Wij gaan niet opzij

Samen voor NAC bevriest per direct al haar projecten

Samen voor NAC bevriest per direct al haar projecten. Het platform laat in een statement weten dat het door de ontwikkelingen van de afgelopen periode steeds moeilijker is partijen te betrekken, die willen helpen projecten tot een succesvol einde te brengen.
Samen voor NAC werd in het leven geroepen nadat NAC degradeerde. Een initiatief om NAC in die fase verder te helpen op vlakken waar de club zelf niet aan toe kwam of de middelen niet toe had. De jaren erna voerde Samen voor NAC onbezoldigd een behoorlijk aantal projecten uit en ook nu worden nog altijd nieuwe zaken opgepakt, zoals de vernieuwing van het jeugdcomplex.

Voor alle projecten werkt Samen voor NAC samen met partijen, die zich uit liefde voor de club in willen zetten. Vaak betekent dit dat bedrijven gratis of tegen sterk gereduceerde kosten hun diensten of producten aanbieden. De puinhoop in het Rat Verlegh Stadion maakte dat steeds lastiger, zo laat Samen voor NAC weten: "De ontwikkelingen van de afgelopen periode hebben het steeds moeilijker gemaakt om partijen te betrekken. Een logisch gevolg van de situatie. Daarnaast begon het ook bij ons te knagen. Elke week werden er vele uren in gestoken, terwijl we ons steeds minder konden identificeren met datgene wat in en om het stadion gebeurde.  Halve waarheden worden verkondigd en er lijkt geen enkel zicht op verbetering.

We zijn hierdoor uiteindelijk op het punt gekomen dat er door ons een keuze gemaakt moet worden. Doorgaan met projecten is geen optie. Opgeven ook niet. De spelers van de jeugdopleiding, de vrijwilligers en trainers zijn net zo goed de dupe van dit wanbeleid. Daarom hebben we besloten alle projecten te bevriezen. De projecten blijven in de vriezer tot we acties hebben gezien, die vertrouwen geven in de toekomst. Dit moet tenminste blijken uit het vertrek van de voorzitter van de Raad van Commissarissen (dan wel een concrete termijn van vervanging). Dit omdat we het SvN uitgangspunt van transparantie op geen enkele manier kunnen matchen de halve waarheden die hij de wereld in brengt. SvN heeft in haar statuten staan dat we ons niet willen bemoeien met bestuurlijke aangelegenheden. Hieraan is niets gewijzigd. Het vertrek van de voorzitter is geen bestuurlijk verzoek, maar een verzoek tot het geven van visie. Een verzoek tot het nemen van actie en een verzoek tot duidelijkheid. De voorzitter is hier niet toe in staat."

De BSR-redactie onderschrijft de wens van Samen voor NAC. De positie van Joost Gielen is al langer onhoudbaar. De voorzitter van de Raad van Commissarissen blinkt uit in het afschuiven van verantwoordelijkheid en verstopt zich telkens lang genoeg om een storm te overleven. Als zijn aanblijven er daarnaast voor zorgt dat projecten, die de toekomst van NAC versterken, niet worden afgerond, is het wat ons betreft definitief tijd om afscheid te nemen. Er vertrokken natuurlijk al veel mensen bij de club in de afgelopen periode. Dat enkele feit mag echter geen reden zijn om een ongeschikte voorzitter in het zadel te houden.

Bron: B-Side Rats, Samen voor NAC

116 Reacties
0   0  
Bart

en de volgende.. de Titanic is er niks bij..

0   0  
Judge M.

Hulde!

0   0  
naxioma

Het zegt genoeg dat in deze situatie steeds minder geïnteresseerde partijen zijn. Het is goed dat de druk wordt opgevoerd. Het vervangen van de voorzitter van de Raad van Commisarissen is noodzakelijk, maar niet voldoende. Zolang de aandeelhouders niet bereid zijn te investeren, maar wel de dienst uitmaken, zal de voorzitter continu gepasseerd worden of opgedragen worden wat te doen. We moeten naar een ander aandelen- en investeringsmodel (of verkoop van de aandelen), het instellen van een goede governance (aandeelhouders op afstand) en dan inderdaad ook naar een veel sterkere Raad van Commissarissen, incluis de voorzitter.

0   0  
Breda1965

verstandige praat wederom

0   0  
Chris W.M.

Mooi. Gielen weg dus. Robert Coppens doorschuiven naar het voorzitterschap en Ben Mandemakers binnen halen met zijn centen.

0   0  
misterbean

En onze interim directrice ondertussen maar mooi weer spelen. Zou ook zomaar een opdracht van bovenaf kunnen zijn om de boel proberen te sussen (terwijl er niets veranderd natuurlijk). Ik weet het niet, maar ik heb er een raar gevoel bij allemaal. Wanneer horen we iets over "het gesprek" van vandaag? Horen we daar überhaupt iets van?

0   0  
van Flieger

De imago schade die van Aalst, van Weelde en Gielen ons NAC bezorgd hebben begint groteske vormen aan te nemen.

Is er nu nog geen aangifte gedaan wegens wanbeheer en onbehoorlijk bestuur? Kunnen deze aandeelhouders niet geschorst worden ?

0   0  
Ed

Hoppatee weer een dag met slecht nieuws en de trein rijdt weer verder.

0   0  
Badeend

Prima zet. Eindelijk ook eens wat echte druk op de al jaren falende RvC. Het lijkt erop dat de Grote Drie de NAC supporters aan het onderschatten zijn.

0   0  
Arie

Het is toch een godswonder/debacle dat die Gielen zolang heeft mogen aankloten vanuit de RVC.
In dat licht gezien is het enige voordeel van de chaos van het vertrek van alle directeuren/managers, dat zijn positie onhoudbaar is en wij als normaal plebs op de buhne daar ook over kunnen oordelen met alle informatie die naar buiten komt vanuit alle geledingen rond de club.
De Grote 3 kunnen zich ook nergens meer achter verschuilen.

0   0  
Mul

Prima voer de druk maar op! Benieuwd naar de uitkomsten van het gesprek vanavond... als dat al doorgaat

0   0  
Talentje

Lekker allemaal koppen laten hangen dat zal NAC zeker verder helpen... NOT
Je kan beter er alles aan doen dat het nog goedkomt dan dat iedereen maar zijn kop in het zand steekt.

Wij zijn NOAD!! Nooit opgeven godver!

0   0  
BVV

Ik snap er de ballen niet meer van...

0   0  
Die ne gast

Helemaal eens, maar dit is wel waarom het bij NAC nooit wat wordt. Er wordt alleen maar meer olie op het emotionele vuur gegooid. Niemand bewaart rust en overzicht en weet de emoties te kanaliseren.
En weer iemand wordt er geschreeuwd om iemand met pek en veren buiten te gooien (Gielen).
We houden echt niemand meer over en niemand wil zo meer bij NAC binnenstappen. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig...
Het had SvN gesierd om de uitkomsten van het gesprek van vanavond af te wachten. Stel, met de nadruk op stel, dat er binnen nu en 1,5 maand een goede AD en TD zijn aangesteld en de grote drie lappen voo het verblijf in de KKD, dan ziet de wereld er al weer heel anders uit.

Het doet mij echt pijn dat de club van binnenuit echt helemaal kapot gegaan is en dat het nog lang kan duren eer we daarvan hersteld zijn. Hopelijk kunnen we er over een paar jaar om lachen ‘weet je nog....’, maar vooralsnog zie ik het somber is, juist omdat er alleen maar emoties regeren.

0   0  
The Cosmic Gate

Ja maar tutje Edelenbos is er toch ? Dus waar maakt iedereen zich druk om ;) ?

0   0  
Vaque Geej

Gielen heeft zijn tijd gehad. Ophoepelen nu! Als je zogenaamd wat geeft om NAC dan maak je plaats voor een ander, met jou als handpop en 3 armen in je dikke darm werkt niet langer. Niemand staat boven de club, ook niet Gielen en al helemaal niet de 3 musketiers. Ik sluit me aan bij Chris.

0   0  
Baosje

ik moet wel zeggen , ze weten op deze manier wel de druk weg te halen bij het eerste elftal voor de wedstrijd aanstaande zaterdag….geen mens die het deze week over voetballen heeft , hahahaha

0   0  
Cool Hand

Je zou ook kunnen denken dat Samen voor NAC juist nu harder nodig is dan ooit.

0   0  
Van "taajlaand

Hoi BVV,

En ik met jou.

Maar volgens mij snapt er niemand meer iets van het hele NAC-se momenteel....
Is ook aan niemand meer uit te leggen, zorgelijk, zéér zorgelijk.

Zie vaak nogal wat humor in een kop op de BSR, maar nu al veel te lang niet meer.
Het is eigenlijk om te janken wat er met onze club gebeurd, en dat ook nog allemaal zo vlak voor carnaval...

En wat voor 'nieuws' staat ons allemaal nog te wachten?

0   0  
Fred1

Noad staat onderhand meer voor:
Nooit opwaarts altijd dieptepunten.
Het is te droevig voor woorden.
We gaan met een aantal sponsors kijken of we Eric Matijsssen niet kunnen bewegen te blijven maar voor hem is de maat ook vol. Zal niet makkelijk zijn maar de poging waard.
Verder vind ik dat iedereen er iets van vind maar dat de uiteindelijke hoofdschuldigen steeds de dans ontspringen.
Even afgezien van het feit dat er incompetente mensen aan de top staan blijft het vreemd dat de technische staf buiten schot blijft ( de korte termijn ) het is te gek voor woorden, ten slotte begint hoe je het draait of keert alle ellende bij de wanprestaties van het vlaggenschip en de trainer die de zwakke schakels niet vervangt. En dat staat buiten de crisis aan de top. ( de lange termijn )
Zij sleuren een hele organisatie mee de afgrond in en dat komt extra hard aan als het aan de top ook rommelt.
Ik wil maar zeggen wat er bovenin ook fout is , en dat is veel , neemt niet weg dat je als personeel gewoon keihard kunt werken voor je poen, en dat mis ik op het veld.

0   0  
robert

Is er dan niemand onder de kleinere aandeelhouders, die opstaat en actief wordt?

Mijn geld is helaas vele jaren zo in het sponsorputje verdwenen en heb het nooit als lening gegeven om daarna

mijn zakken te vullen met opdrachten tegen niet-marktconforme prijzen.

De ellende is lang geleden al als een vreselijk gezwel bij NAC ingeslopen.

En nu staat noemand van hun op?

0   0  
Los Pollos Hermanos

Maar het schip is niet zinkende hoor, bent u mal. Mw Edelenbos heeft alles onder controle.

Lachwekkend. Wat een opeenstapeling van fouten. Wat wordt er eigenlijk nog wél gemanaged binnen onze club?

Gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand!

0   0  
Nacman

@van flieger
Je vraagt aan ons waarom is er geen aangifte gedaan van wanbeheer maar dat kan jij zelf ook in plaats van een ánder voor je karretje te spannen wees een vent en doe het zélf

0   0  
naxioma

PUMA is de nieuwe kledingsponsor van Man City voor een bedrag van 76 miljoen per jaar. Ook de meeste andere clubs uit de City Football Group hebben PUMA als kledingsponsor. De City Football Group is een goudmijn en daar onderdeel van zijn (officieel of officieus) is zeer belangrijk voor NAC. Gaat Nicole in Manchester ook bespreken of aan de City Group gelieerde partijen geïnteresseerd zijn NAC over te nemen?

0   0  
Chris W.M.

@Die ne gast

Gezien het track record van Gielen zou ik hem juist NU buiten gooien.
Sinds zijn aanstelling in 2014 als voorzitter heeft hij 4 technisch directeuren ontslagen: van As, Rutjes, Maaskant, Smulders. En let wel, de TD krijgt meestal de opdracht mee een meerjarenplan op te stellen en ten uitvoer te brengen, waarin de club als geheel ( niet alleen het eerste elftal, maar ook de jeugdopleiding) naar een bepaald niveau groeit of op een bepaald niveau blijft. Keyword is meerjaren. Wij hebben bijna elk jaar een nieuwe TD....Zijn inschattingsvermogen zou je dus minimaal van bedenkelijk niveau kunnen noemen.

Ook zijn uitspraken over Maaskant na diens ontslag in de media zorgden bij mij voor een nare nasmaak. Iemand die je zélf hebt aangesteld publiekelijk zo'n trap na geven is zacht gezegd walgelijk.

Maar heeft zich helemaal belachelijk gemaakt door te blijven zitten nadat de eigenaren tegen het advies van hem in Smulders hebben ontslagen. Als je toch zo publiekelijk wordt neergezet als loopjongen van de eigenaren zonder eigen mening dan houd je toch de eer aan jezelf? En deze man is nu belast met het zoeken en aanstellen van een nieuwe AD en TD? Alsjeblieft niet zeg...

0   0  
Chris W.M.

@naxioma

Helaas heeft de KNVB al aangegeven dat dit niet toegestaan is;

"Het is niet mogelijk dat een partij als Red Bull aandeelhouder wordt van een Nederlandse betaaldvoetbalorganisatie op het moment dat Red Bull ook direct of indirect verbonden is als aandeelhouder, bestuurder en of commissaris aan een andere betaaldvoetbalorganisatie die lid is van een bij de UEFA aangesloten bond. Dit is met RB Leipzig in Duitsland en Red Bull Salzburg in Oostenrijk wel het geval.”

Aangezien de City Group belangen heeft in meerdere clubs binnen Europa dus een no go.

0   0  
naxioma

@Chris WM
Da's bekend. Daarom heb ik eerder aangegeven dat het niet de City Group zelf kan zijn maar een partij die indirect gelieerd is aan de City Group, zoals de eigenaar van Vitesse een indirecte relatie heeft met Chelsea (Abramovich). Waar een wil is, is een weg! Overigens is het maar zeer de vraag of de regels van de KNVB standhouden als deze (bij de rechter) worden getoetst.

0   0  
Chris W.M.

@naxioma

Tsja. Weet niet of City bereid zou zijn risico te nemen om een ingewikkelde constructie te bedenken om NAC over te nemen. Wellicht heeft de sjeik nog wel een vriendje met centen, die de toko koopt en hij dan met de City Group van adviezen voorziet. Zoiets.

Mijn voorkeur blijft echter uitgaan naar iemand als Mandemakers. Heeft een investeringsmaatschappij met 200 miljoen op de bank, heeft ervaring met voetbalclubs, komt uit de regio maar is niet zo ingevoerd in het Bredasche dat hij bepaalde vriendjes voorrang en voordelen toezegt wat dan weer tot onrust onder andere sponsoren etc. veroorzaakt.

We zullen het zien.

0   0  
Nacdictive

Goed dat diverse partijen de druk opvoeren op de (3 GROTE) aandeelhouders!
Uiteindelijk zullen zij zich moeten tonen en verantwoordelijkheid moeten nemen. Gielen is wat mij betreft enkel een stroman, het gaat om de 3 grote aandeelhouders, alleen ZIJ..

0   0  
Frits Hendriks

Dit is echt symbool politiek. Zou sieren om nu juist voortouw te pakken en te zeggen dat je als SvN juist vanuit de supporters wel je best gaat doen. Dan sta je als organisatie ook sterker naar de achterban. Je kan ook projecten blijven doen zonder daar per se NAC bij te hoeven betrekken.

0   0  
Ouwe Spionkop

Volgens mij ontslaat Gielen zelf niemand, ja alleen formeel. Hij is inderdaad alleen een stroman die het vuile werk moet opknappen van de Grote 3.
Maar ik ben het er mee eens dat Gielen de uitstraling heeft van een suffe boekhouder uit de jaren 50 en kritiekloos alles maar schijnt te pikken.
Het is aan de aandeelhouders om deze mooie club niet te verkloten!

0   0  
Tombola Breda

Mooi hé. Ondertussen gaat het hier al even niet meer om over de trainer en/of spelers. We lijken nu eindelijk collectief te beseffen dat de echte problemen in de kern zitten. Het neemt de druk bij de coach natuurlijk niet weg, maar het zet één en ander wel in een juist perspectief.

0   0  
nac fan

ik hoop dat we nu eens goed nieuws krijgen want ik wordt het slechte nieuws beu jullie niet dan

0   0  
signase

@Chris WM en Naxioma:

Moeten we dat willen, (indirect) door City overgenomen worden? Die sjeik ligt onder een vergrootglas vanwege vermeende fraude, dat maakt een overname wel erg tricky.

0   0  
PetöVI

Die Van Flieger is zo gek nog niet hè? Roept het al ik weet nie hoe lang en krijgt inmiddels zijn gelijk.

Maar niet onbelangrijk, nu nog een oplossing.

0   0  
Chris W.M.

@signase

Joh, die sjeik krijgt een boete die hij lachend aftikt en daar is de kous mee af. Daarbij, zal geen effect hebben op de dochterclubs zoals Girona en Toulouse.

Alternatief is doorgaan met deze eigenaren, die hun hand op de knip houden. Dus wat heb je liever?

0   0  
Breda

Ik hoor meermaals Mandemakers voorbij komen, waar haalt men het idee vandaan dat zij ook maar iets met (dit) NAC te maken willen hebben?

0   0  
n@©

En de Clubraad stond erbij en keek ernaar.

0   0  
Fred1

Vergeten , Mandemakers stap never nooit in NAC .

0   0  
Dreman

Wat krijgen we morgen te horen ?
De spelers zijn het zat en weigeren door wanprestaties MvdG af te reizen naar Arnhem

0   0  
Flieger Vanger

Schiet niet op om nu allemaal te gaan afhaken. Ga juist achter onze club staan. Ik bevries mijn seizoenskaart zeker niet! Hup Nac!!

0   0  
Chris W.M.

@Breda

Hoop. Puur hoop. Gebaseerd op het feit dat Robert Coppens, de CEO van de Mandemakers Group al in onze RvC zit. En dat Ben Mandemakers een investeringsmaatschappij heeft opgezet ( DM Equity Partners) waar hij 200 miljoen in gestopt heeft. Zoals ze het zelf omschrijven;

"Wij verschaffen kapitaal voor groei en overnames door middel van een aandelenbelang (zowel meerderheid als minderheid) of alternatieve investeringsstructuren. Wij zijn altijd geïnteresseerd in een partnerschap met een succesvol en ondernemend management team, een begrijpelijk en duurzaam verdienmodel en een realiseerbare groeistrategie. Wij voelen ons het meest comfortabel in een prudente structuur met beperkte schuld."

"Investeringsbedrag: 5-25 miljoen, Geografie: Nederland/Europa, Investeringsstructuren: eigen vermogen, eventueel in combinatie met mezzanine, put/calls, of groeifaciliteiten."

Je kunt zeggen wat je wil, maar voor 6 miljoen moet je de meerderheid van de aandelen kunnen kopen. En er staat natuurlijk wel wat, zeker als het ook nog lukt (een deel van) het stadion terug te kopen. De potentie is er, nu nog een partij die bereid is door te pakken.

0   0  
Die ne gast

@Chris WM
Het gaat mij niet om dat Gielen moet blijven, maar het gaat erom dat iedereen bij en rondom NAC momenteel puur vanuit emotie lijkt te reageren en beslissen.
Daar komen bijna nooit goede beslissingen uit voort...
daarnaast zorgen al die emoties (die ook de kracht en de charme van NAC zijn), dat iedereen met verantwoordelijkheid vrij snel afgebrand worden, waardoor ik mij afvraag of er überhaupt een capabele AD of TD gevonden kan worden, die gezien dit grote en zeer reële afbreukrisico, bij NAC wil beginnen.

0   0  
Breda @Chris W.M.

Ik zie de link. Alleen ben ik bang dat NAC niet gezien wordt als een winstgevende investering..
Maar hoop doet leven ;-)

0   0  
Buurman

Verstandig besluit. SVN leuk initiatief , aardige gasten , maar het is natuurlijk allemaal stuiverwerk. Leuk om erbij te hebben voor de uitstraling. Wij moeten nu gaan voor een veel groter en hoger doel. Een Vereniging van Supporters en Sponsors die (mede) eigenaar van ONS NAC worden. Niet langer wachten , schouders eronder. Wij zijn met heel veel , valt niet van te winnen.

0   0  
Twan

Waar zijn trouwens de mensen die een half jaar geleden riepen dat Goetzee weg moest.

Als hij niet vertrokken was, was dit allemaal niet gebeurd!!!!

0   0  
Los Pollos Hermanos

Ome Ben stapt nooit of te nimmer in NAC. Hij kijkt wel uit.

Daarnaast is die Maybach op het privéterrein van PSV niet van Mark van Bommel, maar van meneer Mandemakers. Hij brengt er meer en meer tijd door en investeert er ook meer en meer centjes. En centjes heeft Ben genoeg. PSV wordt zijn project en is al min of meer zijn project.

Ook heeft Ben al jarenlang plannen om het stadion van RKC Waalwijk te kopen en alle grond die daar omheen ligt. Hij wil er dan een soort mega boulevard van maken (ja, nog een) De gemeente Waalwijk werkt echter niet mee, aangezien zij het niet in het bestemmingsplan vinden passen. Maar met geld kan alles, dus ik acht het niet onwaarschijnlijk dat dit in de aankomende jaren toch nog gaat gebeuren. Het is tenslotte een Wolluker en hij heeft jarenlang financiële steun geboden aan RKC en doet dat nog. Het mes snijdt hier ook nog eens aan 2 kanten, want er is een commercieel belang gemoeid voor de Mandemakers Groep. Reken er maar op dat dit nog altijd scherp op het netvlies staat van Ben.

Kortgezegd, NAC is geen optie. Helaas. Tenzij hij ooit de Jumbo overneemt en alle supermarkten vol knalt met meubels en keukens. Dat gaat dus nooit gebeuren en kan zelfs Ben Mandemakers niet betalen.

0   0  
Bredafun

Oleeee..... de wolken worden met de dag donkerder boven NAC...?

0   0  
Jeffrey

Vanavond overleg met het bestuur(wat er van over is)en de supporters, de zusjes spelen de halve finale. Wat een contrast!

0   0  
Sjef de gevulde koek@ Chris w.m.

Als je iets niet moet doen is het Ben Mandemakers binnen halen. Raar dat je daar mee komt.

0   0  
Nvt

Interessant om te zien wat er allemaal gebeurd. Jarenlang is er wanbeleid geweest, maar uiteindelijk hebben de verantwoordelijken dit nooit gevoeld. Sponsoren bleven NAC financieel ondersteunen, supporters bleven massaal naar de wedstrijden komen. Kortom, de aandeelhouders en RVC werd nooit gestart voor hun wanprestaties dus voelden totaal geen noodzaak om te veranderen.
Eindelijk worden er nu door diverse partijen signalen afgegeven en gaan de hoge heren pijn ervaren. Ze kunnen nu niet meer wegduiken. Vroeg of laat komen er veranderingen, dat is onomkeerbaar. Deze huidige ontwikkelingen kunnen verkeerd aflopen, of juist zorgen voor een complete metamorfose waar menig supporter al jarenlang naar snakt.

0   0  
Baosje

@Jeffrey, ik heb schijt aan de zusjes
die komen vanavond van een koude kermis thuis en zitten morgen met een kater

het gaat hier om het belang en voortbestaan van NAC

FUCK THE REST !

0   0  
Chris W.M.

@Sjef de gevulde koek

Want? Ik begrijp van sommige reacties dat dit nooit gaat gebeuren, prima. Maar jou reactie snap ik niet helemaal? Wat zou een reden zijn hem niet proberen binnen te halen, ben benieuwd?

@Die ne gast

Als er toch een massale leegloop aan de gang is, kun je beter doorpakken en helemaal met een schone lei beginnen. En dus ook de man die de laatste jaren keer op keer de verkeerde mensen aanstelt, ontslaat, zijn straatje schoonveegt én blijft zitten waar hij zit ook buiten zetten...

0   0  
Kipiani

We hadden gewonnen van Groningen.
Graafschap had verloren van Zwolle.
Dan was Tim nog weggegaan.
De secr. van Smulders ook.
Deze toestanden en commotie ?
Eric ?
SvN?
Wat ik maar wil zeggen is dat nergens de waan van de dag zo de dirigent van de hele bubs is dan in het betaald voetbal.
Wat ook weer niet wil zeggen dat wij een goed organisatorische model hebben bij NAC met de juiste capabele mensen op de juiste plaats. NEE dus !
Niets is wat het lijkt te zijn, zeker niet bij ons.
Kijk maar eens naar de gespecificeerde begroting.

0   0  
a

Ik denk dat de “Grote drie” spijt als haar op hun hoofd hebben dat ze bij de eerdere crisis hun verlies niet hebben genomen. Een verlies dat ook nu mogelijk boven hun hoofd hangt. Waarde aandelen???

0   0  
Mickj

@ naxioma

Je idee is niet slecht maar zal niet goedgekeurd worden, door de KNVB
Snap alleen niet dat er NIEMAND op het idee is gekomen om Nac
binnen te praten, of te introduceren bij hun sponsors, die betrekking
en interessant zijn voor de Nederlandse markt.
En die zijn er , b v Etihad Vliegmij.
Ik zweer het je al moest ik elke week daarheen, het zal en moest er komen.
( is mijn huidige werk ook )
Deze landen en vertrekken ook vanaf Schiphol dus.Heb ik het nog niet over
Umbro , Kappa , Le Coq Sportif , Reebok Saab, Philips ,Nike .

0   0  
Overal

Het vertrek van Gielen zou natuurlijk vooral symbolisch zijn. De man is op papier verantwoordelijk maar is natuurlijk niks meer dan een marionet van de aandeelhouders. Aangesteld voor het pappen en nathouden van de achterban en betrokken partijen.

Ik sta achter het vertrek van Gielen, maar het lost het dieperliggende probleem niet op. De aandeelhouders moeten bereid zijn een zwaargewicht als directeur aan te stellen die autonoom zijn visie kan uitdragen binnen het bedrijf NAC. Dat is een grote verandering tov de huidige bedrijfscultuur waarin de aandeelhouders eigenlijk directeur zijn, maar hiervoor een spreekpop als directeur hebben neergezet.

0   0  
jut

BREAKING: Gielen stapt solo op.

0   0  
DunErwt

De roep om "Mijnheer Mandenmakers met zn geld", klinkt niet echt uitnodigend voor Mijnheer Mandenmakers.

0   0  
Mickj

Heer Mandemakers heeft best een zwak voor Breda.
Zijn carrière begonnen bij de Kasten shop op de Haagdijk in Breda.
Probleem kan zijn , de huidige mede directeur zijn zoon.
En niet geschoten is altijd mis.

0   0  
Breda1965

Wat er nou allemaal gebeurt zit ik al een jaar of 2 op te wachten.Eindelijk mensen die opstaan en zeggen,zo kan het niet langer.Het nadeel tot nu toe is dat er nu nog mensen zitten die totaal niks met NAC hebben,en dan bedoel ik de grote 3,panharing gielen en het grootste gedeelte van de selectie incl. trainer.Ik ga uit van degradatie ,iedereen die niks met NAC heeft buitenzetten.En dan NACCERS met voetbal verstand en kennis van financiele zaken aanstellen en gewoon normaal blijven doen,ipv gebakken lucht(lees city of sjeik)Een jaartje of 2 op zn hoogst kkd,en dan sterker als ooit weer terug.Ze hebben NAC gered maar de grote 3 heb ik nooit gemogen,ze hebben niks met NAC,laat staan met voetbal.Daarnaast agge die tut hoor praten,dan heb je het toch helemaal gehad

0   0  
Tombola Breda

@Jut, bron?

0   0  
Molenschot Loco

Je hebt als NAC nu contact met de City groep......ga er als de donder heen om te kijken of de eigenaar geinteresseerd is in een overname.....niet geschoten altijd mis......city sluit weer een contract af met puma voor 75 miljoen euro!!!!! die hebben poen zat om NAC onder bepaalde voorwaarden over te nemen.....

0   0  
Sjef de gevulde koek@ Chris w.m.

Probleem is Van mossel en Eric berkhof die krijg je er dan gratis bij. Past totaal niet hier.

0   0  
RV

Wat een week man, alleen maar onrust en chaos.
Vorige week werd er gesproken over de wedstrijd van het jaar maar juist komende zaterdag staat er veel op het spel. Dit zijn de wedstrijden waarin NAC het eens moet laten zien en resultaat moet halen. Zeker gezien het feit dat de Graafschap vrijdag thuis speelt.

Zaterdag cruciaal!
Vorige week nog geen definitieve doodsteek wat mij betreft.
Zaterdag geen punten en de concurrentie wel betekent toch echt met één been over de afgrond.

Hoop dat de heren dat beseffen.

0   0  
Tombola Breda

@ Moenschot, ik ben bang dat de KNVB dat niet gaat toestaan. Dit zeiden ze destijds over de plannen van Red Bull:

„De Nederlandse regels zijn duidelijk: Het is niet mogelijk dat een partij als Red Bull aandeelhouder wordt van een Nederlandse betaaldvoetbalorganisatie op het moment dat Red Bull ook direct of indirect verbonden is als aandeelhouder, bestuurder en of commissaris aan een andere betaaldvoetbalorganisatie die lid is van een bij de UEFA aangesloten bond.

Ik ben bang dat de City Group ook op dezelfde wijze wordt beoordeeld

0   0  
Eekhoorn

Als het aandeel NAC op de beurs genoteerd zou zijn was de handel een paar dagen geleden al stil gelegd. De slecht nieuws machine draait overuren.

0   0  
Koenie

Haha...als een boom staan we langs de waterkant...alleen bij storm breekt iedere tak.

Alsof het ook maar iets helpt dat iedereen zijn verantwoordelijkheden niet meer neemt...

0   0  
Bzzz

Hou toch op met dat City. City is nu al groot deel van het probleem.

Ivesteerders (zeker van buiten de regio) investeren niet uit clubliefden en al helemaal niet “omdat ze van hun geld af moeten”. Ongelofelijk die naïviteit die daarover hier te lezen is bij sommige reageerders.


Eens met Overal mbt Gielen:
Ik zou Gielen niet verantwoordelijk houden voor het grote verloop van TDs. Je kunt Gielen wel verantwoordelijk houden voor het feit dat RvC nog slechts een bijrol heeft in dat soort zaken.

Op voetbalgebied begon de misere met het ontslag van Van As en de aanstelling van Rutjens. Dit kwam uit de koker van de grote 3, direct na dat zij de aandelen in bezit kregen.

0   0  
scheppioni

Ook dat nog !?
Samen voor NAC is goud waard voor ons NAC !!
Gielen opzoute, er is genoeg kapot gemaakt !
De omslag nu naar goed beleid voordat het echt te laat is !
NAC MAG NOOIT VERLOREN GAAN !

0   0  
Koenie

Wie neemt de 10 miljoen mee :) :)?

0   0  
Breda

Er is een nieuwe "Breda" hier actief, maar dat is prima natuurlijk. Kan moeilijk die nick claimen:-)

Zo'n Mandemakers stapt alleen in als aandeelhouder. Maar dat mag niet als je al belang hebt in andere clubs.
Kan dus niet.

Verder on topic. Zit Samen voor NAC niet aan tafel vandaag?
Het vertrek van een voorzitter eisen is echt volslagen belachelijk. Eis dan een gesprek.
Precies dit is het grote probleem bij NAC. Mensen die op afstand afgemaakt worden, terwijl niemand weet of die persoon belangrijk ik.

Ik kan mij voorstellen dat Gielen de gesprekken doet met kandidaten AD, TD en ook nog eens aankoop stadion....


Er moet weer eens een kop rollen. En als Gielen weg is en we verliezen 3x? Wie dan?

0   0  
van Flieger

De KNVB wordt hier opgevoerd als boeman die bepaalde zaken zou verbieden. Gezien de huidige puinhoop en het ontbreken van die ene redder zullen zij bij het ten tonele verschijnen van een buitenlandse groep echt wel luisteren en flexibiliteit betrachten, want ons NACschip ligt op volle ramkoers met een ijsschots en staat pal voor een faillissement.

0   0  
Buurman

Een opstappen van Gielen is noodzakelijk maar louter symbool politiek. Maakt geen fuck uit. Je ziet het wel meer er breekt paniek uit onder het volk die alles lijdzaam lieten gebeuren en als reactie daarop roept men iemand ui tot zondebok en ..... er moet een verlosser komen. Ook die verlosser is niet te vinden. Of het moet iemand zijn met capabele mensen en veel geld. In feite dus een organisatie die de veranderingen gaan initiëren en begeleiden en ..... betalen. Belachelijk om te denken dat een individu dat wel eens even zal gaan doen. En zonder geld heb je sowieso niks aan een nieuwe AD. Die goeie man kan niet veel meer gaan doen dan Edelenbos nu doet voor. ...... per uur. Nou ja hij of zij zal in ieder geval goedkoper zijn. Wat ik niet begrijp is waarom niemand roept om Dr.Ed. Dat is toch de man die NAC zo goed beter heeft gemaakt ? Dat kan hij toch weer doen ? Zoals al gezegd ; een volk krijgt de leiders die men verdient. PS. Wel belangrijk dat iemand de contacten met MC aanhaalt. Heeeeel misschien ligt daar toch de oplossing.

0   0  
076

Het lijkt hier een beetje op die Brexit (of Nexit) schreeuwers. Alles is kut en als je dan je zin krijgt kom je er achter dat het toch wel heel erg dom was.

0   0  
076

@ Flieger

De KNVB die luistert? Kom jij uit Enschede?

0   0  
Sup

We zullen vanavond wel horen dat de club verkocht wordt/is.
Misschien wel beter ook....

0   0  
van Flieger

Hierboven wordt gesuggereerd dat "dit" (wat ?) allemaal niet gebeurd zou zijn als Goetzee er nog had gezeten.

(zet even teiltje terug). Ehm, Goetzee was de schaamlap over deze ruftende vuilnisbelt. Hij zat op het deksel van de beerput. Deze fluitende padvinder keek weg waar hij kon en twitterde altijd blije boodschappen in de rondte. De wereld volgens Justin was 1 groene glooiende weide in het zonnetje.

0   0  
van Flieger

Nummer - weleens geprobeerd met de huidige KNVB directie te praten? Gasten blijken verbluffend communicatief en normaal.

Dat de huidige club zelf volledig uitgescheten is bij zowel de gemeente (ja ze mogen de gemeente even van die rottende molensteen afhelpen, maar een kaarsrechte huurverlaging krijgen ze er niet doorheen) als de knvb is alleen maar een extra argument om ze te lozen.

0   0  
Baosje

@ van Flieger

zolang onze club niet de naam FC Twente of Feijenoord draagt ,...hoef je in Zeist niet aan te komen ...
dan zijn de 2 lievelingetjes van ons corrupte bondje

je kan het altijd proberen , maar ik geef je zeer weinig kans op succes

0   0  
Buurman

Tsja Flieger. Wat kun je Goetzee verwijten ? I.p.v. zijn werk als AD zo goed mogelijk doen voor zijn bazen of in plaats hiervan klokkenluider te worden ? Blijkbaar heeft Goetzee er voor gekozen zijn werk naar vermogen te doen. En wie koos er voor om bij NAC klokkenluider te worden ? Die mensen werden allemaal gekielhaald. Ja nu het bouwwerk gigantisch in elkaar stort beginnen ze allemaal kritisch te schreeuwen. De enige weg is gaan werken aan een beter NAC. En als supporters moet je onderdeel van dat proces zien te worden middels aandeelverwerving. Dan krijg je zeggenschap en kun je meedenken. Maar ik ben benieuwd wat er deze avond naar buiten komt.

0   0  
Vreven4president

@Fred

NAC stapt komend seizoen wel in Mandemakers als het niet uitkijkt. Zien we onze spelerstaf kampioen worden in keukens ?

0   0  
Castle

Die 3 eigenaars houden al jaren alles tegen jammer hoop dat we volgend er beter voor staan gedregadeerd zijn wel al ik geloof niet meer in een wonder meer

0   0  
misterbean

@ Twan
als Goetzee niet vertrokken was was dit allemaal niet gebeurd?

(afgezien van dat hij ook goed werk heeft gedaan) Goetzee heeft het juist allemaal onder zijn neus LATEN gebeuren. Dit gaat echt niet om het laatste half jaar, dit is al jaren aan de gang. Kleine sponsors zeggen op omdat ze al jaren geen goed gevoel hebben bij wat de aandeelhouders allemaal bekokstoven. Alle NAC-mensen worden zonder pardon eruitgekukeld of weggejaagd. En die deal (ik typte per ongeluk dela :-) met City maakt het er niet beter op. 0 binding met het achterland en de regio. Deze puinhoop is ingezet in 2014 met het benoemen van Rutjes als TD (door de grote 3?).

0   0  
Breda

@ buurman

Maar dan moet nu wel de rust bewaard worden. Alle kennis ligt nu bij Gielen ea. Nog meer mensen NU weg is echt niet verstandig, zo niet fataal.

0   0  
FVBreda

Je hebt geen podium op deze site. Trap er niet in om alles te geloven wat hier allemaal geschreeuwd wordt. De schreeuwers denken de verlossers te zijn maar aan de andere kant zetten naaien ze iedereen op. Spreek je ze tegen ben je een kwjjlert of schoothondje van. Omgekeerde wereld.

0   0  
De bal is rond

Is er nou geen enkele, geslaagde, Bredase, desnoods Brabantse ondernemer ( bv een Aad Oudborg ??!! )
die dit vastgelopen schip vlot wil trekken ?
De 3 aandeelhouders, die het ongetwijfeld zelf ook wel zouden kunnen, doen het niet want die hebben alleen maar als doel hun kapitaal legaal onder te brengen, wat er met die centen gebeurd interesseert ze blijkbaar niets, had ze dat wel wat uitgemaakt, dan hadden ze allang ingegrepen, het zijn slimme jongens genoeg anders kan je nooit zo'n rijkdom vergaren.

0   0  
van Flieger

Ze lullen allemaal om de hete brei heen. Niemand durft te zeggen welke maatregelen er getroffen zijn om erin te blijven. Dat is de enige korte termijnvraag die er toe doet. Zijn er nog echt goede spelers ergens vrij ? Komt Spelbos MvdG seconderen ? Wat ? Maar niks, helemaal niks, dat is gewoon beledigend.

En maar kakelen en politiek bedrijven.

0   0  
Sjef de gevulde koek@BSR

Hoe laat is dat gesprek vanavond ? en komt er dan zsm iets van online ?

0   0  
Vrijvogel

@Sjef

Er is geen gesprek vanavond, dat gesprek is al geweest.

0   0  
JohanB

@Vrijvogel Klopt en jij was erbij!!

0   0  
Buurman

Ik denk inderdaad dat we nu heel kalm dienen te blijven. Meer mensen op dit moment buiten zwieren vanuit negatieve emotie , hoe logisch die negativiteit ook is, gaat niet helpen. Eerst resultaten gesprek afwachten is de boodschap.

0   0  
Rubenac

https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346699/mvv-haalde-publiekslieveling-terug-dankzij-inzameling-van-fans/

Klinkt best oké toch .

0   0  
Rijen

Als City ons inderdaad overneemt zijn we echt de klos. Dan bepalen zij helemaal alleen dat die 18 jarige twijfel gevallen allemaal naar Breda komen en MOETEN spelen. City zit dan ook nog liever in de KKD met NAC.

0   0  
Da Pope

@Sjef de gevulde koek

We zijn hierbij volledig afhankelijk van de CR en co. We zijn niet aanwezig geweest, zijn vooraf niet geïnformeerd over de agenda en tot op heden niet geïnformeerd over de opbrengsten. Ik weet dus net zo weinig als alle andere bezoekers.

0   0  
van Flieger

Minder dan een handvol uurtjes voor aanvang van De Vergadering tussen Supporters en Bezitters van NAC Breda is er geen agenda, geen deelnemerslijst, geen transparantie en geen ingezonden stukken.

Ergo, hou er maar mee op. Werd sowieso van gene zijde niet als belangrijk gezien anders die je er geen 3 weken over om dit op te zetten.

0   0  
van Flieger

Sorry, maar wat is er dan geweest ? Moeten we nu weer 3 weken wachten tot de clubraad een nietszeggend verslag heeft getypt ?

0   0  
Badeend

Flieger, je info klopt niet helemaal. Het gesprek is al geweest. Klopt de rest van je info dan wel?

0   0  
van Flieger

Paus - als deze convocatie al geweest is, kan het alleen een farce geweest zijn.

0   0  
JohanB

@Badeend
Klopt, en jij was er bij!!!

0   0  
van Flieger

Buurman - tegen de mensen zeggen dat er donderdagavond na 3 weken trompetteren een gesprek is, niet transparant willen zijn over agenda, deelnemers en documentatie, en dan moeten horen "dat "het" al heeft plaatsgevonden", hoe zou jij je dan voelen als dit in jouw werkomgeving zou gebeuren ?

Zolang dingen zo gaan blijft het een drama met nul draagvlak.

0   0  
Chris W.M.

Mag toch hopen dat men nu de notulen aan het uitwerken is, en er vanavond een zeer duidelijk verhaal gecommuniceerd gaat worden.

0   0  
Sp1

Begrijp dat het al is geweest, begrijp ook dat de happy few nog genaaid zijn door er een snipperdag voor op te moeten nemen?!

En?, zijn de aanwezige gerustgesteld door een masterplan van de drie houdini's....

0   0  
The Cosmic Gate

Als HET gesprek al is geweest vind ik het angstvallig stil .....
Ik neem aan dat alle deelnemers die er bij aanwezig zijn geweest wel begrijp dat de rest wil weten van de hoed en de rand !

0   0  
van Flieger

Dit verdient niet bepaald de schoonheidsprijs.

0   0  
Chris W.M.

Verslag:

https://pbs.twimg.com/media/D0gTX_tW0AAz3-O.jpg:large

Zij dronken een glas, deden een plas, en alles bleef hoe het was. Echt met de vuist op tafel geslagen zo te lezen....NOT!

Een lachertje, dat is het.

0   0  
Zagge

Eens kijken voor het bezoek van Nicole aan City welke sponsor of eigenaar wel bij NAC zou passen
https://www.mancity.com/fans-and-community/club/partners/global

NIke - just do it! << Mooie openingszin om mee te beginnen. Hi ik ben niet Nicole koop NAC nou maar, just do it remember?

Etihad Airways - Hi ik ben Nicole en bij NAC strooien we continu zand in de ogen van de supporters nou dacht ik jullie hebben ook veel zand wellicht willen jullie NAC overnemen?

Hays - Hi ik ben Nicole en nu hebben we een personeelstekort.. kunnen jullie de club overnemen dan hebben we op recrutement nooit meer een probleem

Tinder - Hi ik ben Nicole, ik zou graag van wat spelers afwillen en wat spelers laten blijven. Kunnen jullie de club overnemen en de swipefunctie op de selectie toepassen?

Valvoline - Hi ik ben Nicole en er zit wat zand in de motor van NAC. Kunnen jullie de club overnemen en hem weer gesmeerd laten lopen?

0   0  
The Cosmic Gate

@Chris W.M. , bedankt voor het doorzetten van deze samenvatting . Wat een aanfluiting zeg .
De verwachting lag misschien wel TE hoog, maar dit is volgens mij de zoveelste teleurstelling op een rij.

Er veranderd niks, en we moeten het er weer mee doen .
kortom: zonde van de tijd, en voor ZONDE van de mooie club die echt naar de sodemieter aan het gaan is zo

0   0  
Tony chocolonely

Wat een verwacht tenenkrommend stuk!!!!!

En hiermee dames en heren mogen we t doen! Om te kotsen wat een aanfluiting!

0   0  
Sp1

Met stijgende verbazing lees ik de uitkomsten van een lang verwacht gesprek waarbij op tafel geslagen zou worden. Het is een schande dat zoveel organen zich zo makkelijk van de tafel laten sturen.

NAC staat op punt te degraderen in een competitie met 4 a 5 zwakke broeders... Het is een schande.

0   0  
moneypulatief

Die gasten investeren toch niet als n blinde om er daarna niet meer naar om te kijken, anders hadden ze geen geld over om een voetbalclub te redden.
Hoe weet je nou of zij geen dubbele agenda hebben, met de verkoop van het stadion in het achterhoofd en de daarbij behorende grond prijs of de totale verkoop naar een derden. Weet ik het! maar mensen met zoveel geld raken hun investering niet zomaar kwijt.

0   0  
Tulp

Chris wm..

Als je het bericht goed bekijkt zie je dat het een VERSLAG is. Een verslag van een meeting. Jij had liever gezien dat supportersgroepen daar meteen brullend en tierend iedereen verrot hadden gescholden? Dat kan overigens altijd nog, daar niet van.
Er staat helemaal nergens dat betrokken groepen tevreden zijn over dit overleg. Er staat ook niet dat het hierbij blijft. Er staat enkel wat er besproken is. En dat dit ontzettend voorspelbaar en slap is lijkt me duidelijk. Wat had jij dan graag gezien?

0   0  
RV

Ook voor de aandeelhouders (grote 3) is er een plafond, het is makkelijk te zeggen dat indien ze fortuinlijk zijn ze meer geld in de club moeten pompen om stappen te maken. Natuurlijk zijn ze begaan met de club maar ook daar is een grens aan, NAC is belangrijk maar er is meer in de wereld en voor de heren waarschijnlijk ook meer investeringen.

Uitslag van zo'n bijeenkomst zegt me trouwens ook niet zoveel. Je kunt dat op voorhand al uittekenen. Een gedeelte is boos en gefrustreerd, de overkant van de tafel weet wél van de hoed en de rand maar kan niet alles naar buiten brengen. Dan krijg je een gesprek waarbij alles in het midden blijft, niets verrassend.

De heren hebben dubbele agenda's, de interim directeur factureert fors naar de eigen management BV maar draagt relatief weinig bij en op de werkvloer is er geen algemeen en technisch directeur en staat de deur voor het operationeel personeel wagenwijd open voor nieuwe uitdagingen bij een normaal bedrijf waar geen eng nekken, kilte en onpersoonlijke benadering heerst.

Je hoopt dan dat er een type van Seumeren opstaat maar laten we eerlijk zijn, die was er jaren geleden toen de huidige aandeelhouders instapten ook niet. Ik zie dat niet zo snel gebeuren, het zal van extern moeten komen.

0   0  
Spion

Met andere woorden, als het stadion gekocht is neemt een investeerder NAC over.
Of lees ik het nu verkeerd.

0   0  
Karel

@van flieger: is er ergens gecommuniceerd dat de bijeenkomst in de avond zou zijn.
Volgens mij is er vorige week aangeven : eind volgende week.

0   0  
hanss

Ik deel de frustratie.

Alleen 1 ding snap ik niet. Nu eisen we weer vertrek van Joost Gielen net zoals wij het vertrek van Smulders eiste.

Aan de andere kant zeuren we dat iedereen weggaat en dat er geen stabiel klimaat is.

Dubbel

Laad alle berichten na dit bericht in