Overal waar we komen

Henk Ten Cate: 'Laat beleidsbepalers hun steun en vertrouwen uitspreken in de trainer'

Het is de week van de open deuren in de media rondom NAC. Na onze trainer, Kali, van Leer en zelfs de broertjes van de Kerkhof, is nu Henk Ten Cate gevraagd wat hij van dit elftal en de situatie rondom de club vindt. De oud-NAC trainer geeft hierin aan dat NAC het zonder versterkingen niet gaat redden dit seizoen. 
Volgens Henk Ten Cate is Mitchell van der Gaag een prima trainer die er niets aan kan doen dat de selectie onevenwichtig is samengesteld. Over de spelers zegt Ten Cate dat hen ook niets te verwijten valt maar het een gebrek is aan kwaliteit. Hij ziet niemand die er met de pet naar gooit maar er worden teveel fouten gemaakt. Daarnaast heeft Ten Cate een boodschap voor de aandeelhouders en de raad van commissarissen: 'Laat de beleidsbepalers om te beginnen hun steun en vertrouwen uitspreken in de trainer: 'Wat er ook gebeurt, jij blijft onze trainer'. Dat wil ik benadrukken. Vanuit die twee groepen moet, intern of extern, een duidelijk signaal komen richting Mitchell van der Gaag.' In de winterstop moeten er volgens de clubloze trainer maar liefst drie of vier versterkingen bij, in elke linie een. Hierbij moet volgens Ten Cate niet geluisterd worden naar een technisch directeur maar naar van der Gaag, hij staat tenslotte elke dag met de spelersgroep op het veld.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Vorig bericht
Grad Damen maanden aan de kant 7 reacties
Volgend bericht
NAC-Willem II nog niet uitverkocht 48 reacties
Terug naar overzicht
45 Reacties
0    
Kinderkaartje

Kom maar lekker naar ons toe Henkie!

Help van de Gaag maar met het uikiezen, balanceren en binnen hengelen en zorg er samen maar voor dat we erin blijven.

0    
am

Zou mooi zijn als zo iemand op de achtergrond wat kan/wil betekenen voor ons Nac.
Maar nu moeten allereerst de aandeelhouders maar eens over de brug komen.

0    
Erik Klinkhamer

Een relatie zoals van Bommel heeft met van Marwijk zou prachtig zijn.Henk is weliswaar de schoonvader van Mitchell te Vrede,maar hij zou ook de andere Mitchell als (voetbal)schoonzoon kunnen adopteren!

0    
Q

Zo is het Henk.
En niet anders.

0    
am

Het zal sowieso heel erg lastig gaan worden. Op de Graafschap na zijn we echt veel minder dan alle andere ploegen. En ik zie ons ook niet gauw winnen van de eerste 5 van de k.k. divisie. Ik vraag me af of dat nog is te repareren in de winterstop.

0    
nacman

ik zeg mitchell kom maar op met het lijst je en investeerders portemonnee trekken en snel.

0    
Bieritieti

Nee er is niemand wat te verwijten behalve Smulders, kom nou toch

0    
Breda1965

zie hem graag komen als td,maar wat hij hierboven zegt is onzingeleuter

0    
Pizzabakker

Die versterkingen werden afgelopen zomer al verwacht en zijn niet gekomen. Alleen Kali is uit de hoge hoed van Smulders gekomen, maar die brengt helaas ook niet wat van hem verwacht werd. Natuurlijk is het altijd zo dat spelers gedijen in een goed draaiend team. Je hebt dus nu spelers nodig met persoonlijkheid die de negatieve spiraal in de groep kunnen omdraaien. Die vind je hoogstwaarschijnlijk niet zomaar bij de nog clublozen. Hiervoor diep in de buidel tasten zit er vast ook niet in. Wordt dus weer meer geluk dan wijsheid bij het aantrekken van de nodige versterkingen. Ik hoop dat het geluk ons dan ook eens een keer toelacht.
Wat mij betreft mag Henk meedenken over deze versterkingen in een adviseursrol.

0    
Los muchachos del Breda

HtC heeft een punt, volle steun voor MvdG komende periode. Ook ben ik met hem eens dat MvdG na moet gaan welke spelers hij nodig heeft. Hij werkt dagelijks met het elftal en nou in de winterstop spelers te halen door de nieuwe TD die dan net in dienst in werkt niet lijkt me. Mattheij (Excelsior), Koolwijk (Excelsior) en een Ramselaar (huren van PSV) zie ik wel komen.

Goede ontwikkeling wanneer oud-NACcers meedenken (Ten Cate, van Hooijdonk, Lokhoff)!

0    
Antognoni

Een BVO floreert bij de gratie van een goede Technisch Directeur.
Als die er niet is (of zoals nu wordt voorgesteld) als de trainer alleen gaat bepalen welke spelers er moeten worden aangetrokken, dan is de club ten dode opgeschreven.

Je MOET een groot netwerk hebben. Je moet de makelaars kennen, de spelers, de jeugdspelers, de 2e elftal spelers , in binnen- en buitenland. Je moet alles weten over contracten, samenwerkingsverbanden, karakters van spelers, data analyses, etc etc

Dus zorg voor een sterke TD met al deze kennis anders blijven rommelen in de marge en wordt het helemaal niets met ons NAC.

0    
Kudeta

Alsnog bedankt Smulders PRUTSER

0    
Los muchachos del Breda

@ Antognoni

Dat er iets moet gebeuren lijkt me duidelijk.
Ik ben met je eens dat een TD er moet zijn voor het aantrekken van nieuwe spelers, maar in deze situatie lijkt het mij ook niet wenselijk om een nieuwe TD in de winterstop spelers te laten aantrekken. Deze TD zal ook pas rond de winterstop komen denk ik aangezien NAC eerst een AD wil gaan aantrekken. Ik heb het vertrouwen dat MvdG zijn elftal georganiseerd kan laten voetballen, laat hem maar die spelers van Excelsior halen (contracten van Mattheij en Koolwijk lopen in af in 2019, ze zullen dus niet veel hoeven te kosten)

0    
D.Trump

laat van der Gaag aub weggaan. Hij gaat het niet tot een succes maken. Te slap en weet er geen team van te maken. toch wel de hoofdtaak van de trainer / technische staff. Huub Stevens kom er maar in of iets soortgelijks..


Het liefst wil ik de INDIAAN terug. Stijn kom aub terug.

0    
Robert

Natuurlijk vooral de trainer niet laten bepalen wie er komt. Kan natuurlijk wel in samenspraak.
Stel a.u.b. een interim technische man aan, die met Van der Gaag kan sparren.
Toch nog eens Ten Cate benaderen als interim en voor mijn part Van Hooijdonk of Ernie Brands.
Zelfs Van Halst zou bij mij niet op de zwarte lijst staan.
Je kunt hem alle shit bij Twente niet persoonlijk verwijten.
We hebben een interim met contacten nodig.

0    
Kinderkaartje

Robert

Astumblieft geen Van Halst. Dat is een potentaat die zich van niets of niemand iets aantrekt.
Volgens mij hadden we net afscheid genomen van een dergelijk type....

Ten Cate als interim (of vast) zou ik een prima optie vinden

0    
Ouwe Spionkop

Iedereen ziet nu wel in dat Smulders de veroorzaker is van deze chaos (samen met RvC die controlerende rol niet heeft uitgevoerd).
Inderdaad zit de trainer en nu het dichtste bij dus laat hem maar aangeven op welke positie versterkingen moeten komen.
Laat iemand met een netwerk vervolgens maar de betreffende spelers halen. Als er nog geen TD is tegen die tijd voor mij part van Hooijdonk of zo.
Zijn netwerk reikt wel iets verder dan Vlaams Brabant en Eindhoven en omstreken.

0    
F7-Top

Lijkt me dat de trainer de posities en types voor vernieuwing aan mag geven en dat een TD dan op jacht gaat (als noodgreep voor dit seizoen). Hup NAC.

0    
Marti

Ik schat sjoerd mossou dan hoger in dan jan v Halst ,sorry maar op jan van Halst zit ik niet te wachten , die heeft NAC al genoeg afgebroken met kommentaar

0    
HKB

Eindelijk wijze woorden...HTC lobi

0    
Sia

HTC zou een goede TD zijn met zijn ervaring en breed netwerk.

Ik deel zijn mening volledig. VDG is prima trainer, het probleem is inderdaad de kwaliteitsarme selectie. Dan staan we ook helemaal onderaan dus komt het er al helemaal niet meer uit. Uiteindelijk gaan de punten wel komen alleen hoe sneller hoe beter.

0    
Breda

Ik denk dat HtC vergeet dat een TD ook onderhandelingen doet en dat aankopen gezamelijk met een trainer gedaan worden.
Ik vraag me af of vdGaag ook contractkennis etc heeft. Zaakwaarnemers weten gelijk of iemand ervaren is en hoe hoog de nood is.

Zonder TD werken hebben we bij Maaskant gezien.
Kritiek is makkelijk, maar doe het maar even.

Alles heeft te maken met budget. Zonder echt extra geld kan vdGaag ook niks.

0    
Mike

Henkie kom er maar in als interim om de boel voor dit seizoen te repareren. Zou er gelijk voor tekenen.

0    
scheppioni

Op zich wel met Henk eens, al zal er in de staf wel iets moeten gebeuren, anders is het en blijft het lijden naar de slachtbank !!

0    
Dutchbird

En onze RvC? Die gaat eerst een opvolger voor Goetzee zoeken zodat die er vervolgens een technisch manager bij kan zoeken. En dat allemaal in de vrije tijd die overblijft na hun andere bezigheden. Als je ziet wat er onder aanvoering van Gielen de afgelopen jaren is binnengehaald en buitengeschopt en ziet hoe verschrikkelijk traag dat allemaal verloopt bij deze oud wethouder, dan is de winterstop al ruimschoots voorbij als die manager is gevonden.

Beste aandeelhouders schop vandaag nog die Gielen op de keien en zet daar een krachtdadig iemand neer die begrijpt dat het 2 voor 12 is. Met Gielen als voorzitter van de RvC kom je geen stap verder en pruttelt de club naar een vastloper.

0    
Dun Diëe

In de basis zeg ik: van Hooijdonk en ten Cate lijken me prima kandidaten. Maar wel in het achterhoofd houdend dat de eerst met çifti kwam en de tweede was lid van de klankbordgroep die óf Rutjes, of Dijkhuizen aanraadde (welke het nou was weet ik niet precies meer). Wellicht is Brood een betere kandidaat. Heeft ook wat meer actuele ervaring.

0    
Vreven

Vd gaag had allang moeten en kunnen zien in de voorbereiding dat het niet goed zat en toen al aan de alarm bel moeten trekken. Alles wordt nu op smulders geschoven wat wel heel makkelijk is....... niet terecht

0    
ibio

HTC heeft helemaal gelijk,
Ik hoop echt dat vd Gaag mag blijven en dat het met 3 versterkingen wel gaat lukken.

0    
Ulvenhouter

Mooie typo...van der Gaan...

0    
BoZ

Heel goed en zeer sterk verwoord. Het is precies wat ik ook denk. Zou een verademing zijn als deze man onze club van advies zou kunnen blijven zien. Het is zo makkelijk net als al die andere om de vinger op de zere plek te leggen. Maar deze man komt daarnaast met een zeer goed advies!

0    
Noorderling

Een technische comissie samenstellen, trainer en mensen als HtC, Lokhoff, Hans Kraay. TD die uitvoering brengt aan de ideeen van deze comissie.

0    
Theo

Met de winterstop 3 of 4 spelers aantrekken,maar danvstaan we al 10 punten achter.ik ben ook bang dat we ook door willem2 te kijk worden gezet grŕrrr

0    
ome cor

Het is niet zo moeilijk om mensen uit de voetballerij te vinden die een oordeel hebben over wat NAC moet gaan doen.
Zij doen namelijk niks anders dan wij supporters. Van advocaten, zakenlui en managers tot arbeiders, mensen van de sociale werkplaats of werklozen. Iedereen weet dat het slecht gaat met de club en iedereen heeft er een mening over.
Daar hoef je geen Ten Cate, Van Hooijdonk of vd Kerkhof voor te heten.

Henk als ideale TD noemen is kort door de bocht. Ook aan Henk kleven nadelen, hangt een prijskaartje en hij is net zo'n NACcer als elke andere passant en heeft dus ook maar een beperkte houdbaarheidsdatum. En.... een geschiedenis bij NAC.

0    
Zippo

Perr Schuurs, voor een half jaartje.

0    
vriendjespolitiek

Allemaal makkelijk lullen vanaf de zijkant,
MvdG had al een selectie tot zijn beschikking tijdens de voorbereiding,maar door al dat geschuif van hem,raken spelers nooit op elkaar ingespeeld.Hij vertrouwde het team al vanaf het begin aan al niet.
Daarnaast als je al je geld in andere randzaken steekt ipv het 1e elftal wordt het moeilijk.En door al dat geneuzel met aankopen van Smulders is het er ook niet beter op geworden(meer dan 100 spelersmutaties in 2,5 jaar tijd)
Balans is er niet meer en er staat dan op papier wel een aardig elftal,maar in praktijk is het een heel ander verhaal.

Onderstaanden waren in de voorbereiding al aanwezig.

Keeper(betrams koos de makkelijkste weg,Aussie had plankenkoorts)
sporkslede-koch-carolina
mets-verschueren(zijn allebei verdedigende middenvelders,komen beter uit de voeten net voor de verdediging)
kali-nijholt-el alouchi
tevrede-rosheuvel/kastaneer

En of dit team uiteindelijk de punten had gepakt,tja dat was ook maar afwachten geweest,maar dan had er wel eentje gestaan die al op elkaar ingespeeld was.

0    
210853

https://www.transfermarkt.nl/nac-breda/startseite/verein/132/saison_id/2002


kijk eventjes naar deze namen, HTC liet NAC positiespel spelen wat ik nog nooit gezien had bij NAC... Wat denk ik met weemoed terug aan dat fantastische seizoen... En wat is de club sportief gezien failliet en financieel gezien gezond.

0    
Ed

Volledig met ten cate eens. V d gaag laten bepalen.

0    
076

City had toch die gast van Zwolle gekocht. Centrale verdediger. Laat die om te beginnen maar komen. Waar speelt ie eigenlijk

0    
Marti

Het vervelende is dat Smulders Contracten met spelers heeft afgesloten voor meerdere seizoenen, dus aan die ellende zit je ook nog vast

0    
gvd

@076 stop eens met city en kijk eerst maar eens wat je zelf al in huis (of in Helmond) hebt rondlopen

0    
Zagge

Sterke centrale verdediger
Spelbepaler
Kleine wendbare snelle spits

Aub het wensenlijstje van Van der Gaag, menig supporter en iedere externe geinterviewde mening.

Het gekke is dat de supporters al vanaf de voorbereiding zeggen dat de as sterker moet zijn.

Wat moet er gebeuren om het seizoen te redden?

1. Geld beschikbaar hebben voor 3 versterkingen
2 een echt goede scout voor 3 te halen spelers
3 een accoord tussen scout en van der gaag.

Eerst een algemeen directeur en een technisch directeur? Nee vrouw en kinderen eerst oftewel een nieuwe as die de baas is.

0    
misterbean

Wat je onder een boekhouder als Algemeen Directeur had kunnen voorzien: NAC financieel gezond, sportief een hartinfact. Operatie geslaagd, patiënt (bijna) overleden.

0    
076Mike

@076

Als jij doelt op die sandler.. Die is langdurig geblesserd geraakt in de voorbereiding.. Verwachting is dat ie pas rond de winterstop de groepstraining kan hervatten..

0    
076

@ gvd

Als jij denkt dat Meijers NAC in de eredivisie houdt dan ben je niet lekker.

0    
076

@076mike

Ok dat gaat niks worden dan. Jammer die kon best voetballen

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja