Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Hans Smulders - Deel 2

Da Pope

Al geruime tijd bestond bij ons de wens om eens langer met Hans Smulders te spreken. Met NAC spraken we daarom af dat we na het sluiten van de transfermarkt met de technisch directeur zouden gaan zitten. Vorige week woensdag spraken we bijna twee uur met de t.d. Het resultaat lees je in drie delen. In het eerste deel aandacht voor de selectie, doelstelling, start van het seizoen en de samenwerking met City. In het tweede deel, dat je hieronder vindt, komt de samenwerking met Helmond Sport, huren versus zelf vastleggen en de verhouding tot de concurrentie aan bod. In het laatste deel focussen we op het werk van een technisch directeur in brede zin.

Door alle gehuurde spelers lijkt het lastig om aan een elftal te bouwen.

“Dat ben ik niet helemaal met je eens. Kijk eens naar de as voor volgend seizoen. In het doel hebben we Karol langdurig vastliggen en hebben we Theo Zwarthoed voor één plus één jaar. Daar willen we in de toekomst een talentvolle eerste keeper bij. Het liefst een keeper, die we zelf onder contract nemen. Die moeten het dan met zijn drieën uitvechten. We weten dat Te Vrede afloopt. Met hem moeten we verlengen of een spits erbij halen. In de rest van de as hebben we al een redelijk goede bezetting, ook voor komend jaar. Dus eigenlijk vind ik dat we volgend jaar in principe veel minder hoeven doen dan in het eerste jaar dat ik hier was. Dit jaar hoefden we al minder te doen en volgend jaar is de bedoeling dat het nog minder wordt, omdat we heel veel spelers hebben die nog doorlopen. In de verdediging zijn dat Van Anholt, Koch, Mets, Klomp, Carolina en Leigh. Op het middenveld en aanval is dat hetzelfde. Kali, Verschueren, El Allouch, Reuvers, Kastaneer, Rosheuvel en Van Hooijdonk. Daar komen dan de jongens nog bij, die nu verhuurd zijn. Meijers is voor volgend jaar een optie. Die moet dan stabieler zijn en de concurrentiestrijd aan kunnen gaan. Daar kunnen we een optie lichten. Brusselers staat nog onder contract, Sprangers heeft een optie tot verlengen en Snepvangers en Van der Gaag hebben ook nog een contract.”

Met Bart Meijers verhuur je aan Helmond Sport een jongen die vorig jaar best wat wedstrijden heeft gespeeld. Toch vertrekt hij en haal je Palmer-Brown, waarvan je zelf zegt dat hij nog inhoud mist. Waarom geef je dan niet de voorkeur aan een eigen jongen?

“Omdat ik denk dat Bart nog niet klaar is om structureel in het eerste te spelen. Door nu een stap opzij te maken, gaat hij het volgend jaar wel kunnen. In Helmond moet hij continu de kar trekken. Elke week, week in week uit. Hij weet dat hij de hele week maar één ding hoeft te doen: keihard trainen, want vrijdag speelt hij weer. Bij ons moest hij ook keihard trainen, maar speelde hij in het weekend niet. Of hij mocht een keer spelen als er drie geblesseerd waren en speelde dan op maandagavond weer. Het belangrijkste is dat hij wedstrijden speelt. Waar dat precies is, is nog niet zo bepalend. Ja, het liefste niet in de vierde klasse. Het moet wel een niveau zijn waarop hij weerstand heeft en waar er op elke wedstrijd druk zit. Daarom is de samenwerking met Helmond ideaal voor onze spelers. Als alles normaal verloopt, en normaal is in de voetballerij tot de voordeur, dan is Meijers volgend jaar een concurrent voor Mets en Koch. Dan moeten we kijken wat we met Daan doen, maar dan hebben we daar in principe vier spelers. Dan zal er volgend jaar waarschijnlijk geen speler van City komen. Of het moet iemand zijn waarvan wij vinden dat het buiten-buitencategorie is. En kijk je dan naar Palmer-Brown: dat is wel een international van de Verenigde Staten. Daar kunnen we alles van vinden, en we hebben het zondag niet gezien, maar het is wel een speler die in zijn carrière op dit moment hoger aangeschreven staat dan Bart Meijers. Dat kunnen we wel zeggen. Of hij echt beter of slechter is, dat zal de toekomst leren, maar dat is wel een bewuste keuze.”

Hoe ziet het model met Helmond Sport er eigenlijk precies uit?

“We hebben spelers, die eigenlijk te goed zijn voor ons tweede elftal, maar nog niet goed genoeg voor het eerste. Die jongens moeten eigenlijk een ander platform hebben om te groeien en ervaring op te doen. Dat hebben ze bij Helmond. We hebben afgesproken dat er vier spelers worden verhuurd. Wie dat zijn, bepalen we in samenspraak met Helmond Sport. Wij betalen de salarissen van de spelers, maar krijgen een vergoeding. Je betaalt dus eigenlijk minder salaris om een speler beter te ontwikkelen. Dit jaar zijn het er vijf, omdat Jordan van der Gaag op de laatste dag nog is verhuurd.  Die had het zo goed gedaan dat hij tegen het eerste team aanzat, maar zou door de komst van Mühren op het tweede plan komen.”

Mühren komt pas op het allerlaatste moment. Van de buitenkant lijkt dat een noodgreep.

“Wat is een noodgreep? Ik snap wel dat je daar zo naar kijkt, maar ik kan alleen maar zeggen dat het een weloverwogen keuze is. We hadden het ook niet kunnen doen, maar vonden het belangrijk om voor de spitspositie een back-up te hebben. Sydney van Hooijdonk komt eraan, maar wat kun je op dit moment van hem verwachten als er iets met Mitchell gebeurt? Hij moet ook de tijd krijgen om zich rustig te ontwikkelen. Kastaneer kan die rol ook invullen, maar toch vonden we het belangrijk om een extra optie te hebben. Zeker ook om druk op Mitchell te geven. Als hij zich safe voelt, kan het namelijk ook zijn dat hij minder gaat presteren. We hebben lang gezocht en verschillende opties afgewogen. Wat is er beschikbaar in de markt? Wat past binnen ons budget? Het is continu schakelen.”

In het verleden heb je weleens gezegd liever drie talentvolle jongens te halen, dan geld uit te geven aan één dure huurspeler. Van Leer en Mühren zullen niet gratis zijn. 

“Gratis komt niemand.”

Ik baseer me puur op wat je eerder zelf gezegd hebt. Huurspelers zijn door hun salaris en hun huursom dure jongens.

“Een huursom kan bestaan uit een huursom plus een salaris, maar wij betalen alleen een huursom. We betalen nooit een salaris. We vinden dat het één pakket moet zijn. Veel spelers in die markt verdienen drie of vier keer zoveel als ze maximaal bij NAC kunnen verdienen. Dat is wel een belangrijk vertrekpunt. Soms moet je geduldig zijn. Dan lijkt van de buitenkant misschien ‘laatste moment paniek’, maar paniek is het alleen als je het niet weloverwogen doet. De keuzes die we maken, hebben allemaal te maken met onze korte-, middellange- en lange termijn doelstellingen. En de korte termijn is dat we ons moeten handhaven in de Eredivisie, dat lijkt me duidelijk.”

Het gaat mij er vooral om dat je iets anders doet dan je eerder gezegd hebt.

“Dat was op dat moment ook de intentie. Ik zal nu ook dingen zeggen, die misschien over een jaar anders zijn. Zaken en situaties veranderen soms wel eens. Ik verander, jij verandert ook.”

Maar je visie verandert toch niet? Je haalt liever drie talentvolle jongens dan één dure huurspeler. Dan vind ik het lastig te begrijpen dat je nu twee dure spelers huurt.

“Zeker niet en over de grote lijn verandert dat ook niet. We hebben nog steeds een brede selectie met veel jongens zelf onder contract. Van Leer is voor mij een andere situatie dan Mühren. Als Muric hier nog was geweest, hadden we Van Leer nooit gehaald. Dus wat Van Leer betreft ben ik het niet met je eens. Over Mühren kan ik het wel met je eens zijn, maar daar spelen zoals gezegd verschillende factoren mee. Spitsen zijn gewoon lastig. Je wilt allereerst dat ze voldoende kwaliteit hebben, er meteen staan, goals maken en niet te veel kosten. En dan speelt ook nog mee of hij haalbaar is, naar NAC wil komen en of je hem dan zelf onder contract kunt nemen. Er zijn misschien wel dertig spitsen voorbijgekomen. Tijdens de gesprekken kijk je ook naar andere zaken. Kiest zo’n jongen bewust voor NAC of heeft hij geen andere opties? Verwacht hij een basisplaats? Speelzekerheid bieden we namelijk niet. En dan maak je een afweging. Leg je nu iemand vast of laat je het zo en doe je eventueel in de winter nog iets? Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen nu een kwaliteitsinjectie aan de selectie te geven. Het grote beleid zal altijd zijn dat we inzetten op talent, maar soms zullen daar één of twee uitzonderingen op zijn. We denken dat we met Mühren een grotere kans hebben om onze doelstellingen te realiseren en dus kiezen we nu voor hem.”

Maar waarom komt hij pas zo laat in de transferperiode? Is dat puur een geldkwestie? Wordt hij goedkoper naarmate de transferperiode langer duurt?

“Geld is een kwestie, net als andere opties en de vraag hoe je eigen spelers zich ontwikkelen. We wisten al eerder wat Mühren moest kosten als we hem over wilden nemen. Dat konden we gewoon niet betalen. Dan is het op zo’n moment beter om te wachten. Ik moet namelijk wel binnen mijn budget blijven. Dat vind ik echt belangrijk. Ik heb ook nog nooit om extra geld gevraagd. Ik weet waar ik mee moet werken en dat is het. We proberen daarin ook slim afspraken te maken. Sadiq is wat dat betreft een voorbeeld. Die hebben we voor bijna niets gekregen.”

Waarom is Sadiq eigenlijk niet teruggekeerd bij NAC? De intentie was toch om met elkaar door te gaan?

“Daar hebben we ook afspraken over gemaakt. Sadiq was een speler met heel veel kwaliteiten. Dat zag je in de weekenden, maar doordeweeks was het qua trainingsintensiteit een speler waar je heel lastig mee kon omgaan. De afspraak was dat we het opnieuw zouden bekijken aan het einde van het seizoen. We hebben toen aangegeven dat we nog steeds interesse hadden, maar wil hij dan ook gaan trainen en in zichzelf gaan investeren?”

De keuze om niet verder te gaan met Sadiq was dus eigenlijk een keuze vanuit jullie?

“Er was wel wat twijfel, maar we wilden graag met hem verder. Je wil wel met elkaar afspreken dat je iedere dag je best doet om beter te worden. Terwijl Sadiq zegt: “Hans, doe rustig aan. Zondag schiet ik er drie in.” Dat hou je drie weken vol, maar uiteindelijk wordt dat lastig. Dat Sadiq hier niet is heeft ook te maken met wat hij zelf wil en welke keuzes hij daarin maakt. Ik weet wat Rangers voor hem heeft betaald. Wat zij hem in een week betalen, betalen wij in een half jaar. Dat speelt natuurlijk mee. Het is ook lastig hoor. Om bij NAC te komen voetballen, levert zo’n Sadiq de helft van zijn salaris in. En dan spreken we ook nog eens af dat hij niet zeker is van speeltijd. Die markt is eigenlijk ongekend. Hij krijgt een ongekend salaris, terwijl hij waarschijnlijk nooit in Roma 1 gaat spelen. Dat is lastig.”

In eigen land zou het makkelijker moeten zijn. Daar strijdt je met clubs als Excelsior en Heracles. En dan heb je ook nog eens de luxe van vijf gratis City-spelers. Toch presteert NAC niet beter dan die clubs. Waar ligt dat aan?

“Dat heeft te maken met de begrotingen van de clubs. NAC is van de clubs die je noemt de grootste. Elke twee weken zitten er 19.000 mensen op de tribune. Die moeten allemaal geserviced worden. En er zijn ook op andere gebieden meer kosten. Ik gok dat Excelsior in totaal vijf FTE’s in heel de club heeft.”

NAC heeft misschien hogere lasten dan andere clubs, maar een club als Emmen, Fortuna Sittard of De Graafschap heeft toch niet een substantieel hoger spelersbudget dan NAC?

“Fortuna Sittard heeft dat wel, maar die andere clubs denk ik niet. Die clubs kiezen wel een andere koers dan NAC. Die kiezen voor kleinere selecties. Of ze pakken de opleiding anders of zelfs helemaal niet aan. Wij focussen heel erg op ontwikkeling en willen zoveel mogelijk eigen spelers door laten groeien. Dat brengt kosten met zich mee.”

Dus eigenlijk zeg je dat bij andere clubs de focus veel meer op het eerste elftal ligt?

“In mijn beleving is dat zo, ja. Dat is niet goed of slecht. Wij focussen natuurlijk ook op het eerste elftal, maar zij kijken meer naar de korte termijn. Het heeft vooral te maken met de keuzes die je als club maakt. Wij vinden dat we die andere dingen ook moeten doen. Dat zie je terug in de pijlers van ons beleidsplan en de vertrekpunten die ik heb meegekregen toen ik hier bij NAC begon.”

Kun je dat toelichten?

“We hebben een beleidsplan, waarin we een visie tot 2020 hebben neergelegd. Eerste pijler is dat we graag structureel in de Eredivisie willen spelen, waarbij ons droomdoel is dat we om de play-offs voor Europees voetbal strijden. Dat is onze stip op de horizon, daar werken we naartoe. Wanneer dat precies lukt, weet ik niet, maar je moet wel altijd een droom voor ogen houden. Tweede is dat we waarde willen creëren in de spelersselectie. Daarvoor wil je jongens uit je eigen jeugd door laten stromen naar het eerste en zoek je jongens van andere clubs die einde contract zijn en die je verder kunt ontwikkelen. Dat vormt je basis. Derde is een topsportcultuur in Zundert én in onze academie. We vinden dat wat voor het eerste geldt óók voor de Onder 19, Onder 17 en Onder 15 moet gelden. Dat is namelijk de kweekvijver voor je eerste elftal en daarmee de basis voor je eerste elftal. Uiteindelijk wil iedereen jongens uit de eigen regio op het veld zien. Om die wensen te realiseren, heb je geld nodig. Je moet daarvoor investeren in de jeugdopleiding en begeleiding rond het eerste elftal. Want je kunt wel roepen dat je dat belangrijk vindt, maar dan moet je er ook naar handelen. Dat betekent dat je budget vrij moet maken.”

Is dan niet het gevolg dat het investeren in al die andere zaken ten koste van de kwaliteit in het eerste elftal gaat?

“Nee, want uiteindelijk worden de spelers er beter van. We moeten een sterke technische staf hebben, die ervoor moet zorgen dat de spelers op alle facetten kunnen presteren. Dat zit hem in trainingsuren, maar ook in persoonlijke aandacht. Elke speler krijgt daarvoor een individueel plan. Naast onze technische staf heb je een performance staf. Dat zijn eigenlijk de mensen eromheen, die ervoor zorgen dat allerlei zaken goed lopen. Dan kun je denken aan het verzamelen van data over de fitheid van spelers, fysiotherapie, de clubdokter, diëtist, mentale begeleiding, pedicure, Ben van Bilzen voor de faciliteiten. We besteden ook meer aandacht aan voeding. Vroeger haalden we de lunch gewoon bij de Jumbo, maar nu proberen we dat op maat te maken. We besteden meer aandacht aan het stukje scouting, waarbij we kijken welk type spelers er binnenkomt en welk voorkeursgedrag ze hebben. En dan hebben we de videoanalyse nog. Die lijn willen we doortrekken naar de beloften en naar de Onder 19, want die moeten zoals gezegd op dezelfde manier gefaciliteerd worden. We hebben geen grip op welke spelers er op den duur in het eerste spelen en het daar goed doen. Maar we kunnen er wel voor proberen te zorgen, dat we ze bij NAC onder contract kunnen nemen en ze helpen zich te ontwikkelen op hun beste kwaliteit op hun beste positie. Zo is het in ieder geval opgebouwd. Omdat City de professionele begeleiding ook belangrijk vindt, wordt een gedeelte van de mensen door hen betaald.”

Toch nog even terug naar clubs als Fortuna Sittard, Heracles, Excelsior. Dat voel ik toch nog niet helemaal.

“Neem bijvoorbeeld Diemers”

Die kon meer verdienen bij Fortuna Sittard?

(Lachend) “Dat weet ik niet. Jij zegt het. Die wereld is niet normaal, hoor. NAC heeft als club echt alles te bieden voor een speler. Dat vind ik echt. Alleen financieel kunnen wij niet altijd op tegen onze concurrentie. Wij hebben een piramide gemaakt en hebben daarin bepaald wat een speler maximaal kan verdienen. Dat is minder dan bij veel andere clubs. Die maken daar dus andere keuzes in.”

Die clubs focussen meer op de korte termijn en jij op de lange termijn. Zie ik dat goed?

“Het beleidsplan is het vertrekpunt. Daarin is de middellange- en lange termijn ook belangrijk om structureel voetbal in de Eredivisie uiteindelijk in tijd te kunnen garanderen. Daarom ben ik aangesteld. Ik vind dat iedereen zijn eigen beleid moet maken. Ik leg alleen maar uit wat wij vinden. Daarbij is belangrijk dat we binnen onze financiële kaders blijven en je telkens kijkt naar het totaalplaatje. Als wij vinden dat we de jeugdacademie met 200.000 euro moeten upgraden, moet ik óók geld reserveren voor contracten voor jeugdspelers. En als we dan twee jeugdspelers met potentie hebben, wil ik ze het liefst allebei een contract aanbieden. Dat is ontwikkeling en doorstroming. Maar dat betekent dat je ergens anders minder geld uit kunt geven.”

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Kastaneer: 'We voelen ons zwaar k...' 63 reacties
Volgend bericht
Fernandes enkele weken uitgeschakeld 51 reacties
Terug naar overzicht
120 Reacties
0   0  
Babosje

Oei oei ik schrik van het verhaal van Sadiq!
Romario bij psv(iets beter ok) kon ook een training overslaan en of op halve kracht en schoot er ook in het weekend 3 in.
Tja en Mürhren was dus de 31e keus qua spits ?
Ik moet het nog eens lezen denk ik...

0   0  
Gilze

Prima vragen BSR!

Wat Dat is betreft zou ik denken, nou dan investeer maar minder in jezelf, als je er 15 in een seizoen inschiet hoor je niemand klagen.
Daarnaast denkt Hans een hele stabiele selectie(elk jaar beter/makkelijker) samen te stellen maar daar zit gelijk de fout. Het is helemaal geen stabiel elftal. Hans geeft aan dat de mindere clubs voor kleinere selecties kiezen. Misschien moet NAC dat ook doen : Meer kwaliteit en minder kwantiteit. En vul dat aan met eigen jongens. Meijers zou niet klaar zijn voor t eerste maar een huurling die nog steeds niet aan kan halen wel?

0   0  
HenkTank4823

Enorm veel krediet voor de crew. Veel werk verricht.
Ook complimenten voor de lezende supporter.

Want met alle respect, ik krijg het maar niet voor mekaar om nog 1 woord van Hans aan te horen.

Sorry!

0   0  
Vic

Gewogen en te licht bevonden!

NIET GESCHIKT!

0   0  
Ouwe Spionkop

Mijn vertrouwen in die dude was al nul maar na het lezen van dit verhaal helemaal.
Grootheidswaanzin door te denken dat je met een selectie van 30 man investeert in de lange termijn? Ik snap daar helemaal, maar dan ook helemaal niks van.
Hij spreekt zich ook tegen want tegelijk zegt hij dat zijn streven is dit jaar niet te degraderen? Wat heb je dan aan 30 middelmatige spelers als je voor het zelfde geld een selectie van 15 veel betere spelers kan samenstellen.
Dus hij ging er niet voor Sadiq te behouden? Onbegrijpelijke uitleg.
En deze dan: Daar strijdt je met clubs als Excelsior en Heracles. En dan heb je ook nog eens de luxe van vijf gratis City-spelers. Toch presteert NAC niet beter dan die clubs. Waar ligt dat aan?

“Dat heeft te maken met de begrotingen van de clubs. NAC is van de clubs die je noemt de grootste. Elke twee weken zitten er 19.000 mensen op de tribune. Die moeten allemaal geserviced worden'
Schiet mij maar lek?

Deze man gelooft in zijn eigen sprookjesverhaal dat op lucht is gebaseerd.
Exit en snel voor het helemaal te laat is!

0   0  
Han Mulders

Ondanks zijn (Sadiq) blijkbaar labbekakkerige houding op de training, heb ik in die paar wedstrijden dat hij meedeed toch meer van hem genoten dan van al die eenheidsworsten die we nu wekelijks te zien krijgen. Nee, nu trainen ze volle bak, het worden “echte machines” zoals ik eerder dit seizoen hoorde in een interview. Op het veld laten ze zich echter als makke schapen naar de slachtbank leiden. Dan maar wat minder inzet opende training zou ik zeggen. Maar ach, volgens Hans zn beleidsplan komt het wel goed. 3e rangs spelers als Leigh, Carolina, Rommens, enz gaan we opleiden en, nadat ze in NAC 1 de sterren van de hemel hebben gespeeld, verpatsen voor een grote zak geld. En uuuuh uuuh uuh Ronnie haemhouts uuh uuuuh laten we voor een topsalaris op de tribune zitten en beloven we alvast een baantje als jeugdtrainer. Wat een beleid ...

0   0  
Han Mulders

Op ja, en zaterdag worden we weer maximaal geserviced op de tribune. Zoals we de laatste weken ook al met 19000 man geserviced zijn tijdens al die geweldige wedstrijden.
Kan iemand mij vertellen wat hij nou eigenlijk wil zeggen, wat verstaat hij onder het servicen van 19000 man? Dat we een dure SCC kopen, voor een vermogen bier drinken en dan vervolgens alleen maar brandhout te zien krijgen? Misschien moeten die 19000 “te servicen” toeschouwers eens wegblijven, volgens het orakel Hans is er dan blijkbaar meer budget?
Je zou bijna denken dat hij zn beleidsplan in de blowboot geschreven heeft.

0   0  
Oldskool

Sorry maar hier spreekt wel echt iemand met een verhaal en visie. Je kan lullen wat je wil, maar het is gewoon doodzonde dat Smulders verkeerde spelers heeft gehaald en daar te veel verwachtingen van heeft, maar met zijn visie op zich ben ik het 100% eens.

Alleen hoe is het mogelijk dat hij niet ziet dat je vooral met deze verdediging nooit in de eredivisie kan spelen. Smulders had nu toch wel om meer geld moeten vragen of meer steun vanuit City.

Als ze smulders wegsturen omdaf ie faalt bij NAC 1 hoop ik toch wel dat er een TD komt die op zich dit plan wel omarmt.

0   0  
The Cosmic Gate

Top werk Bsiderats !!!

Bagger werk Hans (speknek) Smulders aka luchtkasteel verkoper

0   0  
Pookie

Ik vind het maar lastig allemaal. Als je de eerste 2 delen leest zou je toch denken dat meneer Smulders een duidelijke visie heeft, een goed plan en dat hij veel verstand heeft van hoe het spelletje werkt. Maar hoe kan het dan in hemelsnaam zo zijn dat we zo een bedroevende selectie hebben, waarvan er een aantal gewoon kwaliteit tekort komen, er een aantal vooral voor zichzelf in het veld staan en de anderen het NAC DNA niet bezitten. Ik kan er werkelijk met mn pet niet bij. En dan te bedenken dat de voorwaarden voor een mooi seizoen nog nooit zo goed zijn geweest als dit jaar. Maar ja, het blijft NAC natuurlijk..

0   0  
Zooike

En tóch is het nog steeds een steekhoudend verhaal, jammer dat de uitvoering door en de samenstelling van de selectie niet binnen de geschetste kaders lijkt te passen.

Op dit moment komt het iig niet tot uiting en heeft het meer de schijn van "eej gij, hedde gij nog wa te doen? Kom anders gewôn bij ons ballen! Niet fit? Mwa, da zien we dan wel weer."

Tijd zal het leren. Ik probeer me maar weer vast te pakken aan de geschretste bedoeling en hoop dat de uitvoering er binnenkort ook naar gaat werken.

Hup nac.

Btw: goede interviews en uitwerkingen bsr

0   0  
Marti

De TD heeft dus gekozen voor Een kwaliteitsinjectie,,Ik vraag me alleen af, wat voor insuline heeft hij gebruikt volgens mij de verkeerde

0   0  
Oldskool

@ Han Mulders

Simpel toch. Hij bedoelt dat als je 10 ophaalt en 8 uiitgeeft aan kosten je 2 overhoudt voor spelers.

En dat er clubs zijn die 5 ophalen maar maar 2 kosten hebben en dus 3 voor spelers hebben.

0   0  
Enzo

Begrijpend lezen(weet niet of ik dat kan)Maar hij zegt duidelijk dat iets opbouwen voorgaat op een zo sterk mogelijke selectie die eredivisie speelt en moet blijven spelen!!!

0   0  
Matc

De as voor volgend seizoen staat er al? Ehhh.....Ik kan het niet helemaal volgen.
Wie legt het me uit?

0   0  
Voorwaarts

Het verhaal is duidelijk en onderbouwd, het zou zelfs kunnen werken als alles goed uitpakt.
Echter zijn er veel aannames en gokjes.

Hans gaat er van uit dat:
1) een goed talent salaris laat schieten ivm faciliteiten.
2) de aangetrokken jonge spelers zich allemaal ontwikkelen tot bruikbare selectiespelers.
3) er 11 bruikbare spelers in je brede maar gemiddeld goedkopere selectie zitten.
4) er geen (dure) kwalitatieve zwaargewichten in het elftal nodig zijn om het verschil te maken of de kar te trekken.
5) de talenten zich ook zodanig ontwikkelen dat ze geld opleveren.

Op het moment dat gedurende de gehele langetermijnsplanning een van deze aannames niet uitkomt lig je op je gat.

Ik denk dat dit denkbeeld veel meer past bij een subtopper/middenmoter. Daar kun je lekker bouwen en vertrouwen op een eigen team. Mocht je dan tegenvallende resultaten hebben doe je een seizoen wat minder mee. In het geval van NAC degradeer je direct en sta je ook met lege handen omdat alles met waarde vertrekt of bezuinigd wordt. De korte termijnvisie van andere clubs zorgt er voor dat de kans op degraderen vele malen kleiner is, er nog enige waarde in de selectie zit en bij degradatie die dure spelers ontslagen worden ipv de scouting. Die clubs kunnen na 4/5 jaar overleven door gaan bouwen op de langetermijnvisie en stabiel worden (PEC).

0   0  
Hartstikke Betrouwbaar

De opzet van Hans is niet slecht. Eindelijk beleid dat verder vooruit gaat dan een seizoen. En dat is bij NAC altijd een zwak punt geweest..

De achilles-hiel zit ‘m dan in de kwaliteit van de spelers die in deze “groei fase” van de club binnen gehaald worden. Deze spelers MOETEN goed zijn, of anders gezegd waarde op het veld gaan opleveren. Het opschalen naar meer begeleiding (fysio, video-analyse, etc.) heeft anders geen zin. Dan investeer je in potentie-loos materiaal, enorme geld-verspilling dus.

Kortom, zijn spelers als Leigh, Kastaneer en Carolina dit waard ?? Zit er voldoende potentieel in de eigen (nieuwe) spelers zodat ze:
A) nu al van toegevoegde waarde zijn in voetbalkwaliteit, EN...
B) ze binnen de duur van hun contract transferwaarde gaan opleveren waar NAC financieel blij van wordt.

Over veel nieuwe namen heb ik twijfels. Waarom niet werken met een iets kleinere selectie, waar je iedere nieuwe speler die je haalt direct in de basis kunt zetten? Dus meer uitgeven per speler, maar dan wel meteen een goeie halen. En dan opvullen met eigen jeugd. We creëren nu een soort Manchester City-Light versie, maar de hofhouding erom heen kan weleens te duur zijn voor het effect dat het moet opleveren...

0   0  
JeePee

Mooi stuk weer BSR. Je kunt niet spreken van los zand, maar je kunt het wel oneens zijn met (de uitvoering van) de gepresenteerde visie.

Screening op mentaliteit en weerbaarheid? Dat zien we ja... Nu hoef ik ook geen van Gaal gedoe over het team en totale mens principe, maar je kunt gewoon zien dat er geen duidelijke hiërarchie en geen cohesie is. En dan ga je in een teamsport nooit ver komen, en tussen de gokjes als Kastaneer zit vooralsnog ook geen Messi.

En 30 contractspelers bij NAC, schei uit. We spelen geen Europees, traditioneel ook na september nooit meer een dubbel programma met beker...Wake up.
Dubbele bezetting met 22 man zal al nooit structureel gebruikt worden als we Verschueren dan weer back, dan weer verdedigende middenvelder zetten. Mashart gaat echt nooit spelen tenzij Leigh, Carolina, Sporkslede, Nijholt én Mets tegelijk hun been breken (toch maar afkloppen). Het topseizoen onder HTC speelden Colin, Schenning en Feher allemaal op tenminste 2 a 3 posities.

Het wordt hoog tijd om de plannen bij te sturen.

0   0  
Hupnac!

Op sommige vlakken ben ik het eens met smulders. Maar je kunt mij niet vertellen dat Palmer Brown verder is in zijn carriere dan Meijers.. Speelde vorig jaar in Belgie 8 wedstrijden. Meijers speelde er in de eredivisie een stuk of 12 terwijl hij terug moest komen van een operatie/blessure. Daarnaast zouden koch en mets verder zijn, Koch speelde bij jong Utrecht nog niet in de basis en dan heb ik het nog niet eens gehad over de 6 wedstrijden die hij dit jaar gespeeld heeft. Deze jongens moeten puur spelen omdat onze Hans daar 300.000 euro voor betaald heeft.

0   0  
Des NAC’s

Puik interview mannen, echt mijn complimenten. Ik lees vooral iemand die in zijn managersrol te veel moeite heeft om de balans te vinden in wat NU goed is voor de club en wat LATER goed is voor de club. Beetje medelijden mee aangezien in die slangenkuil er niemand zal zijn die hem ondersteunt.

0   0  
Samson Den Haan.

Ja de as voor volgend seizoen hebben we al. Menno zal het in de kk divisie best goed doen namelijk. We zouden alleen graag in eredivisie willen blijven hans. Je moet dus geen 30 kk divisie spelers contracteren maar 18 eredivisiespelers. Of voor mijn part 12,13. Het blijft lastig te begrijpen dat wij met onze achterban niet kunnen concurreren met excelsior.

0   0  
ibio

ai, ai ,ai

Dhr Smulders heeft een duidelijke visie, maar een volledige verkeerde visie waarbij hij teveel prioriteit geeft aan randzaken.

Dé eerste prioriteit moet NAC 1 zijn. Als je ervoor zorgt dat er een baggerselectie staat dan is de rest van je visie niks meer waard.

Zijn falen is vorig jaar volledig gemaskeerd door door de City huurlingen,
Aan de hand van dragende spelers als Manu Garcia, Angelino, Pablo Mari en Amrose konden waterdragers zoals El Allouchi en Verschueren een paar wedstrijden boven zichzelf uit stijgen. En daarnaast hebben Ageypong en Fernandes ook nog een paar super wedstrijden gespeeld.
Ik ben bang dat Smullers dacht dat de goede resultaten kwamen door zijn werk, en dat hij teveel in zichzelf is gaan geloven.

Smullie geeft toe dat er een bedrag is betaald voor "missing link" Kali. Deze speler is het grootste gedeelte v/h vorige jaar geblesseerd geweest en staat ook nog bekend als een lastige jongen. Wat ik nog gekker vind is dat we voor de nummer 6 positie al spelers hebben als Verschueren, Schoofs, Nijholt, Damen, Rommens en Haemhouts. Was eerst van 1 of 2 van deze spelers afgekomen. Maar nee Rommens krijgt zelfs een contactverlenging.Pure pure geldverspilling!!!! Had dit geld bijvoorbeeld gebruikt voor een contractverlenging van Te Vrede.

Deze TD bezit niet het vermogen om eredivisie waardige spelers te halen, dat laat hij nu al 2 jaar zien.
Hij gaat zeer onverantwoord om met het beetje geld wat er is en maakt zo onze club naar de klote.
Daar moet hij op worden afgerekend!! Hij moet echt ZSM weg, zodat de nieuwe TD nu al aan de slag kan voor de volgende transferperiode.

0   0  
scheppioni

Persoonlijl vind ik dit meer eruit lullen van Hans maar Bsr chapeau !!!
Was toch wel benieuwd hoeveel krediet de stafleden hebben maar dat is lastig voor Hans te zeggen natuurlijk, want als hij eerlijk zou antwoorden dam gooit hij de knuppel in het hoenderhok !!!

0   0  
Ouwe Spionkop

Als ze die maaltijden nou gewoon weer eens bij de Jumbo Food Market gaan halen (prima vers eten daar), de privé secretaresse van Smulders buitenwippen, die psycholoog hebben we ook niet nodig, die video's kunnen wel gefilmd worden door een geblesseerde speler etc etc. Dan kunnen we al een hele goede verdediger voor halen!

0   0  
Cambridge

Je weet voorafgaand aan het seizoen natuurlijk ook niet exact hoe het allemaal uitpakt. Een Meijers die NAC wellicht niet genoeg speelminuten kan geven bij NAC 1, of een Palmer Brown die gratis is en waarbij je weet dat Meijers bij Helmond wel veel gaat spelen. Zou Meijers zich echt hebben onttrokken aan deze malaise? Ik heb mijn twijfels. Pablo Mari was zeer belangrijk naast hem.

Het is bekend dat bij NAC meer overhead is: stadion, trainingsgronden: dit alles door het kunstgras van Excelsior en Heracles. Lean and mean zijn die clubs.
Of de jeugd wat kan betekenen: dan moet je jeugdopleiding wel niveau AZ worden. Dan creeer je waarde. Dat is nu natuurlijk totaal niet te beoordelen.

0   0  
Ger

Smulders is niet van deze wereld, maar van Sprookjesland!

0   0  
Tactisch plan

Weet je wat ook erg is k zou niet weten welke 11 onze trainer zaterdag opstelt nu moet ilic opeens opdraaien omdat fernandes geblesseerd is zal lekker vertrouwen hebben is 1 van de beste hoor moet hem wel elke wedstrijd opstellen had hij nu na 6 x 90 minuten veel beter in het elftal gepast maarja volgens mij is de heer van der gaag de weg kwijt weet het zelf ook niet...onze verdediging rechtsback sporkslede het is wachte op van anholt linksback carolina wie zal hij centraal opstellen mis meijers tog wel hoor is een enorme fout zeg het maar wie zaterdag centraal?

0   0  
Juupke

As zaterdag mag het publiek aan de slag, uitvak Pisvee laat de laatste tijd zien dat ze hun club steunen met veel gezang en aanmoedigingen, dat laten we toch niet gebeuren, allemaal op de tribune laten zien wat NOAD is en uitplubiek monddood maken, zo steun je het team en krijgen ze vertrouwen weer terug! Laat het stadion kolken!! Met bier en aanmoedigingen! Get set en go!!!!!’

0   0  
3 Hoefijzers

Het is onbegrijpelijk dat we niet bovenaan staan in het linkerrijtje met deze TD vol visie en kunde.

0   0  
Piet

Dus zelfs Fortuna heeft hoger spelersbudget. Flikker op man!!!!!! Waar gaat dat geld heen?

0   0  
SjorsNAC

Het idee is goed, je moet ook beleid voeren voor meerdere jaren maar het is alleen mogelijk als er ook sportief succes is, want dan kan er in rust gebouwt worden, alle ligt nu onder een vergrootglas.
Er moest meer focus op het eerste elftal zijn, er moet in elke linie gewoon een speler lopen die echt kwaliteit heeft, daar word uieindelijk iedereen beter van, en dat mag best wat kosten zonder daardoor meteen in de problemen te komen, mindere selectiespelers draagt dan al meteen bij.

0   0  
H V.M.

Luchtfietser.
Deze man kan beter gaan solliciteren voor T.D. in de Efteling.
Iemand die in zijn eigen sprookjes gaat geloven is méér dan alleen de weg kwijt.

0   0  
Otjes

Smullie leeft in zijn eigen wereld, omgeven door ja knikkers zoals onze helden Penders, Sep de Roover , justin, etc. Die denken echt dat zonder Smullie de wereld vergaat. Nac denkt niet zonder hem te kunnen. Triest dat de technische kennis bij Nav zo laag is.

Er is ook niemand die bij Nac de kar kan trekken. Het is om te janken.

Tijd dat de grote 3 nu eens echte kerels inhuren, begin met Brood en vul aan met een sterke td met een echt netwerk

0   0  
Henkie

Hier word je toch moe van. Al die plannen kunnen zo de wc pot in als we degraderen. Kan iedereen er weer uit.

De as voor volgend seizoen staat al. Ja met arno koch mets leigh allouchi sporkslede enzo zeker. Noemt hij zelfs de derde keeper op en zwarthoed. Daarmee gaan we nog onder rkc eindigen.

Toont smulders wel weer aan dat hij niet inziet welke spelers eredivisieniveau hebben en welke niet.
Als iemand een jaar eredivisie gespeeld heeft en dat niet zo best deed (verschueren, allouchi), dan is smulders zijn redenering dat ze volgend jaar door ervaring het elftal gaan dragen. Nee hans, dan moeten ze het jaar erop vervangen worden! Weg ermee en op de bank.

Minder budget dan excelsior door al die ongein waar geld heen gaat. Gewoon al die klets weg en haal 15 goede spelers. Hebben we budget zat voor dan. En als je dan 4/5 jaar middenmoot hebt gedraaid ga dan maar eens de randzaken aanpakken. RANDzaken, het woord zegt het al. Zou nooit de prioriteit moeten genieten smulders.

Volledig gokken op jeugd die wel eens over 4/5 jaar eventueel zou kunnen doorbreken en wel of niet wellicht aanhaken kan niet als je vorig jaar op de laatste speelronde er net niet uit lag.

Pff.. weg met die man.

0   0  
Oldskool

@ piet

Dat is bekend:

Veld (gras)
Zundert
Stadionhuur
Huur kantoorruimte
Huur parkeerplaatsen
Inkoop horeca voor sponsors
Beveiliging
Mensen om wedstrijden
Jeugdopleiding
Etc etc

Veel daarvan levert ook weer geld op maar moet wel ingekocht worden.

NAC haalt veel binnen maar heeft ook veel kosten doordat niks in eigendom is en ze (gelukkig) op gras spelen.

Daarbij heeft Fortuna een nieuwe eigenaar met centen voor spelers.

Dat is alleen het probleem niet. Het probleem is dat er te veel en verkeerde spelers gehaald zijn. 8 zesjes ipv 4 toppers (voor NAC dan).

Los van alles is overigens dat kunstgras wel echt schandalig aan het worden. Pec, Ado Excelsior, Zwolle, heracles. Doen hef allemaal beter dan clubs als NAC, GAE, NEC, w2 etc gewoon omdat ze een miljoen per jaar minder kosten hebben door dat kut plastic.Ieder jaar opnieuw.

0   0  
NACPB

Buiten dat er op dit moment een selectie staat die niet in balans is. Kan er wel gezegd worden dat er een beleidsplan is. Wat NAC de afgelopen 20 jaar niet heeft gehad. Bij een bedrijf met een miljoenen begroting is het heel normaal dat er een beleidsplan is. Zover wij kunnen zien is het beleidsplan prima in orde. De uitwerking is helaas van mindere kwaliteit. Het heeft op dit moment totaal geen nu om Smulders te ontslaan of de trainer te vervangen. Ga opzoek naar een capabele rvc iemand met verstand van zaken en een berg aan ervaring. Als club moet er gekeken worden na de lange termijn. NAC heeft al veel te vaak geluisterd en alleen aan de korte termijn gekeken. Dat heeft meer gekost dan het nu zal doen. Overings ben ik geen fan van Smulders. Wel van het plan dat er ligt.

0   0  
buurman

Smullie heeft heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel visie.

Maar ik lees ook bij de reacties:
" Alleen hoe is het mogelijk dat hij niet ziet dat je vooral met deze verdediging nooit in de eredivisie kan spelen?"
Dat vraag ik me dus ook al maanden af.

Het antwoord is dus dat Hans heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel visie heeft............................ verbaal en op papier.
Maar in de praktijk deugt er geen sikkepit van.

Welterusten.

0   0  
West-Ham

Dus je gaat minder werk doen en volgend jaar nog minder als het goed gaat en je geeft jezelf opslag.

Morgen eens aan mijn baas vragen of ik 4 dagen in de week mag werken en €100,- meer kan krijgen.

0   0  
Dutchbird

Prima vragen BSR en ook een heldere uitwerking.

Dat we een beleidsplan hebben vind ik prima mits je het gebruikt waarvoor het is gemaakt. Dat is om bij verschillende keuzemogelijkheden te kijken welke het best in het plan past. Smulders gebruikt het om verkeerde keuzes later aan een kapstokje in dat plan te hangen. Daarmee is het plan niet leidend maar wordt het als voortdurende excuus-Truus gebruikt na verkeerde beslissingen.

Doorgaans noemen we dat: 'Rechtlullen wat krom is.' Daar staan de eerste twee delen van het interview bol van. Als het hem vervolgens niet lukt om ergens een excuus kapstok in het beleidsplan te vinden, begint hij echt te raaskallen. Hij wil jeugd maar durft het niet aan om ze voor de leeuwen te gooien. Dus gooit hij ze in Helmond voor de leeuwen. Dat verhaal over Sadiq is echt tenenkrommend. Je proeft aan alles dat hij de waarheid niet durft te vertellen en maakt er dan een zwamverhaal van dat hij waarschijnlijk zelf ook voor de eerste keer uit zijn mond hoort komen. Minder geld voor de spelersbegroting omdat er 19.000 fans naar de wedstrijden komen kijken. Dan heb je ergens een klokske horen luiden maar bende alweer lang vergeten waar de klepel hangt.

Elke supportersavond en elk interview had ik altijd al het gevoel dat er veel drogredenen langs kwamen zeilen en dat hij zich professioneler voordeed dan hij werkelijk is. Ook zag je aan zijn neerslaande ogen dat hij regelmatig het e.e.a. aan elkaar jokkebrokte. Jullie interview bevestig dat beeld tot op heden volkomen en als je even twijfelt of je het goed hebt begrepen kun je nog eens teruglezen wat hij heeft gezegd. .

Ik hoop echt dat de aandeelhouders hem op korte termijn een ontslagbrief in de hand drukken en hem verwijzen naar het UWV voor een WW aanvraag. Daarna snel een eerlijke goed opgeleide TD halen met voldoende vlieguren in het harde voetbalwereldje. Eentje die wel in staat is om het plan als leidraad te gebruiken en niet van alles verzint als hij dingen heeft gedaan die daarvan afwijken en gewoon zijn fouten erkent.

Eentje die zich niet achter de aandeelhouders en zijn arbeidsovereenkomst verschuilt met woorden als: "Ik moet namelijk wel binnen mijn budget blijven. Dat vind ik echt belangrijk. Ik heb ook nog nooit om extra geld gevraagd. Ik weet waar ik mee moet werken en dat is het." Natuurlijk moet je aan het einde van het seizoen daarvoor verantwoording afleggen maar dat wil niet zeggen dat je er nooit even boven mag zitten. Dat mag best als je het vervolgens op een andere plaats maar weer repareert. De aandeelhouders verplichten je toch ook niet om zoveel spelers in de selectie te hebben. Ik houd er over op want ik word steeds bozer over het gepruts van deze zwetsmajoor.

0   0  
HKB

Grappig om te zien hoe de mensen hier lopen te popiejopie praten als de mensen die ze daarvoor weken als azijnzeikers hebben neergezet.

0   0  
Anti geel/zwarte bril

Gelukkig hebben de meeste de geel/zwarte bril afgezet. Beter laat dan nooit. Smulders heeft in al die jaren nooit een gebalanceerde selectie weggezet.

Vandaag D-Day voor Smulders. Ben benieuwd.

0   0  
Werner

Praten kan hij goed!
Het is 1 grote komediant die je precies verteld wat je horen wil en het andere doet.
BsR bedankt voor het goede werk!!

0   0  
Michel

@Juupke:

Simpele oplossing, als ze denken ons vocaal te kunnen pakken in eigen stadion antwoord je toch met ,You only sing when you’re winning!’

Goed hard doen en je spreekt de waarheid als een koe. EHV is toch geen reverse gloruhunting, bij een seizoen waarin het minder gaat vallen ze weg.

0   0  
Zorro

Ongeschikt, Smulders terug naar Eindhoven is een prima zet, alleen ga je het huidige probleem hiermee niet oplossen. We weten het wel maar 14 wedstrijden inclusief de voorbereiding waarvan 12 verliezen is schrikbarend, merendeel van de tegenstanders zijn in principe een stuk minder op papier. Er is geen enkel verschil tussen de 1e en laatste wedstrijd het begon slecht het is nog steeds slecht, er is geen enkel lichtpuntje te ontdekken. Zeker, kwaliteit van het team is beroerd, maar zelfs goede leidinggevende krijgen lamlullen aan het werk. Persoonlijk zie ik het in deze trainer niet zitten, op welke basis, gezien de afgelopen wedstrijden, zou je kunnen zeggen hij is duidelijk iets aan het wegzetten de contouren zijn zichtbaar. Nee een compleet nieuwe technische staf zou misschien er voor kunnen zorgen wij voor de winterstop een paar puntjes kunnen sprokkelen. Dan in de winterstop je gehele selectie op de schop. Heel misschien halen we dan nog de nacompetitie. Maar met deze technische staf pakken we heel misschien nog een puntje uit bij de Graafschap. Het is geel/zwart je kijkt er naar maar het is geen NAC (NOAD).

0   0  
Bredafun

Die kan zo t circus in. Hij prefereert dus de import boven t spel van Bart??? Wat n pannekoek, en mooi praten daar krijgt ie n 10 voor. Wat n loser!

0   0  
Bongo

Complimenten BSR voor het maken van dit interview en het zo lang kunnen luisteren naar deze man. Ik ben het vertrouwen in hem compleet kwijt en dat komt ook niet meer goed. Wat een prietpraat!

0   0  
Barry

Hans heeft de kwaliteiten van Koch, Mets, Verschueren, Nijholt, Fernandes en Leigh schromelijk overschat. En dat breekt hem nu op. Het beoordelen van spelers is één van de belangrijkste kwaliteiten van een Td en daarin faalt Smulders dit seizoen.
En ik kan er met mijn verstand ook niet bij... We hebben Verschueren, Koch en Fernandes vorig jaar toch zien voetballen en die bakten er echt helemaal niks van...

0   0  
PatjeR

Top gedaan bsiderats, het verhaal wordt zo volkomen duidelijk. Er gaat heel veel geld naar een kerstboom organisatie met fantastische bedrijfskundige plannen. Daar is op zich niks mis mee, Behalve dan dat er veel te weinig geld naar het eerste elftal gaat, daar ook nog te veel spelers voor worden gehaald, die ook nog eens een keer niet voldoen.

Een slechte speler die begeleidt wordt door een mental coach, Performance trainer en met een Pedicure wordt nog steeds niet beter dan een goede speler. Isse simpel.

0   0  
JP

@dutchbird: spijker op de kop. Man leeft in eigen wereld. Ik schoot letterlijk in de lach toen ik dat stukje las over zn beredenering dat een vol stadion nu eenmaal geld kost. Blijft mn vraag staan, waarom laat de rest van het bestuur dit gebeuren? Is er geen vangnet of zelfreinigende structuur? Justin is toch directeur en niet enkel sponsor werver?

@BSR: sterk stuk wederom. Goede vragen en netjes uitgewerkt. Respect voor jullie inzet om dit gezwets urenlang aan te horen.

0   0  
FVBreda

@Pookie

"En dan te bedenken dat de voorwaarden voor een mooi seizoen nog nooit zo goed zijn geweest als dit jaar. Maar ja, het blijft NAC natuurlijk.."

Welke voorwaarden?

0   0  
Tinus Plotseling

Het is lastig in de spiegel kijken met een plaat voor je kop.

0   0  
Breda1965

Prima gedaan BSR.Had ik door deel 1 nog enige sympathie voor smulders,(met betrekking tot alles wat hij naar zijn hoofd geslingerd krijgt),vindt ik toch echt dat de man na deel 2 3x gelezen te hebben per direct buitengezet moet worden.De as voor volgend seizoen staat er al,dus gaat smulders nog minder doen.NAC 1 is van ondergeschikt belang op dit moment.investeren in de jeugd ,die er dan over een aantal jaar moeten staan,ja ja.Smulders zit dan wel met een beperkt budget,maar ik weet zeker dat er bij hoofdklassers en andere amateurniveaus toch echt wat betere spelers rondlopen dan die in de watten gelegde babies die wij elke wedstrijd te zien krijgen.Jongens voor wie het een eer zou zijn om een NACshirt aan te mogen trekken.Mijn conclusie en die heb ik en vele andere ook,smulders is totaal ongeschikt,en absoluut geen kijk op spelers die kunnen voetballen.En gokken dat ie in de winterstop 1 of 2 goudhaantjes kan versieren werkt ook niet,dan zal het al te laat zijn.Wij NAC moeten echt een veel betere man met kennis van voetballers hebben,vandaag nog buitenzetten,zoniet gaat NAC echt kapot

0   0  
FVBreda

@Anti geel/zwarte bril

En deze omgewisseld voor een Anti Smulders bril?

On Topic:
Wat een werk verricht door BSR. Visie wordt zo helder en is duidelijk en zeker een sterk plan.
Uitvoering voor wat betreft de eerste selectie laat (nog) op zich wachten......

Hopelijk loopt het in de jeugd wel.

0   0  
GeelZwartHart

Mooi verhaal mbt Sadiq, al zou dat waar zijn mede door hem bleven we in de eer, en betalen we teveel voor Muhren. Sadiq vanaf begin seizoen zou goed zijn voor 15+ goals en iedere week verdedigingen die toch wel angst hebben. Het verhaal over vorig seizoen en doelpunten en voorzetten etc, kan wel kloppen maar je levert je club topscorer en Sadiq in voor Muhren. Dus 100% achteruit gegaan, ja wel veel meer voorzetten.

0   0  
Anti geel/zwarte bril

Smulders kan het mooi vertellen en op papier zien de plannen er goed uit.

Of Smulders is niet in staat op deze plannen te vertalen naar daden of het is een slecht plan. Hoe dan ook Smulders zakt door het ijs.

Dit is realiteit en ziet iedereen zelfs zonder anti Smulders bril.

0   0  
nacman

wat een hoop onzin en schoon praaterij van smulders zeg de waarheid eens lul er niet omheen man

0   0  
Vreven4president

Dus Hans vertelt eigenlijk dat wij nu als seizoenskaarthouders betalen, zodat NAC over een paar jaar een leuk elftal heeft met voetbal dat wél is aan te gluren ???

Lijkt me een beetje omgekeerde wereld Hans. We brengen jaar in jaar uit bakken met geld naar NAC en krijgen daar middelmatigheid voor terug. Ik volg je niet meer...

0   0  
Nr. 20

Er is veel gepost door iedereen. Een ding NAC leeft en zit diep in harten van velen hier. We gaan momenteel niet door dalletje maar door dal. Ik denk persoonlijk dat fout is gemaakt om te denken dat spelers als El Allouchi, Verschueren, Nijholt etc dit seizoen al te zien als dragende spelers en dan daar om heen te versterken met zelfs soort spelers. Dat is denk ik een denkfout in verhaal. Ik mis momenteel de kartrekkers. Spelers renderen in goed draaiend elftal maar nu staat niemand op. Om Smulders helemaal schuld te geven vind ik ook kort door de bocht dat doet hij samen met technische staf.

Kortom genoeg gepraat het is wat het is. We zullen er dus als supporters nog meer achter moeten gaan staan. Al zijn we het lachtertje dan nu laat wij dan maar zien dat wij een minder kwalitatief goede ploeg ook in tegenspoed steunen en geen Ajax publiek zijn (wat waren die stil in Eindhoven...). Niet makkelijk maar WIJ ZIJN NAC!

0   0  
Rijen is NAC

Muhren kost verdomme 1,5 ton voor niet eens een heel seizoen meer. Daar had je zeker 2 a 3 talenten voor kunnen halen maar je was te laat Hans!!

0   0  
Boei

Tja met relatief zo veel kosten, hou je te weinig over voor spelers, en laat dat nou net belangrijk zijn voor je supporters ( en om in de eredivisie mee te kunnen blijven doen uiteraard) En als je dan een scoutingsnetwerk hebt van niveautje 3e klasse amateurs, dan is de spiraal wel heel negatief. Dat buig je niet om binnen 3 jaar. Helaas ook niet de verwachting dat er wat rijkelui hun vermogen hier komen dumpen en ook hebben we geen miljoenen te verwachten van spelers die hier beter zijn geworden en we tegen de hoofdprijs gaan verkopen. 5 sterren sudoku’s zijn een makkie vergeleken met ons probleem.

0   0  
Zagge

"Als Muric hier nog was geweest, hadden we Van Leer nooit gehaald. Dus wat Van Leer betreft ben ik het niet met je eens. Over Mühren kan ik het wel met je eens zijn"

Muric was dan geen dure gehuurde speler maar je kan toch niet zeggen dat het een gehaald eigen talent zou zijn voor de toekomst? En volgens mij ging daar toch het onderwerp over??? Liever 3 talenten voor de club die sportief groeien en na een aantal jaar transferwaarde hebben.

Ook al bleef Bsr op de vraag doorgaan er van wegdraaien is ook een kunst.

Zijn visie en beleid zal best prima zijn maar volgens mij is dat gewoon niet met weinig geld tot positieve uitvoering te brengen. Als je weinig geld hebt dan richt je je op je eerste 18 spelers en zorg je dat er vanuit de jeugd aanwas is. Dat houdt in heel goed scouten op de 18 spelers en een goed jeugdbeleid.
Jeugbeleid schijnt goed te gaan. Maar de rest???

Dus Smulders heeft zichzelf in de nesten gewerkt met veel te veel te willen met weinig geld en daarmee heel stom geen absolute focus op het 1e elftal en daarnaast zorgt Goetzee er niet bepaald voor dat het geld voor dit beleid er wel is. Daarmee is iedereen het binnen NAC eensmet het technisch beleid maar vergeten ze dat daar veel eet geld voor nodig is. En zo kun je nog zo hard werken als je wil maar werken doet het niet.

Hans stel je beleid bij. Justin ga eens wat meer echt geld ophalen.

0   0  
MickJ

Gelukkig deel 2
Alles is al gezegd hoop niet op een deel 3,OPHOUDEN AUB met dat luchtfietserij .
Heer Smulders ,pak je schepje en een emmer zand en begin de dag voortaan
met luchtkasteeltjes.

0   0  
am

Complimenten voor het interview en alle tijd en energie die erin gestoken is. Maar dan de reacties hierop. Als je dan niet verder komt dan speknek en Smullie , pfff.
Gelukkig zijn er ook reacties van mensen MET hersens.

0   0  
Becherovka

Met een defensieve versterking gaat NAC na de winterstop echt wel punten pakken. Het plan van Smulders klinkt in beginsel goed, maar brengt godsonmogelijk veel risico met zich mee. Wanneer het 1e slecht presteert voel je dit weer in je budget en vice versa. Hopelijk blijven we er met een wonder in en kunnen we dan echt gaan bouwen aan een team met eigen jeugd erin. Meijers om mee te beginnen.

0   0  
Zagge

Er werd door iemand hier vorige week een lijstje met de selectie spelers geplaatst. Met daarachter vermeld de directe geschiedenis. Als zijnde.. geblesseerd binnengekomen.. op de bank bij een degradant etc etc.

Dat lijstje zegt gewoon alles. Gokken op een Van Anholt okay kan goed vallen maar gokken de niet spelende en van blessure herstelende en uit 3e league etc spelers het allemaal bij NAC opeens wel gaan doen...?

Met daar bovenop spelers die je vorig seizoen al had en maar nauwelijks (met de 4 van city erbij) nacompetitie ontliepen. Die benoem je nu als dat ze opeens dragende spelers zouden zijn etc.

Sorry dan werk je echt met een waas voor ogen. En al helemaal als je dit in interviews blijft aangeven als "dat is toch allemaal logisch?"

Best bijzonder als je zo in je beleid blijft geloven terwijl niets erop duidt dat het bij deze club met deze begroting realistisch is om uit te voeren.

0   0  
Hugo

Betaalt Smulders de beveiligingsbeambte die hem continu vergezelde afgelopen dinsdag uit eigen zak?

0   0  
Los muchachos del Breda

Tja, visie heeft hij wel, maar in mijn ogen teveel kijkend naar de toekomst. Aan de ene kant is dat natuurlijk goed (bijna geen andere TD heeft dit in het verleden gedaan), maar heeft HS door NAC op dit moment 17e staat en het 2 voor 12 is? Uiteindelijk draait het toch om het eerste elftal en de een selectie van 30 man is naar mijn mening echt niet nodig.

Het nadeel is dat het nu weinig zin heeft om hem te ontslaan (al moet er iets gebeuren natuurlijk). Ik ben erg benieuwd hoe de vlag er in de winterstopbij hangt (hoeveelste staan we, werkt HS nog bij NAC)...

0   0  
TheBelg

Zegt hij nou écht dat de 19.000 mensen op de tribune de club geld kosten en daardoor ons budget lager is dan dat van andere clubs? Zouden we meer budget hebben als we maar met 5.000 zijn in het weekend?

verder... ik kan het echt wel vinden in zijn sportieve visie, alleen vrees ik dat hij te weinig voetbalverstand heeft om de juiste spelers te vinden om zijn visie in te vullen.

0   0  
Badeend

@Michel

Ja hoor, dat óf we gaan iets heel revolutionairs doen en gaan eens support tonen aan NAC. Vóór ons eigen team zingen dus, in plaats van tegen de tegenstander.

Denk je dat dat ook kan? Zit het erin? Of zijn wij ZELF allemaal van die sneuneuzen die weigeren verantwoordelijkheid te nemen of de hand in eigen boezem te steken? Van die trieste wijsmentaliteit "Ja maar zij...". Dat kansloze nep argument dat de spelers het moeten laten zien en dan, slechts DAN zou de vonk wel eens over kunnen slaan.

Echte mannen en vrouwen staan op voor NAC als NAC het moeilijk heeft, en doen er alles aan om het team er doorheen te slepen. Ik ben benieuwd hoeveel van die echte supporters er zaterdag zijn. Ik hoop véél, en eigenlijk verwacht ik ook wel wat van de 'beste supporters van het land'.

Hup NAC!

0   0  
De muzikant

Hij geeft zelf aan dat de eerste prioriteit het behoudt van NAC in de eredivisie is. Gaat dit jaar niet gebeuren. De stappen zijn alleen achteruit gemaakt. Verder een hoop dom gezwets over de budgetten van fortuna en Excelsior, natuurlijk hebben wij meer te besteden. We spenderen heel veel geld aan ingehuurde vriendjes van smullie die randzaken gaan "optimaliseren ".....werkt schijnbaar niet echt goed, want ik heb nog nooit zo'n gedeprimeerd team gezien. Smulders moet per direct buiten gezet worden. Ten eerste om geen verder kwaad te berokkenen, ten tweede om ons imago enigzins op te poetsen.

0   0  
signase

Ik werk niet bij NAC. Ik heb niet achter de schermen kunnen kijken hoe het financiele plaatje eruit ziet. Ik heb niet in de klapper van Smulders mogen kijken welke spelers hij het liefste had willen halen. En met welke hij zich tevreden moest stellen, omdat hij bij NAC ipv Barca werkt. Wat ik, net als de mensen hierboven, natuurlijk wel zie, is dat de spelers het *totaal* niet brengen dit seizoen. Er staat geen team, er staat een stel lamzakken. RKC had alleen al op basis van conditie overrompeld moeten worden. Er is geen NOAD. Geen gif. En dat sommige spelers nog niet voldoende inhoud hebben? Waardeloos, je bent verdomme prof of niet. Met Palmer-Brown (international VS!) verwachtte iedereen voor aanvang van het seizoen een speler als Mari te hebben. Die jongen zakt harder door het ijs dan Koch. En met Palmer-Brown een paar anderen. Neem Fernandes. Nog steeds geen inhoud... Zelfs niet na een jaar Vreven. Zo'n Sadiq is het meest idiote voorbeeld, maar kijk ook eens naar Sam Lammers: die wilde een garantie op speeltijd. Hoe ver ben je dan afgezakt? Hoe lekker werkt dat door in een selectie? Nou, op termijn werkt dat eerder splijtend dan positief.
Het gaat tot nu toe vooral over de kwaliteit van spelers. Toch denk ik dat er meer uit deze selectie te halen valt, dan VDG tot nu toe doet. Misschien klopt zijn tactische plaatje niet, maar misschien is het wel zijn vermogen tot teambuilding en motivatie dat tekort schiet: iets waar Vreven juist wel in uit leek te blinken. Aan de andere kant: wellicht past deze selectie gewoon niet goed in elkaar. Waar sommige teams zich ontwikkelen tot vriendengroepen (iets dat je niet kunt plannen), blijft het binnen andere teams rommelen (ook iets dat je niet volledig in de hand hebt). Teveel grote ego's, geen natuurlijke leiders... 19000 supporters hadden VDG al op voorhand kunnen vertellen dat Koch geen geschikte aanvoerder is. Maar ja, op dat moment liep er niemand anders rond die dat wel was. Dus is Koch een keuze uit armoede. Ik kan alleen maar hopen dat de TS de komende weken de puzzelstukjes op de juiste plaats laat vallen, zodat we niet in de winterstop al kansloos laatste staan. En dat er binnen het team alsnog mensen op gaan staan. Dat er in de winterstop alsnog een sterke CV aangetrokken wordt ervaring en het vermogen als natuurlijke leider de ploeg op sleeptouw te nemen.

0   0  
Arie

Chapeau voor de mannen van Bsiderats dat je een heel interview met Hans uit kunt zitten zonder hem buiten te schoppen. En voor het uittypen van dit lange verhaal. Onze TD echter neemt ons totaal niet serieus en dat is te zien.
Wereldkampioen vragen omzeilen of niet beantwoorden, maar gewoon je eigen verhaal doordrammen. Dat is deze dorpsidioot. Heel snel wegwezen met deze verschrikkelijke engnek.
Al zijn antwoorden zijn door elke boerenlul zo te weerleggen.
DEZE MEGALOMANE GEK HELPT ONS NAAR DE AFGROND!

0   0  
Pietjebel

Het was vorigjaar ook als slecht
Het werd alleen verbloemd door de mc spelers die van grote hoogte waren
We zijn te veel afhankelijk van mc
Neem niet weg dat smulders een paar spelers haal di de ere niet aankunnen of gebleseerd zijn of na 1jaar niet gespeeld te hebben halen

0   0  
signase

Als aanvulling op mijn verhaal: ja, ik vind ook dat Smulders te weinig kwaliteit heeft gehaald (al vind ik ook nog steeds dat het op papier een selectie is die zich moet kunnen handhaven - maar ja, papier, daar hebben we niets aan). Behalve een spits had er nog een CV bij gemoeten, dat was in de voorbereiding al duidelijk. En die linksbackpositie... Treurig. Maar zijn antwoord is ook duidelijk: NAC heeft niet genoeg geld voor betere spelers. Dus is Smulders kennelijk niet creatief genoeg dit op te vangen met perfect gescoute groeibriljanten of spelers met een randje. Dat mag je hem verwijten. Zekers als je ziet dat het die TD van de zusjes kennelijk wel lukt. Smulders ontslaan? Wie gaat dat financieel ophoesten? Uiteindelijk NAC. Is dat geld er wel? En wie krijgen we er voor terug? Zoveel goede TD's zijn er in NL niet die met een laag budget kunnen toveren. Voorlopig is het beter Smulders hier te houden. En keihard te werken aan versterking in de winterstop, eventueel met behulp van MC. Al was het maar omdat je er bij ongewijzigde resultaten nog een extra kostenpost bij krijgt: dan zal VDG er als eerste uitgegooid worden, zo werkt dat nu eenmaal als je trainer bent. Maar ja, wie wil en kan dan de kar trekken?

0   0  
Cool Hand

Prima dat er een beleid is, maar of het beleid bij NAC past is twijfelachtig.
De jeugd - de beste spelers worden in een vroeg stadium weggekaapt door de 'grote' 3, dus houd je nooit spelers over die direct bij het eerste inzetbaar zijn.
Sadiq - als Smulders' verhaal klopt dan inderdaad weg ermee. Als je als prof niet bereid bent om hard te trainen dan heb je in het profvoetbal ook niets te zoeken. Geen 'bad apples' in de selectie.
Diemers - interessant dat hij hem noemt. Heb hem een paar keer zien spelen dit seizoen en vond al dat hij perfect was geweest voor NAC.
De huurspelers - dit kan werken (Angelino, Garcia etc.), maar zeer risicovol. Huurspelers staan er toch anders in dan contractspelers. Ik zou, als contractspeler, figuurlijk gezien mijn leven geven om niet in de Keuken Kampioen Divisie te hoeven voetballen, huurspelers zijn dan toch weer weg.
De aankopen - zijn grootste zorg. Op papier kun je met de aanwinsten een team samenstellen dat echt niet hoeft te degraderen. In de praktijk loopt het duidelijk heel anders. Waar ligt dit aan? Doet de diëtist zijn werk niet goed? Als dit probleem niet snel wordt opgelost dan zijn we de sjaak.

0   0  
kopspion

is die idioot nou nog niet weg ???
de lulverhalen worden steeds gekker en hij blijft gewoon zitten waar hij zit......

0   0  
Pao

"Sadiq – als Smulders’ verhaal klopt dan inderdaad weg ermee. Als je als prof niet bereid bent om hard te trainen dan heb je in het profvoetbal ook niets te zoeken. Geen ‘bad apples’ in de selectie."

Zonder deze jonge was nac vorig jaar al gedegradeerd! voor sompige jongens moet je een uitzondering maken! (moeten ze het wel laten zien in in weekend natuurlijk)

0   0  
Jf

Ik vind zijn boodschap zo gek nog niet en eigenlijk is het bezig met proces waar veel supporters om vroegen. Meer eigen spelers voor eigen identiteit. Er zijn de afgelopen tien jaar nog nooit zoveel jeugdspelers bij het eerste gevoegd. Dit is ook te danken aan Smulders.

Verder denk ik dat de houding van veel supporters ook geen bijdrage levert aan de prestaties. Er waren tijden dat de spelers zich onoverwinnelijk voelde door de supporters van Nac. Bij ieder balbezit van een tegenstander werd er gefloten en kwam er verschrikkelijk veel lawaai van de tribunes.
Tegenwoordig is de tendens meer vrolijk liedjes zingen en bij een par foute passes de eigen spelers uitfluiten. Dit is natuurlijk koren op de molen voor de tegenstander!

Zaterdag is het een moeilijke pot maar het enige wat Nac kan helpen is vertrouwen en dat krijg je onder andere door goede support! Ik pleit er ook voor om zaterdag aan PSV te laten merken dat we geen respect hebben voor deze club en dat er niets te halen valt. Misschien glijd er dan iets van die onverzettelijkheid van de tribune naar onze spelers!

We hebben het nu te doen met deze selectie die naar mijn mening ook goed genoeg moet zijn om te handhaven.

0   0  
Rijen is NAC

Mocht het duidelijk worden dat er de komende weken (interlandperiode uitgesloten) echt geen stijgende lijn in het spel zit kan het ontslag van Smulders niet uitblijven.
Maar Justin Goetzee zal het niet doen, Sepp de Roover met zijn controlefunctie (snap überhaupt niet hoe hij deze functie toegewezen heeft gekregen) lijkt me ook niet de persoon die hier werk van zal maken. De RVC zal hier waarschijnlijk pas werk van maken als ze het zelf te heet onder hun voeten krijgen. Dus zal het op ons aankomen, wij zijn de club! Ik heb bij NAC heel wat eelt opgebouwd de laatste jaren, een goede seizoenstart had ik ook niet verwacht maar vaak je zag wel potentie die nu ver te zoeken is. Laten we de komende weken MVDG en de spelersgroep met kracht en positivisme supporten, alles geven. Wanneer de vooruitgang uitblijft mag Smulders z’n spullen pakken.

0   0  
buurman

Man , man, gelukkig zijn hier op de site weldenkende supporters die doorzien dat het 1 groot leuter verhaal is van Smulders.
In iedere andere organisatie zou men over het functioneren van Smulders zeggen; " Hij kan het goed uitleggen, maar in de praktijk klopt er geen zak van , het werkt niet, hij is een groot lulijzer."

Maar toch zijn er weer zalvers te vinden die in dit interview een hoop visie menen te zien. Waarschijnlijk het kleine groepje vrijwillige spreekbuizen namens de directie en bestuursgetrouwen.

Hans had geen lang interview moeten geven. Hij had het heel kort dienen te houden en eerst eens moeten toegeven dat het momenteel veel erger dan shit is. En vervolgens een kort en krachtig verhaal wat hij denkt eraan te gaan doen om het tij nog te keren. En als hem dat niet lukt dan de eer aan zich zelf houden en opbokken.

Ik hoop dat van der Gaag de spelers tegen psv op scherp krijgt. Als het voetballend niet lukt dan zul je dat met 200% inzet en knokken moeten compenseren. Daar heb ik tot heden nog geen fuck van gezien ! Het is een grote schande naar de trouwe supporters toe.

Het is gewoon ongelofelijk. We staan op het punt om te verzuipen en visionair Smulders komt vanaf de kant uitgebreid uitleggen dat we uiteindelijk de oever waarschijnlijk toch wel zullen bereiken. Strontziek word je hier van. En een aantal parochianen van pastoor Smullie en kapelaan van der Gaag ondersteunen het nog ook.

0   0  
[email protected]©

Op zich is met de visie van Smulders niks mis, maar het gaat wel uit van een niet-degradatie scenario. Aangezien het ons tweede seizoen in de eredivisie is, en we één van de laagste spelersbudgetten hebben lijkt me een overlevingsscenario toch wat dichter bij de werkelijkheid, dan te dromen over play-offs.

Wat ik niet snap dat een club die qua toeschouwers de vierde club van Nederland is en qua sfeer de grootste club van Nederland is, toch niet weg kan komen van de laagste spelersbegrotingen en zelfs zonder de financiële en sportieve steun van MCFC amper bestaansrecht heeft in de eredivisie. Dit zijn wellicht meer vragen voor Goetzee, maar wat doet NAC om de begroting op te schroeven? Wanneer wordt de ere verlengd? Vragen we niet te weinig aan sponsors? Zuipen we wel genoeg tijdens wedstrijden? Kortom, hoe kunnen we de begroting opschroeven, het spelersbudget verhogen en weg geraken van de degradatieplaatsen?

0   0  
Ouwe Spionkop

Als je dit leest wil hij van NAC een soort Manchester City maken.
Enorme selectie, spelers uitlenen aan andere clubs om te groeien, grote staf van psycholoog tot privé secretaresse en ga zo maar door.
Nou Hans laat me je uit die droom helpen. Zorg eerst maar eens voor 11 kwalitatief goede spelers waardoor we niet degraderen.
Grootheidswaanzin ten top.
Zo'n directeur hebben we wel eens eerder gehad. Maar dat leverde in ieder geval nog een 3e plek in de competitie op en een paar Europese uitstapjes.
Deze grootheidswaanzin levert alleen degradatie op.

0   0  
D'n Beuk

Quote van Smulders
****We besteden meer aandacht aan het stukje scouting, waarbij we kijken welk type spelers er binnenkomt en welk voorkeursgedrag ze hebben.****

als ik dit zo lees dan vraag ik me echt waar er dan naar gekeken wordt als je zoveel spelers haalt die totaal niet bij NAC passen

0   0  
D'n Beuk

Maar gelukkig zet de koffiejuffrouw goeie koffie en bespaart NAC een nieuw wasmachine want Ben van Bilzen hoeft de tenues niet meer te wassen aangezien die toch niet vies worden

0   0  
Antognoni

We moeten naar minder kwantiteit want we hebben nu 24 dezelfde matige spelers en 6 ietsje betere).
We moeten naar meer kwaliteit (want die hebben we nu max. 4 (Fernandez/Ilic, Rosheuvel. Tevrede,van Leer)

We moeten naar situatie:
Als Angelino geblesseerd.geschorst is dan hebben we Kenny vd Weg
Als Garcia geblesseerd/geschorst is zetten we Brusselers of El Allouchi op 10
Als Tevrede geblesseerd /geschorst is zetten we van Hooijdonk erin.
Als van Leer geblesseerd/geschorst is zetten we Karol de pool erin.

Zo heb je kwaliteit en bij pech heb je eigen talenten met NOAD en het NAC DNA.
Verder volledig eens met Oldskool en Jeepee (leuke naam overigens)

0   0  
Rechtsback

Allereerst ben ik er wel positief over dat er nu iig een beleid gevoerd wordt. Of het t juiste beleid mag je over discussiëren uiteraard, maar er zit hoe dan ook een plan achter. En dat is iets waar ik ons clubje de afgelopen tientallen jaren niet op heb kunnen betrappen. Waar wel de mist mee in wordt gegaan, en dan ontkom je er helaas niet aan om namen te noemen, is dat gesteld wordt dat het geraamte van het elftal er staat, zeker na een jaar ere ervaring. Spelers als o.a. koch, mets, allouchi, nijholt, sporkslede, korte, verschueren kun je als ere club er 1 of 2 van bijhebben in een eredivisie waardige selectie, en dan kunnen ze meedraaien. Hier moeten ze echter de kar trekken
En daar komen ze tekort. Nogmaals, heb t al eerder gesteld, een jaartje ervaring maakt je geen betere speler. Vorig jaar met de City talenten kon je al zien dat al deze jongens moeite hadden om aan te haken. En dat beste Hans had jij ook moeten zien.

0   0  
Vafancullo

Er zijn wel meer mensen die interresant kunnen lullen over beleid maar niet aan het roer van technisch zaken bij NAC kunnen staan. Het is inmiddels gebleken dat Hans ook niets meer is dan de meesten van ons hier. Lachwekkende praktijk van wat hij in theorie voor ogen heeft. Dat kunnen we zelf ook wel. Ok, Dessers en Brondeel kwamen uit zijn koker waarvoor chapeau maar daarna werd het helemaal niets. Het is nu hopen op een wonderbaarlijke omslag waarbij we ineens punten gaan pakken. Realistisch? Ik vrees van niet, er is werkelijk geen enkel lichtpuntje bij deze selectie dus the damage is done. Met 2 versterkingen in de winterstop ben je er volgens mij ook niet. Denken dat we hem beter kunnen laten zitten omdat het anders geld kost? Nee, lekker in functie laten zodat ie ons weer terugbrengt naar die KK divisie, dat kost idd niets....
Wij kunnen en zullen blijven aanmoedigen aangezien we allemaal het NAC hart op de juiste plek hebben. Vrees echter dat we daarmee onszelf ook de das omdoen.Het bestuur en RVC doen niets omdat wij toch wel blijven komen en bier blijven drinken. We zijn een soort van gegijzeld en zolang het op dat bestuurlijke/RVC niveau niet veranderd van goedbedoelende amateurs naar een professionele organisatie, vrees ik dat we nog lang hier bij BSR onze frustraties zullen blijven uiten. Persoonlijk verlang ik naar een tijdperk waarin we eens over positieve zaken/successen kunnen schrijven. Ik kan het maar niet verkroppen dat er niet meer van deze club te maken valt. En nee, ik weiger me daarbj neer te leggen, never nooit. Trots op onze club, ooit zal het goedkomen maar tsjezus het mag wel wat sneller

0   0  
JP

Ter volledigheid:

We hebben een middenmoter budget, een degradatie spelers budget. Dat klmt doordat we een vol stadion hebben en het Smulders masterplan veel geld kost. Daar tegenover onderhouden we met beperkte middelen een selectie van 30 man en halen we veelal spelers met een ‘krasje’ in de hoop dat dat goed uit pakt.

Een opeenstapeling van gokken en verkeerde keuzes...

Begroting clubs Eredivisie
1. Ajax: 90 miljoen
2. PSV: 73 miljoen
3. Feyenoord: 67 miljoen
4. Vitesse: 27 miljoen
5. AZ: 24 miljoen
6. FC Utrecht: 19 miljoen
7. SC Heerenveen: 18 miljoen
8. FC Groningen: 16 miljoen
9. ADO Den Haag: 15 miljoen
10. PEC Zwolle: 13 miljoen
11. NAC Breda: 13 miljoen
12. Heracles Almelo: 12 miljoen
13. Willem II: 11 miljoen
14. De Graafschap: 8 miljoen
15. Excelsior: 7 miljoen
16. VVV-Venlo: 7 miljoen
17. Fortuna Sittard: 6 miljoen
18. FC Emmen: 6 miljoen

Tja zoiets??

0   0  
Dun Kees

Selectie terugbrengen tot 22 spelers: wat levert dat op? Zo’n grote selectie kan een club als NAC zich niet veroorloven. Ook het aantal “specialisten” kan minder dus alleen het noodzakelijke binnenhouden.
Geld in de kwaliteit van de selectie steken. In de opportunistische wereld van het voetbal is jaren vooruit kijken flauwekul, zeker bij een club met beperkte financiële mogelijkheden.

0   0  
Gustaaf

Met inachtneming van de financiële randvoorwaarden bestaat er gegronde twijfel of de alle strategische doelstellingen van het beleidsplan gerealiseerd kunnen worden. Het lijkt mij dat de risicofactoren van een dergelijk beleid weldegelijk meegewogen zijn en worden door de verantwoordelijke stafleden. Ik denk desalniettemin dat het evident is dat heer Smulders moeite heeft hoofdzaken van randzaken te onderscheiden. Zijn belangrijkste prioriteit dient mijns insziens te zijn: het binnen de gegeven kaders samenstellen van een selectie die NAC1 behoedt voor degradatie. Al het andere is ruis, vertroebelt de wateren en is pas relevant NADAT die selectie van spelers gecontracteerd is. Dit gezegd hebbende, zou het de heer Smulders sieren als hij de risicofactoren in een volgend interview benoemt en weegt. Wensdenken en goedpraterij is in dit huis geen goede strategie.

0   0  
denhulk

smulders heeft gewoon geen verstand van voetballen dat is het punt haalt verschillende spelers met een mankement en investeerden in slappelingen vdgaag stond erbij en keek er naar waarom geen spelers als mattheu de wijs dus stoere dan was dit allemaal niet gebeurt eigenschuld dikke bult

0   0  
Jf

@yvo ik hoop dat je niet op de bside staat want Van der Gaag is gewoon een goede trainer en met witte zakdoekjes is echt triest!

0   0  
buurman

****We besteden meer aandacht aan het stukje scouting, waarbij we kijken welk type spelers er binnenkomt en welk voorkeursgedrag ze hebben.****

Volgens mij selecteren ze dan op een voorkeursgedrag van 'niet al te hard werken.'

Beste rechtsback,
Je schrijft:
" Vorig jaar met de City talenten kon je al zien dat AL deze jongens moeite hadden om aan te haken. En dat beste Hans had jij ook moeten zien."

Hadden Garcia, Angelino en Ambrose moeite om aan te haken?
Mari heeft een paar weken nodig gehad inderdaad , maar daarna deed hij het ook goed.

0   0  
Naccie1912

Even... 'Daar strijdt je met clubs als Excelsior en Heracles. En dan heb je ook nog eens de luxe van vijf gratis City-spelers. Toch presteert NAC niet beter dan die clubs. Waar ligt dat aan?

“Dat heeft te maken met de begrotingen van de clubs. NAC is van de clubs die je noemt de grootste. Elke twee weken zitten er 19.000 mensen op de tribune. Die moeten allemaal geserviced worden’


Eigenlijk wordt er dus gezegd dat het eerste elftal soort van 'bijzaak' is en NAC zo groot is dat de begroting grotendeels wordt gespendeerd aan zaken om ons supporters te 'servicen'? Kom op zeg Hans, haal die dikke bonus van je eigen salaris en 'service' ons met een goed eerste elftal waar voetbal en NOAD in zit in plaats van deze kwats godnondeju!

0   0  
Naccie1912

Oh en @BSR mijn complimenten voor dit interview en al het werk wat er voor jullie in zit. De vragen zijn i.m.o. scherp en goed gesteld, chapeau!

0   0  
Los muchachos del Breda

Smulders heeft gewoon teveel gegokt op City en op spelers die al geblesseerd waren. Van Anholt die lang geblesseerd is geweest, hetzelfde verhaal met Kali en Kasteneer. Hij kan het mooi vertellen wat zijn visie is voor lang termijn, maar er moet nu worden gepresteerd door het eerste elftal. Je kan deze visie niet uitvoeren wanneer NAC na dit seizoen in de KKD speelt.

0   0  
Pep

De as voor volgend jaar? Koch is niet goed genoeg evenals Mets. Middenveld met Verschueren en huurlingen? En sorry maar onze spits is ook niet erg overtuigend. Ik wordt een beetje bang van Hans.

0   0  
Rechtsback

@ buurman. Nee, die hadden geen moeite om aan te haken, en dat schrijf ik ook niet. Misschien ben ik niet duidelijk genoeg geweest maar ik heb gesteld dat het gros van het elftal(Wat nu dus de kern moet gaan worden) de grootst mogelijke moeite had om aan te haken bij niveau García, Angelino, Ambrose.

0   0  
JP

@rechtsback

Zo las ik hem inderdaad. Was duidelijk imo.

0   0  
Dos

Hij praat veel, maar zegt totaal niets. Inspiratie en visieloos, al ziet hij dat zelf anders.

Grote complimenten voor de BSR crew en de directe vragen die gesteld zijn overigens!

0   0  
buurman

Dank je rechtsback. Ik las het blijkbaar verkeerd, sorry, geheel met je eens.

(Inderdaad goed werk van de bsideredactie, in mijn kwaadheid vergeten te zeggen.)

0   0  
JP

Wat is eigenlijk de achtergrond en opleidingsniveau van Smulders? Bedoel.. aan wie geven we de toekomst van de club uit handen?

Dit kwam bij me op omdat de opmerking over ‘veel publiek dus kosten’ niet echt getuigs van het feit dat hij echt weet hoe een onderneming functioneert...

0   0  
tsjonge tsjonge

Ik had mij voorgenomen om niet meer te reageren maar NAC laat me niet los. Al al 68 jr lang!!!!!
vragen: is smulders bezig een eigen winkel op te zetten als spelers makelaar?
De zo genoemde plannen lijken op die van fv eindhoven , laatste in de kkd.
waarom heeft v Gaag niet aangedrongen om meee te nemen
Elbwrs Matey Garcie etc van exelsior?

0   0  
Robert

@Rijen is Breda: Over Sepp de Roover: wellicht moeten we wat betreft die aanstelling eens bij Rob van

Weelde hier in Belgie te rade gaan.

Wat betreft onze TD:Smulders hangt een business-plan verhaal op, dat hij nooit had kunnen uitvoeren, omdat

er uiteindelijk geen geld overblijft voor de core-business: het 1e elftal.

Ook kan hij het niet uitvoeren, omdat hij geen enkele kijk heft op het halen van geschikte spelers en het

woord doorselecteren niet kent.

Maar vooral kan hij het niet uitvoeren, omdat hij zelfingenomen, arrogant en eigenwijs is. Ontbeert

elke vorm van zelfkritiek.

En met al zijn gebla gebla onzin, die hij uitkraamt!

Ik heb dus nu geleerd, dat ons stadion maar beter leeg kan zijn tijdens de wedstrijden, dat is goedkoper!

Want ja, de supporters komen allemaal gratis binnen nu en geven ook niets uit.

Nog een waarneming over de begrotingen van de eredivisieclubs: zelfs als je de huur van het stadion, die

zo hoog zijn, van de begroting aftrekt, heb je nog steeds de 11e begroting, met daarbij nog voor zeker

een half miljoen aan MC spelers, de 1oe begroting.

Maar ja, als je structureel het geld over de balk gooit, zoals Smulders doet......

0   0  
Becherovka

@Buurman

Laten we wel wezen, NAC begin vorig seizoen hield het voetbal 60 minuten vol. Daarna zakte het in elkaar. Dat vergeet je even. Daar heeft Smulders echt wel een punt; de intensiteit is hoger in de Eredivisie dan bij het EDS.

Uiteindelijk hadden die gasten wel het niveau, maar vergeet niet dat het vorig jaar in het begin te snel op was. Toen schreeuwde iedereen ook moord en brand.

0   0  
Boelly

Nogmaals dank aan de crew van BSR top prestatie!!

En tja heb deel 1 en 2 nu gelezen en ik bespeur een vorm van arrogantie.
Weet de Dhr Smulders wel dat ook hij niet groter is dan de club?

En ook nu weer kritiek op iemand die minder wil trainen (sadiq) wat heeft veel trainen met goed voetballen te maken?
En wie is hij om dit te bepalen is dat niet iets tussen de trainers en speler(s)?

En ik blijf er bij met deze selectie degradeer je zolang je in deze formatie blijft voetballen.
Je hebt een zwakke verdediging en een matige middenveld.
Waar door je te vaak de bal op het middenveld verliest en de verdediging zwaar onder druk komt te staan.
4-5-1 kan dit oplossen en is minder verdedigend dan het lijkt

0   0  
JP

@Robert

Goede punten betreffende het budget. Verder ook 100% eensch

0   0  
Ron

Wat een lulverhaal.
Uiteindelijk draait het allemaal om de centjes.
Met dit kut-elftal degradeer je. Zoveel is zeker.
Ik snap niet dat een Emmen, Graafschap, Fortuna, VVV,, Excelsior ect de zaken beter voor elkaar hebben dan ons NAC, terwijl er in Breda volgens mij toch meer spelersbudget beschikbaar is.
Sjezus.... Er zitten daar toch écht een paar incompetente figuren.

Kun je volgend jaar weer in de KK-divisie ballen op vrijdag.
Mooi man. Minder toeschouwers. Minder sponsor-inkomsten. Minder TV-gelden.
Jaaa.... lekker bezig zo ! Komt vast goed !

0   0  
scheppioni

En Hans verder mogen ze in de staf gewoon doorgaan met zakvullen als een mummie zittende !?!
Ongelofelijk amateuristisch dit !!!

0   0  
Stoep

Mooi interview. Verontrust mij dat deze man echt weinig reflectie heeft. De prioriteit van een BVO ligt altijd bij het eerste elftal. Noem mij 1 BVO welke goed draait maar geen goedlopend 1ste elftal heeft. Leuk dat we analisten, extra technische staf, fysio ect hebben. Leuk dat "Zundert" wordt geprofessionaliseerd. Maar een BVO draait om het 1ste elftal. Je kan de mooiste accomedatie hebben, beste staf maar als je onderaan eindigt zegt het niks. Deze man is duidelijk geen materiaal voor een BVO.
1ste elftal is uit balans, we missen NOAD mannen. Hebben een veel te brede selectie met wel 5 spelers voor 1 positie waarvan 4 niet voldoen. Daarnaast zie ik geen stijgende lijn van spelers, de verdediging lijkt enkel zwakker te worden. Ondanks alle analisten en staf die we hebben (reeele meerwaarde is dan ook 0).
Daarnaast snap ik niet wat Hans bedoelt met servicekosten voor 19.000 supporters. Volgens mij is de service van NAC aan de supporters lager dan bijna welke BVO dan ook. Geen verwarming, invalide supporters hebben tijd lang geen lift. Horeca is ok, maar ook geen top. Parkeergelegenheid is miniem. Ik heb alle BVO's bezocht en NAC staat dan echt niet hoog. Dus als we dan hoge servicekosten hebben dan klopt ook daar iets niet. Nee, het lijkt meer op een verhaal van excuses en na de mond praten.
Visie moet je hebben, maar je het daar niets aan als de club staks verdronken is.
Dus snel ingrijpen, interim TD erin die ook durft direct met vd Gaag te werken op het veld. Dan hem steunen en coachen, maar ook spelersgroep meewerken.
De visie ligt er nu dus kan ook makkelijk verder uitgewerkt worden door o.a. Gilissen voor de jeugd.

0   0  
H.V.M.

Deze zelfingenomen gokkende luchtfietser maakt graag alle 'kleintjes' in de Eredivisie groter dan ons eigen NAC.
Ze hebben volgens hem stuk voor stuk minder kosten en méér te besteden!
Onze nep T.D. heeft inmiddels een dubbeldekker aan spelers binnengehaald en het resultaat is dat er nog amper waarde op het veld staat.
Ongelooflijk triest dat je met deze overbodige XLL selectie ook nog eens in direct degradatie gevaar verkeert.
Het gros van de Eredivisie heeft amper 'n cent te makken, maar vaak wordt daar toch een stabieler en beter beleid gevoerd.
Vooral op het technische vlak.

Smulders is eigenlijk een man van twaalf ambachten en dertien ongelukken.
Hij zit vol met plannen, maar er komt niets van terecht.
Hij duikt maar al te graag in de slachtofferrol en zoekt continu naar zwakke excuses.

Het is hier in het verleden al veel vaker aangehaald!
Geluk is niet oneindig.
Deze man heeft een enkel keertje geluk had, maar dat is nu helemaal op.
Helaas geldt dat ook voor de hondstrouwe aanhang.
Door het opzichtige geblunder van onze nep T.D. is de lol er voor ons ook flink af.
Ruwweg 19000 man is dus óók slachtoffer.
In dit licht bekeken is spoedig ontslag voor Smulders volkomen terecht.

0   0  
Jonka

Ik kom tweewekelijks naar het stadion om het eerste van NAC te zien spelen. De jeugd interesseert mij geen ene reet aangezien ik nooit een wedstrijd van de jeugd bezoek en daar ook geen enkele behoefte voor voel. De illusie dat er jongens uit de regio doorbreken heb ik allang achter mij gelaten maar het elftal wat er nu staat is naar mijn mening het zwakste en meest onherkenbare sinds jaren. Alle focus moet ALTIJD op het eerste liggen.

0   0  
Ouwe Spionkop

Ik word eigenlijk nu ook nieuwsgierig naar de opleiding van Smulders? Heeft iemand die info?
Dit is zijn loopbaan als manager/directeur:
2008–2015 FC Eindhoven eerst technisch manager, daarna algeheel directeur

Meer kan ik niet ontdekken.

Magere historie. Dat is al een verklaring voor zijn beperkte netwerk lijkt me.

0   0  
Sjorske

Het enige wat ik zie gebeuren op de lange termijn van Hans is dat er geen enkele speler meer naar NAC wil komen, behalve diegene die geen andere keus hebben.

0   0  
Calimero

Echt ongelooflijk dit beleid....misplaatste arrogantie om over de lange termijn te beginnen als je de korte termijn niet beheerst!!! Zorg eerst dat de korte termijn stabiel is en ga dan eens nadenken over de lange termijn. Wat wil je de achterban straks communiceren. "Geen paniek jongens we spelen nu onderin de KK competitie maar de lange termijn is onder controle!!"
Als je op korte termijn presteert zal dit juist een positief effect hebben op de lange termijn!!! Spelers krijgen meer waarde, de club wordt aantrekkelijker op alle fronten. Ik heb nu het gevoel dat de focus compleet verkeerd ligt.
Onbegrijpelijk.......

0   0  
Kiko

Smulders maakt een hele grote denkfout. Hij vergeet dat het eerste elftal je vlaggenschip van je hele club is. Als dat niet presteert interesseert niemand het dat je financieel gezond bent,jeugd goed doet etcetera. Zo zien de fans, volgers en media dat. Als td zit je de hele tijd zowel op korte alsook middellange termijn te werken. Hij vergeet de korte termijn en de verschrikkelijke gevolgen zowel financieel alsook kwa beleving en uitstraling als je degradeert.Technisch gezien maakt ook een denkfout, hij heeft liever 30 selectiespelers die ziek,zwak,misselijk of tekort komen ipv 24 spelers waarvan er 17 direct bruikbaar zijn voor het eerste. Daarom staan wij onder excelsior, vvv,heracles etc. Als dit de visie van de hele club is dan moet dat heel snel gewijzigd worden,want dat is een doodlopende weg.

0   0  
vriendjespolitiek

Met smulders als TD,maak je als supporter nog eens wat mee.

Dat plan van hem kan alleen maar als je genoeg geld heb en een eredivisiewaardig team op het veld hebt staan.
.Prioriteit is lijfsbehoud voor een club als NAC,zeker na de gelukjes die je afgelopen 2 seizoenen gehad hebt.
Hans slaat volledig door met al die randzaken,verkoopt weer een hoop gebakken lucht met zijn uitspraken.We hebben in het verleden meer van die luchtkastelenbouwers gehad en iedereen weet hoe dat afgelopen is.

0   0  
Braze

Smulders moet als TD in ieder geval een eredivisiewaardige selectie samenstellen. Als hij dat voor elkaar heeft mag hij dromen over 3en mooie toekomst etc.
Hij heeft nu gefaald ondanks al zijn mooie praatjes.l.

0   0  
De muzikant

De jeugd uit de beloften elftallen zal de NAC jeugd zien als een springplank naar...... Excelsior, Utrecht, Zwolle, Feyenoord, noem het maar op. De tijd dat ze voor NAC wilde spelen is voorbij. Imago is compleet naar de kloten! Het echt NAC is ziek en naar de donder geholpen. En dat is jammer, heel jammer.

0   0  
van Flieger

Mavoklant Smulders bakt ze wel bruin zeg. Hij breit alles aan elkaar, zegt A en doet B. Maar het belangrijkste van alles: hij is gruwelijk aan het falen ten koste van ons NAC en een hele board staat erbij en keek ernaar.

Laad alle berichten na dit bericht in