Go to Top

Garcia: “Wát een fantastische club is NAC”

Garcia: “Wát een fantastische club is NAC”

Manu Garcia is dolblij dat hij ook komend seizoen voor NAC voetbalt. De kleine Spanjaard kwam afgelopen winter, na een mislukt avontuur bij Alaves, over van Manchester City, was bepalend en werd verliefd op NAC en Breda. Hij wilde deze zomer dan ook maar één ding: nog een jaar in het Geel en Zwart voetballen. Voetbal International zocht hem op. 

Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling dat Garcia afgelopen seizoen in Breda zou spelen. Manchester City stalde de Spanjaard in zijn thuisland bij Alaves, waar hij ervaring op moest doen. Dat liep echter wat anders dan gepland. Garcia kwam niet aan spelen toe en dus zocht hij contact met Manchester: “Na een paar maanden heb ik City gebeld, en gezegd: Wat gaat er mis? Ik werk hard, maar krijg geen kans. Als er in november niets is veranderd hier, dan moet ik misschien ergens anders gaan kijken voor speelminuten. En toen kwam NAC in beeld. Ik kende de club en de stad al een beetje, dankzij video’s die ze ons bij City hadden laten zien. Ook vanwege de goede prestaties van Enes Ünal hier had ik geen enkele twijfel: ik moest naar NAC.”

Bij NAC klikte het meteen. Garcia maakte vanaf de eerste minuut indruk als aanvallende middenvelder. Het was wel even wennen om opeens weer volle bak te moeten: “Zeker de eerste twee, drie wedstrijden speelde ik erg goed. Maar daarna kreeg ik fysiek wat problemen. Ik had een half jaar zo goed als niet gespeeld, dus op een gegeven moment was ik letterlijk ziek na wedstrijden. Dan had ik negentig minuten alles gegeven, maar bij thuiskomst voelde ik me misselijk en kon ik geen hap door mijn keel krijgen. Een paar keer heb ik zelfs moeten overgeven, mijn lichaam was het niet meer gewend om zo’n inspanning te leveren.”

Uiteindelijk leidde de samenwerking tot de ultieme ontknoping: promotie naar de Eredivisie. Garcia dreigde het feest te missen, omdat hij niet kon plassen bij de dopingcontrole: “Hans Smulders en een van de fysio’s waren bij me, terwijl we steeds foto’s en video’s van het feest toegestuurd kregen. Ik werd gek. De wedstrijd was om half zeven afgelopen, maar uiteindelijk lukte me het pas om half tien om te plassen. Maar toen ik om half elf in Breda was, stonden de fans en mijn ploeggenoten nog op me te wachten op P5. Dat was voor mij een volgende bevestiging: wát een fantastische club is NAC.”

Hij wilde dan ook niets liever dan nog een jaar bij NAC spelen: “Het is niet zo dat ik bij City heb geëist dat ik terug moest naar NAC, maar het was absoluut mijn eerste keuze. Hier voel ik me goed, welkom en gelukkig. In de stad, maar zeker op het veld. Wat dat gevoel is? Moeilijk uit te leggen. Maar neem bijvoorbeeld die thuiswedstrijd tegen NEC. We speelden slecht, zij zetten ons onder druk, en na een uur spelen begonnen we ook nog eens vermoeid te raken. We kwamen er totaal niet meer uit. Maar waar fans van de meeste clubs dan achterover zouden gaan leunen en rustig zouden hopen dat het 0-0 blijft, gingen die van ons steeds harder en harder zingen. Dat is toch bizar? Ik hoorde weleens dat mensen zeiden: Het is niet normaal dat er in de Jupiler League gewoon 14 duizend, 15 duizend, 16 duizend fans zitten. Maar geloof me: wat er die middag gebeurde in ons stadion, is op geen enkel niveau normaal.”

Komend seizoen mag hij zijn kunsten vertonen in de Eredivisie, toch een ander niveau dan de Jupiler League. Zorgen maakt Garcia zich niet: “Als ik er móést staan, dan stond ik er. Dat geeft me vertrouwen voor komend seizoen. Het wordt een mooi jaar.”

Bron: B-Side Rats, VI

34 Reacties op "Garcia: “Wát een fantastische club is NAC”"

 • XaviBreda
  13 juli, 2017 - 13:17

  Mooie vent! Succes Manu! Laat je voeten maar weer spreken komend seizoen :-D

  62

  0
 • F7
  13 juli, 2017 - 13:19

  Succes Manu,
  Laten we hopen dat we ook komend seizoen zo van elkaar mogen genieten! Ben blij dat je er dit jaar weer bij bent!

  32

  0
 • Jurgen
  13 juli, 2017 - 13:20

  Wereldgozer als hij ooit de top haalt dan wordt het ook een MIster NAC.
  Goud hart

  35

  0
 • H.V.M.
  13 juli, 2017 - 13:23

  Deze jongen is goud waard!
  Voelt zich uitstekend thuis in het mooie Breda en wordt door alles en iedereen die NAC een warm hart toedraagt op handen en voeten gedragen.
  García gaat dit seizoen de verrassing in de Eredivisie worden!

  40

  0
 • RaraNAC
  13 juli, 2017 - 13:27

  Komt er nog een ouderwets dvdtje met de volledige wedstrijden?
  Tevens een mooie compilatie van het kampioensfeest?
  Die paar filmpjes van YouTube kan ik inmiddels dromen ;)

  24

  2
 • Kinderkaartje
  13 juli, 2017 - 13:30

  Deliefde is wederzijds, Manu!

  Uno de nosotros !!!

  19

  0
 • NACBredaHB
  13 juli, 2017 - 13:50

  @RaraNAC
  Volgens mij was NAC hiermee bezig.

  10

  0
 • Eddie_V
  13 juli, 2017 - 13:59

  kippenvel.

  9

  0
 • gaoperd
  13 juli, 2017 - 14:05

  wij wisten al langer dat NAC een fantastische club is :-)

  14

  1
 • TpT
  13 juli, 2017 - 14:06

  Manu Garcia… Wat een held!

  5

  0
 • Nacir
  13 juli, 2017 - 14:09

  De wedstrijd NAC NEC zou ik graag voor de sfeer negentig minuten willen zien. Zou leuk zijn ipv die karige samenvatting op jouwbuis.

  20

  1
 • Dreman
  13 juli, 2017 - 14:14

  TRANSFERS Na OH Leuven toont ook Roda JC belangstelling voor Jorn Vancamp. De jonge spits verkiest een uitleenbeurt deze Nederlandse club boven één naar de club uit 1B.

  Paars-wit wil de spits voor één seizoen verhuren zonder aankoopoptie. Vancamp hoopt eerstdaags zijn nieuwe club te kennen.

  Bron: Het Laatste Nieuws (HML)

  Ja hoor.Hij gaat naar ander geel/zwart.
  Erg jammer.

  0

  11
 • die ne gast
  13 juli, 2017 - 14:31

  Garcia is een ‘heul goed speulerke’ en past goed bij NAC, maar we mogen ook geen wonderen van hem verwachten. Er zullen genoeg wedstrijden zijn, waarin hij compleet onzichtbaar zal zijn en niet in de wedstrijd zal zitten. Ook dan zullen we hem en het team moeten steunen, net als NEC thuis.

  @Dreman
  Vancamp lijkt mij verder in zijn ontwikkeling dan Ambrose (komt ook door het blessureleed van Ambrose).
  Als Vancamp naar Roda gaat, dan hoop ik toch dat hij (veel) minder gaat scoren dan Ambrose, anders heeft Smulders het weer gedaan hier…

  4

  18
 • D
  13 juli, 2017 - 14:37

  @Nacir

  Achteraf kan toch wel gesteld worden dat de wedstrijd NAC-NEC een van mijn meest legendarische is uit mijn 10 jarige NAC geschiedenis. In het rijtje tegen de nerds met Pierre, Ajax in de beker, Feyenoord uit in de play offs etc. En zou deze heel graag nog een keer in volle 90 minuten willen beleven door hem bijvoorbeeld op DVD te kopen. Is het een idee om hier achteraan te gaan bij NAC? @bsiderats?

  17

  0
 • Antwerpse Naccer
  13 juli, 2017 - 14:38

  Mooi toch als je dit leest en je nog altijd kippenvel overal krijgt als je terug denkt aan dat moment bij NAC-NEC rond de 60ste minuut en iedereen er vol achter ging staan! Genieten!

  19

  0
 • PeterB52
  13 juli, 2017 - 15:16

  NAC Nec volledige wedstrijd terug te zien via deze link vrienden

  https://vid.me/1Ync

  26

  0
 • Houtzager
  13 juli, 2017 - 15:38

  Manu geweldig ventje! Ambassadeur voor de club. Hij werd bij zijn entree bij NAC genoemd als oogappeltje van Pep. Dat snap ik. Stond er direct waar anderen tijd nodig hadden om zich aan te passen. Toppertje!

  11

  0
 • ennaojseejer
  13 juli, 2017 - 15:50

  @PeterB52
  superlink. Kippenvel bij het zingen van “overal waar we komen”de eerste minuten. Wat een legendarisch wedstrijd!

  6

  0
 • Kinderkaartje
  13 juli, 2017 - 15:57

  Nou bedankt, hoor PeterB52. Dar ben ik mooi klaar mee

  Zit ik vanavond weer een hele avond met een pot bier achter de PC. ;-)

  10

  1
 • NAC4Ever
  13 juli, 2017 - 16:01

  @PeterB52
  Bedankt! Ga ik zeker een keer kijken.

  Garcia kan gewoon goed mee in de Eredivisie! Ik hoop alleen wel dat hij vaker op goal gaat schieten (en daaruit dan dus ook scoort). Maar hij is nog jong dus dat kan nog komen.

  Ik ben in ieder geval blij dat hij ook dit seizoen weer bij ons speelt!
  Hup Garcia, hup NAC!

  5

  0
 • Arie
  13 juli, 2017 - 16:08

  PeterB52, meteen aangeslingerd, dank!

  6

  0
 • ennaojseejer
  13 juli, 2017 - 16:15

  Minpuntje: als ik m wil downloaden met een addon via Firefox krijg ik alleen geen geluid

  0

  0
 • kopspion
  13 juli, 2017 - 16:49

  en wát een ambassadeur hebben wij in Manu Garcia !!
  ik droom nu dat City zijn contract aan het eind van het seizoen niet verlengd en dat Manu hier blijft…..

  8

  1
 • Rbull
  13 juli, 2017 - 17:14

  Druk aan het werk met de wedstrijd op de achtergrond.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  13 juli, 2017 - 17:30

  Schitterend, zo’n reactie van Garcia.
  NAC is één grote familie van spelers, supporters en (toenemend aantal) sponsors.

  3

  0
 • Mike L.
  13 juli, 2017 - 17:34

  Na Lurling heb ik niemand meer bij NAC gezien die mij zo kon betoveren, totdat hij de 2-2 maakte thuis tegen jong Ajax. Dat gevoel vergeet ik nooit meer, eindelijk iemand die mij weer naar het stadion trekt naast bier en sfeer!! Dat wordt genieten dit seizoen.

  4

  0
 • Noni
  13 juli, 2017 - 17:36

  @ ennaojseejer

  Klik op “more” en dan “download file”,
  kan je hem zo downloaden zonder dat je een addon nodig hebt.

  0

  0
 • Dutchbird
  13 juli, 2017 - 17:54

  Manu is ongelooflijk blij met de NAC supporters en die zijn ongelooflijk blij met Manu Garcia. Mooier kan niet. We gaan weer flink voor je zingen Manu.

  10

  -1
 • ome cor
  13 juli, 2017 - 20:01

  Manu is een goeie jongen en een waardevolle speler. Ik hoop dat we daar ook op Eredivisie niveau veel van mogen genieten en dat hij een aandeel heeft in een mooie prestatie met NAC.
  Daarnaast is hij naar talenten van City een wandelend reclamebord en niet omdat iemand hem dat influistert maar omdat hij het echt zo ervaren heeft en van de club is gaan houden.

  Wat dat betreft doen we toch iets heel goed in Breda, want ook Brondeel en vooral Dessers verklaarde de liefde aan NAC ondanks hun vertrek hier.
  Dat Manu niet tot zijn voetbalpensioen in Breda zal blijven zal voor niemand een verrassing zijn. Die jongen wil door groeien en wie weet staat er straks een mooie club ergens in Europa voor hem klaar.
  Laten wij dan hopen dat hij zichzelf zo goed verkoopt door met NAC iets bijzonders neer te zetten. Dan hebben we er allemaal wat aan.

  Maar eerst een seizoen lang genieten van Manu Garcia !

  5

  1
 • scheppioni
  13 juli, 2017 - 20:14

  Fantastische spelers voetballen bij onze fantastische club !!
  HUP NAC, MET MANU GARCIA !

  3

  1
 • Stoney
  13 juli, 2017 - 20:50

  @peterb52 relaxed bedankt ga ik gelijk kijken 👍

  4

  0
 • Leon Vervoort
  13 juli, 2017 - 22:08

  @peterb52 , bedankt !!! ondanks de hitte hier in zuid Spanje kreeg ik toch weer kippenvel…….om nooit te vergeten, fantastische aanhang die NACfans!!

  3

  0
 • Geel/Zwart
  13 juli, 2017 - 23:33

  Zo’n reactie van García is toch onbetaalbaar.. Hij heeft van minuut 1 dat hij het geel/zwart droeg trots uitgestraald hier te spelen. Het verhaal over zijn beleving is dan ook prachtig om te lezen. Hoe zo iemand meeleeft in onze sfeer en support..

  Laten we hem een warm welkom geven in de eerste thuiswedstrijd!

  Kritische noot: hele complete speler met veel spelinzicht, tactiek en een goede pass. Van mij mag hij nog wat meer op de goal schieten en af en toe een goal meepikken om een nog completere speler te worden. Hij is nog jong, dus hopelijk gaan we nog veel van hem zien in de toekomst

  4

  0
 • Granada CF
  14 juli, 2017 - 10:57

  Die gaat nog ver komen. En later kunnen wij zeggen: “die heeft bij ons gebald!”

  Hup NAC en hala Breda

  2

  0