Wij gaan niet opzij

BSR Interview: Hans Smulders - Deel 3

Da Pope

Al geruime tijd bestond bij ons de wens om eens langer met Hans Smulders te spreken. Met NAC spraken we daarom af dat we na het sluiten van de transfermarkt met de technisch directeur zouden gaan zitten. Vorige week woensdag spraken we bijna twee uur met de t.d. Het resultaat lees je in drie delen. In het eerste deel aandacht voor de selectie, doelstelling, start van het seizoen en de samenwerking met City. In het tweede deel komt de samenwerking met Helmond Sport, huren versus zelf vastleggen en de verhouding tot de concurrentie aan bod. In het laatste deel, dat hieronder staat, focussen we op het werk van de technisch directeur in brede zin.

Als je naar jouw volledige takenpakket kijkt, wat zijn dan buiten de transferperiode jouw voornaamste aandachtsgebieden als technisch directeur? Waar bestaat jouw werkdag nu uit?

“De eerste transferperiode zit er nu op, dus het samenstellen van de selectie voor de eerste seizoenshelft is gedaan. Het is nu aan de trainers om de groep zo goed mogelijk te begeleiden. Ik ben vooral bezig met alles wat daar omheen gebeurt. Evaluaties met de staf, contractbesprekingen, ontwikkelmomenten. Ik heb wekelijks medisch overleg, wekelijks overleg met de jeugdafdeling, er gaat veel aandacht naar scouting voor de volgende transferwindows. Dan heb ik ook nog de hele directieverantwoording met Justin en bijbehorende vergaderingen met RvC, aandeelhouders, enzovoort. Daar komt dan nog de media bij. Ik ga minimaal één keer in de maand naar Manchester en Manchester City komt hier met een groep van zes. Elke thuiswedstrijd zitten er van hen twee of drie mensen. Daar zijn ook continu gesprekken mee. Dat is zo grofweg mijn weekindeling. Ik zit doordeweeks in Zundert, omdat ik het liefste bij het voetbal zit. Ik kijk trainingen, wil weten wat er gebeurt, klankbord met Van der Gaag en voer gesprekken met de andere stafmensen. In mijn rol is het namelijk belangrijk dat ik weet wat er speelt. Het hele voetbalgedeelte is een organisatie op zich. Er zijn 35 spelers en de staf bestaat uit 23 mensen. Dat zijn al met al zo’n 60 mensen die aandacht moeten hebben en bepaalde aansturing behoeven.”

Dus eigenlijk zeg je dat de prestatie in het weekend geen onderdeel van je werk is. Jouw stuk zit er immers op.

“Nee, dat is te makkelijk gezegd. Zo werkt het natuurlijk niet. We zijn met de hele voetbalorganisatie in Zundert bezig met de ontwikkeling van individuele spelers en het team. Dus daar ben ik, zoals eerder gezegd, zeker een onderdeel van. Daarbij is het wel zo dat ik erin, dat je de mensen die je aanstelt ook een bepaalde eigen verantwoordelijkheid moet geven.”

En aan wie leg je verantwoording af?

“Ik leg verantwoording af aan de Raad van Commissarissen. Sepp de Roover is mijn lijn. Ik heb evaluatiegesprekken met Sepp en meestal Joost Gielen. Dat gaat altijd in koppeltjes. Vroeger was dat met John Peek en Joost Gielen. Zij beoordelen of we nog in lijn met het beleidsplan werken. Maar we bespreken natuurlijk ook dingen die jij vandaag vraagt. Ik moet hen ook uitleggen waarom we Mühren hebben gehaald in plaats van een ander. Alleen weten zij vooraf dat het staat te gebeuren. Ik leg uit waar we mee bezig zijn, welke stappen we gaan nemen en welke kant het op zal gaan. Verder heb ik ook overleg met onze aandeelhouders. Ook aan hen leg ik zo’n drie of vier keer per jaar, net als ik dat vandaag bij jullie doe, uit waar we mee bezig zijn en welke keuzes we waarom hebben gemaakt.”

Als je kijkt naar je totale functiepakket, hoe beoordeel je je eigen presteren dan?

“Ik kan heel moeilijk oordelen over hoe ik zelf presteer, dat laat ik liever aan anderen over. Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen: ik moet wat we voor ogen hebben overbrengen aan de mensen met wie ik werk. Die moeten begrijpen waar we gezamenlijk mee bezig zijn. En als je mij beoordeelt, heb je een objectief en een subjectief stuk. Op de objectieve dingen zijn een aantal doelstellingen gehaald. Als ik kijk naar wat ik mezelf opleg, dan heb ik mijn doelstelling voor het begin van deze competitie niet gehaald, zo eerlijk moeten we zijn. Ik had het idee dat we meer punten zouden hebben op dit moment. Dat leg ik mezelf wel op. Maar ik geloof er echt in dat het met dit team goed gaat komen. Dat heeft alleen tijd nodig. Dat is niet uit de lucht gegrepen. Daar hebben we allerlei indicatoren op losgelaten. Achter alle spelersposities zit een gigantisch systeem, waarin je team gemeten en beoordeeld wordt. Daarin kijk je naar de spelers en beoordeel je ze op verschillende indicatoren. Dat zijn zaken als beschikbaarheid, maar ook de goal threat, die ik eerder noemde. Als je naar die indicatoren kijkt, dan zeg ik tegen mezelf: Hans, blijf rustig. In tijd komt het met dit team goed. We hebben het beoordeeld. Dat gaat over ‘squad balance’, een begrip dat ik bij City geleerd heb. Het gaat over spelers die doorbreken, hoe spelers zich ontwikkelen, waar je spelers nu staan. Dat geeft zekerheid in waar je mee bezig bent. Hoe ik daarop beoordeeld word, is niet aan mij. Voor mij telt: Hebben de mensen hier geloof in wat ik doe? En kan ik wat ik doe goed uitleggen aan de mensen waarmee ik werk? Zij moeten er dan vervolgens maar over oordelen. Ik kan alleen maar keihard werken en het maximale doen. Ik vind één ding heel lastig en dat is dat ik eigenlijk het liefst alles wil delen. Als ik weet wat er speelt, wil ik dat eigenlijk gewoon uitleggen. Maar dat kan niet altijd, want dan moet ik altijd op allerlei namen ingaan en dat verstoort soms ook hetgeen waar je mee bezig bent. We moeten de club en onze werkwijze daarin ook wel beschermen. Daarom hebben we ook al vroeg met jullie afgesproken om na de transferwindow met elkaar te zitten en een uitgebreid interview te doen. Ik zou graag een vorm vinden om dat vaker te doen, want ik vind het moeilijk als er alleen achteraf analyses vanuit het eindresultaat gemaakt worden en mensen niet goed weten wat daaraan vooraf is gegaan. Er is ook altijd een vertrekpunt. Ik ben van nature niet iemand die me verstopt en wil eigenlijk altijd aanspreekbaar zijn.

In het begin van dit gesprek zei je dat de druk, die je van externe factoren rond NAC ervaart, niet prettig is.

“Nee , dat is denk ik menselijk. Dat heeft te maken met het feit dat ik vind dat we daar met zijn allen niks aan hebben. Ik kan dat moeilijk uitleggen. Ik bedoel dat we het met zijn allen doen; als het goed gaat, maar ook als het slecht gaat. Ik weet dat de emotie erbij hoort, maar leuk is het niet. Daar moet ik in mijn rol wel mee leren omgaan, want het hoort erbij. Ik heb het echt heel erg goed hier, maar het doet natuurlijk zeer om uitgescholden te worden. Alsof ik ervoor zorg dat Benjamin van Leer die bal niet tegenhoudt. Dat vind ik heel extreem. Als je na een wedstrijd in de kleedkamer zit, dan zie alle spanningen, teleurstellingen en emoties. Dat is niet te bevatten. Ik snap de supporters wel. Dat zijn echte die-hards. En dan snap ik dat je, als je daar met je ziel en zaligheid in zit, na een nederlaag boos bent. Maar als je dan een dag later zo’n wedstrijd als tegen Fortuna analyseert met de staf, dan zie je dat die van kantelmomenten aan elkaar hangt. Je begint goed, maar we drukken niet door op het juiste moment. Doen we dat wel, dan win je gewoon met grote cijfers. Daar heb je niet altijd grip op.”

Maar het blijft jouw selectie.

“Voor het samenstellen van de selectie draag ik in mijn rol inderdaad de eindverantwoordelijkheid.”

Heb je nog budget om in de winterstop veranderingen door te voeren?

“Ja, we hebben nog geld overgehouden. Dat doen we ieder seizoen om in de winterstop nog te kunnen bijsturen. Dat vinden we wel zo verstandig. Vorig jaar hebben we dat bijvoorbeeld gedaan met Schoofs, Sadiq en Te Vrede. Daarnaast hebben wij met City de afgelopen zomer uiteraard ook geëvalueerd. Ik verwacht van die kant ook nog wel wat actie.”

Dus je zou spelers kunnen halen?

“Ja, maar we moeten dat op dat moment beoordelen. We moeten dan naar de totale groep kijken. Er spelen verschillende factoren. Er zijn jongens in België, die interessant voor ons zijn en niet aan spelen toekomen. Die verdienen echter 400.000 euro bij hun club. Zo’n jongen gaat aan het begin van de competitie niet zeggen dat hij voor 150.000 euro bij NAC komt voetballen. In de winter is dat misschien anders als hij een half jaar niet gespeeld heeft. En bij ons heb je natuurlijk ook talentvolle jongens, die willen spelen. Zo weet ik zeker: Grad was graag naar een club gegaan afgelopen transferperiode, Vinnie ook.”

Dan nog even over het scoutingssysteem van City. Hoe werkt dat precies?

“Wij hebben toegang tot hun database en spreken met City. Komende week bijvoorbeeld. Dan is er een driedaagse bijeenkomst van alle City-scouts in de wereld. Dat zijn er meer dan honderd. Tijdens die bijeenkomst wordt NAC gepresenteerd, net als vorig jaar. Wij krijgen tips van scouts, die net zo effectief als onze scouts opereren. We krijgen zo’n tien, twintig rapporten en voor die spelers worden individuele bestanden aangemaakt. De informatie die ik op die manier aangeleverd krijg, is eigenlijk dezelfde informatie als ik van mijn eigen scouting krijg. Als onze scouts een speler zien, maakt hij ook een rapport en kan ik beelden bekijken. En in de ideale situatie ga ik zelf uiteraard ook een keer kijken. We werken met profielen en dan is het eigenlijk heel gemakkelijk. Wij zijn niet in staat om zelf wereldwijd te scouten. Dus maken we ook gebruik van de informatie, die de City-scouts aanleveren. Als dat binnen onze profielen en onze budgetten past, kijken we naar de aangeleverde opties. Dat we zo informatie aangeleverd krijgen, is denk ik ook de nieuwe manier van scouten.”

Maar snap je dat supporters daar een beetje argwanend tegenover staan? De voornaamste spelers uit dit netwerk zijn Birighitti, Leigh en Mets. Die zijn of door de mand gevallen of maken geen geweldige indruk.

“Dat probeer ik uit te leggen. Het zijn geen losse flodders. Je doet gedegen onderzoek, waarbij je continu spelers bekijkt, rapporten leest. Dat is niet anders dan wanneer we werken met onze interne scouting. Jij vroeg eerder wat ik doe de hele week. Bij Eindhoven keek ik tien tot vijftien wedstrijden per week, maar hier heb ik die tijd niet omdat ik andere verantwoordelijkheden heb. Dit is een grotere club, waar je je focus meer moet verdelen. Ik moet meer mensen aansturen en vertrouwen op de informatie die ik krijg. Die informatie is zeer degelijk onderbouwd. Dan kan het zijn dat het er nú niet uitkomt, maar ik ben er bijvoorbeeld nog steeds van overtuigd dat Birighitti een prima eredivisiekeeper had kunnen worden. Mets heeft vijftig interlands voor Estland achter zijn naam staan en vorig jaar toch een prima indruk gemaakt. Hij maakt op dit moment alleen niet dezelfde indruk als vorig jaar, dat zien we allemaal. Leigh komt uit de academie van City, heeft meer dan honderd wedstrijden League One in de benen en is supersterk. Hij wordt alleen even niet geholpen in wat hij goed kan: mensen uitschakelen en in de ruimte aangespeeld worden. Maar die krijgt telkens de bal in zijn voeten. Dus het gaat ook over samenspel, waardoor kwaliteiten van spelers niet optimaal benut worden. Er wordt veel aandacht besteed aan de dingen die niet goed gaan en daar heb ik alle begrip voor. Maar ondertussen hebben we bijvoorbeeld óók Dessers en Brondeel gehaald en verkocht. En ook dit jaar hebben we weer verdiend aan jongens als Vloet en Bertrams.”

Gezien jouw historie bij Eindhoven lijken dat jongens uit je eigen netwerk, terwijl de spelers die ik net noemde uit het City-netwerk komen. Zie ik dat verschil goed?

“Die dingen gaan samen. Het netwerk is inmiddels zo groot, dat we vanuit de hele wereld tips krijgen. Daarbij maakt het niet uit waar dat vandaan komt. In de rapporten zit alle informatie, worden alle facetten uitgelicht en krijgen je een compleet beeld. Dat is op een manier onderbouwd, die ik nog nergens gezien heb. Die informatie is volledig uitgesplitst.”

Maar als je alle informatie zo ontzettend compleet en eenvoudig aangeleverd krijgt, waar zit dan jouw onderscheidend vermogen als technisch directeur? Zeker als je zegt dat je eigenlijk nauwelijks tijd meer hebt om zelf wedstrijden te bekijken.

“Dat zit hem op dit specifieke gebied in het selecteren van de juiste mensen, die met die informatie in aanraking komen, in hen aansturen, in het selecteren van spelers voor schaduwlijsten, welke facetten we graag willen toevoegen aan het gehele team, op welke posities we welke specifieke kwaliteiten zoeken, in het voeren van onderhandelingen en uiteindelijk de deal maken. Ik moet de markt kennen, de behoefte in kaart brengen, die behoefte koppelen aan profielen en uiteindelijk de juiste keuze proberen te maken.”

Ik zou graag nog even naar de staf kijken. Vind je dat jij de juiste technische staf hebt samengesteld? Ten Rouwelaar krijgt bijvoorbeeld, door de problemen met de keepers, veel kritiek.

“Voor mij was dit op dit moment de best mogelijke samenstelling van de technische staf. Om daar Jelle uit te lichten: die heeft de potentie om een goede keeperstrainer te zijn en staat aan het begin van zijn trainerscarrière. Die krijgt de mogelijkheid om zich volledig te ontwikkelen, maar ook om fouten te maken. Hij is niet alleen verantwoordelijk voor de keepers. Dat zijn hij, ik en de hoofdtrainer samen. Ik zie Jelle elke dag trainen en hij is elke dag bezig om beter te worden en die keepers beter te maken. Als de keeper dan op zondag een fout maakt, dan is de keeper kut, Jelle kut en Smulders kut. Maar het gaat erom wat je de hele week doet. Ik vind dat we met bijvoorbeeld Jefta Bresser, die nu op eigen benen wilde staan, en bijvoorbeeld Willem Weijs ook veel extra kwaliteit naar hier hebben gehaald. Datzelfde geldt voor Frank van Kempen. Ik vind dat we ons daarin doorlopend ontwikkelen. In een technische staf heb je elkaar nodig, ondersteun en versterk je elkaar. Ik heb nog steeds het gevoel dat daar een groep zit, die met elkaar beter wil worden.”

Als laatste: Op welk moment zou jij opstappen bij NAC?

“Wanneer ik zelf opstap? Nooit. Ik ben hier toch bezig met mijn plan? Ik steek daar alle energie in en Dat is niet aan mij. Ik kan alleen maar altijd uitleggen waar ik mee bezig ben en vasthouden aan waar ik in geloof. Het is in deze job ook vaak een kwestie van volhouden, hoe moeilijk dat ook is. En eventueel bijsturen waar het moet. Dat hebben we de afgelopen seizoenen bewezen. Ik heb er nog steeds geloof in. En of dat dan goed of slecht is, dat is niet aan mij.”

Bron:
B-Side Rats
84 Reacties
0   0  
Joop Klepzeiker

"Maar ik geloof er echt in dat het met dit team goed gaat komen. Dat heeft alleen tijd nodig. Dat is niet uit de lucht gegrepen. Daar hebben we allerlei indicatoren op losgelaten. Achter alle spelersposities zit een gigantisch systeem, waarin je team gemeten en beoordeeld wordt. Daarin kijk je naar de spelers en beoordeel je ze op verschillende indicatoren. Dat zijn zaken als beschikbaarheid, maar ook de goal threat, die ik eerder noemde. Als je naar die indicatoren kijkt, dan zeg ik tegen mezelf: Hans, blijf rustig. In tijd komt het met dit team goed."

Het zou mooi zijn om wat meer informatie te hebben over de indicatoren. Want wanneer de spelers die deze periode gehaald zijn 30% beter zouden worden (wat onmogelijk is), zijn er een aantal nog steeds niet goed genoeg voor de Eredivisie. En gaan dat ook niet worden.

Daarnaast: 30 spelers en 23 begeleiders. Op die verhouding zijn ze in Manchester jaloers.

0   0  
Fritske F6

Complimenten voor dit interview, ik vond het een goed verhaal met uitstekende vragen.

0   0  
Bredaaaa

Joop, dream on.

0   0  
Breda

@ Joop K

Dat is incl jeugdopleiding he.

0   0  
Ko

Opstappen, Smullie!

0   0  
Voorwaarts

Het positieve is dat we in de winter nog budget + iets van city tegoed hebben.

Daarnaast hoop ik dat van anholt (in mijn ogen een zekere versterking) dan ook weer fit is.

Het negatieve ga ik nu niet uiten, daar wordt niemand beter van.

Volle bak zaterdag, hup NAC!

0   0  
Joop Klepzeiker

Ook mooi: in één antwoord de volgende stellingen naast elkaar leggen:

" Bij Eindhoven keek ik tien tot vijftien wedstrijden per week, maar hier heb ik die tijd niet omdat ik andere verantwoordelijkheden heb."

en

"Maar ondertussen hebben we bijvoorbeeld óók Dessers en Brondeel gehaald en verkocht."

Zouden dat niet gewoon spelers zijn die in zijn Eindhovense tijd al op de radar stonden? Toen hij nog gewoon Belze veldjes afstruinde en zelf op zoek ging naar talent? Nu hij dit zo uitlegt, past die jas van die andere verantwoordelijkheden misschien wel helemaal niet zo goed bij Hans, maar hebben we wel gewoon een prima TD in huis. (Die zich uiteraard nu niet de kaas van het brood laat eten). Wordt hier een onwerkbare situatie gecreëerd, waarbij Hans uitstekend in staat is om te doen waarvoor hij destijds is binnengehaald, maar door de RvC een te grote broek (/jas) heeft aangemeten gekregen?

0   0  
Henri

Als je zelf de tijd niet meer hebt ga je als TD een scoutingsapparaat opzetten. Goede scouting is voor NAC van vitaal belang.

0   0  
Bart

Deze man kan heel veel lullen en tegerlijkertijd hoor ik steeds het zelfde gezeik..

0   0  
Kudeta

Ongelofelijk Joost Gielen weet niet eens of er lucht of zand in een bal zit

0   0  
Prediker

Toch heeft hij bij vlagen wel een goed verhaal, als je dat vergelijkt met die flippo die nu bij ADO zit en bv een Maaskant..

Persoonlijk hoop ik dat we er over 10 potjes stuk beter voor staan en dat Smulders en van der Gaag kunnen blijven, als dit niet het geval is zal zijn kop toch gaan rollen in de winterstop denk ik.

0   0  
D'n Klaagmuur

Wow, het erge van al dit alles is dat er daadwerkelijk na dit verhaal supporters zijn die zeggen: ja ik snap zijn verhaal wel, qua toekomsbeeld zit dit goed in elkaar!

Deze mensen vergeten even dat alles valt of staat met de resultaten van NAC 1! Je denkt toch zeker niet dat de skyboxen vol zitten doordat NAC onder 19 het zo leuk doet he??

Hartstikke fijn die mooie toekomstplannen met een prachtige Cruijff visie, maar het feit blijft dat wij een enorme kut selectie hebben die in de Kk-divisie rond de 14e plaats zou strijden.

We moeten een eerste elftal hebben dat 4 jaar op rij met gemak de Eredivisie overleefd. Daarna kunnen we weer gaan gaan geloven in de mooie luchtkastelen die Hansje ons voorschotelt.

0   0  
Arie

"Hoe ik daarop beoordeeld word, is niet aan mij. Voor mij telt: Hebben de mensen hier geloof in wat ik doe?"

Nee, dat hebben we niet. HOUDOE!
Geeft hier bijv. weer doodleuk aan dat er geld is overgehouden voor de winterstop, terwijl in deel 1 of 2 hij nog de schuld van matige selectie (t.o.v.
concurrenten) afschuift naar geen geld.
Hij breit alles maar een bietje aan elkaar, hij zegt weer niks.
"Dat is niet aan mij, dit is niet aan mij, dit zijn capabele mensen, blablabla en als klap op de vuurpijl: Ik stap nooit op."
ENGNEK

0   0  
Kudeta

Met videobeelden is er van de slechtste spelers iets leuk te maken. En Hans trapt erin

0   0  
Arie

Iedereen die in deze kwakzalver zn praatjes trapt, die mega doorzichtig en onsamenhangend zijn, moet zich laten nakijken!
Schaam me kapot voor medesupporters die na dit interview nog/ineens vertrouwen hebben in deze vent.

0   0  
Jon

Dank voor het werk en goede vragen redactie!
Wat me nog niet helemaal duidelijk is, of Smulders ook oog heeft voor spelers die voor het thuispubliek ook als karakter aantrekkelijk zijn. Zo heeft dit team mijns inziens onvoldoende lef en ontbreekt de binding met het publiek. Het komt over als een verzameling eilandjes waar niemand het voortouw durft te nemen om vooraan te gaan in de strijd. Het type Lurling bijvoorbeeld heb ik niet in de selectie gezien. Kijkt Smulders ook naar dit soort zaken?

0   0  
Spar

Hij praat veel maar zegt weinig die Smulders.

‘Kein geloel, fussball spielen’ Daar komen wel veel verder mee lijkt me.

0   0  
MickJ

In een woord prietpraat daar ligt het niet aan,
Opzouten man , dat men daar intrapt met name
de RVC als dat zo is zijn die ook geen knip voor
de neus waard .
Al die activiteiten die hij daar opnoemt zijn bijelkaar
gebreid door hem zelf om de interessante boy
uit te hangen .
Nog erger hij gelooft er zelf alles van wat hij zegt,
maar hier zijn ook medicijnen voor .

0   0  
Jf

Arie ik schaam me al jaren voor jou kapot. Altijd zeiken zeuren en kritiek. Als er gewonnen wordt reageer je niet maar als het niet lekker loopt dan zit je dagelijks achter je scherm.

Dat er ruimte wordt gehouden in de begroting is toch gewoon slim. Met deze selectie moet je het redden daarvan ben ik overtuigd. Emmen, de Graafschap en ja ook Fortuna hebben geen betere selectie. Die zijn beter op elkaar ingespeeld dus loop je op dit moment achter de feiten aan. Die bal van Van Leer of die fout van Fabian kan je geen reet aan doen en is ook niet te verwachten.

.

0   0  
am

Wederom prima verhaal alle lof voor jullie!

0   0  
Ouwe Spionkop

Jezus 35 spelers en 23 begeleiders. Waar is dat voor nodig?
20 spelers en 10 begeleiders en je kan een prima elftal samenstellen voor hetzelfde geld!

0   0  
Ouwe Spionkop

Joost Gielen is toch een VVD manneke in de gemeenteraad? Die moet Smulders beoordelen op zijn beleid? Die Gielen heeft nog nooit voetbalschoenen gedragen.
Ja dit zit allemaal. prima in elkaar ???

0   0  
Andre

3-2zaterag

0   0  
Jimgoose

Complimenten voor het interview.

Qua inhoud wordt ik er niet zo vrolijk van.
Alles wordt gerelateerd aan plannen, methodieken en processen, waarbij de ultieme vraag "Wat levert het op?" wordt gebagatelliseerd of tenminste naar de toekomst wordt geschoven.

Simpele benchmark leert dat NAC al jaren ondermaats presteert. Als er dan vergeleken wordt met "kleinere" clubs dan mag dat niet omdat hier 19.000 man geserviced moet worden? Het feit dat iemand zo'n stelling na inzage laat passeren zegt iets over mans realiteitszin.

Ik kan me al wel verheugen de rechtvaardiging die hij zal geven na een handvol ordinaire paniekaankopen in de winterstop.

0   0  
van Flieger

Beschamend en onbeschoft tegelijk. Alsof de achterban bestaat uit een bende achterlijke mongeaulen, die je als kleine kinderen moet uitleggen wat de grote Smulders allemaal niet bedacht heeft.

Vandaag giet ook Goetzee nog eens olie op het vuur dat het 2e eredivisiejaar zo moeilijk is. Voir hem misschien maar verder is dit totale onzin. Ze hadden alle tijd maar vonden dat ze eerst op vakantie moesten en bleken de verkeerde aannames te hebben. Hun enige trainer die opleverde stuurden ze weg. Nu is ons NAC ten dode opgeschreven voor dit seizoen. Geen enkele spelvreugde, geen enkele bijzondere speler met kwaliteiten om erin te blijven of zich het snot voor ogen te vechten. Het is een regelrechte schande wat er onder de non valeurs Gielen, van Mierlo, de Roover en de Kort kon gebeuren. De egomaniak van Aalst mag met zijn aandeelhouders naschokken of wegwezen, de aandelen zijn niets meer waard. Met dank aan 1 incompetente corpulente Eindhovenaar. Hoe is het mogelijk zeg.

0   0  
van Flieger

Het feit dat meneer een keer de moeite neemt om via deze site met een klein gedeelte van de supporters te praten is op zich niks bijzonders. Dat verdient geen bonuspunten. Het bevestigt eerder het breed levende gevoel dat de One Tier Board members op z'n zachtst gezegd nogal een schurfthekel hebben aan transparantie. Het geld dat zij aannamen van de Vloet transfer deugt voor geen meter en de prestaties van het eerste zijn dermate beschamend slecht dat aan een 2e degradatie in 3 jaar tijd bijna niet meer te ontkomen is.

Het Smulders Rot Op uit het door slijmjurk Goetzee zo geroemde uitvak (er zaten ook NACcers op de lange zijde, maar daar had Justin geen goed woord voor over) klonk luid en duidelijk. Wie je ook spreekt, echt op alle niveaus wordt geklaagd over deze schuimer. Gedeeltelijk terecht, gedeeltelijk kortzichtig, want waar zijn de bokhonden Gielen, van Mierlo, de Kort en de Roover eigenlijk mee bezig? Of wat te denken van topdog van Aalst, de hoofdbezitter van ons NAC die al 5 jaar ieder interview weigert. Een schande zijn deze lieden voor ons NAC, arrogante verzakers.

0   0  
Helter

Prachtig interview.
Heb toch wat gewonnen wat @smullie betreft.
Hoop voor hem en heel NAC dat zijn verwachtingen uitkomen.

Wat in elk geval niet moet gebeuren is een tussentijdse afrekening. We weten inmiddels dat dit tot niets leidt.
Die in elk geval iedereen laten zitten en aan het eind van het seizoen de balans opmaken .
Tussentijds bijsturen in de voetballerij is meestal zelfmoord

0   0  
Rijen is NAC

Zie je Sepp de Roover al zeggen: "Ho ho Smulders maar dat gaan we niet doen hoor"! Met alle respect voor Sepp natuurlijk maar hij had nooit voor deze functie mogen aangesteld worden. Een ex-voetballer die auto's heeft verkocht is nog geen bestuurder.

Snap die functie sowieso helemaal niet een technisch directeur rapporteert normaal alleen aan de RVC en algemeen directeur

0   0  
van Flieger

Waar je ook kijkt binnen de One Tier Board, overal zitten lieden die de job waar ze voor zitten nog nooit hadden gedaan of niet op dit niveau. In het bedrijfsleven worden deze mensen nooit op dit soort posities toegelaten, dat is ondenkbaar. Bij ons NAC kan blijkbaar alles. Een havist zonder eredivisie AD ervaring mag zijn kunstje doen, een corpulente Eindhovense mavoklant mag de hele core business leiden. Met fatale gevolgen. Je vraagt je af of ze wel helemaal goed bij hun hoofd zijn daar in de OTB.

0   0  
Fred1

@ Prediker, het gaat al lang niet meer over het verhaal wat verteld wordt het gaat om de daden en wat er in de praktijk met die woorden wordt gedaan. En tot op heden is dat bar weinig, en staat er van het goede verhaal niets overeind zo simpel is het. Die kerel die je aanhaalt bij ADO kan dan wellicht niet zo goed communiceren maar hij weet wel de juiste spelers binnen te halen en uiteindelijk gaat het daar toch om.
Kijk waar ADO staat en waar wij staan, kijk hoe ADO de week er op met een 0-7 nederlaag omgaat en kijk hoe wij de negatieve lijn gewoon doortrekken. Een plan voor ogen hebben is goed , maar een plan bijstellen als het nodig is lijkt mij net zo evident. En dat is wat er niet gebeurt. Ik weet het, ik speel de laatste tijd veel op de man, maar het kan ook niet anders om de frustratie te delen of uit te leggen, maar ik wil van Smulders ( en v d Gaag ) horen waarom na alle debacles van vorig seizoen met Verschueren ze nu weer precies hetzelfde gaan doen, dat heeft ons vorig jaar legio punten gekost en de grootste thuisnederlaag werd ook een feit door al dat onnavolgbare gegoochel. Waarom doe je dit ? Omdat hij zo goed traint? Vreven is weg, dus het kwam niet van hem blijkbaar, dus wie bedenkt dan dit gedoe? Dan kom ik bij Smulders en Penders uit, simpel.
Van diverse spelers had allang afscheid genomen moeten worden en die vind je tot ieders ontzetting nu terug in de basis, dat kan niet dat is Gods onmogelijk, dan heb je waarschijnlijk sadistische neigingen en doe je jezelf en anderen graag pijn.
Penders had na het zoveelste jaar ellende gewoon bij het eerste weggehaald moeten worden, het is gebleken dat hij klaarblijkelijk niets toevoegt, hele rare ideeën heeft die hij doordrukt en nog geen verdediger beter heeft gemaakt.
Dat zijn geen loze kreten dat zijn feiten, hetzelfde geldt voor JTR, ik heb zelden keepers zo bedroevend zien presteren en zelfs v Leer schijnt meegezogen te worden in de negatieve spiraal.
Ik wil antwoorden op vragen die ons bezig houden, de plannen ken ik al , maar die kunnen niet tot uitvoer gebracht worden met wat er nu op en naast het veld staat. Wat nu gedaan , dat lijkt mij reëeler ?

0   0  
jvt

Het gevaarlijkste is nog dat deze TD nog steeds in zichzelf geloofd. Dat ie het allemaal zo goed doet en dat het allemaal een samenloop van omstandigheden is. Nou die samenloop is hijzelf. Zonder deze opgezwolle betweter had het niet slechter gekund. Afgaande op de scouting van anderen haalt ie spelers die amper gespeeld hebben, dat mag nooit meer gebeuren.

De feiten liegen niet. We stonden vorig jaar bijna onderaan en we staan nu onderaan. Er zit geen één speler bij die beter is dan vorig jaar en die het verschil maakt. De trainer en die klazen van hulptrainers passen niet bij onze club. Niemand die spelers echt beter maakt. Vloet was een pot slecht, Brigitti's verhaal is bekend, Korte komt zwaar tekort maar voetbalt toch al 2 jaar bij ons, El All en Verschueren blijven een drama, Sporkslede wil niemand, Koch is geen schim van wat ie ooit ook al niet was. We halen blessuregevoelige spelers als NToko en Anholt en dat voor een team dat met NOAD wilt spelen. Alleen de spelers van MC hebben zich vorig jaar ontwikkeld. Waar zou dat dan toch aan liggen meneertje TD!

Dan is het straks na de winterstop snel 4 spelers halen die je maar voor 5 maanden op de loonlijst hoeft te zetten. Maar je seizoenkaarthouders kopen een jaarkaart hoor. Dit is volksverlakkerij en een ongelofelijke gok, als je het dan nog red. Tegenover zijn geweeeeldige transferopbrengsten vergeet ie even te melden wat aan afkoopsommen,onterecht betaalde transfersommen, ziektepremies en salarissen van mislukte spelers, die niet eens spelen, betaald is.

Deze man ziet geen fouten en dan is het helemaal opzouten! Want anders gaat er structureel niets veranderen.

0   0  
Badeend

Fred1, wil je alsjeblieft niet de dingen die je concludeert op basis van je eigen waarnemingen en veronderstellingen brengen als "feiten"? De rest van je verhaal wordt daar ook meteen zo ongeloofwaardig van.

Ter zake - ik vraag me oprecht af hoeveel van "ons 19.000" zich dit seizoen al "geserviced" voelen. Gesandwiched, dat wel. Tussen hoop en vrees, tussen ongeloof en woede. Tussen frustratie en wanhoop.

0   0  
HKB

Puik werk BSR!!

0   0  
Ouwe Spionkop

Een ding is wel duidelijk na dit 3-luik: Smulders is de opper baas bij NAC en maakt de dienst uit.
Dat zogenaamde verantwoording afleggen aan de Roover en Gielen bestaat alleen in de statuten. In de praktijk zijn dat stromannetjes die niks te vertellen hebben.
Smulders regeert als een dictator en tienduizenden fans kunnen niks anders doen dan zich erbij neerleggen en lijdzaam toekijken hoe de boel naar de klote gaat door deze opgeblazen luchtfietserij.
RIP NAC.

0   0  
MK

Complimenten voor het interview. Punt.

0   0  
Jonka

“Maar als je alle informatie zo ontzettend compleet en eenvoudig aangeleverd krijgt, waar zit dan jouw onderscheidend vermogen als technisch directeur? Zeker als je zegt dat je eigenlijk nauwelijks tijd meer hebt om zelf wedstrijden te bekijken.”

Heel scherp opgemerkt van de interviewer...
Roept u maarrrrrrrrrrrrrrrrr????

Fijn ook om te lezen dat onze Jelle nog altijd in zijn leerproces zit. Alleen wel een beetje jammer dat dit ten koste gaat van ONZE club!!

0   0  
Antognoni

Oh oh wat ben ik toch blij dat ik al 45 jaar NAC fan ben. To the bone!!!

Het leven is een golfbeweging en we gaan kopje onder maar komen binnen afzienbare tijd weet boven.

En oh oh ik zit maar Groningen-Fckut te kijken voor de beker, en oh oh wat zijn die slecht !!!!!! Zelden zoiets gezien.
Hup NAC!!!!

0   0  
Antognoni

Er is hoop

0   0  
De muzikant

Ik heb het nog niet gelezen, maar... als je zoveel tekst en vragen voor/over onze TD hebt, dan kun je niet anders concluderen dan dat er iets fout zit!

0   0  
Cool Hand

Groningen is inderdaad heel slecht. Mooi man. Dit seizoen kun je zelfs met een kut team/selectie in de Eredivisie blijven. Hoera.

0   0  
Dun Diëe

De oorzaak van het probleem is duidelijk. Smulders vangt de volle mep maar hij heeft toch echt een degelijk verhaal. Een verademing ten opzichte van de andere td's die we hebben gehad. De reden waarom we in de Jupiler speelden en het met Smulders moeten doen is omdat die uit Den Haag er een potje van maakte. En nu is hij bij sommigen ineens heilig omdat hij met een zak geld uit China goede aankopen doet.

Het probleem zit hem in dat hij aan de Roover moet rapporteren. Sorry maar hier hebben we een zwaargewicht nodig. Mensen riepen om ten Cate als td, maar zou het niet veel beter zijn om ten Cate als commissaris aan te trekken? Die kan dan op korte termijn vlak Smulders bijsturen want op de lange termijn zit het wel prima.

0   0  
Nacbreda076

—————-———-van Leer————————
Sporkslede—Palmer-Brown—Klomp—Carolina
———————-Kali———Mets——————-
——————————Ilic—————————-
Rosheuvel———————————Kastaneer
—————————Te Vrede———————-

Defensief spelen tegen psv met een snelle voorhoede

0   0  
Eucalypta ..

Het valt niet mee om het interview in 3 delen door te.lezen en niet af en toe compleet uit je plaat te gaan. Heb Smulders hier nog nooit afgezeken. Maar kom tot conclusie totaal ongeschikt. Schuld aan.
-keepersdrama
-alles van City is werkelijk helemaal niks dit jaar
-het middenveld , veel van t zelfde, totaal geen lopers/ en geen diepgang/vuile meters
-ziet in Koch / Mets leiders voor de verdediging(worden bij elke andere BVO lachend weggestuurd)
-kijkt naar internationals en denkt dan automatisch dat t goed is
-aanvallend zit geen idee of mogelijkheid tot variatie in speelstijl
-haalt spelers op de gok(anholt,kastaneer,leigh)
- geeft contracten aan waarschijnlijk vrienden,kan schoofs,Vermeer,rommens anders echt niet verklaren
Stop r mee, ben t zat

0   0  
Eucalypta ..

Ben dat gedraai van Fernandes ook kotsbeu,vind t dus ook niet erg dat ie ff niet meedoet

0   0  
Eucalypta ..

En Koch Verschueren kan echt niet op eredivisie niveau! En Meijers moet je maar eens gaan bekijken in Helmond!! Houd niet over hoor

0   0  
Supporter

Supporter ben je in goede en slechte tijden. Tot zaterdag! Hup NAC!

0   0  
BraboF1

@ Supporter. IDD. Verheug me op zaterdag met mijn 2 zoontjes op F1. Forza NAC.

0   0  
buurman

Ik kan me in de volgende reactie goed vinden (Jimgoose) :
"Alles wordt gerelateerd aan plannen, methodieken en processen, waarbij de ultieme vraag “Wat levert het op?” wordt gebagatelliseerd of tenminste naar de toekomst wordt geschoven."

Bovenstaand is kort en deskundig samengevat het hele interview.

Als de korte termijn er niet is heeft die hele lange termijn geen enkele zin.
Iemand die faalt praat ook het liefste over de lange termijn.

0   0  
am

Ben blij dat er ook mensen zijn die af en toe iets positiefs plaatsen. Dat houdt mij in ieder geval ook een beetje positief.
Daar tegenover staan de mensen die je alleen maar hoort als het slecht gaat. En dan heb je er nog een paar die blijkbaar een rekening hebben te vereffenen uit het verleden, die vallen namelijk steeds in herhaling.

0   0  
scheppioni

Ach Hans, mooie praat naar we mogen tevreden zijn met grunn !

0   0  
Becherovka

Het is hopen dat NAC snel punten pakt. De grondslagen van zijn idee kan ik me in vinden. Het valt of staat met de prestaties van het 1e elftal. Een 15e plaats stemt me tevree. Zolang we maar Eredivisie houden.

0   0  
Becherovka

Daarbij zeg ik dit vooral op het idee dat iemand op korte termijn weinig effect heeft. We zitten nu in een k.. situatie. Ergens heb ik wel vertrouwen in de voetballende kwaliteit van dit eftal.

0   0  
jvt

Wanneer wordt Smulders doorgeselecteerd?
Feiten zijn totaal anders dan zijn 6 jarenplan. Daar kunnen we niet op wachten. Ipv een verdieping er bovenop is het naar de kelder van de eredivisie. Het grote NAC dat gratis spelers stalt bij Helmond en zelf met een vreselijke selectie de hondstrouwe achterban schoffeert.

Dat gaat echt niet beter worden en in de winterstop sta je stijf onderaan. Ook andere clubs zullen zich versterken, ook andere spelers van de tegenstanders worden wel elk jaar beter. Er zijn geen excuses.

Wegwezen!

0   0  
Theo

Een ding is zeker als er niets gebeurt, als de vriendjes in het management elkaar de hand boven het hoofd blijven houden:


D E G R A D A T I E! ! ! !


Het NAC- management bestaat uit zichzelf gewoon zo geweldig vindende incompetente old boys friends: een voorwaarde voor de NEERGANG.
Ons NAC is voor hun niet meer en minder dan een speeltje, een forum van samenkomst.
Aan de gemiddelde NAC-supporters( het gepeupel) hebben die arrogante gasten geen boodsvhap...

0   0  
Besco

Smulders ruimt morgen zijn lades uit

0   0  
Jim

Hans for president

0   0  
F3

Goed gedaan heren goed interview. Wat een uitspraken van onze hans.

Er zijn jongens in België, die interessant voor ons zijn en niet aan spelen toekomen. Die verdienen echter 400.000 euro bij hun club. Zo’n jongen gaat aan het begin van de competitie niet zeggen dat hij voor 150.000 euro bij NAC komt voetballen. In de winter is dat misschien anders als hij een half jaar niet gespeeld heeft.

Effe ter info hans, weleens van wedstrijd ritme gehoord? Als iemand een half jaar niet heeft gespeeld is de kans dat hij er dus direct staat klein, en laat dat nu bij nac wel nodig zijn. Wat een denk (gok) wijze wederom.

Om daar Jelle uit te lichten: die heeft de potentie om een goede keeperstrainer te zijn en staat aan het begin van zijn trainerscarrière. Die krijgt de mogelijkheid om zich volledig te ontwikkelen, maar ook om fouten te maken.

Alle jesus, wat een bevestiging van onvermogen. Het is geen 5 voor 12 maar 12 uur hans, iedereen mag schijnbaar bij nac fouten maken.
Jelle, met de keepers, vd gaag met zn fantastisch tactisch vermogen. Nee we komen er wel want het gaat allemaal goed komen.

“Wanneer ik zelf opstap? Nooit. Ik ben hier toch bezig met mijn plan? 
Ik krijg onderhand kots neigingen van het "plan", het hoofddoel moet zijn om niet uit de eredivisie te pleuren hans.

Welterusten hans....

0   0  
ome cor

Prima interview en over het algemeen prima antwoorden.
Primitieve reacties als Smulders rot op zijn voor de mensen die uit onmacht roepen.

0   0  
GeelZwartHart

Borstklopperij eerste klas.

0   0  
Nachoreca1

Alles is goed aan Hans... behalve zijn selectie... detail... voetbal is maar bijzaak bij een bvo....man man wat een armoede om de td van Eindhoven los te weken en te denken dat hij de toekomst van de club tot grote hoogte gaat brengen...pfff

0   0  
West-Ham⚽️

Nog ff Hans. Fifa19 is er morgen, kan je op basis vd de rankings weer selecteren voor de winter.

0   0  
Wanbeleid

Groningen zit in hetzelfde schuitje als ons maar daar gaat eerder iets gebeuren ontslag dus wij modderen maar door

0   0  
Themode

Goed interview! Bedankt.

0   0  
roekoe

Smullie ontslagen volgens betrouwbare bron.

0   0  
roekoe

Ome cor is hans smulders
...???????

0   0  
Die ne gast

De visie en plan zijn goed. Niet met elke emotie mee willen bewegen is ook een fijne eigenschap voor een TD.
Maar dat we geen enkele fatsoenlijke linksback en een matige rechtsback (Sporkslede) hebben, geeft mij niet het vertrouwen dat het wel goed gaat komen, ondanks alle indicatoren en profielen van Hans.

Ik zie nog maar één uitweg: hopen dat het gat met Groningen, Emmen, De Graafschap en Fortuna in de winterstop niet te groot is geworden en dan in de winterstop goede verdedigers erbij halen en aan de inhaalrace beginnen.
Tot de winterstop zullen we de spelers duidelijk moeten maken wat NOAD en strijdlust écht inhoudt. Dus als ze echt 110% gegeven hebben en ‘erop geklapt’ hebben dan onvoorwaardelijke steun vanaf de tribunes, ongeacht het resultaat. Als het slap tikkie-breed, tikkie-terug, wachten op een persoonlijke fout en dus tegendoelpunt-voetbal blijft, dan striemende fluitconcerten.
Bloed aan de paal!

0   0  
Rob

Haha, de koorballetjes van ons NAC kicken erop dat de club schuldenvrij is....

Daarmee worden de aandeelhouders enkel een worst voorgehouden.Bij de naderende degradatie gaat ons NAC weer zwaar in de min.

Staar jullie niet blind op de gladde praatjes van Goetzee en Smulders, maar zet deze mannen op non actief!

0   0  
Robert

In de brei van bla bla een paar opvallende zaken:

35 spelers, 23 stafleden! Die Smulders heeft het maar druk, maar waar zijn de 16 eredivisie-waardige

spelers?

Smulders beslist dus in zijn eentje over het aantrekken van een speler. Achteraf krijgt Gielen het te horen, of

eventueel De Roover, maar die telt niet echt mee.

Smulders werkt met "indicatoren"; een duur woord, maar weke zijn dat? Wat bedoelt hij eigenlijk? Vaag

geklets om interessant te doen. Hij gebruikt graag van dat soort termen zonder specifiek te worden.

Minstens elke maand naar MC. Om wat te doen?

Elke wedstrijd zitten er 2 of 3 MC mensen. Om 3 MC te beoordelen. Sorry, maar ik geloof hier NIETS van!

Interessant doen, maar voor mij is het gewoon onzin.

Iemand als Ten Rouwelaar een kans geven. We zij toch geen speeltuin?!

In de winterstop heeft meneer al weer anige spelers op het oog van hier, maar een half jaar niet

gespeeld. Die Smulders is gek en hardleers.

Wij zijn overgeleverd aan een megalomane idioot, die gewoon zit te fantaseren, maar vooral ook

zit te liegen over zijn activiteiten.

Ik ben meer dan ooit pessimistisch over onze toekomst. Dit jaar in ieder geval degraderen, wanneer deze

TD nog langer aanblijft.

Wat een drama!

0   0  
Die ne gast

Overigens: de scouts van Man City scouten voor Man City. Betekent dat eigenlijk niet automatisch dat die spelers voor NAC niet te betalen zijjn?
Of geven die scouts ook lage rapportcijfers. De vijfjes en zesjes zijn dan waarschijnlijk al niet te betalen voor NAC en dus kijkt Smulders dan alleen in het bakje ‘3-en en 4-en’? Anders kan ik niet verklaren waarom Leigh gescout is voor NAC...

0   0  
Jorge

Houdoe Smullie!

0   0  
Dutchbird

“Er zijn 35 spelers en de staf bestaat uit 23 mensen. Dat zijn al met al zo’n 60 mensen die aandacht moeten hebben en bepaalde aansturing behoeven.”
Even verder: “Daarbij is het wel zo dat ik erin geloof, dat je de mensen die je aanstelt ook een bepaalde eigen verantwoordelijkheid moet geven.”

Deze man heeft nog nooit een organisatie aangestuurd. In Eindhoven deed hij alles zelf en had dan ook nog tijd over om zelf een deel van het scoutingwerk te doen. Als je die twee citaten hierboven leest dan wordt duidelijk dat hij geen idee heeft hoe je indirect moet sturen als je de directe aansturing moet overlaten aan de volgende managementlaag.

Bij de vorige afleveringen heb ik vooral gelet op tegenstrijdigheden in zijn verhaal of het anders weergeven van feiten die alweer even achter ons liggen. En de slachtofferrol waarin hij regelmatig kruipt. In deze aflevering komt vooral de organisatorische kant aan de orde en dan valt op dat hij een blind vertrouwen heeft in systemen, data en Manchester City.

Ik werk al decennia lang in de IT en weet best veel over systemen en data. Registratief hebben ze altijd gelijk maar ze kunnen niets voorspellen. Andere omstandigheden leiden vaak tot ander gedrag en welk gedrag dat oplevert kunnen die systemen niet voorspellen. Die kunnen alleen maar extrapoleren door trends te herkennen en die om te zetten in een voorspelling. Dat kan heel nuttige informatie opleveren maar een ding is zeker; de toekomst ontwikkelt zich altijd anders. Bijvoorbeeld omdat de speler een andere relatie heeft gekregen, vader is geworden, zijn ouders zijn overleden, de kop van zijn TD hem niet aanstaat, terug moet komen van een blessure, een bloedhekel heeft aan dat huis in Teteringen.

Hoe dat soort dingen uitwerkt kan zelfs de duurste computer van MC niet voorspellen. Maar Hans redeneert alsof dat wel zo is. Volgens die computer kon Birrighitti zich tot een prima eredivisiekeeper ontwikkelen en dat gelooft Hans dus nog steeds. Als dat kenmerkend is voor de manier waarop hij deze selectie achter de computer heeft samengesteld, is de ellendige selectie deels verklaard. Voeg daar nog een dosis grootheidswaanzin aan toe in de vorm van het verhuurproject Helmond Sport en een veel kleiner MC smaldeel met huurlingen die ook nog eens minder kwaliteit leveren, dan is de verklaring compleet.

Dat Smulders een totaal onsamenhangende selectie heeft samengesteld die op dit veel te weinig kwaliteit laat zien en bovendien qua mentaliteit grote blinde vlekken vertoon is evident. Maar hij wil dat niet erkennen en daarmee maakt hij de ontevreden supporters nog bozer. Dan zijn termen als oprotten en opzouten onvermijdelijk. En als de machteloosheid helemaal toeslaat keur ik opmerkingen over zijn hoofd, zijn buik en zijn afkomst niet goed, maar ik begrijp ze wel.

Ik hoop dat de aandeelhouders hun verantwoordelijkheid nemen en hem de ontslagbrief in de handen drukken. Maar ik lees onderdelen van het interview die mij wat dat betreft niet hoopvol stemmen. Hij zit blijkbaar maar vier keer per jaar aan tafel met die aandeelhouders. Zij hebben alle macht en zijn de enigen die hem (statutair directeur) kunnen ontslaan. Hij zit wel regelmatig aan tafel met Sep de Roover en Joost Gielen van de RvC. Dat is tijdverspilling want die RvC heeft bij NAC 0,00 bevoegdheid. Dat is een schaamlap van de drie meerderheidsaandeelhouders die in 2014 de macht hebben gegrepen en vervolgens geen zin/tijd bleken te hebben om leiding te geven aan de groei en bloei van NAC. Aardige benoemingen van mensen die genoegen nemen met een leuke stoel en een goed glas wijn.

Ik heb geen computer nodig om te voorspellen dat er niets gaat gebeuren in de rest van het seizoen. Ja Smulders mag in de winterstop waarschijnlijk de € 6,5 ton winst van afgelopen seizoen opmaken, want daar zinspeelt hij in dit interview al een beetje op. Ik vrees dat Hans met dat geld gaat kiezen voor twee kwaliteitsinjecties van het niveau Mühren, in plaats van één topper, en 5 getalenteerde deeloplossingen in Helmond laat zitten zodat ze alvast kunnen oefenen voor het eerste divisie schap in het seizoen 2018/2019.

0   0  
HKB

@dutchbird

Je hebt veel praatjes gloryhunter.
Waar zit je zaterdag? Bij de supporters van je club in het uitvak natuurlijk.
Echt...... Je zegt na RKC: kga volgend seizoen naar pisvee een scc daar.
En ondertussen loop je popiejopie hier te doen.
Het clubje tussen Breda en eihoven is beter voor je.

0   0  
Dutchbird

@HKB ik ga je gerust stellen; ik ga volgend jaar echt niet naar PSV want eens een NAC hart altijd een NAC hart. Maar ik hunker wel naar leuk voetbal in Breda en dat krijgen wij als rasechte NAC supporters voorlopig niet voorgeschoteld door die KUT selectie van onze excellentie Hansie Smulders.

0   0  
Anti geel/zwarte bril

Iemand meer info over de aandeelhoudersvergadering. Ik hoop geruchten dat het gebeurd is met Smulders vandaag. Kan iemand dat bevestigen?

0   0  
Sharkskin

Smulders krijgt zijn congé van de aandeelhouders .
Zaak van alleen maar verliezers .

0   0  
Breda1965

@Dutchbird mooi geschreven stukske

0   0  
Dun Diëe

Tja, en dan schrijven we voor het eerst in lange tijd weer positief eigen vermogen... Ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken want sportief gaat het nou niet zo fantastisch. Mooie zwarte cijfers maar wellicht hadden we meer kunnen investeren in de selectie?

De aandeelhouders zullen hiermee wel tevreden zijn en overtuigd zijn dat hun strategie klopt. Maar als we dit seizoen degraderen zijn we weer helemaal terug bij af.

0   0  
Nacman

Mooi 6 ton op s itirf vermogen en exit Smulders het gaat goed Smulders weg gaat het nog beter

0   0  
Breda1965

HIEPERDEPIEP HIJ IS OP WEG NAAR DE DEUR eindelijk grijpen ze in,ik hoop dat het niet te laat is,nou met zn allen op weg naar een echt NAC

0   0  
JeePee

Ik blijf met een dubbel gevoel zitten na het lezen. Het langere termijn denken is broodnodig als je een basis wilt houden en uitbouwen. Zie Heracles. Smulders geeft in die zin wel degelijk blijk van verder kijken dan de huidige trainer of het lopende seizoen. Maar de uitvoering loopt dit seizoen uit op gegokt en verloren. En daar zit voor mij buiten onvoldoende selectie wel een breder symptoom achter.

Even verder kijken: Smulders wordt geslachtofferd. En dan? Hebben we in de RvC nu wel iemand die de goede kritische vertaling en keuze kan maken wie? Gaan ook alle structuurkeuzes inzake City, eigen opleiding en scouting nu geheel overboord? Wie bepaalt dat? Zo ja, heeft Goetzee dan nog wel mandaat? Want die stond ook volledig achter de uitgevoerde plannen. Het gaat er ook om hoe en wanneer je bijstuurt. De plannen het raam uitgooien kan iedereen.

Een deel van het probleem is ook het ontbreken van bredere kennis, echte checks en balances. Binnen organisatie en RvC. Zoals vaker in de geschiedenis van NAC heeft 1 persoon weer heel veel ruimte gekregen, hier in de technische uitvoering. En het ergste is dat ik geen enkele aanleiding heb om te denken dat we daar iets van geleerd hebben of zelfs ook in veranderen. Er moet breder iets gebeuren, niet alleen op de TD positie.

0   0  
Catweazle

Wat hebben we toch eigenlijk een ongelooflijke kut club! Houdt het nou nooit eens op?
En nu?

0   0  
RNL

@Jeepee Gegokt en verloren? Zeer slecht gestart en nog drie kwart seizoen te gaan. Vorig jaar hadden we 9 uit 13 en verloren we met 0-8 van Ajax. Tot december was het enorme bagger.

0   0  
H.V.M.

Smulders: Maar ik geloof er echt in dat het met dit team goed gaat komen. Dat heeft alleen tijd nodig. Dat is niet uit de lucht gegrepen. Daar hebben we allerlei indicatoren op losgelaten. Achter alle spelersposities zit een gigantisch systeem, waarin je team gemeten en beoordeeld wordt. Daarin kijk je naar de spelers en beoordeel je ze op verschillende indicatoren.

Mijn indicator zegt dat deze luchtfietser knettergek is.

0   0  
scheppioni

Tsja als je zo over Jelle praat terwijl de feiten anders zijn en dus ook zo waarschijnlijk over Robbie denkt dan is het ontslag ergens volkomen logisch !! Sorry hoor, het belang is NAC en geen geweldige speler uit het verleden !!!

Laad alle berichten na dit bericht in