Wij gaan niet opzij

NAC nog niet gedegradeerd

NAC is op papier nog niet officieel gedegradeerd naar de KeukenKampioen Divisie. Als Excelsior vandaag zou winnen van ADO Den Haag zou de ploeg uit Rotterdam niet meer in te halen zijn door NAC in de resterende twee wedstrijden. Het werd echter 3-1 voor ADO en dus is het gat tussen NAC en Excelsior nog altijd vijf punten. 
NAC zal nu dus de resterende twee wedstrijden moeten winnen wil het directe degradatie voorkomen. De volgende wedstrijd is op 12 mei tegen Heerenveen in Friesland. NAC zal hoe dan ook nog anderhalve week in de Eredivisie vertoeven.

Bron: B-Side Rats

Terug naar overzicht
104 Reacties
0   0  
Marti

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!!

0   0  
Fabian

Slechts uitstel van executie helaas

0   0  
Nr. 20

En toch….nergens op gebaseerd maar we hebben nog steeds een escape….heren spelers come on! In een seizoen waar 013 in bekerfinale staat grijp aub voor ons die laatste strohalm met beide handen. EN ACTEER EEN KEER ALS TEAM DIE ER SAMEN VOOR GAAT!!!! Maak vuile meters voor je collega. Give your support a goal en wis in de laatste wedstrijd met ons samen alles weg! Laat zien dat onze support tot de laatste snik door jullie wordt gewaardeerd……

0   0  
Pao

Ik hoop dat NAC nog 2x wint en Excelsior 2x verliest zal nooit voor een andere club zijn wat een zielige supporters hier die voor Excelsior waren! Schaam je net zo kapot als de spelers

0   0  
Peerke

Zit ik heel de avond toch weer de tussenstand te volgen. En dat na die wanvertoningen van de laatste weken. Kan niet accepteren dat we er niet nog 2x vol voor gaan. Lijden tot het einde.

0   0  
Zwampie

Nr 20
Dan zal toch ook Brood iets aan zijn tactiek en opstelling moeten doen.

Ilic en lundqvist ,kali als middenveld gaat het niet worden. Ook niet wanneer je 1 van de 2 als buitenspeler wegzet.

0   0  
SjorsNAC

Wat een lijdensweg dit, kan iemand die trekker overhalen???

0   0  
Ernie

Dat ligt niet aan NAC maar aan Excelsior!
Om een paar mensen uit hun droom te helpen. Wij halen geen punten meer met dit zootje. Blik op volgend seizoen dus!

0   0  
Zwampie

Zou het dan toch een teken zijn,dat er nog wat gaat gebeuren en dat we de sensatie van het seizoen gaan worden?

0   0  
Nr. 20

@Zwampie maakt me geen drol meer uit wie er speelt. Gaat om dat ze onze support waarderen en in iedergeval ALS TEAM ACTEREN, VUILE KETERS
VOOR ELKAAR MAKEN en wedstrijd tegen Heerenveen winnen. Overigens zeg ik dit tegen beter weten in.

0   0  
Nr. 20

KETERS is meters

0   0  
Ouwe Spionkop

We liggen al in de kist zo dood als een pier. Alleen de officiële begrafenis komt nog.
Doden worden niet meer levend.
Forget it.

0   0  
ArieC

Ondanks dat ik na het gelijkspel tegen VVV al de schijt had dat het waarschijnlijk niet meer ging lukken, blijf ik toch ook de stiekeme hoop houden op een wonder. Al weet ik niet wat je dan in het eten van de selectie moet gaan stoppen...

0   0  
Henk

Misschien de tegenstander goed analyseren en een opstelling maken die kans van slagen heeft.

4-3-3 tegen feyenoord met 1 controleur was een beetje een zielige poging.

0   0  
‘t Fust

Vanaf nu spelers opstellen die echt willen en er op willen klappen tegen Heerenveen. Met een beetje geluk win je dan van Heerenveen. Maar hoe kunnen wij dit duidelijk maken aan de mannen op het veld

0   0  
Robert

Bij bewustzijn liet vandaag weten waarom ADO moest gaan winnen. Niet om NAC de komende 2 wedstrijden opnieuw te vergiftigen met een team dat zichzelf al geruime tijd afschreef en ophief.
Maar wel om de dubbelslag te slaan met NAC 19 -.
De argumenten werden al eerder op een rijtje gezet. Daarenboven heeft Brood ook niet langer nog enige ruimte voor zelfbedrog .
Dus Met Jong NAC , in deze unieke arena, in ieder geval oprecht er voor gaan en je blootstellen als talent , aan 19.000 mensen , die om de 14 dagen gebruikt werden en bedrogen zijn. Die nu gaan kiezen, wie er van NAC 19 - , in komen !!!!
Daarom kunnen deze 19.000 uit NAC 19- , hun talenten kiezen . Of dat dan resulteert in KK, of zo uitpakt dat dit jong NAC wel in de eredivisie weet te blijven , is aan de maand Mei.
Brood , in de laatste uitgesproken zin in je interview , opper je het al NAC 19 - . Voor de twee slot-wedstrijden . Al het overige , dus opnieuw met de ongeloofwaardigen op het veld verschijnen is bedrog waarmee je je eigen positie ook ondergraaft.
Jong NAC , is hoe dan ook , wat ook hun uitslagen gaan worden , een uitkomst , daar waar geen enkele uitkomst is met het coma-team.
Niemand kan en zal en wil daar nog in geloven , noch bij horen.

Robert ' Bij ' bewustzijn . To be or not to be .

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Een meevaller, maar ja....

0   0  
Bonk

Ik zou onze 2 reservekeepers alletwee opstellen. 1 in de spits. Gewoon voor de gein. Maak je nooit meer mee en keepers kunnen vaak best een goal maken.

0   0  
vriendjespolitiek

Als ik nog in sprookjes zou geloven,had ik wel een abonnement op de efteling genomen,ipv een seizoenskaart van NAC.

0   0  
Zwampie

Nr 20
Ik begrijp je punt, maar met hetzelfde team als gisteren dan gaat het zeker niet goed komen qua instelling , beleving en om alles te geven.

0   0  
Fred1

Enige kleine kans is rigoureuze omzettingen in het team.
Zwarthoed er in van Hecke er in , hopen dag Leigh en Verschueren fit zijn, 4 middenvelders en 2 spitsen.
Van Leer, Koch. Rosheuvel, Kasteneer , Elalouchi, van Anholt , en zelfs Lundquist niet meer gebruiken , Lundquist is gisteren giga door het ijs gezakt liep echt als een kip zonder kop.
En Damen achterin niet meer doen dat was een mislukt proces, zet hem dan op 10.
We zagen aan Feijenoord gisteren dat invallers niet altijd een verslechtering betekent.

0   0  
Breda

Je moet hopen op een bevlieging van iemand. Anders scoor je nooit. Ik zou toch Fernandes opstellen.

0   0  
Nr. 20

@Zwampie i know maar wie dan wel. Ik ben persoonlijk van mening los van kwaliteit. Als je elkaar steunt en vuile meters voor je collega wilt maken en met name je inleeft in onze mooie aanhang die (ondanks kritiek hier) er altijd wel staat...je samen dat gras opvreet en die laatste strohalm pakt of in iedergeval laat zien ons te respecteren!!! Laatste wedstrijd wordt Jac Visschers gehuldigd... een icoon voor NAC waar menig huidig NAC speler een diepe buiging voor mag maken....grijp dan die laatste strohalm zodat we dat op een mooie manier invulling kunnen geven. Kortom genoeg redenen om te winnen van Heerenveen en dat gras op te vreten. Niet voor de spelers zelf maar voor ons en NAC!

0   0  
NAC4Ever

Zou wat zijn als we toch nog de play-offs halen!
De spelers krijgen nu een kans die de meeste eigenlijk niet verdienen. Hopelijk willen er toch nog voor vechten.

0   0  
van Flieger

Het ergste is nog dat dit later gebruikt wordt als excuus "we wisten pas half mei waar we aan toe waren", let maar op.

0   0  
WW

Excelsior mag geen enkel punt meer pakken anders moet je naast (dan) 6 punten ook nog eens een doelsaldo van -8 goedmaken. Eigenlijk 9 doelpunten omdat zij meer gescoord hebben.

Met het team van de afgelopen weken gaat het niet lukken.
Maatregelen dus:

Keeper: Zwarthoed

Verdediging:
Linksback Leigh.
Zet in het midden achterin maar Koch en Nijholt.
Rechtsback Korte: heeft niet de techniek voor in de aanval, maar is snel zat, werkt keihard en is volgens mij iemand die je 6x tegenkomt voordat je als aanvaller van de tegenstander bij onze goal bent. Mits hij ervoor open staat, mag hij van mij blijven als rechtsback, ook in de KKD.

Middenveld: Ilic & Fernandes voor de aanvallende impulsen, Damen en Verschueren (mits fit, anders Reuvers) controlerend.

Voorin: Te Vrede (zijn uitspraken waren onhandig maar kan een goeie balvasthouder zijn) en Kaikai.

Loshi erbij halen als pinchhitter, Van Hooijdonk idem.

Uiteraard geldt voor iedereen dat ze 110% gemotiveerd moeten zijn. Hou een indringend gesprek met ze, kijk ze in de ogen, willen ze echt of dreunen ze voor de buhne een politiek correct antwoord op? Let op bodylanguage, hoe presenteren ze zich op de training. Anders alsnog niet opstellen, maar als bovenstaand is hoe ik het in 1e instantie in mijn hoofd heb.

Mochten wij winnen van Heerenveen en Excelsior verliezen van Heracles, dan wil ik zien of we ze nog zenuwachtig kunnen krijgen.

0   0  
Ouwe Spionkop

Excelsior speelt laatste wedstrijd thuis tegen een uitgespeeld AZ. Die spelen nergens meer om en staan vast 4e. Reken er maar op dat ze minstens gelijkspelen en dan degradeer je ook al winnen we nog 2x (dat is ook al onmogelijk)
Dus de mensen die weer hoop hebben vergeet het nou maar en leg je neer bij de Keuken Kampioen Divisie.

0   0  
Nac-till-I-die

Steeds die hoop maar weer, maar ik verwacht niks meer. Waarom zouden we opeens 2 keer kunnen winnen. 1 keer met geluk misschien wel ja, maar 2 keer is onmogelijk. Helaas, maar focus op de KKD

0   0  
Bruske

Als we dit nog redden lach ik de ballen uit mijn broek

0   0  
Nr. 20

En flieger (niks ten nadele) maar hoop jou komende tijd hier niet te zien want dat betekent dat NAC wint haha

0   0  
van Flieger

Moeten we nog rekening houden met de ramadan ?

0   0  
Belgische Naccer

Als Brood na gisteravond van Leer nog steeds laat staan, kunnen we Brood ook niet meer serieus nemen, net zoals MvdG.

Gewoon die laatste 2 potten erop klappen met Zwarthoed in de goal, dat scheelt in ieder geval al 2 tegendoelpunten per wedstrijd!

0   0  
De trainer

Begin eerst maar eens met zwarthoed op goal te zetten de laatste 2 wedstrijden. Kunnen we meteen zien of hij volgend jaar eerste keeper kan worden in de KKD. Een ervaren keeper kan goud waard zijn, maar weet niet hoe fit Theo is en of hij überhaupt open staat voor een langer verblijf. Dus Ruudje, niet twijfelen er is niks meer te verliezen Theo op goal!

0   0  
Jamie

Sorry hoor, maar waar komt bij sommige mensen het optimisme weer ineens vandaan dan?!

Het voelt voor mij een beetje alsof je wijf al 20 keer is vreemdgegaan, ze toch met een andere vent op pad gaat op zaterdagavond, en dat ik tóch zo naïef ben om te geloven dat ze zich dit keer zal gedragen.. kom op man.

Er is geen enkel aanknopingspunt te noemen waarom wij 6 punten gaan halen in de laatste 2 wedstrijden. Uitstel van executie mensen!

0   0  
ome cor

Kampioen kampioen
Keuken kampioen

Lekker degraderen en met een schone lei beginnen.
Na dit seizoen zou bij lijfsbehoud a) niemand naar NAC willen komen en b) ons cluppie volgend seizoen degradatiekandidaat nummer 1 zijn (weer zo'n jaar dus).
Dat is nog triester.

0   0  
D.Trump

Beste Trainer Brood,

Graag net voordat de spelersbus naar Heerenveen vertrekt aub Tevrede, Rosheuvel, VanLeer en Kastaneer in het ballenhok opsluiten. Dan wordt het mogelijk nog wat in Heerenveen.


Alles is nog mogelijk.. !! nou ja om direct afzakken nog te voorkomen..

De wereld zal nog niet vergaan zolang de liefde blijft bestaan.. ja liefde voor ons eigen NAC!!

0   0  
Kees

Gooi er maar een supporterselftal in de laatste thuiswedstrijd. Hebben die er tenminste ook nog lol van en dan acht ik de kans op punten nog wat groter.

0   0  
nac fan

nac moet gewoon een vers ploeg neer zetten als het niet lukt want nac blijft voor mijn nummer een en wie een nac hart heeft moet dat ook doen kom op breda

0   0  
D'n Klaagmuur

Maak je toch geel illusies mensen, iedereen heeft toch gezien met welke inzet ze gisteren speelden. Onze beste speler en enige speler die een doelpunt kan maken wordt gewisseld omdat ook Brood zag dat hij er totaal geen zin in had. En dan verwacht er echt iemand nog dat diezelfde gasten zin hebben om play offs te gaan spelen?

Ik wil er niet eens in blijven, want dat zou betekenen dat een groot deel van deze spelers nog zou blijven komend jaar. Ik bid ervoor dat ze allemaal een degradatie clausule hebben!!!

0   0  
F3

Dit camping-elftal heeft de afgelopen weken zoveel mogelijkheden gehad om zich van de laatste plek af te spelen, onbegrijpelijk dat ze nog een theoretische kans krijgen en er weer niets mee gedaan word waarschijnlijk.

0   0  
Tom

We hebben nog kans met ons Monty Python elftal als Heerenveen zijn G team opstelt en Zwolle in blessuretijd een geschorste speler in laat vallen, waarna de uitslag van 0-3 wordt omgezet in 3-0.

0   0  
10Diego

Van Leer was al langer rijp voor de bank, het lijkt wel of er in de huurovereenkomst staat dat hij moet spelen.

Ik was lang (te?) positief maar zie het echt niet meer gebeuren dat we de 18e plaats verlaten. En als wel: met deze bokhonden de play offs in is ook een lijdensweg.

0   0  
scheppioni

Tsja BSR, in feite zijn we wel al de nationale mede NaCCer's, want wat Fred zegt dit NAC met deze spelers wint nog niet misschien meer !! We zijn gewoon een kopie van een aangeschoten konijn die nu twee weken moet liggen spartelen en dat is best te zielig voor woorden !!! Dat verdient alles wat ons NAC wel lief heeft, dus niet de spelers die Fred noemt, eigenlijk niet. De berusting is al in volle werking helaas bij ons vele !

0   0  
Michel

@Van Flieger

Ja, dat moeten we: start 5 mei en dan hebben we de zegen van boven. Ik zou ‘een Ajaxje’ doen, zeg tegen de KNVB dat we uitstel moeten, dan luisteren ze wel..

Wat heeft de Ramadan met NAC als club te maken?

0   0  
H'wiel

Hoop, hoop, hoop. Hoop mag je hebben, maar daar koop je met deze selectie lamlendige prutsers niets voor. Stel dat NAC niet rechtstreeks degradeert, dan moeten ze er vervolgens in de nacompetitie nog VIER wedstrijden op knallen voor lijfsbehoud in de ere. Ik -en ik geloof de meesten hier ook- zie dat niet gebeuren. Als je de (neergaande) trend voor wat betreft het grijpen van de laatste strohalm, zijden draadje en koste wat het kost om strijd te leveren voor lijfsbehoud van de laatste drie wedstrijden van NAC is en blijft het een utopie.
Misschien toch Zwarthoed in plaats van Van Leer?
In ieder geval geen Kali. Ik erger me al wedstrijden lang aan deze gozer. Dan liever Nijholt of misschien toch Lundqvist of Verschueren als die fit is op die positie.
Geen El Allouchi, Karami, die komen beiden te kort voor wat er gevraagd wordt op dit niveau. En zeker nu voor de laatste twee wedstrijden.
Graag wel Leigh als die weer fit is. Voetballend misschien niet de allerbeste maar hij kan denk ik wel zijn enthousiasme overbrengen op de overige tien die er staan.
Wat is er aan de hand met Dervite, die als CV kopsterk is en meer opbouwende kwaliteiten zou hebben dan Koch? Vind ik een betere optie dan Damen.
Van Anholt bij gebrek aan beter.
Geen Rosheuvel en geen Kastaneer. Die halen geen van beiden de achterlijn. En daarbij zijn ze niet in staat om een fatsoenlijke voorzet af te leveren waar een spits als Te Vrede iets mee kan.
Zet Fernandes achter de spits. Geef hem de laatste twee wedstrijden de kans om te laten zien wat hij kan.
Zwarthoed
Van Anholt Dervite Koch/Palmer Brown Leigh
Verschueren/Nijholt
Lundqvist Fernandes Ilic
Korte Te Vrede

0   0  
Brabo F1

Probleem blijft:

Waar is Verschueren?
Waar is Schoofs?
Waar is Leigh?

Aanval en verdediging leunen op een solide middenveld met loopvermogen. Dat heeft buiten Korte niemand laten zien de laatste 3 wedstrijden.
Slechte medische staf en conditioneel is NAC niet in orde. Te weinig vermeldt in deze Blog...... Gebrek aan fitheid. Na 1 wedstrijd alles geven bij Rotterdam Noord was iedereen weer ziek, zwak en misselijk.....

0   0  
Dutchbird

De kans dat Excelsior nog twee keer verliest is best groot. Maar de kans dat NAC nog twee keer wint is aanzienlijk kleiner. En de kans dat NAC binnen afzienbare tijd weer terugkeert in de eredivisie is door de machthebbers tot 0,00 gereduceerd. AMEN!!!

0   0  
Bommel

Nou Dutchbird. De kans is best aanwezig dat Excelsior per ongeluk nog een puntje pakt tegen Heracles of thuis AZ, dat dan nergens meer om speelt, mits Willem II de beker niet wint. Als ze die wel winnen spaart AZ spelers voor de play-offs. Toegeven, heb ze vanavond gezien tegen ADO. Zij doen niet veel voor ons onder. Zijn misschien wel net zo slecht. Onbegrijpelijk dat zij telkens in de 1e helft van de competitie zoveel punten halen. Is toch echt hetzelfde team. Wij moeten naar Heerenveen. Die hebben ook nergens meer om voor te spelen, maar die hebben dit jaar teleurgesteld en wat goed te maken. Die gaan echt niet op 80% spelen in hun laatste thuiswedstrijd. Die gaan vol gas met Vlap en Lammers. Grote kans dat je er met 5-0 afgaat. Ik heb serieus te doen met mensen die er nu opeens weer in geloven. Hebben jullie je ogen wel open gehad uit in Almelo, thuis tegen Emmen, uit in Sittard en thuis tegen Feyenoord? Dit is geen team meer, tot niets meer in staat. Helemaal klaar, finito. TeVrede heeft elders al getekend, maar uit 'respect' stil gehouden tot na degradatie. Die gaat niet meer spelen in Heerenveen. Net zoals Rosheuvel, die naar Emmen of Fortuna schijnt te gaan. Die is ook klaar. Van Leer is in gesprek met Emmen en Twente. Ilic is transfervrij en heeft aanbiedingen van 1 eredivisieclub (naar verluid Willem II), België en 2e bundesliga en ook voor Menno Koch staan er 3 eredivisieclubs klaar om hem voor 2 ton over te nemen. En Anouar Kali voor geld naar de zandbak. Uit de meest betrouwbare bron, die ik niet ga noemen. Op Korte, Damen en van Hooijdonk na is er geen speler die er vol voor zal gaan. Het boeit ze geen klote. Bespaar jezelf 2,5 week martelgang door te hopen op het onmogelijke.

0   0  
Dutchbird

NAC Trivia:
In Spanje noem ik mezelf Roberto de Lujo. En in Frankrijk Robert de Luxe.
Over welke machtsmisbruiker hebben we het hier?

Hij kan uren over muziek praten, maar er is meer te bespreken. Zo kennen we hem bij Quote als de aanvoerder van scheepvaartkantoor Van Weelde Shipping Group. Sinds zijn aantreden als directeur werd het bedrijf tevens een rederij. Bovendien loopt hij graag te koop met zijn zeggenschap bij NAC.

'Als ik op recepties of partijtjes kwam, noemde ik NACs de slechtste voetbalclub van Nederland. Waarom? Als je zegt dat je de beste bent, lacht iedereen je uit, maar als je roept dat je de slechtste bent, gaan mensen doorvragen: wat maakte ons zó slecht? Nou, legde ik dan uit; we hebben er geen bal verstand van.’ Hij beheerst de droge toon als een trompettist die halve noten blaast. ‘We wisten niets van het betaald voetbal, maar konden wél alles uitbesteden aan types als Maaskant, Smulders, Goetzee en Edelenbosch. En zo lang we onder de streep méér overhielden dan we uitgaven, maakten we winst. In de loop der jaren hebben we zelf onze bemanning opgeleid en de nieuwe tak van sport ontdekt, want iedere partij die je inhuurt, is uiteindelijk toch z’n eigen profit centre en denkt eerst aan z’n eigen portemonnee. Heel logisch, maar wij konden het uiteindelijk beter en goedkoper. Luuc Eisinga is toch een grote naam en doet het voor minder dan de helft van het bedrag dat Nicole Edelenbosch maandelijks in rekening bracht.’

Van Weelde heeft nooit een secretaresse gehad ('flauwekul, voor je het weet run je samen met zo'n wijf een wijngaard / B&B in het Zuid Afrikaanse Stellenbosch '), slaat alle dikdoenerijgala's liever over ('al die omhooggevallen types, niks voor mij'), wilde met zijn bedrijf niet naar de beurs, maakt zijn eigen beroemde wijn, was vroeger 'de John McEnroe van het Nederlandse cricket'en woont tegenwoordig in Belgie. "De NAC supporters herkennen in mij de sportman binnen het bestuur. Cricket is misschien niet bij elke NAC supporter populair, maar de meesten snappen wel dat ik een soort Johan Neeskens van het cricket was."

@van Flieger, mag ik nog even jouw teiltje vasthouden?

0   0  
NAC!!!

Kut seg, nog niet gedegradeerd.

PS: is de boel al verkocht? Mag wel wat sneller gaan..

En voor de mensen die hopen op een wonder 6/6. Vergeet het toch, stel dat je het zou halen dan via nacompetitie.. dan ga je volgend jaar af als een gieter. Met deze kut selectie ben je dan in november al gedegradeerd. Bespaar ons dat nu ook maar ..

0   0  
ernie

Kan iemand mij uitleggen waarom we nu ineens van Heerenveen en Zwolle zouden kunnen winnen?

0   0  
scheppioni

@ ernie
Ik denk dat diegene de efteling bezocht hebben !?!

0   0  
ctk

Jammer dat Excelsior niet heeft gewonnen, konden ze die klootzakken tenminste alvast wegsturen en de laatste 2 wedstrijden voetballen met spelers uit de jeugd die tenminste wel willen!

0   0  
scheppioni

Of ernie in jou straatje gesproken, kijken teveel sesam.....

0   0  
Ernie

@ctk
Dat kan nu ook.

0   0  
Dos

Probleem is dat NAC 2 wedstrijden moet voetballen om van de laatste plaats af te komen. Laat dat nu net het onderdeel zijn wat NAC niet beheerst dit seizoen.
Helaas is de degradatie pas 12-5 een feit en gaat er dan pas begonnen worden met de grote opruiming en de selectie voor volgend seizoen.
Ik hoop echt dat de TD al druk bezig is, want het is niet de vraag of NAC degradeert, maar wanneer.

0   0  
Budisic

Zo te zien gaan we Excelsior nog tegenkomen in de KKD

0   0  
Breda1965

Eigelijk is het te triest om te moeten constateren,dat hoewel ze niet over kwaliteit beschikken,ze met gemak zich hadden kunnen handhaven in de eredivisie.Gewoon door een paar wedstrijdjes de juiste inzet en mentaliteit te tonen.Wat hebben ze het weggegooid zeg.Ik weet niet wat er mis is gegaan,maar er moet toch enorm veel aan de hand zijn in de kleedkamer.Deze wekelijkse wanprestaties zijn anders niet te verklaren

0   0  
10Diego

Ik zag op twitter iets van BNDestem voorbij komen:

“De spelers van NAC kunnen en willen niet meer”.

Liet die zin even op me inwerken met ingedachte dat geweldige hondstrouwe publiek en het kolkende stadion. Daarna kreeg ik bijna tranen in mijn ogen van diepe teleurstelling, verdriet en boosheid.

Nee, we pakken geen punt meer. En je kunt alles op Smulders schuiven, maar de RvC en aandeelhouders zijn net zo goed schuldig. Wat een ellende.

En nu moet de Belg die 12 dagen in dienst en hoogst onervaren is de boel opschonen en opnieuw opbouwen.

Zou het niet tijd worden om een sterke commissaris met voetbal achtergrond te benoemen, voor we een herhaling van zetten krijgen? Of gaan de Fries uit de wielrennerij of de fantastische aandeelhouders hem ondersteunen?

Wat een ellende en wat een tyfus zooi heeft Van Aalst er van gemaakt.

0   0  
De staantribune

Ik ben natuurlijk niet bij elke training en ik weet de Fernandez niet de meest meeverdedigende speler is maar hij is denk ik wel iemand die iets kan forceren met een individuele actie. Ik weet zeker dat hij niet minder is als Rosheuvel of Ilic. Wat heeft die jongen verkeerd gedaan dat hij ineens niet meer bij de selectie zit? Blijft voor mij een raadsel. Ik zou hem nog een kansje geven de komende twee wedstrijden, overigens herinner ik mij die wereldgoal vorig jaar nog tegen Heerenveen.

0   0  
denhulk

stuur de hele selectiie maar naar lourdes

0   0  
10Diego

@dutchbird, het schijnt dat de heren muzikale aandeelhouders dit ook een leuk lied vinden en graag samen ten gehore brengen:

https://youtu.be/1CHg8cCfe84

0   0  
Jf

Ik meen dat nac deze wedstrijden kan winnen maar dan moeten ze wel uit een ander vaatje tappen.

Is verschueren onderweg terug?
Die is belangrijker dan vele denken met zijn lopen is hij de aansluiting vanuit midden naar de aanval.

Ik zou zeer zeker gewoon met Mitchell beginnen want hij heeft 10 doelpunten gemaakt in een erbarmelijk slecht team en dat is toch knap.
Op de flanken een Fernandes erbij is naar.mijn idee ook beter.

0   0  
Van "taajlaand

Ha ha, 10Diego,

Hoe kom je erop!
Had ik even nodig op deze site, geweldig!

Hoe verrekte erg ik het ook vind dat we deze avond kwijt gaan raken, (hoop dat NAC hier nog werk van gaat maken, en bij Sparta gaat informeren hoe die een stuk of VIJF!! zondagen hebben kunnen spelen), de thuissituatie zal iets 'vriendelijker' zijn, daar we (hopelijk) iets meer wedstrijden gaan winnen.

Kut vrijdagen, moet altijd werken, en nóg triestere maandag....

0   0  
Sp1

Zwarthoed in de spits!

0   0  
van Flieger

Costa Blanca (Radio), 22 graden vanmiddag, zonnig,

Ja brave mensen, de eerste Feedback over de Fries is niet positief. De man heeft deze week 2x nul op het rekest gekregen van sponsoren die ons NAC al tig jaren steunen. Het signaal is duidelijk: jouw bazen zijn het probleem, laat die maar bijlappen. Als Eisenga niet met sponsoren uit de eigen koker komt, zeg Maar gepre-acquireerd, dan is het een valse start die zijns gelijke nog moet tegenkomen.

Toen op deze site berichten verschenen als zou de club verkocht zijn onthulde van Flieg dat ze geen koper hadden en dat we waarschijnlijk zullen moeten wachten tot hun erfgenamen beslissen wat er met de aandelen moet gebeuren. Deze lieden gaan met hun gelijk het graf in.

Ondertussen wordt de stemming met de dag slechter. Iedereen haalt uit naar iedereen. In zo'n vergiftigd klimaat zal geen topprestatie worden geleverd. We hebben alleen Ruud Brood nog, maar die krijgt de boel niet meer op de rails, dat is al lang duidelijk na het echec tegen Emmen-thuis.

Gielen en kornuiten hebben een enorme wanprestatie geleverd, eentje waar ons NAC nog jarenlang vor nodig zal hebben om van bij te komen, indien dat ooit lukt. Met figuren die steeds behind the curve acteren moet ons NAC een nieuw seizoen in. Een seizoen dat 1 groot drama zal worden.

0   0  
Sp1

De MKB'r heeft er ook geen zin meer in, de vrijdag icm de opgedreven prijzen en het wanbeleid gaat nu echt zijn tol eisen.. Dan moet onze nieuwe ad van goede huizen komen.

0   0  
danny

exselcior hebt betere spelers dan nac, die krijgen kansen tegen dan haag, nac geen 1 tegen f.noord. exselcior wint nog wel een partij, of haalt 1punt elders; nac is te zwak en zit niks in dat elftal; exit.

0   0  
Buurman

Excelsior pakt normaal gesproken geen punten meer. NAC ook niet ..... als Brood de zaak niet omgooit. Ik zou MTV en Loshi in de punt zetten 4-4-2 gaan spelen. Het middenveld met of Illic of Lundqvist. De rest is afhankelijk of Verschueren weer fit is. Nijholt als balafpakker erbij. In het centrum Dervite terug. Leigh zeker opstellen mits fit. Erg belangrijk in de goal en aanvoerder Zwarthoed. Het gaat nu niet alleen om tactiek maar je moet voor een mentale boost nu ingrijpen. Vijf procent kans dat het dan lukt en anders gaan we , als we het elftal niet wijzigen , honderd procent zeker de keuken in. Verder lekker trainen en vooral gesprekken met spelers dat ze verplicht zijn nog te gaan knokken voor Breda. Als mensen hun verantwoordelijk pakken is er nog een kleine kans. Of we nu in de keuken staan of in de woonkamer (ere) de club blijft tot op het bot rot. Ik ga mensen niet vervelen de hele riedel weer af te draaien. Een overname is de enige redding en dan ook de supporters de schouders eronder. Een cultuur van “ wat kan niet “ moet naar “ wat kan wel.”

0   0  
Buurman

Los van Leer uit zijn lijden !

0   0  
Guuske

Zodra het seizoen is afgelopen zal er ook wel meer nieuws naar buiten komen over de aandelen verkoop van de groep kleine investeerders. En dat we dan 4 grote aandeelhouders hebben. Hopelijk pompen die er dan wat geld in. En komt er wat meer "muziek" in de club.

0   0  
C'mon NAC

Zo zonde want dit Excelsior kan er geen hout van... helaas wij nog minder natuurlijk maar je zou toch hopen dat er opeens nog wat bijzondere krachten bij de spelers vrijkomen. Het is tegen beter weten in, maar toch....

0   0  
Buurman

Verlos

0   0  
van Flieger

Dutchbird, het Quote artikel met deze Rotterdamse Roberto de Lujo gaat nog verder hoor:

Hij schudt zijn hoofd. ‘Juist als de markt zwak is, moet je instappen. Dan zijn de winsten hoog en de risico’s laag. Ik heb de banken al zó vaak verteld dat ze anticyclisch moeten denken. Dan knikken ze braaf dat ik gelijk heb, maar ja, het kredietcomité ligt vaak dwars. Wat ook niet meehelpt is dat werken op de shipping desk vaak maar een korte fase in de carrière van een bankier is, waarin hij toch wil scoren. Zodoende beleven banken de scheepvaart te vluchtig. Ik herhaal graag nog eens de oude Joodse wijsheid: you buy when the news is bad. Zo simpel is het.’

Het aandeel NAC staat historisch laag. Dus gaat hij - volgens zijn eigen theorietje van buy low sell high - niet verkopen, want dan is alles weg en verdampt, het aandeel is namelijk EUR 0 waard (een onafhankelijk onderzoek hebben zij afgewezen).


‘Ik heb nog nooit een boek over wijn gelezen, maar ik lunch regelmatig met wijnmakers, die ik dan urenlang alles mag vragen. Ik ben dus een professioneel amateur, net als in de muziek" (van Flieg: en de voetballerij).

Van Weelde noemt de alpenhoge tarieven een typisch staaltje van Nederlandse omgang met succesvolle mensen. ‘Dat kunnen wij niet. En die fiscale afstraffing heeft Nederland uiteindelijk enorm veel geld gekost, want er zijn hartstikke veel mensen vertrokken en hun kinderen blijven in het buitenland hangen. Zonde, maar du moment dat de belastingen te gortig zijn, worden mensen creatief. Dat zie je wereldwijd. Dan vinden ze hun eigen weg.’

Over zijn diepe minachting voor de achterban en de grafhekel aan transparantie zegt hij het volgende:

Legt uit: ‘Democratie is heel simpel: je voert de wil van de meerderheid uit, rekening houdend met de wil van de minderheid, en dan hak je knopen door. Maar in dit land kan één iemand vijftig jaar de bouw van de verlengde A4 tegenhouden. Echt waar. Je kunt beroep op beroep instellen en als enkeling de meerderheid pesten. Dat noem ik overdemocratie. Het komt door een gebrek aan bestuurlijke moed. Een goed bestuurder, en dat geldt ook voor managers, hakt knopen door. Schrijf dat maar op.’

0   0  
van Flieger

Van Weelde is de "rijkste" van de 3, hij kreeg het bedrijf door zijn vader in zijn schoot geworpen en had daarna geluk een aantal crises te overleven. Volgens de Quote is van Aalst minder dan de helft waard van deze Roberto de Lujo. Dat zal hem wel steken en hij legt dan ook graag dezelfde paranoia aan de dag zoals je die vaak ziet bij mensen met een vermogen van 100 mio+, die willen eigenlijk alleen nog maar contacten onderhouden en zaken doen met "gelijken", spreek ook 100 mio + types. Overigens zit een belangrijk gedeelte van het vermogen vaak in de business (en zie dat er maar uit te krijgen) en is het zeker niet 1-2-3 opvraagbaar, hun cash gedeelte is vaak beduidend lager, meestal zo'n 10%.

Buy low, sell high. Hahaha.

0   0  
Kennerbreda

Ik hoop maar 1 ding: dat Brood blijft. Wat 'n verademing na vdGaag. Gewoon no-no-nonsense en zeggen waar het op slaat. Laat 'm het legertje afvalligen uit deze selectie op 10-daagse sturen naar de Korps Mariniers in Rdaal. Daar weten ze wel raad met deze kneuzen. Met wat overblijft kan Brood wellicht nog een 11tal smeden dat er nog wel voor gaat de komende 2 potjes. Geen toeval dat het 11tal totaal in elkaar is gestort sinds Leigh geblesseerd is geraakt.

Hup NAC!

0   0  
10Diego

@kennerbreda, nou het gaat stukken beter onder Brood. Geven geen kans weg en creëeren veel.

0   0  
van Flieger

Van Weelde en van Aalst gaven tijdens het forum aan te balen voor rotte vis te worden uitgescholden omdat zij Rotterdammers zijn.

Nee. Fout.

Ze worden niet gepruimd vanwege de wanstaltige chaos en puinhoop die ze er van hebben gemaakt. Dat Rotterdammerschap helpt inderdaad niet mee en wordt er nu nog even aan toegevoegd (lompe types vaak, onsympathiek-eigengereid en ongeschikt voor ons NAC).

Van Weelde en van Aalst passen totaal niet bij ons NAC. Niet qua achtergrond, niet qua optreden en capaciteiten en niet qua cultuur. Ze moeten eruit. ASAP !

0   0  
jvt

Brood moet gewoon vertrekken. Zijn "kleine" aanpassingen waren niet groot genoeg. De man heeft niets rigoureus veranderd terwijl de resultaten daar alle aanleiding toe gaven. Hij had moeten beginnen met Zwarthoed of is ie dan zoveel slechter dan onze kutkeeper? Hij had Koch aanvoerder af moeten maken, hij had met 18 spelers die er niet tijdelijk zijn door moeten gaan, en juist ervaring met Nijholt moeten inbrengen. Hij zet tegen F'noord een middenvelder en die nog nooit in de basis heeft gestaan als voorstopper terwijl anderen al wel voorstopper hebben gespeeld. Etc etc.

Nee Brood heeft zeker sympathie maar is niet de juiste man op de juiste plaats. We moeten ons versterken en versterken is aanzienlijk beter zijn dan de voorganger. Bijna geen punten tegen laagvliegers, een gelukkige overwinning tegen Excelsior en amper gele kaarten en bevlogenheid. We moeten nu echt voor een topsportklimaat gaan. Durf keuzes te maken en stoppen met die eeuwige talentvolle jeugd.

Maar we zijn aan de basis al verkeerd gestart met het topsportklimaat want daar komen ineens twee lichtgewichten uit de hoge hoed. Wanneer is de persconferentie van onze bijverdienende, hakkelende Tom en analfabeet Jerry?

0   0  
jvt

Wegloper Goetzee wist niet hoe snel ie zijn biezen moest pakken. Wat heeft die man een verschrikkelijke puinhoop achtergelaten samen met zijn "nog één keer spreken" Smulders. Deze mensen konden ongebreideld hun vernietigende werk uitvoeren. De RvC was erbij en keek er niet naar. Een niets vermoedende autoverkoper wordt geslachtofferd en de rest blijft op het eeuwige pluche. Die stellen vervolgens twee beginnelingen uit een ander 'werelddeel' en met bijberoep aan voor tig jaar. Nou dna weet je het wel.

En supportersraden en sponsors knikken toe of niet? Van wie is de club?

0   0  
10Diego

@flieger, ze zitten er omdat ze geil werden van de rente die Mommers bood en nimmer betaalde.

Dat ze geen verstand van voetbal hebben en geen netwerk kun je ze niet kwalijk nemen, maar haal dan goede mensen zoals bijv Scheringa deed met Van Hanegen, Van Geel, Adriaanse, Van Gaal, Gerbrands enz

Kom dan niet met Rutjes, Eskes, Smulders, Eisenga, De Belg, Baardemans, Gielen, Edelenbos. Dat is wat hen lachwekkend maakt, niet dat ze uit R’dam komen.,

0   0  
076

@10Diego

Je slaat de spijker op zn kop.

0   0  
scheppioni

Diegene die nu nog een allerlaatste sprankje hoop hebben en ik wil het zelf ook nog wel ergens optimistisch zien, maar ik zie ook net als danny excelsior eerder nog een pot winnen bv thuis tegen het uitgespeelde az dan ons NAC, daar zit totaal niets meer in ! Ik vind het ook vreselijk om te typen en ja de bal is rond, maar zo rond nu ook weer niet, ik ben benieuwd of de td en ad al door aan het pakken zijn met o.a. voor volgend seizoen in de KKD bv met R.S. ! Wat een k^t tijd weer met ons NAC bah !

0   0  
Michel

Sowieso hoeven de aandeelhouders geen verstand van voetbal te hebben, inderdaad net zoals Diego10 een netwerk om je heen verzamelen dat dat wel heeft. Sowieso is voetbal een perverse business die niet met het echte leven te vergelijken is, maar ja: wil je ED spelen dan moeten we gewoon meer knowhow hebben. Met Brood is er een begin, nu nog spelers die gewoon echt graag prof willen zijn

0   0  
Dirk

Flops vd week :

Alex Gersbach (NAC Breda)
NAC verzekerde zich vlak na jaarwisseling al van de komst van Gersbach, maar moest nog even wachten tot de Australisch international terugkwam van de Azië Cup. Het klonk veelbelovend, maar Gersbach deelt in de Bredase malaise. Ook tegen Feyenoord bakte de linkspoot er niets van.

Benjamin van Leer (NAC Breda)
Wat is er toch gebeurd met de keeper die twee jaar geleden bijna eigenhandig Roda JC in de Eredivisie hield? Van Leer is in dienst van NAC geen schim van zichzelf en 'onderscheidde' zich tegen Feyenoord met een buitengewoon pijnlijke blunder.

Sullay Kaikai (NAC Breda)
Over zijn bijdrage tegen Feyenoord kunnen we kort zijn: drie kwartier meegespeeld, niets goeds gedaan. De van Crystal Palace overgekomen Engelsman kon het dolende NAC na de winsterstop geen kwaliteitsimpuls geven. En dat is nog netjes uitgedrukt.

0   0  
van Flieger

10Diego - dat was die actie van Theo 7.5% Mommers toch ? In zijn boekje zweeg hij daar later over. Geweldig hoe van Bavel en vd Hoeven Mommers ook nog een bonus gaven (zonder claw back clausule).

De 3 bezitters hadden overigens helemaal geen 6 mio uitstaan aan NAC. Veel en veel minder. Maar zij mochten in die chaotische fase van november 2013 opeens bij-investeren om de meerderheid te pakken. Daar ligt de wortel van alle kwaad, die herfstdagen van 2013. Wat daar gebeurd is, daar lusten de honden geen brood van. Een onafhankelijk onderzoek naar de gebeurtenissen van die dagen wordt door hen tot de dag van vandaag tegengehouden.

0   0  
van Flieger

Diego - bovendien valt met deze aandeelhouders helemaal niet te werken. In kleine kring slaan zij een heel andere toon aan, agressief en lomp. Brrr.

0   0  
Kennerbreda

@Diego: je moet de statistieken onder Brood kennen: tot Fnooit thuis creëerde NAC veel meer in die paar potjes onder Brood. Dat de heren voetballers continue persoonlijke fouten blijven maken (vLeer) en 100% kansen blijven missen (Korte) daar kan Ruudje niks aan doen.

0   0  
10Diego

@flieger, inderdaad de actie van TM, de exacte hoogte van de rente ken ik niet maar ik vermoed dat je aan de lage kant zit. Dat boek heb ik bewust niet gelezen, gunde hem de opbrengst niet.

De toon van Van Weelde is volgens mij nimmer agressief of lomp maar voornamelijk beschaafd en respectvol. Van Weelde heeft NAC ook niet nodig om zijn ego op te poetsen, Van Weelde niet.

0   0  
10Diego

@kenner, Ken de statistieken niet exact, de resultaten wel. Zie ook wel dat er wat meer voetbal in zat en het wat aanvallender was. Hoewel tegen Emmen hebben we 5x op doel geschoten, Emmen zelf 11x, uit bij NAC.

Tegen VVV 3 keer een schot tussen de palen.

We kunnen moeilijk zeggen dat Brood de boel aan de praat heeft gekregen, al kun je ook stellen dat dat ook Van Gaal niet gelukt zou zijn. Maar wat mij betreft geen juichverhalen over Brood.

0   0  
Samson den Haan

Dat Brood er nou weer uit moet omdat ie niks veranderd heeft is onzin. Moet ie dan 10 aanvallers opstellen die allemaal kansen missen ? Hij heeft geen andere smaken. 5 gemankeerde linksbacks. Dat transfer beleid dat hadden jij en ik beter gedaan.

0   0  
10Diego

Dat Brood moet blijven omdat hij het zo goed doet is ook onzin.

Maar als je een fatsoenlijke selectie wil zul je die Belg onder controle moeten houden. Onze AD ontbeert technische kennis, de Belg heeft nog niet eerder een grote technische schoonmaak doorgevoerd en zelfstandig een selectie samengesteld, een commissaris met technische kennis hebben we ook niet.

Dat zou voor mij DE reden zijn Brood te houden, hij kent wel het DNA van de club en hij kent de huidige selectie. Ik vrees dat als Brood zou vertrekken, de Belg er een bende van maakt.

Het is werkelijk van de gekke dat je niet voor Gilissen kiest omdat hij geen ervaring heeft ( wat een valide argument kan zijn) en dan met deze man aankomt. Die heeft zeer zeer zeer beperkte ervaring als loopjongen van wat Japanners, kent de club en de cultuur niet.

Maar onze aandeelhouders kunnen er niks aan doen, die hebben hier niet omgevraagd het is ze overkomen. Ondanks dat ze alle beslissingsbevoegdheid naar zich hebben toegetrokken, zijn zij slechts slachtoffer. Ze krijgen zelfs kritiek, guttegut huilie huilie.

0   0  
jvt

Brood hoeft er niet uit maar gewoon zijn contract niet verlengen. De "kleine"aanpassingen onder Brood waren in de verste verte niet genoeg. En denken jullie nu echt dat er onder van der Gaag niet een paar keer op doel was geschoten?

Ook onder Brood bleef El All in de basis, werd er van de veel te brede selectie uitgegaan, werd het geen team, waren we er niet in de beslissende potjes. Hij had een sfeer van zij tegen mij moeten creëren want dan zoeken mensen elkaar op om met elkaar tegen hem tr strijden. Krijg je in ieder geval meer teamgeest.

De te kleine, onzekere niet-basisklant als voorstopper tegen topper Feijenoord opstellen is een geweldige foute keuze. En dat terwijl je Nijholt en Klomp op de bank hebt zitten die wel al op deze positie en met Koch hebben samengespeeld. Jvt zegt niet dat ze zoveel beter zijn maar logischer was het wel. Brood haalde niet de broodnodige punten tegen VVV, Emmen, Fortuna, Heracles, Fortuna, Exc. Daar was ie wel voor gehaald 5 uit 18 tegen matige tegenstanders. En met Feijenoord thuis 5 uit 21. Tja dan ga je eruit.

0   0  
jvt

Wanneer is de persconferentie Tom & Jerry. Tom staat nog steeds als contactpersoon bij gtsports?

@Flieger - Is ie nu wel of niet begonnen bij NAC?

0   0  
10Diego

@jvt hij is 14-4 begonnen, nee niet 1-4!

Hoewel de club in brand staat is hij eerst nog even 10 dagen met vakantie gegaan.

0   0  
Dirk

Zou er nog iemand geridderd zijn bij NAC ??

0   0  
van Flieger

Hij moest na 3 maanden gesidelined te zijn eerst nog even op vakantie om zich op te laden.

0   0  
vriendjespolitiek

Brood heeft maar tot het einde van het seizoen getekend.
Die gaat echt niet verder met dit zooitje ongeregeld,waar hij nu mee moet werken,zou zomaar zijn doodsteek kunnen worden,als hij dat wel doet.
Zal de 1e oudgediende niet zijn,die dan,tot op het bot toe wordt afgebrand.

Het is gewoon weer een grote puinhoop binnen de club,waar je voorlopig de komende jaren,weer niet vanaf bent.

0   0  
10Diego

@flieger, jij met je gezeur.

wat maakt het uit man, of je in een voetbalbedrijf je functie van technisch manager uhh sorry, Technisch Directeur nu 7 of 8 maanden niet bezet hebt. Zo belangrijk is dat allemaal niet.

0   0  
Good old Theo

Zwarthoed in de goal en Loshi in de spits..

2 x winnen is genoeg!

0   0  
Jack

@ Good old Theo

Met Zwarthoed ga je de oorlog ook niet winnen, hij gaat het verschil niet maken. Maar ach, slechter dan nu kan niet, dus misschien maar gewoon proberen met hem.

0   0  
van Flieger

10- Zeven maanden wachten op iemand, dat moet dan wel een ontzettende geweldenaar zijn. En zeker geen sjacheraar met dubbele pet en een netwerk dat reikt van Overpelt-Fabriek tot de Achelse kluis.

0   0  
Mmm

Loshi erin, Zwarthoed erin, Leigh, Dervite en hopelijk Verschuren erin. Te Vrede eruit, Kali en van Aanholt eruit!!! Kom op Brood je hebt niks meer te verliezen!! Gaan en strijd en passie leveren. Verras ons!!!

0   0  
Voetbalprofessor

Dit is de meest terechte degradatie ooit. Het was een ramp.
Met dank aan Smulders, Goetzee en de RvC. De Boterletters!

Laad alle berichten na dit bericht in