Wij gaan niet opzij

Kastaneer: 'We voelen ons zwaar k...'

Het draait niet goed bij NAC en dat hakt er in bij de spelersgroep. Dat zegt Gervane Kastaneer in gesprek met BN DeStem. "Het zit niet mee. We voelen ons zwaar k..", aldus de aanvaller. 
"Voetballen is het enige wat we doen in ons leven, van kleins af aan. We gaan er mee naar bed en staan er iedere dag mee op. Als je dan iedere week verliest, is dat zwaar... Ja, dat is echt zwaar..", zegt Kastaneer. Hij snapt niet dat een ploeg met zo veel goede voetballers zo presteert. "Ik heb vaak gezegd: wij gaan linkerrijtje spelen. Er gaat zo veel door mijn hoofd nu, dat ik amper normaal antwoord kan geven." Hij snapt heel goed dat de supporters boos zijn, want dat zou hij zelf ook zijn "Het is klote man, zwaar klote." Zaterdag wacht echter de wedstrijd tegen een ontketend PSV. "Ik voel geen druk enn nee, ik ben ook niet nerveus. De enige manier om hier uit te komen, is vechten. Zoals het publiek van ons vraagt: NOAD. Wat moet je anders doen?" Keihard werken is volgens hem het minste wat de spelers kunnen doen voor de supporters.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

Vorig bericht
BSR Interview: Hans Smulders - Deel 3 84 reacties
Volgend bericht
BSR Interview: Hans Smulders - Deel 2 120 reacties
63 Reacties
0   0  
Sjef de gevulde koek

1 van de weinig spelers die er nog wat van probeert te maken. Gaat nog veel fout maar gelukkig niet een speler die de bal weer terug speelt maar probeert voor een actie te gaan.

0   0  
Joepel

Mooie woorden, waar we helemaal niks aan hebben.
Vooral het woordje NOAD is lachwekkend bij Kastaneer, die bij balverlies spontaan stopt met voetballen.

0   0  
Prediker

Idd joepoel. Maar zodra die jongen doorkrijgt dat je bij nac moet mee verdedigen (geld ook voor Rotsheuvel) zou het een prima buitenspeler kunnen zijn.

0   0  
since1912

Voelen... voelen?!?!? We hebben niks aan gevoelens!

Portie NOAD op het veld en strijdend ten onder. Al is het met 9 man en met 0-7 achter dat maakt me geen reet uit, als je er als team maar alles aan hebt gedaan om het hoogstmogelijke resultaat te boeken.

0   0  
Bart

Zonder bal is deze jongen dramatisch maar met bal is hij de enige die wat creeert.. als hij nou is ff een lesje noad van lurling kan krijgen kan dit echt wel een leuke speler zijn

0   0  
Breda-Loyal

Een ontketend psv tegen een NAC waar dezer dagen niet de spelers maar de supporters ontketend zijn

Als je het mij vraagt een garantie voor een heel pittig avondje zaterdag

0   0  
Chris W.M

In mijn ogen de grootste potentiële cashcow die we onder contract hebben. Moet wel zijn oude niveau weer halen en daarna verbeteren. Is niet voor niks bijna 2 jaar geleden voor 700K verkocht aan Mainz met nog een half jaar contract.

Speelde tegen RKC met oogkleppen op. Maar of dit egoïsme is over dat hij overijverig was en het team wilde helpen aan een overwinning weet ik niet. Mag van mij samen met Mühren op 10 en Rosheuvel aan de andere kant blijven staan met Te Vrede in de spits. Kali en Ilic erachter. Moeten degradatievoetbal gaan spelen, dus alle ballen naar voren rammen en vanuit daar gaan voetballen. En dat kan met sterke jongens als bovengenoemde 4 aanvallers.

Met déze verdediging iig niet meer van achteruit opbouwen.

0   0  
Ouwe Spionkop

Die jongens zullen allemaal wel van goede wil zijn.
Maar helaas niet van een niveau wat hoort in de eredivisie. Zeker niet in de verdediging.
Leigh, Koch, Mets, Carolina, Sporkslede allemaal spelers op keukendivisie niveau.

0   0  
D'n Beuk

Hoop echt dat die spelers / trainers / Smulders het woord NOAD nooit meer gebruiken in hun interviews het blijken telkens loze praatjes te zijn , ze hebben volgens mij geen flauw idee wat het inhoud

0   0  
Nacdictive

@D'n beuk: je slaat de spijker op zijn kop maar wel in verkeerde zin...
Als ik een woord/term gebruik die niemand snapt, waar ligt het probleem dan?

0   0  
malpolon

Het zou misschien beter zijn als je wel druk zou voelen, Gervane. Bij mij is het tenminste zo dat ik beter presteer op mijn werk als er sprake is van een zekere druk.

0   0  
Arie

@ Prediker

Liever deze gast die vooruit denkt linksbuiten dan Allouchi die bang lijkt om de middellijn over te gaan en een bal naar voren te spelen.

0   0  
denaayer

Kasteneer, moet zijn roze schoentjes uitdoen, zijn deuzige danspasjes achterwege laten bij een goal, en zich volledig focussen op 90 minuten + blessuretijd NAC.
Als hij dan nog een hapje gaat eten met Gerard den Haan en zich de NOAD levenslessen ter harte neemt dan kan hij zeker zijn huidige niveau ontstijgen.

Anders wordt het een gevalletje Leonardo, Brian Piris, etc achteraf spijt hebben dat hij er niet meer uit gehaald heeft.

Koop een nieuwe spiegel en een ruggengraat.

0   0  
Van "taajlaand

Ik snap niets van de duinen naar beneden bij de reactie van since1912.

Als de spelers zich al kut voelen, hoe moeten wij dit dan wel niet verwerken zónder dat we er, behalve zijn en lijden..., er ook naar uets aan kunnen doen.
Zouden er maar meer voetballers weten wat, "het zwaar hebben op je werk", of in andere omstandigheden, betekend... ?
Kom op zeg.....
"We staan er mee op en gaan er mee naar bed".
Doe er iets aan, verdomme!!!

0   0  
buurman

"De enige manier om hier uit te komen, is vechten."
En dat is helemaal waar. Gewoon alles uit de kast halen en je krijgt dan ook de supporters achter je.
Je hoeft niet altijd goed te voetballen om toch resultaat te halen. Maar er moet ook echt veel harder gespeeld worden. Je ziet nauwelijks tackels of overtredingen.
Tegen psv met het mes tussen de tanden en de beuk er direct in.

0   0  
Soulfinger

Er is maar één remedie Mr. Kastaneer. Zaterdag heel het elftal alles geven, verliezen doen we toch wel, maar laten zien dat je ook echt begaan bent met de huidige situatie bij NAC. Alles er aan doen op het veld, NOAD mentaliteit. Op het einde van de wedstrijd moet de pijp niet 1x maar 3x leeg gegaan zijn. Als de supporters dat zien, krijg je ze vanzelf achter je, ook als je op het einde van de wedstrijd met lege handen staat. Zet er een paar echte gifkikkers in (de Korte) en probeer zoveel mogelijk het spel van PSV te ontregelen. Verliezen tegen PSV mag en zal zelfs wel gebeuren. Maar je zou toch op het einde van de rit een punt in je zak hebben zitten omdat je jezelf de pleuris heb gewerkt en wel die ene kans wel benut heb. Vraag het maar aan Barca.

0   0  
Zo is dat!!

Zaterdag er weer erbij en hoop op steun van ons allemaal! Kwaliteit is bekend, maar onze steun moet een feit zijn! Het is wel ons NAC Breda ?

Zo is dat!!

0   0  
Gerrit39

Alleen mag je die bal wel eens wat eerder afgeven ipv voor eigen succes gaan.Scheelt weer een aantal doelkansen.

0   0  
Bart

Ben overigens bang op een herhaling van vorig jaar tegen Ajax..

0   0  
Bredafun

Tot nu toe worden we zoet gehouden met veelbelovende lege woorden. Van TD-COACH en SPELERS krijgen we 0,0 op ons request. Als hiervoor een competitie zou bestaan, dan hadden we inderdaad in dat linkerrijtje verruit bovenaan gestaan als nr. 1.
GEEN WOORDEN MEER NAC, MAAR DADEN GVD!!

0   0  
Johan Apeldoorn

En toch denk ik dat NAC het beter gaat doen tegen PSV dan tegen RKC. Het is eigenlijk meer een gevoel...

0   0  
SjorsNAC

Als ze er maar alles aan gaan doen om een historische nederlaag te voorkomen.

Tegen rkc was hij wel een van de betere, althans er kreeg kansen.

0   0  
scheppioni

Sorry, maar een zwaar overschatte voetballer, legt hij dinsdag na 20 minuten in wolluk, het balletje breed op Muhren dan is het 0-1, maar typisch een buitenspeler met oogkleppen, maar gelukkig niet op roze schoenen, nog nie tenminste !!! Ik zie veel liever dan nog Bodi Brusselers, we zijn niet in staat om zomaar vijf spelers te verhuren als zelf het merendeel van de selectie het al zwaar heeft om het gewenste niveau aan te tikken met name de verdediging van ons NAC ! Ik mag toch zeker aannemen dat b.v. Klomp zaterdag in de basis staat ten koste van koch want anders is voor mij logica ver te zoeken !
Betreft kasteneer, voor de breedte gaat het maar zal echt alles moet geven en knokken want zo gauw meneer aan de bal is is het overzicht weg !!
Nog twee en halve dag, knokken en de lempkes doven !!

0   0  
scheppioni

@ de naayer
Had hij toch roze schoenen aan ?? dan zegt dat deels ook genoeg pffff !!!

0   0  
Jetpaction

Die gekleurde schoentjes zijn vaak contracten die spelers aangaan met merken. Dan zou je nog kunnen zeggen als speler: “Ik vind roze schoenen niet passen als je bij een club als NAC speelt’ maar als het je extra centen oplevert zouden meer mensen ongetwijfeld met gesponsorde schoenen naar hun werk gaan.

Ik geloof niet dat Kastaneer minder hard werkt omdat ie op roze schoenen loopt. Het zijn gewoon extra inkomsten voor broodvoetballers. En bijna iedere voetballer is een broodvoetballer.

0   0  
Eucalypta ..

@ scheppioni. Helemaal met je eens Klomp i.p.v. Koch!!! Anders is t idd niet meer geloofwaardig , en die aanvoerdersband zit te Vrede ook veel beter

0   0  
210853

Jetpaction.... Gesponsorde schoenen? Hahahaha ja dat gebeurt bij de topspelers, niet bij fruitella sprokslede of kastaneer....

0   0  
Jeffrey

Niet zo bang zijn voor PSV. Zij kunnen het ook wel eens rustig aan doen. En onderschatting is altijd goed!

0   0  
Overal

We kunnen het uren hebben over opstellingen, formaties en inzet maar als je de kwaliteit simpelweg niet hebt houdt het op.

Het middenveld en de aanval zijn van niveau plek 11-15 in de eredivisie, dus opzich gaat dat nog. Alleen de complete verdedigende linie zou in de Keuken Kampioen divisie ook nog door de mand vallen.

Je kan de beste bedoelingen van de wereld hebben maar als je elke week minstens 2 doelpunten tegenkrijgt door echt grote persoonlijke fouten in de verdediging, daar is niet tegenop te voetballen.

Als je moet kiezen tussen wat we nu hebben zou ik Mets laten staan samen met Klomp. Eigenlijk had Meijers daarnaast moeten staan, alleen waren we ook nog zo geniaal om die maar te verhuren. Overigens speelt hij bij Helmond alleen maar op linksback, dus ontwikkeling als CV zit er daar helemaal niet in.

0   0  
West-Ham

Danspasjes ingestudeerd?

0   0  
West-Ham

@210843. Hun worden wel degelijk gesponsord! Denk dat jij zelf maar aan de fruitella moet.

0   0  
Andre

Ik zeg zaterdag middag aan het bier eb dan vanaf minuut 1lawasi maken. 3-2 we hebben van bommel ook in het veld een keer gek gekregen. Was het 0-1 en lieten wij de wedstrijd kantelen.... Dus alle 19. 000. Help onze spelers. E voor ons zelf is het ook leuk....

0   0  
Ritchie B

Zaterdag 2-1 voor ons NAC

psv onderschat ons en ze krijgen gelijk de deksel op de neus!

Zou wel weer typisch NAC zijn

Iedereen vanaf minuut 1 vollebak erachter staan, we schreeuwen ze erdoorheen!!!

Comeonnn NAC

0   0  
René076

Gewoon ff die lozano doormidden trappen in minuut 1, dan winnen we

0   0  
H.V.M.

"We voelen ons zwaar k..”, aldus de aanvaller".

Wat dacht je van die ruwweg 19000 hondstrouwe fans?
Wij voelen ons óók zwaar k.."!
Daar is Kasteneer overigens slechts lichtelijk' 'medeschuldig' aan.

De échte hoofdschuldige is onze nep T.D.

0   0  
Peerke

De back van Fortuna waar hij tegen stond had 20 minuten voor tijd al kramp maar mocht daarna nog 4 x ongestoord opkomen. Kasteneer stond erbij en keek erna.

0   0  
Kaasje

Wij ook!!!!!!

0   0  
nacman

wat te denken van al die 19.000 supporters elke week.
dus ga gvd maar eens een keer voetballen waar voor je dik betaald wordt.
ga een duel eens aan trek je been je hoofd niet terug laat je niet opzij zetten.
kop omhoog rug recht je draagt gvd NAC op je borst daar moet je trost op zijn en voor strijden door het vuur gaan tot het laatste fluitsignaal.
das NAC niks meer niks minder strijdend overwinnen of strijden ten onder das NAC geen angsthazen gedrag bij achterstand maar juist extra gas geven.
prent dat maar eens goed in die hersens van jullie

0   0  
Breda vooruit

Neem een voorbeeld aan korte vol erop klapperen iedere wedstrijd...dan maar 3 rode kaarten vol erop en niet die afwachtende houding dan verlies je alles,er loopt niets in dan gas erop noad noad

0   0  
D'n Beuk

@Nacdrive

Wat is er niet te begrijpen aan de term NOAD ?

0   0  
Jf

Als die mensen die schreeuwen om Meijers ook even naar de wedstrijden van Helmond kijken dan weten ze dat hij daar ook geregeld door de mand valt.

0   0  
RaraNAC

Typisch NAC om zaterdag ineens te stunten.... net zo typisch NAC als dat er een oud speler tegen ons zal scoren.. kortom, we hebben er twee nodig!

Laten we vooral met zijn allen beseffen dat er zaterdag helemaal niets te winnen valt en dat we dus massaal achter de ploeg/NAC gaan staan. Iemand uitfluiten omdat hij een kopduel van de Jong verliest slaat natuurlijk nergens op...

Hup NAC! Wij zijn NAC!

0   0  
Badeend

Mooie woordjes, Kastaneer, nu nog daadjes.

Ik wilde hier een opstelling typen, maar kwam er niet uit. Sowieso zou ik van Korte een back maken, hoe lang moet dat nog duren? Verder afstappen van dat zogenaamde 4-3-3 wat al met Barker een gedrocht van een systeem was - en eigenlijk al VEEL langer.

Is er iemand die denkt dat Lozano al wat binnenpretjes heeft gehad als hij denkt aan Leigh en Verschueren? Dat moet dus anders. Verschueren op het middenveld zou nog wel kunnen, maar dan moet Nijholt of Kali sneuvelen. Of je speelt met een flink versterkt middenveld een soort 4-5-1. Niet eens een gek idee.

Alleen, met wie dan? Mühren lijkt me op papier een van de aanvallende middenvelders. Ilic misschien de ander? Kastaneer, Rosheuvel en Fernandes weigeren terug te verdedigen - een van de redenen waarom we geen 'team' hebben maar een verzameling eilandjes. Ook dat moet anders.

Ik ben benieuwd. Vroeger zongen we "waar is Van Tiggelen" in de tijd dat PSV met de staart tussen de benen - en zonder punten - de Beatrixstraat uitgejaagd werd. Misschien, als we het over NOAD hebben, kan iemand de duels tussen Wilnis en Ronaldo (de échte Ronaldo) even terugkijken? Of die wedstrijd waarin NAC met 3-0 won en zo scherp speelde dat Twan Scheepers en consorten ik meen 83 keer buitenspel stonden. Ik kijk uit naar weer zo'n moment. Kan dat zaterdag? Of is het nog te vroeg?

0   0  
Hugo

Het interesseert me niet of we met 0-3 of 0-6 klop krijgen aanstaande zaterdag. Ik wil een NAC zien waar een idee achter zit en wat strijdt voor iedere centimeter. En als het plan is, 'de bus parkeren, tegen houden en de bal de tribune in jakkeren' vind ik dat prima. Als het maar met lef en overtuiging gebeurt. Overigens lijkt me het hierboven genoemde plan een prima plan voor de komende wedstrijden. Voetballend is al gebleken dat dit NAC tekort komt. Dan maar tegenhouden en puntjes sprokkelen. De beuk erin zaterdag en we zien wel waar het schip strandt. HUP NAC

0   0  
Fred1

Ik voel me ook zwaar K.. maar vooral belazerd en in de steek gelaten.

0   0  
Ivo

Kastaneer is een old school vleugelspeler. Bal in de loop meenemen, actie maken en voorgeven of schieten. En als dat mislukt terugsjokken en opnieuw proberen. Hij had in 1975 moeten leven.

Maar het is verdomme 2018, vleugelspelers moeten vol druk zetten op de backs. Doorjagen tot aan de achterlijn. Kastaneer doet dat niet. Rosheuvel doet dat niet. Fernandes doet dat niet.

Daar begint het mee, maar vriend van der Gaag krijgt het nog niet tussen de oren. Waarschijnlijk hebben ze koptelefoons op. De sneuneuzen.

0   0  
ere

Ik voel me ook zwaar klote, omdat jullie er niks van kunnen!

0   0  
Guuske

Begin maar om in de 1e minuut angelino of lozano een rotschop te geven. Dan zijn die in ieder geval al mak. (Angelino blijft een held hoor maar is nu een gevaarlijke tegenstander). En laat zien dat er niks te halen is in Breda!

0   0  
Frits

Het vertrouwen in een goede afloop wordt steeds kleiner!

DE AANDEELHOUDERS MISSEN SLAGVAARDIGHEID!

ONS NAC IS EEN STUURLOOS SCHIP!

GEVOLG: ONHERROEPELIJKE DEGRADATIE!

0   0  
Breda1965

Ik weet niet hoeveel mensen precies NAC volgen en zich ZWAAR KLOTE voelen,maar dat zijn er nog al wat.19000 in het stadion,daarnaast nog duizenden die moeten werken,in het ziekenhuis liggen,in het cafe zitten,allemaal via radio tv weet ik het NAC volgen,die voelen zich allemaal ZWAAR KLOTE,daarnaast krijgen de meeste supporters ook niet vorstelijk betaald ,of worden zo als babys in de watten gelegt.Ik zal wel overdrijven,maar 50.000 mensen voelen zich ZWAAR KLOTE,dus stop aub met dat slap geleuter elke keer,laat maar eens wa zien op da veld................DE VETERS UIT JE SCHIJT ROZE BALLETSCHOENTJES LOPEN,babys zijn het

0   0  
Michel

Huilie huilie.....wat een gezeik dit.

Loze woorden tot het tegendeel bewezen is.

Ik zou me ook schuldig voelen als ik meer pakte dan al die mensen op de tribune en zo voor de dag kwam.

0   0  
Bieritieti

Jongens, wat voor schoenen iemand draagt is toch totaal irrelevant. Als ik op m'n werk mensen op hun schoeisel ga beoordelen dan zijn er maar weinig goed in hun werk. En dat is dan gebaseerd op mijn smaak, en daar valt over...

0   0  
Breda vooruit

Badeend wat zie jij in verscheuren hij komt alles te kort,geen snelheid,altijd te laat ,geen techniek alleen paniek voetbal.ik heb echt niets tegen hem maar amateurs van katwijk stellen hem nog niet op..vind ik echt een van de slechtste voetballers die te vaak speelt..en dan kali eruit kan echt niet

0   0  
HKB

Haha het gelul voor de wedstrijd is er weer
Nou laat maar zien op het veld!!

0   0  
Nacdictive

@d'n breuk: specificeer je nader, ik vind het een nogal vage term.. Wat is NOAD? Heeft NOAD voor iedereen dezelfde betekenis? Wanneer voldoe je eraan?

0   0  
Ed

Ook crisis in Groningen nu!

0   0  
F3

Tja kasteneer, een dikke 18000 man voelt zich al weken zwaar k.... als we naar een wedstrijd van de huidige selectie zitten te kijken.

0   0  
Daan

Een speler die veel te zwaar binnenkwam en tot op heden werkelijk niets heeft laten zien.

0   0  
4-4-2

Ben benieuwd of "het beste publiek van Nederland" ook deze wedstrijd weer aan zal grijpen om duidelijk te maken dat het allemaal bagger is, of dat deze keer wel 90 minuten de ploeg gesteund wordt...!?

Van "voetballen voetballen" en "Smulders rot op" gaat er geen een beter voetballen, sterker nog, ze willen geen bal meer hebben en spelen geen bal meer naar voren.

Tuurlijk is het echt slecht tot nu toe, maar als we er dit jaar niet rechtstreeks uit willen, moeten we ieder punt pakken waar maar mogelijk.

En dan zou je in de winterstop evt de verdediging kunnen versterken... Een Schuurs van Ajax zou top zijn, naast een sterke linksback.

Ben benieuwd zaterdag....
Er op klappen en publiek er vol achter, ook na een evt grote fout, etc.

Hup nac.

0   0  
Dutchbird

Sorry Gervaine, dit praatje komt over als een wit voetje halen bij de supporters via BN DeStem.

Ik heb me afgevraagd waarom v/d Gaag blij was met de komst van Kasteneer. Zijn afgelopen twee wedstrijden waren nog steeds slecht, maar er zit wel een ontwikkeling in waardoor ik kan begrijpen dat hij destijds zo snel naar Duitsland kon. Zaterdagavond twee goals vanwege een superactie van Gervaine en heel Breda begrijpt wat v/d Gaag in hem zag. Zaterdag winnen en we lullen nergens meer over, behalve Hans Smulders.

0   0  
D'n Beuk

@Nacdictive

als ik jou als NAC supporter de term NOAD nog moet uitleggen dan zit er iets goed mis bij.
Het gaat erom dat er strijd geleverd wordt op het veld , dat je knokt voor iedere meter.

Voorbeeldjes hiervan:

een spits van de tegenstander wil op randje zestien op de goal schieten, dan kun je als verdediger van NAC omhoog springen en al wegdraaiend proberen de bal met je rug te blokken (zoals Verschueren doet), of je vliegt uit en valt de bal aan met heel je hebben en houden met de kans dat je heel even jezelf zeer doet maar wel de bewondering krijgt van het publiek.

De tegenstander speelt de bal terug op de keeper, dan kun je ergens tussenin blijven hangen, of gewoon doorjagen op de keeper, zoals Lurling dit altijd deed en daardoor het publiek op de banken kreeg , die er dan nog eens vol achter gingen staan waardoor de spelers een boost kregen.

als er op het veld continue een afwachtende en slappe houding is zonder enig moment van opwinding dan zal het publiek ook in slaap gesust worden

0   0  
Maarten

Na de wedstrijd kunnen ze uitstekend evalueren. In de wedstrijd kunnen ze het niet. Zeg dan gewoon we komen kwaliteit tekort.

0   0  
scheppioni

@ Maarten
Ik vind het meer na jammeren, een belangrijk punt blijft de staf !!

Laad alle berichten na dit bericht in