Go to Top

Vreven: ‘Die invulling blijft hetzelfde als voor de schorsing van Rai’

Vreven: ‘Die invulling blijft hetzelfde als voor de schorsing van Rai’

Aanstaande zaterdag mogen we weer. Uit bij Roda JC gaat NAC voetballen om de drie punten mee te nemen naar Breda. Stijn Vreven laat in een interview met BN deStem al doorschemeren wat zijn strijdplan zal zijn. Aantrekkelijk, aanvallend voetbal met Rai Vloet op het middenveld.

De coach wil graag aanvallend voetbal spelen, maar toch lijkt het erop dat er na 60 minuten de pijp bij een aantal spelers leeg is. Volgens Vreven is het niet gek dat de groep het beoogde spel nog geen 90 minuten vol kan houden. “We vallen soms terug ja, maar dat is gemakkelijk te verklaren door de leeftijd en ervaring van onze spelersgroep. De jongens die overkomen van de Jupiler League hebben nog niet de intensiteit van de eredivisie. Wat normaal is. Hetzelfde geldt voor de jonge spelers van Manchester City. En dan hebben we nog spelers als Koch en Mari die vorig seizoen weinig aan spelen zijn toegekomen.”

Spelers die nog moesten wennen aan het niveau en een aanvallende speelstijl, als de spelers dit niet vol houden is het makkelijk om te zeggen dat Stijn Vreven voor de verkeerde speelstijl heeft gekozen. Toch is het volgens Vreven niet zo simpel. “Kijk, zoals ADO Den Haag speelt, kunnen wij het ook wel negentig minuten volhouden. Dat hebben we ook bij Feyenoord laten zien. Maar onze supporters vragen nu eenmaal iets anders. Het is normaal dat wij die manier van spelen nog geen hele wedstrijd volhouden. Het is nog even zoeken naar de balans om alles te doseren. Het belangrijkste is dat als we zo hard werken als nu, we onszelf naar het eredivisieniveau pushen.”

Tegen Roda gaat NAC dus op de aanval op zoek naar drie punten. De vraag die dan onder meerdere supporters leeft is of dat met Garcia of met Vloet op “10” is. Ook hier laat Vreven al weten wat hij van plan is. “Die invulling blijft hetzelfde als voor de schorsing van Rai. Ik zou niet weten waarom ik Manu meer naar het centrum moet halen. Manu speelt gewoon als nummer tien, maar dan vanaf de linkerkant. Manu is een passende speler, Rai is een lopende speler. Wij willen mensen in de box hebben, wij willen goals maken en we hebben centers die vanaf de vleugels bediend kunnen worden. Rai kan vanaf de ‘tien’ spelen, maar Manu is dat voor mij ook nog altijd.”

Bron:B-Side Rats, BN deStem

11 Reacties op "Vreven: ‘Die invulling blijft hetzelfde als voor de schorsing van Rai’"

 • Columnist
  11 oktober, 2017 - 10:51

  Sorry, maar you’ve got to love Stijn Vreven. Sterker, met Henk ten Cate nu al mijn favoriete NAC-trainer ooit.

  54

  1
 • j.d. BSIDE
  11 oktober, 2017 - 10:56

  Vergeet Ronald Spelbos niet ….

  20

  0
 • Dutchbird
  11 oktober, 2017 - 11:26

  Wij als supporters denken dat rugnummer 10 betekent dat je alleen maar centraal op het middenveld het spel mag verdelen. Vreven laat zien dat we met z’n onnodig “gevangen” zitten in dat beeld. Hij verwacht van Rai Vloet echt niet dat hij nr. 10 draagt om het spel te gaan verdelen. Dus mannen; kappen met die nutteloze discussie over Vloet of Garcia op 10.

  16

  0
 • CupFighter
  11 oktober, 2017 - 11:26

  en nu met zn alle naar Kerkrade!! Met deze trainer en spelersgroep kunnen we gewoon een heel mooi seizoen gaan beleven! Dan moeten er wel punten gehaald gaan worden en niet alleen lekker voetballen!

  4

  0
 • reflektor
  11 oktober, 2017 - 11:32

  Was kippenvel ja spelbos , die had een paar krijgers en een spelverdeler (een van de beste van de ere) tot zijn beschikking , vreven is inderdaad ook zo’n puike kerel, voor langere tijd vastleggen.

  5

  0
 • Columnist
  11 oktober, 2017 - 11:41

  Verder is het tactisch gezien een logische keuze. We hebben kunnen vaststellen dat NAC iemand nodig heeft die naast of achter Ambrose opduikt. Manu is dan inderdaad de geniale passer die deze twee jongens vrij voor het doel kan zetten. Met Korte of Fernandes op rechts heb je dan ook nog een aanvaller die beslissend kan zijn en doelgericht is. Als je het spel bekijkt, is er geen enkele reden om aan de keuzes van Stijn te twijfelen.

  8

  0
 • Arie
  11 oktober, 2017 - 12:00

  Garcia op de vleugel de vrijheid geven om naar binnen te trekken is alleen maar logisch als je zo’n loopwonder als Angelino op linksback hebt staan.

  Angelino man man man, wat is dat een openbaring na Smith Brown.

  35

  0
 • Bart
  11 oktober, 2017 - 12:12

  We hebben goals nodig om te winnen en rai staat voor goals!! Hup stijn

  6

  1
 • RV
  11 oktober, 2017 - 12:13

  Ik kan geen enkele reden bedenken waarom Garcia alleen maar centraal zou moeten spelen.
  Vloet is echt broodnodig om voor de goal gevaarlijk te zijn en doelgerichter te spelen.
  Helaas beschikken we niet over 2 buitenspelers die in de doelpuntenproductie meedoen en ook Ambrose blijkt nog geen killer voor de goal, dus moet het op deze wijze. Het biedt ruimte voor Angelina, Garcia is zelf ook geen doelpuntenmachine, heeft een vrije rol… Kan zoveel redenen begrijpen waarom het wel een logische keuze is.

  En ach, die discussie over systemen en Garcia wel/niet op 10.
  Uiteindelijk gaat het er om welke rol en invulling de spelers er zelf aan geven.

  In de praktijk zijn onze backs in balbezit ook meer middenvelder en/of zelfs buitenspeler.

  Het zit wat dat betreft wel aardig in elkaar moet ik zeggen, ik bespeur zowaar een tactisch plan en idee in het spel de laatste wedstrijden. Vreven lijkt dat prima te kunnen als hij wat beter materiaal tot zijn beschikking heeft.

  4

  0
 • scheppioni
  11 oktober, 2017 - 12:55

  Ik lees dit heel graag nu nog in de praktijk laten zien en aangezien dat roda voetballend niet het beste stel is moet dit met Vloet wel kunnen, al zou ik voor een andere optie gaan, maar ja wie ben ik ? HUP NAC !

  2

  0
 • karel1
  12 oktober, 2017 - 12:22

  gelukkig hebben we nu een echte nac coach
  geduld dit komt goed

  1

  0