Go to Top

Duarte: “NAC helpen te promoveren”

Duarte: “NAC helpen te promoveren”

Zes minuten voor het sluiten van de markt kwam Lerin Duarte de Stadionstraat ingescheurd en twee minuten later stond zijn handtekening op papier onder een contract dat hem voor een half jaar aan ons NAC verbindt.

Een verrassing uit de hoge hoed en een beste actie van NAC om een dergelijke speler naar de Juup te trekken. Meerderen vonden dit ook en dit werd dan ook zo her en der met wat neerkijkende jaloezie ontvangen. Vandaag arriveerde hij op het trainingsveld van Bredanello. morgen traint hij voor het eerst mee en maakt misschien vrijdag zijn eerste minuten in het GeelZwart, maar niet vanaf de basis: “Vrijdag tegen FC Dordrecht zal ik nog niet starten, maar hopelijk kan ik dan wel invallen.”

Op de valreep kwam hij dus binnen bij NAC. Dat had te maken met een aantal factoren, waaruit blijkt dat NAC (logischerwijs) niet zijn allereerste keuze was: “Ik wilde het liefst in de eredivisie spelen, maar alle clubs bleken vol te zitten. Daarnaast speelde er nog iets voor het buitenland, daarom moest ik even afwachten.” Duarte heeft nog anderhalf jaar een contract bij Ajax. het zag er echter niet naar uit dat hij de komende tijd veel aan spelen toe zou komen bij de nummer 2 van Nederland en dat zag hij niet zitten. Daarom besloot hij voor NAC te kiezen: “NAC helpt mij en ik help NAC. Ik ben gehaald als middenvelder. Dat is de positie waar ik het beste tot mijn recht kom. Ik wil hier weer speelminuten gaan maken en NAC helpen te promoveren naar de eredivisie.”

Lerin, nogmaals welkom en succes bij de Parel van het Zuiden, geen Fernandeziaanse praktijken en dat we elkaar maar goed kunnen helpen!

Bron: B-Side Rats, BN/De Stem

52 Reacties op "Duarte: “NAC helpen te promoveren”"

 • Henri
  2 februari, 2016 - 19:01

  Nu is het ook duidelijk waarom dit de laatste transfer van de transferwindow was. Duarte heeft echt tot het allerlaatste moment gewacht of er geen andere mogelijkheden waren die hij overduidelijk zwaar prefereerde.

  0

  0
 • Brakje
  2 februari, 2016 - 19:09

  Niet meteen zo negatief. Hij kan uitgroeien tot een held bij NAC en dan alsnog een mooie transfer maken. Dit zou juist motiverend moeten werken lijkt me.

  0

  0
 • H.K.
  2 februari, 2016 - 19:15

  Hmm NAC was dus helemaal niet wat hij ambieerde. Nu maar hopen dat hij wel alles wil geven. Heeft toch nog 1.5 jr contract bij 020. Ben benieuwd of hij echt wat exrras jan toevoegen. Waarschijnlijk wel stuk beter dan Suk.

  0

  0
 • Rattartar
  2 februari, 2016 - 19:19

  Ler (mag ik Ler zeggen?),
  hopen dat je een geweldige tijd tegemoet gaat. Dat we over een half jaar samen feestend op de Grote Markt staan. Haal het beste uit jezelf! Hard werken, dan komt alles goed.

  0

  0
 • RV
  2 februari, 2016 - 19:19

  Dat is toch logisch dat een speler wacht.
  Zowel vanuit sportief als financieel oogpunt.
  Blijkbaar zijn er nog steeds mensen die denken dat men van ver buiten Breda positief naar onze club kijkt.
  Geloof me dat is echt al jaren niet meer. Je moet het maar willen als speler om hier in de JL te gaan spelen.
  De druk is hoog en zo’n Duarte kan alleen maar tegenvallen.

  Als Duarte echt op het middenveld moet gaan spelen kan ik me niet anders indenken dan dat we naar 4-4-2 gaan. Duarte voor Suk lijkt me de meest logische keuze want ik vind Matic toch wel een meerwaarde voor dit NAC, was de enige die met Kenny met het mes tussen de tanden speelde afgelopen week.

  Of onze Turkse huurling moet echt als back-up gehaald zijn en/of de concurrentie aan gaan met Ars.
  4-3-3 is wat mij betreft ook nog steeds prima maar stop dan met Lazic en geef Verbeek vertrouwen.
  Verbeek is niet in vorm maar Lazic kan toch echt niet op die positie. Geef zo’n Verbeek dan gewoon alle vertrouwen als hij niet veel slechter is als Lazic.

  0

  0
 • Jamie
  2 februari, 2016 - 19:20

  Als je contractspeler bent bij Ajax, is het vrij logisch dat NAC, uitkomend in de Juup, niet je eerste keuze is. Als je dat niet begrijpt moet je wel echt even je geel-zwarte bril afzetten..

  Voor NAC is dit een soort ‘buitenkansje’, het zegt genoeg dat wij aan de andere kant spelers van Excelsior moeten huren..

  Dat is nou eenmaal de stand van zaken op dit moment!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  2 februari, 2016 - 19:22

  Zon speler heb je gewoon nodig jammer dat Maaskant dat niet gezien heeft en dijkhuizen wel. Zegt genoeg denk ik over inzicht in spelers en selectie. Ik heb namelijk al de wedstrijden nog geen steekbal of slimme pass gezien deze jongen heeft dat zeker en een passeer beweging.

  0

  0
 • denker
  2 februari, 2016 - 19:28

  volgend seizoen 20 nieuwe spelers nodig kan niet bedenken wie er einde van het seizoen nog is? huurlingen allemaal weg spelers die nu gepasseerd worden weg en eigen spelers zoals seuntjes , van der weg uit eigen opleiding krijgen voorlopig geen contract aanbiedingen dus gaan ook weg . Ik dacht dat we met de nieuwe mensen aan het roer aan de lange termijn gingen denken en dacht ook dat nieuwe spelers aan bepaalde voorwaarden moesten voldoen zodat we niet net als vorig jaar spelers hebben die eerst paar maanden nodig hebben om fit te zijn of ritme hebben ?

  0

  0
 • B.
  2 februari, 2016 - 19:37

  Leuk al die nieuwkomers met bijbehorende hosanna stemming maar feit is gewoon dat Sparta op 10 punten kan komen. En nacompetitie? Al die versterkingen in de winterstop vorig jaar zouden er toch ook voor zorgen dat we met 2 vingers in de neus door de nacompetitie zouden komen want daar hadden we toch echt teveel kwaliteit voor, we hebben het gezien. Maargoed de wonderen zijn de wereld nog niet uit…..

  0

  0
 • Balletje
  2 februari, 2016 - 19:45

  Wat ik lees is dat die jongen heel erg graag voetbalt. En dat hij gewacht heeft is niet meer dan logisch.
  We gaan het zien, en wat als NAC wel weer in de ere gaat spelen? Dan blijven de helden van deze laatste maanden!

  0

  0
 • am
  2 februari, 2016 - 19:48

  Mensen die hem op de plek van Suk zetten wil ik eraan herinneren dat die er toch al 7 heeft ingelegd. Bovendien zal ook hij eerst zijn plek moeten verdienen. In ieder geval welkom!

  0

  0
 • Nac1976
  2 februari, 2016 - 19:55

  RV ….Verbeek voor Lazic. Met Lazic hebben we meer punten behaald dan met verbeek in al die jaren. Ik zou Lazic gewoon de kans nog geven, om in zijn vorm te komen. En ook aanvallend belangrijk te zijn voor het team. ik ga niet na 2 mindere westrijden alles op een speler leggen. Laat de trainer maar beslissen…

  0

  0
 • Bredafun
  2 februari, 2016 - 19:57

  we hebben er n paar spelers die mij t gevoel geven om dit team te komen helpen, zodat die nieuwelingen hun eigen goed in de picture spelen, en tevens deze club terug naar de ere gaat brengen!
  hopen dat mn gevoel uit ga komen dan! :)
  Welcome in Breda!!

  0

  0
 • Wijgaannietopzij
  2 februari, 2016 - 20:09

  Met zijn allen achter de ploeg staan, wat de opstelling ook is. Laat de trainer kiezen, die ziet ze dagelijks trainen en spelen. En gaan voor de promotie.

  En ik zeg ook : laat Lazic en Matic der maar in.

  0

  0
 • TheBeek
  2 februari, 2016 - 20:13

  Eindelijk iemand met voetballend en creatief vermogen op het middenveld. Dat is wat nac naast een buitenspeler het hardst nodig had.

  Ik ben zeer gelukkig met zijn komst.

  Kanttekening is wel natuurlijk…..hoe fit is hij? wedstrijdritme ?aanpassen etc. etc. etc.

  0

  0
 • Balletje
  2 februari, 2016 - 20:23

  Misschien zie ik het verkeerd, maar alle keren dat ik hem heb bezig gezien is het vooral een teamspeler die durft te spelen en weet wanneer af te geven.

  0

  0
 • Brakje
  2 februari, 2016 - 20:33

  Waarom snappen mensen niet dat mensen huren om te promoveren JUIST lange termijn denken is? Je mag als je promoveert juist als een klein kind in een snoepwinkel staan. Daarnaast zijn er ook genoeg jongens die met NAC in de eredivisie verder willen. Als we in de juup blijven word het creatief denken.

  0

  0
 • SjorsNAC
  2 februari, 2016 - 20:41

  Ik ben echt benieuwd wie er straks op het middenveld staan, ik vind dat suk moet blijven, eindelijk zn draai gevonden, matic ook zeker erin.

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  2 februari, 2016 - 21:06

  Aangepaste versie, bijna carnaval dus daar gaat ie nog een keeerrrrrrrr:

  Lerin, Leruit, scoort een goal als ie maar wil.
  Als je EN AA CEE ziet spelen, staat Duarte nooit eens stil.
  Hij schiet ze zo naar binnen, want hij is nu goedgekeurd.
  En wordt straks ook zijn hart, geel en zwart gekleurd!

  0

  0
 • kopspion
  2 februari, 2016 - 21:18

  Beste mensen, Duarte is een pure linkspoot !!
  daar zal dus m.i. Suk niet voor moeten wijken….dan zou het eerder Matic zijn, toch ?
  ook ga ik er van uit dat Naah meer speeltijd zal gaan (moeten)? krijgen….
  daar van uit gaande zou het middenveld kunnen worden:
  Naah (rechts), of Suk
  Stam (controlerend) of Matic
  Duarte (links)
  evt. zou dan Seuntjens of Brands de nr. 10 positie kunnen innemen en met 2 spitsen gaan spelen !?
  als het 4-3-3 blijft voorin: Seuntjens-Ars-Unal
  Verder hoop ik echt dat Van Diermen ook links in het centrum achterin kan; op de plaats van Dingsdag dus (ik zie toch nog liever Pedro dan Dingsdag blijven staan hoor), dat zou onze routinier moeten zijn geworden, maar is voor mij toch echt de grootste miskoop van dit seizoen !!!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  2 februari, 2016 - 21:30

  Haha wat hebben mensen hier een voetbalverstand van een blinde zeg. Suk kom veeeel te veel te kort als je dat niet ziet reageer dan aub niet meer hier. 7 doelpunten zegt genoeg over de tegenstand af en toe maar heb je suk wel eens een bal aan zien nemen dan ben je 5 min verder. Alleen als Een blind paar de verkeerde ruimtes in lopen. Ben blij met duarte en die komt echt op de plek van suk

  0

  0
 • heksenketel
  2 februari, 2016 - 21:34

  De 3 versterkingen geven mij het gevoel dat we vol voor promotie gaan. Er is geïnvesteerd in de breedte en op plekken waar het nodig was. Daarnaast zijn de gekozen constructies (huren) slim omdat we hiermee geen financiële molensteen om onze nek hebben hangen. Kortom een brede selectie, waarmee we via de play-offs willen en ook kunnen promoveren. En wie weet hebben we mazzel omdat Sparta nog steken laat vallen.

  Het voelt voor mij wel als verantwoord. Als we promoveren opent dat meteen allerlei mogelijkheden qua spelers. Mochten we niet promoveren dan hebben we natuurlijk een groot vraagstuk, maar dan hebben we in financiële zin onze handen redelijk vrij.

  0

  0
 • Toontje
  2 februari, 2016 - 21:41

  Kunnen we het nog halen?

  Jelle

  Stam Pedro v..Diermen v.d.Weg

  Suk Matic Duarte

  Seuntjes Unal Ars

  Bank: met Mulder Gorter Dingsdag Naah Brands Verbeek

  0

  0
 • 076-G
  2 februari, 2016 - 21:49

  @Toontje

  Een selectie waar je U tegen zegt….. Een selectie wat toch echt hoort in de Eredivisie..

  We zullen het zien ;-) COMONN NAC!

  0

  0
 • Peer11
  2 februari, 2016 - 21:59

  Hij zegt wat mij betreft niks verkeerds. Een sportman streeft altijd het hoogst haalbare na. Lukt dat niet, dan kies je het beste alternatief. Dat is in dit geval NAC, de jupiler league club. Als hij zich in de kijker kan spelen, kan hij volgend seizoen wel naar een eredivisie of buitenlandse club. Win win dus. Marcellis is een goed voorbeeld van hoe snel het kan gaan.

  0

  0
 • ome cor
  2 februari, 2016 - 22:18

  Ik val van m’n stoel….
  Toontje……..je stelt Kenny op !!!
  Zit je op dinsdag al aan de ouwe klare ?

  0

  0
 • Toontje
  2 februari, 2016 - 23:00

  Cor

  Kan idd ook nog Lazic (zeer zwak laatste wedstrijden) zijn of zelfs Dingsdag en Gorter maar zelfs op de training valt dat tegen laat staan onder druk. Donny is fysiek veel minder en als Kenny zijn domme verdedigende fouten voortaan “vergeet” is het goed….al blijf ik erbij dat hij net als vele anderen niet in de eredivisie thuishoort. (-76G!!!)….maar dat is nog heel ver weg….maar hoop doet toch leven.
  Suk heeft een behoorlijke eerste seizoenshelft afgeleverd, niet gelijk afschrijven.
  Stam blijft beter van achteruit

  0

  0
 • Tom Smits
  2 februari, 2016 - 23:15

  Jelle

  Mulder Van Diermen Pedro VD Weg

  Stam

  Seuntjes. Verbeek

  Duarte

  Unal Ars

  Reserves
  Brands
  Lazic
  Suk
  Matic
  Naah
  Gorter
  Dingsdag
  Damen
  Bohrassasar
  Robinsson
  Uiteindelijk over een aantal weken hoop ik dat dit het elftal gaat worden als iedereen fit is wervergunningen rond zijn en hebben we een sterke bank en hoop ik dat het gaat lopen.

  0

  0
 • Ab
  2 februari, 2016 - 23:23

  Elftal

  ———————————Jelle———————————-

  Mulder————-Pedro———Kevin—————–Kenny

  Mats——–Suk—————————Matic———Duarte

  ————————–Sjoerd—-Unal—————————-

  Reserves:

  Andries
  Ronnie
  Lazic
  Gorter
  Brands
  Verbeek
  Divine

  Tribune:
  Kazanci
  Damen
  Meijers
  Robinson
  Hakim
  Dingsdag

  0

  0
 • DM
  2 februari, 2016 - 23:40

  Word voorzichtig wel blij van het binnenhalen van deze speler!

  0

  0
 • Brakje076
  2 februari, 2016 - 23:55

  Nu heb ik er helemaal geen verstand van. Maar hier zou ik blijer van worden:

  ——————————Jelle———————————-
  Stam————-Pedro———van Driemen——-Vd Weg
  Seuntjens——–Brands——–Duarte————-Verbeek
  ————————–Ars—-Unal——————————-

  Wat vinden jullie hiervan?

  0

  0
 • Barry
  3 februari, 2016 - 00:19

  Duarte is geen 10. Duarte is een loper, een betere versie van Matic of Suk. Een buitenkansje dat Ajax hem aangeboden heeft. Dit heeft niks te maken met wat de selectie nodig had qua karakter of type speler. Dit heeft niks met scouting of beleid te maken. Maar ondanks dat nog steeds een aanwinst!

  0

  0
 • Dutchbird
  3 februari, 2016 - 01:45

  eej @henri (eerste post) wa zoude gij zelluf doen?

  0

  0
 • Donadoni
  3 februari, 2016 - 07:47

  AB, waar heb je naah verstopt??

  Bsiderats mannen, ga een s heel.snel ajb op zoektocht naar de ware blessure van afwezigheid van Stam? Geblesseerd, wel of niet op trainingen?!?!?

  0

  0
 • nicknac
  3 februari, 2016 - 08:20

  @brakje076

  Als je deze opstelling noemt snap je er vrij weinig van NAC heeft Stam, Matic en Suk op dit moment gewoon nodig en jij zet alleen maar aanvallende middenvelders neer

  0

  0
 • maikel
  3 februari, 2016 - 08:30

  Ten Rouwelaar

  Stam. Dingsdag. Pedro. Gorter

  Naah. Brands. Duarte. Matic

  Ars. Unal.

  0

  0
 • 0161 rijen
  3 februari, 2016 - 09:02

  Ten rouwelaar

  Mulder. Pedro van diermen Kenny

  Stam

  Naah Duarte

  Seuntjens

  Ars. Unal

  0

  0
 • maarten
  3 februari, 2016 - 09:24

  Klinkt inderdaad als Fernandez. Spelers met weinig zelfreflectie, je ziet ze steeds meer. Fernandez is einde carriere zo ook Sarpong, De Zeeuw. Ze vonden zich allemaal te goed voor ons NAC. Duarte loopt parralel qua sportieve carriere. Als hij het niet maakt bij NAC dan voorzie ik het heel somber in voor hem. Daarna gaat hij nog naar de zandbak of Nieuw Zeeland, maar als je daar bent geweest dan kan je kicksen echt wel opbergen. Het is voor Duarte ook aanhaken of afhaken. Ik vraag me af of hij de ernst er ook in ziet.

  0

  0
 • kater88
  3 februari, 2016 - 09:35

  Ik zou Duarte ook voor Suk in de plaats zetten. Suk heeft inderdaad al 7x gescoord. Maar als we tegen tegenstanders moeten die met zijn 9en a 10en voor de goal gaan staan heb je er niks aan. Bijvoorbeeld afgelopen vrijdag. Bij elke inspeelpas niet hij kreeg heeft hij ongeveer 3 handelingen nodig om de bal onder controle te krijgen. In de kleine ruimte is dat fataal dan. We hebben gewoon iemand nodig die een snel 1 2tje kan maken met de spits of een keer zelf een actie maakt waardoor hij kan schieten of een steekpas kan geven.

  0

  0
 • Nacer
  3 februari, 2016 - 09:57

  Heb van bepaalde bronnen gehoord dat duarte eerst naar sparta had gebeld maar sparta had hem niet nodig zeiden ze..

  0

  0
 • Toontje
  3 februari, 2016 - 10:14

  Heeft Stam soms te horen gekregen dat hij zich weer op rechtsback moet richten en nu de kont tegen de krib gooit? Hij denkt werkelijk dat hij allesbepalend is? (het is maar een gerucht wat ik hoorde!!! maar waar rook is vuur)

  0

  0
 • F4
  3 februari, 2016 - 10:18

  @maarten

  Parallel?

  Sarpong, grootste talent uit de jeugdopleiding van Ajax geweest. Basisplaats veroverd in Ajax 1 en snel weer verloren. Enkele malen uitgeleend en te licht bevonden voor het vak profvoetballer. Goede stand-in voor NAC geweest, niks meer. Nu clubloos wegens zelfoverschatting.

  De Zeeuw, carrière gestaag opgebouwd. Via GAE en een sterk AZ, kampioen geworden met Ajax. Als basisspeler de halve finale van het WK gespeeld en de wedstrijd ordinair uitgeschopt. Ondervindt hij tot de dag van vandaag hinder van. Financieel onafhankelijk gespeeld door transfers naar Spartak Moskou en Anderlecht. Carrière als een nachtkaars uitgegaan door de complicaties van een schop door een Uruguayaanse boef.

  Fernandez, via Excelsior en Feyenoord eigenhandig PEC de beker bezorgd. Hoopte via transfervrije status een financiële klapper te maken. Niet geheel onlogisch overigens. Vergat zichzelf echt fit te houden en maakte alsnog enkele goals voor NAC.

  Drie verschillende verhalen, totaal niet te vergelijken. Duarte heeft zijn carrière goed opgebouwd via Sparta en Heracles. Speelde in Almelo de sterren van de hemel en is voor bijna drie miljoen naar Amsterdam gegaan. Werd in een Champions League wedstrijd tegen AC Milan verkozen tot man van de wedstrijd. Moest alleen te veel op zijn tenen lopen en grossierde in blessures. Uitgeleend aan Heerenveen geweest en verder elke dag netjes op de club geweest om te trainen. Pech gehad met doorbraak van oa Klaassen. Dat hij het sportieve en financiële plaatje naast elkaar legt en niet als eerste NAC uit zoekt is zijn goed recht. Jij gaat ook niet voor €1500,- werken als je ergens anders €10.000 vangt.

  0

  0
 • ouwe spionkop
  3 februari, 2016 - 10:21

  @Toontje wat ben je een onrustzaaier. Bah. Slaat helemaal nergens op wat je schrijft.

  0

  0
 • kinderkaartje
  3 februari, 2016 - 10:58

  @Nacer

  Goh. Heel spannend.

  Ik neem aan dat Duarte niet onder een NAC dekbed slaapt en geen posters van Gerard den Haan en Ad Krijnen op zijn slaapkamer heeft hangen.
  Tuurlijk heeft zijn zaakwaanemer alle opties geprobeerd en Duarte aangeboden bij diverse ere- en top jupiler league clubs. En waarschijnlijk ook nog een paar buitenlandse clubs.
  Niemand heeft gehapt, was bereid of in staat het gevraagde op tafel te leggen.

  En NAC wel. Daarom komt hij de rest van het seizoen bij ons ballen. De man wil spelen.

  0

  0
 • scheppioni
  3 februari, 2016 - 12:59

  Met Duarte zal het voetbal gehalte wel omhoog gaan en zal het geen fernadeztijd gaan worden BreDaN, zeker met Marinus als coach moet het toch steeds meer goed moeten komen, al begreep ik dat het afgelopen vrijdag niet best was, maar slechte wedstrijden winnen en we ………. ! HUP NAC, hup de nieuwe aanwinsten !

  0

  0
 • chrisje
  3 februari, 2016 - 18:20

  Wil de echte naccer opstaan nacer typt naam verkeerd en post onder meerdere nicknames , wat een stumper

  0

  0
 • Balletje
  3 februari, 2016 - 21:24

  Ik denk dat de 3 nieuwe moeten worden gezien als aanvulling. Vraag me alleen af wat er voor keeper gaat komen aan het eind van het seizoen.

  0

  0
 • De Dyslekt
  3 februari, 2016 - 22:48

  Kan duarte ook goede corners nemen?!?!

  0

  0
 • chris
  3 februari, 2016 - 23:08

  @ Brakje076

  Heb ff stukkie van je opstelling gebruikt, ging sneller ;-)

  Eindelijk;

  ——————————Jelle———————————-
  Lazic————-Pedro———van Diermen——-Vd Weg
  —————————–Stam———————————-
  –=—Seuntjens———————————-Duarte——–
  —————————-Brands———————————
  ————————Ars——–Unal—————————-

  Wat een elftal…

  0

  0
 • scheppioni
  4 februari, 2016 - 12:43

  @ chris
  Wel heel gevaarlijk in de omschakeling betreft Seuntjens en Duarte op die plek naar het defensieve, maar wanneer je met de linies(vooral de verdedigende) kort op elkaar speelt en de intensie hebt om van je goal af te voetballen, dan kan dit idd een prima eredivisie waardig elftal zijn. Ik hoop en denk dat Marinus met zijn voetballende gedachte hier ook in bij gaat dragen (gelukkig uiteindelijk weer, want ’t wurdt wer eens tied!)

  0

  0
 • am
  4 februari, 2016 - 13:24

  @Chris
  Lekker aanvallende opstelling, zou Mulder voor Lazic doen. Verder prima, zeker in thuiswedstrijden.
  Wordt tijd dat we de tegenstander onze wil opleggen!

  0

  0
 • chris
  7 februari, 2016 - 04:06

  Mooi man. Aanvallen! ;-)

  0

  0