Go to Top

Van der Gaag: “Er moeten spelers opstaan.”

Van der Gaag: “Er moeten spelers opstaan.”

Van der Gaag staat zondag voor de eerste keer als trainer van NAC in de dug-out tijdens een competitiewedstrijd. De trainer heeft al verschillende oefenpotjes met zijn elftal af mogen werken, maar is klaar voor het echte werk.

De trainer heeft dan ook zin in het nieuwe seizoen. “Ik ben blij dat het begint. Je kunt weer in je vaste stramien komen. Informatie over de tegenstander delen en kijken hoe dat wordt opgepikt. Je test dat wel in de voorbereiding, maar het is toch anders. Nu gaat het er weer om.”

De voorbereiding was niet erg succesvol. Met drie winstpartijen, waarvan er twee tegen een amateurclub, is teleurstellend maar niet onoverkomelijk. Van der Gaag heeft mede door deze verliespartijen wel gezien wat er in het elftal ontbrak. “Het is prettiger als je wat vaker wint, maar het zegt weinig. Er moeten spelers opstaan die de ploeg bij de hand nemen. Ik had gehoopt dat we stabieler zouden zijn. We zullen in wedstrijden moeten aantonen dat we moeilijke fases kunnen overleven. Daarom ben ik blij dat het nu begint. Dan zie je het meeste en kun je met elkaar werken om zaken te verbeteren.”

Behalve dat er iemand op moet staan om de selectie bij de hand te nemen heeft Van der Gaag nog een wens bij Smulders neergelegd. “Een kleine, wendbare spits heeft de prioriteit. Zodat je kan afwisselen qua manier van spelen.”

Bron: B-Side Rats, VI

35 Reacties op "Van der Gaag: “Er moeten spelers opstaan.”"

 • Han Mulders
  10 augustus, 2018 - 22:25

  Een kleine wendbare spits? Waarom was er dan interesse in Veerman? Dessers lijkt me dan ook helemaal uit bred, terecht omhoog. Ben benieuwd of er nog wat bij gaat komen!

  19

  0
 • AJ
  10 augustus, 2018 - 22:26

  Beste trainer in jaren. Man heeft veel wijsheid als mens en tactisch inzicht als trainer. Nou Hans laat maar zien wat je in huis hebt!

  51

  1
 • Johan o
  10 augustus, 2018 - 22:28

  Oei… iemand opstaan die t elftal bij de hand neemt… begrijp me niet verkeerd en wil niet te zeikerig zijn.. maar wie dan!? Ze hebben allen al genoeg aan zichzelf om diverse redenen. De enige die dat evt kan zal Kali zijn … maar hopelijk tonen er meer karakter en laten ze zi en dat ze uit t juiste hout gesneden zijn.

  COME ON NAC!!

  11

  7
 • Geeltje
  10 augustus, 2018 - 22:28

  Messi?

  29

  1
 • Baron
  10 augustus, 2018 - 22:35

  Aguero! Laat city maar eens bewijzen dat ze onze samenwerking serieus nemen ;)

  Maar zonder gekkigheid, Dessers is toch best snel en wendbaar? Als ik de meningen lees van Utrecht fans op objectieve media zijn ze hem liever kwijt dan rijk. Ik snap daar niks van, qua rendement in goals per X minuten heeft hij het keurig gedaan.

  36

  0
 • Robert Oom van Flieger
  10 augustus, 2018 - 22:35

  Van dit stelletje gaat helemaal niemand opstaan. Deze uitspraak toont de wanhoop bij de trainer. Nu al. MvdG zal zich wel even achter de oren krabben waar hij aan begonnen is. Binnen de leiding van ons NAC is ook al niemand opgestaan. Ze zijn gewoon blijven zitten en vinden de meest waardeloze voorbereiding met een matige selectie wel ok. De deal met ManCity heeft er toe geleid dat we onevenredig veel afzeggingen hebben gehad. Een ervaren keeper werd gezocht en waar komen ze mee aanzetten? Het is gewoon een drama.

  26

  80
 • tripomatic
  10 augustus, 2018 - 22:46

  “Er moeten spelers opstaan.”

  Normaliter zou dat de aanvoerder moeten zijn. Maar ik heb echt gerede twijfel of Koch een natuurlijke leider is. Niets ten nadele van die jongen, ik denk alleen dat het niet in z’n karakter zit. Hopelijk gaat Koch het tegendeel bewijzen en me positief verrassen.

  Hopelijk staat er dan 1 van onze talloze middenvelders op die het team bij de hand neemt. En dan het liefst iemand met leeftijd/ervaring. Eigenlijk kom je dan automatisch bij Nijholt terecht denk ik. Of, zoals inderdaad hier eerder gezegd, Kali. We gaan het zien.

  Er moet trouwens sws. een centrumspits bij. Met alleen Te Vrede en eventueel Van Hooijdonk ga je het hele seizoen niet redden als je eventuele schorsingen of blessures in het achterhoofd houdt. Dus doe je best Smulders! ;-)

  24

  9
 • Schrikbarend
  10 augustus, 2018 - 23:18

  Die stagair amminu ofsow

  1

  8
 • Jes
  10 augustus, 2018 - 23:18

  Klein en wendbaar… hmm ik zeg dan zal het Alex Schalk wel worden;)

  14

  19
 • ibio
  10 augustus, 2018 - 23:26

  Verwacht dat El Allouchi de ploeg op sleeptouw gaat nemen.
  Kleine wendbare spits? is Lorenzo Gonzales nog haalbaar?

  29

  1
 • Brutus
  10 augustus, 2018 - 23:43

  Kali ?
  Nijholt?
  Mounir?
  Ilic?
  Te vrede ?

  Verder zou ik het niet weten

  3

  4
 • Ouwe Spionkop
  11 augustus, 2018 - 00:20

  Nu al conflict tussen teleurgestelde vd Gaag en Smulders?

  11

  40
 • Gino
  11 augustus, 2018 - 00:23

  Ze hadden Nijholt aanvoerder moedn maken

  6

  22
 • Eddy W
  11 augustus, 2018 - 06:19

  @Gino
  Als twee trainers je op de bank laten plaatsnemen, ben je dan echt zo goed als wij als supporters denken? Ik ben een fan van Nijholt, maar kan niet ontkennen dat het gek is dat twee trainers hem niet in hun beoogde basiself zien staan. Dat zal vast komen omdat ik hem niet iedere dag zie trainen maar gewoon hou van zijn manier van spelen.

  Een aanvoerder is iemand die in je beoogde basiself staat. Kali is gehaald omdat Nijholt waarschijnlijk niet bracht wat Van der Gaag en wij hoopte.

  21

  0
 • Lamington
  11 augustus, 2018 - 07:07

  Als een spits de prio heeft zitten we qua keepers prima dus. Muric is volgende week beter en Birighitti is eigenlijk net zo goed.

  Ik haal er overigens nog steeds niet uit dat dit ‘de beste trainer sinds jaren’ is. Van voorganger Vreven werd ook door velen gezegd dat het ‘een verademing was om hem nuchter te horen praten’ en ‘dat dát juist hetgeen was wat zo goed bij NAC pastte en wat de club nu eens echt nodig had’. Vorig jaar Nijholt op de bank (of zelfs verder weg) positioneren kwam je op fakkels en hooivorken te staan. Nu is het goed inzicht en snappen wij als supporter er maar weinig van ten aanzien van de trainer. Opmerkelijk hoe in een paar maanden tijd de boel zo kan veranderen.

  Er hadden wel wat meer potjes gewonnen mogen worden in de voorbereiding. Geen directe noodzaak, wel prettig. Tegenstander AZ zal -net als wij- er ook wel op willen klappen. Mag aannemen dat iedere trainer en ieder elftal dat wil. Wij zijn denk ik niet degradatiekandidaat numéro uno maar lastig wordt het wel. Slechts één of twee punten uit de eerste vier of vijf wedstrijden en de sfeer slaat heel snel om, tenzij de digitale geelzwarte ritaline nog doorwerkt. Laat Van der Gaag mijn zorgen wegnemen en mij mijn ongelijk bewijzen en heel rap een soepele machine hebben draaien op het veld die leuk meedoet om 15de of hoger te eindigen. Minder met de hakken over de sloot, zoals vorig jaar. Dan ben ik al ver tevreden. Maar eerst zien en dan geloven .

  Hup NAC!

  24

  1
 • Bolle83
  11 augustus, 2018 - 07:38

  Ik gok Kali.
  Verder alle vertrouwen in van der Gaag. AZ is altijd lastig voor ons maar hoop doet leven ?

  14

  1
 • Maarten
  11 augustus, 2018 - 09:29

  Gewoon Dessers halen. Kan je eindelijk beginnen.

  6

  9
 • Zagge
  11 augustus, 2018 - 10:01

  Kali stond in zijn eerste minuten meteen al op. Hem aanvoerder maken beschermt hem ook direct meer in zijn felheid.

  Een spits erbij.. goh.. dat weet je al heel lang.. eigenlijk sinds begin vorig seizoen al. Toen kwam die spits pas in de winterstop (Sadiq) en toen wist je vast al dat het maar voor een half jaar was. Dus je zoekt eigenlijk buiten Sadiq om al een jaar naar een Extra spits?!!!!!

  Snap dit soort zaken echt niet. Wie moet ze erin schieten als TeVrede een blessure of schorsing heeft? Of als hij uit vorm is?

  Hebben we straks een keeper die de ballen eens wel tegenhoudt maar geen spits die de goals maakt.. krijg je dat!

  Succes Van der Gaag! Ik heb met je te doen.

  18

  5
 • scheppioni
  11 augustus, 2018 - 10:42

  Gaat morgen het puzzelstukske voor ons NAC in mekaar vallen ?!
  Mag hopen op een herboren zelf voetballend NAC, geen passief gebrei, maar met vd Gaag echt willen winnen !
  Ik heb er gruwelijk zin in ! COME ON NAC !

  4

  2
 • maikolg
  11 augustus, 2018 - 10:52

  @Zagge
  kleine toelichting op de Sadiq deal:
  Men had langs beide partijen uitgesproken dat het de bedoeling was dat hij anderhalfjaar zou blijven, helaas hebben ze dit toen niet contractueel vastgelegd…

  ‘NAC Breda heeft zich per direct versterkt met de 20-jarige Sadiq Umar. De aanvaller heeft zijn contract inmiddels getekend en komt op huurbasis over van AS Roma. De overeenkomst is voor een half jaar, met de wederzijdse intentie om deze in de zomer te verlengen tot medio 2019. ‘

  bron: NAC.nl

  5

  1
 • Alleballenopwannie
  11 augustus, 2018 - 11:03

  @AJ

  Wat een onzin.
  Omdat vd Gaag een redelijke volzin kan uitspreken en rustig over komt is hij dan ineens “de beste trainer in jaren”? Winnen, punten en met het mes tussen de tanden thuiswedstrijden spelen.
  rest interesseert me geen reet.

  Over trainers kan je pas oordelen als het seizoen voorbij is.

  8

  1
 • Zagge
  11 augustus, 2018 - 11:18

  @maikolg

  Inderdaad dat bedoel ik “ik snap het niet”
  Wat is een intentie nou voor afspraak. Geen. En daarmee blijf ik erbij dat je als sinds vorig jaar kerst serieus een aantal spitsen op het oog moet hebben. Budget beschikbaar moet stellen. Je scouting op orde zodat als Sadiq denkt ” ik had de intentie bij nac te blijven maar nu heb ik de intentie ergens anders te gaan spelen” dat je dan zegt okay dan schakelen we door met de namen die we al klaar hebben staan en hebben in de zomerstop ruim voor start competitie de 2e spits binnen.

  En er zal vast een lijstje zijn en iets met wachten op city zijn.. maar hey je kan de voorbereiding niet in met 1 spits en een 2e spits die nog te onetvaren is. Soort keepers verhaal.. 1e keeper langdurige schorsing.. 2e keeper te jong in paniek 3e keeper halen die ook niet functioneert en x aantal verliespunten verder.

  5

  3
 • dbare
  11 augustus, 2018 - 11:28

  Damn, nu al roepen dat er spelers moeten opstaan voordat er een competitiewedstrijd gespeeld is, is voor mij wel een signaal dat er helemaal niets van klopt nog qua plan of idee. Voelt als een schreeuw in het donker en een hoop op iets. Hoop doet leven, maar hoop is ook meestal nergens op gebaseerd, god zegene de greep.

  Begrijp mij niet verkeerd, heb enorme zin in dat de competitie weer start, maar kan het angstgevoel ook niet onderdukken dat we er zo niet klaar voor zijn en morgen tegen een enorme zeperd aanlopen.

  Ben ik dan negatief of gewoon realistisch gebaseerd op jaren ervaring met NAC ;-)

  HUP NAC!

  9

  2
 • Lamington
  11 augustus, 2018 - 11:49

  Dbare
  Ik zie het als realisme. Ook ik heb er veel zin in maar ben heel benieuwd

  2

  0
 • Nr. 20
  11 augustus, 2018 - 11:54

  @Maarten helemaal gelijk. Dessers halen en bouwen aan vast team.

  Verder met alle respect maar als sommige mensen hier El Allouchi aangeven als de man die elftal op sleeptouw moet gaan nemen……dat zie ik totaal anders. Vorig seizoen, mister tikkie breed, man vaak laten lopen en elke bal vooruit was balverlies……Maar misschien met nieuw elftal en nieuwe trainer dat dat dit seizoen anders zal zijn. Ik hoop het want ik heb wel respect voor zijn knokkersmentaliteit. Knokt zich namelijk wel elke keer in het elftal.

  Come on NAC !

  3

  3
 • Becherovka
  11 augustus, 2018 - 12:02

  Het kan zomaar zijn dat Kastaneer een van de spelers is die opstaat. Als die een lekkere paar eerste wedstrijden speelt, kan hij zomaar een van de voortrekkers worden. Niet de leider in klassieke zin, maar eentje die op basis van kwaliteit het voortouw neemt.

  Het feit dat v/d Gaag dit nu al roept, betekent dat er nog veel werk te verzetten is. Dat is zo vlak voor de start van de competitie geen fijne gedachte.

  10

  2
 • B.Onje
  11 augustus, 2018 - 12:54

  Wordt binnenkort bonje.Wat was Hansie chagarijnig op sportpark Heksenwiel

  7

  2
 • Robert
  11 augustus, 2018 - 13:19

  Die Van der Gaag moet zich toch wel bedonderd voelen door egotripper Smulders. De selectie, waarmee die man wordt opgezadeld!. Geen ervaren keeper, geen 2e spits, MC spelers met trainingsachrterstand., enz.
  Maar ja, er is weer geen geld! Zelfs Excelsior kan een fatsoenlijke spits halen!
  Is de transfersom voor Vloet nu wel of niet betaald?

  9

  4
 • maikolg
  11 augustus, 2018 - 13:52

  @Zagge,

  Ik snap je standpunt, is inderdaad ook best vreemd. Toch vond ik het nog wel een belangrijke duiding als toevoeging op je betoog. Ik blijf hopen dat ze tegen de transferdeadline een hele goeie halen voor weinig geld en dat we daarom aan het wachten zijn. We zullen het zien!

  4

  0
 • Henk
  11 augustus, 2018 - 14:34

  @Robert
  Het is allemaal verre van ideaal, maar Vd Gaag is wel wat gewend. Die komt van Excelsior af.Die hebben hun 1e spits nog geen 24 uur geleden gehaald. Vd Gaag heeft zijn 1e spits al de hele voorbereiding. Toch wel een verschilletje. En dan zeuren wij over wanneer de 2e spits komt. Zelfs ervaren jongens als Bruins kwamen daar binnen met een trainingsachterstand en zonder wedstrijdritme. Voor Vd Gaag zal dit voelen als een vooruitgang. Overigens is het vaak zo dat er aan het eind v/d transferperiode nog afvallers van clubs zijn die nog weg willen. Kan interessant zijn om daar op te speculeren.

  3

  3
 • Ronald spelbos
  11 augustus, 2018 - 15:31

  Allemaal weer hele mooie praatjes om in weg te schuilen. Puntje bij paaltje wordt het weer gewoon helemaal niks. Er zit gewoon weer veels te weinig in
  Geen relaxte wedstrijden kijken maar weer iedere wedstrijd stress en knokken voor lijfsbehoud. En geloof me ik hou zoveel van m’n cluppie maar kben ook realistisch.Let maar op
  En zo is t altijd wat met nac.

  2

  1
 • tripomatic
  11 augustus, 2018 - 15:58

  @Ronald spelbos:

  “Geen relaxte wedstrijden kijken maar weer iedere wedstrijd stress en knokken voor lijfsbehoud.”

  Da’s toch de ultieme belichaming van bier drinken en “KUT!” roepen, of niet? ;-)

  7

  4
 • Ronald spelbos
  11 augustus, 2018 - 17:27

  Bier drinken en kut roepen terwijl je onbezorgd naar je cluppie zit te kijken kan ook n keer heel fijn zijn dacht ik zo of nie

  2

  0
 • tripomatic
  11 augustus, 2018 - 17:43

  @Ronald Spelbos:

  Ja zeg…… dat is niet dwars en tegendraads genoeg he…. potverdrie! ;-)

  Quatsch, ik ben het met je eens hoor. Ik vond het vorig jaar best wel fijn (eufemistisch uitgedrukt) dat we voor het eerst in 4 seizoenen eens géén play-offs speelden.

  Maar om nu al in een de absolute paniekmodus te schieten nog voordat er een bal getrapt is , nee, dat vertik ik.

  3

  0
 • Ronald spelbos
  11 augustus, 2018 - 18:02

  Tripomatic. Ik hoop zo dat ik ongelijk heb. Maar weet je wat nou zo eng is ( ik heb het wat dat betreft nooit) maar je hebt gelijk laten we niet op de feiten vooruit lopen en afwachten wat mijn grote liefde morgen brengen zal . We gaan het zien

  0

  0