Go to Top

BSR TV: Mitchell van der Gaag na FC Groningen-NAC (5-2)

BSR TV: Mitchell van der Gaag na FC Groningen-NAC (5-2)

Vooraf hoopte NAC-trainer Mitchell van der Gaag op een overwinning en lange tijd leek hij zijn zin te krijgen, maar uiteindelijk leed NAC een zware nederlaag. Na afloop gaf Van der Gaag voor onze camera tekst en uitleg.

Bron: B-Side Rats

106 Reacties op "BSR TV: Mitchell van der Gaag na FC Groningen-NAC (5-2)"

 • Han Mulders
  2 december, 2018 - 20:02

  Of we nu met 4 of met 5 kneuzen achterin spelen, het maakt niks uit. Het lijkt godver wel of we de verdediging van een g-elftal hebben geleend. Zo’n Palmer-Brown komt gewoon over uit de USA om hier aan de verkeerde kant lucht te dekken. Echt, loopt er in de kk-divisie niet een verdediger rond die tenminste de basisprincipes van het verdedigen onder de knie heeft?
  Kan niet wachten tot het winterstop is, benieuwd wie er bij gaat komen. Bedroevender dan het brandhout wat nu in een geel shirt loopt kan haast niet.

  74

  1
 • Fred_Flipper
  2 december, 2018 - 20:02

  Het is gewoon een geflatteerde nederlaag. Je merkt dat een overwinning dichtbij is.

  10

  59
 • tinie
  2 december, 2018 - 20:04

  Pffffff niet lullen maar poetsen, wat n gezwets. Deze man moet nr de paaz….

  8

  6
 • Sjef de gevulde koek
  2 december, 2018 - 20:05

  Die is eind van de week weg let maar op. Wat een kut seizoen en een kut elftal buiten ten vrede en van leer is de rest totaal ongeschikt dat is het harde feit

  44

  8
 • Arie
  2 december, 2018 - 20:05

  Was weer kinderlijk en dramatisch achterin he meneer de begrafenisondernemer?
  Hoe vond je de invalbeurt van mevrouw Allouchi?
  Waarom bracht je Van Hooijdonk vandaag niet in de 88e minuut?

  23

  9
 • Ikke
  2 december, 2018 - 20:06

  Houdoe en bedankt deze trainer past niet bij onze mooie club helaas !!!

  29

  10
 • RV
  2 december, 2018 - 20:07

  Dijkhuizen 2.0.
  Meer valt er niet over te zeggen.

  Prima vent, prima trainer maar een gezapige gelaten praatpop die er nooit een paar procent extra uit weet te knijpen. Ik verlang zo hard terug naar Vreven, weet dat het niet reëel is maar het spijt me zeer… Dit is echt geen trainer die iets extra’s kan brengen.

  Andere accenten, onterecht, geflatteerd, je moet wel verdedigen, issues, te makkelijk, vastigheid, continuïteit, goed gevoel, blablabla… Het lijkt Pepijn Lijnders wel.

  48

  8
 • Fr@nk
  2 december, 2018 - 20:07

  Lekker met 5 man beginnen. Dan vanuit een gesloten verdediging de punten gaan pakken.
  Hebben we in ieder geval een gelijkspelleke …
  Manmanman…wat ben ik. pissig. Echt zelden zo’n slecht FC Groningen gezien. En wij gaan met onze gesloten verdediging met 5-2 de teil in tegen dit elftal. Hoe ziek zijn we dan zelf….
  Ik ga niet de betweter uithangen. Want ik weet het ook niet…..
  Hoop op Pierre in de winterstop …maar waarop dat gebaseerd is…???
  Sterkte voor ons NAC supporters….

  24

  1
 • Willemf5
  2 december, 2018 - 20:08

  Ha, het was dus gewoon pech?

  6

  1
 • Moppernac
  2 december, 2018 - 20:11

  Hij heeft al 14 wedstrijden pech.
  Dus nu oprotten v d Gaag, je kunt er geen reet van

  36

  15
 • The Cosmic Gate
  2 december, 2018 - 20:11

  Waar is het technisch hart als je ze nodig hebt ;(

  8

  1
 • Visionair
  2 december, 2018 - 20:11

  Het wordt tijd dat Nac jongens als Mitchell Te Vrede en Rosheuvel eruit gooit. Deze twee moeten het laten zien, maar falen wekelijks opzichtig. Alleen Nijholt en Verschueren zijn lichtpuntjes. We moeten terug naar de kern, de club staat in brand! Word eens wakker! Gooi al die pseudovedettes eruit en haal Dessers terug. Nac moet informeren trouwens bij Jurjus. Die van Leer met zijn bitterballen kotziek. Zelfs bij Jeka a3 loopt nog een betere keeper rond.

  6

  141
 • jandorstig
  2 december, 2018 - 20:12

  Dit was toch wel een hele belangrijke wedstrijd, verwacht je dat de spelers met de mes tussen de tanden het veld opkomen, maar helaas, niet 1 gele kaart ongelooflijk.

  13

  1
 • Bart
  2 december, 2018 - 20:13

  Iedereen die hier zegt dat mvdg ongeschikt is denkt echt niet na en zit vol met emoties.. deze man kan er niks aandoen met welke spelers hij te maken heeft en probeert er alles aan te doen om iig niet te verliezen en dat onze 5 beste verdedigers niet instaat zijn om de 0 te kunnen houden kan hij niks aandoen! Deze selectie heeft aanvallend geen creativiteit en achterin geen solide verdedigers. Kom dan maar eens met een reactie wat je dan moet doen als trainer.. en je kan ook echt niet zeggen dat ze hun best niet doen want zie nou echt al weken dat ze echt wel willen hoor! Maar kwaliteit is er gewoon niet en dat is de keiharde waarheid! Gewoon hopen dat er in de winterstop goede spelers komen die iig kunnen zorgen dat we niet rechtstreeks degraderen en dan in de nacompetitie maar hopen dat alles goed verloopt! Hoe dan ook blijf achter je club, je spelers en je trainer staan want alleen met elkaar kunnen we er nog wat aandoen!!! HUP NAC

  38

  15
 • 'T Experiment
  2 december, 2018 - 20:14

  Jeetje die 5 man achterin is OK, maar haal alsjeblieft een paar aanvallers eraf.

  V leer
  Verschueren; Koch, Mets, Palmer, Carolina
  Allouchi, Reuvers, Kali, Nijholt
  Te Vrede

  Probeer maar zo

  1

  64
 • RV
  2 december, 2018 - 20:15

  Visionair, je snapt er weinig van.
  Te Vrede is zelfs de beste spits sinds jaren en die maakt er gewoon 15 in een seizoen als hij in vorm is. Dat heb ik lang niet gezien. Rosheuvel is een hele voorspelbare speler maar in de eredivisie trapt iedereen er in. Doet het gewoon erg goed en is een wapen voor dit NAC. De cijfers (assists en goals) spreken voor zich.

  Zwakte ligt echt op het middenveld en achterin.
  Natte worsten als Verschueren, Nijholt en El Allouchi brengen je nooit aan het voetballen.

  56

  11
 • René
  2 december, 2018 - 20:15

  Envelop voor onder de kerstboom met de groeten van de directie ligt klaar. Oh nee, we hebben geen directie en daarom mag Vd Gaag met 3 anderen het beleid maken. In alles zijn we degradatie kandidaat nummer 1. Treurig maar helaas de realiteit

  19

  2
 • Janmetdenacpet
  2 december, 2018 - 20:17

  Trainer gewoon laten zitten, degraderen en de bezem er flink doorheen.

  21

  6
 • Moppernac
  2 december, 2018 - 20:19

  Hij denkt niet aan zelf opstappen nee en dat kan ik ook wel weer begrijpen.
  Laat ze mijn contract maar afkopen denk hij.
  Maar dan wel morgenochtend en niet pas met de winterstop.
  En dan ook gelijk afscheid nemen van Penders en Jelle.

  23

  3
 • De Lange
  2 december, 2018 - 20:20

  sorry dacht dat ik onder dit topic bezig was vandaar nog een keer..De wissels zeggen genoeg.Gooi dan een aanvaller erbij. Je zag ze bij de 2-2 al op 2 gedachten hinken.Pakken we een punt of … Maar als wij ons ondertussen druk maken over de 5 mans verdediging zit Pi air lekker bij F.nerd. Deze surseance van betaling, want dat is het zegt genoeg. De leiders van ons NAC weten het gewoon niet en willen, zelf zo lang mogelijk buiten beschouwing blijven. Vandaar deze kansloze constructie. Als die mislukt is niemand verantwoordelijk. Mm verlanglijstje zit in m n schoen en Ik zet 3 verdedigers en leiders op mn verlanglijstje………….van de andere kant als je toch stevig onderaan staat kun je ook lekker vrijuit gaan spelen hebt toch niets te verliezen, dus gooi v. Hooijdonk er eens eerder in.

  14

  3
 • Los muchachos del Breda
  2 december, 2018 - 20:20

  Pfff, lang heb ik van der Gaag een goede trainer gevonden, en ik snap dat niet iedere trainer een Stijn Vreven is, maar wanneer je als trainer zo in de steek wordt gelaten doorje team, dan ontplof je toch?! Elke week hetzelfde praatje dat het ongeluk is, dat het niet mee zat en dat er komende week wordt gekeken hoe ze verder moeten gaan.

  Dit NAC is verschrikkelijk slecht en MvdG heeft totaal nog niet laten zien dat hij het verschil kan maken als trainer. Ik snap dat hij zijn eigen spelers niet af gaat branden voor een camera, maar laten zien dat het menens is lijkt me wel op zijn plaats na 14 wedstrijden.

  27

  2
 • Joop
  2 december, 2018 - 20:23

  Ik heb al gezegd aan de keeper ligt het niet de achterhoede moet inzijn geheel vervangen worden meijers terughalen +2 aanvallers halen gelukkig was Groningen ook niet goed anders was de uitslag nog groter geworden

  9

  3
 • Rubenac
  2 december, 2018 - 20:26

  Mario Been/Brood roept u maar

  15

  6
 • jvt
  2 december, 2018 - 20:26

  In niets straalt deze man bezieling en passie uit.
  In niets is het een tactisch genie.
  In niets een gedegen voorbereiding, spelopvatting en ingeslepen patronen.
  In niets een people manager, die een Van Hooijdonk 2 minuten voor tijd bij een 2-0 achterstand laat invallen
  Tel daarbij op dat je een ongelofelijk slechte selectie hebt en de staf niemand beter maakt en je staat waar je hoort te staan.

  nu weer 3,5 jaar Mashart, een te kleine en lichte jongen
  Denk je dat ze in de rij staan voor Mashart? Schei toch uit, we halen spelers van een veel te laag nivo en we blijven maar doorgaan met prutsen. Hier wordt het nivo van de trainingen echt niet beter van. We kunnen dan wel een paar junioren beter maken maar we hebben nood aan spelers die in de ere mee gaan kunnen en er bovenuit steken!

  Van der Gaag in het technische hart?
  Deze man was er het afgelopen jaar samen met vriendje Smulders gewoon bij hoor
  Je moet mensen voor de lange termijn in het technische hart hebben, wat feitelijk met een goede td niet nodig is. Een trainer is er voor de korte termijn. Deze trainer haalt het einde van het seizoen niet, dat is nu wel duidelijk.
  Voor nu No excuses, laat hem alleen op het 1e concentreren, niet meer en niet minder!

  22

  5
 • Frans
  2 december, 2018 - 20:28

  Van der Gaag, faalt met de week meer en meer of hebben we 30 contractspelers waarvan er niet 1 gedurende het seizoen beter wordt.
  Jammer maar er is geen enkele chemie tussen de spelers en deze trainer.
  Je zou zo maar heimwee krijgen naar Stijn!

  20

  2
 • Michael
  2 december, 2018 - 20:28

  Visionair ben je blind?
  Dat zijn de besten.
  En Verschueren ???? Mijn hemel , Verschueren….

  22

  7
 • nac1962
  2 december, 2018 - 20:28

  Ja De Lange het is een zwaar seizoen, maar om nu te wijzen naar Pi-Air. Dat is een beetje oneerlijk. Die gaat gewoon een lekkere pot voetbal kijken zoals ze zijn bedoeld en wat wij op de mat leggen is jammer genoeg in schril contrast daarmee. De ogen bloeden weer hevig, wat zonde van de (Zend)tijd. Er is geen vuur, geen voetbal, het is niveau KKD.

  18

  0
 • H'wiel
  2 december, 2018 - 20:29

  Deze pannenkoeken weten nog steeds niet dat het een voor allen allen voor een tijdperk al minstens zeven wedstrijden aan de gang is. Maar ja, er zit nul komma nul spirit in dit team. Van het voetballen moet dit NAC het niet hebben maar zet daar dan een flinke portie strijd tegenover. Als je sommige NAC-ers achter hun tegenstander aan ziet sjokken of dat ze een duel gewoon niet aangaan. NUL ja NUL gele kaarten!!! in een degradatieduel???!!! Dan is er gewoon iets helemaal mis met hun instelling en overlevingsdrang.
  Wie het nu nog weet mag het zeggen…

  19

  1
 • The Don
  2 december, 2018 - 20:32

  Vriendje van Smulders rot op!

  17

  5
 • Chiel Gabriels
  2 december, 2018 - 20:34

  Alle spelers en begeleiders voor straf 300km zingen in de bus terug naar Breda !!!

  3

  2
 • Enzo
  2 december, 2018 - 20:34

  Als het op training maar goed gaat!!! Daar lijkt het wel perfect te zijn.

  5

  1
 • ww
  2 december, 2018 - 20:35

  Ik twijfel enorm of het zin heeft ons in de winterstop te versterken. Kunnen we niet beter ons geld in de zak houden en in de zomer investeren?

  Want zeker is:
  – Dat we tot de winterstop geen punt meer pakken.
  – Ons doelsaldo (in theorie een potentieel bonuspunt) zal het slechtste van iedereen zijn.
  – Om niet te degraderen zullen we minstens 15e moeten eindigen, want met dit team moeten afreizen naar willekeurig welke gemotiveerde Keukenkampioendivisionist betekent net zo zeker degradatie als wanneer we 18e eindigen.

  De kans dat we nog 15e worden is m.i. uiterst miniem, de achterstand is daarvoor nu al te groot, ook als we ons versterken. Eer versterkingen zijn ingespeeld ben je immers 2 maanden verder. En het zijn punten die je GOED moet maken, dus MEER moet halen dan je concurrenten. Geloof maar dat die concurrenten ook gestaag hun punten blijven sprokkelen. En dan speelt ook dat slechte doelsaldo nog mee. De vuistregel is 35 punten om 15e te eindigen; waar je nu in de 1e seizoenshelft 8 uit 17 haalde/gaat halen, zal je dan in de 2e seizoenshelft 27 uit 17 moeten halen. Een treurige constatering want zeer onrealistisch om te denken dat dat zal gebeuren.

  Is het dan verstandig om uberhaupt in de winterstop de portemonnee te trekken? Kunnen we niet beter wachten tot na de onafwendbare degradatie, om dan te proberen in 1x kampioen te worden?
  Want ook als we volgend seizoen serieuze potten willen breken in de Keukenkampioendivisie, zal de selectie fors versterkt moeten worden want wat we nu hebben is minder dan subtopmateriaal Keukenkampioendivisie.
  Je zal dan om op zeker te spelen alleen wel een spelersbudget moeten hebben dat niet een paar ton, maar 2x zo hoog is als dat van de nr 2.

  Kunnen we, met andere woorden, de aanstaande degradatie niet beter beschouwen als een strategische terugtrekking, om komend seizoen vol in het offensief te knallen?

  En tot slot: “Veendam of Madrid, we’re NAC and proud of it” klopt helemaal. Ik kom naar NAC ongeacht of de tegenstander Ajax of Top Oss is. Maar ik hoop wel dat NAC serieus gaat lobbyen om op zaterdag te mogen spelen, anders zal ik noodgedwongen toch echt een aantal keer af moeten haken. Ik woon weliswaar in Breda maar werk altijd fulltime bij klanten (ver) buiten Breda. Vrijdag en maandag is met de huidige verkeersdrukte voor mij gewoon niet te doen.

  31

  11
 • Wolfmanjack
  2 december, 2018 - 20:40

  Dit komt niet meer goed

  13

  1
 • Jimgoose
  2 december, 2018 - 20:42

  Ach, komt over als een dooie diender, maar wat wil je van hem horen na blamage nummer zoveel. Op dit moment zit er niet veel meer in deze ploeg.
  Mijn grootste probleem met hem is dat hij nauw betrokken is geweest bij het samenstellen van de huidige selectie.

  14

  1
 • Driekus.
  2 december, 2018 - 20:43

  Kkd

  3

  1
 • The Cosmic Gate
  2 december, 2018 - 20:45

  Wanneer komt het laatste deel vh interview met Hans Smulders ? Iemand van de bsr heeft vast zijn adres / telefoon nummer , want ben we benieuwd hoe de vetklep er nu over denkt dat hij deze mooi club zo naar de tering heeft geholpen met zijn aankoop”beleid”

  Ik HAAT deze weggooier inmiddels @smullie ik heb geen woorden voor hoe ik nu over je denk

  25

  2
 • Arie
  2 december, 2018 - 20:48

  BSR-edit: Met geweld dreigen doen we dus niet op de site

  17

  24
 • Gvd
  2 december, 2018 - 20:49

  Zucht, 3 cv’s…en struikelen maar. Opstelling komt toch echt van de staf.

  Volgende week is er weer gewoon een wedstrijd en je moet punten pakken. Dat gaat niet met 5-3-2, doe maar gewoon 4-4-2.

  Ik ben altijd voor het inpassen van eigen jeugd maar laat Koch nu svp gewoon staan en zsm Mets er naast. Klomp en PB zijn er nog lang niet klaar voor.
  In de winterstop 2 volwassen cv’s er bij!

  9

  0
 • Heksenketel
  2 december, 2018 - 20:50

  Goed dat hij voor de camera komt, maar ja….5 doelpunten tegen bij een directe concurrent onderin zegt genoeg of niet?

  9

  0
 • Dun Diëe
  2 december, 2018 - 20:51

  Wie van ons gaat ze morgen op de training uitleggen dat er lucht in een bal zit?

  9

  0
 • Tinus Plotseling
  2 december, 2018 - 20:53

  Wat.Een.Drama.

  De Graafschap onder je proberen te houden en via nacompetitie handhaven.
  Meer zit er gewoon niet in. Tis triest maar realiteit.

  17

  0
 • Daan
  2 december, 2018 - 20:54

  Opportunistisch gelul.
  Vorige week werden spelers als Klomp en Mashart nog bewierookt.
  Leuke jeugdspelers voor Jong NAC maar nog helemaal niet klaar voor het echte werk.

  11

  4
 • kopspion
  2 december, 2018 - 20:57

  Ik ben er KOCHtsmisselijk van !
  Zou er niet een juridische mogelijkheid bestaan om Smulders alsnog aansprakelijk te stellen voor mismanagement ???!

  12

  2
 • Jf
  2 december, 2018 - 20:58

  Hahahah wat een gelul hier. Het is gewoon slecht maar vorige week werd er nog geopperd om Klomp een basisplaats te geven met Meijers en je ziet deze week dat deze jongen nog niet klaar is voor de eredivisie.

  11

  3
 • Breda1965
  2 december, 2018 - 21:01

  Over en uit.Het is afgelopen,ze zijn onze mooie club langzaamaan aan het afbreken.Dit komt niet meer goed.Degradatie en jarenlang verblijf in de eerste divisie.Het ergste is dat we eigelijk zelf ook schuldig zijn.We hebben bv smulders binnen laten komen en te lang laten zitten.Ik kan nog wel meer namen noemen,bv penders,zelf een verdediger,de jaren dat hij er zit,zijn de verdedigers alleen maar slechter geworden.,en we laten hem maar zitten .Schijtvolk is het,echt ongelovelijk.Geen versterkingen halen aub want dat kost weer geld.Degraderen en dan alles buitenflikkeren en opnieuw beginnen,.weer.Fuck bijna t hele elftal fuck technische staf..flikker toch op allemaal.lamlendige lamme takken

  13

  5
 • Los muchachos del Breda
  2 december, 2018 - 21:05

  Als je dan die documentaire van Fox ziet en je vergelijkt dat eftal uit het seizoen 2007/2008 met dat zooitje wat er nu instaat. Het verschil kan bijna niet groter, in 2007 een elftal dat voor elkaar door het vuur ging en wanneer je de 1-0 scoorde, wist je dat je ging winnen aangezien die verdediging als een blok stond.

  Vandaag zie je twee backs van het niveau FC Dordrecht en drie CV’s waarvan er 1 in het verleden reserve stond bij jong FC Utrecht, de andere (Palmer Brown) die dit seizoen nog geen bal goed heeft geraakt en een jonge jongen die je nog het minste kwalijk kan nemen.

  Het is allemaal zo treurig om te zien hoe dit NAC zich naar de slachtbank laat leiden. Het is begin december en het merendeel van de supporters heeft zich al neergelegd bij degradatie, Dat is de trieste conclusie na vandaag…

  21

  1
 • Sia
  2 december, 2018 - 21:07

  Heb 70 minuten lang een best redelijk NAC gezien. De 3-2 valt en dan is het over en uit. Spelers die me vandaag positief opvielen: Mitchell, Rosheuvel, Nijholt en Mashart. Tot de transferwindow opengaat gewoon een aantal jeugdspelers opstellen: Klomp, Reuvers, Sydney, Mashart. Nul heb je, puntjes kun je krijgen. Zo snel mogelijk na 1 januari nieuwe spelers halen, desnoods huurlingen van City.

  Het laatste wat je moet willen, is exit Van Der Gaag: met deze selectie zouden Pep en Mourinho het nauwelijks beter doen.

  6

  24
 • Jantje
  2 december, 2018 - 21:10

  Neem een voorbeeld aan Willem 2. Werken. Oor elkaar en zijn effectief met kansen. Natuurlijk kan het wel eens tegenzitten. Maar voorlopig een 11 plaats.

  15

  7
 • Dirk
  2 december, 2018 - 21:13

  Je kunt wel roepen “oprotten met deze trainer”, maar noem dan ook eens een gedegen opvolger.

  12

  2
 • Jantje
  2 december, 2018 - 21:21

  Wie wil er nu instappen bij nac

  7

  0
 • Harold
  2 december, 2018 - 21:23

  De verdediging is zwaar bagger. Zonder versterkingen in de winterstop is het volgend jaar weer in die klote kk divisie, en zie daar maar eens uit te komen! Tevens is het verschil is ook merkbaar zonder Kali en Ilic! Het is triest maar waar männer.

  10

  0
 • naxioma
  2 december, 2018 - 21:28

  Ruud Brood

  6

  4
 • The Cosmic Gate
  2 december, 2018 - 21:31

  Mitchell ga aub nu al naar Utrecht !
  Ik was echt blij met je aanstelling, maar niks van wat ik had verwacht heb je waargemaakt , dan zit er maar 1 ding op !!!
  In tijden zoals deze moet je passie tonen en dat doe je niet, je moet de spelers tot op het bot motiveren en dat zien we verre van ! En dan nog maar niet over de tactische plannen te spreken want dat slaat ook nergens op

  4

  3
 • Breda1965
  2 december, 2018 - 21:32

  Mvdg morgen buitenzetten,de rest van het seizoen trainer van de jeugd pakken,en vanaf mei weer opnieuw beginnen.Tot aan mei de tijd goed benutten voor normale trainers en spelers te bekijken en kopen.Pi-air krijgt dit ook niet meer voor mekaar met de kerst.Voor de zoveelste keer dit seizoen het bloed onder mijn nagels gehaald

  7

  7
 • Scsa
  2 december, 2018 - 21:34

  3 doelpunten schuld linksback en trainer die Korte er uit haalt voor wijzer en niet loper allouchi

  14

  3
 • Moppernac
  2 december, 2018 - 21:35

  John de Wolf was bij Spakenburg Sinterklaas voor de kinderen.
  Wij hebben bij NAC ook een Sinterklaas niet voor de kinderen en niet voor de NAC supporters maar voor FC Groningen en hun supporters.
  V d Gaag Sinterklaas is nu voorbij nu kan je tot de winterstop nog voor 3 wedstrijden de kerstman spelen, maar dan wel voor de NAC supporters graag

  8

  4
 • Realist
  2 december, 2018 - 21:36

  Wat een K * T trainer……. goeie wissel :-(

  8

  5
 • Breda
  2 december, 2018 - 21:38

  Zeiken op vd Gaag heeft geen zin. Er is nauwelijks een andere opstelling mogelijk. En bezieling? Als hij langs de lijn staat te vloeken en tieren verlies je met exact dezelfde cijfers.

  10

  10
 • Frietjemet
  2 december, 2018 - 21:41

  @Breda1965

  Wat los je daar nou mee op? Kan je netzoals bij Smuders een enorme vergoeding betalen omdat je hem ontslaat. Dat betekent dus dat je nog minder geld hebt om spelers te halen.
  Vervolgens komt er dan weer kritiek dat er te weinig kwaliteit is…

  Dit ligt niet aan de coach, maar aan de barslechte selectie.

  7

  3
 • Moppernac
  2 december, 2018 - 21:46

  Toch niet normaal dat clubs net als bijv. Excelsior en VVV met een mindere begroting een beter beleid hebben en ieder jaar weer beter presteren als NAC

  10

  1
 • Hans
  2 december, 2018 - 21:51

  Mitchell, denk toch maar eens aan die handdoek. Je ontbeert tactisch inzicht en durft niet offensief te wisselen.

  5

  1
 • BeaFor
  2 december, 2018 - 21:52

  @ww

  Zeik nu niet weer over die reisafstand. The choice is yours. Ik ben er gewoon.

  2

  4
 • j.d. BSIDE
  2 december, 2018 - 21:55

  Ik mis Vreven…..

  9

  2
 • Sjak
  2 december, 2018 - 22:01

  Koch had er bij de toss al geen zin in.. zuchten.. druk…
  Slapjanussen eerste klas met Dijkhuizen 2.0 vooraan.
  NAC gaat zo geen wedstrijd meer winnen.. Volgens mj is Baronie nog beter..
  Let maar op volgende week gaan we Vitesse weer in het zadel helpen.

  Hup NAC

  5

  2
 • Ad B uit Roosendaal
  2 december, 2018 - 22:04

  Het ligt niet aan de trainer!

  Minstens 4 nieuwe spelers halen in de winterstop die het elftal echt versterken.

  Meerdere spelers uit de selectie. Verhuren of contract afkopen.

  Het kan niet anders.

  5

  2
 • Theoden King
  2 december, 2018 - 22:04

  Mijn vertrouwen in Van der Gaag heeft een flinke knauw gekregen.

  Ik dacht dat Robert Molenaar van roda jc kampioen was in uitstralen-het-echt-niet-meer-te-weten, maar het goud gaat toch echt naar onze trainer.

  Er zijn drie opties om dit probleem op te lossen:

  1) Ontslaan.
  Dat is op dit moment te duur voor NAC, want het contract loopt nog door. Dat geld kunnen we echt niet missen.

  2) Hopen dat hij opstapt.
  IJdele hoop ben ik bang, mede door de vaststelling onder punt 1.

  3) Wegpesten.
  Het idee van WW om dit seizoen als verloren te beschouwen en alle middelen te sparen voor een elftal dat in de kkd écht het verschil kan maken steun ik. Maar betrek Van der Gaag er niet in. Laat hem denken dat er versterkingen komen in de winterstop die dan op het laatst “afhaken”, Ga zeuren over de opstelling. Lek naar de pers dat hij er niets van kan. Binnen de kortste keren loopt hij briesend het stadion uit. Niet de fraaiste, wel de goedkoopste oplossing.

  9

  6
 • Frederik
  2 december, 2018 - 22:05

  Gelieve de gehele technische staf op non actief te zetten. Niet alleen vd Gaag ontslaan, en dan weer met Penders tot de kerst volzingen. Krijg namelijk heel erg het gevoel dat Penders ook één van de oorzaken is…

  11

  3
 • Rubenac
  2 december, 2018 - 22:05

  Zal Vd week eens een handdoek brengen naar ons gaaggie.

  10

  2
 • Zagge
  2 december, 2018 - 22:05

  Sinds de wedstrijden in de voorbereiding op dit seizoen bakken de verdedigers er helemaal niks van… dat is al een behoorlijke tijd. Terwijl het hun beroep is en we ook nog een verdediger als aasistent hebben. Leren die gasten nou echt helemaal niks bij of hoe zit het??????
  Dat staat dan haast iedere dag op het trainingsveld.. hoe dan?!!

  @bsiderats sleep Rob Penders ook eens voor de camera?

  7

  2
 • Nacman
  2 december, 2018 - 22:25

  Als ons technisch hart begint met de grootste schoonmaak bij nac ooit te beginnen bij de technische staf exit v d gaag penders en consorten
  Laat een nieuwe wind maar erdoor heen waaien en laat de redders maar eens een keer miljoenen voor deze schoonmaak neerleggen want zij zijn de redders volgens hun zeggen van NAC
  Nu voeg de daad bij het woord en laat zien dat je voor nac bent

  9

  0
 • Buurman
  2 december, 2018 - 22:29

  Over het voetbal ga ik het niet eens hebben. Iedereen , behalve Smulders en technische staf, wist dat deze selectie tekort kwam. Maar v.d. Gaag moet er per direct uit. Of hij tactisch zo goed is als sommigen constant roepen weet ik niet. Maar ik weet wel dat hij totaal niet bij ons NAC past. En het begint allemaal bij een trainer die er 110 procent uithaalt. Ander zwaar punt. Te gek voor woorden dat PvH bij Feyenoord zat. NAC speelt een uiterst belangrijke wedstrijd , en de man die de zaak moet gaan omvormen zit vrolijk naar een andere pot kijken. Wat een voorbeeld functie. Ik ben een PvH fan maar dit kan echt niet. Zo bouw je als technisch hart geen vertrouwen op , je krijgt er wel een hartinfarct van. Kortom ; per direct een andere trainer die volmachten krijgt. Dat vrijblijvend gedoe met een technisch hart hoeft van mij niet meer na vandaag. De hakbijl moet erin.

  20

  5
 • Nicky
  2 december, 2018 - 22:39

  NOAD

  0

  4
 • Lamington
  2 december, 2018 - 22:44

  Geen voetballende selectie
  Geen motiverende trainer
  Geen TD
  Geen AD (interim)
  Geen geld
  Geen eigen stadion
  Geen fatsoenlijke samenwerking met Manchester City

  Ergens snap ik wat WW zegt: geen geld uitgeven in de winter en investeren in een kampioenschapwaardige selectie in de 2de divisie (fuck de huidige benaming). Maar dan? Ik denk dat een nieuwe degradatie best problematisch zal zijn. Eentje die we niet zo maar te boven zijn. De laatste twee jaren in de toto hadden we zogenaamd ook een selectie die dat kunstje koud zou kunnen klaren. Dat bleek niet helemaal (helemaal niet?) waar. En kijkende wat er nu allemaal in de 2de divisie speelt.. wordt echt een taaie opgave.

  Ik ga zo maar chaggrijnig in slaap vallen denk ik.

  9

  1
 • Guuske
  2 december, 2018 - 22:44

  Kunnen we die trainer niet per direct een andere functie geven. Net als cocu in Turkije?

  4

  0
 • Altijd zo
  2 december, 2018 - 22:48

  Mijn opstelling volgende week is

  🤡

  🤡 🤡 🤡 🤡 🤡

  🤡 🤡 🤡
  🤡 🤡

  Deze is geïnspireerd door de familie van Toor.

  17

  2
 • Altijd zo
  2 december, 2018 - 22:52

  Mijn opstelling volgende week is

  🤡

  🤡 🤡 🤡 🤡 🤡

  🤡 🤡 🤡
  🤡 🤡

  Deze is geïnspireerd door de familie van Toor.

  4

  2
 • Robert
  2 december, 2018 - 22:54

  @h”H’wiel. Ik ben het met je eens. Het is bij het gros van de spelers werkelijk de instelling.

  Terugkijkend:

  doelpunt 1: Sporkslede geeft het gewoon op, terwijl hij nog niet volledig kansloos was. Wanneer Mahi de bal

  niet in een keer had gelopen had hij nog een duel kunnen aangaan. Stond gewoon te slapen; is ook niets

  nieuws overigens. Volgende week Van Aanholt?

  Ook Klomp had zich nog op Mahi kunnen storten. Nee, hij bleef staan kijken.

  Bij de volgende doelpunten was het een schiettent, en misten alle Nac-spelers duelkracht en doodsverachting

  om zich erop te storten.

  Bij doelpunt 5 liet Verschueren het gewoon lopen.

  Ovrigens is die Palmer Brown een doodgeknuffeld talent. Geen enkele spirit of vechtinstelling. Apatisch

  tot het bod.

  Net als die trainer, die ziich tijdens de wedstrijd nu eenmaal rustig moet houden.

  5

  3
 • Wijnkunst
  2 december, 2018 - 22:54

  Ik constateer dat velen de realiteit nog niet kunnen accepteren. Ik snap dat, maar probeer het toch maar. Dat voorkomt dat je uit frustratie allerlei domme dingen begint te roepen. Wat is dan die realiteit? Dat we op dit moment niet goed genoeg zijn voor de eredivisie omdat we kwaliteit tekort komen. Toch zie ik wel degelijk ontwikkeling in het elftal. Iets wat de (jonge) spelers komend seizoen sowieso mee gaan nemen, of het nu ere- of kk-divisie wordt. Uiteindelijk zal NAC toch nooit verloren gaan!

  1

  9
 • Jos
  2 december, 2018 - 23:01

  Trainert van NAC nu al naar Utrecht en de trainert van daar hierheen? Optie?

  2

  3
 • scheppioni
  2 december, 2018 - 23:02

  Vd gaag en NAC is ten einde, maar alleen vd gaag is geen oplossing, de hele staf weg is zeker een pre !

  7

  0
 • Dun geel/zwarte IJpelaar
  2 december, 2018 - 23:02

  Ben er echt kapot van

  12

  0
 • Nachoreca1
  2 december, 2018 - 23:13

  Mijn rust en bloeddruk zijn weer redelijk op niveau, maar ben diep en diep teleurgesteld in heel de gang van zaken. Van vandaag wisten we eigenlijk allemaal al, maar vanaf mei tot nu is fout op fout gemaakt, waardoor we nu met 1 been in de kkd staan. Ik zal nooit afhaken maar tot de winterstop zal een hele lange tocht voor ons allen worden. Diepe ellende.

  14

  0
 • ibio
  2 december, 2018 - 23:19

  In de winterstop haal je Bart Meijers terug,
  Helmond krijgt dan Gregh Leigh van ons.
  en je hoopt op 1 à 2 gratis verstrekkingen van city.

  En verder al het geld besparen

  reserveer maar voor volgend jaar, voor de kk divisie

  15

  2
 • Dutchbird
  2 december, 2018 - 23:30

  Hoe zit het eigenlijk met die secretaresse van Smulders? Is die samen met haar lieve baasje vertrokken? Of strijkt ze nog steeds haar maandsalaris op? Heeft ze nog toegevoegde waarde? Laat eens wat horen Joostje Gielen.

  7

  5
 • Juupke
  2 december, 2018 - 23:34

  Astemblieft man Palmer Brown linea recta terug!! Penders gade gij er maar staan kul!

  6

  3
 • Fred1
  2 december, 2018 - 23:35

  Ik wil één ding zeggen en dat zegt meteen alles.
  74e minuut Elalouchi komt er in, 76e minuut via Elalouchi assist voor de 3-2 en vanaf dat moment beleeft Zeefuik de wedstrijd van zijn leven en kan vrij zijn gang gaan, resultaat in 15 minuten 3 goals tegen over rechts. Moet ik nog meer zeggen? Kortom het gezeik op Elalouchi is niet voor niets en niet zomaar uit de lucht gegrepen, het is gewoon desastreus. Het was een verademing dat hij niet mee deed maar in de 74e minuut boorde onze geweldige trainer alle hoop de grond in , die is gewoon verantwoordelijk.
  Zijn opstellingen bleken al vaak waardeloos maar zijn wissels zijn zo nodig nog beroerder.
  Het zou te flauw zijn om alles op die ruggengraatloze Elalouchi te schuiven want wat was die Verschueren ook weer slecht zeg, zowel verdedigend ( voorkomen van 2 goals en niet ingrijpen ) en aanvallend ( bal niet afgeven terwijl er op links 2 vrijlopen ) , te gek voor woorden.
  Kortom alleen Tevrede, Sporkslede en Rosheuvel ( niet best vandaag ) zijn eredivisiewaardig de rest is onderin eerste divisie of zelfs tweede divisie, zo slecht is het, de wedstrijd tegen RKC gaf dit al aan zelfs de voorbereiding al als we objectief zijn.
  Maar waar zijn we, hoe zielig zijn we, dat we van een beperkte speler als Korte afhankelijk zijn die echter wel lef, ballen , inzet en karakter heeft .
  En inderdaad buurman, Pierre bij Feijenoord op de tribune dat snap ik ook niet en dat lacherige bij studio voetbal irriteert me ook, ik zou er met een gezicht als een oorwurm zitten na zo’n prestatie en er op zijn minst ernstig en serieus op reageren.

  18

  15
 • Gvd
  2 december, 2018 - 23:37

  @robert, vaak deel ik je mening maar ik vind dus dat bij goal #1 Sporkslede niets te verwijten valt. Mahi stond bij Klomp en die reageert veel te laat. En dan ook nog een ander de schuld geven, da’s ook niet best!

  9

  0
 • Jeffrey
  3 december, 2018 - 00:16

  Pierre bij studio voetbal gezien? Belachelijke reactie van hem.
  Weinig affiniteit met onze club vind ik!

  14

  5
 • Donald Trump
  3 december, 2018 - 00:48

  Trainer stop ermee. Je kan er echt niks van. Dat was vanaf dag 1 al duidelijk. Afgeven op spelers echt belachelijk. Te slecht materiaal geloof ik niks van. Geen speler wordt beter maar eerder slechter onder deze trainer. Onder Vreven was dat wel anders.. voldoende trainers beschikbaar lijkr me…

  Nieuwe spelers halen kan maar eerst nieuwe trainers en staff want dit kan echt niet 6 van de 11 spelers staan in achterste linie🤨🤨🤨. Hoe wil je dan winnen..?? Het is klaar over en sluiten. Bedankt voor helemaal niets..

  6

  5
 • H.V.M.
  3 december, 2018 - 01:17

  MvdG en NAC blijkt ook al geen geslaagd huwelijk te zijn.
  Feit is dat van deze verschrikkelijke baggerselectie verdomd weinig te maken valt.
  Er is nog nooit iemand ingeslaagd om van een lelijk eendje een Ferrari te maken.
  Er is inmiddels wél iemand ingeslaagd om de allerslechtste selectie ooit, samen te stellen in de historie van NAC.
  Je blijft je toch met volle verbazing afvragen hoe dit mogelijk is geweest!

  Die Smulders heeft op een zolderkamertje een nep T.D. diplomaatje in elkaar geknutseld en de ‘wijze heren’ bij NAC zijn er compleet ingestonken.

  We hoeven Nederland inmiddels niet meer te waarschuwen voor deze vervalser.
  Hier trapt zeer waarschijnlijk geen enkele BVO meer in.
  Een dubbeldekker aan spelers gehaald en alleen de buschauffeur blijkt redelijk Eredivisiewaardig!
  Da’s een knappe prestatie!

  11

  0
 • Van "taajlaand
  3 december, 2018 - 01:28

  Moeten we hier nog eigenlijk op reageren?
  Frustratie ten top, week in week uit bij haast alle supporters en lieden die hier ook hun ongenoegen proberen weg te zetten, en de spelers, op één a ttwee/drie na stonden en keken er na…., inclusief onze trainer.
  Zal best een goeie kerel zijn, maar dat gezwets van hem ben ik onderhand stik beu, en maakt me weer opnieuw boos.
  Technisch hart, met of zonder Piërre, idd om onbegrijpelijke redenen gisteren in de kuip….ik weet het niet.
  Blijft op mij allemaal te stil en vrijblijvend ocer komen.
  Studio voetbal is voor hem nog te gezellig denk, mag best maar DOE iets a.u.b!

  3

  0
 • Los Pollos Hermanos
  3 december, 2018 - 02:04

  NAC is een trainers kerkhof. Zoveel is inmiddels wel duidelijk. Ik heb echt te doen met onze trainer. Daar is namelijk niets mis mee, want heeft het in het verleden gewoon heel goed gedaan en heeft een goede naam in de trainerswereld. NAC en ook wij moeten eens in de spiegel kijken.

  Al jaren is het tobben en we hadden eigenlijk ook helemaal geen eredivisie moeten spelen. Door die ongelooflijke mazzelpartij tegen NEC (waar we thuis al 0-6 eraf hadden gemoeten) kwamen we in de ere terecht. Maar we hebben er van meet af aan niks te zoeken gehad. NAC is een lachertje. De vaste mensen aan de top zitten op het pluche en blijven daar ongehinderd zitten. Jullie kunnen allemaal afgeven op onze vriend in de Alpen, B.D. , maar hij heeft gewoon groot gelijk. NAC is doodziek. Al jaren. En niemand lijkt er verantwoordelijk.

  NAC is ook geen professionele club. De bitterballen cultuur viert hoogtij. Het is lachwekkend. Dat wij met dergelijke instelling en faciliteiten jaren hebben meegedraaid in de eredivisie is op zichzelf al een wonder te noemen. Er heerst geen topsport mentaliteit in Breda. Het is een kleuterschool. Iedereen kloot maar wat aan bij de bvo NAC. Van de TD, tot de jeugdafdeling. Van de beveiliging tot de horeca. Het is allemaal amateurisme van de bovenste categorie. De supporters zijn het enige wat deze club nog wat kleur geeft. Maar ook die hoogtijden lijken steeds verder weg. De B side is een bijeenkomst van 15 jarige knulletjes met Stone island jassen geworden. Het is om te janken.

  Wat mij betreft gewoon degraderen en alles opnieuw opbouwen. De fundering, alles. Elke fucking steen. Opnieuw. Het hele MT eruit, de hele technische staf eruit, alles. Want we lopen iedere keer tegen dezelfde flaters op. Die trainer is niet goed, die ook niet, die speler kan er niks van etc etc. Gaan ze weg bij NAC, bloeien ze op en presteren ze wel. Ra ra politiepet? Het is om gek van te worden. We moeten hopen dat er een groep fatsoenlijke investeerders bereid kan worden gevonden om deze hoempa hoempa club nog te redden anders komt het NOOIT meer goed. Een goed, gedegen, businessplan. Hebben ze bij NAC ook nog nooit van gehoord. Ze doen maar wat. Een zooi aandeelhouders erin met constructies die Nina Brink nog niet kan uitleggen. Het is gewoon allemaal 1 grote puinbak. Een wassen neus.

  Dit NAC heeft de potentie, gezien de bezoekersaantallen en omzet, om subtop van de ere divisie te draaien. Maar momenteel is het keukendivisie. De middenmoot, welteverstaan. Onbegrijpelijk en onacceptabel. Binnen het bedrijfsleven was ieder management hier al lang op afgerekend. Het is alsof Mercedes en Audi een auto bouwen die het aflegt tegen een Frans koekblik. Kan niet. Onacceptabel. En reden voor massaontslag. Maar bij NAC kan iedereen ongestoord zijn gang gaan en als er dan gaten in de begroting zitten, flikkeren ze het personeel eruit op de werkvloer die wél dag en nacht met NAC bezig zijn en waarvan je jezelf aan de andere kant moet afvragen “Als we ze nu kunnen missen, waarom lopen ze er dan al seizoenen lang rond” niemand die zich erom bekommert, blijkbaar. HR kennen ze waarschijnlijk niet eens.

  Ik kan nog uren doorgaan, maar al met al mogen we stellen dat NAC het lachertje is van de ere divisie. Op ieder aspect. Zowel sportief, als commercieel. Ja, ook commercieel. Want hoe kut iedereen dat ook vindt om te horen. NAC is een bedrijf!!! En dient als zodanig bestuurd te worden. Knoop dat maar héél goed in je oren, beste vrienden.

  23

  7
 • Hopeloos
  3 december, 2018 - 02:29

  @Los Pollos Hermanos
  goed verhaal, alleen met de subtop meedraaien….toch die roze bril even afzetten.

  ZO NU EERST EEN BAVARIA…………………….OF 10

  2

  5
 • NAC!!!
  3 december, 2018 - 05:51

  Het afgeven op de trainer vind ik onterecht, de beste man moet het doen met wat hij heeft. Het is erg duidelijk dat de selectie op enkele na gewoon niet deugd.
  Als ik van hem was stapte ik op, en is dat de oplossing Neen? Maar wat moet je met dit boeltje.

  Die heeft al lang spijt dat hij vertrokken was bij Exelsior. Blijf er bij dat het een geschikte trainer is voor NAC maar het elftal is gewoon een drama. Daar kan niemand wat mee. Het is en word keihard degraderen.

  Op naar jaren KKD.

  Inmiddelijk stoppen met city en een hoop spelers laten gaan, ze zijn het niet waard het shirt te dragen.

  4

  3
 • Jamie
  3 december, 2018 - 06:15

  Als je gemiddeld 2,5 goals tegenkrijgt per wedstrijd dan weten we allemaal waar de pijn zit lijkt me.

  Dan moet je er zonder enige creativiteit gewoon wekelijks minstens 3 maken.. dat is onbegonnen werk..

  5

  1
 • Peppie&kokkie
  3 december, 2018 - 06:50

  Dit NAC op dit moment in alle facetten neem ik niet meer serieus, kom op zeg , veel bla bla bla en nul kom nul prestatie. Volgende week weer dezelfde riedel.

  3

  0
 • Moppernac
  3 december, 2018 - 07:18

  Ten eerste in de winterstop per direct stoppen met de samenwerking met MC of ze moeten 4nieuwe spelers geven met wel een meerwaarde.
  Je kreeg dit seizoen spelers die bij kozakken boys en VVSB mee kunnen in de 3de divisie.

  Ten 2de zondag tegen Vitesse allemaal een geel hesje meenemen voor het geval als het weer zo,n wedstrijd word als tegen FC Groningen en FC Emmen.
  Dan de gele hesjes aan en actie voor de vele wanprestaties die NAC BREDA dit seizoen al gepresenteerd heeft..

  9

  1
 • jandorstig
  3 december, 2018 - 07:35

  Mopperend,

  Dat komt omdat die spelers halen van half in de 20 met ervaring en soms een jeugdspeler, bij ons hebben ze gedacht om jeugd op te leiden en dat nog wel voor een andere club. De beste periode bij NAC was ook toen ze ervaren spelers haalde.

  0

  0
 • Nachoreca1
  3 december, 2018 - 08:40

  Goedemorgen, wat een een uur weekend was dit qua voetbal zeg… pfff… eigenlijk is alles gezegd en staan we machteloos langs de zijlijn. Er is zoveel ellende dat ik niet weet waar te beginnen. Het grootste probleem ligt tich echt bij de investeerders. Die moeten we dankbaar zijn aan de ene kant, maar ik vervloek ze aan de andere kant. Pakken niet door en laten lichtgewichten goetzee (Als algemeen directeur, commercieel zou hem beter liggen) en Smulders een bvo runnen… dan hockey ster gielen eromheen laten bewegen en de ellende is compleet. Ben er verdrietig, moedeloos en bloed agressief van.

  8

  1
 • Nachoreca1
  3 december, 2018 - 08:41

  Het woordje… uur… wegdenken aub…

  0

  1
 • nb
  3 december, 2018 - 08:46

  Het probleem zit hem echt in hardheid en volwassenheid. Met alle respect voor de 5 achterop maar die worden door een gemiddeld basisschool kind omver gelopen. Het straalt niets uit.
  Daarnaast staat met een Verschueren op een middenveld ook natuurlijk helemaal niets. Ze hadden gewoon een type Joey vd Berg moeten halen.
  NAC gaat ook geen versterkingen kunnen halen welke er ineens voor kunnen zorgen dat het stukken beter gaar. Vrees echt dat het einde verhaal is om er in ieder geval rechtstreeks in te blijven.

  2

  1
 • Eastwood
  3 december, 2018 - 08:58

  We hebben een trainer, ongetwijfeld talentvol, die totaal niet bij NAC past !
  Maakt continue de verkeerde keuzes in tactiek, opstelling en wisselbeleid !
  Tevens heeft hij de pech dat zijn staf bestaat uit een goede ex voetballer en ex keeper maar helaas missen deze mensen het vermogen om iets over te brengen, met gevolg dat zowel spelers als keeper niet beter worden ( eerder tegenovergestelde )
  Wat minstens zo triest is, is dat de verantwoordelijken van de samenstelling van het technische hart de huidige trainer een plaatst geven, een trainer die niet ziet dat spelers als Smith, Koch, Verschuren, el Alluchi het talent missen om in de ere te voetballen op blijft stellen. Moet deze man dan mede gaan bepalen wie naar Breda komt ????!!!!

  5

  2
 • Ed
  3 december, 2018 - 09:37

  Trainer eruit gooien helpt niet. Doelstelling 17e en via de nacompetitie proberen erin te blijven. Met wat versterkingen moet dat nog lukken.

  0

  3
 • Ed
  3 december, 2018 - 10:30

  Veltman, lachman, rammelaar en bruns. Evt nog 1 en klaar.

  1

  3
 • misterbean
  3 december, 2018 - 11:32

  Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik krijg zowaar heimwee naar Vreven :-)

  3

  1
 • scheppioni
  3 december, 2018 - 12:44

  nooit geen lachman !!!!

  2

  0