Wij gaan niet opzij

'KNVB waarschuwde NAC voor Azimi'

Weet u nog? De dag dat de steenrijke zakenman Salar Azimi het trainingscomplex in Zundert op kwam rijden om de spelers 110.000 euro te beloven als ze zouden promoveren. Uit onderzoek van het NRC blijkt nu dat NAC daarna werd gewaarschuwd door de KNVB voor Azimi. 
Volgens het onderzoek van de krant werd de KNVB gewaarschuwd door het openbaar bestuur. Er zijn namelijk vragen over de herkomst van het geld van de van oorsprong Iraanse zakenman. Hij zou meer geld uitgeven dan hij op papier verdiende. NAC promoveerde en Azimi kwam zijn afspraak na: 10.000 euro voor iedere basisspeler. Azimi had plannen voor een verdere samenwerking met NAC, maar na de waarschuwing van de KNVB besloot NAC niet in te gaan op de aanbieding van Azimi. Na NAC probeert de zakenman het nog bij FC Dordrecht en Roda JC. Met wisselend succes. Inmiddels is hij eigenaar van een amateurclub in België en liet hij zichzelf dit weekend invallen (het is echt waar) om een penalty te scoren. Lees hier de volledige reportage over Azimi van het NRC.

Bron: B-Side Rats, NRC

Vorig bericht
Column: Dit is NAC 64 reacties
Volgend bericht
'Hoofdsponsor CM stopt na dit seizoen' 143 reacties
48 Reacties
0   0  
derooijm

Jammer dat we de kans hebben laten schieten om deze baviaan onderdeel van onze club te laten worden. Had niet misstaan in het huidige elftal.

0   0  
van Flieger

Ja mensen, vragen over de Herkomst van het Geld, we zagen dat al bij de affaire Vloet. Nu ook hier (geen probleem voor Goetzee om het aan te nemen). En is van Aalst al onderzocht met zijn Afrikaanse botenbusiness ?

0   0  
signase

@Bromvlieg:

Is toch wel handig dat je bij je werkgever zoveel expertise over frauduleuze geldstromen hebt opgedaan. Jammer dat je ten tijde van de verkoop van Vloet niet bij NAC werkte, anders was er nu niets aan de hand geweest.

0   0  
Flieger prins van ut kielegat

Maar wel al 24 wedstrijden ongeslagen
Weliswaar op amateur nivo maar toch
En heeft al bijna 8 ton in die club gepompt

0   0  
Buurman

Tsja .... ik denk dat in feite alle geld stinkt. Zo lang 90 procent van het geld (de rijkdom) in bezit is van vijf procent van de wereld bevolking dan klopt er sowieso allemaal geen bal van. Inderdaad moet dus 95 procent van de mensen het doen met de tien procent , en dan druk ik het te gunstig uit, met de fooi die overblijft. Multinationals betalen per saldo nihil belasting ! Waar ik me veel drukker om maak is de relativerende houding die ik constant op deze site en bij NAC terug vind dat de KKD voor NAC “ best goed is.” Triester kan het niet. Die KKD is een berg vieze stront. A. Voetbal dat niet om aan te zien is. B. Voor een club als NAC een enorme vernedering daarin te moeten spelen. C. Trieste stadions met open stukken. D. Wedstrijddagen , waaronder maandag , die niet te doen zijn. E. Gedwongen zijn te spelen tegen tweede elftallen. F. Minder toeschouwers. Als NAC niet volledig naar de kloten was dan werd alles nog gedaan om Excelsior er onder te krijgen. Maar zelfs daar zijn we te lam voor geworden. Liever geloven we in het SPROOKJE dan de KKD best goed is voor een herstart. Welke herstart ? Met Damen en Seuntjens zingend de keuken in ?

0   0  
Buurman

dat de kkd

0   0  
Joop Klepzeiker

@Flieger prins van het kielegat

Zeker, en hij stelt zichzelf op als valse spits. Nee, precies wat we moeten hebben. Ik maak m zelf maar even; maakte tot dusver wel evenveel goals als Te Vrede dit jaar, maar toch.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/112723/Voorzitter-Azimi-valt-in-bij-Patro-Eisden-en-scoort-nog-ook

0   0  
van Flieger

Zürich, Kloten, Lounge, buiten 12 gr,

Ja brave mensen, nog 6 dagen en dan is het zover. Dan kunnen de RvC/directieleden die bij toerbeurt de 3 gratis tickets voor uitwedstrijden onder elkaar verdelen eindelijk afscheid nemen van de eredivisie. Een afdeling waarvoor zij toch maar op hun tenen moesten lopen en waarin zij zich niet "comfortabel" voelden. Het comfortabel-woord, verschillende keren door Goetzee uitgesproken in opdracht van zijn bazen. De comfortzone van deze MEAOer met zijn Woenselse frietbakker. Om te vomeren gewoon, dat je als NAC onder deze omstandigheden zo vernederend moet degraderen, alleen omdat een Rotterdamse kabouter en zijn lakeien zich daar comfortabeler bij voelen.

Het is echt verschrikkelijk wat zij er van gebakken hebben.

0   0  
Real Robert

@Buurman. Je punten over de 1e divisie onderschrijf ik volledig.

Wat betreft je links-populistisch kun je beter ophouden met onzin te verkopen. Over multinationals:

Shell betaalt wereldwijd ongeveer 6 miljard euro vennootschapsbelasting e.d., Unilever meer dan 2 miljard.

ING alleen in Nederland al meer dan 300 miljoen. Nog meer?

Zomaar een weetje voor je.

Zullen we het bij NAC houden?

0   0  
Buurman

Beste Flieger. Minstens zo verschrikkelijk vind ik het dat veel mensen er zich( nu al) bij neerleggen en zelfs rond gaan bazuinen dat het “ eigenlijk best een goede stap is. “ We zullen zien hoe een goede stap het is als we volgend seizoen op plaats 8 in de keuken meebollen.

0   0  
Arie

Enge vent die Azimi. Past een stuk beter in fc knuddeland Belgie met al zn praktijken in de voetbalwereld.

0   0  
Buurman

Beste RR. Ik heb het over nihil ( is geen nul) belasting. Zet die getallen af tegen de omzet en het is inderdaad nihil. Dat alle geld stinkt is overigens niks nieuws hoor. Het zijn feiten en geen populisme. Goed voorstel om het bij NAC te houden

0   0  
van Flieger

Buurman - dit komt allemaal uit de koker van RvC vrindjes en familieleden. Ook Smulders en Goetzee hadden een vaste achterban die hier vaak reageerde als er weer een vuile ruftende mantel der onkunde ergens overheen gelegd moest worden. Of ga eens langs Facebook waar Goetzee zichzelf regelmatig liet feteren door allerlei minkukels die hem veren in de reet staken want hij was zo goed bezig. Verblind door zijn zogenaamde eigen succes begon hij tijdens werktijd ook nog niet NAC gerelateerde tweets te versturen. Het kon niet op. Helemaal stuitend was hun dogma van het "te vroeg promoveren". Die ontzettend lompe uitspraak mocht op deze site regelmatig circuleren. We waren zogenaamd opeens een jaar te vroeg gepromoveerd.

Ach mensen, de leugenfabriek onder de 2 JG's staat nu al een tijdje in de hens en zal tot de grond toe afbranden.

0   0  
Buurman

Of afzetten tegen de winsten.

0   0  
DunErwt

Haluh :-))

0   0  
Buurman

Beste Flieger. Is het niet wat al te gemakkelijk om alles bij 2 man neer te leggen ? Volgens mij heeft dit falen een veel groter draagvlak. JG moest ook binnen benauwende kaders zijn werk zien te doen denk ik. Maar ook wij als supporters leggen ons veel te gemakkelijk neer bij de komende degradatie. Wie gelooft er nu echt in het sprookje dat afdalen naar die KKD ook een goede kant heeft ?

0   0  
Buurman

ook er tweemaal uit.

0   0  
van Flieger

Nihil est ab omni parte beatum.

0   0  
Real Robert

@Buurman. Niet alle geld stinkt, ik werk er 60 uur in de week voor!

Het geld, dat NAC aan absolute wanprestaties leverende spelers als Kali, Rosheuvel e.a. uitbetaalt en aan

die oplichter van een Smulders, is pas het echt stinkende geld. Ik kan het bijna omschrijven als diefstal door

dat zootje ongeregeld.

En ik ben er bijna zeker van, dat onze nieuwe TD vanuit Belgie een nieuwe bak ellende opentrekt. Zie naar

de gemiddelde spelersselectie van de clubs hier. Congolezen en andere Afrikanen met een EU paspoort,

Balkan-voetballers, allemaal met dubieuze managers en makelaars. We gaan nog veel drama's tegemoet.

En niet te vergeten de nog steeds niet gepresenteerde jaarcijfers.

Zo, we zijn weer bij het voetbal en het NAC-drama

0   0  
van Flieger

Buurman - de feitelijke leiding, in de financiele toezichtwereld een vaste juridische term om wanbeheerders aan op te hangen, is bij ons NAC in handen van de 3 bezitters, waarbij van Aalst de meest actieve is. Deze vent heeft geen enkel excuus meer voor de 2e degradatie binnen 4 jaar tijd. Hij had toegang tot alle stukken en mensen. Grote beslissingen werden allemaal aan hem voorgelegd. Nu het zover is houdt dit trio invernale al maanden vast aan een belachelijk hoge prijs voor hun aandelen die in feite niets meer waard zijn. Wat de kleintjes vragen is niet eens zo interessant, het gaat om het meerderheidsbelang.

0   0  
Sia

Ging die penalty erin? Of ben ik de enige hier die dat interessante informatie vindt? :)

0   0  
Buurman

Beste Robert. Dus als alles wat eerlijker verdeeld werd ontving jij voor je zestig uren werk aanzienlijk meer geld of je kon je werk in bv. 30 uur af. Het gaat dus in feite om een eerlijke verdeling , het is niet persoonlijk bedoeld. Wel met je eens dat we het hier het best bij voetbal kunnen houden. Veel punten ben ik met je eens. Beste Van Flieger. Belangrijkste is , denk ik, dat er een eerlijke waardebepaling van de aandelen komt en dat bijstorten mogelijk is. Als je de keuken in gaat dan moet je dat doen met een ere selectie. Anders is de degradatie het begin van het einde.

0   0  
Buurman

Penalty ging erin. Patro Eisden was een profclub en willen weer terug.

0   0  
van Flieger

Buurman - termen als "eerlijk" klinken altijd mooi maar zijn in de praktijk vaak gruwelijk en subjectief. Van Aalst en co hebben geen enkele, herhaal geen enkele behoefte om een onafhankelijk onderzoek te ondergaan, niet naar hun gedrag van de afgelopen jaren, noch naar de waardebepaling van de aandelen. Dat maken zij zelf wel uit, koehandel kun je bedrijven anders oprotten.

0   1  
Van "taajlaand

Had de KNVB ons ook maar gewaarschuwd toen het grootste aandelenkapitaal naar de grote drie ging...
Of dat er een Smulders aan kwam, zonder inzicht op een degelijke NAC selectie....
Misschien had de KNVB ons even kunnen waarschuwen voor de berg afval van spelers en zakkenvullers die inze kant op kwamen....

Heeft Twente al eens een waarschuwing gehad?

Deze degradatie, heb er geen woorden voor...
Buurman heeft nog hoop.
Weet niet waarop gebaseerd..

0   0  
nacman

hij zou goed passen bij onze drie boeven

0   0  
Van "taajlaand

En bij degradatie krijg je zowieso haast geen aandacht meer landelijk.

Even aanvullen Buurman.

G. Haast geen geld meer van KNVB.
F. Mindere scheids, Mulder weer terug?
(Geen VAR...niet nodig...)
H. Wedstrijdverslagen in kranten,? Slechts enkele regels, meestal alleen uitslagen.
I. Samenvattingen? Alles in een klein uurtje gepropt, inc. intervieuws...(Gaat Fox nog door met schakelprogramma, want uitwedstrijden op maandag en vrijdag zijn helemaal een crime...)
J.Media aandacht nihiel...Paar minuutjes bij analise of lompe praatprogramma's als VI.tijdschriften en weekbladen, pagina of 4 in heel blad...
K. Meer kunstgroen.

L en M kunnen pok nog wel door iemand ingevuld worden denk.
Nee, het is één grote, oneerlijke afgang!

0   0  
Van "taajlaand

Komt ie.

K. (Redelijk) goede spelers hebben hier ook geen zin in.

0   0  
Baronie

Geef die vlieger eens een ban mannen, vuile stemmingmaker. Negatieve aandachtzoeker. Met je locaties ????

0   0  
scheppioni

Goed zo NAC !
Al helemaal oppassen voor zulke idioten, bij roda kwam er ok zo ene en die zit al een tijd vast in singapore en roda zou binnen vijf jaar cl voetballen, de werkelijkheid is vaak net wat anders !!|
NAC MAG NOOIT VERLOREN GAAN !

0   0  
van Flieger

Schep - in Dubai zit die Rus. Dat is 1 grote witwasboer.

0   0  
Badeend

Aha, dus het is niet geoorloofd om 'tijdens werktijd' niet-werkgerelateerde tweets te sturen. En hoe werkt dat in de bankenwereld, is het daar voor middelmatige managers (zal daar wel "VP" heten ofzo, als je maar lang genoeg voor dezelfde oplichters blijft werken, komen dat soort dingen vanzelf op je visitekaartje te staan) wel toegestaan om aan de lopende band, te pas en te onpas, ongehinderd door échte kennis van zaken en ongefundeerd mensen in het 'openbaar' zwart te maken? Of is dat óók laster, net als in de echte wereld?

Bah.

Goetzee heeft zeker goed werk verricht, al is ook hij er niet in geslaagd om NAC uit het moeras te trekken waar we in zaten. Door al die clubjes en vage gasten die denken dat ze iets te zeggen hebben, maar vooral ook door faliekant mismanagement in het verleden, was de ondergrond te broos en zijn we, inderdaad, een jaar te vroeg gepromoveerd. Dat doet niets af aan de onkunde van Smulders, maar NAC was er inderdaad nog niet klaar voor.

Als je daar anders over denkt, hoef je dat niet meteen als een feit te brengen en daar anderen mee zwart te maken. Net als mijn verhaal, is jouw verhaal ook 99% een mening en interpretatie van feiten.

0   0  
Buurman

Beste Taaj. Ik vind het diep triest dat we ons hebben aangemeten dat er geen hoop meer is. Hoe dikwijls heeft NAC het vege lijf weten te redden. En ook ging het dikwijls mis. Maar er werd wel voor gevochten ! Verder geheel eens met de aanvulling op mijn lijstje wat nu een lijst is geworden. Beste Van Flieger. Volgens mij moet je in het leven dilemma’s oplossen. M.b.t. de aandelen heb je nu twee partijen. Stel dan neutrale expertise aan die de waarde bepaalt. Dat kan worden afgedwongen. Ben benieuwd wat er uit de onderhandelingen met de NOAD- box komt.

0   0  
Dos

Badeend, spijker op zijn kop!

0   0  
Buurman

Ik denk dat Badeend met zijn toevoeging over een” te broze ondergrond “ gelijk heeft. Sluit ook aan op wat ik heb opgemerkt over moeten werken binnen te benauwde kaders.

0   0  
van Flieger

Eredivisieclub NAC "te vroeg gepromoveerd", mogen wij even overgeven ?

0   0  
Dutchbird

Je hoeft niet heel goed te kunnen rekenen om te beseffen dat het geld dat Azimi rondstrooit een dubieuze herkomst moet hebben. 90 kamers van gemiddeld € 60 incl. parkeren met 80% bezetting geeft € 130.000 omzet per maand per maand. Daar moeten alle personeelskosten, kamerinrichtingen, hypotheeklasten en belastingen van af. Als je dan met tonnen gaat strooien klopt er iets niet.

0   0  
Castle

Waar betalen de kruiken de bus reis terug van de kuip van dan...

0   0  
Van "taajlaand

Hoi Buurman.

In de regel heb ik een ontzettende hekel aan geklaag, maar heb me ondertussen helaas wel moeten aansluiten bij de heule grote groep hier.
De positivist in mij ziet namelijk helemaal geen aanknopingspunten meer voor handhaving in de play-offs.
We hebben allemaal 33 officiële parijtjes kunnen bekijken dit siezoen en waar zie jij dan nu nog een kans op ommekeer?
Andere spelers of spelstijl na de eerdere trainerswissel?
De droeftoeyers die op het alke kansen hebben hekregen op respect van ons, maar er niks van hebben of kunnen bakken, lezen hier ook wel eens mee mag ik aannemen.
De kritiek van de supporters is zwaar terrecht gebleken, en de (basis) dpelers hebben geen zin mee joh, sfgezien het ze nog zouden kunnen tegen H-veen en Zwolle.
Een punt is te weinig.
Excelsior heeft vorige week nog geoefend toch.....
Die scoorden wél drie keer tegen de nerts.
Vertrouwen?

Ik heb zelf voor de match tegen de nerts, net als jij nog een sprankje hoop gehad, maar het slechtste NAC gezien wat ik me in alle jaren heb kunnen herhinneren.
En je weet dat ik net als jij ook al jaren wat k.m.tertjes heb afgelegd om te komen kijken.

Nog nooit zo sikkeneurig geweest vanwege mijn club....

0   0  
Van "taajlaand

Belabbert typewerk weer.
Sorry, zal noot 'vrienden' worden met zo'n mobiel.

0   0  
Buurman

Beste Taaj. Ik begrijp u. Laten we hopen op betere tijden.

0   0  
Jimgoose

@Badeend, het "te vroeg promoveren" vind ik zo'n dooddoener. Het onverwachte aspect van zo'n enorme meevaller mag je eigelijk het eerste seizoen al amper als excuus aanvoeren, maar als je een jaar later nog niet in staat bent geweest de boel op het spoor te krijgen dan wordt het een erg slap verhaal.

Wat zouden we zijn DeGraafschap, Fortuna en Emmen dan moeten zeggen? Dat ze 5 jaar te vroeg zijn gepromoveerd?

0   0  
10Diego

Ik vraag me de hele dag al af of die Iraniër die keeper geld heeft gegeven om de bal door te laten.

0   0  
Ivo

@10Diego
Wat denk jij dan. En degene die de penalty veroorzaakte kon er lekker van op vakantie.

0   0  
Wijnkunst

@Flieger
Je spreekt al in de wij-vorm. De wens is de vader van de gedachte. Tendensieus. Sreek voor en namens jezelf s.v.p.

0   0  
10Diego

@jimgoose, we zijn door een Godswonder gepromoveerd en door lamlendigheid en wanbeleid gedegradeerd.

De heren dachten er zonder er echt geld in te stoppen in te slagen Emmen, Excelsior, Fortuna en De Graafschap onder ons te houden.

0   0  
D’n Dijk

Pure onzin dat we te vroeg gepromoveerd zijn !

We hadden vorig jaar een aantal fantastische spelers van City , die stuk voor stuk niet zouden misstaan bij de top 3 van Nederland.

Maar Mossou begon te roepen bij studio voetbal dat het zonder City moest !

Smulders riep vervolgens ook nog dat we deal gingen afbouwen.

En vervolgens heeft City gedacht , dan niet ...

Anders hadden er bij de winterstop echt nog wel een paar goede spelers van City aangesloten .

Daar was het te vroeg voor !
Voor het afbouwen van de deal !

En daardoor degraderen we nu weer !

Dat is pas echt frustrerend !

Met het spelersmateriaal van vorig jaar trouwens het linkerrijtje kunnen aantikken .

0   0  
Vergane Glorie

Wie heeft de KNVB gewaarschuwd voor de ING. Een grotere criminele organisatie is hier in het land niet te vinden. Straf, gewoon afkopen met andermans geld. Zaak opgelost.
Hoe zuiver is die KNVB.

Laad alle berichten na dit bericht in