Go to Top

Van der Gaag:”Je moet de bereidheid en de totale overgave hebben”

Van der Gaag:”Je moet de bereidheid en de totale overgave hebben”

Ondanks dat de technische staf met Penders en Van der Gaag twee oud verdedigers in huis heeft liep het verdedigend niet helemaal lekker in de eerste wedstrijden. Toch lijkt de laatste linie er met een vijfde man een stuk stabieler te staan. Al ziet de oefenmeester nog meer dan genoeg verbeterpunten.

Van der Gaag vind dat NAC soms staat te slapen in de laatste linie. Tegen Sint-Truiden viel uit een van deze momenten de 2-1, iets wat er bij de coach niet in kan. “Dat we overal te laat zijn, kan gebeuren. Maar als de voorzet komt en Mets loopt naar binnen om de gevaarlijkste tegenstander op te pakken, blijven de linkercentrale verdediger en de linksback, Leigh en Van Anholt in dit geval, staan in plaats van ook naar binnen te komen. Je moet de bereidheid en de totale overgave hebben om met je man mee te gaan. Dat je het dan niet redt, kan een keer gebeuren.”

Bron:B-Side Rats, BN deStem

16 Reacties op "Van der Gaag:”Je moet de bereidheid en de totale overgave hebben”"

 • leeuw
  12 januari, 2019 - 14:04

  Dan moeten ook de middenvelders weer terug in de 16 meter zijn anders wordt het nóg gevaarlijker.
  Spelen en bewegen zoals een zwerm spreeuwen en elke m2 willen beheersen.

  13

  1
 • Martinus
  12 januari, 2019 - 14:07

  Mitchell is erg rustig, vooral voor de camera. Dat werd hem hier nog al eens verweten, het is geen Vreven. Maar hij doorziet het spel goed, observaties zijn prima. Hij wisselt van systeem en met succes, waar vrijwel al zijn voorgangers tot in oneindigheid bleven vasthouden aan 4-3-3. Hij blijft achter zijn ploeg staan als ze vrijwel geen punten halen om de druk bij hen weg te nemen. Hij ving de kritiek op en wist het tij langzaam te keren.

  Heel veel respect voor de trainer. Een prima trainer voor NAC, hopelijk nu eens voor de lange termijn.

  73

  10
 • Wolfmanjack
  12 januari, 2019 - 14:55

  Valt me al heel lang op bij onze verdedigers. De over mijn lijk mentaliteit ontbreekt. Koste wat kost de bal willen hebben, per se willen veroveren. Daar begint het toch mee.

  20

  1
 • van Flieger
  12 januari, 2019 - 15:15

  Villa van Flieger, zonnig, 15 gr, windstil.

  Van Flieg was last man standing op La Manga. Een trainingskamp dat voor de selectiespelers een zinvolle aangelegenheid was maar voor commissarissen en directie een totale no show, een non event. Als je beweert dat NOAD de clubwaarden zijn maar je bent zelf niet in staat die te tonen kun je beter meteen stoppen. Vier maanden na het door de achterdeur verdwijnen van brokkenmaker Smulders hebben we er 1 back bij, een kennis van de trainer. Vijf ton voor nieuwe spelers terwijl er voor ruim 2 miljoen verkeerd werd geinvesteerd. Het siert de trainer dat hij probeert de dead horses Muhren, Kastaneer en Kali op te kalefateren, maar eigenlijk is het bedroevend en sneu. Deze selectie is een stuk minder dan die waarmee we het vorig seizoen net redden. Vreven leverde, maar werd vanalles verweten. Dat hij alleen met de eerste 16 bezig was, dat hij een schreeuwende onbenul was, dat hij met zijn selectie makkelijk 12e had moeten worden etc etc. We zien dit jaar waar de beleidsmakers ons NAC echt mee opgezadeld hebben.

  Het moet anders, binnenkort meer daarover.

  22

  38
 • Breda-Loyal
  12 januari, 2019 - 15:23

  De mentaliteit die hij hierboven benoemd begin ik beetje bij beetje meer in onze verdediging terug te zien.

  Kijk maar naar die kans van Heerenveen toen ze met 9 man stonden :

  Ze braken door bij ons en Koch ( die zelf niet de snelste is ) gaf net dat laatste beetje over mijn lijk mentaliteit om het onschadelijk te maken.

  Stijgende lijn zit erin in onze achterhoede.

  Nu is het aan onze staf om de trainingen die nu zijn vruchten afwerpen aan te houden waarmee wij messcherp aan de hervatting van de competitie beginnen

  Hup NAC !

  5

  7
 • De Parel
  12 januari, 2019 - 15:41

  Appartementje de parel, regen, geen idee hoeveel graden, niemand die het iets interesseert.

  Van Flieger zelfingenomen kwakzalver, hoe durf jij in godsnaam over Vreven te beginnen en dat hem van alles werd verweten?? ja door jou inderdaad dus hou alsjeblieft eens een keer die “ik heb het gemaakt dus ik weet het allemaal zo goed” mond van je dicht, ja dat impliceer je door iedere keer uitbundig te melden dat je aan de costa zit of weet ik veel wat. Heel triest eigenlijk dat je dat dus hier moet komen vermelden, betekent dat je weinig mensen in je omgeving hebt waar je dit mee kan delen. Mijn advies aan jou, bekijk dingen eens van de zonnige kant zoals die weer app van je, dan jaag je niet iedereen weg uit je omgeving.

  Excuses, moest even de frustratie van me afschrijven.

  Hup NAC en hup van der Gaag, top trainer voor ons NAC!

  25

  11
 • Ivo
  12 januari, 2019 - 16:16

  van Flieger man, jij was vorig seizoen misschien nog wel het meest kritisch op die “tactische onbenul van een Vreven”. En nu is hij ineens een soort van heilige?

  Iedere keer lekker wauwelen met de kennis van achteraf, en dat is makkelijk bij NAC waar nou eenmaal vaker verloren wordt dan gewonnen.

  Die inkoppers over het falen van Smulders weten we nu wel. Leg jij anders ff 2 miljoen op tafel, dan kan NAC de gedroomde versterkingen halen en mag jij in mei met de platte kar over de grote markt.

  23

  3
 • Nacdictive
  12 januari, 2019 - 17:01

  Ik vind dit eerlijk gezegd wel een open deur intrappen.. Momenteel ben ik niet pro maar ook niet anti vdGaag maar hij zal het wel waar moeten maken. Eerlijk gezegd denk ik dat je meer overgave toont als Vreven je trainer is dan vdGaag maar daar kan ik naast zitten.

  9

  3
 • scheppioni
  12 januari, 2019 - 17:10

  Hopelijk is aanwinst Verberne wel van waarde in onze staf ! Totale overgave hahaha Bsr, lijkt wel een parochie ! Gewoon bloed aan de palen …….

  4

  0
 • Hoekie
  12 januari, 2019 - 17:15

  @Strontvlieg

  Jouw treurige reacties ben ik ook beu. Het interesseert ons echt niet waar je zit, hoe het weer in godsnaam is en hoe het uitzicht is vanuit je kamer, waar je al die tijd alleen heb gezeten. Je moet hulp zoeken! Zie dingen eens positief in het leven!!
  NAC is levendiger dan ooit!
  NAC heeft nu eindelijk een goeie trainer!
  NAC is bezig om een nieuwe goeie directeur te zoeken om Goetzee te vervangen! Die het uitstekend deed!!
  Oud speler en icoon P-air is ingestapt en bemoeit zich met het bepalen van de selectie!
  De jeugdopleidig is uit een diep dal geklommen en is momenteel echt goed voor de Eredivisie!
  De groene palen zijn eindelijk geel-zwart in het stadion! :)

  Ongelofelijk dat je altijd negatief in het leven kan staan!! Je leeft maar een keer, geniet er van! Proost!

  21

  7
 • Charpie
  12 januari, 2019 - 17:19

  @Nacdictive; het schijnt dat het kan donderen in de kleedkamer met MvdG, maar hij is fatsoenlijk en houdt het binnenskamers. Overigens deed Vreven dat ook altijd.

  13

  1
 • Badeend
  12 januari, 2019 - 22:26

  Hoe FUCKING boeiend is het in godsnaam of bestuur en RvC (en laat staan – sponsors) bij een VOETBALtrainingskamp zijn??? Ik heb nooit begrepen dat er van die eigengeilers zijn die daar rond moeten hangen om hun gevoel van eigenwaarde aan te kunnen ontlenen.

  Dat zeg ik niet omdat die saaie Hans Deelen dus blijkbaar aan een zijlijntje in een sneu Spaans gat rondhangt, dat meen ik uit de grond van mijn hart.

  Helemaal PRIMA dat de bestuurders en eigenaren zich met andere dingen bezig houden dan trainingen en team building.

  13

  1
 • NoadPf
  13 januari, 2019 - 16:28

  @vliegje

  Wat ben je toch een ontiegelijke pannenkoek als je denkt dat ook maar een van ons dat interesseert.

  On topic;
  Dit is natuurlijk niet alleen een probleem van NAC, maar van heel veel ploegen in de Eredivisie. Daarbij wel gezegd dat er de weken voor de winterstop progressie te zien is op het stukje over-mijn-lijk mentaliteit.

  0

  0
 • Sia
  13 januari, 2019 - 16:54

  “Dat je allemaal staat te slapen, kan gebeuren.”

  Mis ik iets? Dat mag toch helemaal niet?!

  1

  1
 • Sia
  13 januari, 2019 - 16:56

  “Dat we overal te laat zijn.” Dat bedoelde ik. Dat is toch niet iets dat “mag gebeuren”? Als je altijd net te laat bent, heeft dat met mentaliteit te maken. Of geen 100% geven of faalangst.

  5

  1
 • Pizzabakker
  14 januari, 2019 - 15:35

  Snap niet dat men zich hier nog steeds druk maakt over de bijdragen van Dhr. Deelen. Persoonlijk kan ik er meestal wel om lachen. Zie het als een wrange vorm van satire en zijn stukjes worden plots zeer vermakelijk leesvoer. Ik heb met echt vermaakt met zijn bespiegelingen op het trainingskamp in Spanje. Was er toch een soort van razende reporter aanwezig aldaar!

  1

  1