Wij gaan niet opzij

Van der Leegte stopt ermee

Tommie van der Leegte is bezig aan zijn laatste seizoen in het betaalde voetbal. De 32-jarige voetballer vind zichzelf fysiek niet meer in staat om nog een jaar door te gaan. "Ik ben nu fit, maar het kost mijn lichaam zo veel moeite om te herstellen, dat ik moet zeggen: het is mooi geweest. Zondag tegen Sparta was voor de eerste keer in tien, elf maanden dat ik weer eens zeventig minuten speelde.  Op maandag was ik zo stijf dat ik mijn bed niet uit kon komen. Nu gaat het weer omdat ik wat lichter heb getraind, maar ik herstel heel moeizaam."   Aldus  Van der Leegte. Die een verstandig besluit lijkt te nemen. De middenvelder heeft tot nu toe een prachtige carriere gehad en daar hoort geen sukkelend einde bij. De middenvelder speelde onder meer voor PSV, RKC Waalwijk, FC Twente, ADO Den Haag, VfL Wolfsburg. "Ik zou er ontzettend tegenaan zitten te hikken als ik nog een jaar door moet. Die blessures, elke keer terug moeten komen, dan zeg ik: het lichaam is op, het is mooi geweest. Ik heb 16 jaar betaald voetbal gespeeld, dan moet je niet voor het geld nog een jaar doormodderen. Dan kan NAC dat geld beter gebruiken om een ander te halen." We hopen voor NAC en voor Tommie dat hij nog een paar goede laatste maanden kan meepikken, zodat hij zijn carriere nog mooi kan afsluiten!

Vorig bericht
Lucius niet tegen NAC 3 reacties
Volgend bericht
Rutten: NAC is een goed collectief 4 reacties
Terug naar overzicht
49 Reacties
0    
Bredaholic

Het blijft een schitterende vent!

0    
nac6

bedankt voor de mooie nac tijd en veel suc6 verders in je leven het gaat je goed

0    
Ritchie

Jammer, ben erg gecharmeerd van vd Leegte.

0    
The Cosmic Gate

Jammer, maar scheelt een hoop gele kaarten :D

0    
JoostjuhB

Prachtige speler met een NOAD-mentaliteit. Ik denk alleen dat juist zijn manier van spelen hem opgebroken heeft. Goed dat ie zelf de beslissing neemt en denkt aan NAC. Dat nu zijn salaris kan gebruiken voor een andere speler. Tommie bedankt!

0    
Joop NAC

Wat een ontzettend goede en zeer volwassen keuze is dit van Tommie. Ik neem aan dat dit voor hem heel moeilijk geweest zal zijn, en kan hem alleen maar prijzen voor zijn keuze. Als je zo sterk bent om te kunnen accepteren dat het op is, dan kun je daar alleen maar respect voor hebben. Tommie Chapeau, en maak er nog een mooi einde aan je loopbaan van bij NAC.

0    
N. Aukesss

Jammer, vond hem veel strijd brengen. Maar wel te begrijpen. Hoop dat Luijckx volgend seizoen een dergelijke rol kan vervullen.

0    
Nacx

Mooi vent. Maar ook goed dat stopt. Vind altijd mooi hoe die binnen 5 minuten zijn eerste kaart pakt

0    
7Hills

@N. Aukesssss

Ik hoop juist NIET dat Luijckx volgend seizoen die rol gaat vervullen aangezien hij gehaald is als opvolger van Penders. Laat Kees maar een jaar met Penders werken zodat hij er klaar voor is als Rob er mee stopt. Ik hoop dat er een speler bij Ajax buiten de boot valt die NAC kan huren met optie tot koop. Zelf denk ik dan aan een speler als Jan-Arie van der Heijden, Mitchell Donald of zelfs een Evander Sno. Mannen met power die hun mannetje staan.

0    
Rattack

een zeer goede en juiste keuze van Tommy. Het is een echte NOAD man. Maar beseft dat de kan leeg is. Een goede keuze maakt hij hiermee. Vind Tommy een juiste prof met een goede instelling. Ik hoop dat we een goede vervanger krijgen die minder blessures krijgt.

0    
7Hills

Aanvullend op mijn eerdere reactie: Donald of Sno huren voor een jaar, dan zijn ze daarna transfervrij. Contracten lopen 2011 af! Jan-Arie van der Heijden heeft een contract tot 2013

0    
Smikkelhut

Sno?

Meen je dat nou echt?

0    
Eljé

Jammer dat zijn voetbalcarriere bij 32 moet stoppen maar voor iedereen de juiste beslissing lijkt me. NAC neigt er nog al eens naar om elke oudere speler 'op te maken' maar zo is het ook opgelost. Gilissen is er in ieder geval helemaal klaar voor. (Daar hebben we echt geen huur of drop-out neuzen voor nodig!!!!)

0    
Bas

Gilissen, uitstekende vervanger!
Sno? Laat me niet lachen!

0    
7Hills

Ja, waarom niet? Je kan me niet wijsmaken dat iemand die bij Celtic een tijd in de basis heeft gespeelt, gescout is door Ajax en nu een basisplek heeft bij Bristol City FC (20 gespeelt, 3 doelpunten) niks voor NAC zou zijn. Natuurlijk komt ie niet naar NAC want zelfs als hij blijft bij Bristol kan hij meer verdienen maar aan dat soort spelers als vervanger van VDL moet je toch wel denken?

0    
7Hills

@Elje.

VDL is nu ook de vervanger van Gilissen. Dus ik heb het over een vervanger voor VDL. Trouwens, Schilder is ook een drop-out neus zoals jij dat verwoord. Hebben we die ook niet nodig dan?

0    
Pride of the South

Sno? Buiten het feit dat zijn voetbalcapaciteiten voor mij niet onomstotelijk bewezen zijn, vraag ik me af of het niet een erg lastige jongen "in de kleedkamer is". Waar Tommie wat mij betreft een teamspeler pur sang is, kun je dat van Sno niet zeggen.

0    
Fraske

Spijtig, maar inderdaad het beste.
Maar mr. Evander we spelen een degradatiewedstrijd en het loopt niet lekker maar vind het belangrijker om haartjes en sokjes goed te doen ipv mn benen onder mn lijf te rennen Sno hoef ik voorlopig niet in een NAC shirt te zien.

0    
Nil

Sno? hahaha, wat een lachertje! Mooie woorden van VDL, that's the spirit!

0    
Willie NAC Breda

Jammer, geweldige kerel met echte NAC mentaliteit. Helemaal top dat hij aan NAC denkt en niet aan zijn eigen financiën door deze beslissing te nemen! Kan me nog ene Marcel Koning herinneren die alleen maar zijn salaris opstreek en het voor de rest allemaal wel prima vond...

Denk dat NAC nu heel snel het contract van Gilissen open moet gaan breken en verlengen met een jaartje of 3-4....

Hoe staat het trouwens met de contractonderhandelingen van Edwin de Graaf???

Tommie, bedankt voor al je inzet!!!

0    
7Hills

@ Fraske

Toen was hij 18/19. Ik denk dat hij dat in zijn tijd bij Celtic wel heeft afgeleerd ;)

Jongens, laat ik nog even duidelijk stellen dat ik bedoel dat een speler als een Donald, van der Heijden of een Sno als vervanger van VDL mij een goeie optie lijkt. Een jongen die net als Schilder naar NAC komt niet voor het geld, maar omdat hij wil spelen en waar NAC over een paar jaar nog geld aan kan verdienen. Toevallig schoten 3 namen me binnen die alledrie toevallig van Ajax zijn, maar heb liever spelers waarvan je weet dat ze het niveau aan kunnen dan dat je spelers gaat halen uit de Jupiler League waarvan het een gok is. Maar elke andere jongen speler die bij een AZ, Ajax of PSV buiten de boot valt zou een optie voor NAC moeten zijn toch?

0    
Eljé

7Hills, op dit moment wel ja. Een fitte Gilissen speelt altijd, maar in de aanloop naar dit seizoen waren er volop twijfels over de capaciteiten van hem(en zeker niet op de laatste plaats hier).
Gezien het aantal middenvelders dat we al hebben én de komst van Luyckx hoeven we echt geen mensen meer te huren. Waren we daar enkele jaren geleden sowieso niet allemaal op tegen?

Ben zelf van mening dat Schilder ook een iets ander type is dan 'een Sno' en ik ben er van overtuigd dat ook onze TD niet zit te wachten op omhooggevallen spelers die vaker bij de kapper zitten dan op het trainingsveld aanwezig zijn.

0    
Rutger

Ik denk dat ze dan voor van Dijk gaan van utrecht die mag daar deze zomer weg...

0    
7Hills

@Elje

Gilissen is ook mijn absolute nr 1 op die plek op het middenveld. Zag hem al zitten toen hij nog bij GAE speelde.

Volgend seizoen hebben we 4 middenvelders minder, Valles, VDL, Reuser en Kwakman omdat hij waarschijnlijk de plek van Zwaanswijk in gaat nemen. Je houdt er dan nog 5 over, plus nog 2 beloften. Door blessures en schorsingen kan de spoeling, net als bij de aanvallers dit seizoen, erg dun gaan worden. Daarbij wordt Luijkcx gehaald als opvolger van Penders. En gezien de blessure gevoeligheid van de verdedigers is het geen overbodige luxe om een extra verdediger er bij te hebben. Dus hoop ik maar dat er nog een extra speler bij komt op het middenveld. En Sno is blijkbaar geen goeie optie ;)

0    
Svennovic

@ Elje
Weet je wat die van Dijk per jaar verdiend?
Ik dacht wel eens gelezen te hebben dat hij de best betaald speler was van FC Utrecht met zo'n 550.000 euro op jaarbasis.
Nou ik denk dat hij niet 300.000 wilt inleveren om bij NAC te voetballen, dan blijft hij gewoon lekker zakkenvullen bij Utrecht op de hoop dat er een trainerswissel komt.

0    
Eljé

7Hills, je zegt het goed; een extra verdediger zal geen overbodige luxe zijn. Met Snoyl en Feher op backs, Kwakman achter en Gorter rechtsbuiten speelden we onlangs met 7 middenvelders verspreid over het veld... Nu komt Luyckx die volgens mij ook eigenlijk middenvelder is er nog bij. Huur dan een verdedigings-Sno! :-)

@Svennovic, de namen staan tegenwoordig onder de post...

0    
Svennovic

@ Elje

Oja ik zie het sorry.
Het moet natuurlijk @ Rutger zijn..;)

0    
7Hills

@ Elje

Luijckx is in principe een verdedigende middenvelder, die komend seizoen door Penders omgeschoold gaat worden tot pure centrale verdediger. Mijn mening is dat je dat een jaar moet doen om het perfect voor te bereiden om Penders op te volgen. Dus niet op het middenveld laten spelen anders verstoor je dat proces en leert ie nog niks.

Kwakman is een centrale verdediger. Heeft ook de kwaliteiten om op het middenveld te spelen maar heeft bij Volendam en RBC eigenlijk alleen in de verdediging gespeelt. Bij NAC heeft ie pas laten zien dat hij op het middenveld uit de voeten kan.

Volgens mij is Loran volgend seizoen eerste keus als RB, Feher tweede keus op het middenveld en als RB.

Hoe dan ook, er moet nog een verdediger bij en liefst ook een middenvelder. En ik hoop dat NAC nu eens spelers die ze halen voor een bepaalde positie ook op die positie laten staan! Dus Kwakman in de verdediging, Luijckx als vervanger van Penders, Snoyl linksback, Schilder linkshalf etc. Dat is voor iedereen duidelijk en overzichtelijk!

0    
just d

Jens Janse rond met NAC!

0    
Oetker

Tommie van der Leegte is wel een echte NACcer. Jammer dat hij door blessures en schorsingen niet echt veel minuten voor NAC heeft kunnen maken. Maar ik vindt het wel erg mooi dat hij ook aan NAC denkt. En wat beter voor hem en voor de clubs is. Ik hoop dat hij de komende wedstrijden nog vol kan maken, en een waardig afscheid neemt van zijn mooie carriere.

TOMMY VAN DER LEEGTE, VAN DER LEEGTUUH, VAN DER LEEGTUUH!!

0    
N. Aukesss

@7hills: ik doelde niet zo zeer op zijn positie op het veld. Het valt mij alleen op dat als het elftal op een dood punt zit en van der Leegte er inkomt, hij door zijn strijdlust het team wat kan oppeppen. Dat zie ik Luijckx ook graag doen.

0    
scheppioni

Zeer netjes van Tommy ! Allelei vervangers worden hier genoemd, ik zou zeggen, ga nou eens met de jeugd aan de slag en hou Penders/Zwaanswijk bij de groep, als ervarende wegwijzers ! Die Janse ik heb er te weinig van gezien, pas kon hij mij niet bekoren, maar je mag niet op ene wedstrijd bekijken, en als rechtsback gaan we er qua Feher al gauw op voorruit, want die zie ik dan toch liever voor vervanger op het middenveld als ie dan toch nog een jaar blijft ! Gilissen maakt genoeg progressie, nog een jonge type Gesthuizen/Gaasbeek erbij of VDL natuurlijk, dan komt het helemaal goed ! Nogmaals Snoyl verbaast me ook positief trouwens, zo zie je maar !

0    
Rutger

Snoyl verbaast volgens mij vriend en vijand met zijn spel.
Hij zou alleen een kilo of 5 lichter moet zijn..

0    
Rutger

Moeten

0    
Willes

Jammer, maar begrijpelijk van Tommie!

Verder ben ik geen fan van Gilissen.. die jongen komt handelingssnelheid tekort!

Doe mij maar luijkx op zijn plek en kwakman centraal achterin!

0    
Nummer-13

Dat betekent dus, dat er een salarispost vrijkomt voor een extra jaartje Zwaansijk....

0    
rhcp

Tommie bedankt!

Een echte NAC speler met een NOAD mentaliteit. Die kaarten interesseren me geen fuck, zijn instelling is een schoolvoorbeeld van hoe het moet.

0    
Villan

Erg verstandige en volwassen keuze, zeker voor iemand die uit Eindhoven komt.

Maargoed, we gaan je NOAD instelling zeker missen!

0    
Jasper

Respect voor deze pitbull!

Geen zakkenvuller, altijd alles geven, hoogste percentage kaarten, EEN NACCER

0    
stephan_nac

tommie van der leegte!!!
jammer maarja als je niet meer kunt dan moet je stoppen
nu nog hopen dat nac een goeie vervanger haalt
come on NAC

0    
juunkes

Van der Leegte is echt een held!

Jammer dat ie stopt, maar het is voor hem een wijs besluit!

Misschien een andere functie bij NAC??

0    
Rbull

Hoeveel voetballers heb je nog die en een uitstekende zelf reflectie hebben en nog eens aan de club denken!

Hoop ook dan men heb een functie wil en kan aanbieden, want dat verdient hij gewoon.

0    
Johan

Toch jammer dat hij stopt. Hij is een klasse beter dan Gilissen die echt niet mee kan op subtop niveau eredivisie.

0    
I Kiss Football

Jammer jammer jammer, Tommie bedankt! Wat een klasse voetballer is dat!

0    
jan uit G

kijk das nou een vent met balle die een NAC HART op de juiste plaats heeft hij denky aan het welzijn van NAC.diep respect voor TvdL zo moeste er meer denken (niet voor het geld)

0    
Hoi

Beste jan uit G(roningen?)

De N zit vlak boven je spatie toets. Nou weet je dat ook wel, want je gebruikt hem hier en daar. Maar misschien is het ding kapot en wil je een nieuw toetsenbord gaan kopen?

0    
Jrsz

Sinds wanneer zijn we als NAC supporters kritisch op spelers die veel kaarten pakken? (Gerard den Haan of zo?) Wanneer is dat veranderd? iig...Tommie, bedankt!!!!

0    
MV

Superjammer! Een echte NACCER NOAD en er bovenop. TOMMIE V/D LEETUG V/D Leegtuh, V/D Leegtuhhhhhh!!

0    
Jammer

Vond vd Leegte afgelopen zondag nog de beste NACCER en begrijp dat hij maandag niet meer op of neer kon gezien zijn inzet. Ik hoop dat er een aantal zijn die zijn NOAD hebben opgemerkt en hebben overgenomen.

Laad alle berichten na dit bericht in