde gehad op het veld. Weet jij al wanneer je je hamstring gaat verrekken?
  Het technisch beleid wat er de afgelopen jaren is gevoerd is niet alleen door ES gevoerd maar door enkele mensen, waaronder JvA. ES had niet alleen als taak contracten afsluiten, JvA had niet alleen als taak scouten, FB had niet alleen als taak wedstrijdjes kijken en JV had niet alleen als taak de lange termijn bewaken. Als JvA de vrijkomende functie gaat vervullen zal er dus niet veel veranderen in de werkwijze van de club. Welke andere club heeft met nagenoeg € 0,00 aan transfersommen zo kunnen presteren? Precies: geen één. Succes Jeff, wat je ook gaat doen!

  0

  0
 • Granada CF
  25 mei, 2010 - 18:02

  Wie is FB? Wie is JV? ZSM een reactie SVP.

  HN en HB

  0

  0
 • Mafkees
  25 mei, 2010 - 18:05

  SJEZUS! Zoveel afkortingen… ik moet er helemaal van nadenken…

  Maar verder wel helemaal mee eens.

  0

  0
 • Swam
  25 mei, 2010 - 18:33

  @ Granada CF

  Gokje :p

  FB = Frans Bouwmeester (scout)
  JV = Jacques Visschers (technische man + scouting)

  0

  0
 • Brightest Star
  25 mei, 2010 - 19:35

  Het moet niet gekker worden!
  Onze hoofdscout heeft het allemaal zo fantastisch gedaan,dat het eerste elftal nog amper een paar euro aan waarde heeft! Doordat er onder het scoutingsbeleid van van As helemaal niets in al die tijd aan goed jong talent is binnengehaald,gaan we dit de komende seizoenen op het veld in negatieve zin terug zien. Een mislukte hoofdscout TD. maken is vragen om problemen.

  0

  0
 • Brightest Star
  25 mei, 2010 - 19:55

  €0,00 aan transfersommen???
  Ik vraag me af van welke planeet sommigen hier komen!! Er is geen ENKELE speler,let wel,geen ENKELE speler,die ´gratis´ overstapt naar een andere club. Tekengelden slokken voor clubs als NAC al gauw twee ton op! Probleem is dat je,als je naar NAC kijkt,vaak met oudere spelers te maken hebt die op het eind geen eurocent meer opleveren! Had al dat geld dus maar in aanstormende talenten gepompt. Probleem is wel dat je dan een uitstekend scoutingsapparaat,zoals o.a. Hveen,Groningen en Twente moet hebben! Van As is als hoofdscout gigantisch door het ijs gezakt en wordt daarvoor hoogstwaarschijnlijk ook nog gepromoveerd!! Er zijn de laatse drie,vier jaar heel wat goede jonge spelers uit de Jupiler in de ´ere´ gekomen. Vaak ook nog voor bijna ´gratis´ bedragen, behoudens dan het al eerder genoemde tekengeld. Veel plezier met googlen allemaal!!!!

  0

  0
 • Koelkast
  25 mei, 2010 - 21:04

  Dit kunnen ze toch niet menen! Ik heb van hem genoten als voetballer, maar een functie als TD zie ik hem niet goed vervullen. Gemiste kans als dit waar blijkt te zijn.

  0

  0
 • Granada CF
  25 mei, 2010 - 21:52

  @Swam,

  Dankje!

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  26 mei, 2010 - 11:35

  Waarom denken mensen hier alle salarissen en extra kosten van heel NAC zo goed te kennen + te kunnen beoordelen of dat wel of niet in de bedrijfsvoering van NAC passen.

  Met een WK voetbal hoor je altijd dat Nederland 15 miljoen bondscoaches heeft.

  Bij NAC hebben we 10.000 administratief medewerkers ! :-S

  0

  0
 • Nacx
  27 mei, 2010 - 19:55

  @zucht
  Jij hebt het goed gezien. Je mocht alleen ook nog wel de positieve aankopen opnoemen.

  0

  0