Wij gaan niet opzij

Van den Abbeele: "Wij geloven in Karol"

Karol Niemczycki mag verhuurd worden. Dat bevestigt Tom van den Abbeele in BN deStem. Volgens de nieuwe technisch directeur is het goed als de jonge goalie speelminuten gaat maken om zichzelf te ontwikkelen.
Niemczycki ligt nog tot 2023 vast en word gezien als talentvolle doelman. Toch kan de Pool bij NAC niet rekenen op speeltijd. Daarom is verhuur een van de opties die de jonge keeper heeft, mits hij ergens eerste doelman kan worden. "Wij geloven in Karol. Als hij wordt verhuurd aan bijvoorbeeld Helmond Sport, moet ik min of meer de garantie hebben dat hij als eerste doelman aan het seizoen begint. Anders kan hij beter hier blijven, want bij NAC heeft hij de garantie dat hij tweede doelman is. Voor zijn ontwikkeling is het misschien wel beter ergens anders te gaan spelen zodat wij daar op de lange termijn de vruchten van plukken."

Bron: B-Side Rats, BN deStem

Terug naar overzicht
39 Reacties
0    
ome cor

Andere clubs moeten zo'n jongen wel in het diepe gooien, maar NAC voelt zich daar veel te goed voor.

Destijds hadden wij twee "snotapen" van 16 of 17 die beide in jeugdversies van Oranje speelde en toen durfde NAC het wel aan met John Karelse en Ron de Graauw....

Noem dit slim, noem dit laf....zeg t maar.

0    
Lamington

...........
Wij geloven ik Karol. Hij is heel talentvol. Hij moet zich ontwikkelen. We verhuren hem daarom aan de club die vorig seizoen als laatste eindigde in de eerste divisie. Ow wacht.. hij moet wel eerste doelman zijn, hier is hij namelijk Gewoon tweede doelman. Dan kan hij beter hier blijven en nooit ingezet worden.

Echt. Respectvol hoor. Deuzige praat. Ik vind dit al een paar jaar niet correct allemaal richting ' het grote talent' Niemczycki. Of hij is echt zo goed als constant wordt geroepen en gaat hier gewooon draaien of houdt hem eens niet aan een lijntje.

En flikker heel die HS-constructie eens rap overboord.

0    
Tegel

Olij komt als eerste keeper.. dusja beter voor Karol als hij dan een jaartje of 2 naar Helmond Sport ofzo ga dan.

0    
BoerFM-ELEP

Laat hem maar eerst een jaar ergens anders keepen. Als hij in de eerste wedstrijd een foutje maakt. Wordt hij door sommige op deze site helemaal afgezeken. En ik denk dat ze bij NAC ook zo overdenken.

0    
Beest

Olij is een op dit moment betere keeper. Erg vaak de 0 gehouden vorig seizoen dus logisch (als) hij komt hij de 1ste keus is.

Goed stuk in de stem vandaag. Duidelijke antwoorden en antwoorden die we eigenlijk vorig jaar wouden hebben.

Ik heb er wel vertrouwen in!

0    
Fan uit Zevenbergen

Raar om hem te verhuren laat hem ht uitvechten Met Olji

0    
Ert

Groot gelijk dat ie verhuurd wordt. Verliest ieder gevecht om 1e keeper te worden op dit moment. Er staat nog geen 'vent' die de verdediging voor hem aan kan sturen en we willen zo graag zo snel mogelijk weer terug. Succes alvast, Karol! En van mij mag je de 0 houden tegen NAC.

0    
ome cor

Vonden wij afgelopen seizoen uit tegen Excelsior die keeper niet met z'n allen geweldig interessant voor NAC ?
Geen idee waar die heen gaat, maar schijnbaar is Olij dus beter.
Ik ben benieuwd.

0    
SjorsNAC

Ik hoop dat jelle het allemaal goed ziet.

0    
Jack Rusell

Maar wie wordt zometeen de 2e keeper dan als Karol verhuurd word?

0    
Jgiw

Jelle heeft het tot nu toe nooit goed gezien

0    
RV

Ik zou toch vooral ook een tweede keeper er bij halen met bewezen ervaring bij een (sub) topper op dit niveau.
Een type Jan Willem van Ede anno 2019.
Wie weet is Zwarthoed wel gewoon een keeper die er nog een jaar aan vast kan plakken, geen idee.

Vergis je niet in het feit dat Olij bij Top Oss speelde, die druk is niet te vergelijken met de druk die er bij NAC is.
Komt van wat ik heb gelezen ook nog eens terug van een armbreuk blessure.

0    
Bommetje

Hoe slechter de club waar hij speelt hoe meer hij te doen krijgt.
HS goede keuze dus

0    
scheppioni

Heel raar verhaal van die belg !
Olij halen die qua leeftijd niet veel scheelt en dan dit maar zeggen om alles weer maar pappen en nat houden, typisch nac !! Met abeele en ook ten rouw gaat dit amateuristisch blijven, daar zijn we mooi klaar mee, Karol zal terecht denken, f^ck off !

0    
Sp1

Daar gaan we weer, hoe kun je van een 23 jarige keeper verwachten dat hij het team goed neerzet terwijl hij nieuw bij de club is?... En dan ga je Karol verhuren?

0    
Cees

Lastig blijft het.

Bij NAC heeft men “nog” niet voldoende vertrouwen in hem, maar wat is dat waard, na de ballenvangers van afgelopen seizoen. Niets zou je dan zeggen! Als je dergelijke ballenvangers binnenhaalt dan is het vertrouwen nu plots niet zo groot dat men het deze keer wel bij het juiste eind heeft, toch? De toekomst zal het uitwijzen, ben opnieuw benieuwd.

0    
Breda1965

Dan wordt hij dus nooit 1e keeper bij NAC...niet goed genoeg dus

0    
Breda-Loyal

Dat Olij is aangetrokken heeft ermee te maken dat hij op zijn leeftijd al redelijk veel ervaring heeft ( zou je volgens mij wel een beetje kunnen keepen )

Maar

Ook ik vind het laf betreft Niemczycki.

Als die jongen echt wat is voor de toekomst geef hem de kans en hou hem niet lekker met dat de jongeman zich moet bewijzen ( helemaal als je zo n pepernotenvanger van Ajax in de goal heb gehad het afgelopen seizoen )

0    
[email protected]©

Ik dacht dat we gingen kappen met het verhuren van spelers aan andere eerste divisie clubs?

Emmen durfde het ook aan een 19-jarige keeper op te stellen en heeft dankzij zijn verkoop de begroting voor de komende twee seizoenen al rond. Als iemand goed genoeg is, dan is leeftijd niet belangrijk.

0    
Ivo

Smulders contract waar we tot 2023 aan vast zitten. VDA weet dat hij met keepers geen gokjes kan nemen. Karol is er nog niet klaar voor. Verhuren is daarom logisch.

0    
F3

Al jaren laten horen dat 't een geweldig talent is en een langdurig contract geven. Als club degraderen en een eerste keeper halen die zelf nog een broekie is. Vervolgens je eigen talent te kennen geven dat hij geen eerste keeper wordt en willen verhuren. Wat klinkt hier onlogisch en vreemd aan.
Geef die jongen vertrouwen en had 'm in de kdd eerste keeper laten zijn, dan straal je vertrouwen uit richting zo'n jongen en onderbouw je.de lengte van zijn contractkeuze.

0    
Calimero

Hoe groot is zijn talent als je blijkbaar niet goed genoeg bent voor de KK divisie ??

0    
Marti

Deze Jongen is er inderdaad nog niet klaar voor , en twee keer een slechte wedstrijd keepen en hij Wordt tot de grond toe afgebrand door het publiek

0    
Bas

Kortsmit als 2e keeper ophalen moet weg bij Sparta

0    
Ivo

@ Marti, Het Noppert effect. Na jaren op de bank voor de leeuwen gegooid worden met een matige verdediging voor je snufferd.

Je moet jonge keepers geen contract van 5 jaar geven. Dat slaat helemaal nergens op. Karol kan best nog een aardige keeper worden, maar het is geen positie waar je even iemand een jaar of 2 de tijd kan geven om te rijpen. Een keeper moet er vanaf de eerste wedstrijd staan, en onomstreden zijn. Zo niet, dan slaat de onzekerheid over naar heel het team.

Karol kan beter 1e keeper worden bij een 2e of 3e divisieclub als hij dan zeker is van speeltijd. Maar wie gaat hem deze kans geven? En anders gewoon een jaar als reservekeeper en keeper van jong NAC. Wie weet komt zijn moment nog.

0    
Des NAC's

Eens met sommige reacties hierboven. Het zuur is nog niet weg bij het "kritische" publiek hier. Een blunder en het is einde carrière bij NAC. Ergens heeft die degradatie ook met onszelf te maken, hoe we met eigen spelers omgaan als ze een fout maken. Ergens wel voor te stellen, we zijn einde raad na al die jaren bagger. Maar toch, het heeft nog nooit spelers vertrouwen gegeven.

0    
Toontje

Ongelooflijk dat we niet met die jongen proberen.Zeker nu in de KKD. Speelt hij met Helmond toch ook. En bij ons naar wat ik mag hopen met een betere verdediging.
Nieuwe TD heeft nog helemaal niets bereikt ...geen selectie...wel geen Seuntjes en geen Karol
Word t weer een heel triest jaar

En hij heeft er idd geen enkele kijk op als je instapt omdat je zo wie zo de degradatie niet ziet aankomen.
Snapt er dus ook idd geen zak van

0    
Ivo

@Toontje
Als Karol in zijn eerste wedstrijden fouten maakt of de druk niet aankan is het kot te klein. De zoveelste keeperssoap. De TD voelt heel goed aan dat dat nu niet kan bij NAC. Niet na 2 seizoenen met keepersproblemen. Karol heeft daar een beetje pech mee, maar clubbelang gaat voor. Olij is verder in zijn ontwikkeling en is daardoor een betere keuze.

0    
Jamack

Volgens mij vonden wij hier (grotendeels) ook dat NAC, gezien het resterende programma van de laatste 8 wedstrijden, niet zou moeten degraderen. Onze nieuwe TM vindt dat ook. Wat is daar mis mee?

0    
Dutchbird

En wat gaat meneer Van den Abbeele doen als hij Karol heeft verhuurd en Olij (net als vorig seizoen bij Oss) langdurig geblesseerd raakt?

Je hebt gewoon twee keepers van vergelijkbaar niveau nodig, die elkaar bovendien scherp houden. Ga asjeblieft niet lopen kloten met verhuren en de optie van Zwarthoed lichten want dan ben je een flinke hap uit je salarishuis kwijt beste Tom.

0    
jvt

Lijkt Ajax wel, Van Leer moest ook persé keepen.
Grote broer NAC die kleinduimpje Helmond Sport wel even dwingt haar onbewezen, onervaren keeper persé te laten keepen.

Dit moet je al helemaal niet als nieuws gaan melden. Roep pas iets als iets geregeld is.
Haal eerst die website uit de lucht!

0    
Semsi

Het feit dat Karol een 5-jarig contract heeft kan je de huidige TD niet kwalijk nemen. Dit is een van de vele fouten van Smulders. Schandalig dat hij nog steeds door NAC betaald wordt, zou andersom moeten zijn.
Een betrouwbare keeper is enorm belangrijk voor het evenwicht in het elftal. Daar kun je niet mee experimenteren. Dat hebben we wel gezien onder Smulders.

0    
van Flieger

Olij is niks bijzonders. Er moet een kerel in het doel die er vanaf de 1e minuut staat. Geen stagiaire die na 3potjes op de bank belandt.

0    
scheppioni

Sjezus zeg 'als' Karol een fout maakt ??? Kan Olij geen fout maken, je gaat toch geen talent keeper verhuren vanwege hij eventueel een fout kan maken ? Wat is dat nou voor een logica ???
Een ervaren keeper bij Karol was in het geval van ons NAC het beste geweest !!

0    
Guuske

Coremans halen bij Sparta is daar 2e keeper

0    
ome cor

@Guuske
Misschien is hij liever tweede keeper in de eredivisie dan in de eerste divisie blijven.
Bovendien heeft hij zijn eerste doelman goed vervangen, dus wie weet.

0    
Geelzwartwit

Allemaal hosanna dat Karol als international 2e keeper is bij Jong Polen en wellicht naar hoofdtoernooi meegaat enz enz maar na zoveel jaar NAC nog niet klaar voor de Kk divisie.. En dan wordt hij verhuurd.. Stel hij staat straks verhuurd bij Helmond onder de lat en krijgt 80 goals om zijn oren.. Is hij dan wel klaar voor NAC1???

Gevalletje: jelle > Noppert.
Het is niet voor niets dat Jelle nu Olij haalt.. Als het met Karol niks wordt (en dat lijkt al duidelijk) dan kan Jelle lekker door met zijn andere gehaalde keeper.

0    
Michel

@Van Flieger

Niet direct Olij afbranden...die jongen is voor de KKD een fijne aanwinst en doet het goed. Durft met ons NAC (ondanks alle gezeik een titelkandidaat) het avontuur aan.: respect voor Nick op voorhand.

Nou hadden we een veelbelovend ‘talent’ op goal afgelopen jaar, punten dat Benjamin gepakt heeft man...geef me dan maar een jonge knul in plaats van de ‘bewezen’ Van Leer.

0    
BredaParel

Moet speelgarantie krijgen. Heeft echt een goede club daarvoor nodig.

Misschien Emmen, als hun keeper definitief weggaat? Hebben eerder een jonge keeper gehad...

Laad alle berichten na dit bericht in