Wij gaan niet opzij

NAC LOOT PSV IN DE BEKER

Metzelaar

Na een 2-1 overwinning thuis tegen PEC Zwolle heeft NAC de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker gehaald. Vanavond werd de loting live gedaan op ESPN en heeft NAC een uitwedstrijd tegen PSV geloot.

Afgelopen woensdag heeft NAC 2-1 gewonnen van PEC Zwolle in eigen huis. Dat betekent dat er een plek voor de kwartfinales bereikt werd. Zojuist is de loting gedaan op ESPN en weet NAC dat zij zich op mogen gaan maken voor een Brabantse kraker tegen PSV op 8, 9 of 10 februari. Zoals van te voren al bekend zal NAC een uitwedstrijd spelen. Bij een overwinning op PSV zal NAC wederom een uitwedstrijd spelen, dat wordt dan tegen de winnaar van NEC - Go Ahead Eagles of RKC Waalwijk - AZ.

NAC heeft niet zo lang geleden al tegen PSV gespeeld in de beker. Dit was in het seizoen 2019/2020. Toen wist NAC knap met 2-0 te winnen van de Eindhovenaren in eigen huis. Op dit moment verkeerd PSV wel in betere vorm dan dat seizoen. PSV staat namelijk eerste in de Eredivisie en kan bij winst op Ajax morgen 4 punten los komen.

Bron:
B-Side Rats, ESPN
53 Reacties
143   5  
Sjonnie

2-6-2-1 systeem

Olij - Kortsmit

Rutten-LegionAdelihoeMaloneBakkerMaria

Seuntjens - Haye(blijft)

Bannis

29   16  
Tante Annie

Mooie pot als er supporters bij mogen zijn. We moeten blij zijn met de recettes in dat geval. Toch hadden ze het ook al lastig tegen telstar in de beker

45   9  
TvB

Wat ik niet snap, als je voetballend niet de beste bent.. waarom niet opportunistisch spelen met lange ballen op Seuntjens en vanuit daar verder voetballen met veel strijd en zorgen voor een super conditie zodat je 90 minuten vol gas kan gaan zoals in Engeland. Daar hoef je geen talent voor te hebben maar je bent je tegenstander wel een stap voor. Nee dat eeuwige gebrij en tactisch spel van matige trainers en dito spelers schiet toch niet op..

56   18  
Moppernac

Mooie loting

Tegen PSV 0-1 in de 87ste minuut door Ralf Seuntjens dan in de halve finale iets dichter bij de Efteling tegen RKC 1-3 en dan in de Kuip tegen Ajax een 2-0 overwinning en we gaan Europa in.
Oh wat komt het sprookje toch dichtbij.

78   12  
H.V.M.

Misschien niet onverstandig om maar vast hard te gaan trainen op 5-4-1 systeem.
Hiermee niet wachten tot maandag, maar vanaf zondagochtend 08.00uur per direct starten om een voetbalklucht te voorkomen!

23   28  
Noad1976

Ik zeg Kaij de Rooij als linksbuiten en dan gaat PSV toch bibberen🙈🙈🙈

29   11  
Henri

Och, er zijn op het ogenblik wel belangrijkere zaken die spelen. Of is er iemand op dit forum die denkt dat wij de beker gaan winnen? Maar dan serieus hè.

48   9  
Noord Mokumse NAC'er

Dank je wel KNVB voor het verneuken van de loting. Neem een voorbeeld aan de FA. De FA cup wordt op een deugdelijke manier gedaan.

Edwin, gewoon de bus parkeren en hopen op pingels.

Van niks uitgaan en mocht het toch lukken dan breekt spontaan carnaval uit in Breda en waar de NAC'ers ook wonen

Hup NAC!

16   7  
Tonn

Of we winnen of niet we zijn erbij, voetbal daar gaan we voor.

21   6  
Ivo

Hopelijk met publiek, dan verdient NAC nog wat aan de kaartverkoop.
Sportief is er weinig te halen voor ons.

13   8  
D'n Reem

Het was leuk voor zolang het duurde.

18   3  
Oldskool

We hebben eerder in de beker al eens met 0-1 van PSV gewonnen, maar dat was wel een heel andere tijd.

110   22  
Den Tinus

Ben ik de enige die dat doorloten een hele grote grap vind.
Echt weer iets voor de knvb om zoiets te verzinnen.

6   2  
J0667

@hvm
Dat is idd geen slecht idee aangezien we 3 prima centrale verdedigers hebben. Alleen onze backs zijn niet zo goed en in 5 4 1 is geen 10 dus waar laat je seuntjens dan?

31   2  
Wanny

De KNVB beker krijgt nooit aanzien als de knvb er zo mee om gaat

12   1  
Moppernac

De wedstrijd Jong Az-NAC zal denk ik toch wel verschoven worden.
Anders word het een druk programma 4 wedstrijden in 9 dagen.

Vrijdag. 4 Feb NAC - Roda JC
Maandag 7Feb J. Az - NAC
8/9/10Feb PSV - NAC
Zondag 13Feb NAC - Fc Den Bosch.

En Op zaterdag 12Feb is het Vitesse - PSV.
Dus er zal een wedstrijd van NAC of van PSV verzet moeten worden.

143   5  
Sjonnie

2-6-2-1 systeem

Olij - Kortsmit

Rutten-LegionAdelihoeMaloneBakkerMaria

Seuntjens - Haye(blijft)

Bannis

2   9  
Nac

De beste opstelling is 532

Maria kan is fysiek de beste linksback en aanvallend het beste
Haye als hij blijft natuurlijk op 10, want laat anders zijn man te veel lopen.

Malone voor de verdediging. Het zullen
geen grote gaten zijn die hij dicht moet lopen, want ze komen er toch bijna niet af. Hij kan gewoon goed verdedigen en op het middenveld kan je een foutje maken.

Antonia op de flank voor een snelle counter.

Antonia/Rutten/Adilehou/Bakker/Maria
Malone Agougil
Haye
Seuntjens Bannis

8   3  
Scheppioni

@ Oldskool
Dat was met een scorende Boukhari, een heel ander NAC idd, nu met publiek erbij gaat het met dit NAC en de t.s. niet gebeuren, ook weer chaos met overname blijkt verneem ik ....???

18   10  
SjorsNac

Kanonnenvoer voor psv meer niet.

17   10  
BREDA 1965

FUCK KNVB FUCK DUITSERS.....gaat helemaal nergens meer over bekervoetbal..heel het voetbal naar de klote geholpen..dat men dit blijft pikken

13   11  
Los Pollos Hermanos

Alles minder dan 4 goals verschil in het voordeel van PSV, zie ik als een overwinning voor NAC.

Mijn god, wat gaan we straks beleven? 8-1? 12-0? Hopelijk spaart PSV ons een beetje.

2   7  
Lamington

Niks gezien..

Wa waster mee de loting.?

25   2  
Hugo

Loting? Dit was geen loting. 50 procent is vooropgezet. Clubs weten maanden vooraf al of ze thuis mogen voetballen of niet. Ik weet niet wie deze opzet heeft bedacht, maar het is werkelijk absurd. Ik zou bijna terugverlangen naar de warme en koude balletjes in de bak. Charme van het bekertoernooi....🤮

Eens dan wordt de hemel stralend blauw.

18   5  
Cees-2

Dat de KNVB hier mee weg komt? Corruptie in de hoogste graad. Loting, niks loting. Om bepaalde redenen heeft een complete malloot aldaar dit verzonnen. De redenen zijn niet moeilijk te raden. Ongelooflijk, maar waar, hier in Nederland, waar ook de degradatieregeling vanuit de KKD, zowat als enigste land in de wereld nog steeds een lachertje is. De bobo_kliek zijn vast en zeker hiervan zo links en rechts de vruchten plukken. Ga je diep schamen. Wat een klef wereldje is ook dit.

6   0  
Nonkel Frans

Ach in '74 bekerde we - weliswaar in de finale - ook tegen PSV. Met de kop omhoog en NAC NEC van t jaar daarvoor nog in de benen, gingen we grandioos onderuit met een dikke 6 - 0 .

Zie het commentaar in de link hieronder: "NAC had de schade kunnen beperken maar weigerde achteruit te voetballen!!! "
Dat waren nog eens tijden!

https://www.totoknvbbeker.nl/100-finales/1974-psv-verplettert-titelverdediger-nac

8   5  
Ome Cor

De beker is een leuk verzetje naast de competitie, maar uiteraard wil de KNVB dat de titel naar een club gaat die Europees een paar rondes mee kan ballen.
Niet de nummer 9 van het tweede niveau.

Daarnaast is het leuk, knap, indrukwekkend wanneer NAC ook PSV nog zou verslaan (in Eindhoven nota bene) maar een club die wil promoveren en in de finale, halve finale of kwartfinale van de beker uitgeschakeld wordt en niet promoveert, misschien zelfs geen nacompetitie haalt, heeft gewoon eind van dit jaar a hand full of nothing.


5   3  
Ome Cor

Wat zeg ik ?
Nummer 9 ?

Dat zouden we wel willen !

8   1  
JN

Tja. Als je zo ver doorstoot in de beker, heb je een grotere kans topploegen te treffen. In principe heb je alleen een kansje als die rare trainer van PSV z’n beste spelers rust wil gunnen en door gaat wisselen.

Die loting is wel een heel rare gang van zaken. Hopelijk kappen ze daar gauw mee.

22   4  
Nonkel Frans

De KNVB heeft zichzelf verkocht aan Fox- ESPN. Een schande. Die gewijzigde lotingregels zijn ten faveure van de multinational die ESPN heet.
Juist deze competitie hoort bij de publieke omroep en dient bij Studio sport te blijven.

De KNVB is niet meer van en voor onze prof- en amateurclubs. Wat een stelletje pooiers daar in Zeist.

11   1  
Geelzwartwit

Loting klopt natuurlijk niks van maar goed dat NAC 10e in de kkd staat klopt ook niet. En dat clubs als rkc heracles cambuur heerenveen vitesse az een enorm gat hebben geslagen klopt ook niet. Maar het is allemaal wel zo. De inhaalrace is gigantisch

8   5  
Kisku

Ja echt wweer een knvb mafia loting

24   3  
Sjef de gevulde koek

Zondag ochtend, plek 10 en 9 punten achter op fucking Eindhoven, PSV uit geloot dus dat is klaar. Heerenveen verloren dus die gaan zeker actie ondernemen. Karel vrolijk is nog een paar ton ergens aan het zoeken. Iemand anders hier nog positief Nieuws haha wat een ellende wat een kit seizoen is dit zeg. Fijne zondag

13   5  
Aspo

Dat de KNVB er af en toe een enorme puinhoop van maakt, is iedereen het wel over eens. Maar heeft nu niemand meegekregen de afgelopen 2 jaar dat deze manier van loten opgelegd is door de burgemeesters van de speelsteden?

10   6  
Bas

@Aspo
Het is blijkbaar gemakkelijker om zonder nadenken ongefundeerd over corruptie of maffia te krijsen zonder te kijken naar de afspraken, het waarom of hoe het vorig jaar ging

11   13  
MickJ

S C H A N D E .
===========
Zo worden de rijken steeds RIJKER
en de arme steeds ARMER.
Hier heb ik geen woorden voor.
Ja toch wel. Oost Europese streken.

15   6  
Badeend

Als je steeds overal maar over gaat schreeuwen en stampen als een klein kind, dan moet je natuurlijk niet vreemd opkijken als je inhoudelijke commentaar niet eens meer gelezen wordt, laat staan serieus genomen. Dat "KNVB mafia" is het zieligste wat ik ooit bij NAC heb gezien of gelezen. Alsof de KNVB er is om NAC het leven zuur te maken - zo belangrijk zijn we nou ook weer niet hoor.

Er was een reden voor het 'doorloten'. Die reden kun je iets van vinden, maar als je die nu aan ESPN wijt, heb je echt niet op zitten letten. En dan kun je je commentaar misschien beter voor je houden, in plaats van mee te janken met een aantal anderen.

On topic: PSV is misschien nog best te pakken.

5   8  
Nonkel Frans

@Badeend goedemorgen. Leg het hier eens uit:

1. De relatie en onderlinge afspraken tussen KNVB - de publieke omroep en ESPN.
2. Dat nieuwe lotingssysteem. Waarom en wie heeft er baat bij?

Ik kan het niet vinden op internet.

13   2  
La matanza

Hoe zit het met de verkoop,begin van de week is bijna voorbij

9   11  
Baosje

Nou dat wordt dus weer een kansloze 7-1 nederlaag.

Nergens in Europa houden ze er een bizarre loting als hier in dit apenland op na...

Bravo KNVB voor het om zeep helpen van een eerlijke competitie/loting

8   6  
Willem 4,5

Snap al die boze reacties niet, even buiten het lotingsschema wat natuurlijk weer eens vreselijk is, maar dat kennen we uit Zeist. Na PSV zijn we klaar, goed voor de recette en de rest is voor de bune. Uitwedstrijden gaan sowieso bijna altijd verloren. We kunnen beter zsm de zaak weer op de rit proberen te krijgen, dan bedoel ik het eerste elftal. Ik hoop dat we vrolijk van Vrolijk worden. Allereerst het voordeel van de twijfel, als ik hoor dat het eerste wat hij zegt is een TD in de persoon van Stewart en dan ook nog een nieuw stadion, mij interesseert een nieuw stadion geen ruk, op dit moment totaal onbelangrijk. Een TD is belangrijker, maar moet dat Stewart zijn? We zullen zien, de tijd zal het leren.

16   13  
Scheppioni

We zijn vorige week met Vrolijke nieuws blijkbaar blijder gemaakt dan dat de werkelijkheid is ..... ook weer typisch NAC !!!

10   3  
Geelzwartwit

@schep

Daar heeft NAC toch niks mee te maken? Die hebben vorige week geen officieel nieuws naar buiten gebracht toch?

9   26  
Monir

Ben benieuwd wanneer we weer mogen. Ik ga in ieder geval niet met mondkapje op, deels gevuld stadion en wanneer bier beperkt is. Alles helemaal vrij en anders niet

6   2  
Van "taajlaand

Heeft eigenlijk niks meer met loting te maken, en hoewel we wisten dat het een (pittige) uitwedstrijd ging worden ga je natuurlijk niet met een hoop vetrouwen naar de huidige nr. 1 van de ére.
Maar, nu kunnen we zelf ondervinden of de 'man van 6 miljoen' zijn geld waard is....

Zou het 'pingpongballekesapparaat' ooit nog eens dienst mogen gaan doen?

9   2  
Willem 4,5

Stevige taal weer Mounir, dit zal indruk maken denk ik.

5   2  
Adnac

Het wordt natuurlijk geen makkelijke pot, maar kansloos zijn we nooit.
https://www.youtube.com/watch?v=Jwky1_44kKc
Ook toen zat NAC in een crisis. HUP NAC

4   3  
NAC4Ever

Er is geloot wie er uit en thuis speelt. Maar dat gebeurde tijdens de loting voor de achtste finale. Ralf Seuntjens heeft deze loting verricht.

37   5  
Moppernac

Monir@

Schaam je jezelf om met een mondkapje te lopen?
Of ben je zo ijdel om met een mondkapje te moeten zitten?
Of krijg jij er een kick van om als enige zonder mondkapje in een vol stadion andere supporters onder te schreeuwen met je speeksel en kans hebben om besmet te raken?

Als we na de volgende persconferentie weer naar het stadion mogen ,maar dan wel verplicht met een mondkapje op, dan vind ik dat geen enkel probleem hoor.
Het zou weer fijn zijn als we op die manier wel naar het stadion mogen.
Wat interesseert mij nou of ik met een mondkapje moet zitten.
Graag zelfs als ik daarmee wel naar het stadion mag.
Hup NAC op naar volle stadions.

10   6  
Scheppioni

@ Geelzwartwit
Vanuit ons NAC gebeurd helemaal niks, dat is nog veel erger...... ook weer typisch NAC !! Vrolijk komt met waarschijnlijk branie taal en sleeping NAC laat het erbij en laat onze narcist alles nog meer vergallen ..... onze ad moet nu weer zijn eigen afspraak met een woedende Haye zien te temmen, elke dag langer is funest en de overname zeker niet voor juli rond !!!!

6   1  
NAC Breda F.C.

Eitje man... als ik PSV zo tegen Ajax zag voetballen. En NAC parkeert de bus. Dan gaan we op penalties door.

3   1  
Efha

Jongens, dat doorlopen is omdat burgemeesters voor planning -iets met corona en drukte- hebben gevraagd of vooraf bekend kon zijn of er in hun stad bekervoetbal gespeeld zou worden. Daarom is bepaald welke clubs bij halve finale en kwartfinale thuis zouden spelen.

1   2  
Ed

Voor loting is echt belachelijk. Vond ik toen en nu ook. Lachertje.
Loten is met zn alle in een pot.

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Ik was er bij in het uitvlak toen NAC destijds in de Kwartfinale met 0-1 won uit Eindhoven.

Kunnen we toch gaan herhalen?

Laad alle berichten na dit bericht in