Wij gaan niet opzij

Column: We leven nog?!

Da Pope

Met nog twee wedstrijden te gaan staat het water NAC tot aan de lippen. De club staat op het punt te degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie, maar een ontsnapping is nog niet helemaal uitgesloten. Bart schreef een column over de situatie bij NAC, die je hieronder leest. Zoals altijd geldt dat de mening van de schrijver niet de mening van B-Side Rats hoeft te zijn.

Beste mede-supporters, Wat was het pijnlijk, die woensdagavond 24 april in Breda. NAC - Feyenoord de laatste strohalm, het deed mij denken aan de 0-8 tegen Ajax van vorig jaar. Een moedeloos NAC dat zwalkt op eigen veld en weggetikt wordt door de tegenstander. Groot verschil met die 0-8 is helaas de stand op de ranglijst. Het verdriet van de, op dat moment zo goed als zekere degradatie, maakt plaats voor berusting zowel bij de fans als bij de spelers zo lijkt het. Excelsior dan, zij kunnen NAC en haar supporters uit het lijden verlossen, zij spelen tegen ADO en bij winst voor de Kralingers vliegen wij eruit. Wanneer ik dan ook op teletekst kijk en de 3-1 overwinning voor ADO zie staan weet ik niet goed hoe te reageren.

Blij? Omdat we nog een kans hebben? Berusting? Omdat we al 100 laatste kansen gehad hebben? Of teleurgesteld? Omdat het misschien wel lekker was geweest om eindelijk klaar te zijn? Hoe dan ook was het voor NAC een ontzettend roerig jaar, zowel op als naast het veld. Wij als supporters hebben in de afgelopen jaren nooit zo’n slechte binding gehad met de 11 spelers in het geel/zwart op het veld. Voorafgaand aan dit seizoen werden er bij vele critici al vraagtekens gezet bij het niveau van de selectie en helaas zijn deze vraagtekens terecht geweest. NAC was dit seizoen, op een paar wedstrijden daargelaten, geen schim van de club waar de fans voor schreeuwen en voor naar het stadion komen. Een strijdend elftal dat het in Breda, onder het kunstlicht, elke tegenstander lastig kan maken. Met weemoed luister ik dan naar de verhalen van mijn vader over vroeger, de Beatrixstraat, tot op de dag van vandaag vind ik het jammer dat ik dat nooit meegemaakt heb.

Dit seizoen zat vol ergernissen aan spelers, het beleid maar ook aan enige supporters. Natuurlijk mogen we kritisch zijn maar he... NAC is nooit een wereldploeg geweest, juist in de moeilijke tijden steunen wij onze club. Daar passen volgens mij termen als:”Schaam je kapot” en “Voetballen, Voetballen!” niet bij. NAC staat voor een gezellige avond op pad naar 22 man kijken die tegen een bal aan trappen, met vrienden een biertje doen, zoals Pierre het noemde het beste café van Nederland. NAC was en is niet afhankelijk van resultaat, niveau of wat dan ook. NAC is afhankelijk van ons, de supporters en de sfeer. NAC bulkt niet van prijzen en overwinningen, nee we worden nooit kampioen maar wat NAC bijzonder maakt zijn de mensen op de tribune. Mensen die zelfs bij 0-6 achter nog sfeer maken, die bij de 0-7 nog net een tandje bijzetten, zo hard dat je het uitvak niet eens hoort juichen. Dat is NAC! Als ik mensen vertel dat ik voor NAC ben maakt mij dat trots, niet vanwege de resultaten maar vanwege de sfeer.

Terug naar het einde van dit seizoen.. Laten we het niet spannender maken dan het is. Heerenveen-uit, PEC-thuis.. zes punten? Waarschijnlijk niet.. Toch krijg ik via de mail mijn kaart voor Heerenveen - NAC al weer toegestuurd. Ik moet wel gek zijn, naar Friesland en terug voor een elftal dat er zomaar met 4-0 vanaf gestuurd kan worden. Stiekem hoop ik op een wonder maar dat hopen we al weken. Toch hoop ik ook op de supporters, dat wij de komende 2 wedstrijden weer eens te meer doen waar we goed in zijn. Bier drinken en kut roepen?! Onze ploeg steunen tot het helemaal klaar is of tot we onze Houdini-act voltooid hebben. Ik verwacht dat veel supporters mij voor gek verklaren dat ik ga kijken naar “dat zooitje ongeregeld”. Tuurlijk, ik ga ook voor het zooitje ongeregeld naar Heerenveen maar vooral voor de club! Nog 2 wedstrijden alles uit de kast voor de club. Als we gaan dan gaan we met z’n allen! DE WERELD ZAL NOG NIET VERGAAN ZOLANG DE LIEFDE BLIJFT BESTAAN!

Bron:
B-Side Rats, Bart
51 Reacties
0   0  
Vak GG achter NAC

Wij Zijn NAC, niet die 34 clowns op het veld. Ik ben er ook bij in Heerenveen.

0   0  
C'mon NAC

Blijven strijden tot de laatste snik! Als het niet meer kan opnieuw beginnen vanaf het nulpunt. Het komt ooit goed met ons NAC!

0   0  
Fleur

Van mij mag je gerust lamzakken roepen,en ik ben suporter in hart en nieren, we kunnen het niet mooier maken dan het is .

0   0  
Molenschot Loco

Als Brood Van Leer gaat opstellen kan dit wel eens duur grapje worden de laatste 2 wedstrijden..een keeper die geen uitstraling heeft en zonder enig zelfvertrouwen in de goal staat!!

0   0  
10diego

Leeft een schijndode nog?

0   0  
Wolfmanjack

Sfeer maken. Oké. Daar ben ik ook trots op. Maar een keer voetballen roepen hoort er toch echt bij. Zeker als je als supporter ziet dat de spelers niet alles geven. Een keer fluiten of schelden op zo'n moment hoor ik liever dan bij 4-0 achter "mijn sanseveria"

0   0  
D'n Beuk

Op een gegeven moment mag het carnavalleske wel een keertje achterwege blijven en morgen de heren broodvoetballers gewoon verrot gescholden worden , je zet je eigen als supporters gewoon voor lul als je ongeacht de stand altijd maar feest viert, dat het een keer gebeurd vind ik prima maar als je een heel jaar naar een stel knuppels op voetbalschoenen zit kijken dan mag het van mij best een keer in negatieve zin spoken en mag je duidelijk laten horen wat je van deze eikels die de club kapot maken vindt !!

0   0  
Ouwe Spionkop

We liggen in de kist te wachten op de begrafenis. Als je in die kist ligt ben je al dood.
Bespaar je verdere hoop of illusies.
Op 9 augustus begint de Keukenkampioendivisie. Zet die datum maar in je agenda.

0   0  
buurman

Nummer 18 op de ranglijst en nummer 4 in de FairPlay is een volksclub als NAC onwaardig. Dan kun je terecht negatieve reacties van de supporters verwachten. Zo is het altijd al geweest.
We zijn nog niet dood ook niet schijndood. In 1 wedstrijd KAN alles veranderen. De kans dat excelsior punten pakt tegen heracles en az (spits Seuntjens) is ook erg klein. Het antwoord is aan NAC en de sleutel ligt bij Ruud Brood. Het elftal moet op de schop, al is het maar voor de moraal, te beginnen bij de keeper.

Waar het om draait is dat we minimaal sportief vechtend ten onder gaan. Als we de keuken in moeten dan met fikse tegenzin, maar niet als een stel oude wijven die lekker gaan koken.

0   0  
Eucalypta ..

Het probleem bij NAC is door mevrouwtje Edelenbos nog veel groter! Wat een aanfluiting met r AD en TD

0   0  
Los muchachos del Breda

Bart, goede column. Ik ben met je eens dat NAC (ook al is het met deze selectie onwaarschijnlijk) altijd moet proberen om nog die 17e plek te pakken te krijgen. Ik vond het dan ook erg bijzonder dat er supporters waren die hadden gehoopt dat Excelsior afgelopen week van ADO won, zodat NAC officieel was gedegradeerd. Als supporters verwacht je toch ook van de spelers dat ze er tot de laatste snik voor gaan.

Ook 10 % eens met de reactie van D’n Beuk. De spelers hebben er dit seizoen een potje van gemaakt, maar ook het publiek heeft dit jaar in mijn ogen erg gefaald. Het rauwe, de passie en de betrokkenheid leek dit seizoen al snel ingeruild te zijn voor sarcasme en joligheid. Dat laatste kan er mooi zijn en hoort ook bij een club als NAC, maar dat rauwe moet zeker zichtbaar zijn in extreem moeilijke tijden.

0   0  
berepoot

Nac is de zeer terechte degradant. oh zo bar en bar slecht; een gemiddelde van niveau dordrecht. Zit helemaal niks in die ploeg, geen vertrouwen, geen vreugde,geen strijd,als los zand, echt bar om te zien, heel veel nederlanders vinden dat, echt wel sneu hoe dit nac lijd.. alle 11 de spelers brengen niks en kunnen er ook nie zo veel van, met dit elftal 4e van onderen in de kkd.

0   0  
Talentj

Het is van de te gekke dat ‘voetballen, voetballen’ en ‘schaam je kapot’ niet bij NAC zou passen. Dan snap je er echt niets van, of kom je net kijken. Dat er tegen feyenooit vanaf minuut 70 ‘Breda ik hou van jou’ ingezet werd kenmerkt de echte NAC-supporter. Dat het daarna ‘Mijn sanseveria’ werd en ‘feyenooit moet een liedje zingen’ was zum kotsen. Gelukkig werd de wave achterwege gelaten. Commentaar op die eencelligen op het veld, die onze club week in week uit voor l#l zetten schijnt niet te mogen van oranje-supporters, studentjes of dagjesmensen. Bullshit! Dat gecultiveerde grootste kroeg van Nederland en ach het is zo gezellig. Als dat je manier van NAC-beleven is, dan kan je gemist worden als kiespijn en ga je maar lekker in de binnenstad je gecultiveerde gezelligheid snuiven. Het rauwe randje dat er altijd bij NAC was is verdwenen en das al erg zat. Als ik het niet eens ben met de gang van zaken op het veld, dan zal ik dat laten merken. Een dikke middelvinger naar al die lieden die denken daar wat van te moeten vinden. Als je niet begrijpt wat NAC echt is, verwijs ik je naar het prachtige NAC-museum en ga je daar maar eens een middag aan de studie.

0   0  
PPG

Volkomen eens met Talentj, helemaal niks aan toe te voegen.

0   0  
Nacman

Hoog tijd voor zwarthoed

0   0  
Robert

Columnschrijver ' hoe ziet de toekomst er uit ? '
O. A. Door er mee om te gaan. Dus een toekomst te scheppen .

Vandaar . De volgende aanvulling.


Hoe ziet de toekomst er uit.

De zeer nabije; Brood en Weijs zetten jong NAC ( 19-) in het veld. Met dooien kun je niet spelen. Noch kan of wil iemand na afloop van zo' n wedstrijd Brood of de spelers horen.
De winst is , dat je hoe dan ook al begonnen bent met waar wel leven in zit en ook deels op aangewezen bent .

De iets verdere toekomst. NAC is van de supporters !
Het nieuwe stadion voor de komende 20 jaar komt in het nieuwe Havenkwartier.

De verre toekomst evenwel wil ook dat Breda haar dan volledig nieuwe centrum aan het Hollands diep ligt. NAC zal dan haar ratten-arena als een zich openend lelieblad aan het Hollands Diep liggen. Maar dat alles is om en nabij 2038. Nac's nieuwe naam zal dan ' diep Holland luiden .

Zet dit alles maar in je 4de decennium kalender van dit millennium.

Bij deze wijzig ik de naam waaronder ik mijn betrokkenheid etaleer , van Robert Bij in Diep Holland.

0   0  
Diep Holland

2022 nieuw NAC stadion in Havenkwartier
2019 Supporters worden eigenaar van NAC
2038 Breda , ligt aan de rand van Hollands Diep
Het voormalige NAC , gaat Diep Holland heten en haar Multifunctionele arena ligt als de stad Breda dan, aan het Hollands Diep.

Diep Holland

0   0  
PvG

Als je de Beatrixstraat niet hebt meegemaakt ben je waarschijnlijk nog niet zo oud. Misschien is het tekenend voor de nieuwe generatie, maar ook al is NAC niet de club van de grote successen, resultaten horen wel degelijk bij (een Avondje) NAC. Er is een groot verschil tussen een goede sfeer creëren en een carnavalsvereniging zijn. Waar jij trots bent op liedjes zingen bij 6-0 achter schamen andere (oudere?) supporters zich kapot. We moeten oppassen dat we niet veranderen in Nederlands Elftal publiek. Misschien heeft dit wel bijgedragen aan de slecht resultaten. De gelatenheid, we zingen nog een liedje en dringen nog een biertje...

0   0  
La Pelota

Hou eens op over het Hollands diep joh, malloot

0   0  
La Pelota

On topic, als spelers niet presteren en niet de maximale inzet tonen mag je ze gewoon verbaal aanpakken. Dat is ook des NACs en gebeurt al jaren. De liefde voor NAC is onvoorwaardelijk, maar niet vanzelfsprekend.

0   0  
Baosje

@ Diep Holland

een beetje te DIEP in het glaasje met oranjebitter gekeken afgelopen zaterdag ?

0   0  
Dutchbird

Ik sluit me aan bij de woorden van PvH gisteren in Studio Voetbal: je kunt beter in de ere blijven en daar een nieuw elftal neerzetten dan opnieuw beginnen in de KKD. Helaas is die kans uiterst klein geworden.

0   0  
Fred1

Als resultaten, inzet, altijd willen winnen en trots niet nummer één zijn dan ben ik waarschijnlijk geen goede supporter volgens der regels van de tegenwoordige NAC wet.
Ik denk zelfs dat het toejuichen bij 0-4 juist bij dit team een averechts effect teweeg heeft gebracht , sterker ik ben er zeker van, we hadden eerder op de bres moeten springen.
Nu krijgen ze iets over zich van “ het is toch wel goed “ .
Ik zeg niet dat het mijn manier is , verre van , maar hoe vaak is de bus onder het bewind van Stijntje Vreven opgewacht hoe vaak eisten we van dat team verklaringen? En nu laten we het gewoon lopen we zijn een karikatuur van onszelf aan het worden.
Het is zelfs zo erg dat men een reis van 7 uur onderneemt om een spandoek aan het hek van een gepromoveerde club te gaan hangen, het nut en de essentie ontgaat mij volledig.
Ik zou zeggen had die energie in je eigen club gestoken , had een spandoek in Zundert weggehangen, had je eigen spelers ter verantwoording geroepen.
Ik snap het allemaal niet meer anno 2019 , waar is dat zorgvuldig opgebouwde bolwerk gebleven , waar is het “ echte “ ludieke , waar zijn de supporters van het kaliber aan de doelpalen ketenen , die 's nachts geen oog dicht doen , die zich schamen voor dit voetbal, die niet accepteren dat er tegen Heerenveen weer een vliegenvanger in de goal staat.
Agressie ben ik apert op tegen maar onszelf laten horen en voor je club en rechten opkomen is niks mis mee.

0   0  
Kinderkaartje

PvG

Ik ben het wel eens met jouw strekking en die van Talentje. Dat schijtlollig doen als je virtueel gedegradeerd bent gaat er bij mij ook niet in. Een grote bek opzetten tegen Feyenoord terwijl je 90 minuten lang als een stel amateurs van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

Als je het als supporters niet meer op kunt brengen om de club aan te moedigen, dan kunnen we beter massaal stil zijn, dan carnavals krakers inzetten, want dat slaat inderdaad helemaal nergens op.

Maar toch is dat blijven zingen niets nieuws. Kan me aan de Bea nog wel herinneren "We gaan Europa in" als we weer eens met 4-0 achter stonden.

Of bij een bijzonder slechte wedstrijd (en die waren er veel!):

Dank u voor deze mooie wedstrijd,dank u voor deze mooie dag!
Dank u, dat ik met al mijn zorgen, naar u kijken mag!

0   0  
jvt

Van Hooijdonk was gisterenavond ook niet erg sterk het verdedigen van de mede door hem gehaalde "versterkingen". Zoals jvt steeds stelt; alles maar dan alles in het spelersbudget, het salarisplafond loslaten, daarvan 4 hele goede spelers halen die het niveau van de trainingen omhoog brengen en er met z'n voeren voor gaan. De selectie drastisch inkrimpen en oa afscheid nemen van al die begeleiders en eeuwige talenten. Dan maar geen goede jeugd maar wel een goed eerste team.

De waarde hoort op het veld te staan en niet op één of ander bijveld of nevenclub, zeker als je budget zeer beperkt is. Wanneer gaat Tom met z'n uitleg over het bijberoep en toekomstige verhuizing komen?

0   0  
scheppioni

Ik ben het er ook mee een Kinderkaartje, kijk vernielingen is helemaal uit de boze, maar schijtlollig maar zingen en feesten is weer het andere uiterste al blijft dat dan nog wel beter dan het eerste.
Maar dit NAC gaat never nooit geen punt meer halen en dat is best jammer want ik zie namelijk excelsior met hun programma hoogstwaarschijnlijk ook geen punt meer halen.
Dit degraderen voelt net zo veel klote als vier jaar geleden, het enigste verschil was toen de klap groter vanwege het laatste moment, nu is het om 18de te worden helaas volkomen terecht !
Nu maar hopen dat de nieuwe TD en AD van ons NAC wel goed hun werk gaan doen !

0   0  
Fred1

Van Leer moet je direct terugsturen naar Ajax Buurman en schade vergoeding eisen, die heeft de prijs van de allerslechtste NAC keeper aller tijden gewonnen en met grote afstand.
Quintus is eindelijk van de eerste plaats verdrongen , ook Schollen, Birri en die lange slungel die nu in Italië speelt en die dreumes van de Graafschap waren twee klassen beter.
Wat smacht ik naar een keeper die gewoon een corner uit de lucht plukt en terugspeelballen stopt.
Als Brood nu weer met van Leer aankomt ga ik ook aan hem ernstig twijfelen, van Leer kan absoluut niet meer die heeft zijn krediet al 4 keer verspeeld.

0   0  
n@©

NAC spelers krijgen applaus wanneer ze strijdend met een nederlaag het veld af gaan. Maar wanneer ze als een stel lamzakken hebben gespeeld, dan verdienen ze niks beters dan een fluitconcert.

0   0  
Talent

Zie dat er bij mijn post van 10:56 een -j aan mijn naam is blijven plakken...maar dat terzijde. Er zijn veel mensen die zich ergeren aan het carnavaleske aanmoedigen vanaf de B-Side. Dit vak is zijn glans echt verloren, met name omdat het staangedeelte bevolkt wordt door lieden die eens lekker naar NAC gaan, omdat ze het zien als een avondje uit...voetbal is ondergeschikt. Zij zijn constant met hun mobieltje in de weer, staan met hun rug naar het veld of praten ‘koetsjie koetsjie’ met hun vriendinnetje over koetjes en kalfjes. Veel supporters die hier ook staan en wel uit het juiste hout gesneden zijn, zullen het hier helemaal mee eens zijn. Ik heb het wel eens met vrienden gehad over het doen van een NAC-examen, afgenomen door de diehards van het NAC-museum. Slaag je niet, dan is je plek helaas aan de zijkanten van de B-Side en is het moven uit het staangedeelte. Op deze wijze krijg je in het midden mensen die wel snappen wat NAC-supporters zijn inhoudt en bescherm je het karakter van de club tegen oranje toeschouwers, dagjesmensen en studentjes die het wel eens leuk vinden om naar NAC te gaan.

0   0  
De bal is rond

Als Brood weer een elftal samenstelt uit dezelfde 13/14 spelers die blijk hebben gegeven "het" niet te hebben,is ook hij niet rijp NAC te hervormen.
Als we met deze spelers de laatste 2 wedstrijden ingaan weten we zeker dat we punten laten liggen !!!!
Waarom niet eens proberen :
Zwarthoed
Korte Koch Klomp Leigh
Nijholt. Verschuren
Lundquist. Ilic
v Hooijdonk Loshi
Niet geschoten is altijd mis en met bovengenoemde spelers is er tenminste inzet !!!!!

0   0  
buurman

Zo ist Fred1. En als we nu geen tweede ervaren doelman hadden. Maar die Zwarthoed kan heel behoorlijk keepen.

0   0  
van Flieger

Tom, de ballenjongen uit Belgie, is nogal een ijdeltuit. Iedere Belg is bekend met de afkorting VDB, die staat voor Van Den Boeynants, een Belgische staatsman. Tom wil graag VDA genoemd worden, nog een treetje hoger dus. Daarnaast stond Tommieboy erop om Technisch Directeur genoemd te gaan worden bij ons NAC, om daarmee zijn totale afgang bij STVV voor de markt te kunnen verbloemen. Ja Tom is in de leer geweest bij Goetzee, onze general manager die achteraf nergens van geweten wil hebben en niets verkeerds gedaan te hebben. Zijn we er toch weer ingestonken. We zijn kansloos verloren met dit soort figuren. De vraag of we nog leven is bijna aanmatigend.

0   0  
van Flieger

Talent - wat is koetsjie koetsjie (van Flieg is in 1994 geemigreerd) ?

Je moet eens bij FC Barcelona op de tribune gaan zitten. Daar val je in slaap van de gezapigheid en de slappe sfeer. 30% of meer is gelegenheidssupporter of toerist.

0   0  
Talent

Flieger...heeft je moeder nooit ‘koetsjie koetsjie’ tegen je gezegd toen je met een fopspeen ipv de huidige dagelijkse sigaar, schattig in je wiegje lag?

0   0  
Judge M.

@De bal is rond:

Bij mijn weten zijn Verschuren en Leigh nog geblesseerd dus daar gaan we weinig aan hebben. Het zou NAC sieren daar eens wat meer uitsluitsel over te geven..

Daarvan gesproken: ik Verschuren echt gemist. Ik hoop dat hij blijft en snel volledig herstelt.

0   0  
heksenketel

Bijgaand alvast het filmpje na Heerenveen - NAC

https://www.youtube.com/watch?v=5wgbVaf6z4s

0   0  
De bal is rond

@Judge M.
Een kleine 2 weken geleden waren ze nog niet wedstrijd fit ! Ik mag aannemen dat 12 Mei beide heren wedstrijd fit zijn !!!!
Alhoewel geen enkel vertrouwen in de gehele medische staf, blauwe plek betekent einde seizoen !!!!
( voorbeelden te over )

0   0  
Kaketoe

Zag gisteren vrienden Pierre en Sjoerd in het voetbaldiscissieprogramma. Begint Tom Egberts over de winteraankopen van NAC zegt Mossou Lundqvist is een goede aankoop en houdt vervolgens zijn mond. Pierre krijgt dezelfde vraag en zegt, als ze alle vijf tegelijk vanaf het begin waren opgesteld was het wel gelukt ze waren alle 5 fris. Mossou reageert niet op deze onzin omdat hij Pierre niet wil tegenspreken. Mooie analisten zijn dit.

0   0  
Los Pollos Hermanos

Slaat de plank echt volledig mis.

Riepen we maar weee "schaam je kapot" en "voetballen" i.p.v. lallende kinderen op de b side die nog maar eens hun stufi aanspreken om 3 bier en een zak chips te delen.

Waren we nog maar hard en rauw, zoals vroeger. Dat mis ik pas. Dat is naar mijn idee NAC. Onvoorwaardelijke steun, jazeker. Maar ik kan mijzelf totaal niet meer indentificeren met dit zooitje passanten. Dit is geen NAC voor mij. Ik voel er niets meer bij. Het is gelatenheid troef, bij iedereen die NAC een warm hart toedraagt. En terecht. Het is helemaal niets meer wat ik herken als ons NAC. Mijn NAC. Niet winnen? Dan maar 1 met de brancard het veld af GVD.

Nee, deze column omschrijft naar mijn idee juist exact het probleem binnen de huidige NAC supporters. Het is lam. We mogen en doen niks meer. 10 jaar geleden, ja zo recent, had resoluut de pleuris uitgebroken. Binnen en buiten het stadion.

Is dat goed? Nee, ook niet altijd. Maar alles beter dan dit gelal en gefeest. Sodemieter aub op naar de studentenvereniging. Ben blij met de degradatie. A: omdat we weer lekker opnieuw gaan bouwen aan een echt NAC (mag ik hopen) en B: de meeste 1 dags vliegen zullen nu wel wegblijven tegen Telstar, Oss en Helmond. Prima.

Doe mij maar schelden en tieren en vloeken. En support als het goed gaat. Dit sfeertje slaat helemaal nergens meer op en is NAC onwaardig.

0   0  
Tram

Helemaal eens met Pollos Hermanos. Deze lamlendige selectie heeft ons het hele seizoen alleen maar teleurstellingen gebracht. Die gaan never nooit twee keer winnen. Daar gelooft ook niemand in de selectie meer in. Tegen Hveen thuis zouden we van tien man nog verloren hebben. Het lukte pas tegen negen. Shirt uit en oprotten!

0   0  
am

Ik ben helemaal niet teleurgesteld dat we degraderen. Op een enkele wedstrijd na, waren we steeds minder dan de tegenstander. Dan kan ik er wel mee leven dat je degradeert. Eerste divisie is gewoon het niveau waar we thuishoren. En ik denk dat we zelfs niet meedoen voor de eerste 5 plaatsen. Het grootste probleem blijft de veel te grote selectie, waar we niet gratis vanaf gaan komen. Dus de ellende zal nog wel een aantal jaren blijven doorsudderen.

0   0  
scheppioni

@ am
Klein beetje gelul vind ik het, ja deze selectie is de slechtste in jaren maar ook de staf maakte ons NAC minder, ten eerste na een goeie maand december, weer de eerste wedstrijd met een andere basis starten, nee logischerwijs borduur je voort op de goeie maand december maar nee de fatale wedstrijden stilburg en doetichem leidde het onheil in, eigenlijk in korte tijd met deze staf nu, wat ik van deze staf met Brood/Weijs nooit gedacht had ook dezelfde flater te maken na excelsior-NAC had je nooit weer zomaar moeten wijzigen omdat een geschorste speler 'tikkie breed' terug keerde !! Dus selectie mentaal broos maar ook fatale beslissingen en tiende was je met dit stel niet geworden maar 15de had zeker gekund !!!

0   0  
am

@Scheppioni
Allereerst hoort een club als NAC gewoon in de Eredivisie thuis.
Maar als je alle wedstrijden nog eens terugkijkt we waren altijd de mindere ploeg. Ook de gewonnen wedstrijden tegen Heerenveen en Vitesse. Vorig seizoen hadden we met oa. Angelino, Ambrose en Garcia een veel beter elftal. En ook toen bleven we er maar net in. Er had eigenlijk een stap voorwaarts gezet moeten worden maar het werden drie stappen terug.
We staan het hele seizoen al voor gek. En dat ligt echt aan de spelersgroep.
Het is te hopen dat er in de luwte van de eerste divisie, rustig gebouwd kan worden aan een stabiele eredivisie club.

0   0  
Fred1

@ Kaketoe, zo’n voorbeeld supporter is Mossou niet kan de keren niet noemen dat hij eerder van de tribune loopt met zijn groepje vriendjes. Of dat hij staat te glunderen na een nederlaag. Het boeit hem niet zo. Heb hem nooit voor zijn mening uit horen komen als het over NAC gaat. Gisteren was gewoon stuitend hypocriet en lachwekkend. Pierre en consorten hebben gewoon de plank misgeslagen geen enkele speler, ook Lundquist niet , was van toegevoegde waarde, en Mossou durft hem dat niet te zeggen want dan laat Pierre hem links liggen. En dat wil deze pseudo supporter voor de bühne niet want hij verkeert dolgraag in het gezelschap van Pierre.
Gezien en gezien worden en vervolgens niet voor je mening uit durven komen en onzin uitkramen .
Ga hem steeds irritanter vinden.

0   0  
El Pincho

@Talentj

Amen. 100% mee eens.

Van de zotte!!! Men ongenoegen over dat stelletje lamballen op het veld laat ik zeker wel merken. Als het je niet interesseert en alleen maar wilt feesten moet je lekker naar de skihut gaan!

0   0  
RaraNAC

Deze sfeer discussie komt om de zoveel jaar terug.
Ja, voor mij is NAC ook een avondje bier drinken met vrienden die ik -deels- om de week zie.
En ja, ik heb ook de B-Side meegemaakt.
15 jaar geleden was het ook de oude generatie vs de jeugd. Dit zal blijven.

Volgens mij zit het probleem hem vooral in dit jaar. We hebben al zo snel dit seizoen de spelers opgegeven (na 1000 kansen) dat niemand eigenlijk meer begrijpt waarom we nog gaan.

Elk jaar irriteren we aan ons NAC, die twee Jupiler league jaren waren ook dramatisch, maar dit jaar is er werkelijk 0.0 connectie met de spelers.

Ik merk dat ik dit jaar ook erg gelaten ben. We laten het allemaal gebeuren. Het enige verschil is misschien dat een Front076 achtingen groepering tien jaar geleden met de rust wel de B-Side hadden leeg geveegd als statement naar de selectie.
Maar wie kijkt er niet gelaten toe dit jaar? Zelden zoveel berusting gezien als dit jaar.

0   0  
Oldskool

@ talent

Mijn eerste wedstrijd op de Bside (1985 ofzo, jaar of 16 was ik, daarvoor stond ik op open tribune) kwam ik met een blauw oog thuis omdat ik te bijdehand juichte ofzo. Wedstrijd er na stond ik er weer.

De eerste uitwedstrijd pakten gasten van NAC mijn sjaaltje af (haalde ik wel terug).

Een jaar later kende ik bijna iedereen en kon ik altijd meerijden vanuit de pint.

Heb je geen examen voor nodig. Straat regeerde.

Tijden zijn veranderd. Las pas nog wat knipsels uit die tijd. NAC - FCDH 150 (!) arrestaties,
Kan je je niet meer voorstellen. Complete veldslagen meegemaakt.

Of dat beter is? Komt in ieder geval nooit meer terug.

Tegenwoordig krijg je een stadionverbod voor het bezit van wat rook of het gooien van een biertje in een plastic bekertje.

0   0  
Gvd

alles en iedereen is blijkbaar irritant en niet goed genoeg, alle keepers, alle verdedigers alle middenvelders, aanvallers alle trainers, zelfs de jongens die zijn uitgeleend en nu ook het publiek.
Ik loop al maanden met de zware gedachte dat er veel te laat en verkeerd is ingegrepen, een type Brood had er na de winterstop al moeten staan. Ik denk dat NAC het gered zou hebben.

0   0  
Talent

@Oldschool ik loop zelf sinds 1981 mee en heb van alles meegemaakt. Vanaf 1990 toen ik 16 was ben ik begonnen met de uitwedstrijden en was de B-Side mijn vak. Weet zeker dat die manier van het NAC-beleven ons heeft gevormd en dat wij en velen met ons die de Beatrix hebben meegemaakt daar vaak aan terugdenken. Blijven hangen in die nostalgie doen we verder wel als we 80 zijn, we leven in het nu. De constatering is, dat er heel veel NAC-DNA is doorgegeven van vaders op zonen en van zonen weer op hun kinderen. Echter wordt het stadion ook bevolkt door een zeer grote groep tieners en twintigers, die tijdens hun opvoeding niet het geluk hebben gehad van die paplepel of van de straat, zoals jij het aangeeft. Totaal niet erg, maar wel als je het stadion slechts bezoekt als vervanger of opwarmertje van je kroegbezoek, je uitstraalt dat je geen zak van NAC begrijpt...en dan omdat het goedkoop is kiest voor de B-Side, dan zijn deze lieden te missen als kiespijn. Er zijn prachtige documentaires gemaakt, mooie boeken geschreven en er is een prachtig museum. Iedereen is van harte welkom bij NAC en als het je interesseert, verdiep je dan in deze prachtige club. Zo niet, lekker wegwezen, het is hier geen Salou of Hersonissos....

0   0  
WW

Volledig eens met de strekking van Fred1 29 april 11:51 en alle anderen die in die trant reageren.

0   0  
Belgische Naccer

Als Brood de keeper laat staan, is het bij voorbaat over. Anders heb je nog een kans van ongeveer 20%.

Laad alle berichten na dit bericht in