Wij gaan niet opzij

Van Leer: "Ik geef wat ik kan”

Ondanks dat NAC laatste staat en het afgelopen weekend De Graafschap zag winnen gelooft Benjamin van Leer nog niet dat de strijd voorbij is. De doelman zegt nog vol strijdlust te zitten en wil dolgraag NAC in de Eredivisie houden. Hoe, dat maakt volgens de doelman niet uit. Als NAC maar niet degradeert.
De keeper verbaast zich af en toe over hoe vol het stadion zit. Week na week laat de ploeg van Van der Gaag het publiek in de steek en toch blijven de supporters komen. Dat is een van de redenen dat Van Leer NAC in de Eredivisie wilt houden. "De eerste doelstelling is De Graafschap inhalen. Erin blijven, dat moet. Of dat nu met geluk, met lelijk of goed voetbal gebeurt. Dat maakt niet uit. Ik praat weleens met Jelle en vraag hem dan: hoe was het in die mooie jaren? ‘Het zit nu al vol, kun je nagaan als het goed gaat. Dan is de stad te klein’.” Dat hij NAC een mooie club vind schuift de huurling dan ook niet onder stoelen of banken. NAC toonde voorzichtig interesse in de keeper die meteen toe hapte. "Dit is zo’n mooie club, dat wil ik óók meemaken. Toen ik van mijn zaakwaarnemer hoorde dat NAC mij wilde huren omdat de keeper terug moest naar City, zei ik: regel het, regel het... Ik had er zulke mooie verwachtingen van. En het kan nog mooi eindigen, hè? Ik geef wat ik kan.” Maar of dat genoeg is moet nog blijken. Niet alle spelers laten zien waarom ze naar Breda gekomen zijn. Slechts een handvol voetballers haalt dit seizoen hun niveau in Breda, toch gelooft Benjamin van Leer er nog steeds in dat het allemaal goed gaat vallen. Juist omdat de ploeg, volgens de doelman, juist wel wil laten zien dat de handdoek nog lang niet in de ring ligt. "Shit. Ik wil zo graag laten zien dat we kunnen knokken. Bijna iedereen speelt onder zijn niveau dit seizoen. Dat is zo zonde. Wat moet ik zeggen? Het is nog niet voorbij, dat is waar ik elke dag aan denk.”

Bron: B-Side Rats, BN deStem

30 Reacties
0   0  
BuurmanNogSteedsBoos

Het is zeker niet voorbij, nog 11 lange wedstrijden. Houd dus maar n keer of 5 je doel leeg!

0   0  
Michel

Dus het valt wel op bij de spelers dat het voller zit dan ze momenteel verdienen met hun spel, goh :)

Geef die mensen dan alles wat ze verdienen Benjamin, we hopen op clean sheets maar als dat niet lukt, zorg dan dat je als wat ervarener man je coaching doet. Mij lijkt het beter eerste keeper van NAC te zijn dan nooit in te vallen bij Ajax maar goed, jouw keuze.

Alles op alles zetten, dan kijken we later wel of het genoeg was

0   0  
naxioma

"Ik wil zo graag laten zien dat we kunnen knokken. Bijna iedereen speelt onder zijn niveau dit seizoen."

Deze twee zinnen zeggen genoeg. Kennelijk is ook de spelersgroep van mening dat ze niet (voldoende) geknokt hebben en dat ze onder hun niveau spelen. Wij hebben dit meermaals moeten aanschouwen, met name in uitwedstrijden.

Mijns inziens is dit grotendeels te wijten aan de technische staf, die niet geschikt is voor zijn taak. Door hun passieve, afstandelijke, zielloze wijze van coachen weten zij spelers niet te inspireren en te motiveren. En door de steeds wisselende fantasieopstellingen en verkeerde spelerskeuzes, is het vertrouwen en de kwaliteit van het veldspel achteruit gehold. Onze selectie is niet bijster goed, maar is zeker niet slechter dan die van Excelsior, Emmen en De Graafschap. Met een betere trainer en assistenten hadden we absoluut meer punten gehad nu en had degradatie voorkomen kunnen worden. Er zijn nog 11 wedstrijden te gaan, er is nog kans, er is nog hoop, maar alleen wanneer van der Gaag cs het veld ruimen. In niets maar dan ook niets stralen zij uit er nog in te geloven en er voor te willen gaan. Enig idee welk effect dat heeft op de spelersgroep???

0   0  
Peter13

Va Leer is tot nu toe nog niet vaak belangrijk geweest voor NAC. Maar afgelopen zaterdag pakte hij enkele belangrijke ballen. Hopelijk de opmaat naar een sterk seizoenslot. Een keeper die houdbare ballen tegenhoudt en af en toe iets extra's pakt, dat is wat deze onzekere verdediging heel hard nodig heeft.

0   0  
Peter13

Va = Van...

0   0  
WW

Praatjes vullen geen gaatjes.
Spreek maar met je voeten (voetballer) of handen (keeper) en laat jankverhalen in de krant maar achterwege. Die geloof ik nl. onderhand wel.

0   0  
Hont

"Bijna iedereen speelt onder zijn niveau", maar de trainer is niks kwalijk te nemen?
Als nu zelfs de spelers al aangeven niet hun normale niveau te halen...
Ik ben klaar met Van der Gaag.

0   0  
Ed

Van de Gaag is een prima trainer, maar kan het grote gros van spelers niet prikkelen, om het maximale eruit te halen. Nu ga ik niet op andere trainers terugvallen, maar meer passie en confrontatie met de feiten moet een speler toch enigsinds helpen lijkt me.

0   0  
Nachoreca1

Deze verhalen komen zo gruwelijk mijn strot uit. Het was niks, is.niks en wordt niks... daar leg ik me maar bij neer... wat was het laatste sportieve succes bijvoorbeeld, promoveren buiten beschouwing latend?!..... als er voor wanbeleid competitie was, speelden we nacompetitie...

0   0  
misterbean

Het lijkt of het hem oprecht wat doet. Dat is mooi. Als spelers al gaan zeggen dat iedereen onder zijn nivo speelt dan kun je de trainer toch. Iet serieus meer nemen? Dan klopt er echt iets niet.

Verder weet Blanco weer een perfecte grafstemming neer te zetten zeg, pfffff
“NAC is zaterdagavond hemeltergend slecht. Een kopbal van Mitchell te Vrede en twee mogelijkheden voor Gervane Kastaneer; dat is alles. Achteruitlopen en afwachten wordt tot kunst verheven. Het angsthazenvoetbal staat haaks op wat het ‘Avondje NAC’ is.
De mensen op de tribunes vervelen zich stierlijk. Hoogtepunt zijn de kinderen op het veld die in de rust van de wedstrijd de ingedutte supporters vermaken met enkele rake schoten.”

0   0  
Judge M.

Heeft afgelopen zaterdag zijn eerste punt voor NAC gepakt. Dat er nog maar veel mogen volgen voor zo lang het duurt net zoals hij bij Roda wel kon. Ik blijf het zonde vinden dat Muric niet kon blijven..

0   0  
BATI

Volgens mij is het probleem juist dat iedereen OP zijn niveau speelt ipv eronder.

Het is al vanaf dag 1 van de voorbereiding middelmaat en dit is een logisch gevolg ervan.

0   0  
van Flieger

Zijn uittrappen zijn matig (nog niet zo erg als de bananenballen van Karelse) en hij lijkt zich niet de volle 90 minuten te kunnen concentreren. Ballen van buiten de 16 vliegen er regelmatig in, alleen op de lijn is hij redelijk tot goed.

0   0  
kopspion

Volgens mij geeft hij teveel aan Lieke, of zou hij daar juist wel clean sheets afleveren ?

0   0  
Sanseveria

Hoe moeilijk onze positie ook is, eindelijk is het besef er dat dit team beter kan. Eindelijk zie je spelers opstaan zoals te Vrede, Leigh en nu ook van Leer die een 'tot hier en niet verder' mentaliteit tonen!

Het gaat toch echt niet gebeuren dat we dit maar over ons heen laten komen! Zaterdag voelde je dat er eindelijk wat van onverzettelijkheid begint te ontstaan. Het begint bij de nul houden tegen tegenstanders als Groningen. Maar ook Vitesse! Laten we het hartstochtelijk ondersteunen, te beginnen met de uitwedstrijd in Arnhem, dan zien we in april waar dat ons alsnog gebracht heeft!

Tot hier en niet verder!

0   0  
De bal is rond

Het voordeel is dat we ons niet alleen op de Graafschap hoeven te richten, Emmen kan ook een richtpunt worden, gezien het programma !
Wat wel belangrijk wordt is het inzicht de houding en de keuzes van de technische staf, die schat ik, helaas, van de concurrentie hoger in, onze selectie is toch niet minder dan van de Graafschap en Emmen ??!!
En wat te denken van de twaalfde man bij onze thuis wedstrijden.
Als we rechtstreeks degraderen in een competitie met de Graafschap, Emmen, Fortuna, Excelsior en VVV, kunnen we dit op het conto van de technische schrijven !!!!!!!

0   0  
willem 4,5

Van Leer is voor Nac een goede keeper, natuurlijk wordt ie regelmatig onder de grond geschoffeld door een aantal onder ons, maar dat vat ik samen onder de noemer frustratie over de situatie op dit moment. Natuurlijk zijn er betere, maar ook veel slechtere zoals je elke week kunt zien, Padtje kan niet eens een vangballetje vasthouden! Als ie in de laatste minut tegen Groningen niet zo katachtig had gereageerd op het schot van Doan waren we nu nog veel verder van huis geweest. Hij heeft dus gewoon punten gepakt voor NAC. Goed gedaan Benjamin!

0   0  
Ed

Blijkbaar kan Leigh niet voetballen, maar ik kan behoorlijk van hem genieten. Heeft vrijwel alles als verdediger goed gedaan. Als eenieder zijn inzet heeft wordt het nog wat.
Van wie kwamen de voorzetten in de 2 e helft ..... Leigh ongelofelijk. Hoop da Rosheuvel het eens gaat oppakken.

0   0  
nac fan

het was zaterdag gewoon een doelpunt voor nac

0   0  
since1912

Dit zijn uitspraken waar we tenminste wat mee kunnen. Een open en eerlijk verhaal over hoe Van Leer de huidige situatie ervaart. Als hij nog wat punten gaat pakken is het helemaal mooi.

0   0  
Marti

@Ed : ikgeef je helemaal gelijk ,maar durf nu al te zeggen dat v/ d gaag hem de volgende wedstrijd op de bank laat beginnen , en wellicht heel de wedstijd op de bank laat zitten.

0   0  
Nachoreca1

Liegt blanco dan? Klopt helemaal wat hij typt hoor... en ook ik maak wel eens een fout... in een eerdere post bedoel ik te zeggen dat we met ons wanbeleid al jaren champions league spelen...dat dan weer wel...

0   0  
Beekie180

Ik mis toch elke keer weer het mes-tussen-de-tanden- gevoel bij deze selectie. Misschien ligt dit ook aan de manier van spelen (dus aan de trainer), maar zolang je tweede ballen blijft verliezen en voorin geen vuist kunt maken, blijf je achter de feiten aanlopen in een wedstrijd. Dit zorgt er ook voor dat je het publiek niet volledig achter je krijgt. Zorg eerst eens dat je de slag op het middenveld gaat winnen. Wanneer je net als afgelopen zaterdag effectief met twee middenvelders speelt, dan is die slag op voorhand in ieder geval al verloren.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Als het waar is dat Tim Gillesen technisch directeur bij Heracles word dan kunnen we beter alles opdoeken haha de enige met nog een beetje verstand verlaat de club.

0   0  
Henkie

Ongelooflijk, Tim Gilissen naar Heracles.. kunnen we niet gewoon in de 5e klasse beginnen aankomend seizoen? We houden geen bestuur in de club over

0   0  
scheppioni

Ben met buurman nog steeds boos eens, keepte gelukkig afgelopen zaterdag naar behoren en pakt warempel net voor tijd een punt voor ons NAC ! Ik ben zeker niet lyrisch over van leer, maar ja zo"n koch voor je wordt je ook niet bepaald zelfverzekerder van ! En dan nog Jelle .... ?? gelukkig is van Leer wel meer zelfverzekerder dan zijn keeperstrainer wanneer de ballen hoog komen in zijn vijf meter is mij al opgevallen en dat is zeker een pluspunt, want dat zal hij van Jelle niet leren namelijk !

0   0  
Badeend

Pakte zaterdag inderdaad een punt in de slotfase. Voor het eerst dit seizoen. Verder gewoon een matige lijnkeeper, een passant die hele mooie woordjes in de krant op laat tekenen, maar het op het veld niet laat zien. Zaterdag weer dramatisch met zijn tijdrekken de eerste 82 minuten, en zijn jolige duimpje omhoog bij de bedankronde. Niet zo schaamteloos als het handje op het hart naar de F-side vorige week maar dat deze man niets met NAC heeft, en het hem een worst zal wezen of de clujb degradeert, dat is al lang duidelijk.

Geen bezieling én geen leiderschap in team, selectie en club. Dan blijft er weinig over.

0   0  
van Flieger

Van Flieg onthulde voorafgaand steeds de Macause consensus, 5-0 amsterdam, 0-3 az en 1-1 Grunn (werd dan 0-0). Voor Arnhem uit is die 3-1, dus er moet wel wat gebeuren wil dit niet in de zoveelste sof eindigen.

0   0  
Dutchbird

Net als van Leer verbaas ik me er over dat het stadion telkens weer bomvol zit. Waarschijnlijk denken Gielen en de grote drie daardoor dat ze het zo slecht nog niet doen.

Ik zit er ook en blijf dat doen zo lang als degradatie geen feit is. Maar als we op zondag 28 april al gedegradeerd zijn dan hoop ik dat we met z'n allen een statement kunnen maken door massaal weg te blijven.

0   0  
Paul

En de trainer zo die is niet in de spiegel kunnen kijken. Die weet het ook niet meer.komt ook verslagen over en dat voel de groep ook en de ja knikker penders die loop met iedereen mee nog maar te zwijgen over onze keepers trainer .Ik ga regelmatig naar Zundert het is nog nooit zo en kil geweest van af dag een merk je dat het niet goed zit .maar NAC zit in mijn hart en dat laat ik door niemand verkloten

Laad alle berichten na dit bericht in