Wij gaan niet opzij

Interessepeiling crowdfunding een succes

NAC is in december 2018 gestart met een interessepeiling van een mogelijke crowdfunding-campagne voor de koop van het stadion. Het ingeschreven bedrag is ondertussen opgelopen naar 1.641.100 euro. 
Na een week was het streefbedrag al bereikt en dit is dus nog verder opgelopen. Uiteindelijk zijn er 419 geïnteresseerden die gemiddeld 3.326 euro hebben gereserveerd voor de mogelijke crowdfunding. De geïnteresseerden wonen vooral in de omgeving van Breda. NAC gaat in de komende periode bekijken hoe de financieringsstructuur eruit komt te zien. De gestapelde financiering gaat onder meer bestaan uit een lening van aandeelhouders, een bancaire lening en een deel van de crowdfunding. De exacte bedragen worden later bekend. NAC zal naar verwachting begin maart hun definitieve uitgangspunten presenteren. Het is dan tevens mogelijk voor de geïnteresseerden hun deelname af te ronden.  

16 Reacties
0   0  
Henkie

Zou mooi zijn om de kosten op deze manier te verlagen. Maar steek het dan ook in het spelersbudget. Hoe clubjes als fortuna, heracles enz spelers die nac ook wil kunnen wegkapen dmv een hoger salarisaanbod is mij volledig onduidelijk. Qua supporters de vierde club van Nederland. Waarom qua budget dan zo ver daarvan verwijderd?

0   0  
Ouwe Spionkop

Dit verbaast me toch wel. De geïnteresseerden kregen in december al bericht dat het begin januari de definitieve afronding zou plaatsvinden. Dat is nu dus al verschoven naar maart. Geen geruststellend bericht.
Nog 36 uur om een centrale verdediger te halen. We tellen af.

0   0  
Breda1965

als 1 van de weinige ben ik tegen koop van het stadion.Dit staat er ook al bijna 25 jaar.De plek waar het staat heeft mij altijd tegengestaan,een en al triestigheid uitstralend,maar goed dat is mijn mening.Ik weet het,een nieuw stadion is niet te realiseren,helaas

0   0  
Sanseveria

@ Ouwe Spionkop

Klopt niet. Na het eind van de inschrijving in februari zou bericht volgen over het vervolg. Dat hebben we hiermee nu al gekregen. Pas in mei moet NAC de gemeente aangegeven hebben of men het stadion koopt. Bovendien kan ik me voorstellen dat de aankoop pas in een stroomversnelling komt zodra de nieuwe AD binnen is.

0   0  
Cambridge

@Breda1965 Het is ook enkel een financiële deal, puur om de lasten te verlagen. Niet meer, niets minder. Iedere NAC supporter wenst een stadion dichter bij de stad. Maar goed zoals je zelf zegt: dat is niet relatistisch

0   0  
Bundy geer en noord

Waarom niet plek zat in de stad

0   0  
Otjes

Goed te zien dat er interesse is. Ben wel erg benieuwd wat er over blijft als er echt betaald moet worden en Nac gedegradeerd is in Mei.

Maar we blijven positief natuurlijk. Hup NAC

0   0  
SjorsNAC

Ik steek geen cent in dit stadion. Vind het wel een mooi initiatief maar ik vertrouw dat stadion niet meer. Recent bleek dat het allemaal slecht onderhouden is en de zaak gestut moest worden. Tel daar weer een mogelijke degradatie bij op. Respect voor de mensen die het wel doen.

0   0  
Zagge

Stel de club moet overgenomen worden zou het dan handig zijn als 2/3 van het stadion eigendom van een aandelenclub is? Krijgen we dan dezelfde lastige situatie als nu met de groep van 3 plus meerdere aandeelhouders?

Iemand een idee hoe dit plan positief of negatief mbt een externe overname zou kunnen zijn?

0   0  
Dun Kees

Ook ik ben tegen koop. Je koopt alleen een betonblok zonder grond; de waarde loopt snel achteruit.
Je helpt wel de gemeente n.l. als er over b.v. twee jaar weer een aanpassing i.v.m. de veiligheid moet worden gerealiseerd is er geen geld of gaat dit ten koste van het sportieve budget.
De gemeente kan het zich politiek niet veroorloven om dan niet in te grijpen.
Het heeft geen waarde zonder grond; dus ook niet verkoopbaar in de toekomst.
De huurkosten zijn wel hoog (te hoog?) maar als je zelf bezitter bent komt er de komende jaren veel meer bij kijken. Niet NAC maar de gemeente heeft nu een probleem.
NIET KOPEN

0   0  
Sanseveria

@ Dun Kees

Het antwoord op al je vragen:
- Zo lang er een betaald voetbalclub in Breda zit heeft het stadion een waarde.
- NAC helpt met de aankoop vooral zichzelf doordat de lasten de komende jaren flink dalen. Terwijl de gemeente juist de grootste afschrijving voor haar rekening heeft genomen in ruil voor een hoge huurprijs.
- Het stadion komt in een apart bedrijf terecht, dus dit gaat niet ten koste van het sportieve budget.
- Waarom heeft onroerend goed geen waarde zonder eigen grond? De helft van de Amsterdamse grachtengordel staat op erfpachtgrond. Die pandjes lopen best lekker hoor. Bovendien, wie zegt dat NAC in de toekomst die grond er ook niet bij koopt?
- NAC betaalt als huurder op dit moment ook al het onderhoud. Verschil is dat NAC nu alles moet overleggen met de gemeente en vaak ook verplicht moet aanbesteden.

WEL KOPEN DUS

0   0  
buurman

Ik blijf het raar vinden dat de supporters als ,m.i., belangrijke (belangrijkste) doelgroep niet rechtstreeks zijn benaderd. (En daar binnen ook de club van 1912 niet.) En dat vind ik zeer jammer want op zich vind ik het een prima initiatief.
Het bevalt me gewoon niet dat supporters niet worden benaderd, dus ik doe niet mee. En daar zal terecht niemand van wakker liggen. Als ik wel mee zou doen zou ik willen weten want er gebeurt als NAC zijn verplichting niet na kan komen. Ben je dan je inzet kwijt of krijg je bv. een aandeel terug.

0   0  
hane

Ik neem aan dat NAC eerst een grondige bouwkundige inspectie heeft laten doen. Wie wat wat voor verrassingen er anders nog aan zitten te kopen. Het hoge aantal reacties is inderdaad veel belovend, maar niet raar voor een vrijblijvende enquete. Kijken hoeveel er straks overblijven als er daadwerkelijk ook betaald moet worden. Verder vind ik een deel van het stadion zonder grond een weinig interresante deal.

0   0  
Lamington

Waar opgeven?
Ook.voor supporters?
Bron?

0   0  
Bommetje

Crowdestate.nl

0   0  
Dutchbird

Laat dat stadion lekker op de gemeentebegroting drukken, net als het Chassé theater en de Mezz, en gebruik die 1,6 miljoen voor een spelersfonds.

Laad alle berichten na dit bericht in