Overal waar we komen

Dak Rat Verlegh Stadion extra onderzocht na ravage in Alkmaar

Da Pope

NAC laat extra onderzoek doen naar de dakconstructie in het Rat Verlegh Stadion. Directe aanleiding is het plaatsen van LED-schemen, maar het instorten van het dak in het AFAS Stadion maakt dat de club extra voorzichtig is.

Afgelopen weekend stortte een deel van het dak van het AFAS Stadion in na een storm. De exacte oorzaak is nog onduidelijk, maar er wordt gewezen naar tekortkomingen tijdens de bouw en de toegenomen belasting van de constructie na het plaatsen van zonnepanelen. NAC heeft ook zonnepanelen op het dak van het stadion liggen. Omdat de club binnenkort ook nog LED-schermen aan het dak gaat bevestigen, is de club na de ravage in Alkmaar extra waakzaam.

"Voor de zekerheid wordt de constructie van het dak van het stadion opnieuw onderzocht. Dat is al eens gebeurd in 2018 toen er zonnepanelen op het dak werden geplaatst. Toen bleek uit onderzoek dat de staalconstructie wat verstevigd moest worden om de veiligheid tot 2034 te waarborgen. Dat is dan ook gebeurd", aldus een woordvoerder. "Er moest toch al onderzoek komen, want er worden in november op beide korte zijdes twee grote videoschermen aan het dak bevestigd. Daar is een bouwvergunning voor nodig en dat moet dus onderzocht worden."

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
Terug naar overzicht
29 Reacties
45    
Baosje

je kan ook overwegen om de grote schermen aan de hoektorens te bevestigen....

ik denk dat dit zelfs nog een betere beleving van de schermen in het stadion zal geven!

8    
Bou

@boasje volledig mee eens, dat is toch wat meer old skool.

Extra onderzoek qua dak is sowieso nuttig. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets gebeurd tijdens een wedstrijd zeg.

18    
fabriekske

Misschien een sponsor zoeken voor het verstrekken van gele bouwhelmen ?

8    
Da Pope (BSR)

@Baosje

Ik ben niet per se voor schermen aan de torens. Volgens mij hebben ze bij Roda schermen in de hoeken. Als je daarnaast staat, is dat echt irritant en leidt het behoorlijk af.

0    
Baosje

@ da Pope

het kan toch ook op de hoekpunten van de hoektorens.. en dan dermate hoog hangen dat er zo min mogelijk mensen last van zullen hebben

als je bijv naar bovenstaande foto kijkt , dan zouden de schermen net onder de reclameborden komen te hangen..enige minpunt is dan wel dat je de ramen in de torens ( enigzins) blokkeert

-55    
van Flieger

Jarenlang werd er door van Mierlo in opdracht van de bezitters gewerkt aan het projekt om deze ruine aan externe financiers, de crowdfunding mensen, te slijten. Te dol voor woorden. In plaats van na 6 zes jaar een doorwrocht plan te presenteren voor een nieuw stadion op loop of fietsafstand van het centrum is er niets. Ja, de mensen moeten in dit gammele stadion gaan zitten tot de boel in elkaar ploft.

-50    
van Flieger

En die schermen hoeft ook niemand. Nog meer onzin. Wat een visie weer.

8    
Baosje

@ Van Flieger

in de huidige tijd met die schijt-VAR ... is transparantie erg belangrijk gebleken.... laat de scheidsrechters aan het volk uitleggen waarom bepaalde beslissingen genomen worden/zijn.

dit haalt wellicht een héél hoop frustatie weg bij de supporters

-16    
Bundy Geeren Noord

We gaan eerst zonnepanelen monteren en dan gaan we kijken of het niet zwaar is.
Wat een klets zeg.

-7    
Judge M.

@Baosje: daar gaan de schermen dus niet voor gebruikt worden. Het is geen rugby...

21    
henk

Er van uitgaande dat hier, i.t.t. bij AZ, wel de norm is gehanteerd en dat NAC en instanties haar werk hebben gedaan, dan is de extra belasting uit zonnepanelen niet direct een bezwaar. Zonnepanelen voegen max. 25 kg/m2 toe. In de norm moet rekening worden gehouden met een sneeuwbelasting van zo'n 70 kg/m2. Echter in de norm wordt er vanuit gegaan dat extreem harde wind niet voorkomt i.c.m. extreme sneeuw, terwijl zonnepanelen er wel liggen ten tijde van extreem harde wind. Als het goed is, dan is dit laatste al bekeken in 2018 voorafgaand aan het aanbrengen van de zonnepanelen.

Verder is nonsens dat stadion gammel is . Lijkt me sowieso niet iets wat een simpele oud-bedrijfskunde student zelfstandig kan beoordelen.

27    
Harry

Vrijdag sws dak eraf! Hup NAC

6    
Vreven4President

Vrijdag massaal helmen op! Een gele welteverstaan

3    
Peer

Leuk te lezen dat we naast verstand van voetbal nu ook bouwkundig onderlegd zijn.
Was het maar waar dat bij elke thuiswedstrijd het dak eraf kon.

6    
Fredje

Fliegje wat bende toch weer aan het azijnzeiken man man man.. het werd tijd dat die kapotte scoreborden werden vervangen en dat de keus valt op een moderne uitvoering vind ik alleen maar positief. En die loop afstand van centrum naar t stadion heb jij toch geen last van aangezien jij altijd in het buitenland verblijft. En mocht je er toevallig zijn dan zet jouw privechauffeur jou keurig netjes voor de ingang van de hoofdtribune.

1    
den hulk

nac tv of baronie tv moet het mogelijk maken tegen abonnements gelden rechtsstreken uitzendingen van nac uit te zenden zodat men fox buiten spel zet

0    
Marti

Baisse , die torens zijn niet allemaal eigendom van NAC .

2    
Der Wawa

@ Marti

Helemaal niks is eigendom van NAC.....

Het onderzoek wordt uitgevoerd met het oog op de toekomst, dit zal vorig jaar ook echt wel zijn uitgevoerd.

Hup nac! Zin in vrijdag.

-2    
Bert1591

Ik heb begrepen van NAC dat we in Tilburg gaan voetballen als het dak instort.

11    
HenkTank

Hoho, wacht even!
Was het stadion sowieso niet ontworpen om een complete tweede ring boven op het dak te plaatsen? Denk dat twee schermen dan ook geen probleem hoeft te zijn!

-2    
Breda 1965

fuck de var fuck tv schermen,fuck de plaats waar het stadion staat.Tot 2034 dit stadion?Dan ben ik bijna 70,voor een nieuw stadion op een normale plaats,dat haal ik niet meer.Trouwens dan zal het voetbal wel compleet verpest zijn,het begin is al ingezet met var tv schermen idiote tijden en dagen,maar goed daar ging het eigelijk niet over

0    
van Flieger

Bestaat dat Buro Stollen eigenlijk nog, dat het Rat Verlegh heeft ontworpen en laten bouwen ?

3    
Bzzzz

Gewoon kleinere schermen. Wat hebben we aan een stadion vol met naar boven starende mensen.

7    
RaraNAC

Gewoon goed dat NAC dit doet.
Bij AZ zijn ze echt aan een ramp ontsnapt. Het idee alleen al.

-4    
die ne gast

Als Oldskool liefhebber en cultuur-nazi kan ik alleen maar blij zijn dat de schermen er (voorlopig) niet komen. Led schermen zijn gewoon weer een stapje dichter richting de Ajax, AZ, Vitesse en Heerenveen-vorm van voetbalbeleving. Eisenga heeft het niet voor niets snel besloten. Die snapt nog niks van een Avondje NAC, maar wel van een Avondje Heerenveen...
Van dit uitstel komt hopelijk gewoon afstel. We hebben aan een nieuw scorebord genoeg en dat kan je op heel veel andere NAC-waardige manieren vorm geven.

-1    
Jan Bril

Zelfs in Dordrecht grootbeeld. Die rood zwarte lichtkrant en dat bejaarde scorebord kunnen echt niet meer.

Verder heel blij dat die crowd funding overname van het stadion niet is doorgegaan. Je zou als NAC en supporters maar bij moeten lappen om de zaak te onderzoeken en te verstevigen.

2    
Bzzzz

Wat een onzin Jan Bril. Net of er elke keer van buiten het voetbalbedrijf externe middelen aangetrokken zouden moeten worden als er een keer iets onderzocht of aangekocht moet worden. Investeringen of een potje 'onvoorzien' hoor je gewoon in je begroting mee te nemen.

2    
Bzzzz

... en sinds wanneer is Dordrecht een voorbeeld voor iets of iemand. Ook met (of mede dankszij?) schermen is het daar een treurige bedoeling.

3    
NvB

Wat een geldverspilling. Iedereen heeft tegenwoordig toch een scherm in zn broekzak?! Doe daar iets mee en laat de echte liefhebber gewoon ongestoord van een pot voetbal genieten!

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja