Overal waar we komen

'Formulierregel beloften Keuken Kampioen Divisie vervalt'

De zogeheten formulierregel komt per komend seizoen te vervallen. Deze regel was pas sinds vorig seizoen van kracht, maar wordt nu al van de hand gedaan. PSV, Ajax, AZ en FC Utrecht drongen hier op aan.
De formulierregel houdt in dat spelers die bij het eerste elftal op het wedstrijdformulier staan, in diezelfde speelronde niet uit mogen komen voor het beloftenteam. Het kwam op veel kritiek te staan vanuit de vier clubs waarvan het beloftenelftal uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. In de praktijk ondervonden de clubs hinder, omdat in een aantal gevallen sommige talenten een hele speelronde niet konden voetballen. Het ging met name om de wedstrijden op maandag, nadat een speler dus in hetzelfde weekend op het formulier had gestaan bij desbetreffende hoofdmacht. De KNVB had de regel aanvankelijk bedacht om competitievervalsing tegen te gaan. In principe was de insteek duidelijk, maar in de praktijk speelden andere BVO's op maandag regelmatig tegen een verzwakt beloftenteam. Dit zorgde soms voor verdeelde meningen. Het terugdraaien van de formulierregel is daarom niet zo zeer slecht nieuws voor de andere clubs die uitkomen in de eerste divisie. Sinds vorig seizoen mogen beloftenelftallen tevens geen veldspelers ouder dan 23 jaar opstellen. Dit om te voorkomen dat spelers, die in principe veel te goed zijn, speelminuten maken na bijvoorbeeld revalidatie en zo de competitie kunnen beïnvloeden.

Bron: B-Side Rats, Eindhovens Dagblad

Vorig bericht
BSRetro: 2009, een zomer-NAC-droom (V) 16 reacties
Volgend bericht
Van den Abbeele: "Wij geloven in Karol" 39 reacties
Terug naar overzicht
20 Reacties
0    
Van Leernicht

Blinde vinkenregel

0    
Oldskool

Weer met 1 of andere kutsmoes de grote clubs terwille zijn. Stop de beloften mag van mii een standaard doek worden komend seizoen.

0    
Kinderkaartje

Het is en blijft de grootste kut competitie van Nederland, Euro en de Wereld.
Wat een gedrocht.

KNVB, dank u, voor de minst aansprekende competitie ever, ooit. Kunstgras, maandag avond wedstrijden in lege stadions, herstellende miljoenen sterren tussen broekies van 19 die voor het minimum loon hun ding staat te doen.

Het gaat allemaal helemaal nergens over. Vroeger was de eerste divisie nog leuk. Al 25 jaar interesseert die niemand een hol, tenzij je eigen club erin zit.

Zelfs toen NAC erin zat keek ik geen enkele van die wedstrijden, behalve de uitwedstrijden van NAC. Zelfs de samenvattingen of de hight lights van die andere teams hoef ik niet te zien. Niet om aan te zien allemaal.
Uitslagen en stand lezen op internet is genoeg.

Hopen dat we er snel uit zijn en dan zijn we daar weer van verlost.

0    
Ouwe Spionkop

Stop de beloften!

0    
Ivo

Het zou veel leuker zijn als die beloftenteams er uitgehaald werden en er 2 topamateurclubs bij kwamen.

Maar de KNVB blijft stug volhouden aan licentie eisen rondom personeel en accommodatie, daardoor haken amateurclubs af.

0    
Nu ff nie

Een speler mag alleen uitkomen voor het hoogste team waarvoor die in eencompetitie heeft deelgenomen. Clubs zullen dan de afweging moeten makenof ze zo'n jeugdig talent opnemen in de hoofdmacht, want een terugweg is daarna niet meer mogelijk.

0    
reflektor

Msandag sowieso niet veel wedstrijden vlgns mij ...
Was vorige keer ook niet

0    
Breda1965

Deze competitie neem ik al jaaaaren niet meer serieus,kapot gemaakt door fox en knvb.Daarom ga ik nooit en kijk ik nooit.Het interesseert me geen ene niks nie..Nogmaals bedankt schijtselectie en wanbestuurders

0    
7

KNVB kijkt naar een model ik KKD duels op zaterdagmidddag 16:00 uur te laten spelen.

0    
De Lange

We zullen zien of het verschil maakt, nu eindigde alleen Jong PSV bij de Top 3,en Jong Ajax 11e. Wel opvallend

0    
Heksenketel

Ik ben meer geïnteresseerd hoe het komend seizoen gaat met het vervoer naar de wedstrijden? Hopelijk veel autocombi en vrij vervoer. Of worden wij weer de risicowedstrijden van de KKD

0    
Mul

De begroting van NAC wordt volgens algemeen directeur Luuc Eisenga teruggeschroefd van zo’n 14,5 naar 9,5 miljoen euro. Het spelersbudget wordt gehalveerd van vier naar twee miljoen euro. Hoe gaat u een winnend elftal smeden?
,,De selectie zal uit 25 spelers bestaan, alle posities dubbel bezet plus drie keepers. Inclusief vier talenten van Manchester City én vier spelers die doorstromen uit de eigen jeugd. Als we 8 juli op trainingskamp gaan, hoop ik dat de selectie voor tachtig tot negentig procent compleet is. Daarnaast houd ik een potje opzij om te kijken wat eind augustus nog op de markt is, ik denk dan aan twee spelers.”

Wat gaat u met Jong NAC doen?
,,De wedstrijden worden gespeeld door de afvallers van NAC 1, spelers die daar geen minuten maken, aangevuld met vijf à zes jongens van onder 19. Dat wordt dus een mix van spelers van het eerste en onder 19. NAC 1 geldt als het spiegelbeeld van onder 19, daartussen zit geen aparte groep meer zoals nu het geval is. Onder 19 is een kern van 25. Achttien spelers zijn selecteerbaar voor de wedstrijden, de overige zeven spelers zijn te oud maar trainen wel mee.”

Deze week werd bekend dat Nick Olij, op voorspraak van keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, van AZ wordt overgenomen. Wat is het plan met doelman Karol Niemczycki die tot medio 2023 vastligt?
,,Wij geloven in Karol. Als hij wordt verhuurd aan bijvoorbeeld Helmond Sport, moet ik min of meer de garantie hebben dat hij als eerste doelman aan het seizoen begint. Anders kan hij beter hier blijven, want bij NAC heeft hij de garantie dat hij tweede doelman is. Voor zijn ontwikkeling is het misschien wel beter ergens anders te gaan spelen zodat wij daar op de lange termijn de vruchten van plukken.”

Anouar Kali, Mikhail Rosheuvel, Gervane Kastaneer, Pele van Anholt, Sullay Kaikai, Greg Leigh zijn spelers die met hun hoge salaris (samen goed voor meer dan een miljoen euro) zwaar op de begroting drukken. Rosheuvel is inmiddels ondergebracht in Dubai. Hoe komt u van de overige dure spelers af?
,,Wij hebben niet de financiële slagkracht om contracten af te kopen. Het is geven en nemen. Voor een aantal spelers is interesse. De komende dagen verwacht ik wat beweging. De club wil met een schone lei beginnen, dat gaat het makkelijkste als bijna iedereen vertrekt. We hebben een nalatenschap waarmee moet worden afgerekend. Sommige dingen liggen contractueel vast, daar komen we niet onderuit.”

U runt het scoutingsbedrijf GT Sports & Consultancy dat talenten op jonge leeftijd in kaart brengt. Botst dat niet met uw functie als technisch directeur bij NAC? Belangenverstrengeling ligt op de loer.
,,Mijn bedrijf heeft nooit het management van een speler gedaan. Sinds mijn aanstelling bij Sint-Truiden (maart 2018, red.) staat het in de slaapstand. Ik heb daar veel waardevolle informatie uitgehaald en weet waar goede haalbare spelers zitten. Die hebben allemaal hun eigen agent. Ik ben geen zaakwaarnemer, nooit geweest ook. Ik breng jonge talentvolle spelers met een aflopend contract in kaart. Er waren acht mensen in dienst die de velden afgingen en rapporten schreven. Die informatie werd gecentraliseerd in een dataplatform en dat werd ter beschikking gesteld aan clubs die daar interesse in hadden. In dat systeem staan duizenden spelers die wij in een tijdsbestek van zes jaar live aan het werk hebben gezien. Ik snap niet dat het over belangenverstrengeling gaat. Ik heb een database, druk op de naam van een speler en heb de rapporten. Zoals een scout. Waar is de belangenvermenging?”

In België werken clubs doorgaans met huismakelaars, in Nederland is dat minder gemeengoed. Waar haalt u uw spelers vandaan?
,,Ik houd niet van huismakelaars. Bij Sint-Truiden heb ik met verschillende mensen gewerkt, ik heb een uitgebreid netwerk. In Nederland werkt het beperkender, omdat een club grotendeels zoekt naar Nederlandstalige spelers met het juiste DNA. Bij NAC kan ik bij voorbaat veel spelers uitsluiten en daardoor specifieker zoeken. Ik hoef niet te kijken naar bijvoorbeeld Colombianen, Ghanezen en Zuid-Koreanen; dat heeft hier geen zin. De club is nu gebaat bij spelers die hun truitje natmaken en doorgaan totdat ze erbij neervallen. Ik begrijp niet dat sommige spelers amper tien kilometer lopen in een wedstrijd. Of geen high intensity run halen, dus boven de 25 kilometer per uur uitkomen. Wij zoeken jongens die beleving hebben, de taal van de supporter spreken, gaan als de brandweer en een grote motor hebben.”

21 spelers zijn het afgelopen seizoen geblesseerd geraakt. Wat gaat u doen om het aantal blessuregevallen terug te dringen?
,,Een uitvoerige screening bij de medische keuring om te zorgen dat ze topfit zijn. Een vetpercentage van vijftien procent? Sorry maar dan mag je eerst een jaar ergens anders spelen. Onder de tien procent is voor mij goed. Ik wil die verantwoordelijkheid bij de trainer weghalen en wegleggen bij de specialisten zoals een fysiotherapeut en een fysiektrainer, die hebben tenslotte de kennis.”

Hoe kijkt u tegen het samenwerkingsverband met Manchester City aan?
,,NAC wil niet afhankelijk zijn van Manchester City. Die spelers zijn voor ons slechts de kers op de taart. Het kan niet zijn dat wij erop rekenen dat de City-spelers het verschil maken. We stellen ons eigen team samen. Als de spelers hun talent, dat ze ontegenzeggelijk hebben, kunnen vertalen op het veld, is dat alleen maar een meerwaarde. Het zijn niet onze sterkhouders.”

NAC gaat door met het verhuren van spelers aan Helmond Sport, waarom?
,,Na twee jaar onder 19 moet een NAC-speler de stap naar het eerste zetten, dat is lastig. Ik heb het gevoel dat in het verleden te makkelijk jeugdcontracten zijn gegeven (sinds de zomer van 2017 kregen dertien jeugdspelers een profcontract, red.), dat moet je afdwingen en verdienen. Als wij erin slagen ieder jaar een jeugdspeler een contract aan te bieden, denk ik dat de club fantastisch werk levert. Het moet iemand zijn die NAC 1 waardig kan zijn op termijn, anders kost een speler alleen maar geld. Als iemand op zijn negentiende niet die stap kan zetten, kan hij met Helmond Sport via een omweg alsnog instromen bij NAC. Op die manier heeft de samenwerking een meerwaarde. Helmond Sport heeft de mogelijkheid om vijf spelers van ons te huren.”

U heeft een driejarig contract, wat wilt u bereiken in Breda?
,,Ik had liever voor vijf jaar getekend, omdat het dan iets realistischer zou zijn. Van degradatie ging ik niet uit, oprecht niet. Met de tegenstanders die we hadden in de laatste acht wedstrijden, vond ik het echt een haalbare kaart om erin te blijven. Ondanks de achterstand van acht punten.”

,,Nu gaan we achter- in plaats van vooruit. Promotie wordt een hele uitdaging. Voor de lange termijn moet NAC een stabiele eredivisieclub worden met af en toe een uitschieter naar boven. Dan heb ik het over ambities voor Europees voetbal, via de competitie of de beker.”

De afgelopen jaren heeft het ontbroken aan toezicht op de technisch directeur van NAC. In de raad van commissarissen (rvc) zitten geen mensen met voetbalkennis. Wie moet u tegengas geven bij het door u uitgestippelde sportieve beleid?
,,In België kennen wij geen rvc. In Nederland heeft de rvc een toezichthoudende functie, maar geen inspraak in het beleid. Beslissingen over spelers wil ik in groepsverband nemen met een technisch hart dat wordt gevormd door mij, hoofd jeugdopleidingen Eric Hellemons, dokter Bert van Essen, een nog aan te stellen scout en een nog aan te stellen hoofdtrainer. Vijf mensen om mee te sparren is voor nu voldoende.”

0    
Harrie

Zoals altijd bepalen de topclubs het “beleid” van de KNVB

0    
scheppioni

Precies wat Kinderkaartje zegt !
Het enigste pluspuntje wat nu geldt en dat had altijd al zo moeten zijn, geen spelers ouder dan 23 !
Dat was eerst helemaal een farce ! Gauw promoveren NAC !

0    
Cees

Harrie,

In heel de wereld, wie de sterkste is, financieel, of hoe dan ook die bepaalt een hoop. Leuk, of niet leuk, op elk gebied is dat het geval. De maatschappij is niet anders, gaat ook niet veranderen, wen er maar aan. Ook binnen NAC het zelfde verhaal. Dus supporters? De mensen die het hier niet mee eens zijn, fijn, dat mag, maar het zal nooit, dan ook nooit anders worden. Nogmaals, ook bij NAC! Dus, probeer de sterkste te worden.

0    
Paultje

In de KKD moeten we massaal laten horen wat we van deze competitie vervalsing vinden.

Kunnen we niet als ludieke actie aanvragen of DeBruyne een wedstrijdje mee kan ballen. Belachelijk dat je wissels van een eerste elftal in een divisie lager laat meespelen.

0    
Heksenketel

@Mul

Dank voor je post! Om heel eerlijk te zijn word ik niet blij van dit interview. Dat heeft nog niets te maken met de persoon, daar heb ik nog geen mening over. Het heeft alles te maken met de structuur. Als we iets geleerd hebben van de afgelopen jaren, dan is het dat we niet afhankelijk moeten zijn van één persoon. Als ik het nu lees, krijgen we weer een TD, die het voor een groot gedeelte in zijn eentje voor het zeggen heeft. Het stuk over belangenvermenging is ronduit schokkend. Ik zie de voordelen ook wel, maar iedereen snapt dat dit de onafhankelijke blik niet ten goede komt. Daarnaast schept het afhankelijkheid en dat is niet goed. Het laatste stuk over tegengas is net zo schokkend. Of je bent grenzeloos naïef dat je dit afdoende is of je vindt het wel prima dat je nauwelijks verantwoording hoeft af te leggen. Een goede TD regelt zijn eigen feedback, omdat hij er van overtuigd is dat dit tot de beste resultaten leidt!

Overigens dacht ik dat we al jaren met een salarisplafond werken om en nabij de ton. Hoe kan het dan zijn dat we 6 spelers hebben, die samen goed zijn voor meer dan een miljoen?

Samengevat: Het voelt voor mij alsof we weinig geleerd hebben van het verleden.

0    
[email protected]©

Eens met Heksenketel. En ondanks dat kritisch zijn op deze site niet wordt gewaardeerd, is het toch niet vreemd dat we na jaren Smulders wat achterdochtig zijn geworden? Dat is nog een extra erfenis die deze TD van zijn voorganger er bij heeft gekregen.

Wat betreft zijn scoutingbedrijf, hij reageert daar steeds erg geprikkeld op. Hij liegt er over dat het van zijn vrouw is. Het voelt voor veel NAC-supporters niet goed en voor mij ook niet. Hij heeft gewoon de schijn tegen, dat moet hij toch niet willen? In plaats van zo fel te reageren, kan hij beter laten zien dat hij zijn functie en de supporters serieus neemt, dus maandag uitschrijven bij de KvK en website van internet. Dat is nog geen uurtje werk voor onzen Tom, mag hij van mij zelfs tijdens kantooruren doen.

Verder hebben we als NAC nog steeds geen stip op de horizon. Nu is het de visie van d'n Tom, afgelopen jaren van Hanske S. en als Tommeke geen promotie heeft gerealiseerd en over 1,5 jaar hier weer buiten wordt gebonjourd, dan gooien we het roer weer 180 graden om.

Vier spelers van city, vier jeugdspelers en een selectie van 25 man. Dat betekent dus 17 spelers onder contract. Volgens mij hebben we momenteel nog minstens 15 spelers onder contract. Kortom, onze selectie is momenteel al 80% compleet.

0    
denhulk

waar blijft schalk ramselaar garcia keeper muric loshi

0    
Peerke

Ik zie liever een jong team dan de helft van de andere tegenstanders die de bus parkeren en tijdrekken vanaf minuut 1.

Laad alle berichten na dit bericht in