Overal waar we komen

Vuurwerk faciliteren, niet uitbannen

Vandaag lanceerden de KNVB, clubs en overheden een campagne tegen illegaal vuurwerk in stadions. De korte samenvatting van deze campagne is dat de initiatiefnemers (waaronder dus NAC) doof zijn voor de wensen van supporters en afgesproken hebben mensen al bij de allerkleinste overtreding strafrechtelijk te laten vervolgen. Het Supporterscollectief Nederland, dat strijdt voor de belangen van supporters, schreef een (wat ons betreft) uitstekende reactie op de plannen. We nemen hun bericht hieronder één-op-één over.
Supporterscollectief Nederland kan zich niet vinden in de vuurwerkaanpak van de regiegroep voetbal en veiligheid en de clubs uit het betaald voetbal. Die lanceerden woensdag een campagne om het gebruik van vuurwerk in voetbalstadions tegen te gaan. Wij zijn vanaf het begin betrokken bij de gesprekken over vuurwerk, maar hierin bleek helaas geen draagvlak te zijn voor onze wens om te zoeken naar alternatieven. De aanpak spreekt nu vooral over het uitbannen van vuurwerk en het verbreken van de associatie tussen voetbal en vuurwerk. Dit achten wij onnodig. Het druist bovendien in tegen de wensen van supporters en sluit niet aan op de realiteit in en om de stadions. Ons doel is om met alle betrokken partijen te bekijken op welke manier de positieve eigenschappen van vuurwerk kunnen blijven bestaan om te zorgen voor volle en sfeervolle stadions, terwijl de negatieve eigenschappen zoals gevaar en schade verdwijnen. Daarnaast willen we de bewustwording onder met name jonge supporters vergroten dat het afsteken van vuurwerk op de tribune verboden is, gevaarlijk kan zijn en leidt tot een boete en stadionverbod. Daarbij geven wij een duidelijk signaal af dat het afsteken van knalvuurwerk en het gooien van vuurwerk uit den boze is. De voorgestelde aanpak om alle vuurwerkdelicten per definitie strafrechterlijk te vervolgen is echter niet effectief, noch wenselijk. Hier zou per geval naar moeten worden gekeken. Het strafrecht leent zich voor zware delicten als het gooien van een vuurwerkbom, maar is veel te zwaar voor iemand die bijvoorbeeld alleen een rookpotje afsteekt. Effectief is het evenmin. De overgrote meerderheid van de supporters die vuurwerk afsteken zijn ‘first offenders’, veelal jong of zelfs minderjarig. Zij handelen veelal impulsief en zijn zich onbewust van de straf. Harder straffen voorkomt dit soort zaken dus niet. Sfeervolle stadions Het afsteken van vuurwerk tijdens en rond voetbalwedstrijden is al jaren onderdeel van de supporterscultuur. Veel supporters waarderen deze acties omdat ze de sfeer in het stadion verhogen. De beelden worden vaak massaal gedeeld op internet en dragen hiermee ook bij aan het imago van de supportersgroep en de club. Om de sfeer in het stadion te verhogen met vuurwerk en dit op een veilige manier te laten doen, organiseren clubs soms ook zelf een vuurwerkactie. Dit gebeurt vaak in overleg met supporters, samen met een erkend vuurwerkbedrijf en op basis van een vergunning van de provincie. Zo’n actie is echter wel een stuk duurder en moet van tevoren aangevraagd worden. Omdat het vuurwerk op of langs het veld wordt afgestoken, vinden sommige supporters dit minder spectaculair. De huidige aanpak verandert helaas niets aan deze impasse.

Bron: B-Side Rats, Supporterscollectief Nederland

Terug naar overzicht
68 Reacties
0    
Sjefkroket

Zaterdag iedereen sterretjes mee naar de laatste training.

0    
Il cecchino

Duidelijk verhaal. Geen speld tussen te krijgen.

0    
Beest

Dat ze gvd dat kunstgras gaan verbieden ipv sfeerverhogende acties gaan verbieden.

VeiligHeid boven alles , maar ajax thuis voor de beker. Daar krijg je kippenvel van

0    
Otjes

Volgens mij meer een verzekerings probleem voor clubs.

0    
ibio

vuurwerk hoeft van mij niet zo,
hebben wij ook helemaal niet nodig

0    
Brammetje

Wat een kolder. Ik hoop ook niet dat we ons hier aan gaan houden? Da maken wij wel uit!! klonk vroeger nog wel eens massaal door het stadion

0    
Bier en friet

Is het toeval dat deze campagne een paar dagen voor w2-NAC begint?
De KNVB weet dat er zondag weer vuurwerk gegooid gaat worden door de antwerp-supporters. Koren op de molen voor de KNVB.
Iedereen die de komende dagen vóór (gecontroleerd) vuurwerk rondom wedstrijden pleit, krijgt de gevaarlijke situaties die zondag weer gaan ontstaan teruggeworpen.
Het zijn twee verschillende onderwerpen (gecontroleerd (sier)vuurwerk vs granaten gegooid tussen supporters), maar beide onderwerpen gaan over vuurwerk dus zal het op één hoop gegooid worden.

Liever pakt de KNVB w2 eens aan, omdat zij al jaren door de knietjes gaan voor de antwerp-hooligans. Liever faciliteert NAC een collectieve aangifte, waar de uit-supporters gezamenlijk de lokale tilburgse driehoek aansprakelijk kunnen stellen voor de gevaarlijke situaties die zij, door niet-ingrijpen, weer zullen laten ontstaan. Zo dwing je de tilburgse driehoek tot ingrijpen, nu ze het al jaren niet uit eigen beweging doen, en zo zorg je voor meer veiligheid. Een stadionfakkel is nu eenmaal minder gevaarlijk dan een nitraat in je capuchon.

Excuus dat ik afwijk van het topic, maar ik zit me een paar dagen voor de wedstrijd al op te naaien, omdat ik nu al weet dat ik zondag weer bekogeld ga worden. Niet één-op-één, waar je nog een kans hebt, maar halve granaten en wat niet meer zij gegooid vanachter een hek en vanaf de zijkant, waardoor je niet gewoon op de wedstrijd kan focussen. En dan komt de KNVB met zo'n campagne.... hmmmm.... adem uit.... ik ben het kwijt.... dank u

0    
Rijen is NAC

En zo ist! #AMF

0    
Sjef de gevulde koek

Gaaaaaaaaaaaap!!!!! Bij PSV mag je niet meer roken in het stadion zelfs het gaat steeds verder en verder. Betutteld Nederland. Kijk anders even in Polen steken ze het hele stadion in brand en daar is nog nooit een slachtoffer bij gevallen. Nederland is soms echt de weg kwijt wat mag hier eigenlijk nog wel.

0    
willem 4,5

Kunstgras heeft niets met vuurwerk te maken, dus ik snap dat verband niet zo goed. Voorwerk verbieden, ook me oud/nieuwjaar, er gebeuren teveel ongelukken mee en er vallen gewonden, ook onschuldige! Het zal niet lang meer duren voor er een vuurwerkverbod in Nederland komt, goede zaak!!!

0    
Pieter

Is de laatste training zaterdag in het stadion?

0    
Breda-Loyal

Hahah, in wat voor cultuur leven wij in Nederland zeg.

Ik keur misbruik van vuurwerk om andere te verwonden niet goed.

Maar , als iemand die voor de sfeer een rookpotje afsteekt waar alleen maar wat pluimen uit komen gelijk staat aan iemand proberen te verminken met knalvuurwerk heb je als organisatie een enorme plaat voor je kop en ben je naar mijn mening compleet seniel.

Het onderwerp vuurwerk is in de huidige maatschappij altijd een sensitive onderwerp. Dus denk dat al deze media campagnes de ''hoi-ik-ben-aandachtsgeil'' categorie terecht komen.

Wat hierboven aangeduid wordt door een mede reageerder. Waarom zou het in het oostblok met clubs met vuurwerk en hun reputatie wel goed gaan ? En hier niet ?

0    
Breda*076

Het mooie is dat rookpotten en fakkels (grotendeels, uitzonderingen daar gelaten) in de categorie vallen die heel het jaar door verkocht mogen worden. Strafrechterlijke vervolging voor iets wat legaal is lijkt mij niet helemaal juist. Daarnaast wordt er steeds geschreven over de ongelukken en gewonden die er vallen maar is er nog nooit iets gepubliceerd over deze gewonden en ongelukken specifiek in voetbalstadions.

Als dit zo door gaat, mogen we over een paar jaar alleen nog komen als we netjes gaan zitten en onze smoel houden..

AMF!
NO PYRO, NO PARTY!

0    
Breda-Loyal

Volgens mij krijgt Paul Depla al een tent in zijn broek als hij deze campagnes voorbij ziet komen.

Zou Paultje al een afspraak met PAUW gemaakt hebben volgende week ?

0    
NAC4Ever

Georganiseerd vuurwerk (waar NAC bij word betrokken), prima. (Dat kan ook tussen de supporters). Alle het andere verhoogd alleen maar het risico gevaar.

0    
kopspion

laat de geel-zwarte mannen op het veld a.s. zondag maar knallen en voor vuurwerk zorgen daar in Stil&^*

0    
Brabantplein

Je kan toch gewoon een gebied aanwijzen waar fakkels zijn toegestaan bijv bij de spelersopkomst. Weet je ook als gezin dat je daar niet moet zitten maar dat het vanuit een andere hoek er prachtig uitziet.

Supporters zijn zich er echt wel bewust van om er niet mee te gooien. Op een enkeling na, en die moet dan gestraft worden. Dragen wij als medesupporters ook verantwoordelijkheid voor vind ik.

Dus knvb en de rest: faciliteren zou niet alleen veiliger zijn maar ook sfeerverhogend! Man wat zou dat gaaf zijn!!

0    
Tombola Breda

Ik zal wel duimpjes omlaag krijgen. Maar ik begrijp niet waarom men zich zo druk maakt om dat vuurwerk. Sfeerverhogend jazeker. Voor 30 seconden is het even leuk. Maar kom op zeg, volwassen mannen die moord en brand roepen omdat hun vuurwerkjes worden verbannen. Leg je gewoon neer bij het feit dat je in een samenleving altijd kneuzen hebt die er niet mee om kunnen gaan. Daar is helaas niks tegen te beginnen. Dan is er geen andere oplossing dan verbieden.

Het is bijzonder dat niemand zich kan verplaatsen in de personen die de verantwoording moeten dragen over de veiligheid in en rond een stadion. Er wordt onderschat wat dit betekend in mate van aansprakelijkheid en de gevolgen in het geval het mis gaat.

Als iemand een betere oplossing weet, prima. Maar vind je het dan nog steeds zo'n goed idee als je zelf hoofdelijk aansprakelijk zou zijn voor de veiligheid van 18.000 bezoekers in een stadion?

0    
Peer11

@ Tombola Breda

De samenleving moet juist streven naar dadergerichte aanpak. Mensen die zich wel kunnen gedragen moeten niet de dupe worden van enkele randdebielen. Dan kun je alles wel gaan verbieden en dat kan nooit de bedoeling zijn.

0    
Breda*076

@Tombola Breda

"Leg je gewoon neer bij het feit dat je in een samenleving altijd kneuzen hebt die er niet mee om kunnen gaan. Daar is helaas niks tegen te beginnen. Dan is er geen andere oplossing dan verbieden."

Alcohol ook maar verbieden dan? Genoeg ongelukken gebeurd waar alcohol in het spel was. Genoeg vechtpartijen etc iedere zaterdag in de stad Of rond voetbalwedstrijden omdat er alcohol in het spel is. Leg je overal maar gewoon bij neer. Dan is het binnenkort alleen nog ja en amen wanneer iemand iets tegen je zegt. Gewoon weer iedereen straffen omdat je enkele "kneuzen" rond hebt lopen die zich niet kunnen gedragen..

0    
Da Pope

@Tombola Breda

Ik snap je punt, maar ben het er niet mee eens. Chargerend: we verbieden ook geen auto's, omdat er mensen doodgereden worden. Er zijn tal van andere oplossingen, zoals in gesprek gaan met supporters en kijken op welke wijze je het gebruik van vuurwerk op de door supporters gewenste wijze faciliteert. Als je het bericht van het Supporterscollectief leest, zie je dat de betrokken partijen hun klanten (want dat zijn we uiteindelijk) nauwelijks tegemoet willen komen.

De KNVB en overheden willen vooral controle. Het argument 'veiligheid' wordt nauwelijks onderbouwd gebruikt om nóg een vrijheid van supporters in te perken. Iemand cijfers gezien van het aantal doden en gewonden als gevolg van vuurwerk in stadions de afgelopen tien jaar? Dat is overigens een jarenlange traditie. Zie bijvoorbeeld de nog altijd bestaande combiregelingen, die nog altijd meer dan eens zonder fatsoenlijke onderbouwing worden opgelegd. Allemaal angst en controledrift.

Supporters worden nog altijd als losgeslagen idioten gezien, terwijl wij toch echt de mensen zijn, die een bedrijfstak van vele miljoenen euro's mogelijk maken. Clubs en KNVB stappen daar altijd nogal lichtzinnig overheen of willen van ons het liefst makke, Amerikaanse sportconsumenten maken. Vooral dat maakt me kwaad.

0    
willem 4,5

@brammetje, zéér verstandige praat kerel. Jouw commentaar is nu een van de redenen waarom ze regels gaan stellen en niet met 'supporters' in conclaaf gaan, want met een aantal 'supporters' is geen zinnig woord te wisselen namelijk!

0    
On fire

Nou nog een keer met zijn alle volg naar de laatste training met veel vuurwerk en fakkels

0    
Rijen is NAC

@Da Pope

Amen, niks aan toe te voegen!

0    
D'n Klaagmuur

In het statement op nac.nl hebben ze het expliciet over illegaal vuurwerk. Maar legaal vuurwerk mag dus wel? Er is tegenwoordig een boel vuurwerk dat in Categorie A vuurwerk valt en het hele jaar door afgestoken mag worden.

Neem ik volgende keer wel m'n legale pakje grondbloemen, legale fontijnen en knetterbommen mee, gaan we daar wel op de tribune naar elkaar mee lopen gooien ;)

0    
Charpie

Laten ze de spelers van W2 zondag maar sterretjes zien!

0    
buurman

Heel goed gezien Bier en friet. Eindelijk iemand die het snapt. Aanvullend daarop, mocht er bij NAC iets gebeuren dan krijg je de meeste maffe, uit zijn verband gerukte, straffen. En gebeurt hetzelfde in tilburg of in rotterdam of in amsterdam dan wordt het niet gezien of weggewuifd. Of je hoort simpel niks meer. Ik herinner me nog een wedstrijd zonder publiek omdat een NAC supporter tegen groningen thuis voor sfeer een fakkel had aangestoken. Er was werkelijk niets aan de hand.

Wat denk je van de laatste thuiswedstrijd tegen w2. Blijkbaar mag daar niets meer over gezegd worden. Heel het vak met w2 supporters hing na de wedstrijd in de hekken, gooiden met brandblusser etc. en............................ louter aan NAC zijde groffe charges. Later wordt dat allemaal recht geluld en alle schuld in de schoenen van NAC Breda geschoven. Kan het zouter of zuurder?

Ik ben uiteraard tegen geweld. Daarom hoop ik echt dat we zondag drie punten pakken. Niks beter dan sportieve wraak.

0    
J Breda

Tegen Groningen en Ajax in de beker, is er toen iets vervelends gebeurd? Op flinke straffen na. Laatste keer dat er iets goed in brand vloog was de laatste wedstrijd, namelijk in het stadion aan de Beatrixstraat .

0    
Bastiaan de Bever

@ buurman

Dat komt omdat we in Breda zoveel kansloos kutvolk rond hebben lopen. Dan is het logisch dat je ook strenger wordt aangepakt.
#Nooit Opgeven Altijd Hossen

0    
ome cor

Het interesseert me geen fluit hoeveel duimpjes naar beneden dit me oplevert, maar ik vind het prima wanneer vuurwerk op de tribune verboden en zwaar bestraft wordt.

Iets georganiseerds binnen de hekken kan nog, maar er zijn te veel gekken in een stadion die zich net ff niet aan wettelijke- of fatsoensnormen houden, waardoor het helaas niet meer kan.
Leg dat maar uit aan slachtoffers met fysieke of materiële schade.

Vroeger stonden supporters door elkaar in een veld zonder hekken, nu zitten we gevangen vin vakken en rammen we na afloop met riemen op politiepaarden omdat er kruiken achter een poort staan te roepen dat wij klootzakken zijn... en het dan gek vinden dat er steeds minder mag in een stadion.

0    
fvf6

Als mensen gewoon met legaal vuurwerk omgaan is er niets aan de hand , maar helaas zijn er dwazen die niet inzien dat vuurwerk levensgevaarlijk kan zijn bij verkeerd gebruik . Helaas de goedwillende supporter wordt weer eens benadeeld door die enkele dwazen

0    
am

Laat eerst de spelers maar voor vuurwerk zorgen op het veld!

0    
Breda-Loyal

Het antwoord op ieder zijn mening over vuurwerk : Dadergericht aanpakken

0    
Jeroen hb

Ben benieuwd welke nsb-er bij Nac hiermee akkoord is gegaan.
Compleet tegen de wil van alle fanatieke supporters in.
Ongelooflijk

0    
Brammetje

@willem 4,5

Je kunt met mij een prima en degelijk gesprek voeren hoor. Maar niet over de steeds verder gaande en sfeer vernietigende betutteling in en om voetbal wedstrijden. Waar wij als supporters dus inderdaad geen zeggenschap in hebben.

0    
buurman

Beste J Breda.
Inderdaad gebeurde er in die wedstrijden eigenlijk niks. Maar toch absurde straffen. Maar goed Bastiaan de Bever heeft geanalyseerd waar het aan ligt.

0    
Keesje

Beste reageerders
Alweer vergeten wat er de laatste jaarwisseling is gebeurd.
Doden door vuurwerk. Hulpverleners bekogeld met vuurwerk. Hoeveel mensen bij de eerste hulp in ziekenhuizen.
Verbieden dat vuurwerk

0    
willem 4,5

@ brammetje. !Dat is nu een fatsoenlijk en verstandige reactie!

0    
ome cor

@Jeroen hb
Waarschijnlijk ben jij te stom om te snappen wat het verschil is tussen een nsb-er en iemand die beslissingen neemt waar jij het niet mee eens bent.
Dat is wat mij betreft al triest zat. Zulke mensen moet je zeker niet vrij laten rondlopen met vuurwerk in een volgepakt stadion.

0    
PetöVI

Mogen trektouwtjes en bellenblaas wel?

0    
Breda

Toch blijft het grappig dat clubs, fox etc etc het continu gebruiken in hun promo’s.

Dat Breda doek bovenin de B Side was dat met een stoboscoop verlicht of met van die flits vuurwerk dingen? In ieder geval zag ik het in een promo van NAC voorbij komen,

Net als het bezoek in Zundert van de supporters, de vertrekkende bussen (en aankomst) tussen fakkels etc.

Boter op het hoofd.

0    
Breda-Loyal

Aan alle bezoekers op de site die hier afkomstig zijn van de tegenstander zondag. ( die zijn er gegarandeerd )

Aub , als je vuurwerk wilt afsteken doe het maar hou het in je eigen vak ( geld hetzelfde voor ons , als je afsteekt hou het in het uitvak )

Doen we dit is het al een dikke vinger naar Zeist om te laten zien dat pyro wel kan met wedstrijden !

0    
buurman

Iets met verantwoording en verstand doen betekent juist dat je het niet alles moet verbieden. Dan gaan mensen zoeken naar substituten en kun je na korte tijd weer iets anders verbieden.
Voorbeeld; een kolkend stadion, bij de opkomst van de spelers Bengaals vuur ,werkt sfeerverhogend. Het feest kan beginnen.....................
Een vuurwerkbom in een vak vol supporters donderen is zeer gevaarlijk, is crimineel en dus strafbaar en moet dader gericht worden aangepakt.

Ook belangrijk; gelijke monniken, gelijke kappen. Dus als je iets gaat verbieden dan ook voor iedereen. Ik vrees echter dat, pak hem beet, er in het feyenoord stadion altijd toch iets meer zal mogen.

0    
Badeend

Ik snap het punt van dat supporterscollectief niet zo. Ze hebben géén alternatief, maar willen wél vuurwerk toelaten omdat dat "aansluit bij de realiteit in en om de stadions"?? Wat een lulkoek.

0    
De Scout

Groningen maakt er op de transfermarkt een aardig vuurwerk van: Thomas Bruns, Iliass Bel Hassani, Kaj Sierhuis, Paul Gladon, Mo El Hankouri en Ko Itakura zijn al vastgelegd.

0    
Breda-Loyal

@De Scout

Bruns : handige speler om erbij te hebben

Bel Hassani : gok

Sierhuis : gok , als hij de ere niet aan kan ben je de lul

Gladon: Ere ervaring , maar niet iemand die bekend staat om zijn hoog scorend vermogen

El Hankouri : Gok , maakt niet het verschil

Ko Itakura : Ookal heb je 1 japanner in de selectie die lekker balt betekend dat niet dat al die exotische spelers een aanwinst zijn ( dat heeft VVV Venlo ook bijna genekt door buitenlandse ¨talenten¨ te halen in de tijd van Honda )

Paniek daar in Groningen dus

0    
Dun Diëe

De reden waarom vuurwerk verboden is, is dezelfde als dat waarom glas in stadions bijvoorbeeld verboden is. Een klein ongelukje kan grote gevolgen hebben. De vergelijking met auto's gaat wat mij betreft mank. Dat is noodzakelijk transport, heeft weinig met een plezierproduct als vuurwerk te maken. De vergelijking met alcohol is wat dat betreft beter. Maar het is dan ook zo dat een barman een beschonken iemand eigenlijk niet meer mag bijschenken. Niet dat dat vaak gebeurt, maar dat is een ander verhaal.

Kortom, ik ben het welet tombola eens. Er wordt niet gekeken naar degenen die verantwoordelijkheid over de grote groepen mensen hebben. Zeker met de groeiende aanspraakelijkheidscultuur.

0    
Beest

@de scout

Bruns oke
Sierhuis zelfs in jong ajax nog niks bewezen
Gladion : Bruns heeft verteld dat gladon vrij was, dus een nieuwe speler verteld even wie vrij is

Die Japanner is gehaald om doan tevreden te houden. Niemand heeft hem live gezien.

Ja ik ben echt zo jaloers...

0    
Oldskool

Ik dacht dat vuurwerk al verboden was in het stadion.
Er zijn bij NAC supporters opgepakt voor wat (legaal gekochte) rook bij het Hoekske etc

Dus is gewoon non-nieuws. Stoer doen.

Eredivisie moet iets melden toch. Van Praag een succesje gunnen en beetje afleiden van het feit dat ze werkelijk nergens overeenstemming over hebben bereikt.

Bestuurders die een probleem aanpakken dat er niet is om hun bestaanrecht te bewijzen.
De supporter is dan altijd een dankbaar onderwerp.

0    
Chris W.M.

Aanvullend op Breda-Loyal:

Kaj Sierhuis: Heeft in 16 wedstrijden in de KKD voor Jong Ajax 4 x gescoord. Niet bepaald een indrukwekkend moyenne.
Bel Hassani: Onzeker. In anderhalf seizoen slechts 19 wedstrijden gespeeld. Kan even duren voordat hij wedstrijdfit is, wellicht na een maand of anderhalf kan hij van waarde worden. Maar speelt op dezelfde plek als Bruns, dus 1 van de 2 zal niet spelen lijkt me.
Ko Itakura: Geen idee. Zal tijd nodig hebben te acclimatiseren in NL, gok dat dit pas volgend seizoen een basisspeler zal worden.
Paul Gladon: Onzeker. In 56 wedstrijden op Eredivisie niveau slechts 10 keer gescoord. Leuke pinchhitter, maar meer ook niet.
Mo El Hankouri: Onzeker. 1 seizoen Eredivisie in de benen bij de zusjes. In 21 potjes niet gescoord en slechts 3 assists. Gemiddelde speeltijd per wedstrijd: 58 minuten. Is dus vaak voortijdig naar de kant gehaald, wat je niet doet als je de beste van het veld bent.

In mijn ogen ( persoonlijke smaak dus ) is Gladon minder dan te Vrede, en El Hankouri minder dan Korte. Bel Hassani in goede doen vergelijkbaar met Fernandes in goede doen, Sierhuis vergelijkbaar of iets beter dan van Hooijdonk? Al met al een hoop spelers die misschien wel mee kunnen met het huidige niveau van Groningen, maar niet het niveau enorm omhoog krikken. Dus of je daar dan zoveel geld aan uit moet geven? Alleen Bruns voegt iets toe.

0    
Fan uit Zevenbergen

Ik verwacht zondag vuurwerk op hey veld

0    
Ik

Beter wat geduld en 3 goede aankopen dan luk raak halen en afwachten of het echt versterkingen zijn.

0    
Oosterhout NAC

Waar word er zaterdag getraind ??

0    
Gampel

Vuurwerk dat ‘boem’ zegt heeft niets te zoeken in een voetbalstadion. Als je het zelf niet vast kunt houden, gooi het dan ook niet naar een ander.
Een fakkel of een rookpot heeft daar niets mee te maken. Geen gevaar, geen gescheurde trommelvliezen of iets dergelijks.
Helaas wordt er bij ons nog steeds met zaken gegooid en dat moet stoppen.

0    
Andre

Van de aat. Dit is buiten categorie

0    
Ki Utsuri

Volgens BN de Stem wordt Henri van der Aat de nieuwe directeur.

0    
Beest

Van de aat nieuwe algemeen directeur. Oud ajax directeur. Klasse zet

0    
Los muchachos del Breda

Van der Aat, datit zou geweldig zijn!

0    
R. Burgundy

So we krijgen even een zwaargewicht als Algemeen Directeur. Die laat zich niet piepelen door lokale meningen en een 5e collone. Die staat daar op voorhand al mijlen ver boven met z'n netwerk en verdiensten. Laten we nou eens doorpakken! Deze club heeft zoveel mogelijkheden! Dat verdienen de supporters

0    
Jf

Dat zou een gouden greep kunnen zijn. Meneer van Aat !!

0    
Vlaai

Als dat nou eens waar is, klinkt goed!

0    
Nachoreca1

Als het klopt is dat een erg mooie en goede zet. Mag ook wel eens worden gezegd. Zwaar kaliber die de klappen van de zweep kent en een netwerk waar de meesten voorgangers nog niet van mogen dromen.

0    
076

Zou vd Aat willen weten wie Dwerg en John de Leeuw zijn. Ben benieuwd.

0    
NAC4Ever

Ik wacht nog wel even af hoe van Aat (als het waar is) het gaat doen. Maar tot nu toe klinkt het goed.

0    
Breda

Bijzonder. Directeur van wereldwijd ledboarding bedrijf. Woont in Madrid. Komt naar NAC. Want?

Dit lijkt mij onderdeel van iets groters. (Overname?)

0    
Arie

Bij ons is er nog nooit een fakkel richting veld of uitvak gegooid zover ik me kan herinneren. Toch zijn wij de enige club die met een geheel leeg stadion werd bestraft. Ook voor zover ik me kan herinneren.
Ga er gewoon fatsoenlijk mee om en het is geweldig mooi.

0    
Optimist

Mijn hele leven ben ik apetrots geweest dat ik NAC supporter ben, maar tegenwoordig wordt het steeds meer iets om me voor te schamen, dankzij de invloed van sociale media en in het bijzonder trollen die ook op deze site hun leugens verkopen en de sfeer in negatieve zin bepalen. Vroeger was de NAC cultuur juist positief.

On topic; ze willen zo veel mogelijk minderjarige first time offenders, omdat anders de continuïteit van het gevangeniswezen in gevaar komt. Daarom worden er met oudjaar ieder jaar letterlijk duizenden kinderen opgepakt, die hun rotjes te vroeg afsteken -die krijgen een taakstraf en een strafblad- en worden voetbal supporters gecriminaliseerd, tot groot genoegen van eerder genoemde trollen en leugenaars.

0    
scheppioni

Er boven staan optimist, NAC zit in je bloed !!
Altijd trots op onze club !!!

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja