Overal waar we komen

1.400 supporters welkom in Volendam

DeWeesJr

Op vrijdag 30 augustus staat de uitwedstrijd tegen Volendam op het programma. Dit jaar zijn er maar liefst 1.400 supporters van NAC welkom in Volendam. NAC krijgt namelijk de beschikking over de gehele korte zijde in het Kras Stadion.

NAC-supporters zijn niet alleen welkom in het stadion maar ook op De Dijk. Vanaf 17:00 kunnen supporters een biertje drinken op de toeristische trekpleister. Voor de wedstrijd tegen Volendam geldt wel een verplichte buscombi. De eerste bussen zullen rond 14:45 uur vertrekken vanaf het Rat Verlegh Stadion. Voor supporters die niet in de gelegenheid zijn om zo vroeg te vertrekken, is er ook een optie om de met de bus van 16:15 uur te gaan. Zij bezoeken dan alleen de wedstrijd. 

De kaartverkoop voor uitkaart+houders is vandaag om 12:00 gestart. Morgen om 12:00 uur mogen de leden van de Club van 1912 een kaart kopen. Vanaf woendsdagmiddag kunnen seizoenkaart- en ClubCard-houders een kaart aanschaffen. Mede dankzij diverse sponsoren is de prijs voor een kaart met busreis (symbolisch) vastgesteld op €19,12. Kaarten zijn te koop via NACtickets.nl en de Service-& Informatiedesk. 

Mocht je met een groep van tien personen of meer gaan en graag samen met elkaar in een bus zitten kun je contact opnemen met NAC. Je moet dan een mail sturen naar [email protected] met de volgende informatie van alle supporters: naam supporter, klantnummer en E-mailadres.

Hopelijk wordt dit een geweldige awayday en reizen er 1.400 supporters af naar Volendam!

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
52 Reacties
58    
Joppiezaus

Waarom combi als je daarna "vrij wordt gelaten" in het centrum van volendam? Wat is dan in hemelsnaam de functie? Als naccer in de randstad toch afschrikkend dit.

19    
Ouwe Spionkop

Natuurlijk fantastisch die hele zijde.
Maar wel jammer dat je maar anderhalf uur hebt om wat te drinken daar.
Verplichte combi is ook erg jammer.
Weekendje Volendam moet voor de liefhebbers ook wel op andere manier te regelen zijn ;-)

51    
Molenschot Loco

Volgens mij kunde beter blij zijn dat Volendam 1400 kaarten beschikbaar stellen.....

0    
Zak hooi

Wat is dit nou voor kut regeling! Anti combi!

41    
@Molenschot Loco

Het gaat me meer om het combi opleggen zonder een duidelijke reden. Als je toch 1400 NACcers gaat loslaten op de Dijk. Wat is dan het nut v die combi? Of moeten we dan allemaal in precies het cafe gaan staan waar geen volendammer te bekennen is?

Ik kan nu gewoon niet ondat het niet haalbaar is om om 16.15 in Breda te zijn vanuit Amsterdam op een werkdag. Buiten het feit dat t bezopen is om als je op 30km bent nog tweemaal 100km naar het zuiden te moeten met een verplichte bus.

23    
@Molenschot Loco

Het ergste is eigenlijk. Dat deze manier van regeling blijkbaar als normaal wordt gezien door supporters, zoals jij. Kan jij me dan uitleggen waarom?

35    
F7 Gekkelijke

Fantastisch! Op commando 1,5 uur lang bier drinken & springen.

....

Blij maken met een dooie mus heet dat.

Waarom in VREDESNAAM een combi terwijl er nooit iets gebeurd met NAC'ers in Volendam?

Hoe groot is de zolder van kees Kwakman?

1    
NAC4Ever

@Da Pope
Afgelopen vrijdag heb ik hier vermeld dat mijn scherm steeds naar boven schoot tijdens het typen van een reactie.
Ik weet niet of je nog naar een oplossing hebt gezocht, maar wil even zeggen dat het probleem is opgelost.
Het scherm schiet alleen nog omhoog bij de eerste keer dat ik de cursor plaats. Maar verder niet meer, dat is het belangrijkst.

27    
Ata

1400 kaarten: mooi.

Buscombi: onbegrijpelijk. Na twee wedstrijden een 100 % buscombi score. Bedankt maar weer.

13    
Molenschot Loco

Beste gasten dit heeft gewoon te maken met het feit dat er maar liefst 1400 Man mee mogen en dat moet gewoon i.o.v de locale bestuurders in goede banen worden geleid.....hierin heeft de burgemeester van gemeenten edam/Volendam en de plaatselijke korpschef een dikke vinger in de pap.....helaas is het niet anders...

49    
JohanB

Iedereen die zich afvraagt waarom er een buscombi is en dat niet snapt omdat je eerst mag drinken op de Dijk die denkt niet helder na. Als je een buscombi hebt dan is Volendam gegarandeerd dat de 1.400 NAC supporters na de wedstrijd meteen Volendam uit zijn. Wanneer hier geen buscombi aan verbonden is, dan blijven zeker de helft van de bezoekers nog in Volendam rondwalen en de cafés opzoeken. Met iedereen stomdronken van de hele dag en misschien een nederlaag op zak, is dit vragen om problemen.

15    
Ouwe Jos

Na het lezen van de titel dacht de Ouwe Jos "daar zijn we bij in het uitvak". Na het lezen van de rest van de tekst ga ik toch maar kaartjes regelen via Volendamse relaties.
Volendam is voor mij 40 minuutjes rijden, maar niet als ik eerst langs Breda "mag" gaan.

21    
JDS

Al dat gezeur over een buscombi...
Met 50 andere gepassioneerde geel-zwarte Bredanaars om je heen een busreis doorkomen is toch zo erg niet?

9    
Vreven4President

Wat ben ik blij dat we weer KKD spelen! Volendam is toch een stuk gezelliger dan onze stille zusjes uit het oosten.

Ik sluit in ieder geval aan in de caravan...

Hup NAC!

3    
F7 Gekkelijke

@JohanB

En dat geldt niet voor (ik noem maar een dwarsstraat) de Volendamse Kermis denk je...

3    
Ruud

Weet iemand of er in het Volendam stadion bier word geschonken tijdens de wedstrijd?

5    
Breda-Loyal

@JDS

Ga zelf altijd met de SV mee

Is vaak altijd wel gezellig , maar ook ik zelf heb de voorkeur aan met de auto gaan of eigen vervoer.

Grootste ergenis van met de bus gaan is dat je voor janl*l een bepaalde route moet rijden ( en dus helemaal onnodig om ) wat gewoon tijdverspilling is

Ook is het niet bepaald prettig als je naar een verre afstand wedstrijd gaat , de bus besluit om even een stop te maken en je uiteindelijk wordt opgewacht door een bataljon van politie die je , als je nog geen minuut uit de bus bent voor frisse lucht en benen te strekken ,je al terug de bus wordt ingestuurd

26    
D'N Klaagmuur

Waar jarenlang alles eraan is gedaan om minstens een autocombi te regelen voor uitwedstrijden, zodat mensen gewoon zelf naar een wedstrijd kunnen reizen en een wedstrijd te kunnen kijken, daarna nog een pilsje in de plaatselijke kroeg te kunnen doen, is er nu blijkbaar een groep die het daadwerkelijk vet vindt om weer als vee in een bus te moeten, anderhalf uur een biertje te mogen drinken en daarna onder politiebegeleiding weer terug je busje in mogen.

Ik dacht dat we bezig waren met een normalisatietraject, maar dit is weer ouderwets wedstrijden bezoeken zoals in 1998.

Hotels waren al geboekt, dus we vinden wel een oplossing. Hup NAC!

21    
Hup Nac

Wij uit de randstad kom lekker met de auto en ik kies dan helaas maar voor een plekje op de lange zijde om NAC daar aan te moedigen! + lekker de dijk op!

Hup NAC

16    
since1912

@ JDS

Als NACcer wonend in de Randstad zijn dit soort combi- regelingen onmogelijk. En ik ben echt niet de enige die buiten Breda woont.

Eerst 1,5 uur reizen van regio Leiden naar Breda, om vervolgens diezelfde route weer af te leggen richting Volendam, vervolgens met de bus langs Leiden rijden maar pas kunnen uitstappen in Breda, om dan maar weer naar Leiden zien te komen. Belachelijk. Ik heb veel voor mijn cluppie over maar nu ga ik gewoon lekker op de thuistribune zitten en de combilozen (mooie site was dat trouwens).

11    
Hup Nac

@since1912

Ik kom ook uit Leiden, ik zie je op de lange zijde om Nac aan te moedigen!

Hup Nac

-22    
Real Robert

Ik drink hier in Belgie graag een straf biertje, maar ik begrijp

echt niet, dat je als voetballiefhebber niet genoeg hebt aan

1 1.2 uur drinken voor de wedstrijd.

Tja, als je verder misschien niet weg mag van mama de

knoet, dan ben je misschien graag laveloos voor een

wedstrijd.

23    
F7 Gekkelijke

Goed verhaal Robert. Lekker kort. Doen we niks mee.

19    
Pookie

Voor de mensen die balen van een bus combi. Verdiep je even in de laatste wedstrijd in en tegen Volendam 3 seizoenen geleden. En bedank een aantal medesupporters voor deze combi.

16    
Molenschot Loco

Volendam is gewoon heel netjes bezig...dus een oranje spandoekje met bedankt Volendam is wel op zijn plaats....komt zeker in beeld wanneer fox deze wedstrijd uitzend.....

5    
[email protected]

En waarom zou je geen 1400 NACcers los kunnen laten in Volendam? Is er een religieuze oorlog verklaart tussen Breda en Noord-Holland? Is er een eeuwenoud oorlogsconflict tussen de palingboeren en worstenbroodmakers?

Het is toch van de zotte als je dit soort dingen (een biertje drinken in Volendam) als een privilege gaat zien in een vrij land? En als je ervanuit gaat dat het anders een grote matpartij gaat worden?

Door dit soort combi's en opmerkingen als de jouwe wordt impliciet geïnsinueerd dat dit geheid is om fout te gaan. Sterker nog, ik denk dat combi's juist rivaliteit veroorzaken doordat er een zogenaamde self-fullfilling prophecy wordt gecreërd: doordat je dit soort maatregelen oplegt wordt min of meer gezegd dat je niet samen een biertje zou kunnen drinken. Waardoor sommige supporters zich ook naar deze maatregel gaan gedragen.

Laten we gewoon normaal blijven nadenken: er is geen enkele reden om Volendammers kapot te slaan. Want dat is eigenlijk wat jij beweert dat gaat gebeuren?

11    
Dunne Rooie

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/177943/supporters-op-de-vuist-na-fc-volendam-nac

Ik gok dat hierom dus een buscombi is gekozen in combinatie met de vele supporters die willen komen.

Zoals hierboven ook is vermeld, bedank je medesupporters.

12    
D'n Klaagmuur

Onder het mom van normalisatie verwacht ik dan ook dat die 12 supporters van Volendam straks met NAC-Volendam in een verplichte buscombi naar Breda mogen komen. Ze mogen een uurtje voor de wedstrijd even luchten, een drankje doen in de Venicebar, waarna ze vanuit het centrum onder politiebegeleiding naar het stadion mogen lopen, de wandeltocht duurt een klein half uur, dus dit gaat helaas wel van de tijd af. Na de wedstrijd in onze uitsupporters-vriendelijke vissenkom weer fijn de bus ingeknuppeld richting Volendam.

Want dit scenario wordt blijkbaar tegenwoordig onder normalisatie en gastvrijheid verstaan.

3    
Sp1

Niet te doen op deze manier, idd blij maken met een dooie mus.

14    
Henk

Al vaker dat Volendam dit doet.
Gewoon lekker op tijd naar de Dijk, hotel gepakt en zien wel of er aan kaarten te komen is.
Laatste jaren zo gedaan, nooit problemen, dus mensen trek je niks aan van de combi.

3    
Sp1

En waag het niet om zonder kaart voor de eerste bus je gezicht op de dijk te laten zien want van opstal en consorten zullen ervoor zorgdragen dat je van de dijk word meegenomen naar het dichtstbijzijnde politiebureau.


Vind dit echt een schande.

2    
Barry

Blijkbaar is dit de nieuwe standaard en moeten we hier heel blij mee zijn. Vroeger zouden de jongens van BSR opheldering
eisen bij NAC waarom we wederom een bizarre verplichte buscombi opgelegd hebben gekregen. 2 uitwedstrijden bij 2 nietszeggende clubs en 2x een verplichte buscombi. Een dikke middelvinger voor diegene die dit geregeld hebben is op zijn plaats.

10    
Poejke

Waarom wordt er geen rekening gehouden met NAC fans die elders wonen? Ik verblijf momenteel in Amsterdam. Het lijkt me stug dat iemand uit Amsterdam eerst naar Breda moet afreizen toch? Een biertje voor de gouden tip!

9    
Zwampie

Bus combi kut?????
Voor de een wel voor de ander niet ,dat blijf je altijd houden.
Ik vind het makkelijk om met medesuppprters/vrienden de bus in te stappen, kaartje is geregeld, biertje drinken ,voor de deur afgezet en opgehaald te worden.

Dat het klote is als je eerst vanuit Amsterdam na Breda moet en na de wedstrijd ook ,kan ik begrijpen. Hier zou echter na gekeken kunnen worden of je niet ergens een opstapplaats kan creëren ,waar supporters het laatste deel.in kunnen stappen en na de wedstrijd eruit kunnen zonder de lange afstand te moeten overleggen.
Echter krijg je hier ook veel vragen, is het veilig om dit te doen, hoe kom je op die locatie als men toch een biertje wil drinken, en na de wedstrijd na huis moeten.
Dus je blijf altijd vragen houden en helaas niet iedereen tevreden te stellen.
Dat Volendam hier voor kiest ,kunnen reden hebben, aangezien niet iedereen zich na een verloren wedstrijd zich kan beheersen. Volendam nog steeds supporters vriendelijk wil zijn en de supporters op de dijk toe te laten, echter er voor gekozen heeft na de wedstrijd zoveel mogelijk supporters weer weg wil hebben.

Tevens heb je erbij die vinden dat mensen blij gemaakt worden met een dooie mus omdat je de dijk op mag of dat men van ver moet komen . Ik ben er blij mee, en vertek eerder van me werk vanuit Amsterdam na oosterhout, om daarna na NAC te gaan en met de bus weer terug na volendam te gaan.
Tja je moet er wat voorover hebben als NAC supporter zijnde

0    
Harm

Weet iemand of het mogelijk is om 2 kaarten met 1 nactickets.nl account te kopen? Heb al eerder gehad dat 1 persoon een kaartje had en de ander mis greep.

3    
Peppie&kokkie

Schitterend volk die Volendammers ,en prachtig hoe NAC hiermee omgaat ,hulde. Dat flauwe gejank van Boerke Verschuren verstomd bij deze actie dat laat zien hoeveel impact NAC Heeft, hoezo kijken op fox? Tot vrijdag .

6    
076

100% zeker aanwezig. En 200% zeker niet in een bus.

7    
Nacdictive

Je kunt die jovele gasten, die zichzelf heel stoer vinden, bedanken vanwege de eennalaatste en laatste editie van fcvd - NAC..

12    
Nacorakel

Autoriteiten willen het mogelijk maken, onder bepaalde omstandigheden, i.e. Combi. Als wij nou eens met 1.400 man aantonen dat gastvrijheid beloond woont met gezellig en ordentelijk feestje op de tribune en op de Dijk zonder dat er noemenswaardige incidenten zijn, kunnen we wellicht op termijn van die combi af. Dit is vooruitgang.

3    
@poejke

NAC even bellen of ze kaart daar klaar kunnen houden (supportercoordinator op de Dijk).

Of even bus/auto pakken naar Volendam van te voren (niet op wedstrijddag) en kaartjes halen. Zit je niet in het uitvak. Kan je wel bier halen.

4    
Los Pollos Hermanos

F7Gekkelijke is niet zo goed op de hoogte van wat er enkele jaren geleden in Volendam is gebeurd. (3 seizoenen terug)

Na de wedstrijd hebben enkele NAC "supporters" zich daar vreselijk misdragen en zaken gesloopt. Daar zijn met wat speurwerk nog wel krantenartikelen van te vinden. Wc pot van de muur gerukt, ramen ingegooid etc. Dus loop nou niet zo slap te lullen dat er nooit wat gebeurd. Dat was ook de reden dat we 2 jaar geleden niet welkom waren op eigen vervoer. Sterker nog, dat er een verordening actief was en dat NAC supporters die zonder kaart naar Volendam trokken, zouden worden onderschept en teruggestuurd. Die dag is er ook actief gecontroleerd op de dijk. Vrienden van mij zijn wel geweest en werden overal door lokale en Bredase politie op de vingers getikt.

1400 kaarten is natuurlijk heel erg mooi, maar ik denk niet dat het uitverkocht raakt, want combi. Ik kan er helaas niet bij zijn, anders was ik gewoon de bus ingestapt. Beter iets, dan niets. We mogen blij zijn dat we daar nog zo massaal welkom zijn en ook nog in de gelegenheid worden gesteld om er een lekker biertje te drinken op de Dijk.

Fantastisch toch ?

5    
Buddha

Die 2e cluster gaat om 16.15 weg maar dan mag je alleen naar de wedstrijd?? Wat moet je 2 uur van te voren in dat stadion gaan doen dan??

1    
F7 Gekkelijke

@Los Pollos

Dank dat je voor mij denkt. En weet.

Ik ben daar zeker van op de hoogte. Maar dat ging om een mannetje of 6-8 die er puur op uit waren om te slopen. Dezelfde personen die ik niet in Volendam wil zien én ook niet in Breda.

Dit soort argumenten geven dus aan dat er nooit meer iets gaat kunnen.

En dat is toch gek, want ieder weekend zijn er wel vechtpartijen in de stad (grote kans dat dit dezelfde mensen zijn) en... zijn wij daarom ooooooit met de duizenden die aan het stappen zijn, het centrum binnen gestapt na fouillering en persoonlijke politie begeleiding.

Oh wacht... dat was, is & zal altijd het “privilege” blijven van de voetbalsupporter.

? #NeverEndingNormalisatieProces

5    
Breda

@ pollos

En daar is NL echt uniek in. In ieder ander land (in west europa) worden daders opgepakt en verandert er verder niks voor de rest.

0    
FVBreda

@Harm

Ja dat kan.

Op www.nactickets.nl onder het kopje "account" en dan het kopje "vrienden". Relatienr. invullen van diegene en dan uitnodigen. Persoon aan de andere kant moet het dan nog wel accepteren dat jij kaarten voor hem kan kopen.

2    
Los Pollos Hermanos

F7

Dan moet je hier niet verkondigen dat er nog nooit wat is gebeurd. Ik heb daar lokale ondernemer gesproken (die van die shoarmazaak. Kent iedereen die weleens dagje Volendam heeft gedaan) en die heeft doodsangsten uitgestaan. Die zaak is nu ook standaard dicht wanneer NAC langskomt. En er waren meer zaken die gesloten bleven.

Ik pretendeer niet dat er onder de NAC supporters alleen maar doorgeslagen hooligans rondlopen, maar je moet ook niet doen alsof het bij ons allemaal zo heilig is. En het argument "ja, iedere club heeft er wel wat gekken rondlopen" gaat niet op, want verhoudingsgewijs lopen er bij NAC gewoon veel rond.

Laten we hopen dat alles gewoon normaal verloopt en dat de mensen die om de combi heen reizen (dat zijn er ook gewoon +-100 ieder jaar) zichzelf ook gedragen. Wie weet kunnen we dan echt een keer toegroeien naar normalisatie m.b.t. supporters en hoe zij behandeld zouden moeten worden.

0    
Harm

@FVBreda Bedankt !!

1    
Box

Ach, het is nu 12:30 en de verkoop is net een half uurtje bezig. Als je de supportersvereniging meetelt zijn er al 700 kaarten voor het uitvak verkocht! Dat raakt wel uitverkocht.

0    
Pietje Saaman

Hotelleke was reeds geboekt, dus op de bonnefooi naar de wedstrijd. Iemand enig idee hier wat de kans van slagen is om kaartjes aan de kassa te kopen en er als Bredanaar binnen te geraken?

1    
HarmeNAC

Ik ben er gewoon bij, samen met een maat. Lekker het busje in, Dijk op, biertje drinken, NAC kansloos zien verliezen en weer terug naar Breda.

0    
NAC... What else

Kaartjes zondag al via de SV besteld. Uitwedstrijden worden altijd prima verzorgd door de SV, dus ik heb er geen moeite mee om met een buscombi te gaan. Heb nooit het gevoel dat we als vee worden vervoerd.
Hele nette prijs ook voor de kaartjes alleen waar ik wel een beetje van sta te kijken is dat de gereduceerde prijs mogelijk wordt gemaakt door een aantal sponsors waaronder de stichting vakg, stichting bredaloco’s en de sv. Dit vind ik vreemd omdat relatief maar een zeer beperkt aantal supporters mee gaan en de gelden verkregen uit donaties, collecte’s e.d. naar mijn idee hiervoor niet bedoeld zijn. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk en bestaat de sponsoring uit organisatorische ondersteuning o.i.d.?

0    
Box

Ennnnn…..uitverkocht!

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja