Wij gaan niet opzij

Aberdeen laat Leigh gaan

Eddy W

Ondanks dat de technische staf bij Aberdeen Greg Leigh graag definitief over wilde nemen van NAC keert de linksback terug naar Breda. Aberdeen maakte dit vanavond bekend op hun eigen website.

De Schotse club heeft door de Coronacrisis besloten om niet verder te gaan met Leigh en drie andere spelers uit het eerste elftal. Dit betekent dat de linksback zich aan het begin van het seizoen weer zou moeten melden in Zundert. 

NAC hoopte afgelopen zomer van de Brit af te komen, maar kon hem slechts op huurbasis stallen. Aberdeen liet meerdere malen weten Leigh graag definitief over te willen nemen, maar een blessure en Corona gooide roet in het eten. 

Met zijn salaris was Leigh een van de grootverdieners, daarnaast heeft de linksback meerdere malen aangegeven graag terug naar het Verenigd Koninkrijk te willen vanwege heimwee. Hierdoor lijkt het erop alsof Van den Abbeele komende zomer wederom mag proberen om de linksback van de loonlijst te schrappen. 

Bron:
B-Side Rats, Aberdeen FC
Terug naar overzicht
73 Reacties
212   8  
Ivo

Ik denk dat je met Leigh een geweldige linksback voor de KKD in huis hebt. Hij heeft afgelopen seizoen vast ook weer stappen gezet. Zou het echt geen optie zijn om hem nog een seizoen in Breda te houden?

113   2  
JN

Als Leigh zelf graag naar het VK wil, dan lijkt me dat het initiatief hiervoor bij hem en zijn zaakwaarnemer ligt. Ik neem aan dat Tom hem niet overal hoeft aan te gaan bieden, maar dat zijn zaakwaarnemer dat zal doen.

10   36  
Breda

Stel dat ie blijft en per 31 dec is er de (harde) brexit. Dan is ie buiten EU...

12   32  
Frans

Mij lijkt dan op verzoek van de speler : contract ontbinden als er geen mogelijkheid is om hem in VK onder te brengen. Want hij zal ook nu geen behoefte hebben om hier te blijven

212   8  
Ivo

Ik denk dat je met Leigh een geweldige linksback voor de KKD in huis hebt. Hij heeft afgelopen seizoen vast ook weer stappen gezet. Zou het echt geen optie zijn om hem nog een seizoen in Breda te houden?

36   2  
Ratjeduneerste

In mijn optiek een prima linksback voor dit niveau.
Vechtlust, uithoudingsvermogen, verdedigend prima, sterke body en niet bang om op te komen (ondanks dat hij technisch geen geweldenaar is).

Aangezien Noblejas blessuregevoelig is zou ik hem erbij houden. Mashart verhuren of voor 21 behouden.

Mocht er dan toch een mogelijkheid komen vanuit Engeland (League One / Schotse league) dan zou een transfersom op zijn plek zijn. (Tonnetje tot 2 ton)
Salarisruimte zou zeker welkom zijn met het oog op Drost en eventuele verdere versterkingen.

13   0  
Ratjeduneerste

@Breda

Ik ga er vanuit dat dit niet opgaat als de speler reeds een contract heeft. Zou betekenen dat door onvoorziene omstandigheden waar NAC geen invloed op heeft, zij ineens een salarisverhoging moeten bieden aan de speler...

50   3  
Ric

Gunstig voor NAC.
De transfersom die was bepaald in de huurovereenkomst was een (schijnbaar) een prikkie. Doordat Leigh het in Schotland meer dan prima heeft gedaan kan NAC een hogere transfersom aan andere geïnteresseerde ploegen vragen.

13   10  
Nummer39

Ondanks dat het ik een leuke voetballer vind, die vanwege het publiek wel eens wat leuks kan doen, vind ik het helaas zonde als NAC dit uitgeeft aan zijn salaris dit seizoen.

Zonde voor die jongen, maar hoop dat we hem slijten zodat we een kampioenswaardig elftal kunnen samen stellen. Het gaat hem goed!
Leigh Leigh Leigh!!

28   0  
Johan o

Ik zie m graag komen hoor! Wie weet kan hyballa m prikkelen en is de sfeer beter voor hem dan in het degradatiejaar en bloeit hij op... maargoed ik begrijp dat hij een dure is...

35   2  
Real Robert

Is heel simpel: gewoon bij de 1e training verschijnen.
Hij heeft bij volle verstand een contract getekend, krijgt zijn salaris betaald en zal dus moeten leveren.
Wanneer hij iets anders wil zal zijn zaakwaarnemer maar op zoek moeten gaan naar alternatieven.
NAC moet natuurlijk geen genoegen nemen met een zacht transferprijsje. 2 ton moet gewoon het minimum zijn

14   1  
Henri

Ik heb persoonlijk nog in geen enkel interview van Leigh gelezen dat hij om wat voor reden dan ook terug naar Engeland wil.

3   3  
Eddy W (BSR)

@Henri

Dit heeft inderdaad nooit in een interview gestaan. Toch heeft BN DeStem hier meerdere malen melding van gemaakt. Onder andere op 13 november vorig jaar.

Samen met het feit dat het een grootverdiener is in de selectie kan je in mijn ogen de conclusie trekken dat Leigh aan andere clubs aangeboden gaat worden dit NAC.

8   2  
Geeltje

Ik ben het er mee eens dat het een goede links back voor de kkd kan zijn, maar beetje zonde om op die positie je grootverdiener te hebben lopen...

18   2  
Henri

@Eddy W
Dat klopt. Maar als er nu een medium op dit forum door velen in twijfel wordt getrokken is het De Stem wel. En jij weet natuurlijk net zo goed als ik dat spelers, zaakwaarnemers en werkgevers soms met argumenten komen die henzelf goed uitkomen maar verre van de waarheid zijn. Ik geloof pas berichten over personen als ik ze deze zelf hoor zeggen of uit hun mond worden opgetekend. Non argumenten verbloemen vaak de waarheid. Ik zou zeggen bel hem in een vlog eens op en vraag het rechtstreeks aan hemzelf.

16   6  
Judge M.

Proberen te behouden! Leigh (Leigh! Leigh! Leigh!) is een publiekslieveling en een speler die in de KKD het verschil kan maken en dus promotie mee kan bewerkstelligen en daarmee dus ook zijn hogere salaris kan terugverdienen voor de club bij promotie. Probeer dan eens wat actiever afscheid te nemen van Mashart want die verdient volgens mij niet zo heel veel minder dan Greg..

Ik zeg het niet graag maar ik denk dat bij een club als de Graafschap dit geen enkele discussie zou zijn. Daar zou de business club van de Heerenboeren al lang garant hebben gestaan zoals ze dat vorig jaar ook deden bij de transfer van Branco v/d Boomen..

16   49  
ome cor

Ik vind Leigh helemaal niet zo'n geweldige back voor NAC, al moet ik eerlijk zeggen dat ik hem in Schotland niet meer gevolgd heb.

In zijn NAC-tijd was hij één grote grap, een linksback die er weinig van bakte.
Zo slecht, dat het publiek hem spottend ging aanmoedigen en maskers maakte van de anti-held.

Vreemd genoeg gaf dit, meer dan welke aanwijzing van zijn trainer, hem vleugels en vol werklust draafde hij over het veld en eerlijk is eerlijk: hij liet aanvallend nog leuke dingen zien ook.
(Zou dat bij Mashart ook zo werken ?)

Maar een grote jongen met heimwee.... kan dat in de harde grote mensen wereld, die de voetballerij is ?

Als hij in de UK wil zijn en blijven dan moet hij lekker z'n contact inleveren en er met NAC verder uitkomen.

Ik zie persoonlijk liever een linksback waar we iets mee kunnen voor de toekomst. Knutsel dan Mashart-maskers en geef die jongen een kans zich te ontwikkelen. Bovendien hebben we nog een Spaanse oplossing én wellicht van Aanholt nog.

Voor mij is Leigh financieel én sportief voor NAC geen meerwaarde en zeker geen noodzaak.

11   3  
geelzwartwit

Zoals Herni al aangaf.. Heimwee wordt nooit ergens genoemd behalve door Bndestem.

Heimwee kan lastig zijn maar in Aberdeen heb je dan gene heimwee?

Homebase van de eerste club waar Leigh speelde:
Crewe Alexandra Football Club
Afstand met de auto naar Aberdeen: 6.05h
Afstand naar NAC stadion: 7.45h

@bsiderats hoe zit dat met die heimwee?

10   5  
Michel

@Geelzwartwit

Kan zijn dat Greg geen heimwee heeft vanwege afstand, maar vanwege de soortgelijke cultuur waarin hij zit als hij bij NAC speelt? Niet de NAC-cultuur maar het geheel in Nederland dat hem niet helemaal past. Schotland is dan toch dichter bij huis ook al is er afstand tot zijn geboortestreek.

15   1  
Chris W.M.

“ Met Menno Koch en Greg Leigh wilden we bij NAC wél door. Op basis van kwaliteit en mentaliteit hadden zij prima bij dit jonge en strijdvaardige team gepast. Menno kreeg een aanbieding uit België en vertrok, terwijl Greg vanwege familiaire redenen graag terug wilde naar Groot-Brittannië."

Was getekend, Tom van den Abbeele.

https://www.bndestem.nl/nac/technisch-directeur-van-den-abbeele-kapitaal-nac-moet-op-het-veld-staan~af6faf42/

13   1  
Quinn

Ja vaag verhaal met dat heimwee, Aberdeen is toch ook niet hetzelfde als Manchester. Breda is zo slecht nog niet om te wonen lijkt me.

Is het idee om een interview met deze jongen te regelen BSR? Dan horen we het van hemzelf hoe hij hier tegenaan kijkt. Wil hij überhaupt nog bij NAC voetballen? Heeft hij echt heimwee? Etc. ik zie hem graag nog bij ons terugkeren, heeft het best ok gedaan in Schotland.

6   0  
geelzwartwit

Eigenlijk vind ik zijn huidige status het belangrijkste.
1.ziet Hyballa en TvdA het in hem zitten als vaste waarde?
2. Zijn de familie omstandigheden/redenen veranderd?
3. What about the heimwee momenteel?

15   4  
Hugo

Speelde bij Aberdeen EL. Was daar ook geliefd om zijn werklust. Als ik het goed heb zijn er twee spelers met een hoog salaris die zich weer moeten melden. Ik zou wel weten van je je afscheid moet nemen en wie er tegen dit salaris wel mag blijven. Leigh heeft een contract , Kali ook. Het is te makkelijk om Leigh te slijten en het salaris voor Kali door te betalen. Het moet andersom. Eerst Kali lozen. Hup NAC

6   85  
076

Clown op voetbalschoenen.

Kan zelfs in Schotland niet mee.

Kenny vd Weg was niet meer welkom jaar geleden. Niet het niveau wat NAC moest nastreven. Maar deze amateur die bij VV Dongen nog niet opvalt, mag wel aantreden in het prachtige geel.

Schei toch uit zeg.

13   0  
Breda-Loyal

Kan het niet gewoon zijn dat Leigh wilde vertrekken ivm de selectie van vorig seizoen

Een engelse jongen die de grote stap maakte door het kanaal over te steken en daar zijn geluk te beproeven voor zijn loopbaan....

Maar dan kom je in een totaal onbekende omgeving terecht terwijl idd je familie niet binnen 1-2-3 bij je in de buurt hebt als je iets van het hart wilt ?

Maar , zou niet de grootste reden zijn dat Leigh weg wilde gewoon te maken hebben gehad met zijn collega's met wie hij het shirt heeft gedeeld ?

22   0  
Judge M.

Ik ben ook wel benieuwd naar hoe de combinatie Leighballa gaat werken. Volgens mij snappen die 2 elkaar wel.

46   0  
henk

@076
Leigh speelde alles op zijn blessure na. Speelde goed en Aberdeen zou met hem door willen als ze er financieel niet zo beroerd voorstonden. Ze kunnen hem en de transfer niet betalen. Volgens jou zou hij bij Dongen niet opvallen. In de realiteit viel hij wel op bij Aberdeen in de EL en de Schotse PL. Denk eens na voordat je reageert en blijf bij de realiteit en niet je eigen feitenvrije fantasietjes.

11   1  
Nicky

Hoop datie terug komt.. Heb nog een wedstrijd shirt van hem waar een handtekening niet op zou misstaan...

15   3  
Johan Apeldoorn

Wordt een transfervrij vertrek naar Engeland. Jammer, vind hem echt bij NAC passen. Drang naar voren, zijn werklust en atletisch vermogen.

5   63  
ome cor

100x liever Kenny dan Greg.

31   1  
Ivo

@Cor

Niet in het verleden blijven hangen, als Leigh straks voor NAC speelt, gaan we er weer vol achter staan. Deze jongen werd bij Aberdeen, een subtopper in Schotland, heel erg gewaardeerd. En dan begin jij over Kenny. Kenny zijn carriere lijkt wel voorbij. Hij mocht bij Top Oss niet eens invallen.

8   12  
Badeend

Als NAC ooit nog geld voor Greg Leigh krijgt, is Tom van den Abbeele een absolute 100% wonderdokter.

10   1  
Amarilla Negra

@Badeend

Tom is echt geen wonderdokter wanneer hij geld weet te krijgen voor Leigh, bij Aberdeen zijn alle supporters razend enthousiast over hem, en zien hem heel graag terugkomen. Die raak je echt wel kwijt aan een Schotse subtopper of een club uit een lagere divisie in Engeland. Hem hier houden is wat mij betreft ook wel een optie, afhankelijk van zijn salaris. Ben eerlijk gezegd bang dat hij te duur is om in de KKD te houden voor ons

12   9  
Scheppioni

Liever Leigh dan anholt

21   0  
Tante Annie

@scheppioni.
Wat dat betreft lijkt leigh links en schouten rechts mij wel heerlijk passen bij een aanvallende speelstijl. Dan zorgen dat de CV's snel terug kunnen zijn en evt nog de CVM mee laten verdedigen en je krijgt er wel een aantal tegenstanders mee overrompeld

12   0  
Bommetje

Ik denk dat Aberdeen hem gratis wil, laat hem dan maar terugkomen

2   4  
10Diego

@Bommetje, en als je van zijn salaris 2 goede spelers kunt betalen?

4   4  
Ernie

Ja, zie er maar vanaf te komen.

5   1  
Johan Apeldoorn

@Ernie, er bestaat tussen Leigh en NAC een arbeidsovereenkomst. Met wederzijds goedvinden kan deze ontbonden worden. Wordt een ander verhaal als een van de partijen dat niet wil.

2   14  
Badeend

Amarilla Negra

Als NAC geld krijgt voor Leigh, is Tom een wonderdokter. Dat gaat niet gebeuren, absoluut niet. Net zoals dat Kali ons alleen nog maar geld gaat kosten. Hoe is het trouwens met die "betrouwbare, ambitieuze club" waar hij zogenaamd het afgelopen seizoen zou spelen? Staan die er beter voor dan die andere "betrouwbare, ambitieuze club" waar supertalent Rai Vloet furore zou gaan maken??

23   2  
Buurman

Ieder beleeft voetbal op zijn eigen manier. Ik vond Leigh helemaal zo slecht niet. Hij was nota bene de enige met een behoorlijke lange trap. En in de lucht redelijk sterk. Geen gepolijste voetballer maar type speler die we , volgens mij, bij NAC graag zien. Lekker opportuun. Heeft het ook bij Aberdeen vervolgens goed gedaan. Puur pech door de Corona epidemie.

Die heimwee klopt wel. Wordt door verschillende hier onderschat. Je kunt van heimwee en een ontheemd gevoel behoorlijk ziek worden. Vooral zls het niet serieus wordt genomen. Iemand die dit af wil doen als een geitenwollen sokken verhaal heeft op voorhand mijn zegen.

Ik denk dat Leigh, zeker voor de keuken, een prima NAC back is. Je zou in een gesprek kunnen uitleggen dat de sfeer bij NAC danig is op geknapt. Want in de tijd van Keith was het echt zwaar k.t. En begeleiding aanbieden op de heimwee gevoelens. Van mij mag hij terug komen als hij er ook echt voor wil gaan.

10   5  
Belgische Naccer

Ook verkopen voor 2 miljoen.

En als je hem niet kunt slijten, zet hem dan maar linkshalf of linksbuiten. Ik zal zijn rushes niet snel vergeten.

En fysiek ook 20x beter dan wat er nu loopt op links met die smurfen Allouchi en Boussaid.

Voor de KKD is Leigh prima! Hij zal zeker voor een betere aanvoer zorgen dan bovengenoemden.

Maar verkopen is beter. Dan moeten we toch onderhand wel 2 spitsen kunnen vastleggen die er 20 de man inleggen in deze mickeymouse competitie, en wel promoveren.

2   8  
Steefl

Er gaat op dit moment echt geen transfersom worden betaald voor een linksback van dat niveau. Clubs houden hun geld in kas want vallen anders om. De echte crisis moet nog starten.
Om Leigh als best betaalde speler in je team te hebben zou echt zonde zijn.
Leuke speler, maar niet voor de hoofdprijs.

23   2  
Otjes

Past prima bij Nac, stevig, heeft goede voorzet in huis en kan goed koppen. Echt een type Nac speler.

Zou het erg mooi vinden als tie terug komt. Dan maar wat een dure speler betalen. We moeten terug naar de Ere

5   1  
Breda F2

Ik zie hem graag terug komen. Laat hem een jaar voetballen en onder leiding van Hyballa beter worden. Greg is echt wel een aanwinst voor dit team. Ik weet zeker dat zijn naam weer gescandeerd wordt zodra hij 1 voet op t veld zet.

Hij zal zelf toch willen spelen met de kennis dat hij uiteindelijk weer opgepikt gaat worden door een buitenlandse ploeg. Kan voor NAC een dubbele winst zijn.

In deze tijd even niet piepen maar echte NOAD tonen!

0   3  
Breda

@ RATJEDUNEERSTE

Dat zou wel degelijk een aanpassing van de regels vereisen. En die is er nog niet bij mijn weten. Het zal vermoedelijk dan wel mogelijk zijn om zijn contract te ontbinden. Maar doorzetten tegen huidig salaris is zeer de vraag.

Anyway ik verwacht niet dat Leigh nog bij NAC zal spelen. Maar als je hem houdt dan is dat echt wel een issue waar je nu al antwoord op zou moeten hebben.

2   9  
geelzwartwit

@buurman

Kali die niet get minste verdient begeleiden om weer aan het werk te krijgen

Dogan die niet het minste verdient begeleiden om weer in vorm te krijgen.

Leigh die niet het minste verdient begeleiden om van zijn heimwee af te krijgen

Nog meer spelers?

Beetje klaar met de krasjes

9   2  
Molenschot Loco

Geelzwartwit....dogan heeft zijn mening gezegd in de bsiderats podcast...die wil wel!!!.......leigh...das een twijfel geval redelijker voetballer maar niet meer als dát......maar kali? Die moet oprotten met zijn kut mentaliteit!!!! Da's de grootste kut speler die ik ooit in een NAC shirt heb gezien....ga al 48 jaar naar NAC

1   0  
geelzwartwit

@molenschot

Hopelijk krijgt TvdA het voor elkaar om met een kleinere selectie het seizoen in te gaan met alleen maar spelers die willen en kunnen.

Lijkt me erg lastig om dat voor elkaar te krijgen. Ik hoop iig dat er rondom Dogan wat opgebouwd wordt.

Van Kali weten we eigenlijk niet echt veel. Als hij de boel echt loopt te belazeren dan zal er wel een dossier opgebouwd zijn lijkt mij.

11   1  
Buurman

Beste geelzwartwit. Je moet inderdaad niet gaan pamperen. Maar wij staan, omdat we de achtergronden niet kennen en niet de juiste info hebben, wel eens te snel met ons oordeel klaar. Neem Muhren, die is door ons , ten onrechte blijkt nu, volledig afgeserveerd. Cambuur is er goed mee.
Je moet echter ook in mensen willen investeren en dat gaat niet alleen om geld. Leigh valt niks op aan te merken. In mijn ogen wordt hij voetballend onderschat. Ik denk als hij goed in zijn vel zit voor de keuken een hele leuke NAC waardige speler. En hij heeft een contract dat de club so wie so dient te respecteren.

Kali weten we geen van allen iets van. Ik heb begrepen dat ze hem bij Virton nooit gezien hebben. Ik was er ook zeer verbaasd over dat hij daar naar toe ging. Een Kali in goede doen is voor NAC, en al helemaal in de keuken, een prima middenvelder. Volgens mij heeft hij bij NAC ook niks verkeerds gedaan, dat hele elftal draaide niet. Nou ja hij kwam twee kilo te zwaar van vakantie. Dan is een normale reactie vanuit de club dat je zegt dat die kilo's er rap af moeten. Laten we het gesprek van hem met de TM afwachten. En graag wederhoor, wat zegt Kali zelf?

Dogan moet het komend seizoen bij NAC laten zien. Speelde inderdaad onder de maat. Ik denk dat hij het kan, maar dat ik dat denk heeft niemand geen fuck aan. Net zo goed als zijn criticasters het niet weten. Gewoon een eerlijke kans geven en, niet onbelangrijk, hem goed gebruiken. Ik meen, maar wie ben ik, na zijn doelpunten bij Oss te hebben bekeken, dat hij diepste spits moet staan, met een man met een goeie pass erachter.

8   2  
Molenschot Loco

Buurman...kali heeft ondermaats gepresenteerd bij nac en nog erger bij virton.....wat moet je nog met hem?

8   2  
Guuske

Bij Kali is iets meer gaande, compleet van de radar, en niet kunnen ontslaan? Raar. Verhuurd en nooit bij die club geweest. Bijzonder, nooit geen woord met pers gepraat... zou hij vast gezeten hebben, of iets anders mankeren?

1   2  
Badeend

Guuske, verdiep je eens in die club waar hij zogenaamd naartoe is gegaan. En denk dan nog eens aan de Chiasso-constructie van Rai Vloet. Het is gewoon schimmige mensenhandel, zwart geld en oplichterij. En Kali (a) bond het allemaal best om daaraan mee te werken of (b) werd in een positie gebracht waarin hij niks meer te willen had. In beide gevallen zijn dit zaken waar ik zou willen dat MIJN NAC ver vandaan bleef.

1   1  
geelzwartwit

Door wie werd Kali ook alweer naar NAC gehaald? En wie was toen ook alweer de trainer bij NAC? En hoe fijn stak dat elftal toen in elkaar? En wie presteerde toen wel goed in het elftal?

Misschien wel een gevalletje Mühren?
Ik weet niet van de hoed en de rand maar ik weet wel dat het ook aan de club het elftal de trainer of medespelers gelegen kan hebben.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een speler totaal niet rendeert bij een voor degradatie spelend NAC met allerlei egootjes destijds en wisselende trainers Tds Ads enz...

Hoop maar dat NAC of nog wat aan Kali kan verdienen of dat Kali onder Hyballa sportief wat gaat presteren.
Hem hier afzeiken zonder kennis levert sowieso niets positiefs op

2   0  
Ivo

@geelzwartwit

Luister nog eens naar de laatste podcast, met het item over Kali. Hier werd even aangestipt wat er "volgens geruchten" gebeurd is en waarom Kali niet meer bij NAC zal terugkeren.

Zet er maar een dikke streep door, hij heeft nog 1 jaar over van zijn contract, de coronacrisis zal het niet makkelijker maken om hem nog ergens te plaatsen.

5   1  
Hugo

Begrijp met niet verkeerd. Als Kali onder Hyballa gaat presteren, is hij van harte welkom . Een bovengemiddelde voetballer voor de kkd. En natuurlijk weten de supporters niet veel/genoeg over deze kwestie. Maar laten we eerlijk zijn, Kali heeft de schijn tegen. Daarnaast is de huurdeal met Virton er een geweest voor de buitenwereld. Kali moest (druk van media en supporters, want rotte appel) weg, maar niemand wilde Kali. In een huuurconstructie met een Belgisch Luxemburgse tweede divisie club waarin NAC het grootste deel van het salaris voor haar rekening nam werd de achterban op haar wenken bediend. Kali is er echter nooit geweest, behoudens om een foto te laten schieten. Is vreemd als je het mij vraagt, helemaal met de 'schijn tegen'.

Leigh en Kali behoren zich straks weer te melden. Mochten deze spelers niet verkocht (kunnen) worden dan zal er arbeid geleverd moeten worden. Er is door de scc-houders (goud en niet-goud) veel geld binnengebracht, samen met de aankomende Hecketransfer. Het zal er bij de supporters niet ingaan dat er spelers van dat geld worden doorbetaald zonder tegenprestatie, terwijl de supporters zelf, iig voor de aankomende tijd, niets terugkrijgen voor hun euro's.

Hup NAC

5   0  
Chris W.M.

@ HUGO

Dat klopt dus niet. Ben er even ingedoken maar Virton heeft hem wel degelijk gehuurd op sportieve gronden. Alleen kwam hij binnen met een zware achillespees blessure waarvan ze zeggen niet op de hoogte te zijn geweest. Revalidatie heeft in NL plaatsgevonden, onduidelijk is of dit op initiatief van Kali of NAC was. Toen het te lang duurde heeft Virton besloten hem niet meer te willen. Helaas voor hun was het contract waterdicht waardoor ze genoodzaakt waren hem het hele jaar door te betalen toen een poging hem in de winter te verhuren mislukte. Dit kan nog een staartje krijgen, Virton had in de media aan laten tekenen desnoods de FIFA in te schakelen. Alleen nu ze geen licentie gekregen hebben kan ik me voorstellen dat ze andere zaken aan hun hoofd hebben. Hoeven overigens geen medelijden te hebben met Virton, verzuimen zelf ontbindende voorwaarden in het contract te zetten o.v.v. een medische keuring, en hebben een steenrijke maar louche eigenaar met een zeer bedenkelijke reputatie.

2   3  
Hugo

@Chris. Bedankt voor je analyse. Natuurlijk heeft Virton een bijdrage gedaan mbt het salaris van Kali. En dat op ´sportieve gronden´ geloof ik ook wel. Maar het is publiekelijk geheim dat NAC het overgrote deel voor haar rekening heeft genomen.

Verder hoop ik dat Kali (en Leigh maar daar ben ik niet zo bang voor) vanaf het moment dat ze weer worden verwacht bij NAC, hun poten onder hun lijf vandaan zullen werken. En als dat niet gebeurt, zal het riante salaris van Kali ergens van betaald moeten worden. En dan zijn de poppen aan het dansen. Hup NAC

3   1  
Chris W.M.

@ HUGO

Publiek geheim? Dat is meer omdat mensen blijkbaar niet geloven dat Virton het volledige salaris op hoest. TvdA is daar heel stellig in, Virton betaald 100%. Zoiets komt altijd uit, dus in dit geval geloof ik hem op zijn woord. En ze konden het gewoon betalen hè, de eigenaar is een van de rijkste mannen van Luxemburg, ook nog eigenaar van de grootste club in Luxemburg Dudelange én oud eigenaar van de wielerploeg Leopard Trek.

3   1  
Buurman

Beste C.W.M. Acht jij het mogelijk dat een club een speler huurt wetende dat hij een zware blessure ? Dat is hetzelfde als een generator huren waarvan je weet dat hij kapot is. Wie doet dat ? We dienen dus niet alleen naar de hurende maar in dit geval vooral naar de verhurende partij te kijken. Bij mijn weten kwam Kali enkele kilo's te zwaar bij NAC van vakantie. Van een zware slepende blessure niets gehoord. Dan heeft NAC dat verzwegen om hem te kunnen verhuren ? Lijkt me sterk want je weet als verhurende partij dat daar enorm gedonder over komt. In ieder geval heeft Kali bij Virton nooit laten zien waarvoor hij is gehuurd. Hoe weet jij dat Virton het huurgeld , een tegemoetkoming van het salaris van Kali, heeft overgemaakt ? Omdat TvdA heeft gezegd dat het huurcontract waterdicht is ? Natuurlijk is dat ' stuk papier' waterdicht. Maar degene die wordt verhuurd kan blijkbaar, van meet af aan, niet uitvoeren waarvoor hij is gehuurd.
Daarnaast is er ook het verschijnsel van de voorgewende ziekte of blessure. Let op ik zeg niet dat dit is gebeurd maar dit is een van de mogelijke scenario's !

Laten we nu gewoon accepteren dat niemand van ons weet hoe het zit. Het enige wat je weet is dat het een vreemde zaak is. Meer duidelijkheid komt er als NAC EN Kali duidelijkheid verschaffen wat er nu precies heeft gespeeld en speelt. Het enige wat je juist concludeert in je reactie is dat Virton in ernstig financiële problemen zit. De rest is hypothetisch of niet ter zake doende.
Laten we het gesprek tussen NAC en Kali afwachten, en eveneens afwachten of NAC en Kali duidelijkheid willen verschaffen.

Wat we wel zeker weten is dat Kali een contract bij NAC heeft dat nog een jaar loopt.

1   9  
Grote kerk

Hugo, houd het wel even bij de feiten. 1 sjef de gevulde koek op dit forum is al vermoeiend genoeg. Mijn vraag: waarom geen mute functie op dit forum. Auto mute sjef en beest. Narcistische en vermoeiende figuren zijn dat zeg pffffffffffffftttttttttttttttt.

3   1  
Buurman

Moet zijn ; " ....duidelijkheid willen en kunnen verschaffen...."

3   0  
Hugo

Inmiddels het nieuwsbericht vanuit Luxemburg betreft de Kali-zaak ook gelezen. Werpt inderdaad een ander licht op de zaak. Incluis een rechtzaak/proces waar Virton mee is gestart. Hup NAC

4   0  
Chris W.M.

@Buurman

Een mooie reden voor de redactie om Tom weer eens te bellen wellicht?
1. Heeft Virton tot op heden aan al hun verplichtingen voldaan?
2. Wie heeft er besloten dat Kali in NL mocht revalideren?
3. Heeft er zich al een advocaat gemeldt om de huursom terug te vorderen zoals dat artikel in die krant wel suggereerde?

4   0  
sjef de gevulde [email protected] of Grote Kerk

Heb je weer een nieuwe nickname jongen ? Moet ik je weer voor lul zetten hier of stop je onderhand met deze onzin. Ik hoop dat BSR op IP nummer kan kijken en dit soort gasten een ban geven vermoeiend

2   0  
Peter13

@Sjef - af en toe slikken en niet reageren is echt beter. Dan houden dat soort berichtjes vanzelf een keer op.

0   1  
Tombola Breda

@Chris W.M., wat een bizarre wending weer. Hoewel zowel NAC als Kali er zelf niks over melden en Virton een onbetrouwbare partij is, blijft het bij speculeren natuurlijk. Virton refereert aan een medisch rapport wat vanuit NAC is opgesteld. Maar in hoeverre is dit een compleet rapport zoals normaliter gebruikelijk is? Ik kan het me voorstellen dat er vanuit tijdsnood wellicht een ouder rapport is gebruikt vanuit de tijd dat Kali door Smulders is gehaald. En is het doorgaans niet de afnemende partij die het medisch onderzoek doet?

En zou het wellicht kunnen dat Kali zelf de vragenlijst niet helemaal eerlijk heeft ingevuld? Heeft hij wellicht zijn blessure verzwegen uit eigenbelang? Gegokt dat de pijntjes vanzelf weer zouden oplossen? Als je te zwaar terug komt van vakantie wordt je waarschijnlijk met een streng dieet en trainingsschema doorgestuurd naar de sportschool en train je apart van de groep. Wie valt het dan op dat hij met een blessure kampt als hij daar zelf over zwijgt? Zo maar een wilde speculatie. Maar gezien zijn reputatie zou het mij niet eens verbazen.

2   4  
Ivo

Mijn beeld van hoe het gegaan is:

Voordat het seizoen begon was NAC al klaar met Kali. In sportief opzicht maakte hij zijn status verre van waar (de verkeersagent opmerking bij VI staat me nog bij), naast het veld gedraagt hij zich niet als een prof en heeft een slechte invloed op de sfeer. Ruud Brood wilde hem er niet meer bij hebben. Kali trainde apart.

Virton is/was een club op het hoogste amateurniveau van Belgie. Zeg maar de 2e divisie in Nederland. Zij zijn akkoord gegaan om Kali te huren, waardoor in de praktijk een DEEL van het salaris van Kali door Virton betaald zou worden. Dit kan 25 of 50% geweest zijn maar ik geloof nooit dat Virton het volledige (eredivisie)salaris van Kali zou betalen.

Kali gaat akkoord zo lang hij zijn geld maar krijgt. Maar Virton is een pokke eind weg en ligt in de middle of nowhere. Het lijkt me niet dat hij supergemotiveerd is om daar op dat niveau te spelen. Daarnaast is hij niet fit. Kali gaat één of een paar keer naar Virton toe, spreekt amper Frans, de voertaal daar, rijdt onderweg 4x verkeerd want dat doet iedereen in Belgie, laat een foto maken maar is er eigenlijk al weer klaar mee. Hij zegt dat hij geblesseerd is en laat niet meer van zich horen. NAC bemoeit zich er verder niet mee, Kali is officieel een speler van Virton.

Tot het seizoen vroegtijdig beëindigd wordt, waardoor Kali vroeger dan eigenlijk gepland weer terugkeert naar NAC. Waar ze hem graag zien vertrekken. Hij is te duur en de relatie onderlinge is door alle incidenten verziekt. NAC moet inmiddels een aardig dossier hebben opgebouwd zo. Het lijkt me dat ontbinding van zijn contract er aan zit te komen. Dan is er nog het rijden onder invloed / rijbewijs kwijt gerucht. Weer een incident.

Kali vindt het wel goed zo, hij is min of meer vrijgesteld van werk en krijgt zijn salaris. Als zijn contract bij NAC afloopt is hij 30 jaar en kan hij zich op andere zaken gaan richten, of nog 1x proberen te cashen in een ver land.

3   1  
Buurman

Beste CWM en Tombola. Inderdaad allemaal hypothese en speculatie. Welke partij eventueel euvel valt te duiden kan pas als je het complete verhaal van NAC, Virton en Kali heb gehoord.
Als Kali niet verwijtbaar is en er voor wil gaan mag hij van mij best een kans krijgen. Hij heeft so wie so een contract en hij kan voetballen.

3   1  
Chris W.M.

@ IVO

Virton speelde in de KKD van België. Verder hebben ze een rijke eigenaar, die uiteraard de ambitie had op korte termijn te promoveren naar de hoogste klasse. Gezien de spelers die ze daar rond hebben/hadden lopen is het salaris van Kali geen probleem. Het Eredivisie salaris van Kali was door de degradatie middels een clausule al met een derde verminderd.

2   0  
Tegel

Heerlijk 100x Off topic berichten :)

2   1  
Buurman

Beste Ivo. Ook natuurlijk allemaal hypothese. Je geeft dat overigens zelf ook aan. Een nuancering; ontslag is niet eenvoudig, daar moet 1 dwingende reden voor zijn. Een optelling van factoren wordt niet geaccepteerd. Men wil de wetgeving hierover overigens gaan veranderen. Maar dat is volgens mij nog niet gebeurd. Wel belangrijke opmerking van C.W.M. Het salaris van Kali is inderdaad stevig verminderd door de degradatie.

2   0  
Badeend

Kali heeft geen minuut in België gespeeld en of hij daar getraind heeft - in welke vorm dan ook - is ook maar de vraag. Virton is inderdaad een veredelde amateurclub met een louche Luxemburgse eigenaar.

Ik weet - het is een detail, maar Kali heeft op de officiële website van Virton driekwart jaar gestaan als speler van de "première équipe" met rugnummer 8. Samen met de een jaar geleden uit de selectie gezette Aurélie Joachim en ene Filip Bojic. Met zijn drieën rugnummer 8, gezellig.

Die Filip Bojic, dat is trouwens ook een mooie. 27 jaar en in de laatste 7 jaar 7 verschillende clubs. Per februari stond hij niet meer onder contract bij Virton (lijkt me niet dat zijn contract afliep in de winterse transferperiode dus dat zal een ontbinding geweest zijn). Zit nu dus zonder club, maar volgens Transfermarkt gaat hij per 1 juli aan de slag bij.... FC Dudelange.

Dit verhaal stinkt echt aan ALLE kanten. En NAC werkt er aan mee. Net als aan Vloet-Chiasso-Frosinone. Bah.

1   0  
Ivo

@Badeend

Op papier is elke speler met meer dan 150 wedstrijden ervaring in de eredivisie voor iedere KKD-club een zekerheidje. Maar Kali moest verhuurd worden, dit geeft al aan dat er in de relatie iets niet goed zat al voor hij verhuurd werd.

Ook nu sluit Kali niet aan bij de selectie. NAC gokt er mogelijk op dat hij niet 2 seizoenen langs de kant wil staan. Kali wil gewoon zijn geld. Anders was er al lang een oplossing gevonden. We gaan het zien.

Laad alle berichten na dit bericht in