Wij gaan niet opzij

Van Nijnatten: "Top van NAC te ver afgedreven van achterban"

Chris van Nijnatten heeft net als een paar dagen terug een column gewijd aan het gebeuren rond de jeugdopleiding van NAC. Ook dit keer hebben we hem helemaal overgenomen.


De eredivisieclubs RKC, NAC en Willem II hebben onlangs in een geheim beraad afgesproken hun beste jeugd samen te voegen in een Voetbal Academie Brabant. Het besluit moest alleen nog op een gepast moment en op soepele wijze naar buiten gebracht worden. Ere wie ere toekomt; een jonge verslaggever van de Bredase krant BN/De Stem ontdekte het plan en publiceerde er vrijdag over in zijn krant. Het tumult daarna was oorverdovend, zowel in Tilburg als in Breda. NAC en Willem II, het is geen Celtic - Glasgow Rangers maar het heeft wel een net zo'n grote hekel aan elkaar. Dagenlang regende het op internetfora, in de stadions en in de kranten kritiek op de initiatiefnemers. Vooral in Breda was de kritiek op de beleidsbepalers van NAC massaal en fel. Over het (deels) samenvoegen van jeugdopleidingen kun je van mening verschillen. Het staat de clubs vrij om daarover te praten met elkaar. En in dure jeugdopleidingen die niet rendabel zijn, mag best gesneden worden. NAC was en is daarom een groot voorstander van de fusie. Maar het plan is gisteren tóch geheel afgeblazen door de geschrokken Bredanaars. De aanleiding daarvoor, zo zegt de club op zijn website, is de commotie die is ontstaan na vroegtijdige en 'deels onjuiste' publicaties in de media. De opwinding daarna staat een verdere uitvoering van het plan in de weg. Wie als bestuurder van NAC niet weet dat hij niet, of op zijn minst niet zomaar, kan aansturen op wat voor een samenwerking dan ook met Willem II, die is wel erg ver afgedreven van zijn eigen achterban. Het is passantengedrag, typerend voor technocraten die niet weten dat regionaal profvoetbal net zo veel met het hart als met geld te maken heeft. Het regionale profvoetbal loopt schade op door zulke functionarissen. In dat opzicht een vergissing maken en daarna de lokale media de schuld geven, is helemáál een blunder die past bij directeuren en bestuurders zonder het juiste gevoel met een club en zijn achterban.

Vorig bericht
Leonardo hard op de weg terug 14 reacties
Volgend bericht
Jong NAC - Jong Veendam pas over 2 weken 2 reacties
Terug naar overzicht
42 Reacties
0   0  
Kees

Van Nijnatten moet niet zeuren. Hij heeft hetzelfde gedaan toen met grote vriend van Hooijdonk > heulen met de vijand. Als journalist moet hij onpartijding blijven, en dat is hij in deze niet. Dus het is een beginnersfout om hierover te schrijven. Dat is slechts flauw en kinderachtig zijn gelijk proberen te halen over de rug van een ander. Dat er fouten zijn gemaakt weet ik al, daar heb ik hem niet voor nodig. Nieuwswaarde dus ook nul.

0   0  
hansnac

Chris kan het weten hoe het voelt..Stond ook gewoon op de lange leegte in de jaren 80.. Schandalig dat zulke mensen niet meer bij nac komen door ene TM.. En het zelfde geld voor Pierre van Hooijdonk.. Als die gasten der telefoon naast elkaar leggen kunnen ze heel de wereld bereiken.. Lekker met al die ego's en passanten bij nac op dit moment. Vroeg of laat gaan we daar aan kapot aan die gasten..Als Maldini (Van As)zijn werk gewoon goed doet dan hadden we deze discussie helemaal niet gehad....

0   0  
nm

Ach Chris we weten allemaal wat jou belangen zijn in deze.

0   0  
Willem

@ Kees

Chris heeft gewoon gelijk!!!!! Die technocraten in het management en bestuur piepelen op een wel heel bijzondere en arrogante wijze dIe "domme" supporters. Weg met die passanten. NAC is van de supporters!!!

ALS WE GAAN, DAN GAAN WE MET ZIJN ALLEN.

0   0  
Prof dr. Nakkermans

Ja hoor onze "huishyena" laat weer van zich horen . .

0   0  
Johan

Is dit het begin van een nieuw offensief van CvN om samen met Hans Deelen en judas PvH de macht te pakken?
Mensen ben op uw hoede!

0   0  
Hoofdtribune

Chris heeft gewoon gelijk! Ik stond afgelopen vrijdag met iemand van het bestuur te praten (lees m'n beklag te doen over de gang van zaken) en die reageerde door te zeggen. JA het ligt blijkbaar nog al gevoelig tussen NAC en Willem 2. Ik viel haast om van verbazing. Dat zoiets niet bekend is binnen het bestuur.

0   0  
Nil

Wees gewaarschuwd: Zou dit het werk zijn van de 5de colonne? ;)

Oja, Nette Column.

0   0  
Prof dr. Nakkermans

Het feit dat het bestuur "in het geheim" overleg heeft gevoerd met Willem II en RKC, zegt toch al genoeg. De reden hiervoor is . . . . . .dat men de gevoeligheid onderkent.
Of het verstandig is om gezamenlijk een jeugd opleiding te starten is een ander verhaal. Daar kan ook de Professor zich niet in vinden.

0   0  
Benji

@Hoofdtribune

Serieus? .. Ik zit hier wel erg te lachen :p ,, maar eigelijk is het zwaar triest ..

0   0  
Kees

Natuurlijk heeft vN gelijk. dat heet naar de mond praten en meevaren op de emoties die er toch al zijn om eigen belangen veilig te stellen. Daar hebben we nix aan.

0   0  
Mikke

Wat een goeie column.

Voor al die azijnpissers op Chris hierboven. Chris is een column schrijver. Hierin komt een mening van de schrijver naar boven. Daar hoef je het niet eens mee te zijn.

Als je het er niet mee eens bent lees het dan niet of schrijf er zelf eens 1. Kijken of je het ook leuk vind om kritiek te krijgen.

Volgens mij is Chris wel wat gewend, anders zou hij allang gestopt zijn.
Top Chris.

0   0  
Mnac

Goede column Chris. Als echte NAC supporter die sinds jaar en dag naar NAC gaat doet het hem ook pijn dat deze passanten binnen een paar jaar onze cl.ub naar de filistijnen helpen.

0   0  
Johan

Het wordt echt met de dag gekker. Nu is CvN ineens een echte NAC supporter? Hou toch op. Cvn is al jaren niet in ons stadion geweest omdat hij een ordinaire ruzie heeft net Theo Mommers. Iemand met zo'n vooringenomen mening mag columns over het beleid van NAC schrijven, maar je weet dan vooraf de conclusie.

0   0  
Bredaas Breedste

De reactie van vN is volkomen te begrijpen en ook terecht , het is onbegrijpelijk dat men voor samenwerking naar het oosten kijkt waarom niet ten westen van Breda of ten noorden ( rbc of dordt )

By the way de column van de collega van CvN Sjoerd Mossou http://www.ad.nl/ad/nl/1044/Sportcolumnisten/article/detail/473343/2010/03/31/Oud-ben-je-pas-als-je-niet-meer-voetbalt.dhtml
is aanzienlijk beter en ook mooi Bredaas gekleurd !

0   0  
Naccer

Hmmm vreemd bij DROL halen ze discussie weg over CR en wel of niet liegen Is HET punt van discussie nu en weg topic. Wat of wie steekt daar achter?

0   0  
Toke

@Naccer
Ook op bsr stond dit nieuwsbericht, en zoals je kan zien is ie ook hier weggehaald.
Men komt vandaag met een nieuw hierover

0   0  
Rudi

Los van het feit dat CvN een slechte column schrijver is en los van het feit dat hij hier wel gelijk heeft, krijg ik toch een nare smaak in mijn mond van hem. Ik krijg namelijk het gevoel dat hij hier makkelijk wil scoren over de rug van het bestuur. Het bestuur dat zijn vriend Piair niet goed behandeld zou hebben, het bestuur dat zijn vriendjes duidelijk niet is. Roda en Fortuna moesten van hem maar fuseren, dat was het beste. Dat stond los van de emotie daar moest iedereen maar boven staan. Maar hier moet NAC ineens rekening houden met de emotie. Of moet van hem gewoon het bestuur een sneer krijgen ongeacht de boodschap?

0   0  
tdome

@Rudi, helemaal mee eens
Cvn heeft voor een groot deel gelijk, maar het komt hem allemaal wel erg goed uit. Chris is geen NACcer!!

0   0  
tulp

Als je al geen NAC-er meer bent als je kritiek/ruzie hebt met onze passant TM dan houden we maar weinig NAC-ers over. Beetje jammer dat een oer-NAC-er kennelijk minder krediet geniet dan de passanten TM en ES. Goede column overigens...

0   0  
Dirk

Helemaal eens met de column. Overigens hing Chris al in de hekken van de B-side toen de meeste Tejo's volgelingen hier nog geboren moesten worden. Dus om te roepen dat hij geen NACCER is slaat HELEMAAL NERGENS OP.

0   0  
Johan

Nu weten het wel dat Mommers een passant is hoor.
Trouwens ik durf te wedden dat Mommers er al langer zit dan veel gloryhunters op de tribune van tegenwoordig!
Zo die zit:>)

0   0  
Dirk

Nounou die zit Johan. Ben blij dat je het er zelf even bij hebt getypt.... Maar Mommers is idd maar een passant die nog steeds denkt dat NAC een soort Heerenveen van het Zuiden is. En die denkt dat hij zichzelf populair maakt door de billen van een supporter te kussen.

0   0  
Fraske

Alles wat Van Nijnatten schrijft neem ik met een korreltje zout. Zou het huidige bestuur een beslissing nemen die financieel en voetbaltechnisch enorm goed is voor onze club dan nog zal deze zuurpruim nog een stok vinden om mee te slaan.
Ik vind het enerzijds wel fijn dat het bestuur, in het belang van de club, verder kijkt dan de neus lang is. (Niet met w ii fuseren natuurlijk). Ik denk dat de commotie al een stuk minder was geweest als NAC de plannen had kunnen presenteren als samenwerking met rkc en w ii wat de jeugd betreft ipv een fusie met w ii.

0   0  
Johan

Beste Dirk.
Het kussen van de billen van die knakker in Villa Real was prachtig! Welke directeur neemt de moeite tussen de supporters een feest te gaan vieren? Welke directeur gaat vrolijk mee op een bootreisje naar Waalwijk en zuipt net zo hard mee?
Als je daar geen begrip voor hebt, dan heb je geen verstand van de NAC Cultuur.

0   0  
Wanny

Mommers zal zoals iedere directeur zijn goede en slechte beslissingen nemen. Maar over het algemeen kunnen we wel stellen dat NAC er veel beter voorstaat dan voor zijn komst. Dat zal ook niet helemaal alleen aan hem liggen, maar een positieve bijdrage heeft hij ongetwijfeld geleverd. Net zoals Stewart goed werk heeft geleverd als TD.

Daarnaast realiseren veel fans zich denk ik niet onder wat voor druk Mommers staat. Die man werkt echt wel wat meer dan 40 uur in de week, is (mede) verantwoordelijk voor de broodwinning van tientallen gezinnen, zit bij een club die al jaren in zwaar weer zit en heeft ook nog eens te maken met alle emoties die bij een voetbalclub (en zeker bij NAC) komen kijken. Tot persoonlijke bedreigingen aan toe. Dus iets meer respect voor hem mag best, zelfs al ben je het niet overal mee eens.

0   0  
Dirk

@Johan Je hebt helemaal gelijk ik heb helemaal geen verstand van de NAC cultuur en de beleidsbepalers gelukkig wel. Dat is wel gebleken de afgelopen dagen....

0   0  
scouting nederland

U kent mijn mening over het Journaille, maar hier moeten we ze gewoon keihard gelijk geven. Vooral de schandalig reactie van Mommers en Stewart, en ook nog die kleine van Willem de Voorlieger en HP op deRat, hebben het bloed helemaal doen koken. De pers had de schuld en FES/CR is een leugenaar, dat is zo'n beetje de strekking van die lui. Zum Kotzen !

0   0  
Johan

Daar hebben we Spuit 11 hierboven ook weer.
Hansje hoe voelt dat nou om 50x per dag x 365 dagen x 10 jaar het woordje Mommers te moeten tikken?

0   0  
Hoi

O jee. Chris en scouting nederland hebben weer stokken gevonden om honden mee te slaan.

0   0  
Dirk

@Hoi De eerste keer dat ik het met je eens ben. Het zijn idd honden :-)

0   0  
Bredaah

De terugkeer van Leonardo in NAC 1 is nabij. De Braziliaan is hersteld van zijn liesblessure en traint al weer volop mee met de selectie. Het uitduel tegen Feyenoord komt voor hem nog te vroeg, maar de kans is aanwezig dat de aanvaller er volgende week bij is wanneer de Bredanaars het opnemen tegen Roda JC.

Mooi Nieuws!!

0   0  
nac6

de top vult zijn zakken en maakt meer kapot dan dat ze goed doen.
waar zijn de echte clubmensen die een geel zwart hart hebben,
nu zijn er de beroepszakkenvullers .

0   0  
Dn Witte

@ nac6

Die mannen hebben doordat ze een geel zwart hart hebben de club een aantal jaar geleden achter gelaten met een miljoenen schuld.

0   0  
Zorro_S

De gele olifant laat zich weer eens horen. En nu niet eens onterecht.

0   0  
geelzucht

Het vertrouwen is nu definitief weg. Als NAC wil proffesioneren dan moet NAC afscheid nemen van deze passanten. NAC wilt groeien?, nou dan past vriendjespolitiek ook niet in dat beleid. Remie eruit en Van As erin?? Remie wordt beoordeeld over zijn functioneren, maar V.As wordt zonder enig evaluatie een contractverbetering voor zijn voeten gelegd. Is dat een gezond beleid? Te gek voor woorden natuurlijk. EN DAAROM IS NAC NU NOG STEEDS EEN STUURLOOS CLUBJE ZONDER ENIGE TOEKOMSTPERPECTIEF.

0   0  
Ceasar Breda

Schele Christje van Nijnatten wilden samen met hazetand Pierre en Hansje gansje Deelen ons NAC gaan besturen.
Gelukkig niet gebeurd.

0   0  
hansnac

Sorry maar mensen zoals ceasar breda die komen volgends mij voor het eerste jaar naar nac... Echt en om zulke mensen op hun uiterlijk aan te vallen.. bah Maar jij zult wel helemaal perfect en mooi zijn he Ceasar.??!? Maar zal je toch echt teleur moeten stellen.. Want binnen nu en een jaar of vijf zullen deze mensen toch echt aan het roer staan bij ons mooie NAC... De groeten

0   0  
De mus

Groener dan groen kan niet. toch bij groen brief halen vervolgens zie ik je bij de meeuw om KG:KK.laat GH maar thuis.

0   0  
Vakkie G

Ik ga nu ook inzien wat de sommige hier al langer aangeven. NAC geeft altijd maar positieve verhalen over wat er gaande is en achteraf moet je elke keer weer concluderen dat het niet waargemaakt wordt. Eerst dacht ik dat het allemaal super ging met NAC en volgens het bestuur en Mommers was en is dat zo. Financieel gaat het geweldig met NAC ondanks deze slechte tijd, het stdion wordt super met doorgetrokken tribunes en een hele grote verbouwing.

Wat achteraf over blijft... Stadionplannen gaan niet door en het stadion ziet er nu niet uit door bijv. het uitvak. En financieel zal het ook niet geweldig gaan als ze al gaan praten met de stillems en rkc die allebei financieel zwaar in de shit zitten

0   0  
Dirk

@Ceasar Breda Complimenten voor de sterke inhoud van je bericht! Ik hoop dat je jezelf beschikbaar stelt voor het bestuur van NAC als er iemand wegvalt.

0   0  
NAC

@Kees het is toch een column dan mag hij toch zijn mening geven en hij heeft gelijk

Laad alle berichten na dit bericht in