Wij gaan niet opzij

Bod NAC op stadion laat op zich wachten

NAC heeft nog altijd geen concreet bod voor de koop van het Rat Verlegh Stadion bij de Gemeente Breda neergelegd. De club heeft tot 31 mei het exclusieve recht het stadion te kopen. NAC heeft vooralsnog alleen in hoofdlijnen aangegeven hoe de club de koop ziet, zo vertelt Joost van Mierlo desgevraagd aan BN DeStem.
Eind februari stelde NAC nog dat het binnen een maand een concreet voorstel zou doen, maar dat duurt allemaal toch wat langer dan gedacht. Dat heeft volgens Joost van Mierlo, die zich namens NAC bezighoudt met het dossier, allereerst te maken met het feit dat er een nieuwe directeur is: "Die wilden we er graag bij betrekken." Daarnaast is er nog geen definitieve overeenstemming met alle benodigde partijen: "Financiers willen precies weten wat ze kopen en tegen welke voorwaarden, maar daar moeten we het dan wel eerst over eens zijn met de gemeente." Of en wanneer alles precies rond zal zijn, is vooralsnog onduidelijk. Als er straks een concreet bod ligt, hebben NAC en de gemeente drie maanden de tijd om de koop definitief te maken. Er zal hoe dan ook eerst gesproken moeten worden: "Ik heb bij de gemeente op hoofdlijnen aangeven hoe wij de overname zien. Daar gaan we binnenkort over praten."

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Vorig bericht
Column: We leven nog?! 51 reacties
Volgend bericht
'Groep supporters wil club kopen' 219 reacties
Terug naar overzicht
87 Reacties
0   0  
Van "taajlaand

Zal eerst nog even onderhandeld moeten worden i.v.m het scorebord wat stuk is.
Zal een aanzienlijke korting opleveren denk....

0   0  
Breda

Ach er zijn straks 17 aandeelhouders die dat stadion wel kunnen kopen en aan NAC schenken. Want zoals Blanco schrijft:

“De kleinere aandeelhouders stellen immers dat ze niet aan zichzelf maar in het groter geheel aan NAC denken.”

De mannen die voor een goede rente en een hoop privileges bij mommers instapten en nooit hebben bijgestort. (Op 1 na).

0   0  
Sp1

Mijn inziens moet NAC kijken naar een andere locatie, een locatie waar de jeugd en het eerste ook kunnen trainen.
Stadion is van 1995 en heeft nu echt een renovatie nodig, kosten die dan weer voor NAC zijn. Neem daarbij het feit dat je niet het hele stadion koopt en je nooit volledig eigenaar word met de grond er omheen.

0   0  
Theoden King

@sp1
Dat zou het allermooiste zijn. Weg met die karakterloze schoenendoos naar voorbeeld van fortuna shittard op een desolate plek langs het spoor.

NAC club van de stad? Dan een stadion op het voormalige CSM-terrein met de hoofdingang aan centrumzijde.

0   0  
Sp1

Zat meer te denken aan de kant van Princenhage.. Net voor het viaduct naar Effen... Maar dat is meer eigenbelang ;)

0   0  
Los Pollos Hermanos

Breda

Je lult uit je nek haha. Van de +-20 kleine aandeelhouders, heeft minstens de helft extra geld ingelegd. De één wat meer dan de ander.

Daarom zijn het juist ZIJ die zo mekkeren om verwatering van hun aandelenportefeuille. En niet, zoals de meeste hier je graag doen geloven, "De grote drie".

0   0  
Nacman

Men wacht wat de nieuwe eigenaar wil

0   0  
Robert

Mee eens , deze inbreng getuigd van visie en de feiten durven te plaatsen in een aanmerkelijk toepasselijkere setting.

Breda zou als locatie die al 100 jaar een voetbalclub in huis heeft waarmee het gemoed en het wel en wee van de Brede Aa Naars een ongekend trouwhartig verbond kennen , het epicentrum mogen herpositioneren op de trefzekere locatie waar deze supporter terecht mee komt.

Robert ' Bij '

P. s.

Alhoewel in de nieuwe schaal der dingen ( dus over 20 jaar ) het Breda van nu , zal zijn wat het Ginneken nu is. Het NAC stadion zou vanuit een visie die de toekomst van Breda legt aan de randen van het Hollands diep, als randstedelijk centrum van de regio , Brabant, zeeland , zuid Holland, Gelderland en Vlaanderen , het balans punt creëren tussen Amserdam en Brussel, met metro lijnen naar Rotterdam en Antwerpen. Het NAC stadion daarop vooruitlopend inbouwen aan het Bredase Manhattan aan het Hollands Diep, getuigd van nog meer visie.
Kopieer dit, want deze schaal is de her-uitvinding van BredA, in een aanmerkelijk meer realistische gebruikmaking van de potenties die er dan zijn. ( een Robert ' bij ' idee )

0   0  
Theoden King

BN de Stemmingmaker meldt overigens dat Gielen zijn langste tijd heeft gehad bij NAC...

0   0  
Ert

Zou denk ook wel te maken hebben met het feit dat we op degradatie staan en dus weer vol in het budget gesneden moet worden? Zal weinig over blijven om zelfstandig een bod uit te kunnen brengen of er moet een derde partij bijkomen. Dan zie ik nog wel een bod komen. Anders niet.

0   0  
Robert

NAC , zou in deze visie en optimalisering van een stad naar de juiste positie in de ruimte in het toekomst-plan voor Breda, waarin het Hollands Diep haar centrum is, NAC kunnen omdopen in ' Diep Holland ' , met dan in dat centrum van Breda 2038, een zich openende hand van een stadion, de uitvergroting van een elvenbankje uit het Mastbos . Of als Een nieuw Shell , dat zich voltrekt binnen een nieuw wereld bewustzijn , waarin bijen weer hun bloemen kunnen vinden , als een zich openende schelp , dus ' Diep Holland ' , eerder in een soort multifunctioneele opgetilde schelp , haar voetbal virtuositeit neerzettend , als 1 van de ongekend nieuwe bouwwerken ademend tussen de overige nog ongekend landschappelijk verantwoorde stedenbouw.

Robert ' Bij '

Voordat dingen er zijn moeten ze eerst gedacht worden. Dus wanneer bv eerst voor de komende 12 jaar de nieuwe rat arena haar centrum heeft aansluitend bij de recente ontwikkelingen rond het centraal station van Breda ( dus het huidige Breda als het toekomstige Ginneken ) dan kun je nu al rekening houden met de functie van dat nieuwe stadion , dus eerst nog in het huidige nieuwe centrum , wanneer NAC tzt overgaat in ' Diep Holland ' en haar arena heeft aan het Hollands diep.
Alles ontwikkelt door de meest lucide stedebouwers, architecten, landschapsarchitecten , zodat het alles ongekend verweven is met de aldaar gegeven zicht en lucht en lichtlijnen , en hyper ruimtelijke natuur feiten .

0   0  
Geelzwartwit

@het meest duurzame stadion ter wereld voor de meest duurzame supporters ;-)

0   0  
Arie

Theoden King.

Die schoenendoos van Fortuna is juist gebaseerd op dat van ons, dat stond er eerder.
Niet geheel ontoevallig ging het toen ook het Wagner en Partners stadion heten, de toenmalige shirtsponsor van NAC.

Bijzonder daarnaast dat een nieuwe directeur die het dossier, de emoties rond het stadion, de gemeente etc. niet kent, eerst gehoord moet worden in de kwestie.

Tegen de prijs die de gemeente wil moet het stadion nooit gekocht worden met al zn gebreken, afschrijvingen, beperkingen in eigendom (grond & commerciele ruimtes) e.d.
De gemeente probeert NAC hier een gigantische loer te draaien, maar bij degradatie kunnen de tissues tevoorschijn komen want dan is de vraagprijs al helemaal belachelijk.
Het stadion aan de Beatrix straat heeft meer dan een halve eeuw gefunctioneerd met al zn gebreken en het nieuwe stadion houdt het met moeite nu iets meer dan 20jaar vol. Je zou verwachten dat een nieuwe constructie beter zou zijn.

0   0  
NAC... what else?

@Arie, geen kwaad woord van mij over het oude stadion aan de Beatrixstraat waar ik met veel plezier naar toe ging. Maar ik weet niet of je in de jaren 70 wel eens op de spionkop hebt gestaan maar als je daar op de bovenste rij stond was het elke wedstrijd weer de angst om naar beneden te lazeren omdat dat ijzeren rekje zo verroest was als de neten. En zo was het hele stadion in die tijd in minder conditie als nu het huidige. Het oude stadion had qua veiligheid ook al 20 jaar eerder vervangen moeten worden, Qua sfeer, nostalgie e.d. uiteraard nooit.

0   0  
Breda1965

NIET KOPEN

0   0  
Tinus Plotseling

Bij twijfel niet inhalen! Niet kopen dus, zeker niet tegen huidige te hoge prijs. Beter energie steken in de bouw van een nieuw stadion.

0   0  
Dun Diëe

RvC, en vooral Gielen totaal gefileerd in BN de stem. En terecht. Ik weet nog niet goed wat ik van de huidige ontwikkelingen moet vinden. Ik ben ervan overtuigd dat de club die de aandelen over willen nemen de beste bedoelingen hebben. Maar zoveel kapiteins op een schip... Bij een club die er om bekend staat dat iedereen nogal een stevige mening heeft (waardoor er continue 5de, 6de, 7de t/m 15de colonnen zijn). Ik moet het nog maar zien. Beter dan de huidige situatie: ja, absoluut. Maar dé oplossing, dat denk ik niet.

0   0  
scheppioni

We degraderen, dus maar wachten met kopen lijkt me !?!

0   0  
Bommetje

@Arie
Stadion kopen levert direct besparing op, oplopend tot 9ton per jaar.
Niet kopen zou dus een extreme stommiteit zijn

0   0  
[email protected]©

Als de club dan toch in nieuwe handen komt, dan moeten we de piste nieuw stadion misschien toch eens serieus onderzoeken?

Kosten stadion AZ: 33m
Kosten stadion Roda: 37m
Kosten stadion Grunn: 45,5m
Kosten stadion Allemenia Aachen: 46m (capaciteit 33.000)
Kosten stadion Hoffenheim: 60m
Kosten stadion AA Gent: 76m

0   0  
Breda

@ pollos

Wat een onzin.
Hoe kan je nou verwateren als je evenredig bijstort.

0   0  
van Flieger

Boulevard, Costa, 22 gr, zo Bundesligakonferenz, Montecristo Edmundo,

Het artikeltje van Blanco heeft voor veel verwarring gezorgd. Waarom zouden mensen teveel betalen aan de zittende aandeelhouders onder wie een puinhoop van epische proporties is ontstaan ? Waarom minder voor NAC en meer voor de brokkenmakers ?

Dat is allemaal niet logisch. Het antwoord is dan ook simpel: er is nog helemaal geen deal. Waar wel overeenstemming over lijkt te zijn is het opdoeken van Gielen, dat kan echt niet meer. Geen dag langer. Onder zijn toezicht zijn miljoenen verkeerd geinvesteerd en heeft ons NAC enorme imagoschade opgelopen. Een onafhankelijk onderzoek met de mogelijke uitkomst ze helemaal dicht te gooien met claims zou een moedig signaal zijn.

Enfin, deze soap gaat nog wel even door. Van Aalst en zijn side kick Roberto de Lujo vinden dat zij slachtoffer zijn van de scheldpartijen en onrecht. De kleine aandeelhouders vinden dat zij door Mommers werden genaaid en later door de grote 3 nog eens in het pak. De RvC leden vinden dat zij er alles aan gedaan hebben en onterecht kritiek hebben gekregen. Goetzee en Smulders vinden dat zij onschuldig zijn aan het huidige debakel. En zo heeft niemand het gedaan en is ons NAC technisch en sportief failliet. Weerzinwekkend deze figuren.

0   0  
Otjes

Dadelijk een kippenhok met vele nieuwe aandeelhouders. Wie bepaalt wat....zelfde shit in een nieuwe zak.

Ik hoop op een soort rijke, goede “dictator” die de eerste 2 jaar de lijntjes duidelijk uitzet. En wij niet luistert of presteert OPROTTEN.

0   0  
Peter

Flieger zou gaaf zijn als we nacompetitie halen., kan je nog drie weken je gal. Spugen. En dan blijven we erin en ben je weer vier weken niet op de site tezien. Met als vorige g jaar

0   0  
Braze

Het lijkt me nuttig eerst de balans op te maken van de bijna afgelopen competitie en de gevolgen daarvan voordat er gepraat kan worden over verkoop van de club en aankoop van het stadion c.. en nieuw stadion.
Het financiële resultaat van dit jaar zou wel eens behoorlijk tegen kunnen vallen en de doorlopende contracten van de niet presterende spelers zouden wel eens als een blok aan het been kunnen zijn voor de komende competitieronde in de KKD.
Gielen en consorten moeten optrommelen maar eerst moet er financieel verantwoording afgelegd worden want er is in en na de winterstop een nogal chaotische bedrijfsvoering geweest met komende en vertrekkende lieden plus een dure interim juffrouw. Controle op het gevoerde beleid is nu eenmaal niet de sterke kant van Gielen gebleken, andere sterke kanten heb ik ook niet kunnen ontdekken. Maar hij moet verantwoording afleggen voor het onder zijn toezicht gevoerde wanbeleid.
Laat ook de eigenaren, de grote drie, voorlopig hun aandelen en hun verantwoordelijkheid voor de club houden. Zij laten de boel failliet gaan en dan kun je NAC voor een grijpstuiver overnemen of ze doen hun werk en zetten een goed functionerend geheel neer , niet alleen financieel maar vooral ook sportief.Als zij werkelijk grote bedrijven kunnen runnen moet NAC een fluitje van een cent zijn.

0   0  
IKNOW

Je zou wel achterlijk zijn, laat ze het stadion maar cadeau doen want als het bij Twente kan, kan het hier ook.

0   0  
Ernie

Alles valt of staat met de resultaten op het veld. En het moet gezegd worden dat dit lang niet altijd alleen met geld te maken heeft.

0   0  
Maarten

Over de amateuristisch RVC. Is Sjoerd Mossou en Cris V Nijnatten niks voor die functie? Mensen met NAC knowhow en terecht kritisch. Ik zou 't wel aandurven met die badgasten.

0   0  
Aad

Ik bied 2,50

Gr.Aad

0   0  
fvf6

Het hel stadion of niets kopen . Kan NAC nog huurpenningen opstrijken van de huurders

0   0  
Arie

@NAC...What Else, dan spreek ik puur uit fantasie, want mijn eerste wedstrijd hing ik als jong broekie in het hek toen boven mij een dak in de hens ging, tegen Heerenveen.

@ Bommetje

Die besparing verdwijnt als sneeuw voor de zon als je gebreken en achterstallig onderhoud voor je rekening mag gaan nemen. Zie de gemeente wel voor van die smeerlappen aan die ons daarmee een oor aannaaien. Waarom zouden ze deze cashcow anders willen verkopen?

0   0  
ReMaZu

niks kopen

stadionhuur is 9 ton en dat is och arme 7 procent van de begroting en dan daar de helft op bezuinigen.

besparen op salaris van de NIET voetballers brengt meer op.

0   0  
Henri

Is het niet verschrikkelijk dit te moeten lezen van een toezichthouder:
Gielen erkende eind februari ruiterlijk zijn fouten en gaf te kennen dat de persoonlijkheid van voormalig technisch directeur Hans Smulders het niet toeliet om controle op hem uit te oefenen.
Wat geen toezicht toestaan??
Hoe duidelijker kun je aantonen totaal incompetent te zijn voor je taak!!

De algemeen directeur JG die samen met Smulders onder alle spelerscontracten zijn handtekening heeft gezet.
Dus onze AD, met zijn jarenlange ervaring bij RKC en NAC, vond het ook niet noodzakelijk om een degradatieclausule in contracten tezetten. We zijn tenslotte al 1 jaar erdivisionist en de beste spelers zijn vertrokken.
Nog iemand die laat zien totaal incompetent te zijn voor zijn functie. Komt nog bij dat hij commercieel gezien geen enkele grote sponsor wist binnen te halen en het merendeel uit zijn eigen beperkte Bredase netwerkt haalde. Ouwe jongens krentenbrood voor een prikkie first row. Kledingsponsoren uit het lagere segment en marketingbureaus die ook weer tot de vriendenkring gerekend kunnen worden i.p.v een internationaal erkend bedrijf als Triple Double Sportmarketing uit Eindhoven. En bovendien de rijkeelite in de regio Breda e.o linksheeft laten liggen. Dat maakt ook het grote verschil met bijv. een FC Twente. Daar zijn er altijd wel enkele uit een grote groep die ingeval van nood de portemonnee trekken. Hier niet want JG heeft ze altijd links laten liggen. De gladjanus.

0   0  
Stino

Die Gielen heeft zichzelf echt in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd door ondanks duidelijk falen (en dat ook nog zelf toegeven) lekker op zijn plek te blijven zitten. Hij had zichzelf een hoop imagoschade en gedoe kunnen voorkomen als hij eerder was weggegaan. Aan de andere kant was er dan verder ook echt niemand die enigszins de dweil erbij pakte terwijl de kraan bleef stromen, dus misschien is hij toch wel veel NAC supporter gebleven en daarom maar niet weggegaan.
NAC heeft gewoon het probleem dat ze als club gewoon niet aantrekkelijk genoeg is om door grote sponsoren/investeerders/mensen met teveel geld geholpen te kunnen worden. Het is gewoon een provincieclubje zonder noemenswaardig verleden en/of naam van bekendheid. Door de bestuurlijke en sportieve teringbende van de afgelopen jaren zal dit er niet beter op zijn geworden. Je blijft dan dus altijd afhankelijk van een paar idioten van supporters die bereid zijn veel geld in NAC te steken. Daardoor blijft de emotie/ad hoc beleid altijd aan NAC kleven.
Je ziet ook dat bij clubs die sportief aan de weg timmeren, die vanuit een kleine positie naar groot gaan echt een aantal overeenkomsten hebben;
-grote sponsor/grote berg geld (Hoffenheim, AZ en Groningen in het verleden)
-autoritair leidende bestuurders (Heracles, AZ, FC Utrecht)
Die halstarrig werken aan een plan dat werkt. De gouden combi is heel veel geld en jezelf als organisatie halstarrig vast kunnen houden aan je meerjarenplan.

Nou en NAC heeft in de bijna 107 jaar dat ze bestaan dit nog nooit gehad en dit gaat ook nooit gebeuren vrees is. HUP NAC!
De echte supportersclubs zoals NAC, St. Pauli) zullen altijd door alle problemen die horen bij de emotiionele wisselingen wisselvallig zijn en hoge pieken kennen, maar ook diepe dalen.

0   0  
ome cor

We hebben geen beleid, geen kundige leiding en aandeelhouders die bereid zijn hun aandelen te verkopen. Laat astemblieft dit zootje ongeregeld geen belangrijke beslissingen meer nemen.

Ik zou zeggen: niet kopen.

Wel kopen was gisteren de tip op de vrijmarkt in het Valkenberg.
Daar zat familie Gielen inde miezerregen op een oranje zeiltje met dozen vol motivatie, teamspirit, basis voetbaltechniek en zakken vol inzet. Alles in de kleuren geel zwart, alles ingekocht voor seizoen 2018/19 en alles, nieuw, compleet onaangeroerd, niet gebruikt.
Ben benieuwd of ze het nog zijn kwijtgeraakt.

0   0  
WW

Het kán niet anders dan dat Van Mierlo onzin uitkraamt.

Als namelijk Eisenga zelf niet zijn mailtje had gestuurd begin maart, hadden we nu nóg zonder AD gezeten (althans: zeer grote kans daarop, zeker gezien het hele voortraject in de zoektocht naar een AD). En dan had je net zo goed dóór gemoeten.

Dat wil dus zeggen dat dat concrete bod allang voorbereid is, maar dat er andere beren op de weg verschenen zijn. Het meest plausibele scenario acht ik dat niemand het ziet zitten zijn geld in een bak stenen te investeren onder deze leiding, dat dat geïnventariseerde crowdfundingsgeld puntje bij paaltje veel en veel minder is. Die zorgen zijn wat mij betreft terecht. Laat ik met gevoel voor understatement zeggen dat ik ook niet onder de indruk ben van de clubleiding en de hele gang van zaken.

En lees tot slot de reactie van ReMaZu eens. Stadionhuur 9 ton. Stel dat je dat na aanschaf kan terugbrengen naar 3 ton, dan win je 6 ton. Dat lijkt heel wat, maar is het dat ook? Ik gooi nu de capslock aan want het volgende is voor mij cruciaal: VERKLAAR MIJ DAN EENS DE REST VAN HET VERSCHIL TUSSEN ONZE ALLESZINS ACCEPTABELE ALGEMENE BEGROTING VERSUS ONZE MIEZERIGE SPELERSBEGROTING.

Zolang daar geen transparant antwoord op komt, zou dat voor mij reden zijn niet in het stadion te investeren.

0   0  
WW

In de scheepvaart luidt een gezegde dat wanneer je water maakt, je eerst het lek moet dichten en dan pas het overtollige water weg moet pompen.

Ik zie bij-investeren als pompen.
Maar, zie mijn vorige reactie, ik heb niet het idee dat lek dicht is.

0   0  
Misterbean

@durchbird
Hele goeie vraag. Vroeg het me ook al af. En het gebeurt wel vaker dat er over bestuurlijke zaken niets geschreven wordt.

0   0  
van Flieger

De enige edge die huidige of toekomstige aandeelhouders hebben op Gielen, de Kort en van Mierlo is het niet verlenen van decharge en dus het niet kwijten van aansprakelijkheid. Een tweede degradatie, club volledig naar de mallemoer en een financieel gat van tenminste 5 miljoen als gevolg van jarenlang wanbeleid en het verzaken vande toezichthoudende rol in 2018. Hij moet gewoon aansprakelijk worden gesteld, laat hem maar voor de rechter uitleggen waarom hij handelde zoals hij deed. Waarom hij zich gedroeg zoals hij zich gedroeg. Maar val ons NAC niet meer lastig met je onkunde en kleine politiek.

Van Flieg is zelf ook investeerder en commissaris, maar wat we bij ons NAC zien is het toppunt van geklungel en hypocrisie. Het is kwaadaardig. Die One Tier Board is opgezet zodat ze zich allemaal achter elkaar kunnen verschuilen. Aan de ene kant heeft van Aalst de feitelijke leiding in handen inclusief de tijdstippen dat meneer kan (3 weken wachten voor een meeting) aan de andere kant is er het voetvolk dat net doet alsof het heel druk bezig is maar verder niks tot stand brengt.

PS- van Flieg gaat zo even kijken of GT Sports al een nieuwe contactpersoon heeft.

0   0  
Buurman

Dat hele gedoe om wat spaarcenten te steken in een hoopje versleten bakstenen heb ik persoonlijk nooit zien zitten. NAC bespaart inderdaad een ton of vijf maar via andere nutteloze uitgaven vliegt het geld toch weer buiten. Daarnaast waar sta je als NAC niet aan zijn verplichtingen kan voldoen middels aflossing en rente ? Heeft NAC ooit aan zijn verplichtingen voldaan ? Nu acht ik een grote groep NAC supporters gek genoeg om er geld aan te geven. Nog niet zo lang geleden werd ook bijna een half miljoen door supporters opgehoest zonder dat er enige garantie van NAC werd geeist. En waar staan we nu ? Inderdaad je kunt opnieuw beginnen, wat overigens door enkele kritische supporters op voorhand was aangegeven. Als je al geld in NAC wilt investeren doe dat dan door je als supporters te verenigen en eis tegenover die investering inspraak. Mijn advies is om eens rustig te wachten waar de NOAD-box mee komt. Dat er beren op de weg zijn is duidelijk.” Voordeel” van dit hele gedoe is dat Ruud Brood in de luwte zijn elftal kan voorbereiden op de wedstrijd tegen Heerenveen. Ik hoop op een gewijzigd elftal met Zwarthoed in de goal. We zijn namelijk nog NIET gedegradeerd. Dat ik op deze reactie de nodige duimen omlaag krijg moge duidelijk zijn. Iedereen snapt uit welke hoek die komen. In die zin kunnen duimen omlaag ook een compliment zijn. Laten we allemaal hopen dat ons NAC in ieder geval de laatste twee wedstrijden nog gaat knokken.

0   0  
Snelle planga

@robert maak eens normale zinnen. Dat geraaskal over Diep Holland kan en wil ik zo echt niet volgen zeg.

0   0  
van Flieger

Koop van het stadion, dit stadion, een gedeelte van dit stadion, moet dringend worden afgeraden. Nog afgezien van het feit dat de huidige aandeelhouders weer half werk hebben geleverd is een 5% rentevergoeding geven en het vooruitzicht tot het zelf moeten managen van het onderhoud gewoon geen optie voor ons NAC. Het is een gedrocht. Bovendien hebben we wel wat anders aan het hoofd nu. Maak maar een nieuwe deal met de gemeente met een lagere huur, daar hebben we veel meer aan. En in de tussentijd een nieuw stadion voor 25.000 mensen gaan plannen, inclusief trainingscomplex of velden voor de jeugd.

Waarom hebben die Gielen en consorten hier 5 jaar niks aan gedaan ?

PS- ene Tom van den Abbeele is de enige contactpersoon van spelershandelaar GT Sports, is dat toevallig de zelfde als die bij ons in dienst is ?

0   0  
van Flieger

Van Mierlo zou de supporters (door hen de supportertjes) moeten vertegenwoordigen in de One Tier Board. Helaas werd hij vroeg lui en verzamelde met die slappe CR een aantal nietszeggende vazallen om zich heen en beweerde zo de achterban af te dekken. De vergadering met 2 van de 3 bezitters en de supportertjes (verder nooit meer iets over gehoord) waarin kritiek werd verboden was een nieuw dieptepunt van van Mierlo. Deze mensen vertegenwoordigen alleen zichzelf. Zelden zullen de supportertjes zo uitgelachen zijn als toen. Geirriteerd en bijna beledigd dat ze die vergadering überhaupt moesten doen eindigde deze fake bijeenkomst in een grote overwinning voor van Aalst en co.

0   0  
Geelzwartwit

Ik kan me helemaal niet vinden in de gang van zaken bij Twente maar onderstaande link is ook niet mijn NAC pfft wens ik als supporter niet mee geassocieerd te worden.. Lekker positief weer in het nieuws zo

https://www.rtvoost.nl/nieuws/311691/NAC-spandoek-bij-De-Grolsch-Veste-Wanneer-komt-ons-zout

0   0  
Stan

Ja...
Je moet het ergens over hebben als er niet gevoetbald wordt. Het is een feit dat de mensen die werkelijk iets te zeggen hebben bij NAC, die zie je niet op dit forumpje.
In tegenstelling tot wat sommigen hier beweren, gebeurd er achter de schermen volop. Dat zijn namelijk de mensen met verantwoordelijkheden.
Maar goed, als je niks beter te doen hebt. Ga lekker door met elkaar onzin verkondigen. Veel plezier!

0   0  
ReMaZu

WW

Jaarstukken 2018- 2019

Begroting 14,5 miljoen

Salarispost voor 68 fte 7,5 miljoen
Hier zit in de spelersbegroting van 2,8 miljoen voor 28 contractspelers

Dus 40 niet voetballers slokken bijna 5 miljoen op.

Hoe bestaat zoiets !!!!!!!!!!!!

0   0  
van Flieger

Stan - er gebeurde tussen oktober 2018 en april dit jaar ook zo ontzettend veel achter de schermen volgens Gielen en mevrouw Ooievaar. Resultaat: degradatie en 2 nieuwe zwakkebroeders binnengereden. Of wat te denken van de periode april 2018-augustus 2018 toen er zogenaamd ook zo geweldig veel gebeurde op de achtergrond en bleek dat dit vernietigende arbeid was, ongecontroleerd ook nog. Door de mensen die "wat te zeggen hebben bij ons NAC". Het probleem is dat niemand ze nog vertrouwt, ze geen enkel draagvlak meer hebben en worden uitgelachen en uitgescholden.

Op naar de Cabo de la Nao voor de lunch met uitzicht op de Ifach.

0   0  
Kipiani

ReMaZu, mogen we hier spreken van een weeffoutje of een doos van Pandora ?
Wat betaald NAC Breda jaarlijks aan Dynamico ?
Transparante kosten?
Uit onderhandeld ?
Maar vooral is hier controle op ???
Of durven de heren net als met Smulders niet met de fysio’s en hun directie te praten ?

0   0  
ome cor

@Geelzwartwit
Laat ik beginnen met je te vertellen dat ik hier persoonlijk niet bij betrokken ben, dus mijn mening is niet de mening van 1 van (laat ik nu even chargeren:) de daders.

Ik vind deze actie a) getuigen van een gezonde dosis humor en b) wordt hier uitgesproken wat veel supporters van alle clubs uit heel Nederland vinden, maar alleen door een paar NAC supporters openlijk wordt gebracht.

Of jij hebt geen humor, of jij bent een moraalridder.
Niemand is hier bij gewond geraakt, er is niks in Enschede vernield en zij die zich dit aan trekken, trekken het zich aan. Andere halen hun schouders op.
Wat nou NAC negatief in het nieuws ? Veel negatiever dan met het voetbal van de afgelopen jaargang kan volgens mij niet.
Niet zo zeuren en een prettige zondag verder !

0   0  
Buurman

In deze eens met Ome Cor. Kan deze actie wel plaatsen en waarderen. Natuurlijk er wel tegen kunnen als ze ons in de zeik gaan zetten.

0   0  
ome cor

@Buurman
Nee inderdaad. Maar dit zijn de acties van het kaliber die we ook met de zusjes uit het Oosten hebben.
Als er niks vernield wordt en je neemt elkaar in de zeik op een moment dat die ander dat verdiend heeft dan is er niks mis mee. Kunnen uitdelen, maar ook kunnen incasseren.

0   0  
jvt

Sinds het vertrek van onze Ernie is er achter de schermen heel erg veel gebeurd. Resultaat; van plaats 3 ere naar 2x degradatie en 0,0 waarde op het veld. Er wordt keihard achter de schermen gewerkt. Ook door onze Tom die achter de schermen ook nog eens een tweede bedrijf runt.

NAC hoeft alleen een abonnement te nemen om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen.
Iets waar onze Tom zelf nog niets aan heeft gedaan. In zijn wat lagere salariswens was het behoud van een functie bij GT Sports inbegrepen. Een prima basis om een verdieping op dit NAC te zetten. Sterk beleid van NAC om op zoek te gaan naar mensen met ervaring, meerdere functies tegelijk en een enorm netwerk in Nederland en erbuiten.

0   0  
DunErwt

Die actie in Enschede..............daar word heel hard om gelachen.......in Enschede en de rest van Nederland.

0   0  
Breda

@ henri

Onzin. Alle spelers hebben degradatieclausule. Althans alle spelers die in de zomer zijn gehaald.
Ook een handhavingsbonus overigens.

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Ondanks alle instabiliteit bij de club (al dan niet nieuwe eigenaar, voorzitter RvC die onder druk staat, wisselingen management (directie-TD), al dan niet degradatie (normaliter wel), trainer die al dan niet blijft) is er binnen één maand een besluit nodig over het stadion.

Blijkbaar is er nu nog discussie over de voorwaarden en dat kan toch niet. Dat had toch al eerder uitgekristalliseerd moeten zijn.

Ik wens de verantwoordelijken alle wijsheid toe. Wel vind ik dat de financiële lasten van het stadion omlaag moeten, die zijn te hoog.

0   0  
Geelzwartwit

@omecor
Dat je je in jouw A en B kan vinden prima maar waarom ik dan wegezet moet worden als moraalridder of humorloze is mij een raadsel.
Fijne dag verder.

0   0  
IKNOW

Hoeveel bussen zijn er opgewacht dit jaar? Juist...

0   0  
Snelle planga

@stan er kan wel heel veel gebeuren achter de schermen maar als daar nooit iets over verteld word dan hebben supporters alleen wat ze daadwerkelijk zien. En wat ik als supporter zie is gewoon niet positief.

0   0  
Henri

@Breda
Okay. Wel raar dan dat de spelers die gecontracteerd zijn in de voorgaande jaren met een theoretisch minstens zo'n grote kans op degradatie na promotie dat voorbehoud niet in de contracten hebben staan. Weeffoutje? In die periode was gladjanus Goetzee toch ook degene die de spelerscontracten ondertekende en de financiele belangen van NAC moest behartigen.

0   0  
NAC4Ever

Zie ook het probleem niet van het spandoek in Enschede. Kan er wel om lachen en er is niets vernield. Het zal per persoon verschillen of je het grappig vindt. Maar dat geldt voor iedere actie.

0   0  
EDM

Flieger,
En Gert Saerens dan, bij GT-sports? Wil je misschien zorgen voor complete informatie?

0   0  
Ernie

Flieger en Jvt zijn zielige figuren!

0   0  
DunErwt

Die actie in Enschede............... Nederland heeft zoiets van je bent laaste en vliegt eruit omdat je niks heb laten zien en dan heb je nog een grote bek ook, beter hou je je mond en lik je wonden.
Btw harde kern Enschede is drukker met afgesproken afspraken in Duitsland. Knokken met duitsers en polen..............net zoals meerdere echte
Nederlandse volksclubs, NAC hoort daar al jaren niet meer bij.
Vind het een echte calimero actie.

0   0  
Bommetje

@WW
Spelersbegroting was dit jaar 4,7mio.
Dat maak het resultaat des te schrijnender

0   0  
Jack

@ DunErwt

"Nederland heeft zoiets van..."

Ik vermoed dat jij vooral jijzelf zoiets hebt, hetgeen uiteraard prima is en je bent vast de enige niet, maar om namens de rest van Nederland te spreken dat is misschien ietwat overdreven.

0   0  
De Muzikant

@dunErwt, dus als je ergens in de bossen elkaars (weinige) hersenen in gaat slaan dan ben je een volksclub? Stoer man! Wellicht moet je dan, als man van het volk, jezelf bij die clubs aansluiten en lekker mee gaan doen.

0   0  
Rubenac

@dunerwt

Veilig verscholen achter de ruggen van s04.

0   0  
Dutchbird

Op de een of andere manier willen de huidige machthebbers dat stadion wel hebben, waarschijnlijk omdat ze daarbij het crowdfunding geld van de supporters kunnen gebruiken. Dezelfde supporters die hen dagelijks voor rotte vis hebben uitgemaakt. Die mag je wel een financiële poot uittrekken. Zonder die crowdfunding eurootjes van de supporters is het voor niemand aantrekkelijk. Voor de supporters zal blijken dat het gedurende enkele jaren een leuke rente was, maar dat ze hun inleg nooit meer gaan terugzien. (Rekensom: je legt € 10.000 in, ontvangt 5 jaar lang € 500 rente, dus € 2.500,- en vervolgens kun je naar die € 10.000 fluiten. Rendement: € 7.500 verlies.)

Ander onderwerp: Die actie bij Twente is niet zo handig. Op zich wel leuk, maar niet door de supporters van de rechtstreekse degradant. Die horen zich gedeisd te houden. Zeker nu voor heel Nederland duidelijk is dat NAC de slechtst geleide club uit het Nederlandse betaalde voetbal is.

0   0  
Bogdanovic

We kunnen beter een slot op het stadion hangen en het klein beetje eer, als daar nog wat van over is, behouden door het voor gezien te houden. In de KKD is het nog max 2 jaar aanmodderen voordat het definitief financiëel over is voor NAC. Laten we ons niet langer meer illussies voor houden en aan praten. Naar 16 jaar wanbeleid moet er nogmaals een wonder geschiedde, zoals 2 jaar geleden per ongeluk promoveren. Ook toen was er niet een echtduidelijk plan en beleid. Maar dom geluk. Ik zie dat op korte termijn (2-3 jaar) niet meer gebeuren.
De patient NAC is hersendood en zal nog een paar jaar aan de beademing blijven liggen tot het echt over is. Uitstel van executie.

0   0  
misterbean

@BSR
waarom geen bericht over de actie in Enschede? Je kunt het ermee eens zijn of niet, maar nu komen de reacties en discussie hierover onder andere berichten terecht, zoals hier

0   0  
Marti

Vloet mag alweer gratis weg boj st truiden ,wat is er toch allemaal gaande. Met hem .?

0   0  
Sjef de gevulde [email protected]

Jij bedoelt die gasten van Willem 2 zeker waarvan de meeste nog nooit in het stadion zijn geweest en er zelfs in het weekeind met een Feyenoord traingspak rondlopen haha bij ons zijn het idd geval gasten met een NAC tattoo en NAC hart i.p.v. willekeurig gasten uit de sportschool ronselen

0   0  
Henkie

Vloet heeft bewezen er in de kkd de ene na de andere in te schieten. Trek hem maar aan wat mij betreft.

0   0  
Breda-Loyal

Jezus je eigen druk maken over een actie.

Idd wees blij dat je niet als van die randdebielen je elkaar de hersens inslaat in de bossen en als aandachtszoekende pubermeisjes de "uitslag" naderhand gaat posten op Social media ( want als je je spierballen laat zien op Social media ben je schijnbaar HET alfamannetje......not)

Vond zelf de actie wel leuk , je kon anders wel een actie tegen verwachten so what gives.

0   0  
076

Er moet duidelijk weer verdiend worden?

Ik voel me inmiddels thuis in die “betonnen bak.
Eigenaar worden van je eigen stadion zou fantastisch zijn. En ik draag ook graag bij (al is dat bescheiden) bij de aankoop van ons stadion.

Al die nieuwe stadions zijn vreselijk.

0   0  
scheppioni

Zullen wel weer saaie maanden worden, degraderen en bezuinigen tot en met, trainer in het ongewis, maar hopen dat er in augustus een aardig mix van eem team staat want zoals dit seizoen, selectie nooit klaar geweest voor de voorbereiding is dus een grote oorzaak fataal gebleken en zijn we het hele seizoen achter de feiten blijven aanlopen, met dit trieste nu as gevolg, een NAC dat nog flink afgestraft gaat worden in heerenveen, want er zit geen 1% greintje vernuft meer in dit nac !! Wat een klerezooi !!!

0   0  
Optimist

Wie kan mij voorbeelden geven van supportersacties waarbij gewonden zijn gevallen of vernielingen zijn aangericht, want die zijn mij ontgaan, terwijl het kennelijk schering en inslag is.

On topic; Als de grote 3 hun aandelen niet willen laten verwateren en de meerderheid wilt behouden wordt het overnemen van het stadion een ingewikkeld- en niet transparant verhaal; allemaal achterkamertjespolitiek.

0   0  
Breda

@ Henri

Zoals?

NAC is 1x eerder gedegradeerd onder Goetzee en toen vertrok iedereen. Nu zal dat niet anders zijn. Op wat jeugd na. Geld is daarbij voor jonge spelers vaak niet eens belangrijkste, divisie wel.

Ik vermoed dat de paar spelers die je wellicht wel wilt houden ook zullen vertrekken.

0   0  
vulkaan

Jongens, komop #weeslief
Fliegert met me mee, zonder jvt, naar de regenboog ....

0   0  
F8Hipster

@misterbean wij vinden dit geen nieuws. Daarnaast is niet iedereen binnen B-Side Rats even gecharmeerd van deze actie. Sommigen wel, anderen niet. Als we iets op de site zetten is er normaliter consensus binnen de groep. (Behalve bij columns uiteraard)

0   0  
misterbean

Oké, dan is het tenminste duidelijk.

0   0  
Geel/Zwart

Haha. Dacht dat jullie in het verleden trachtten een onafhankelijk medium te zijn. ‘Wij brengen enkel nieuws gerelateerd aan NAC naar buiten’. De laatste tijd riekt naar een flinke censuur op selectief nieuws met een negatieve insteek. De teneur is dat de club ten gronde is en de spelers gehaat. Mensen als Flieger een podium blijven geven, terwijl vaste regeerders afhaken. Ik denk er het mijne van..

0   0  
Stan

@Geel/zwart
?

0   0  
van Flieger

En dan is het geld van Vloet niet binnen. Ongelooflijk. Van Flieg waarschuwde al voor de fratsen van Smulders en Goetzee.

0   0  
Nachoreca1

Goed gedaan redactie van bsr! De actie in Enschede geen aandacht geven. Wat een treurige, zielige en gefrustreerde actie was dat zeg... man man... schaam me er gewoon voor. Raakt kant noch wal, slechte tekst en heel voetbal Nederland leest mee.... heel je club naar de tering en je rijdt ff naar Enschede....Bizar.

0   0  
Buurman

Ieder mag zijn mening hebben en , liefst fatsoenlijk , ventileren. Uiteindelijk zijn we een grote geel/zwarte NAC familie. Al geef ik ook direct toe dat dit een Moeder Overste opmerking is van de eerste orde haha. Het valt me echter in relatief veel reacties op dat een groot aantal medesupporters nog steeds niet ziet dat dit NAC , van boven tot onder , op de schop moet om er nog ooit iets van te maken ! De kritiek wordt niet zo maar verzonnen , maar de kritiek is er omdat NAC kraakt in al zijn voegen en op instorten staat. En dan moet je toch echt bij de eigenaren , management en toezichthouders zijn !

0   0  
Buurman

Beste NAChoreca1. Ik begrijp je opmerking , op die manier kun je er ook tegen aan kijken. Maar de actie is zonder vernieling of wat dan ook. Het statement van de actie is voor mij : - Fraude loont soms niet maar helaas regelmatig wel ( Twente ) - Slecht beleid straft zich, vroeg of laat , altijd af. (NAC). In Nederland zal men deze actie beoordelen als een frustratie. En na zo’n seizoen zijn we ook zwaar gefrustreerd. PS ik heb niet aan de actie meegewerkt , maar een probleem heb ik er dus ook niet mee.

Laad alle berichten na dit bericht in