Wij gaan niet opzij

'Groep supporters wil club kopen'

Opmerkelijk nieuws op de website van Omroep Brabant zojuist. Zij melden dat een groep vooraanstaande NAC-supporters bezig zou zijn om de club te kopen van de drie grote aandeelhouders. Verslaggever Ronald Sträter meldt op Twitter zelfs dat de financiering bijna rond zou zijn. 
De NAC-supporters willen een meerderheidsbelang in de club kopen met als doel dat NAC weer eigendom wordt van NAC zelf. De gesprekken hierover lopen met de drie grote aandeelhouders Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema. Van deze drie heeft van Aalst momenteel de meeste aandelen. Een harde eis van de grote drie is dat bij een eventuele overname er voldoende financiële ruimte komt om in de club te investeren. Alleen dan willen de aandeelhouders zelf ook water bij de wijn doen. Aldus een anonieme bron tegen Omroep Brabant. De supporters willen verandering aanbrengen in de structuur van de club waardoor NAC een voetbalbedrijf moet worden zonder eigenaren. Hiervoor zou een aandelenuitgifte tot de mogelijkheden behoren. NAC wil op dit moment nog niet reageren op deze ontwikkelingen.

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

Terug naar overzicht
219 Reacties
0   0  
Lamington

Welke groep, bestaande uit?

0   0  
Gman

Alles beter dan de huidige situatie

0   0  
Snooker

En dan gelijk die Joost Gielen der ook uit, dan pas heb ik vertrouwen in de toekomst van deze mooie club!

0   0  
J nac

Waarschijnlijk fake nieuws.
Wie moeten die supporters dan wel niet zijn?
Ik verwacht er niet veel van.

0   0  
Henk

‘Een harde eis van de grote drie is dat bij een eventuele overname er voldoende financiële ruimte komt om in de club te investeren’ .. klinkt wel goed.. of ben ik naïef?

0   0  
Dromer

Dat horen we zo wel van onze Flieger denk ik Lamington. Die weet altijd alles en zal al wel contact gehad hebben met de groep supporters

0   0  
Brat

Zou mooi zijn als het gissen naar namen uit zou blijven. Geef deze groep en de huidige aandeelhouders de ruimte om te voorkomen dat dit een vroegtijdige dood sterft.

0   0  
Wave

Wrs de groep die eerder contracten heeft opgezegd? Ik laat me verrassen!

0   0  
The Cosmic Gate

Dit zal in mijn ogen een erg goede ontwikkeling zijn!

0   0  
GeelZwartHart

@wave ik heb zo'n vermoeden. gekke eis van grote 3 zelf investeren ze nauwelijks extra. HUP NAC.

0   0  
Ouwe Spionkop

Ik weet er mee van maar ik noem geen namen om het proces niet te verstoren. Tenzij een woordvoerder zelf met namen komt. Ik ben eigenlijk verbaasd dat al het naar buiten komt. Kan ook betekenen dat de groep nu bewust de publiciteit al zoekt.
Als dit werkelijkheid wordt zou het fantastisch zijn.
Meer wil ik er nu niet over kwijt.

0   0  
Sp1

Marcel van Hooijdonk heeft ze bij elkaar gekaart.. ;)Bleek het verhaal van een paar weken terug toch niet zo lachwekkend te zijn, als ik dit nu hoor.

Wie dit zijn kun je wel bedenken hè. :-)

0   0  
jvt

Dan zal de nieuwe directie plaats moeten maken want daarmee beginnen we al volstrekt verkeerd

0   0  
Nac-till-I-die

Gaan Tiësto en/Of hardwell hun passie voor NAC dan echt laten zien? Sterk vermoeden dat het daarmee iets te maken zal hebben. In ieder geval HUP NAC!

0   0  
Dutchbird

Ik heb begrepen dat Burema zijn aandelen aan een groep supporters wil verkopen en dat daardoor het machtsblok (de grote drie) uiteenvalt omdat de andere kleine aandeelhouders dit plan steunen. Er wordt dus niet onderhandeld met van Aalst en van Weelde, maar alleen met Burema.

Op deze wijze worden van Aalst en van Weelde buitenspel gezet door de mensen die vijf jaar geleden hun medezeggenschap verloren. Er wordt dan een nieuwe commissie van aandeelhouders gevormd en op die manier kan uitvoering worden gegeven aan uitbreiding van het aandelenkapitaal ten gunste van de club. Zure grap voor van Weelde en van Aalst omdat dan hun aandelen ook nog eens sterk gaan verwateren.

Zo zie je maar dat je wel kunt denken dat je de macht voor eeuwig in handen hebt. Als je vijf jaar wanbeleid opeen stapelt en zo'n mooie club naar de Filistijnen helpt dan keert de wal het schip, beste havenbaronnen. Dan wordt er met je afgerekend.

0   0  
NAC4Ever

Ben benieuwd!

0   0  
Geen dividend dit jaar

Als het kalf verdronken is...

0   0  
willem 4,5

@ ouwe spionkop. Je weet de spanning wel op te bouwen hoor 'ik noem geen namen om het proces niet te verstoren' , wat een slap gelul man! Als je het proces écht niet wil verstoren dan schrijf je dit niet op, het gaat dus zoals gewoonlijk weer helemaal nergens over, zoals alles bij NAC op dit moment nergens over gaat.

0   0  
Eljé

Mensen die willen betalen zonder te bepalen. Die kom je niet vaak tegen. Nu meldt zich een groep van deze mensen?

Ik ben benieuwd!

0   0  
Sanseveria

Ik hoop vooral dat iedereen (incl de huidige 'grote 3') hieraan meewerkt met het doel de club nu echt uit deze jarenlange patstelling te krijgen.

Hoe relaxed moet het voor de huidige eigenaars niet zijn om in de toekomst gewoon weer puur als supporter in het stadion te kunnen zitten zonder al het gezeik eromheen? Er bevindt zich naast clubliefde ook zoveel knowhow onder supporters, laten we dat nu eindelijk eens combineren!

0   0  
WW

Goeie ontwikkeling, lijkt me, want dat er iets moet gebeuren is duidelijk.

We wachten rustig af.

0   0  
Bredaaaa

Hm. Best goed nieuws. We wachten ff af.

0   0  
Sp1

Noad box?! Dat moet dan haast wel Dennis Nouws zijn...

0   0  
Dun Diëe

Nou Flieger, kom er maar in...

0   0  
Los muchachos del Breda

Ik ben benieuwd in hoeverre dit ook wordt doorgezet en wie er hierachter zitten. Ik denk dat dit nooit een slechte zet kan zijn voor NAC!

0   0  
Ouwe Spionkop

Wat ik heb te horen gekregen is niet alleen Burema, maar zijn van Aalst en van Weelde ook bereid hun aandelen te verkopen.

0   0  
Kinderkaartje

Vreemd moment om dit uitgerekend nu naar buiten te brengen. De waarde van de club valt of staat met wel of niet degraderen. Of speculeren ze daar juist op?

Maar, er zijn wel meer vreemde kanten aan dit verhaal. Zoals deze :

"Een harde eis van de grote drie is dat bij een eventuele overname er voldoende financiële ruimte komt om in de club te investeren"

Euh, waarom hebben ze dat dan zelf niet gedaan twee jaar geleden? En dan bedoel ik meer dan de garantie dat eventuele gaten gedicht zouden worden. Gewoon een aantal jaar extra geld erbij zodat die gedroomde gezonde stabiele middenmoot club er al zou zijn geweest.

Maar goed. Terugkijken heeft geen zin. Vooruit moeten we. Dus alles is ok om uit deze impasse te komen, Iemand te vinden die in de club kan en durft te investeren en groei weet te realiseren met behoud van een aantal kernwaarden.

Bezem door de hele organisatie, uithuilen en opnieuw beginnen.
Mocht dit waar zijn, dan toch wellicht nog een heel klein beetje goed nieuws in het meest trieste seizoen van de afgelopen 30 jaar.

0   0  
Zjost

Als dit waarheid is en doorgaat, zou een aandelenuitgifte een prima zet zijn. Of dat dat juridisch kn, snap ik nog steeds niet, maar ik zou dan zeker aandelen willen kopen. Daarover twijfel ik minder dan over verlengen van de scc

0   0  
Buurman

Eindelijk. Dit is de meest mooie weg die denkbaar is als alles goed wordt uitgewerkt.

0   0  
Dutchbird

@Ouwe Spionkop
Het lijkt er inderdaad op dat van Aalst en van Weelde ook al mee onderhandelen. Lijkt me verstandig want: "if you can't beat them, join them".

Als dit een jaar eerder was gebeurd hadden NAC zich inmiddels al veilig gespeeld. Maar dan waren de grote drie waarschijnlijk ook niet bereid geweest om voor 600% van hun aanschafwaarde te verkopen.

We gaan de eerste divisie in met een totaal nieuwe structuur qua zeggenschap en dan zal de organisatie waarschijnlijk ook heel snel worden aangepast. De twee nieuwe directeuren zitten waarschijnlijk nog in hen proeftijd. Hun ontslag hoeft dus niets te kosten, mits het een beetje snel gebeurt.

0   0  
Breda1965

Mij maakt het niet uit wie het zijn.Het zou geweldig en uiterst belangrijk voor NAC zijn.Ik zeg alvast hieperdepiep...eindelijk eens wat positief nieuws.Trouwens waar blijft flieger?

0   0  
Dutchbird

600% moet natuurlijk zijn 60%

0   0  
willem 4,5

@ O. Spionkop, Staat ook allemaal in bn/stem hoor dus je kunt gewoon weekend gaan houden!

0   0  
Buurman

Beste Spionkop. Ik vrees dat de twee andere weinig keus als het gaat gebeuren.

0   0  
Strijder

Gaat Flieger ons eindelijk laten zien hoe het echt moet ja?? ??

0   0  
gebruikersnaam

heb ik ook gehoord
ze willen er van de zomer ander gras op gooien
en dat in de binnenstad verkopen

als elke Nac supporter 5 plantjes claimt is t nog gedoogd ook

haha i have a dream

0   0  
Ernie

Blij dat ze mij niet hebben gevraagd.

0   0  
DunErwt

@Willem4,5

Reageren als een jaloers kind, hahaha sukkeltje.

0   0  
Johan o

De Van Dijk clan!?

0   0  
Tony Sixpack

Ik vermoed dat Pierre van Hooijdonk ook gaat investeren. Na zijn inmenging in het technisch hart, waarin hij 6 parels wist te vinden waar we veel vreugde aan beleven, zal hij nu denken: dit kan ik ook!

0   0  
Kinderkaartje

Johan o

En dan Flieger eindelijk op het gedroomde pluche?

Miscchien toch maar even wachten met juichen?

0   0  
Fan uit Zevenbergen

In de NOAD box zit de spelersbus sponser ?

0   0  
Van "taajlaand

Het 'beste nieuws' van het afgelopen seizoen.

Wordt tijd dat er CLUB mensen op gaan staan, en hoe moeilijk dat het ook zal worden (indien het allemaal ondernemers zijn komt er een groepje met eigenwijzen 'betweters' bij elkaar...:-), kunnen we niet meer op deze voet door blijven gaan.

Ik ben stik nieuwsgierig!

Fred, Flieg, Nachoreca, jvt, laat ook even wat zien hier a.u.b?

0   0  
Maarten

Van de een belanghartige naar de ander. Zolang men betaalt wordt er ook bepaald

0   0  
Castle

Kom aub niet met pierre en chris aanzetten die brullen al 20 jaar en doen niks,probeer aandelen uit te geven dat iedere boerenlul van ons kan kopen zo mooi zijn

0   0  
Westeinde

Het gaat om een groep rond Dennis Nouwens. Tevens zou Tiësto mee gaan investeren!! Oprotten met dat klootjes volk uit Rotterdam !!!

0   0  
Voetbal liefhebber

Kan jong NAC ook blijven bestaan, als er hopelijk dan nieuw beleid komt, een brug van O/19 naar de eerste selectie is wel erg ver. Zoals het ernu voorstaat moet jong NAC volgend seizoen wijken .Trainer jong NAC moet dan zogenaamd andere functie krijgen, zonde van zijn know how , goed mens, die als eerste de dupe word van nieuwe TD.
Maar ook jonge talenten moeten dan natuurlijk wijken.
Nieuwe TD gaat natuurlijk uit zijn Belgische vijver vissen. Zou doodzonde zijn,krijg je weer geen spelers met binding met de club.

0   0  
am

Eerst zien en dan geloven.
En of we er uiteindelijk beter van worden is ook maar zeer de vraag.

0   0  
Berry

Ik denk dat dit echt onzin is en dat dit juist nu naar buiten gebracht wordt om de gemoederen rondom de aanstaande degradatie te sussen.... of ben ik de enige die er zo over denkt? Of zijn de meeste hier heel naïef en geloven ze in sprookjes??

0   0  
10Diego

Sträter en Blanco hebben de melk horen klotsen, maar weten niet waar de klepel hangt. Het komt allemaal goed!

0   0  
Henri

Natuurlijk ook erg benieuwd, maar eerst eens wachten wie het gaat/gaan worden en wat hun visie is. Was in het begin ook enthousiast toen de grote drie hun coupe pleegden. Helaas bleek het de grootste sof uit de geschiedenis van onze club te zijn. Een voor allen, allen voor één!

0   0  
driekus

Nog geen commentaar van de allesweter van Flieger.

0   0  
Scheids

Dat deze drie er allang de brui aan hebben gegeven was aan het begin van dit seizoen al te merken!
Toch vind ik het idee dat een groep welwillende supporters de club willen overnemen ook verre van ideaal. Je staat als supporter toch met een minder zakelijk en meer impulsievere bril naar je club te kijken. Vast staat dat het eigenaarschap in een absoluut andere vorm gestalte moet krijgen, maar de huidige vorm en de besproken toekomstige vorm is naar mijn idee niet gezond voor deze mooie club!

0   0  
Sp1

Even geduld mensen... Hans heeft zijn siësta.

Maar uit de Noad box kan het alleen Dennis Nouws zijn... Zie De vliert of onze assurantie man niet voor dat soort bedragen in NAC springen.

0   0  
076YBlck

Vooraanstaand?? Omdat ze geld hebben? Hahaha... daar gaat het weer fout en weer niets geleerd. Weer de fout om te denken dat geld iemand vooraanstaand maakt. Koop die club maar lekker als je geld hebt gemaakt maar laat de organisatie in handen van mensen met passie en beleving. Of gaan we straks lekker belangrijk duur doen en samenwerken met een andere Engelse club? En weer roepen veel mensen dat het beter is dan de huidige situatie. Die komt juist voort uit vooraanstaande mensen!!

0   0  
scheppioni

Deze keer met am eens ! Ik moet het nog allemaal eerst zien wie of wat, want wie zegt wat voor kennis van zaken de groep supporters hebben !? Ik ben niet tegen of pessimistisch, maar we kennen het wel en wee bij ons NAC al wat langer .....

0   0  
Gvd

Slecht nieuws. De aandeelhouders staan echt niet op het veld.
Als het al waar is kan ik het wel begrijpen dat aandeelhouders hun deel willen verkopen. Na alle laster die deze mensen over zich heen hebben gekregen. Dutchbird en nog een paar minkukels laten zich overduidelijk leiden door rancune. Deze lieden hebben waarschijnlijk ook het ontslag van Smulders in gang gezet omdat zij zich gepasseerd voelden.
Weer precies op het verkeerde moment en waarschijnlijk door het verkeerd soort lieden. Als men denkt de grote 3 zo maar te slim af te kunnen zijn dan verwacht ik dat ze een teleurstelling te wachten staat.

0   0  
Jan

Lees artikel dat online is gezet op de site van Bnde stem. Dat beschrijft een genuanceerder beeld dan in sommige commentaren naar voren komt. 7 miljoen gaat naar de grote drie, 5 miljoen investeren in NAC. Voor minder wordt het niet gedaan. Afgelopen tijd heeft één verkennend gesprek plaatsgevonden met een geïnteresseerde. Niet meer, niet minder.
Voor de reaguurders die wel iets weten maar niets vertellen ga de Wizard of Oz lezen. Wie o wie bent u. A whole lot of nothing.

0   0  
Tony chocolonely

Een club kopen is 1

Maar wat gebeurd er als er tekorten ontstaan. Wie lapt er dan bij?

De huidige situatie is niet wenselijk. Maar ik houd mijn hart vast als er na eventuele koop een gat in de begroting komt. Wie gaat dat dan dichten??

Nu zitten er 3 groot aandeelhouders die er zoveel geld in hebben zitten dat ze praktisch wel moeten. En zelfs half verplicht zijn omdat ze aandeelhouder zijn!

0   0  
Nacman

Dat wat ik weken geleden al zei maar toen de 3 maffioso nog hun volledige bedrag plus vergoeding wilde
Hebben ze nu gezien dat er bij degradatie veel geld in moet wat ze niet willen en nu eieren voor hun geld kiezen eindelijk

0   0  
Q

De gedachten van Flieger op dit moment:

“Kut, weer gepasseerd. Ik heb geen idee. Waarom weer ik hier niets van? Nu maar niet reageren zodat er een hoop denken dat ik er juist bij hoor”

0   0  
Harry NAC

Flieger is een beetje stil, omdat zijn broer Stijn een van hen is.

0   0  
Helter

Zou mooi zijn als alle supporters in de gelegenheid gesteld worden te participeren. Dan pas is NAC weer de club van de supporters.

0   0  
am

@Scheppioni
Hoezo deze keer? Anders ook hè.

0   0  
Koenie

Dit is echt fantastisch nieuws...duimen maar!

0   0  
F3

Op zn minst vreemd te noemen dat er net een nieuwe directie is benoemd terwijl er al onderhandeld is toen onze interim er nog zat..
Of is de keuze in deze personen mede daarom zo bepaald?

0   0  
R. Burgundy

Met veel aandeelhouders en eigenaren is NAC niet geholpen denk ik! Teveel meningen en eigenpijpers uiteindelijk waardoor er besluiteloosheid komt en NAC zeker niet vooruit! Beter 1 eigenaar met beetje vermogen en daarop een goede directie.

0   0  
NAC!!!

Ik ben zeer opgetogen met het nieuws van een uiteindelijke verkoop.
Echter liever niet te veel eigenaars, dit werkt nu ook niet.

Verder is dit positief nieuws. Al denk ik dat er wel meerdere opties zijn nu dit in het nieuws komt.
Laat de $$$$ maar komen

0   0  
Johan o

Het orakel uit de Alpen al wakker... ? Of heeft hij een zwijgplicht!??

0   0  
NB

Tiësto

0   0  
Braze

Als dit gebeurd moeten gelijk de verhoudingen in taken en bevoegdheden tussen aandeelhouders, Raad van Commissarissen/Toezicht en de directie helder vastgelegd worden.
De huidige RvC onder leiding van Gielen moet sowieso vertrekken wegens onbekwaamheid.
Ik ben benieuwd en ik hoop dat er een heldere structuur komt en geen 50 kapiteins op het schip

0   0  
Maaskantje

JW?

0   0  
De Laatste Man

Volgens plan maximaal drie aandeelhouders. Ik hoop dat het Dennis lukt! Zie inmiddels het nieuws in BN de stem. De NOAD box. Het zou fantastisch nieuws zijn als onze club ook weer echt van ons is.

0   0  
Worste Brood

De sjeik van City kan toch alles in 1x kopen?

0   0  
Misterbean

https://www.bndestem.nl/nac/aandeelhouders-nac-bereid-club-te-verkopen~a3aa2f8d/

0   0  
Chris W.M.

Had al iets vernomen dat er voor 1 mei e.a. aangekondigd zou worden. Kernwoorden uit die berichtjes waren Bredase footprint, kapitaalkracht en beperkt aantal partijen. Dus sta er niet van te kijken.

Wat ik wel vreemd vind is dat dit ineens in de media verschijnt terwijl onderhandelingen blijkbaar nog steeds bezig zijn? Wie heeft hier belang bij dit al naar buiten te brengen?

0   0  
Misterbean

Vooraanstaande / fanatieke NAC-supporters?
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2989086/Groep-NAC-supporters-wil-club-kopen-van-grootaandeelhouders

0   0  
Geen dividend dit jaar

60% voor een failliete boel. Het lef.

0   0  
Dutchbird

Wat denk je Chris ? Onderhandelingspositie van de grote 3 wordt er niet beter door want als het klapt krijgen ze nog meer shit over zich heen .

0   0  
Des NAC’s

Dom dat dit weer gelekt is. Hoop dat dit snel duidelijk wordt, weer een soap is niet in het belang van NAC. Er staat een flinke klus te wachten

0   0  
van Flieger

Maximaal een korting van 30% wilden ze ooit overwegen, zijn ze nu gezakt tot 40% ? Nog belachelijk veel voor deze ruine.

0   0  
Chris W.M.

@Dutchbird

Noem mij 1 voorbeeld waar ze gezwicht zijn voor de publieke opinie?

Wellicht gaat dit de eerste keer zijn, maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze heren publiekelijk voor het blok zetten niet de juiste manier is.

0   0  
Willemf5

Prima ontwikkeling, zolang er maar in de club wordt geïnvesteerd!!

0   0  
Geen dividend dit jaar

Waarom geen 60% van de intrinsieke waarde?
Laat me raden..

0   0  
Nacdictive

Ik denk geen slecht nieuws.. Laten we eerlijk zeggen: veel slechter dan onder deze '3' kan het niet gaan.
Verder heb ik niet veel zicht op het financiële deel, zeker icm dat bijstorten maar ik ben van mening dat bij NAC de verhouding spelers budget / totaal budget nog steeds zeer scheef is.

0   0  
van Flieger

EUR 3.6 mio voor het meerderheisbelang en EUR 2.4 mio voor NAC, dat is net te veel voor de aandeelhouders en te weinig voor NAC.

0   0  
Voetbalprofessor

Kansloze missie. Tenzij we in de hoofdklasse gaan voetballen.
Let maar op.

0   0  
Spionkop

Vind het zo vreemd dat die aandelhouders eisen dat er geinvesteerd wordt, maar zelf hebben ze niks meer gedaan na de overname.

0   0  
Insider

Het artikel van Blanco is echt schandalig. Hoewel voor 200% achter het plan sta om NAC aandelen terug te geven aan NAC zelf, ziin het juist de kleine aandeelhouders die een hoger percentage eisen dan de grote 3. Er wordt hier een heel vies spel gespeeld via de media. Zo zonde, want dit is precies wat het kapot kan maken.

0   0  
van Flieger

Benieuwd of Dennis en co ook een plan van 53 kantjes hebben moeten schrijven of dat nu alles vloeibaar is.

0   0  
Breda

10 mln uitkopen en dan nog verliezen dekken. Maak mij ff wakker als het zo ver is

Lachwekkend

Gaat nooit gebeuren mensen. Pure onzin.

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Dit kan er ook nog wel bij.

Instabiliteit genoeg.

0   0  
10Diego

Lekker dan, krijg je er een onervaren Belg als TD bij met een 3 jarig contract. Wellicht in zijn proeftijd afscheid van nemen???

0   0  
Dutchbird

@Chris W.M
Dat ze er vanaf willen was geen geheim meer. Een buitenstaander biedt alleen op werkelijke waarde en die is na degradatie niet hoog. Deze kans laten lopen is dus uiterst riskant want als ze uit elkaar worden gespeeld zijn ze het onderhandelingsstuur helemaal kwijt.

0   0  
076

Blanco is zo corrupt als de pest.

Speelt al lang en schijt nu het toch op straat ligt:

Grote 3 willen 50-60-% terug als partij komt die beste voor NAC wil en de rest in club gaat
Kleine aandeelhouders (op enkeling na) willen 80% terug

Die hond schrijft tegenovergestelde. Dit was zo mooi.
Moet ik even niet tegenkomen

0   0  
Breda1965

Ik denk dat het eindelijk goedkomt met ONS NAC....de 1e stappen zijn gezet...

0   0  
Hont

Spannend.
Eerst zien welke voorwaarden eraan vastzitten voordat er gejuicht kan worden.
Wel ben ik het met de grote 3 eens dat er dringend geld nodig is om geïnvesteerd te worden. Er dienen een gedegen bestuur en RvC te komen die ook ruimte hebben om Brood een werkbare selectie te geven voor volgend seizoen. Ook moet gekeken blijven worden naar het overnemen van het station (lees het verlagen van huisvestingskosten).
Als er geen geld bij kan, hebben we er weinig aan ben ik bang.

0   0  
Kinderkaartje

.
Breda1965

Hoe vaak ik DAT al gedacht heb. Zien is geloven.
Maar dit zou een stap kunnen zijn. Zo'n beetje alle beter dan de huidige impasse.

@076
Wie heeft dit dan gelekt en in welk belang?
Dit zou toch voor iedereen een prima oplossing kunnen zijn. Acceptabel, althans.
En voor NAC als club een kans om weer verder te komen. Want dat de huidige structuur niet werkt en dat nooit gaat doen dat is wel duidelijk.

0   0  
Nachoreca1

Riep ik 3 weken geleden al... nouwens, transporteur uit halsteren en tiesto

0   0  
076YBlck

Moesten we niet voetballen vanavond of is dat pas na de zomer??

0   0  
10Diego

@076, Blanco weet het niet en slaat op alle vlakken de plank mis. Dacht eerst dat er vanuit de aandeelhouders gelekt was, maar dan zou er niet zoveel onzin in zijn verhaal staan.

0   0  
HupNac!

Ligt het aan mij of mag dit nieuws wel iets positievers onthaald worden? Zelfs ons alpenorakel had ongeveer 70 reacties nodig om toch nog iets negatiefs te verzinnen, dan moet dit toch goed nieuws zijn?

0   0  
PatjeR

Als het verhaal van 076 klopt wordt er een vies spelletje gespeeld om vooral de grote 3 zwart te maken. Aan de andere kant snap ik dat je ala kleine aandeelhouder wellicht minder verlies kunt pakken.

De club terug op eigen benen met wat investeringsruimte klinktbgoed, maar maakt ons niet immuun voor nieuw wanbeleid. Er zal goed naar directie gekeken moeten worden. Betere verhouding kapitaal op veld versus overige kosten en blijven investeren in jeugd.

0   0  
Semsi

Iemand de post op Instagram van Maurice Verberne gezien. Belachelijk om dat op dit moment te doen.

0   0  
Kinderkaartje

Semsi

Ik heb geen 'insta', dus nee.
Wat is de post dan?

0   0  
ome piet

@redactie bsiderats,

heeft dit iets met de "bottum up" actie te maken?
heb me daar nl. voor ingeschreven en we zouden op de hoogte gesteld worden omtrent nieuwe ontwikkelingen, maar het blijft nog stiller dan in het willem ii stadion, wat jaren geleden...

0   0  
Buurman

Ik had begrepen dat er na overname een nieuwe aandelen emissie zou komen om met name supporters de mogelijkheid te bieden aandeelhouder te worden. En zo nieuw kapitaal aan te boren. Wel jammer dat een en ander naar buiten komt terwijl het nog niet is afgerond. We wachten maar eens rustig af.

0   0  
Guuske

We moeten niet vergeten dat de huidige aandeelhouders ook Nac supporters zijn. En dat zij de club jaren geleden hebben gered. En toen vanwege de schulden aandeelhouders zijn geworden. Ze worden nu voor alles en nog wat uitgemaakt. Tuurlijk had er achteraf veel dingen beter gekunnen. Maar zonder de huidige club was er geen Nac meer. Dat er nu een paar lokale Bredase ondernemers het beter menen te kunnen doen is nog geen garantie voor succes.

0   0  
Ed

Dat alles na “degradatie” nu uitlekt is geen toeval. Had dit vorig jaar gedaan, dan stonden we er nu beter voor!
Nu starten we in de kkd tonge jonge. Tenzij er Eem wonder gebeurd de komende twee competitieronden

0   0  
4854

@guuske, tja het is maar hoe je het ziet als je verkracht wordt door degene die je van de verdrinkingsdood redt.

0   0  
[email protected]©

@Ed, de club is na degradatie de helft minder waard dan een jaar eerder. Wat kost een eerste divisie club? Een miljoen of 5 max?

Belangrijkste is de investeringsbereidheid van degene die de club overneemt. Een groep supporters die net als de huidige aandeelhouders niks kunnen of willen investeren brengt ons geen stap verder. Wat dat betreft sta ik achter de investeringseis van de huidige aandeelhouders, hoe dubbel deze eis natuurlijk klinkt uit hun mond.

0   0  
Nacman

@guuske
Leve de redders hulde dat ze nac niet failliet hebben laten gaan.
En nu de MAAR waarom het was gewoon puur zakelijk afgewogen eigenbelang op de eerste plaats nooit het belang van NAC en bovendien mocht het niks kosten.
Dus zit nac nu met de gevolgen van dit beleid wederom een degradatie.
Hun eis van 60% voor de aandelen en 40%in de club steken .
Die 60%Is precies de nominale waarde van hun aandelen wat ze aan nac hebben uitgegeven.
De 40 %in de club is een gebaar van kijk wat we doen voor nac hier van zakt mijn broek af.
Elke nieuwe eigenaar weet dat hij miljoenen vrij moet maken om de club er sportief weer boven op te krijgen.

0   0  
B.

Blijkt maar weer dat meerdere kapiteins op 1 schip nooit werkt...

0   0  
Gebruikersnaam

Aandelen uitschrijven eerst keus voor vaste sponsors en supporters met stemrecht. . de rest in de vrije verkoop.

Verder werkt dat toch net als bij elke andere nv bv vereniging
voorstel stemmen en uitvoeren af afwijzen. Zoveel discussie geeft dat niet. Een appje inloggen stemmen klaar.

12 miljoen is toch 'n lachertje voor een of andere witwassen of gokbedrijfje

Terwijl voor 'n naccer ist onbetaalbaar

0   0  
Oldskool

Er is dus een groep mensen die met een stevige haircut de aandelen aan de club wil doneren en verder geen zeggenschap wenst.

Die groep is dan zo principieel dat ze vele miljoenen storten naar de huidige 20 aandeelhouders zonder eigendomsrechten.

En die daarmee de grote aandeelhouders verlossen van toekomstige bijstortingen

En er is een verslaggever die dat even opschrijft met de opmerking zij die steeds bijstorten dat niet willen en zij die nog nooit een euro begestort hebben dat toejuichen omdat ze dan veel minder geld krijgen dan waar ze risicoloos op hopen.


Fuck lastig man, iets duideliik maken zonder te lekken of cynisch te lachen.

0   0  
Luisindepels

Tiësto???? Hebben jullie enig idee wie die meeneemt? Juist ja! JEROEN NUIJTEN! Nou, laat het stadion en de club dan maar meteen exploderen. Die man wil je niet binnen hebben. Ik waarschuw jullie allemaal voor constructies die het begin van het einde zullen betekenen. Mark my words!

0   0  
Felix

Geef de club terug aan ons!

0   0  
Worste Brood

Sneijder naar NAC dan ? @luisindepels

0   0  
Guuske

@luisindepels
Zulke gasten moet je niet willen binnen de club idd. Egootjes, haantjes en patsers kunnen beter in hun gezamenlijke box blijven. Dan een voetbal club gaan runnen. Maar we gaan het zien. Nac zal en blijft altijd onrustig blijven he

0   0  
F7 van V

onvoorstelbaar dat dit nieuws uitlekt,
niet goed voor de situatie en voor nac

0   0  
Nicky

Ik wil de club ook kopen...

0   0  
F8Hipster

@ome piet dit heeft niets met onze oproep te maken. De groep is samengesteld en spreken met elkaar, echter is dat vooralsnog niet op een niveau dat wij een dergelijke actie aan kunnen voeren. Veel van wat hier geschreven wordt zijn niets meer dan geruchten. Laten we afwachten hoe dit zich ontwikkeld. De groep gaat op de achtergrond verder en zal melden zodra er iets te melden valt. En de verwachting is dat dit niet snel zal zijn.

0   0  
NAC... what else?

@luisindepels
Helemaal gelijk!!

0   0  
Bommel

Oh jee, gaat Dennis Nouwens zijn knip trekken? Eerst dreigen de box op te zeggen en vervolgens de zaak over willen nemen. Ik heb hier nul geloof of vertrouwen in. Ik wil geen boeman zijn, dus wacht eerst even af....

0   0  
Dutchbird

Het is uitgelekt en waar rook is is vuur.
Die drie hebben al lang begrepen dat NAC onder hun bewind steeds minder waard wordt, tenzij ze er nog eens 5 miljoen familiekapitaal in stoppen. Bovendien zouden dan uiteindelijk de 17 kleine aandeelhouders mee profiteren van de extra investeringen van de grote drie. Dat willen ze niet.

Natuurlijk kunnen ze halstarrig weigeren om de aandelen te verkopen. Maar dan moeten ze verder en krijgen ze weer bakken stront over zich heen vanwege de degradatie. Als vervolgens blijkt dat de twee directeuren een beetje te snel naar binnen zijn geharkt door Edelenbosch, kunnen ze weer opnieuw zelf aan de bak. Daar hebben ze helemaal geen zin in. De kans dat ze nog ooit 50% van hun inleg terugzien door een KNVB approved verkoop van aandelen aan een Chinees of een Rus is (getuige FC den Bosch) ook een stuk kleiner geworden. Doorgaan als machthebbers van een wegzakkende eerste divisieclub is per saldo dus heel onaantrekkelijk voor drie mannen met uiteindelijk sterk uiteenlopende belangen.

Mij valt verder op dat er hier toch de nodige adhesiebetuigingen in hun richting gaan omdat ze vijf jaar geleden de club zouden hebben gered. Dat is de grootst mogelijke onzin. De club is toen gered door 21 schuldeisers die allemaal bereid waren hun schuld om te zetten in aandelen. Want als NAC ging nieuwe licentie kreeg zou het faillissement niet lang op zich laten wachten. Dan waren ze alle 21 hun geld kwijt.

Van Aalst, van Weelde en Burema waren 3 van die 21 en hebben 2 voor 12 nog snel wat geld extra aan NAC geleend, waardoor zij gedrieën na de omzetting in aandelen plotseling de meerderheid hadden. Dat was geen toeval. Sindsdien staan de 18 (inmiddels 17) andere aandeelhouders buitenspel. Dat was gewoon een vieze streek en daarom hoeft niemand medelijden te hebben met onze twee havenbaronnen die ene spijkerbroekenboer (die zijn geld inmiddels liever investeert in Zuid-Afrika dan in NAC). De grote drie hebben dus zelf bewust gekozen voor de houdgreep waarin ze NAC al vijf jaar houden. Dus ook voor de bestuurlijke aandacht die NAC van hen vereist terwijl ze daar eigenlijk een bloedhekel aan hebben omdat ze weten dat ze niet competent zijn. Elk besluit dat ze namen kwam immers als een boemerang terug, Van Maaskant tot Rutjes, van Smulders tot Goetzee, van Vreven tot van der Gaag, van Gielen tot Edelenbosch.

Verder heb ik begrepen dat Nicole Edelenbosch een belangrijke rol speelt in het onderhandelingsproces over de aandelenoverdracht en dat zij dat best knap aanpakt. Omroep Brabant heeft het ook over een mogelijke relatie met de verkoop van het stadion. Ik heb begrepen dat de enige link bestaat uit de mogelijkheid dat de grote drie de aandelenopbrengst willen gebruiken om eigenaar te worden van het stadion, zodat ze via de huur nog wat geld terugkrijgen. Een logische veronderstelling voor wat het waard is.

Ik verwacht dat de onderhandelingen nog wel even gaan duren, want de grote drie hebben bij een aandelenoverdracht ook de andere 17 nodig. Zelfs als die hun aandelen blijven behouden (allemaal of enkelen). Verder is het de vraag of NAC na degradatie nog steeds 60% waard is van het bedrag dat er 5 jaar geleden voor is betaald. 7,2 miljoen euro lijkt mij teveel voor een KKD club met een rammelende organisatie en een selectie die nauwelijks waarde vertegenwoordigt. Gemiddeld misschien 150k voor elke speler met een doorlopend contract. Voeg daar de reorganisatiekosten bij van een bezuinigingsronde en het geld dat nodig is om binnen drie jaar weer te promoveren. In het beste geval denk ik dat die vraagprijs van 60% naar 40% zal moeten zakken.

Overigens opvallend dat wederom Ronald Strater van Omroep Brabant wederom Yadran Blanco van BN deStem aftroeft met berichtgeving over NAC. Tijdens dat vorige interview een goede band opgebouwd met Joost Gielen?

0   0  
Bommel

Nee Dutchbird, Nouwens heeft Strater zelf geïnformeerd.

0   0  
jvt

Een proeftijd van een maand in de contracten van Tom & Jerry zou een zegen blijken. Die moeten deze week nog worden opgezegd. Naar het zich laat aanzien weigert onze Tom zijn bijberoep op te geven en staat nog steeds op de website van zijn vrouw's bedrijf. Aan de basis is het helemaal mis met deze twee uit het 'buitenland' met beperkte kennis, beperkte ervaring, beperkt netwerk in deze regio (zeg maar 0,0) en niet beperkte eisen van contractduur. Daar klopt gewoon geen ene reet van.

Geen nieuwe aandeelhouder heeft zin in het vooruitzicht van een paar afkoopsommen voor niets presterende, op voorhand mislukte managers en 3jarige contracten van talentloze, ongemotiveerde spelers die niet eens gevolgd zijn.

Gielen zegt in het belang van NAC te blijven zitten. Wat is het belang dan? Wegloper en sloper Goetzee kreeg nog eens een prachtig afscheid. We zitten naar een ontzettend slecht toneelstuk te kijken. En dat beste mensen, is jammer.

0   0  
Ernie

@jvt
Waarom?

0   0  
WW

@Ernie

omdat die 2, burgemeester Van der Vaart en wethouder Hekking van Juinen, ons niet verder gaan helpen. Daar moeten we vanaf. Nu.

Je kan overigens volgens mij gewoon contractueel afdwingen dat nevenactiviteiten niet toegestaan zijn.

0   0  
Los muchachos del Breda

Ik las dat dit idee al een tijdje speelt (al onder Nicole Edelenbos vonden er gesprekken plaats). Zou dat ook de reden zijn dat Luuc Eisinga een contract heeft gekregen voor onbepaalde tijd en NAC afscheid van hem kan nemen wanneer er nieuwe mensen aan het roer zijn die iemand anders op de plek van AD willen zetten?

0   0  
Mark Bieritieti

Wat een soap, tijd voor een serie: NAC onderweg naar morgen...

0   0  
Zocher

Gaat het om Kennis transport of Nouwens transport?

0   0  
Ernie

@WW
Leg mij dan maar eens met feiten uit waarom.

0   0  
10Diego

Nu de dagen van de RvC geteld zijn, veegt die laffe Yadran Blanco vandaag de vloer aan met zijn voornalig informant Gielen.

0   0  
10Diego

@ernie, omdat de TD onervaren is, geen netwerk in NL heeft, de club niet kent, nooit een grote schoonmaak heeft gehouden, nooit zelfstandig een selectie heeft samengesteld, niet serieus wordt genomen.

Omdat het cv van de AD aantoont dat hij er niks van gebakken heeft in de voetbalwereld.

Maar leg jij even uit waar je vertrouwen op gebaseerd is.

0   0  
Ernie

10Diego
Je moet je mond niet open doen voordat je de feiten kent. Blijkbaar is het tegenwoordig normaal om zomaar wat rond te toeteren.

0   0  
10Diego

@ernie, het feit is dat we 7 mnd zonder TD gezeten hebben, er een “zoektocht” gaande was, Tim Gilissen het niet werd ivm ervaring en er nu een zeer onervaren Belg is aangetrokken die bij zijn vorige club niet serieus werd genomen en niks te vertellen had.

Het feit is dat Eisenga bij Heerenveen is ontslagen en dat dat niet was vanwege goed presteren.

Lees graag de feiten waar jij het vertrouwen op baseert, misschien kun je ons geruststellen met je feiten.

0   0  
4854

De kinderen en vrienden van Gielen, v Mierlo en de Kort zijn ook weer actief met de duimpjes omlaag. Binnenkort is het voorbij jongens met de vrijkaartjes op de eerste rij.

0   0  
4854

Ernie komt niet verder dan vragen om uitleg.

0   0  
Sp1

Nieuwe nicknames aanmaken om je gelijk te halen?.

Een ervaren TD met bewezen diensten komt echt niet naar NAC, wat wel sneu is dat een man binnen de club met potentie te licht werd bevonden en er nu iemand komt die in mijn ogen niet beter is... Sterker nog! Een man met een dubbele agenda die begon te stotteren bij kritische vragen.

0   0  
Svt076

10diego,

Fair enough. Nu wil ik graag even jouw lijst zien met betaalbare mannen met een zeer uitgebreid netwerk, die vaker een grote schoonmaak hebben gehouden en de club kennen. Daarnaast moeten ze überhaupt zin hebben om bij NAC aan de slag te gaan, een club die komend jaar in de KKD speelt en bovendien de laatste jaren talloze directeuren versleten heeft.

Snap dat deze gasten nou niet bepaald lijken op reddende engelen, maar om ze van te voren af te branden schieten we al helemaal niks mee op.

0   0  
Rotterdammert

Stinkt aan alle kanten.

Je moet één man verantwoordelijk hebben, met een groep supporters komen er meer belangen, wensen, etc

Ze doen water bij de wijn als er financiële ruimte is voor investeringen. Waarom dan wel, terwijl ze zelf bijna niks investeerde in de club.

Meerderheidsbelang om het uiteindelijk aan de club terug te kunnen geven. En dat doen ze allemaal gratis?

Nee, geef maar gewoon een rijke buitenlander zoals Isitan Gün bij Fortuna Sittard. Betrokken, geen dom geld uitgeven maar wel bereid te investeren, etc

0   0  
De Muzikant

De grote drie hadden toegezegd dat ze, bij degradatie, de tekorten aan zouden vullen. Ben benieuwd of ze hun aandelen werkelijk willen verkopen en als dat zo is of ze deze clausule/toezegging er dan in meenemen. De nieuwe investeerders/eigenaren zouden dit dus ook moeten doen, als dit niet het geval is dan zijn we verder van huis.

0   0  
Sam

Zo te zien weet iedereen het beter ook in moeilijke tijden .Dat er slecht met nac gaat heeft niets met aandeelhouders te maken.Ze hebben al genoeg geld in nac ingestoken .TD heeft samen met treiner selectie sammen gesteld en die zijn alleen verantwoordelijk voor.

Dat was te zien aan de spelers die naar NAC gekomen zijn .

Voorbeeld M.Koch die door fc utrecht afgeschreven was na 3 wedstrijden vorige seizoen maar moest bij NAC bepalende speler worden .

Zo zijn de meerdere spelers van huidig selectie die niet geschikt zijn .Iedereen vergeet dat Omar Sadiq vorige jaar nac gered heeft van degradatie toen was al te Vrede niet op zijn best.

0   0  
10Diego

@svt076, ben met je eens dat de spoeling dun is. Een kandidaat die aan alle criteria voldoet vind je in onze positie niet. Maar om dan met iemand te komen die nergens aan voldoet...

met een (gebrek aan) structuur als die bij ons en een rapportage lijn naar deze AD wordt het heel lastig. Om dan na 6 maanden aan te komen met iemand die aan geen enkel criterium voldoet is triest. Dan had je dus clubmensen als Brusselers of Gilissen de kans kunnen geven. Die kennen tenminste de club en haar DNA.

Zo maar uit de losse pols:

Met een beetje daadkracht had je Allach kunnen halen, geen populaire jongen, wel ervaren. Wouter Gudde wilde heel graag naar NAC voor dat Groningen op het toneel kwam. Edwin de Kruijff heeft ervaring en was beschikbaar, je had met Laros, Van Hintum, Van Diemen kunnen praten.

Mijn grootste zorg is echt dat de Belg een selectie gaat samenstellen. Er is geen commissaris die hem aanvult en onze AD heeft te veel andere dingen aan zijn hoofd.

0   0  
Johan

Crowd Funding

The People’s Football Club

FC the People’s Voice

Supporters voor Nooit Opgeven Altijd Doorgaan-Advendo-Combinatie

0   0  
WW

@Ernie

onze T"D" (de D tussen quotes want het is feitelijk een manager) is ongeschikt vanwege de redenen die 10Diego aanhaalt.

Daar bovenop vind ik het zeer bedenkelijk dat hij inkomsten heeft uit nevenactiviteiten die een forse overlap hebben met zijn activiteiten bij NAC én daarover stotterend liegt als de BSR verslaggever ernaar vraagt (kijk het filmpje terug en let op zijn body language en naast het hakkelen de nonverbale communicatie). Dan komt hij met een lulverhaal over zijn vrouw, schei toch uit.

Ik dacht dat we na Oltmans en Mommers genoeg leugenaars in dienst hebben gehad.

Die Belg moet opzouten.

Nu.

0   0  
Kipiani

Weeffoutje, niets meer, niets minder Wilbert.
Joost pakte nog een biertje afgelopen woensdagavond, smile on the face, ons (en Pierre !!!!) in vertwijfeling met de echte ellende opzadelend en achterlatend.

0   0  
Ert

Dan zitten er al geloof ik 20 supporters/bedrijven met aandelen naast de 3 grote en dan willen nig een aantal hoogstaande supporters de 3 uitkopen. En dan? Lekker met z'n 40en de club gaan besturen ofzo?
Geloof er niet veel van. Ik geloof dan eerder dat het een groep is uit de 20 kleinere aandeelhouders.

0   0  
Fritske d'n Olifant

We kunnen nu wel allemaal weer onze eigen mening ventileren, maar uiteindelijk geldt het aloude adagium: Wie betaalt bepaalt. Als het clubje waar OB het nu over heeft er met de huidige eigenaren uit komt dan zullen zij ook een keuze maken vwb de vers aangetreden directeur en technisch manager. Net zoals Van Aalst na zijn putsch meteen Van As heeft kaltgestellt. Deze mensen alweer weg sturen gaat sowieso geld kosten. Daar moet men maar toe bereid zijn. Dan is het maar de vraag met welke lui zij op de proppen komen. Van Aalst kwam met golfmaatje Graeme Rutjes. Dat hebben we geweten.

0   0  
jvt

Die Tom is geen zuivere koffie. Een misselijkmakende, doorzichtige manier om zijn netwerk in Nederland te verbreden ten gunste van het bedrijf van zijn vrouw. + Het feit alleen al dat je TD genoemd wilt worden. Dat geeft al aan dat ie als onbekende ex-voetballer geen goede gesprekspartner verwacht te zijn. + Het feit dat ie net als Smulders 'zevenjarenplan' voor 3 jaar wilde worden vastgelegd om zogezegd "iets op te bouwen" zegt genoeg. Iemand die overtuigd is van zichzelf durft ook een eenjarig contract aan te gaan hoor. Leert NAC nu nooit van al drie 3-jarige contractanten die meeëten uit de ruif?

Daarnaast is onze Tom verschrikkelijk de fout ingegaan om te denken dat je bij een club als NAC wel eventjes je bijberoep kan en mag aanhouden. Van deze RvC misschien wel maar niet van jvt! Alleen al het idee van belangenverstrengeling en geen 110% inzet en focus doet jvt huiveren. Hoe kun je als werkgever spelers en personeel recht in de ogen kijken wanneer je van hen maximale inzet en betrokkenheid eist?

En dan zijn er hier die stellen dat je geen betere had kunnen vinden. Ja door, daar gaan we weer. De excuses liggen al weer klaar. Ambitie & kwaliteit heren! Persconferentie van Tom & Jerry graag! Laat ons maar weten dat we er flink naast zitten.

0   0  
Ernie

Misschien is het beter om de nieuwe mensen pas te beoordelen als ze een tijdje voor NAC hebben gewerkt.

0   0  
Michel

Het vooruitzicht dat de club gekocht wordt dje echt iets met NAC hebben is een fijn beeld, aandeelhouders ‘by chance’ moeten ook verder met de club en als ze dat niet doen, is het beter dat ze bedankt worden voor bewezen diensten.

Laten we maar afwachten wat hier waar van is en wat er uitkomt, als er een flinke kapitaalinjectie kan gaan komen en er een leiding komt met passie voor NAC, kan dit fantastische stappen op gaan leveren voor de toekomst.

0   0  
Breda Nac

Ernie, ons NAC kan het zich niet permitteren om (weer) twijfelachtige persoonlijkheden in de top te plaatsen daar is een club als NAC in potentie een veel te grote club voor...

0   0  
Ernie

Het is wel jammer dat jvt geen reet heeft te vertellen bij NAC.

0   0  
NAC... what else?

Op welke wijze en aan wie de aandelen verkocht worden vind ik minder belangrijk indien er een clausule bijzit dat de meerderheid van de aandelen op termijn bij NAC zelf terugkomen (baas in eigen huis) zodat je niet afhankelijk bent van de grillen van iemand anders. En er voldoende geld vrijkomt om de club weer op te bouwen met mensen die hiervoor capabel zijn. Zal wel een utopie zijn maar ook een NAC supporter mag toch hoop hebben op een mooie toekomst.

0   0  
Breda Nac

Klopt ernie.....een zo betrokken persoon zou gehoord moeten worden...

0   0  
Ouwe Spionkop

Mensen die de TD al afbreken terwijl de beste man net in dienst is en nog niks concreets heeft gedaan.
Kijk eens in de spiegel en denk eens na voor je dit soort stemmingmakerij plaatst.

0   0  
Moppernac

Mss dat het dakloze centrum de club wil kopen.
Dan heeft deze selectie onderdak na dit seizoen want bij NAC zijn ze over 2 wedstrijden niet meer welkom

0   0  
jvt

Een blinde kan zien dat er niets klopt aan de aanstelling van die Tom maar dat het weer het afschuiven van verantwoordelijkheid is. Ze betalen voor de volgende zondebok en brokkenpiloot. Schijnbaar hebben de aandeelhouders daar geld voor over. Op voorhand, ja op voorhand is het niet zo moeilijk te voorspellen dat onze Tom hopeloos gaat falen. De jongen had met een beetje wijsheid toch kunnen verwachten dat je van de pers een paar stevige vraagtekens gesteld krijgt bij je 'bijberoep' waarvan onhandig genoeg alleen ex-werkgevers als referentie met logo op zijn website staan,. Hoezo belangenverstrengeling.

Hoe denkt ie Nederland en de regio te gaan leren kennen? Met een peperdure hotelrekening? Met hoge reiskosten? En hebben we de tijd dan? De één noemt het vooroordelen, jvt noemt het een realistische kijk op de feiten. Niemand maakt mij wijs dat de ene lichtgewicht Gillessen minder is dan de andere, onze Tom die uiteraard wel met het abonnement op GPsports NAC flink kan helpen. Pff.

0   0  
Ouwe Spionkop

Beste Jvt je draaft door man. Ga gezellig naar de stad en drink een paar bier. Dat is echt beter voor je.

0   0  
Real Robert

En die aandelen zouden 12 miljoen waard zijn? Wat een lachertje! Eigen vermogen: 60 mille euro, opgepimpte

jaarcijfers! Geen waarde op het veld, geen eigen stadion etc. etc.

En de 40% moet in Nac worden geinvesteerd? Ik denk eerst een mega-tekort aanvullen!

En zeker niet investeren in een oude steenklomp. Geen grondeigenaar zij, de helft is niet eens te koop!

Als die hele oude meuk van aandeelhouders opkrast zijn er genoeg geinteresseerden om te investeren.

Ik zou dat ook zijn.

Maar voor mij is het van tweeen een: of een grote eigenaar, die ook investeringen doet, of een socio-

structuur, waarbij er vrij verhandelbare aandelen zijn. NAC N.V.

Clubs als AZ laten zien, dat er ook door provincieclubs klappers gemaakt kunnen worden. Maar je moet

er wel eerst gel instoppen en een goed management aanstellen.

0   0  
Breda Nac

Zoals in ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.....ouwe spionkop??

0   0  
Heedikke

Joke hoe is je kater?

0   0  
10Diego

@ernie, ja geef het een kans joh.

Net als bij Eskes, Rutjes, Baardemans, Gielen, Smulders, Van Aalst, Technisch Hart enz

Gewoon jaartje of 2 dan he, moet wel een eerlijke kans zijn. En alle begin is moeilijk, zeker bij NAC. Geen makkelijke club. Hij heeft tijd nodig. Is een goede kerel, werkt hard.

Wij hebben tijd zat. Niks aan de hand. Drie jaar eerste divisie? Geen probleem, komt goed.

Lekker laten leren en oefenen. De halve voetbalwereld zat achter hem aan, maar wij hebben hem.

0   0  
Joke

@heedikke
Ja lekker man.

0   0  
10Diego

Hoe kan ik die ad interim wonderdokter vergeten, zag ook maar paar kleine dingetjes over het hoofd. Ook een goeie man, werkte hard: Busselaars of zo?

Moraal:,ga gvd is voor kwaliteit!

0   0  
Breda

@10diego

Eisinga is niet ontslagen maar zelf opgestapt na een stammenstrijd boven hem.

Die Belg staat er vrij goed op in de voetbalwereld.

Beetje popie jopie gedoe om die mannen of te zeiken voor ze begonnen zijn. Omdat schreeuwer 1 hier roept dat Eisinga geen goed NL schrijft in een mail. De man spreekt 6 talen.(en nog Fries, dus volgens sommigen 7).

Belg heeft enorme scoutingsdatabase opgebouwd en heeft betere ‘papieren” dan bv een Gilissen.
Overmars wilde helaas niet naar een KKD club...

0   0  
10Diego

@breda, lees dossier H’veen eens. En praat eens met mensen die BVO vergaderingen in Zeist bijwonen.

Ik heb nog niemand uit de voetbalwereld positief gehoord over die Belg. Commentaar wat ik van sportjournalisten en voetbalmensen uit Belgie en NL hoor: licht gewicht, loopjongen, waar begin je aan?

Maar goed, in kringloopwinkel Van Aalst krijgt iedereen een kans en is bewezen kwaliteit geen vereiste.

0   0  
10Diego

Nee Ert, zo zal het niet gaan.

0   0  
Breda

@ 10diego

Dan spreek je de verkeerde mensen.

Overigens twijfel ik ook wel aan Fries, Niet vanwege zijn CV maar omdat ik verwacht dat hij geen eerlijke kans krijgt.

Belg heeft daar minder last van. Die hoeft niet met betweterige bredase wereldje te dealen.

0   0  
10Diego

Breda, de functie vd Belg is moeilijker en belangrijker. Er moeten spelers afvloeien en een nieuwe selectie worden samengesteld. Er is maanden achterstalligonderhoud. Je hebt bij Maaskant gezien hoe last minute hap snap werk eindige: foute samenstelling selectie en verloren jaar..

Uiteindelijk wordt op het veld het succes van Eisenga bepaald. Als het sportief loopt is zijn baan makkelijker.

Die Belg loopt zeer onzeker rond, als een kat in een vreemd pakhuis. Hij zal best eem goede scout zijn, maar dat maakt je nog geen TD. Hij heeft de belangrijkste functie ( met die van hoofdtrainer) binnen een BVO. Vooralsnog hebben we voor volgend jaar geen trainer en we hebben geen zware commissaris “voetbal”. Dat maakt het voor een beginnend TD uit een andere cultuur zonder netwerk in NL en in een club die in brand staat bijna onmogelijk normaal te functioneren. Zo’n man zou type Beenhakker om zich moeten hebben die hem (bij) stuurt, maar had in mijn ogen niet aangesteld moeten worden in deze functie.

Waar maak jij uit op dat hij geschikt is voor de functie van TD? Een track record heeft hij niet. Je kunt ook niet zeggen dat het een persoonlijkheid is en dat er echt iemand binnenkomt.

0   0  
Ouwe Spionkop

"Die Belg loopt heel onzeker rond"
Haha heb je een drone boven hem hangen?

0   0  
10Diego

@ouwespionkop, nee geen drone. hij liep in stadion verdwaald te zoeken naar het ereterras en liep wat in zichzelf te moppelen en te stuntelen met zijn eticket op zijn telefoon die hij liet vallen, tot hij werd geholpen door een NAC man met meer dan 250 wedstrijden in NAC 1. Dat zag er knullig uit, ook omdat hij niet wist met wie hij van doen had.

Overigens een situatie die je kunt voorkomen door een nieuwe TD kennis te laten maken met zijn collega’s voor dat er een thuiswedstrijd wordt gespeeld.

0   0  
10Diego

Overigens werd Tommie binnen 10 mnd na zijn aanstelling bij STVV van de 1e selectie gehaald en mocht hij zich alleen nog met de jeugd bezig houden.

0   0  
Martinus

Dat gezeur over de nieuwe TD begrijp ik niet zo. Je kan die toch niet op voorhand al gaan afserveren? Op basis van de argumentatie zou namelijk Gilissen ook kansloos zijn bij Heracles, want die is volkomen onervaren in de functie en die had wél bij NAC de functie moeten krijgen. Ik vind overigens dat Gilissen een prima kandidaat was, voor de duidelijkheid. Ik weet echter ook dat ervaring niet altijd garant staat voor succes.

Bovendien denk ik dat NAC veel kan halen uit België, waar men veel vanuit de organisatie voetbalt. Verschueren en Dessers waren/zijn toch prima spelers voor NAC? Vreven was qua persoonlijkheid toch ook een goede match? Schoofs zou dat volgens mij ook zijn als die niet zo lang geblesseerd zou zijn. Laat NAC ook maar eens gebruik maken van het feit dat we vlakbij de Belgische grens liggen, daar liggen ook kansen. Ook op commercieel gebied. Dus een Belgische TD is zo gek nog niet.

Eerst zien, dan geloven. Maar wel eerst zien graag.

0   0  
10Diego

@martinus, ben ik niet helemaal met je eens. Over Gilissen werd lang getwijfeld omdat hij geen ervaring had. Niet over zijn kwaliteiten.

Binnen het profiel wat men zocht was ervaring dus van belang. Dat kan en is een te begrijpen handelwijze. Die is alleen niet te rijmen met de keuze voor deze onervaren Belg die binnen 1 jr na zijn eerste benoeming als TD bij een BVO op een zijspoor werd gezet.

Terug naar subject: voor de financiering van het plan heerst er bij een aantal benaderde mensen twijfel over deelname cq over hoogte van de deelname omdat men niet weet wat men aan de lichtgewicht Belg heeft. Stop je je geld in een bedrijf dat voor de core business de komende 3 jaar geleid wordt door een tweede Rutjes /Smulders of blijken we van doen te hebben met een Valckx? Een track record ontbreekt.

Ik hou er over op, alles is wel geschreven. Een deel vindt: “geef die man een kans” en een deel vindt “hoe kun je na 8 mnd bij uitkomen bij een volstrekt onbekende zonder ervaring en zonder netwerk in NL.”We zullen zien. Met respect voor alle meningen: Hup NAC!

0   0  
jvt

Alles is weer gevestigd op hoop zoals ook bij zoveel aangetrokken voetballers. Van hoe verder ze weg kwamen, hoe buitenlandser ze leken en des te beter het volgens de kenners hier was. Ook ongezien, net zoals bij deze TD. Damčevski en Boateng bijvoorbeeld. Maar deze kenners lopen nu het hardst te janken over de degradatie.

NAC heeft helemaal geen tijd voor probeersels en zwakke lieden. En al zeker niet voor mensen met dubbele agenda's en bijberoepen. De man heeft 0,0 track record.

Is dit dan het resultaat van de zoektocht naar een verdieping / verbetering tov waaghals Smulders?
Hier had een man van kennis van de Nederlandse markt moeten staan met netwerk en charisma. Op z'n minst kwam zijn eerste hakkelende persoptreden niet sterk. lees professioneel over. Voor mensen die het allemaal nog moeten leren hebben wij geen tijd of je moet tevreden zij met een jaartje of drie KKD. Het is zoals Flieger schrijft een man die een carriere voor ogen heeft en helemaal niet van plan is te verhuizen maar straks een Nederlandse job op het cv van GPsports, oh pardon van hemzelf, kan toevoegen.

Het zeven jaren plan van Smulders werd hier ook gegeten als zoete koek. Nu hebben we een driejarenplan. Welterusten.

0   0  
vulkaan

Gelukkig, jvt gaat naar bed.

0   0  
Ernie

@vulkaan
Nee, jvt denkt dat ze een Td na een week weer gaan ontslaan. Om welke reden?

0   0  
Aad

Ik bied 2,50

Gr.Aad

0   0  
Nu ff nie

De NAC-supporters willen een meerderheidsbelang in de club kopen met als doel dat NAC weer eigendom wordt van NAC zelf.
...
De supporters willen verandering aanbrengen in de structuur van de club waardoor NAC een voetbalbedrijf moet worden zonder eigenaren. Hiervoor zou een aandelenuitgifte tot de mogelijkheden behoren

NAC wordt weer eigendom van NAC als voetbalbalbedrijf zonder eigenaren.
Maar wel met aandelen???
Elke aandeelhouder is dan toch mede-eigenaar?
Ik heb geen vertrouwen in aandelen, is altijd gebasseert op good feeling motivatie.

0   0  
Dutchbird

@Nu ff nie
Bij Bol.com hebben ze ook goedkope tweede hands economieboeken.

0   0  
van Flieger

Roberto de Lugo, onze pianoman binnen de 3, liet onlangs nog weten dat zijn principe is: buy low en sell high.

0   0  
von F

Hoe is het met de heren van de blauwe olifant en hun 'world domination' plannen?

0   0  
naxioma

Nu de aandeelhouders bereid zijn de club tegen redelijke voorwaarden te verkopen, is het van het allergrootste belang dat dit gebeurt aan de best mogelijke partij. De oplossing hoeft niet per sé in Breda te liggen. Verkoop aan een groep supporters of huidige sponsoren klinkt leuk, maar draagt ook enorme risico’s met zich mee. Voor je het weet herhaal je de situatie met de huidige 17 aandeelhouders, hetgeen uiteindelijk leidt tot inertie en impasse, omdat de eventueel nieuwe eigenaren niet altijd dezelfde ideeën en dezelfde investeringsbereidheid zullen hebben. En omdat het mensen zijn die emotioneel zeer sterk bij NAC betrokken zijn, is het risico levensgroot dat -zoals zo vaak bij NAC- de emotie het wint van de ratio met ad hoc besluiten en chaos to gevolg. Daarbij is het zeer de vraag of de supporters en sponsoren die nu in beeld zijn vermogend en professioneel genoeg zijn om goede bestuurders, goede directie en goede technische staf aan te stellen en een goede selectie samen te stellen. Zoals gezegd, het risico is levensgroot dat de problemen bij NAC zich zullen blijven herhalen. Ook het door velen genoemde socios-model lis voor een club as NAC onhaalbaar. Hiervoor is een club als NAC (incl. achterban) gewoonweg te klein. De beste oplossing voor NAC is overname door (slechts) één grote sterke, betrouwbare, ambitieuze en kapitaalkrachtige partij, eventueel vanuit het buitenland. Alleen dan kan er krachtdadig en consistent richting en invulling worden gegeven aan de ontwikkeling van NAC. Er liggen hier wel degelijk goede mogelijkheden, met name ook vanuit een land als China. De huidige eigenaren doen er goed aan de zoektocht naar een nieuwe eigenaar te verbreden en professioneler aan te pakken. We willen niet van de regen in de drup belanden. Na jaren van bestuurlijke en sportieve ellende verdient NAC het dat het volle potentieel benut wordt. Alles staat of valt met het hebben van de juiste eigenaar voor onze mooie club.

0   0  
Nu ff nie

@Dutchbird, dus je moet al verstand van economie hebben om de aandelenhandel te kunnen begrijpen. Je kunt het ook laten doen als je zo'n €25000 kunt inleggen. Maar dan moet je vertrouwen hebben in een bedrijf die je de laatste crisis in heeft gelazerd. En dat vertrouwen is nog steeds niet terug.
Als ik dan lees hoe aandeelhouders van Unilever eisen dat ze hun boterafdeling moeten verkopen, zodat zij meer winst kunnen opstrijken, dan zakt daar m'n broek van af.
Volgens mij worden aandelen in de markt gezet om geld te genereren om iets te ontwikkelen. Na de ontwikkeling heb je nog een aantal jaren om je aandeel in waarde te laten stijgen. Daarna zou het aandeel weer moeten worden opgekocht door het bedrijf. Maar dat gebeurt nooit, het aandeel blijft gewoon verhandelbaar. Het gevolg is dat het bedrijf failliet zou gaan als alle uitstaande aandelen opgekocht zouden moeten worden.

Maar dit is mijn gedachte over aandelen, zonder daar boeken over gelezen te hebben. En dat blijft zo, met de kans er altijd een verkeerde visie over te hebben.

Maar als het goed is voor NAC dan zou het een goede zet zijn.

0   0  
Buurman

Laten we nu eens rustig afwachten welke plan de kandidaat kopers precies hebben en dan een mening hierover ventileren. Laat de onderhandelingen rustig voort gaan. Betreffende de nieuwe AD en TD moet je zo realistisch zijn dat ze , al dan niet terecht , ik denk terecht , zeer weinig ( geen) draagvlak hebben.

0   0  
Buurman

Beste Nu eff niet. Een aandeel NAC koop je niet uit economisch gewin. Je wil je club een financiële injectie geven. Daar staat tegenover dat je , bv. via een verenigingsstructuur , inspraak krijgt ofwel over bepaalde zaken stemrecht. Ik denk dat de plannen van de kandidaat kopers goed zijn voor NAC. Maar laat die mensen zelf eerst met een concretisering van hun plan naar buiten komen.

0   0  
Judge M.

Mooie korte docu over Leyton Orient. Ook een mooie traditieclub kapot gemaakt door een eigenaar die enkel aan eigenbelang denkt. Twee jaar geleden gedegradeerd uit de football league en goddank vandaag weer terug gepromoveerd.

Enjoy: https://youtu.be/lvYSJomCp08

0   0  
Dutchbird

@Nu ff nie
Je moet kennis hebben van juridische bedrijfsstructuren om te kunnen begrijpen dat niet alle aandelen vrij verhandelbaar zijn op de beurs. NAC is geen structuur NV en ook niet beurs genoteerd. NAC is een BV en de eigendomscertificaten van een BV heten ook aandelen. Je kunt ze wel onderhands aan iemand anders verkopen, maar dan moest je de aandelen meestal eerst aanbieden aan de andere aandeelhouders.

Dat is ook bij NAC het geval. Als de grote drie onderhands willen verkopen moeten ze eerst hun aandelen aanbieden aan de andere 17 aandeelhouders. Als die van dat aanbod geen gebruik willen maken kunnen ze de verkoop aan de NOAD box doorzetten.

0   0  
Ert

@10Diego hoe zit het dan? Ben namelijk wel benieuwd hoe die constructie zal gaan worden

0   0  
ome cor

Ik denk die twee chickies die er uit altijd bij zijn (waarvoor hulde). Die gaan samen de club kopen.

Nee serieus...dat is van de regen in de drup
Het lijkt Dé oplossing en zo lang het redelijk tot goed gaat hoor je niemand, maar zodra er ofwel sportief ofwel beleidsmatig even een dipje is dan wordt deze groep voor rotte vis uit gemaakt en aan de schandpaal genageld.

Ik zeg: 1 schandalig rijke eigenaar die van de club houdt zoals wij allemaal, die vervolgens de juiste mensen inhuurt en op de juiste plaats neerzet. En hen ook durft te vervangen wanneer ze structureel falen.

0   0  
Tram

Onze nieuwe TD mocht zijn bijbaantje houden van Nicole en Joost en wil het kennelijk niet opgeven. Stom en eigenwijs van hem. Die is dus als eerste exit na een overname. Net als Gekke Gielen. Wat die voor competenties heeft is mij een raadsel. Charisma en politieke handigheid in elk geval niet.

0   0  
10Diego

@omecor, juiste mensen op de juiste plaatst en een besturings- en beslissingsmodel dat daarop is afgestemd en voorkomt dat het een Poolse landdag wordt, kan toch ook zonder 1 puissant rijke vreemdeling?

0   0  
jvt

Onder het mom van netwerk via zijn bijberoep werd NAC overtuigd van de kwaliteiten van onze Tom en mocht zijn ook voor NAC belangrijke bijberoep houden. Daarnaast werd hiermee een hogere salariseis ingeperkt.

Wat vergeten wordt is dat je totaal ongeloofwaardig bent t.a.v. je personeel en voor je spelers.
En wat nog erger is, je geen 100% focus op NAC hebt want je krijgt ook telefoontjes van andere klanten en die wil je ook optimaal bedienen, werkoverleg, administratie etc. Al regel je het allemaal vanuit je auto, het is en blijft een groot nadeel en gevaar voor NAC. Je moet gewoon niet willen van twee walletjes te eten.

NAC heeft juist nu behoefte aan ervaring, focus en netwerk. Hoeveel leergeld hebben we met Oltmans, Mommers, Eskes en Goetzee en al die mislukte, onervaren TD's wel niet betaald. We staan niet voor niks laatste. Komt nu de volgende nitwit, dat is toch geen beleid beste mensen.

Er was schijnbaar een profiel, waar met Van den Aat aan werd voldaan, maar dat is schijnbaar ineens niet meer van toepassing. Hoe consequent ben je dan? Onze Tom weigert richting de verdeelde achterban en pers openheid van zaken te geven en dat beste mensen is een wel heel slecht begin van onze nieuwe hakkelaar.

0   0  
10Diego

@jvt, er was geen visie, er was geen profielschets,,er was geen duidelijke procedure, er was geen shortlist, er was een juf ank die een mail binnen kreeg van De Fries en er was een ex commercieel medewerker van NAC die met een eigen belang De Belg naar voren schoof,

Er hebben geen assessments plaatsgevonden. Zo word je na een mail en/of twee gesprekjes binnen 3 weken directeur bij NAC.

Je zou denken dat er in 5-6 maanden wat grondig voor de toekomst van de club wordt gewerkt. Voor de gemiddelde administratieve functie bij een willekeurig ander bedrijf wordt er beter gewerkt. Maar goed, Juf Ank was slechts interim en had op 1-4 vast een andere opdracht.

0   0  
Fritske d'n Olifant

Dat het bedrijf van TvdA vraagtekens oproept lijkt me evident. Dat hij nauwelijks ervaring als TD heeft, absoluut waar en gezien zijn CV kan hem ambitie niet ontzegd worden. Maar de op fantasie gebaseerde persoonlijke verwijten en insinuaties aan zijn adres hier op BSR zijn misselijkmakend. Net zoals nu met Eisenga gebeurt. Je kunt het TvdA en LE niet aanrekenen dat zij aangesteld zijn als directeur. Hetzelfde geldt voor Smulders in het verleden. Een beetje research leert dat hij in Einhoven dezelfde karaktertrekken vertoonde als die later bij NAC tot zijn ontslag zouden leiden. Daar zijn Van Aalst en Gielen verantwoordelijk voor. Als Gielen dan niet evalueert en bijstuurt omdat hij dat durft dan is hij de rotte appel die weg moet maar wonderbaarlijk genoeg blijft deze figuur steeds zitten. De problemen bij NAC moeten bij de kern aangepakt worden dat dat is het kaltstellen van de huidige RvC. Een voorzitter met ballen, ervaring en liefde voor NAC (Peek), een technische commissaris met ervaring en netwerk bij de knvb (Spelbos) zijn mi essentieel voor een goed geleid voetbalbedrijf. 1 ding is zeker. LE en TvdA gaan geen eerlijke kans krijgen en als een overname werkelijk wordt dan zullen zij (als de nieuwe aandeelhouders dat willen betalen) het veld moeten ruimen. Dat gaat het imago van NAC iig geen goed doen.

0   0  
Ad B uit Roosendaal

In ieder geval onder geen enkele voorwaarde een verkoop van de club aan een steenrijke verre buitenlander, waar ook het vermogen van een dergelijke persoon vandaan komt.

0   0  
IKNOW

200ste

0   0  
NACdeClub??

Hoe geweldig is het als NAC in handen komt van mensen die structureel aan NAC willen bouwen. Zorg graag dat het niet te veel kapiteinen op 1 schip zijn. Analyseer periodiek het bedrijf en stel overal de professionaliseringsslag in.

Hopelijk blijft t budget voor jeugdopleiding en spelersbudget op orde als we naar KK gaan, zodat je op basis van beleid minimaal 3 jaar op huidig niveau kunnen blijven. Dit kan volgens mij alleen als de huidige aandeelhouders voor onder de 5 mio willen verkopen.

0   0  
Nu ff nie

Bedankt voor uitleg Buurman en Dutchbird. Dit wist ik achteraf gezien al, maar ik had er niet meer aan gedacht. Daarom is het ook zo belangrijk om de juiste poppetjes op de juiste functies te hebben.

0   0  
Dutchbird

@Fritske
De twee zitten nog in hun proeftijd en dan kost een ontslag 0,00 euri. Betekent wel dat de NOAD box een beetje haast moet maken met de overname, of van de huidige machthebbers moet eisen dat beide heren komende maand op straat worden gezet, daar anders de ontslagvergoeding van de overnamesom wordt afgetrokken.

0   0  
jvt

Klopt, in de proeftijd opzeggen kost ze niks. Als je nog geen correcte commerciële mail kunt opstellen of poppenkast wilt blijven spelen dan hoor je niet in zo'n functie thuis. Er is bij ontslag natuurlijk geen opvolging maar ja daar hebben ze nu zo'n 6 maanden de tijd voor gehad. Deze RvC en onze meeëtende interim zijn natuurlijk vreselijk zwak. Maar dat geldt ook voor de aandeelhouders. Zolang dit allemaal blijft zitten wordt het nooit iets. Minachting van je klanten dus, ze zullen er nog wel achter komen volgend seizoen. NAC is geen ambitieus Twente die met een aantal erespelers direct terug promoveren en met 25.000 man op de tribune.
NAC heeft alle sympathie en binding met de achterban verloren.

0   0  
Jan

Ga eens, tijdens een niet gevuld moment, googlen en zoek meer achtergrondinformatie over de ondernemers die de noadbox bevolken. Je zult snel tot de conclusie komen dat de heren bovengemiddeld geld in de portemonnee hebben. Één à twee zelfs behoorlijk veel maar om daarmee NAC structureel uit het moeras te trekken en een beleid neerzetten die staat als een huis, forget it. Één aantal jaren de flappentrap laten stromen om de zieke patiënt beter te maken is voor deze heren een berg te hoog. Dan zul je echt over de grens moeten zoeken en een Rus, Chinees of Indiër aan de haak moeten slaan die op zoek is naar een nieuw speeltje. Maar dat we daar na verloop van tijd blij van worden, ik betwijfel dit ten zeerste.

0   0  
Buurman

Beste Fritske. Ik lees je stukken altijd graag. Maar ben even realistisch. We hebben nu eindelijk mensen met een NAC hart die een serieus bod op onze club hebben gedaan. Ze willen de club , en dat is noodzakelijk , opnieuw in de steigers zetten. In die nieuwe structuur hoort ook supportersparticipatie. Maar zou jij geld willen investeren in een club waar de twee belangrijkste functies , AD en TM , sinds kort bezet zijn door mensen die geen enkel draagvlak hebben ? Dan begin je , en ik druk me nu even bewust grof uit, met de troep die de zwaar falende voorgangers hebben achter gelaten. Dat heeft gewoon geen enkele zin. En juist om het voor deze twee niet erger te maken dan nodig is ; kies dan voor de korte pijn. Hun aanstellingen zijn gebaseerd op een mistake en de nieuwe eigenaren willen niet met hun verder. Ik hoop dat de NOAD-box doorpakt en dit op een goede manier uitonderhandeld. En dat ze daarna ook een capabele AD en TM aanstellen.

0   0  
CoCo

Kan iemand mij uitleggen waarom er steeds over de grote 3 gesproken wordt terwijl NAC nog steeds in hun eigen structuur aangeeft dat het er 4 zijn? Da’s toch raar?

Commissie van Aandeelhouders
In de nieuwe structuur is het 'College van Aandeelhouders' vervangen door de bestuurlijke laag "Commissie van Aandeelhouders". In deze CvA zitten de vier grootste aandeelhouders: Wim van Aalst (voorzitter), Rob van Weelde (vice-voorzitter), Paul Burema (lid) en Cor van Rooij (lid).

0   0  
Buurman

Beste Coco. Cor van Rooy heeft er veel minder geld inzitten. Maar je opmerking klopt wel.

0   0  
donvangeene

Ik heb er wel feducie in; ik geloof wel in die groep supporters, die het bestevoor hebben met nac. Ik geloof wel dat er zich onder die achttienduizenden supporters een hecht groepje rijkaards bevindt en samen tot overeenstemming kwamen om eendrachtig nac met haar van oudsher (bijna) door nac zelf uitgevonden n o a d wederom tot leven te laten komen. In het verleden heeft dat altijd tot succes geleid en dát, de noad, ontbrak dit seizoen. Dát en een juiste smid kunnen ons weer samensmeden en ons na 1 jaar weer terugbrengen dáár waar wij behoren te staan: eredivisie, linkerrijtje.

0   0  
Dromer

Dit topic ging toch echt, althans dat dacht ik, over een groep supporters die aandelen over willen nemen. Ondertussen heb ik veel positieve maar zeker net zoveel negatieve reacties gelezen. Ook het al dan niet kundig zijn van de nieuwe directie komt ter sprake. Een algemeen directeur die niet in staat is om foutloze mails te schrijven en een technisch directeur/manager die mogelijk een dubbele agenda heeft. Het kan natuurlijk maar wie van ons heeft de mailtjes gelezen? Namen zingen rond. Volgens mij is alleen iets gezegd over een connectie met de NOAD box. Verder is het gissen naar namen. Ben er ook wel van overtuigd dat niemand een hoop geld er in wil stoppen zonder iets van zeggenschap. Wat ik me wel afvraag is wat wij als supporters wel goed vinden? Aan alle scenario's kleven voor- en nadelen. Wat zeker is dat er iets moet gebeuren. Ik wacht dan ook in spanning af wat de komende maanden gaat gebeuren met de club.

0   0  
Breda

Een statutair directeur met een proeftijd....
Dan hoef je rest van dit soort allesweters al niet meer te lezen. Ze hebben echt geen idee.

0   0  
Dutchbird

@Breda
Nu vergis jij je want een directeur (die tevens statutair directeur is) heeft ook een arbeidsovereenkomst.
Aan de ontslagkant is het voor zo iemand meestal heel slecht geregeld, want alleen de AvA kan hem ontslaan maar wel per direct en zonder ontslagvergoeding. Dan kijkt de wet niet naar die arbeidsovereenkomst en is er dus geen opzegtermijn van toepassing, maar dus wel een proeftijd aan het begin. Overigens kan een statutair directeur wel een ontslagvergoeding vragen door een zaak aan te spannen bij de rechter, maar meestal trekt hij dan aan het kortste eind.

Ook kan bij aanstelling een zogenaamde "gouden parachute" worden overeengekomen, een ontslagvergoeding die al op voorhand is geregeld en altijd moet worden betaald bij ontslag. Maar het lukt de meeste statutair directeuren tegenwoordig niet meer om zo'n "gouden parachute" te laten opnemen in hun arbeidsovereenkomst. Eisinga was te happig op de baan en de grote drie zijn te zuinig voor zoiets, door hen is zelfs geen blikken parachute geregeld. Voor Eisinga dus 0,0 ontslagbescherming en voor v/d Abbeelen wel want dat is geen statutair directeur.

@CoCo
In feite heeft Cor van Rooij namens de 18 andere aandeelhouders plaatsgenomen in de CvA, maar er is geen raadpleging van de achterban geregeld. Maar ze willen onze Rijsbergse lijnentrekker ook graag tevreden houden en belangrijk maken. Wie zat er met Pi-Air en vd Gaag tijdens het winterse transfer window in het technische hart?

0   0  
Breda

Dutchbird, echt doe nou niet. Gewoon zeggen: dom er is inderdaad geen statutair directeur te vinden met een proeftijd aangezien dat zinloos is.

Daarbij gaat het bij dit soort functies om de parachute, nooit om de duur van een contract. Jij weet blijkbaar exact de inhoud van het contract. Vrij kwalijk. Of gewoon pure onzin.

0   0  
Dutchbird

@Breda, pak de modelovereenkomst van het NCD er even bij voordat je oordeelt. En vraag even bij directeuren die in de afgelopen drie jaar ergens zijn benoemd of zij een parachute in hun overeenkomst hebben. Hooguit 20% heeft dat omdat ze werden gevraagd hun baan elders op te zeggen. Bij sollicitaties op eigen initiatief lukt dat niet meer. Ik ken het contract van Eisinga niet maar ik weet wel hoe de hazen tegenwoordig lopen.

0   0  
Fritske d'n Olifant

@ Dutchbird: Ik hoop van ganser harte dat dit NAC geen euro gaat kosten.

@ Buurman: De realiteit gebiedt inderdaad te zeggen dat LE en TvdA onhoudbaar zijn na een overname. Maar beide heren worden al sinds hun aanstelling door een aantal reageerders hier stelselmatig zwart gemaakt. Dat vind ik heel smerig. LE wordt hier als analfabeet neergezet op basis van een e-mail die waarschijnlijk alleen Flieger en misschien een enkele sponsor heeft gezien. Doe dan boter bij de vis en publiceer die e-mail zodat we zelf een oordeel kunnen vellen. Nu kakelt iedereen elkaar en het Alpenorakel na. Ook het feit dat LE geen voet aan de grond zou krijgen bij sponsoren lijkt mij eerder te maken te hebben met de huidige eigenaren dan met zijn kwaliteiten als AD. Dat bedoel ik dus met geen eerlijke kans krijgen. Daarnaast vind ik Gielen in de kwestie TvdA opvallend stil. Hij zou uit moeten leggen dat en waarom de nevenactiviteiten van TvdA niet tot belangenverstrengeling kunnen leiden in zijn functie bij NAC. Nu laat hij zijn eigen vers aangetreden directeur stotterend een vraag hierover beantwoorden hetgeen weer koren op de molen is van figuren als jvt. Maar TvdA heeft zichzelf niet aangesteld. Van Aalst en Gielen zijn hier verantwoordelijk voor.

Overigens geeft diezelfde jvt hier aan dat het geen ramp is als er geen directe opvolger voor beide heren klaar staat want we hebben afgelopen half jaar ook zonder gekund. Waarom denk je dat we nu gaan degraderen? Omdat er in november een directeur was die gerichte versterkingen kon halen en die al wekenlang gesprekken met spelers voerde? We gaan deze zomer een complete make over van het eerste elftal krijgen. Dan moet er gewoon nu een directeur of manager zijn. Waarom denk je dat Heracles TG al per 1-4 heeft aangesteld? Ik mag dan ook hopen dat een evt opvolger van TvdA al klaar staat en direct na de overname kan beginnen.

0   0  
Breda

@Dutchbird

Het ging mij om de proeftijd. Ik ben zels statutair directeur. Mijn aandeelhouders kunnen mij op ieder moment ontslaan. Ontslagbescherming is er niet.
Maar natuurlijk leg je vast wat je dan krijgt (afhankelijk van de situatie bad/neutral/good)

In de voetbalwereld, waar de meest krankzinnige voerbalcontracten gezien zijn door directeuren EN het afbreukrisico enorm is, zeker bij NAC, is er echt wel iets opgenomen. Of dat een golden parachute is weet ik niet, maar ik weet wel dat ik dat bij een club als NAC het belangrijkste onderdeel van mijn contract zou vinden.

Verder eens met Fritske Olifant. Schandalig hoe mensen hier weggezet worden op basis van pure aannames.

0   0  
buurman

Met je aanvulling van 6.42 eens. Niemand zit erop te wachten om op een site voor oud vuil etc. te worden weggezet. Mijn credo is altijd ; kritiek mag/moet, is regelmatig ook goed, maar blijf inhoudelijk en wordt niet (te) persoonlijk. Dat geldt overigens voor twee partijen, zowel voor de criticasters maar ook voor de positivisten ! Als ik beide groepen zo grof weg mag duiden. Of zorg dat goed is te zien dan het om humor/satire gaat, daarbij rekening houdend dat je op een voetbalsite zit. Humor hoort er zeker bij. Van de andere kant, laten we het zelf ook niet groter maken dan het is. Een beetje persoonlijkheid ligt er niet wakker van en doet zijn best met resultaten , liefst lachend, te antwoorden. Anders ligt het natuurlijk met zaken als bedreigingen en discriminatie maar dat is een open deur.

0   0  
buurman

Beste Fritske, zie boven.

0   0  
Ivo

Om de huidige aandeelhouders uit te kopen zal je al snel tussen de 5 en 7 miljoen moeten aftikken. Dan nog nieuw kapitaal voor NAC (4 a 5 miljoen om mee te beginnen) en mogelijk nog 5 miljoen voor de koop van het stadion (deels met crowdfunding).

Dan kom je al snel op een investeringsbehoefte van een miljoen of 15, ruim een volledige jaarbegroting. Daarna nog ieder jaar 1 a 2 miljoen bijstorten tot je echt die structurele middenmotor in de ere bent, waarbij je redelijk break even kan draaien. Tot die tijd moet er geld bij, plus achterstallige investeringen in het stadion.

Ik zie het niet zo snel gebeuren.

Laad alle berichten na dit bericht in