Go to Top

BSR Analyseert: NAC herstelt zich en tankt vertrouwen tegen De Graafschap

BSR Analyseert: NAC herstelt zich en tankt vertrouwen tegen De Graafschap

Een prachtige wijze om het eerste Avondje NAC van het seizoen in te luiden. NAC won overtuigend van De Graafschap en kwam verdedigend nauwelijks in de problemen. Defensief stond het beter en liet het team zien bereid te zijn voor elkaar te willen knokken. Zoals Van der Gaag al aangaf: geen elf eilandjes maar één geheel.

NAC had het betere van het spel en het meeste balbezit, maar wist dit niet uit te drukken in doelpunten in de eerste helft. Grote kansen bleven uit, totdat Te Vrede vlak voor het rustsignaal hard binnen kopte. Op aangeven van Rosheuvel, die zijn goede lijn uit de voorbereiding vrolijk doortrekt, wist Te Vrede Hidde Jurjus te verschalken.

In de tweede helft speelde NAC solide en kwam het helemaal niet meer in de problemen. Karol Mets wist aan het begin van de tweede helft, opnieuw was Rosheuvel de aangever, een voorzet binnen te tikken. Ilic, die de gehele wedstrijd prima speelde, gaf nog een assist op Gianluca Nijholt. Zijn loopactie werd op maat bediend door de Serviër, en zo bepaalde Nijholt de stand op 3-0. Een goed NAC dat tegen een wat minder De Graafschap de schroom van zich afspeelde. Aan Mitchell van der Gaag de taak om zijn ploeg opnieuw te laten presteren tegen Excelsior, dat volgende week op bezoek komt.

De statistieken

Vorige week was het goed zichtbaar dat NAC het vooral in duels liet afweten tegen AZ. Hoe anders is dat nu. NAC was een maatje te groot in de duelkracht ten opzichte van De Graafschap. In grote delen van de wedstrijd wist NAC zelfs twee keer zoveel duels te winnen dan de tegenstander uit Doetinchem. Zo hield de thuisploeg er ook meer balbezit op na: gemeten over de hele wedstrijd had de Parel van het Zuiden 59% balbezit. Iets wat we vorig seizoen weinig gezien hebben. Van der Gaag heeft het team tactisch goed weggezet en liet De Graafschap vrij kansloos in Breda.

De passing was deze wedstrijd een stuk accurater. Onderstaande afbeelding is de passingmap. Hoe dikker de lijn, hoe vaker een bal tussen deze twee spelers is overgespeeld. De pijl in de lijn spreekt voor zich. Hoe dikker het bolletje, die de speler aanduidt, hoe vaker deze speler een pass gegeven heeft. Zo waren onder andere Kali (27) en El Allouchi (8) veelvuldig in het spel betrokken. Eerstgenoemde had ook een erg hoog slagingspercentage, wat betreft de passes. Zo kwam 93% van zijn passes terecht bij een medespeler, het hoogste percentage van elke NAC-middenvelder of aanvaller. Koch en Mets waren beide nog iets beter: 98% en 97%. Niet geheel onbelangrijk: Koch gaf 21 passes vooruit, waarvan er 20 aankwamen. Mets 22, die allen bij een medespeler terecht kwamen. Goede cijfers voor het centrale duo.

Aro Muric kende een prima debuut. Zo had de goalie in de eerste helft een passnauwkeurigheid van 100%. Alleen in de tweede helft gaf hij 3 passes die terecht kwamen bij een De Graafschap-speler. Echt getest werd hij nog niet. Muric heeft slechts twee reddingen moeten verrichten, in een tijdsbestek van een paar minuten. Stef Nijland mikte eerst een vrije trap tussen de palen waarna hij even later Muric van afstand testte. In de tweede helft heeft de City-huurling niets te doen gehad.

Was NAC nu zo goed of De Graafschap zo matig? Niet één speler van de tegenpartij had een slagingspercentage hoger dan 78%, wat acties betreft. Acties zijn dingen als dribbels, balaannames en dergelijke. Dat is een vrij laag getal, waar NAC uiteraard ook een rol in speelt. Toch kun je te kennen geven dat er vrij weinig lukte bij De Graafschap, gisteravond in het Rat Verlegh Stadion. Was NAC goed? Ja zeker. Was De Graafschap erg matig? Het was ondermaats, maar niet schrikbarend slecht. Bij NAC lukte veel, bij de Superboeren minder.

Opvallende zaken

 • Te Vrede won al zijn duels (7) van centrale verdediger Ted van de Pavert. De spits speelde sowieso een goede wedstrijd. Veel ballen hield hij vast en legde hij klaar voor zijn medespelers. Op aangeven van Rosheuvel wist hij zijn eerste van dit seizoen te maken. Ook Sven Nieuwpoort had moeite met Te Vrede. Van de 12 duels die het duo uitvocht, won Te Vrede acht keer.
 • De Graafschap-rechtsback Abena maakte geen schijn van kans tegen Greg Leigh. De Engelsman won al zijn duels (9) van de verdediger. Leigh moest alleen twee keer zijn meerdere erkennen in Van Mieghem. In totaal won Leigh 14 van zijn 16 duels.
 • De meeste passes onderling werden gegeven door Verschueren en Rosheuvel. Het duo wist elkaar 20 keer te vinden in de hele wedstrijd.
 • Niet één NAC-speler haalde een lager passpercentage dan 84%. Een opvallend hoog getal waar dus niet één speler het onverdienstelijk deed. Zo had De Graafschap maar liefst 7 spelers met een lager percentage in de door NAC gewonnen wedstrijd.

NAC-Speler van de Week (op basis van statistieken)

Karol Mets. De Est speelde een puike wedstrijd voor NAC waarin hij ook nog eens een doelpunt wist te maken. Mets won al zijn duels (!). Zo moest De Graafschap-spits Serrarens alle acht keer het afleggen tegen de verdediger. In totaal won Mets tien duels. Mede door een passnauwkeurigheid van 97% en een succesvol actieratio (92%!) blonk hij uit. Namens NAC wist Mets de meeste acties (76 van de 83) te voltooien. Anouar Kali bezet een tweede plek met succesvol actiepercentage van 86%.

NAC-Verrassing van de Week (op basis van statistieken)

Mikhail Rosheuvel. De rechtsbuiten speelde een goede wedstrijd waarin hij 2 assists gaf. Ook in de voorbereiding liet Rosheuvel meermaals zien te beschikken over een uitstekende voorzet. Tegen De Graafschap slingerde hij vier maal de bal voor, drie keer kwam deze aan en twee maal resulteerde het dus in een doelpunt. De combinatie Te Vrede – Rosheuvel kan dit seizoen wel eens een uitstekende worden.

Bron: B-Side Rats

61 Reacties op "BSR Analyseert: NAC herstelt zich en tankt vertrouwen tegen De Graafschap"

 • Lejad
  19 augustus, 2018 - 17:13

  Ik heb echt een TOP avond gehad!

  Bedankt NAC

  84

  0
 • maikolg
  19 augustus, 2018 - 17:16

  Netjes de cijfers vertaald! Leuk topic en des te leuker als je wint :)

  43

  0
 • Breda
  19 augustus, 2018 - 17:23

  Meest opvallend is toch deze zin: Graafschap rechtsback maakte geen schijn van kans tegen de. Linksback (!) van NAC en verloor alle 9 duels.

  Well done Leigh!! maar als trainer van De Graafschap moet je dan wel gek worden.

  56

  0
 • Joke
  19 augustus, 2018 - 17:26

  Top deze analyse, goed bezig!
  Emmen gelukkig verloren, goed weekend voor NAC!

  22

  3
 • 076*R
  19 augustus, 2018 - 17:26

  Leuk topic dit altijd BSR! Goed bezig!

  22

  0
 • Michel
  19 augustus, 2018 - 17:29

  Leigh Beest!

  27

  0
 • Michel
  19 augustus, 2018 - 17:29

  Sowieso waren alle mannen top, doortrekken naar Excelsior nu

  17

  0
 • Jo
  19 augustus, 2018 - 17:35

  Hoeveel kaarten zijn er al verkocht voor fey uit

  15

  0
 • Da Huge
  19 augustus, 2018 - 17:39

  Dit is echt heel interessant om te lezen en zo de wedstrijd te beschouwen. Klasse! Meten is weten. Stoppen jullie de gegevens ook in een database om straks de resultaten over het hele seizoen samen te vatten? Complimenten.

  35

  0
 • LarsW
  19 augustus, 2018 - 17:42

  @Da Huge

  Bedankt voor de mooie woorden! Het zijn echt enorm veel statistieken, dus in een database zitten ze (nog) niet. Wel worden alle rapporten gedownload en bewaard, zodat we altijd terug kunnen grijpen naar de statistieken van eerdere wedstrijden.

  Dit kunnen we inderdaad gebruiken voor de resultaten gemeten over het hele seizoen. Daar moet wat moois van te maken zijn :)

  52

  0
 • Da Huge
  19 augustus, 2018 - 17:46

  @lars w

  Dan zou ik wat statistieken er nu al in zetten. Met pas twee wedstrijden achter de rug.
  Als je er straks vee moet doen ;)…

  9

  0
 • GeelZwartHart
  19 augustus, 2018 - 17:47

  Zo zie je maar dat puur op cijfer 1 vd mindere speler vd week is.

  2

  38
 • Joo
  19 augustus, 2018 - 17:50

  Zijn rond de 550 verkocht hoorde ik!

  2

  0
 • buurman
  19 augustus, 2018 - 17:52

  Deze analyse’s zijn ijzersterk en professioneel. Komt er wel op aan dat je aan de cijfers juiste interpretaties moet geven. En dan kan er weer een stuk verdieping volgen als er inhoudelijk goed wordt gediscussieerd.
  En ook wat dat laatste betreft wordt deze site sterker en sterker. Petje af !!

  21

  0
 • Tim
  19 augustus, 2018 - 17:59

  Heel erg mooi dit @bsiderats en inderdaad heel interessant om te lezen! Respect voor jullie mannen.

  6

  0
 • willempie
  19 augustus, 2018 - 18:08

  wat een heerlijk artikel mannen van BSR!

  HUP NAC!!

  6

  0
 • Tante Annie
  19 augustus, 2018 - 18:15

  Top jongens, was al de hele dag aan het wachten op deze analyse! Dit is echt een supertoffe extra. Bedankt!

  10

  0
 • Ray
  19 augustus, 2018 - 18:19

  Top avond. Het analyseren op basis van cijfers is geweldig. Ook de trainers van NAC zullen beslissingen (deels) op basis van statistieken doen. Hierdoor krijgt de discussie over spelers een hele andere invalshoek dan (regelmatig) alleen op onderbuikgevoelens.
  Lekker bezig mannen van BSR

  15

  0
 • Breda
  19 augustus, 2018 - 18:19

  Misschien heb ik dat gemist in dun vakansie maar hoe komt BSR eigenlijk aan deze stats? Is dat dat bureau dat ze voor de hele eredivisie maakt? Komt die via NAC zelf? Of zit de crew driftig te turfen op de tribune :-)

  10

  5
 • Wolfmanjack
  19 augustus, 2018 - 18:27

  Wat ik mooi vond om te zien is dat Ilic en ook Kali vrij lopen tussen de linies en zo steeds aanspeelbaar zijn. Vorig seizoen kwam iedereein de bal.

  8

  0
 • Flieger dun irste prins van UT kielegat
  19 augustus, 2018 - 18:31

  Top dit mooi om het op deze manier te lezen
  Onze vriend Leigh kan weleens een Cultheld worden dus ik zeg
  Waarom gaat die jongen niet opzij Greg Leigh van der weg

  9

  5
 • Ad B uit Roosendaal
  19 augustus, 2018 - 18:34

  Dergelijke analyses zijn heel belangrijk. Het geeft een objectief beeld over de individuele prestaties.

  De volgende tegenstander is Excelsior.

  Ik zal het netjes uitdrukken “Excelsior krijgt een zeer zwara avond”. Dit NAC gaat flink wat punten pakken.

  1

  6
 • Bash
  19 augustus, 2018 - 18:35

  @Breda, een van onze crewmembers heeft op persoonlijke titel een Wyscout abonnement. Hiermee kun je statistieken, video’s en data aanschaffen waarmee wij bijvoorbeeld bovenstaande artikel hebben opgesteld.

  24

  0
 • Dubbele bezetting
  19 augustus, 2018 - 18:36

  Top dit natuurlijk! Wel goed om te bedenken dat veel passes zeker in eerste helft breed en terug gingen. Als Mets en Koch elkaar 12 keer achter elkaar zuiver inspelen is dat statistisch top maar niet dreigend… Tweede helft was beter, invloed vdGaag was duidelijk merkbaar

  11

  0
 • TpT
  19 augustus, 2018 - 18:38

  Wat een enorm ander NAC gisteren ten opzichte van de voorbereiding en AZ uit. Had continu het gevoel dat het enorm los zand was en gisteren stond er ineens een team.

  Koch en Mets waren de gebeten hond, maar dat was ook omdat het team ze te weinig hielp. Nu haalden Kali en Nijholt er al erg veel uit. Het was fijn dat Te Vrede een goed aanspreekpunt was en dat Ilic en El Allouchi aanvallend gewoon konden voetballen. Ik zou El Allouchi zo lekker laten staan hangend op links. Was vorig jaar ook top daar. Rosheuvel gewoon rechtsbuiten, levert zo 10 goals op met voorzetten op Te Vrede alleen al. Ben benieuwd hoe Fernandes straks ingepast moet worden. Ilic, Kali en El Allouchi moeten sowieso gewoon altijd spelen en Fernandes komt ook gewoon terug om te spelen.

  16

  3
 • Kwek
  19 augustus, 2018 - 18:43

  Complimenten! Echt heel leuk op deze manier!

  8

  0
 • Breda
  19 augustus, 2018 - 18:55

  @ Bash

  Bijzonder. Geweldige toevoeging!

  6

  2
 • van Flieger
  19 augustus, 2018 - 18:57

  Waarom komt er niks van links ? Halve analyse.

  9

  79
 • Raf17
  19 augustus, 2018 - 19:05

  @van Flieger

  Jij bent vast leuk op feestjes.

  50

  0
 • NAC
  19 augustus, 2018 - 19:09

  @BSR

  Thermometertje voor Fnoord uit!!

  9

  0
 • Fanatique
  19 augustus, 2018 - 19:11

  @ van Flieger

  Niets van links? Ik vraag me af of wij dezelfde wedstrijd gezien hebben. Leigh heeft het Abena namelijk knap lastig gemaakt met zijn opkomende acties, een van de statistieken die wel door LarsW is meegenomen. Dit is alleen mogelijk als El Allouchi hier de ruimte voor geeft en hangend op links speelt.

  Wat mij betreft hoeft de voorzet niet per se van de linksbuiten te komen. De vrije trappen die door Leigh afgedwongen zijn, waren al gevaarlijk genoeg!

  11

  3
 • Nicky
  19 augustus, 2018 - 19:20

  @van Flieger

  Bij jou komt toch ook niks over van links?

  17

  4
 • PatjeR
  19 augustus, 2018 - 19:37

  De mannen van B side Rats hebben werkelijk op eigen kosten, eigen moeite en tijd dit puike stukje werk geleverd. Daarvoor past een positieve en dikke chapeau.

  Flieger kan gewoon weinig negatiefs meer vinden dus gaat ie nu ook nog de crew afzeiken. Chique hoor.

  58

  -5
 • Lars
  19 augustus, 2018 - 19:48

  Plichtmatig wil ik Leigh een compliment geven, daar ik vorige week kritiek op hem had.

  Ik vind het (nog) geen geweldige voetballer, maar heeft m.i. Wel veel potentie, werkt hard en kon dit keer enkel op snelheid al veel gevaar brengen.

  13

  2
 • Kees F7
  19 augustus, 2018 - 20:19

  Mooie analyse! Chapeau!

  2

  0
 • Tvb
  19 augustus, 2018 - 20:24

  Jammer dat iemand die altijd alleen maar negatief is en alles keer op keer afzeikt nog steeds een podium krijgt..

  13

  0
 • Henri
  19 augustus, 2018 - 20:51

  Goed werk mannen van BSR. De feiten zijn tenslotte de feiten!

  3

  0
 • Wanny
  19 augustus, 2018 - 20:53

  Te Vrede wat mij betreft de grote man gisteren. Lang geleden dat ik bij NAC een spits aan t werk heb gezien die de ballen zo goed vasthield en medespelers de tijd gaf bij te sluiten. En brak ook nog uit het niets de wedstrijd open waarna het eigenlijk gelijk beslist was. Echt top.

  47

  0
 • Ramon Tax
  19 augustus, 2018 - 20:53

  Leuk om te lezen. gaatnog lastig worden voor Van der Gaag zo, alleen maar goed stevige concurrentie?

  4

  0
 • Eljé
  19 augustus, 2018 - 21:02

  “Karol Mets wist aan het begin van de tweede helft,… …..een voorzet binnen te tikken.”

  Zelfs intikkers zie ik graag vaker! :-)

  4

  0
 • Eljé
  19 augustus, 2018 - 21:03

  (Zelfs=zulke…)

  1

  0
 • Dun Diëe
  19 augustus, 2018 - 21:08

  Deze analyses zijn een geweldige toevoeging aan deze site, petje af hoor.

  Daarmee ook gezegd, we hebben wellicht minder individuele klasse dan vorig jaar (wat door sommigen keer op keer aangehaald moet worden om aan de stoelpoten van bestuursleden te zagen) maar het opereert nu veel meer als een team.

  Goed, we hebben nu één goede wedstrijd gespeeld maar dit biedt zeker perspectief als je kijkt naar de manier waarop het gebeurt. En de cijfers onderbouwen dat.

  7

  2
 • Chris
  19 augustus, 2018 - 21:18

  Nac bij VI op rapport hoogste totale score van alle teams. 73,5 voor 11 man. Vorige week de laagste score van alle teams. Da’s even een mooie omzwaai!

  28

  0
 • Sanseveria
  19 augustus, 2018 - 21:19

  @ Fanatique

  Van Flieger ziet de wedstrijd doorgaans niet live. Dus is het ook lastig voor hem om een objectief oordeel te vellen.

  12

  2
 • tripomatic
  19 augustus, 2018 - 21:20

  De statistieken liegen niet, NAC heeft gewoon een puike wedstrijd gespeeld! :-D Goed werk weer mannen van BSR, complimenten.

  De statistieken onderbouwen ook dat Leigh een verdedigend beest is. Bij deze adopteer ik hem als mijn persoonlijke held dit seizoen. :-P

  @ van Flieger

  “Waarom komt er niks van links ? Halve analyse.”

  Hans, trek eens aan mijn linker wijsvinger. B)

  14

  4
 • Dun Diëe
  19 augustus, 2018 - 21:27

  Leigh krijgt een onvoldoende op de VI?

  0

  1
 • Dun Diëe
  19 augustus, 2018 - 21:28

  Ik vermoed overigens dat we in dit topic niet met de echte Flieger/Harry BD/Hans Deelen te maken hebben. Ik mis het dieseltje over de commissarissen en de Justin Dancers.

  12

  2
 • willem 4,5
  19 augustus, 2018 - 22:02

  Kunnen we o.a van Flieger niet met een NAC shirt en vastgebonden op de W2 tribune zetten de volgende wedstrijd?, ik betaal graag de vervoerskosten!

  14

  8
 • jvt
  19 augustus, 2018 - 22:16

  Het was tegen Juup club Graafschap, tegen Excelsior weer 3 punten en niets minder. Nijholt hoort binnen deze selectie te spelen, daarnaast Fernandez of El All.
  Tegen de subtoppers is het andere koek. Heel blij dat Emmen, De Graafschap en Fortuna meedoen. Maar een verdieping erop, ik betwijfel het. De selectie met 32! spelers is uiterst mager. Zo realistisch mag nee moet je zijn.
  Hoe dan ook, heel blij met de 3-0 en goed gedaan met het niveau dat we nu in huis hebben, maar volgende week verder de schande van AZ uitwissen en slechte doelsaldo omzetten in een positief saldo. Voetballen!

  29

  14
 • Nacccc221
  19 augustus, 2018 - 22:39

  Ik ben nu al enorm fan van ilic. Hij blijft maar rennen en ook die sliding begin 2e helft en die mooie voorzet, deze gast gaat nog echt voor veel goeds zorgen voor nac

  23

  0
 • Heksenketel
  19 augustus, 2018 - 23:35

  Superleuk en interessant om te lezen! En ja De Graafschap was slecht gisteren, Bij ons klopte het en op deze manier was het een geweldige wedstrijd om op elkaar ingespeeld te raken.

  @van Flieger @jvt

  Ik vind het oprecht knap dat jullie het potje azijn toch nog hebben weten te vinden. Jullie kunnen bij mij gratis een boek ophalen over de werking van positieve psychologie. Moraal van het verhaal: analyseren waarom iets zo goed gaat geeft energie en werkt veel beter dan problemen zoeken en deze proberen op te lossen. Als je alleen maar met problemen bezig bent, kom je in een negatieve spiraal terecht waar je niet meer uit komt. Don’t worry, ook jullie zijn nog te helpen.

  20

  0
 • Ritchie B
  20 augustus, 2018 - 01:13

  Conclusie:

  1: kali en nijholt staan goed
  2: mets en koch voelen zich wat zekerder doordat ze 2 stofzuigers voor zich hebben , en een keeper waar je van op aan kan achter zich hebben.
  3: ilic speelde lekker, vrijuit, doordat hij 2 zagers achter zich heeft spelen.

  Ik zou zeggen laat deze 11 maar staan !!!

  * ben benieuwd hoe vd Gaag gaat spelen wanneer fernandez helemaal topfit is.

  Succes vd Gaag!

  Zaterdag gewoon weer 3 punten, goed voor het zelfvertrouwen !

  #ZalNooitVerlorenGaan
  #BredaVooruit
  #DeKlokkeLuiduhhh

  9

  0
 • naxioma
  20 augustus, 2018 - 02:22

  Zou graag ook Fernandes in de basis zien. Dit brengt de hoognodige creativiteit. Feit is dat De Graafschap erg zwak was en NAC desalniettemin weinig kansen heeft gecreeerd (vooral 1e helft). Met Fernandes ipv El Allouchi ga je er alleen maar op vooruit. Daarnaast is het de vraag dat als de verdediging sterker wordt (met Palmer-Brown) het nodig is om met 2 controleurs op het middenveld te spelen.

  6

  4
 • Dutchbird
  20 augustus, 2018 - 02:37

  Aardige statistieken maar ze zeggen niet alles over het spelletje. Mounir kaatst bijvoorbeeld graag een paar keer met een nabije speler. Daardoor lijkt het alsof hij vaak in het spel wordt betrokken, maar we schieten er niet veel mee op omdat de tegenstander zich dan kan hergroeperen. Op zo’n moment is het positief dat we de bal niet kwijtraken en negatief dat de voorhoede moeilijker aanspeelbaar wordt.

  Rosheuvel daarentegen kaatst veel minder maar houdt snelheid in de aanval waardoor Te Vrede en Ilic makkelijker vrij kunnen lopen. Daarom ben ik benieuwd naar Fernandes in de basis in plaats van El Allouchi. Niet om Mounir naar de bank te verbannen maar om te zien of Te Vrede dan ook meer vanaf links wordt aangespeeld.

  9

  2
 • 2hoog
  20 augustus, 2018 - 05:57

  Leigh Leigh Leigh, wat een vent

  2

  4
 • Zagge
  20 augustus, 2018 - 07:56

  Belangrijk winstpunt tov vorig jaar is dat alle supporters zich kunnen vinden in de opstelling en tactiek van Van der Gaag en men al een positief probleem ziet mbt Fernandez die ook zou kunnen spelen.

  Edoch moet er op andere posities ook meer directe oncurrentie komen. Je kan natuurlijk niet een seizoen lang met deze 11 plus Fetnandez spelen.

  5

  2
 • Dr.
  20 augustus, 2018 - 09:55

  @zagge: dat is maar gedeeltelijk waar, men kan zich nu in de opstelling vinden omdat NAC in alle linies (zeker 2e helft) goed stond en stabiel speelde. Vantevoren waren er toch vraagtekens bij de opstelling van Verschueren op RB en het laten staan van Koch/Mets in het centrum.

  Een winnende coach heeft altijd gelijk, maar als we met dezelfde opstelling onderuit gaan tegen sterkere tegenstanders is het kot weer te klein en kruipen alle doemdenkers weer uit hun holletje….Smulders moet eruit, VDG snapt er niets van, etc etc

  2

  6
 • buurman
  20 augustus, 2018 - 10:05

  Haha zie heksenketel ;” Ik vind het oprecht knap dat jullie het potje azijn toch nog hebben weten te vinden…”
  Zo kun je dus ook reageren. Klasse.

  Mag ik nu een kleine nuance plaatsen in het enorme enthousiasme waar ik ook deelgenoot van ben ? Ik vond het nogmaals een pracht avond.
  Maar excelsior is andere poeier dan de graafschap. De rotterdammers hebben weer een heel goed ploegje.
  Kortom het wordt een stuk moeilijker, vermoed ik, dan zaterdag j.l.
  Met een zwaar bevochte 1-0 overwinning ben ik dan ook vet tevreden.

  Maar wat is nu belangrijk mede supporters ? Ik zit nu al uit te kijken naar die pot tegen excelsior. Dat is toch het beste teken dat ons NAC draait als een tierelier !

  4

  4
 • tsjonge tsjonge
  20 augustus, 2018 - 10:53

  Men heeft het”licht” gezien bij Nac (spelers en trainer maar De Graafschap was op voorhand al bestempeld als degradatie kandidaat. Dus…….genieten mag maar enige reflexie is wel nodig.
  Nu nog wat komt er extra bij aan spelers?

  2

  0
 • scheppioni
  20 augustus, 2018 - 12:36

  Goeie analyse !
  Ik heb wel een aandachtspuntje eraan, kwam het nou dat NAC met name in de tweede helft echt goed was of lag het ook deels aan de graafschap, daarbij vond ik het NAC van het tweede deel eerste helft en dus de prima tweede helft als verschil met name in tempo wel heel erg groot !
  ik denk dat ons NAC ook beter leek vanwege de graafschap fors minder werd en de drie spitsen al gauw twee werden en een inzakkende spits, maar goed een prima Avondje NAC, zaterdag een mooi vervolg tegen de kralingen !

  1

  0
 • Los Pollos Hermanos
  20 augustus, 2018 - 13:56

  Super gaaf dit soort analyses! Voor mij was Mets al de man van de wedstrijd en nu helemaal. Erg gaaf dit. Hopelijk kunnen we dit voortaan iedere wedstrijd zien. Heel tof!

  0

  0