Wij gaan niet opzij

NAC wil volgende maand voorstel bij gemeente leggen voor koop stadion

Het mag dan hectisch zijn binnen de club, NAC denkt wel volgende maand een voorstel bij de gemeente te kunnen neerleggen over de verkoop van het stadion. "Het verkoopproces gaat gewoon door. Er liggen intern enkele opties op tafel waar we binnenkort een keuze in gaan maken", aldus Joost van Mierlo tegen BN DeStem. 
NAC en de gemeente spraken in september af dat de club tot 31 mei het exclusieve recht krijgt het stadion te kopen voor 5,5 miljoen euro. De gesprekken worden nu gevoerd door Van Mierlo en interim-directeur Nicole Edelenbos. "Ik ben er steeds bij betrokken geweest en weet van de hoed en de rand. In dat opzicht is met het vertrek van Justin geen kennis verloren gegaan,” aldus Van Mierlo tegen de krant. "De financiering wordt waarschijnlijk een combinatie van eigen kapitaal, bancaire financiering en crowdfunding", legt hij uit. "We kijken nog welke constructie daar het beste voor is." Wethouder Paul de Beer doet de onderhandelingen namens de gemeente. Hij zegt zich geen zorgen te maken, omdat het toch geen zin heeft. "We zijn nog steeds in overleg met NAC. Om in voetbaltermen te blijven: wij hebben de assist gegeven, het is nu aan NAC om het af te maken."

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

Terug naar overzicht
59 Reacties
0   0  
Janmetdenacpet

Ziu mooi zijn als het is mee zit

0   0  
Bou

Een interim die een dergelijk casus aangaat en wellicht een enorme beslissing maakt over de toekomst van NAC. Ongelofelijk.

0   0  
Nacman

Met lijken die er uit de kast gaan vallen van dit stuurloos schip

0   0  
SjorsNAC

Ik ben wel benieuwd naar die randvoorwaarden.

0   0  
10Diego

Waarom niet Bou? Ze heeft moeilijkere dingen gedaan in haar carriere. Ze doet dit niet alleen, aandeelhouders beslissen, rvc kijkt mee.,En van Mommers, Oltmans, Rutjes, Eskes, Smulders hebben we geleerd dat een vaste aanstelling geen garantie op succes is.

Werkelijk alles wordt hier momenteel afgezeken.

0   0  
scheppioni

Totaal de omgekeerde wereld !!!
Typisch NAC, geen td en ad, een grote chaos, maar dan wel zo'n beslissing !??

0   0  
am

@Scheppi
Dat proces was allang in gang gezet. Het is juist goed dat dit gewoon verder gaat. Daar heb je een interim-directeur voor!

0   0  
Jeroen Remie

Ik heb me ingeschreven voor de crowdfunding, maar ik kan je alvast vertellen dat als de puinhoop niet eerst opgeruimd wordt, ik voor geen cent meebetaal. Eerst maar eens zekerheid dat voor de duur van de lening de club nog zal blijven bestaan.

Belachelijk dat ze daar niet bij stil lijken te staan.

0   0  
Badeend

Jeroen, ik denk er precies zo over. Zolang Gielen er nog rondhangt en er niet écht iemand met visie en betrokkenheid is, gaat er geen cent richting die crowdfundactie uit mijn portemonnee.

0   0  
Henri

De drie eigenaren gaan op hun wijze stoicijns door om zo hun machtspositite te vergroten. Een eventuele andere partij zal dan tenslotte het stadion mee over moeten nemen. Hetgeen het financiele plaatje alleen hoger maakt en de kans op een overname verkleint. Wil er nog iemand meedoen met dit spel van de drie en middels crowdfunding investeren in het stadion? Succes, ik niet!

0   0  
DunErwt

Kgif helemaal niks aan die lui, alles over de rug van de supporters maar dan geen communicatie..... Houdoe heee

0   0  
Charelli

Chaos ten top. Het beste wat je kunt doen als je weet dat de inkomsten de komende jaren inzakken; je zelf in de schulden steken. Als de sponsors opstappen en dat gaat door want niemand neemt verantwoordelijkheid, is er helemaal geen geld meer om de aflossing te betalen. 3 ton minder laat me niet lachen, Je kunt beter naar de gemeente gaan en zeggen, ik betaal je huur op basis van 5,5 miljoen euro. Aflossingsvrij tegen 3 procent dan kom ik op 150k euro. Wat een sukkels lopen daar rond. Ja als je dan toch te pletter moet vallen dan maar beter met je kop naar beneden.
Vervolgens gaat NAC failliet wil niemand het stadion kopen en neemt de gemeente het terug tegen een gereduceerde grondprijs want het stadion moet ook nog gesloopt worden. Fantastische deal. Wie koopt er een huis als je weet dat je werkloos wordt? Mooie praat van de wethouder. Hij praat in vage termen en voorzichtig want voor je het weet komt er iemand met het lumineuze idee het stadion niet te kopen. Het is dan ook onbegrijpelijk dat een dergelijke beslissing wordt doorgezet (door een passant) en niemand deze gesprekken stopt (ich habe es nicht gewusst). Blijkt maar weer dat het een stuurloos schip is. Deze aankoop moet gestopt worden. ik kan niet anders dan vermoeden dat het ook weer een onderdeel van een groter complot is. Zo dom kun je toch niet zijn. Of ben ik de enige die zo denkt?

0   0  
10Diego

@henri, denk je echt dat de aandeelhouders hun macht willen uitbreiden? Mijn gedachte bij poging Van der Aat te strikken was dat ze hem juist wilden om een koper te zoeken.

De grote 3 willen er volgens mij liever vandaag dan morgen vanaf en zijn dit gezeik ook zat.

0   0  
Oldskool

Ik heb ook ingeschreven (vrij veel zelfs) daarom heel blij dat het lijkt dat de grote aandeelhouders niet wegstappen. Alleen dan kan deze deal doorgaan.
Als zij zich garant stellen, ook als NAC degradeert, dan komt het wel goed en is de aankoop een megastap in de goede richting.

Maar eerst zien. Dan horen. En dan pas geloven.

0   0  
Henri

@10Diego
In ieder geval hun onderhandelingspositie. Uit alles blijkt dat ze ondanks de huidige situatie hun huid zo duur mogelijk willen verkopen. Anders gezegd, zoveel mogleijk willen vangen. En dan zijn we weer bij het begin waarom alles is gestart: eigenbelang.

0   0  
Geelzwartwit

Als je de club ooit wil of moet verkopen is het dan handig dat je en 21 aandeelhoudees hebt en er een stuk stadion bij moet kopen met ook meerdere eigenaren?

Weet iemand iemand of de aankoop gunstig is bij eventuele wens tot verkoop van de club? Of juist niet?

0   0  
Sp1

De propaganda molen draait weer op volle toeren.

0   0  
Oldskool

@ Henri

Geloof mij: niemand stort uit eigen belang dat soort bedragen in een voetbalclub in de eredivisie. Daar valt echt geen droog brood mee te verdienen.

En die gasten (3x) hebben geld zat ook nog. Waarom zouden ze in vredesnaam miljoenen in NAC duwen als het geen supporters waren.

Ze zijn zelfs onvrijwillig aandeelhouder geworden omdat NAC anders licentie kwijt was.

Er is nog nooit een winstgevende exit van een voerbalclub in NL geweest. Daarvoor zijn de opbrengsten die je zou kunnen afromen veel te laag.

En als speelgoed voor de sjeiks etc is NAC niet interessant.

Het is eerder een probleem dat ze NAC niet als investering (kunnen) zien. Iedere euro die ze er in stoppen komt nooit meer terug. Zeker niet volledig. En dat weten zij ook wel.

En denk niet dat ik dit schrijf om hun beleid te verdedigen. (Zie mijn column maanden terug), maar wel ff realistisch blijven.

0   0  
Robert

Lekker blijven zeiken!

0   0  
Charelli

Laten we eens wat scenario's opnoemen:
1. Nac veert op en blijft via de nacompetitie in de ere. Gevolg: Alles blijft zoals het was en volgend jaar weer een puinhoop (10%)
2. Nac veert op met een nieuwe trainer en nieuwe directie. Gevolg: Nac ontsnapt aan degradatie en volgend jaar een springlevend NAC met uitzicht op het linkerrijtje en minimaal kwartfinale beker (5%).
3. Nac degradeert: Gevolg: Schulden hoger dan potentiele inkomsten en eigen vermogen. NAC gaat failliet en er zijn geen kopers of sponsors die er in willen stappen (zolang de huidige beleidsbepalers blijven zitten). Stadion gesloopt en alle overblijfselen van een eens zo roemruchte club blijven achter in een standbeeld van Rath Verlegh bij de Stada. (60%)
4. Nac degradeert: Gevolg: Nac zakt weg in de krogten van de KKD en komt misschien na 7 jaar weer boven dankzij mensen die het toch niet konden laten om geld in de club te steken. (15%)
5. Nac degradeert en wordt gekocht door een rijke sjeik, cowboy of oligarch met absolute alleenheerschappij, met het doel snel te promoveren maar door de tegendraadsheid lukt dit niet en worden we afgeserveerd met schuld en mogelijk alsnog een faillissement (10%).

Wat zou de toegevoegde waarde zijn van het kopen van het stadion op de korte termijn (2 jaar) als je voor 85% zeker bent dat je degradeert en het stadion je alleen maar sneller dichter bij een faillissement brengt? Dit stadion blijft een blok aan je been zeker als je de grond er niet bij koopt/krijgt. Wie koopt er over 5 a 10 jaar een blok beton die niets waard is? NAC stop deze onzin en laat dit stadion bij de gemeente en vraag een serieuze korting op de huu kunnen er toch niets anders mee. Als je werkelijk denkt dat het stadion je meer kan brengen bespreek dit dan met de gemeente en laat je niet ringeloren met een afgeschreven blok steen. Vergeet niet dat je deze blok beton na 5 a 10 jaar ook nog moet verwijderen.
Stop deze show.

0   0  
Adrie

Meteen de jeugdopleiding opdoeken. Bespaar je 600.000 per jaar mee. Tel daar deze 300.000 bij op en je kunt 900.000 extra aan spelers besteden. Elk jaar opnieuw. Wat een enorme stap kun je dan maken.

Jeugd opleiden heeft geen zin meer. Elke speler die een beetje beter dan de rest is wordt weggekaapt door ajax of een dergelijke club. Waarom zoveel geld per jaar spenderen aan het leveren van talenten voor een prikkie aan topclubs? Zinloos.

0   0  
Sanseveria

Goede zaak! Sommige mensen lijken vergeten te zijn dat de aankoop van het stadion juist voor lagere lasten gaat zorgen. Dat kunnen we (zeker bij degradatie) heel goed gebruiken. En aangezien de club altijd eigendom zal zijn van deze of nieuwe eigenaars, zal dit stadion in ieder geval gedurende de looptijd van de crowdfunding lening (10 jaar) een gebruiker hebben.

0   0  
j.d. BSIDE

Misschien dat geld eerst maar eens investeren in een stabiele club en supporters en sponsoren d.w.z. voer na zo'n waardeloos seizoen maar eens geen prijsverhogingen door.
Ik vind het minachtend naar je achterban wanneer je dit uitvoert en volgend jaar, met hogere prijzen, dezelfde resultaten boekt....

0   0  
Lamington

Voorstel tot VERKOOP van het Stadion
..
En hoeveel levert die verkoop NAC op?

0   0  
Breda

@ Charelli

6. 90% De huidige eigenaren zoeken nieuwe mensen, kopen (mede) het stadion en staan garant voor KKD tekorten als we degraderen.

Tenzij ze weggejaagd worden door de haatreacties hier. Dan wordt het scenario 3.
Maar die lezen ze niet.

0   0  
Tony chocolonely

Nee, nee, nee, neeeeeeeee!

Zonder verandering geen crowdfund tegoet! Dan maar geen stadion! Wat gaan de de grote 3 en de gemeente dan doen?

0   0  
Buurman

Eens met Henri en Charelli.

0   0  
Charelli

@Adrie

Helemaal mee eens. Afgelopen 10 jaar vrijwel geen echte doorbraken gezien op Gudelj na. 10* 600k = 6 miljoen. Ontvangen voor Gudelj. 2,5 miljoen: Verlies 3,5 miljoen.

Als het stadion destijds voor 17 miljoen verkocht is (ozb waarde) aan de Gemeente en er 900k aan huur wordt betaald en het is nu nog 5,5 miljoen waard waarom zou ik dan nog steeds 900k moeten betalen. Ik denk meer aan een bedrag tussen de 250k en 500k euro.

Simpele rekensom volgend jaar minstens 1 miljoen extra naar het spelersbudget als we de huur heronderhandelen en de jeugdopleiding opdoeken.

Zo moeilijk is het toch niet.

En aanvullend: Alles moet nu gefocust zijn op het voetballen in de ere. Het stadion overnemen leidt af van de prioriteit en zorgt enkel voor nog meer onrust. Het geld van de interim kan dan ook voor minstens de helft naar het spelersbudget voor volgend jaar.

Keep it simple.

0   0  
Bommel

Charelli wat voor drugs heb jij op?

0   0  
Die ne gast

Als ze nu de animo zouden peilen voor crowdfunding, levert dat een heel ander bedrag op dan enkele maanden geleden.
Geen weldenkend mens wil geld in de huidige NAC-organisatie steken. Eerst een capabele AD en TD, dan pas crowdfunding.

0   0  
f4ratje

tuurlijk, en wie gaat dat doen dan? Crowdfunding?? doe is normaal, wie gaat nu nog wat inleggen in NAC zonder leiders?!?!bijna iedereen die een leidende functie heeft is foetsie. let op zo dadelijk worden er weer beloftes en uitgaves gedaan zonder dat NAC die kan dragen.... financieel , totale problemen op de LOER!!!

0   0  
Dutchbird

Pure afleidingsmanoeuvre van Joost van Mierlo om de aandacht af te leiden van de organisatorische chaos die de supporters en sponsoren snel opgelost willen zien. Daar stinken wij niet in meneer van Mierlo, wij trekken onze geel/zwarte hesjes aan en blijven jullie bestoken met voorstellen/verwijten/beschuldigingen/gevloek. Net zo lang tot jullie de club weer keurig organiseren en besturen.

We zullen er alles aan doen om te voorkomen dat jullie bewerkstelligen dat we de komende 10 jaar naast RKC en Helmond Sport vertoeven in de staart van de eerste divisie. Los dat eerst op voordat je weer over dat stadion begint, want in dat crowdfunding plan stappen de mensen pas echt in als jullie de zaak op orde hebben. Anders zijn ze hun inleg kwijt want onder in de eerste divisie verdient NAC onvoldoende geld om te kunnen terugbetalen.

0   0  
naxioma

Het is natuurlijk fantastisch als je je maandlasten structureel kunt verlagen, maar ik vrees dat NAC realiteit en prioriteit uit het oog aan het verliezen is. Door de bestuurlijke chaos waarin NAC nu verkeert is het zeer onwaarschijnlijk dat met behulp van crowdfunding het gewenste bedrag wordt opgehaald. Mensen bedenken zich wel twee keer voordat ze geld steken in een slecht gerund voetbalbedrijf, waarin kans reëel is dat mensen hun inleg kwijt raken of het beoogde rendement niet gehaald wordt.Vraag is ook onder welke condities een bank een lening wil verstrekken. Ik neem aan dat de huidige aandeelhouders volledig garant staan.
Door de bestuurlijke wanorde en de mogelijke degradatie zullen de inkomsten enorm achteruit gaan. Het zal moeilijk worden een sluitende begroting te overleggen met daarin een gelijkblijvend spelersbudget. Investeringen in de aankoop van het stadion mogen niet ten koste gaan van het spelersbudget en ook niet leiden tot begrotingstekorten. Als dit alles gegarandeerd kan worden, dan is aankoop van het stadion een goede optie. Ik laat me positief verassen. Ik twijfel echter ten zeerste of in deze fase deze garanties gegeven kunnen/zullen worden. Daarom lijkt het mij beter om gegeven de huidige omstandigheden bij de gemeente te verzoeken de deadline met een half jaar of jaar te verschuiven, uiteraard tegen een dan aangepast/lager bedrag.
Dit geeft NAC de ruimte en de focus om zich te richten waar het de komende periode echt om gaat: aanpassingen van het aandeelhouders- en investeringsmodel, installeren van goed governance, het ondertussen op zoek gaan naar een nieuwe kapitaalkrachtige en ambitieuze eigenaar, aanstellen van een goede AD en TD, aanblijven en vinden van sponsoren, etc.
Onder geen beding moet een eventuele aankoop van het stadion direct danwel indirect leiden tot een lagere (spelers)begroting en een niet-sluitende begroting. Focus moet nu liggen op het aanpakken van de echte problemen.

0   0  
naxioma

Laten we aub eerst kijken wat de financiële consequenties zijn van evt. degradatie (en mogelijk aanhoudende bestuurlijke en organisatorische chaos) voordat NAC eigen kapitaal steekt in aankoop van het stadion. Het is wellicht beter en noodzakelijk kapitaal vrij te houden voor het op niveau houden va het spelersbudget en het saneren/versterken van selectie en technische staf. Cruciaal is dat we volgend jaar / volgende jaren voldoende spelersbudget hebben, zodat promotie naar de eredivisie kan worden "afgedwongen".

0   0  
Michel

Niet doen nu...rijke investeerder legt het lachend op tafel, die 5.5 mio (als deze komt) en nu alles op het voetbalbedrijf

0   0  
ReMaZu

Hoezo

Slechts ruim 6% van de begroting gaat naar stadionhuur en

slechts ruim 20% naar spelersbegroting.

Waar gaat de rest aan op.

Wij zijn GVD een voetbalbedrijf.

0   0  
van Flieger

Alicante Airport, 14 gr,

Mensen, dit volkomen onzinnige project moet als eerste gestopt worden. Je wilt nu echt geen eigenaar zijn van 80% van deze ruine. Volkomen gestoord.

Vijf jaar lang hadden zij tijd om te onderhandelen met de gemeente over een lagere huur en om plannen voor een nieuw stadion te maken. Totale faal, en dan komen ze met dit.

PS- wat is de agenda voor vanavond en wie komen er eigenlijk? Het lijkt op een enorme alibi meeting zonder commitment en zonder resultaat.

0   0  
Molenschot Loco

Jij toch?

0   0  
[email protected]©

Ik ben in principe voorstander van aankoop van het stadion, maar ik zou wel willen horen wat dan vervolgens de plannen zijn hiermee. Is het alleen omdat dit een jaarlijkse besparing van 3 ton oplevert, of hebben we plannen om de ere te verlengen en de hoofdtribune grondig te vernieuwen?

0   0  
PatjeR

Al deze poespas om 3 ton te besparen per jaar.... dat is 1 verkeerde huurspeler per jaar... en dan hebben we het nog niet over de onderhoudsrisico's waardoor die 3 ton zo kan verdampen

0   0  
Wanny

Die inschrijvingen op de crowdfunding zullen grotendeels zijn van beleggers die niet persé iets met NAC hebben. Die kijken alleen naar rendement en zekerheden. Is dat voldoende, dan stappen ze in. Ongeacht of NAC wel of geen 3 punten pakte de dag ervoor.

0   0  
Buurman

Indien onze eigenaren garanderen dat zij de verplichtingen ( aflossing en rente) na komen indien NAC de verplichtingen niet na komt of niet na kan komen kunt u spaargeld in deze crowdfunding stoppen. Maar waaarom ? Om NAC een mogelijke besparing van drie ton per jaar te gunnen ? Om die reden risico gaan lopen voor een paar stenen ? Investeer met zijn allen om de aandelen (deels) op te kopen. Richt een vereniging van supporters en sponsors op en wordt verdimme eigenaar. Bij aandelen ontvangt u dividend. Bij goed beleid veel dividend. Bij slecht beleid nul dividend. Maar....... u blijft eigenaar en maakt dus mede zelf het beleid. DIT IS DE ENiGE WEG NAAR EEN GEZOND NAC. Maak van NAC een echte club van het volk !!

0   0  
Buurman

Zorg nu dat er een machtig bolwerk komt van supporters en sponsors. Ga allemaal het touw dezelfde goede kant op trekken. Stop met dat onderling gesnotter. De schouders eronder. Allemaal !!

0   0  
Charelli

@Bommel

NAXTC.

Vertel me dan eens wat de jeugdopleiding heeft opgeleverd voor NAC, De beste spelers gaan weg, NAC accepteert afspraken tussen de grote 5 clubs over het niet wegkapen van jeugdspelers dus waar denk jij dat ze die spelers nu vandaan halen? Houdoe en bedankt. Inmiddels dit jaar al spelers naar Ajax en Feijenoord voor een habbekrats of zelfs voor niets. Zoek maar een paar goede scouts en mensen die contracten kunnen onderhandelen. Ben je met een paar ton klaar (no cure no pay) en heb je direct resultaat ipv. misschien over een 5 tot 10 jaar.
Jeugdopleiding heeft alleen zin als er bescherming komt voor de clubs tegen het weghalen van jonge spelers en niet alleen voor een select groepje van zg. grote verenigingen die nodig zijn om stappen te zetten op het internationale vlak.
Ik voorspel je dat er binnen onafzienbare tijd meerdere clubs zijn die de jeugdopleiding stoppen vanwege de diefstal van jonge spelers.
Maar goed ieder zijn eigen mening en visie, dus we zullen zien.

Het gaat je goed.

0   0  
Buurman

U begrijpt wel welk groepje mij een duim omlaag geeft bij deze oproepen tot EENDRACHT onder de supporters en sponsors.

0   0  
Ed

[email protected] helemaal mee eens. Beschermen voor wegkapen.

0   0  
Arie

Zou ze zich niet eerst voor 1000% gaan inzetten om de organisatie in te richten?
Dat stadion loopt al jaren, kan altijd nog en is op zn hoogst prioriteit nummer 845 op dit moment.

0   0  
Buurman

Supporters en Sponsors ..... bundel uw krachten !!

0   0  
Dun Kees

Zoals eerder opgemerkt: een blok beton zonder de torens en geen grond dus m.i. geen waarde.
Enorm risico i.v.m. onderhoud in de toekomst.
Ooit komt er een nieuw stadion, probleem is dan dat de verkoopwaarde van het oude stadion nihil is.
Focus op het binnenhalen van grote sponsors, is ook oplossing voor de huur.

0   0  
Pizzabakker

Niet doen wat mij betreft. Het stadion is inmiddels al weer een kwart eeuw oud. Het geld dat bespaard wordt gaat gemakkelijk op aan alle andere lasten en onderhoud. Daarbij komt nog dat je aan het eind van de rit geen kapitaal overhoudt. Je zult toch op een bepaald moment naar een nieuw stadion moeten. Dan heb je niets aan een versleten en afgeleefd gebouw. Daarbij komt nog dat je alleen eigenaar wordt van de stenen, terwijl het juist de grond is die op termijn wellicht van meerwaarde zou kunnen zijn.

0   0  
Steven73

@10diego 100% mee eens. Men weet niet eens half wat nu de waarheid is en wat niet. Weet zeker dat de grote 3 waar iedereen het over heeft. Het beste met de club voorheeft. Er is namelijk nog nooit iemand rijk geworden aan het helpen van een BVO. En dat weten ALLE 20 aandeelhouders maar al te goed. Dus stop met negatief doen. Dit heeft ook effect op de mensen op het veld. En zoals gisteren dat DE "NOAD" box zijn contract niet wenst te verlengen. zegt meer iets over deze mensen. Vorig jaar in de krant laten zetten dat ze verlengen en nu opzeggen. Lijkt wel een soort Rosheuveltje dit. Laat het duidelijk zijn dat het mij ook aan mijn hart gaat. Maar er zijn nu ook meer kansen omdat je met een schone lei begint.

0   0  
scheppioni

Toch blijf ik het een vreemde gang van zaken vinden, dat er zoiets besloten wordt terwijl onze hele mooie club leegloopt !

0   0  
Joost

Gewoon de huur opzeggen van die rotte betonblok,
Bij onze kut gemeente.
Laat ze eerst maar is zorgen dat alles functioneerd en dat het achterstallig onderhoud eens aangepakt wordt.
40 % van Breda houd van NAC !!
dus help je volk ambtenaartjes

0   0  
van Flieger

De stadionkoop is in feite een verkapte beschermingsconstructie van de 3 aandeelhouders die even vergeten zijn de NAC achterban in te lichten over hun aandeel in deze stenenhoop.

Dan zijn de club en de stenen hun onderpand en gaat de chantage verder.

Van Mierlo lijkt wel de consigliere van Godfather van Aalst.

Eskes, van Mierlo, Edelenbosch etc, allemaal spekten zij hun eigen kas met hun little business on the side. Mommers deed het een stuk slimmer, zo slim dat de forensische accountant er niet achter kwam, met zijn Zwitserland connectie.

Dit project moet onmiddellijk stoppen. Wat zijn de maatregelen die zij nemen om in de ere te blijven ? Hebben ze daar geen antwoord op, dan moeten ze allemaal wegwezen, core business van NAC is toch niet het fungeren als opvangtehuis voor gesjeesde consultants en diversity vrouwtjes ?

0   0  
van Flieger

Zelden zo'n naieve en koddige reactie gezien als die van Steven uit de jaren 70. Wake up man.

0   0  
am

Ja Flieger.
Je kan de gehele dag nutteloze berichten blijven typen. Vraag jezelf eens af, wat schiet ik daarmee op?

0   0  
fvf6

Ik denk dat er veel mensen die eerder via crowdfunding een inleg hebben beloofd , er nu wel eens heel anders over gaan denken en zich terugtrekken . Daar komt bij dat je het stadion compleet moet kunnen kopen en niet zoals nu delen ervan dat schiet toch niet op dat levert later alleen maar problemen op en die hebben ze bij NAC al genoeg zou ik zeggen.

0   0  
10Diego

@henri, ik denk niet dat ze “zoveel mogelijk willen vangen”.

De leningen zijn destijds omgezet in aandelen omdat luchtfietser Mommers de afgesproken bizar hoge rente (waarmee hij ze paaide toen hij de leningen aanging) niet kon betalen. De bedragen hebben de mannen allang afgeboekt.

Ik denk eerder dat ze er best van af willen maar meer dan genoeg feeling bij de club hebben om het niet aan een nieuwe luchtfietser te verkopen.

Maar niet communiceren, geen plan B na Smulders, geen opvolger voor Justin, vage spelers halen in de winter is natuurlijk slappe hap. Dat is wat mij het meest verbaast van deze top ondernemers.

De 10 die hun box pro forma opzeggen zijn ook goeie gasten met een NAC hart en de meeste komen al vanaf hun kindjaren bij de club. Zij doen het om een statement te maken omdat er geen gehoor gegeven is aan hun verzoek om een gesprek.

Ik hoop dat het gezond verstand zegeviert, dat een afvaardiging van “de box” met de grote 3 om tafel gaat. Volgens mij willen we allemaal ( supporters, sponsors, aandeelhouder) hetzelfde: rust in de tent, sportieve resultaten, gezonde bedrijfsvoering.

Een voorzitter vd RvC zou moeten verbinden en de boel bij elkaar moeten houden. Dat lukt hem niet. In mijn beleving was dat één van de grootste kwaliteiten van Justin. De boek bijelkaar houden en communiceren.

0   0  
FUALL

lekker door zon interim kutje laten doen, ook weer bedelen bij de fans zeker met je crowfunding, die zijn echt gestoord om hier geld in te leggen.

Laad alle berichten na dit bericht in