Wij gaan niet opzij

Cardiff City mocht niet komen

Leuk leuk leuk: volgens Wales online wil Cardiff City in Nederland een paar potjes voetballen in het voorseizoen. Geplande oefenwedstrijden tegen NAC en Willem II worden expliciet genoemd! Alleen: ze gaan niet door. Niet leuk dus. Tussen de clubs zelf zou er al een mondeling akkoord over de wedstrijd zijn geweest (was voor NAC een mooie geweest voor de open dag of zo), maar dat MOCHT helemaal niet! Lokale overheden begonnen te trillen als een rietje bij de naam Cardiff City en voorzagen ongeregeldheden met de plaatselijke hooligans. En dus zeiden ze: "foei NAC, jullie mogen niet voetballen tegen Cardiff City! Want die hebben gemene supporters en jullie ook, dus dat is heeeeeeeeel gevaarlijk!" De 'Bluebirds' zijn inmiddels op zoek naar 2 andere sparringpartners. Beetje jammer verhaal weer. Was zeker een leuke partij geweest. Ook onze vriendjes uit Tilburg mogen de partij niet spelen.

Bron: B-side Rats, Beatrix, Wales Online

Vorig bericht
Talentendagen bij NAC 16 reacties
Volgend bericht
Ook VV Hoeven gaat 'Samen voor NAC' 8 reacties
25 Reacties
0   0  
nacman

ja onze veiligheid das is waar men bang voor is dat het mis gaat stel voor dat de agenten gaan staken wie garandeert onze veiligheid dan gelukkig voor de Bredaas nattte driehoek speel nac alleen maar tegen amateurclubs en ook nog uit .
zodat onze hermandad gerust op een oor kan slapen.

0   0  
D'n Klaagmuur

Niet zo miepen, 3 jaar geleden tegen MVV ging het ook mis. Er loopt gewoon een groepje bij NAC die dit soort wedstrijden maar wat graag aanpakken om die ene keer per jaar te kunnen rellen, dan krijg je dit.

0   0  
S.HB.NAC

Godverdomme waarom word alles altijd verpest door die sukkels

0   0  
signase

@Nacman:

De Bredase natte driehoek, die ligt toch bij het Spanjaardsgat?

0   0  
Boer FM-elep

Even een vraagje tussendoor. Hoe zit het met de scheuren in stadion!!

0   0  
kinderkaartje

@Boer FM-elep

Die zijn verstopt in een natte driehoek.

0   0  
EP

D'n Klaagmuur: Ooit gehoord van de soul crew? Doe maar effkes Googleen dan. Waarom met je vingertje naar je mede supporters wijzen?!

0   0  
Dun Diee

We kunnen wel weer gaan zeuren over de natte.. ik bedoel lokale driehoek maar voor mij zijn het de imbicielen die er menen op los te moeten slaan tijdens een oefenpotje hier en daar die dit gehuiver uberhaupt veroorzaken. Het gaat inderdaad negen van de tien keer gewoon goed maar die ene keer is gewoon te veel. Zeker nu de politie af en toe staakt.

0   0  
Oldskool

Wat een gelul. Als iets 9 van de 10 keer goed gaat moet je er voor zorgen dat het 10e keer ook goed gaat. En dat doe je niet door het 10x te verbieden.
En nee dat hebben de NAC supporters niet aan zichzelf te danken (incl harde kern) of aan Cardiff, maar aan een schijterige driehoek.

Met zon club was het inderdaad onrustig geworden: aan de tap!

0   0  
Arie

Die gasten waren met zoveel gekomen dat zelfs al onze stoere jongens daar niks tegen hadden willen doen. Dat was gewoon een dagje gemoedelijk zuipen geworden bij O'mearas/het stadion.
Angsthazenbeleid ten top dit. En het maar vreemd vinden dat de blauwepettenbrigade steeds minder respect krijgr.

0   0  
buurman

Inderdaad denk ik dat wij Cardiff met aanhang met respect zouden benaderen. Was een schitterend affiche geweest. Jammer, typisch Holland, alles is zo strak gereguleerd dat niets nog fatsoenlijk loopt. Jammer.

0   0  
Gman

En mensen vinden het nog gek ook. we hoeven niet ver terug te kijken toen er weer ongeregeldheden waren.. (laatste wedstrijd...)
Als iedereen zich eens gaat gedragen en de zgn 'fans' (lees:hooligans) gewoon op tijd hun kalmeringspilletjes innemen hebben we misschien met geluk over 2-3 jaar weer eens een leuk affiche. Maar zolang dit ieder jaar terugkomt blijft de politiek huiverig.

0   0  
Otjes

Er zijn nog steeds supportes die dit niet begrijpen incl Mafkees. Ongelooflijk eigenlijk als je ziet wat er op grote schaal na de laatste wedstrijd gebeurde. Schandelig gedrag door vele nac supportes.

Voorlopig snap ik wel dat er even geen gemeenschapsgeld (lees politie begeleiding) in nac oefenpotjes wordt gestopt.

Jammer voor vele andere supporters en liefhebbers

0   0  
buurman

Als je in grote voetballanden kijkt als bv. Duitsland en UK lopen de supporters van beide partijen voor de wedstrijd door elkaar, stik gezellig. In Bels kun je bij ieder stadion op de wedstrijddag een kaart kopen. Zouden dat daar nu echt andere mensen zijn dan hier in Breda? Natuurlijk niet.
Door iets (te) strak te regelen , men op voorhand altijd spoken ziet, werk je meestal in de hand dat het juist gaat polariseren. Je moet een keer de knoop durven doorhakken en die extra kordons ME gewoon eens thuis laten.

0   0  
Dhr.

Als NAC met een bepaalde soort supporters over weg kan is het Britten. En ja, ik weet dat het in Breda met Newcastle kort uit de hand liep, net zoals het in Newcastle zelf juist goed ging. Als NAC zich met een slag volk associeer zijn het de Britten. Ik voorzie dan ook niet zo heel veel problemen eigenlijk.

0   0  
Prins Pils

1&2 augustus gaan er weer pilskes gedronken worden bij 1 fc Köln. Daar zijn Stoke City, FC Porto en Valencia te gast voor een oefen toernooi. Bij een soort gelijk voorstel hier in Nederland schijt iedere gemeente meteen 7 kleuren, heel jammer.

0   0  
D'n Klaagmuur

@ EP: Wat wil je nu zeggen met je Soul Crew? Je bevestigt toch daarmee alleen maar het risico? En daarnaast wijs ik naar medesupporters omdat ik destijds dezelfde avond na die wedstrijd tegen MVV met iemand van die gasten heb staan praten die in geuren en kleuren stond te vertellen hoe vet en old skool hun dagje was geweest met de vechtpartij tegen MVV.

Een club als Cardiff met een reputatie op het gebied van hooliganisme is dan juist niet de goede tegenstander voor dit soort jongens, omdat dit naar alle waarschijnlijkheid vragen is om problemen, van beide kanten. Ik ben zelf een fervent bezoeker van wedstrijden in het Britse, dus vind het persoonlijk maar wat jammer dat zo'n wedstrijd geen doorgang kan vinden. De reactie vanuit de lokale driehoek kan ik echter wel enigszins begrijpen.

0   0  
Havenslaaf Cor Taxi

Tja.Dat is vragen om problemen.Die zou je dan ook gaan krijgen.Ben het in dit geval eens met D'n Klaagmuur.Die Britten zijn luidruchtig en brengen veel supporters mee.Ik weet uit vroegere ervaringen dat je naar zo'n confrontatie uit keek.En dan bedoel ik niet op het veld hoor.

0   0  
Ex-Bredanaar

Jammer.... Maar het klopt als een bus als er gezegd wordt dat wij als Bredanaars het beste vergeleken kunnen worden met de Engelsen. Wij leven ook voor het voetbal en de meeste van ons ademen NAC!

De Soul Crew is niet meer wat het is, want ik ken een paar gasten uit Cardiff City en het is lang geleden dat het loss ging daar. Net als Stoke City eigenlijk, waar ik er ook een paar van ken. Zo'n toernooi als in Keulen is hier ook best wel denkbaar, want in de jaren 2000 hield Ajax toch ook van die toernooien? Met o.a. Chelsea etc kan ik me herinneren. Waarom kon zoiets toen wel en nu niet?

Volgend jaar een toernooi met De Graafschap/ Sankt Pauli en Lokeren? Dat kan toch wel? Of zijn er dan weer drogredenen die dat tegenhouden?

Hoe mooi zou het zijn om een 3 daags toernooi te houden in het NAC stadion; tegenstanders Celtic/ Chelsea etc.. Gewoon grote namen = heel veel publiek = beleving en omzet voor NAC. En het geeft de winkeliers in Breda ook genoeg omzet. Alleen al O'Mearas zal elke dag vol zitten met Britten. Is dat niks voor Samen voor NAC?

0   0  
Nicky

@Buurman

Dat is wel erg naïef.... toch eens wat beter op de kleine verhaaltjes in het nieuws letten... ook in Duitsland zeker nog in UK...

0   0  
WHUFC

Engelsen staan erom bekend massaal naar vriendschappelijke wedstrijden te gaan en al helemaal als ze zich kunnen bevinden in een land waar geen serieuze straffen horen bij misdragingen
de kans dat een paar jongens van NAC vervelend worden en zo'n groep uitdagen is groot.en dan gaat gewoon heel de ploeg los..

0   0  
buurman

Beste Nicky,

Het nieuws volg ik toch wel aardig meen ik. Maar het is niet naïef hoor. Als naar zo.n wedstrijd toer gaat en je wilt het gezellig houden dan gebeurt er niets.
De enkelingen die de confrontatie zoeken kunnen wat klappen oplopen. Tsja.
Maar moet je daarom alles verbieden of het kost bergen geld aan politie inzet om het door te laten gaan.

Kan me een oefenwedstrijd herinneren tegen germinal ekeren. Niemand had erop gerekend maar als die zware jongens uit Antwerpen kwamen mee. Ik heb vakkie G nog nooit zo hard zien sprinten richting Bea.
Als daar een cordon ME tussen had gestaan was het juist wel uit de hand gelopen.
Maar ik geef toe, je mag dit niet hardop zeggen.

0   0  
nacdictive

Germinal ekeren ? ik denk dat je germinal beerschot bedoelt..
Maar al met al erg jammer, al vind ik persoonlijk cardiff city niet echt tof.

0   0  
buurman

Inderdaad het germinal beerschot met een grote groep oud beerschot supporters.

0   0  
Bsidefanatics

@Ex-Bredanaar

Met alle respect maar als NAC de engelsen Chelsea een mailtje sturen, een uitnodiging voor een vriendschappelijke wedstrijd ... Komen wij zelfs niet bij hen ''ongewenste/spam mails'' map... Vooral nu wij Jupiler Leage spelen. :P

Laad alle berichten na dit bericht in