Wij gaan niet opzij

Agougil mag grote schoenen van Haye vullen: “Laten zien wat hij kan”

Italo

NAC slaagde er niet in om een middenvelder aan te trekken tijdens de winterse transferperiode. Door het vertrek van Haye komt daar een plaats vrij. Talent Sabir Agougil, goed op dreef de laatste weken, gaat zijn kans krijgen.

“We wilden niet halen om het halen omdat er iemand weggaat. Een nieuwe speler moet wel iets toevoegen aan de selectie” , zei Edwin de Graaf gister over het mislopen van een nieuwe middenvelder. “Van daaruit hebben we er voor gekozen om ons op die positie niet te versterken. Maar laten we de jongens die we nu binnen onze selectie hebben zich doorontwikkelen.” Voor NAC-talent Agougil klinkt dit als muziek in de oren. Hij krijgt de kans om het gat dat Thom Haye achterlaat, te vullen.

In kalenderjaar 2022 speelde de jongeling in alle drie de competitieduels de volle 90 minuten mee. Ook in het bekerduel tegen PEC Zwolle had hij een basisplaats. “Hij heeft de laatste weken veel gespeeld. Dat heeft hij goed gedaan. Hij mag voorlopig blijven staan en laten zien wat hij kan” , zegt trainer De Graaf.

Al in 2019 tekende Agougil een profcontract bij NAC. Ruim tweeënhalf jaar later toont de middenvelder zich aan het grote publiek. Agougil maakt flinke stappen. “Hij is heel goed in het positiespel dat wij graag spelen. Hij kan tempo maken aan de bal. Het een/twee-keer raken en doorbewegen zit er goed in. Hij kan goed wegdraaien om zijn as een en van daaruit versnellen. Dat doet ie gewoon hartstikke goed”, somt De Graaf op.

De Graaf verwacht dat Agougil alleen nog maar meer stappen gaat maken, zolang hij speelt. “Hoe meer wedstrijden hij gaat spelen, hoe beter hij zich gaat ontwikkelen.” Want ook ontwikkelpunten ziet De Graaf nog voldoende. “Hij moet zijn spel nog gaan koppelen aan iets meer rendement qua assists en doelpunten. Iets rustiger worden aan de bal. Maar daar heeft hij ook wedstrijden voor nodig. Je ziet dat hij stappen maakt, zeker als je dat vergelijkt met het begin van dit seizoen. Hij moet dit gewoon doorzetten.”

Het contract van de 20-jarige Agougil loopt na dit seizoen af. Een nieuwe verbintenis ligt in het verschiet. “We hebben aangegeven dat we graag met hem doorwillen. Die gesprekken zijn aanstaande. Hij wil ook graag bij de club blijven. In de voetballerij weet je het nooit, maar van beide kanten is het vertrouwen uitgesproken om met elkaar door te gaan.”

Bron:
B-Side Rats
16 Reacties
95   7  
Charpie

Ik denk dat er nog veel rek zit in deze speler. Vertrouwen geven, dus veel laten spelen.
En wij als supporters en 'supporters': niet gelijk neersabelen na een keer een slechte wedstrijd. Helaas is dat een beetje een trend geworden hier.

95   7  
Charpie

Ik denk dat er nog veel rek zit in deze speler. Vertrouwen geven, dus veel laten spelen.
En wij als supporters en 'supporters': niet gelijk neersabelen na een keer een slechte wedstrijd. Helaas is dat een beetje een trend geworden hier.

48   3  
Chris W.M.

“Hij moet zijn spel nog gaan koppelen aan iets meer rendement qua assists en doelpunten. " Aangezien bij Haye dit seizoen pas op dat gebied zijn rendement omhoog ging (vorig seizoen 5 assists en 0 goals) voorzie ik daar niet veel problemen mee. Die assists en goals gaan vanzelf komen.

Agougil, Azzagari, Banzuzi. Drie jonge middenvelders die nu veel meer minuten gaan maken, omringd door ervaren krachten met Seuntjens voor zich, en Ligeon/Rutten, Malone en Bakker achter zich. Die gaan enorm veel leren het komende half jaar. En wie weet, nu niet elke bal meer naar Haye hoeft/gaat staan misschien andere spelers op die ook een assist kunnen geven, of een vrije trap erin kunnen schieten. Sowieso genoeg jongens nu op het veld waarbij het interessant en leuk is om hun ontwikkeling te gaan volgen.

10   2  
Veerse Support

De enige mogelijkheid is dat jonge talentvolle spelers de basis zijn voor de opbouw van NAC. Zelfs als er een zak vol met geld komt investeren in jonge talenten. Dit zal dan hopelijk resulteren in een stabiele basis waar spelers ook wat opleveren als ze NAC verlaten. En niet zoals nu dat de talenten gratis vertrekken.

16   8  
Ric

We zetten deze speler weer flink in de etalage en dat met een aflopend contract. Hopelijk krijgen we daar geen spijt van.
Ik hoop dat ze weten, dat hij heeft aangegeven sowieso te willen blijven. Voordat er mogelijke Banzuzi situaties komen, al lijkt dat nog net op tijd goed te komen.

9   12  
Scheppioni

Hopen dat Agougil de kans gaat pakken !! Nog ene binnen de selectie Ed .....zou goed zijn voor ons NAC !😉

25   6  
Tip

Ik heb ook grote verwachtingen van deze gast. Echter de Haye van dit seizoen vervang je niet. Dat zal vooral uit het collectief moeten komen. Allemaal een stapje meer en beter. En het trio Bannis, Hilterman en Seun zal moeten werken.
NAC is overigens zeer goed bezig met de jeugd.
Las laatst weer een negatieve reactie waarin kwaliteit van onze jeugd werd gekoppeld aan de negende plaats in de keuken. Dan heb je er of geen verstand van of je benadert alles waar NAC voor staat negatief. Ieder zijn hobby zullen we maar zeggen.

10   2  
gjoewie

“Hij moet zijn spel nog gaan koppelen aan iets meer rendement qua assists en doelpunten. "
Eigenlijk geldt dat voor alle spelers... ;-)

Het is hier al vaker gezegd en niet alleen door mij: Haye kon omhoog klimmen omdat ElAllouchi vertrok. De kilometers die Mounir maakte werden ineens door Haye gemaakt. Of dat efficient is, is weer een tweede, natuurlijk. Eigenlijk zou de organiserende middenvelder minder meters moeten maken en iemand als stofzuiger naast hem moeten hebben. Agougil in combinatie met Cagro bijvoorbeeld.

17   2  
RV

Het is een beetje noodgedwongen maar vind het geweldig om weer eigen jeugd te zien en Hellemons levert goed werk. Spelen in de nationale jeugdelftallen en andere clubs hebben interesse. Het is "the only way up", of althans een van de belangrijkste...

Kijk er dan ook naar uit om de ontwikkeling van Agougil, van Schuppen, Banzuzi, Azzagari en Mashart te volgen. Hopelijk ook snel Marijnissen er bij.

In Agougil zie ik echt de potentie wel.

12   4  
die ne gast

Wat mij betreft krijgt Agougil z.s.m. een contractverlenging.
De huidige 10e plaats kan nog wel eens een geluk bij een ongeluk blijken te zijn.
Dit seizoen is in principe voorbij, dus het komende half jaar kan de jeugd veel spelen, maar daarna moet het wel bijltjesdag zijn en doorgeselecteerd worden. Als je als jeugdspeler het komende half jaar geen stappen maakt, dan lig je eruit.

Tot nu toe vind ik dat Mashart en Azzagari te weinig progressie laten zien. Agougil en Van Schuppen zie ik wel progressie maken en Kestens zit daar een beetje tussenin (krijgt bij mij op dit moment zeker wel voordeel van de twijfel).

@Chris W.M.
Noem me ongeduldig, maar ik wil niet 7 jaar gaan wachten voordat bij Agougil de doelpunten en assists gaan komen. Haye was 27 toen hij wat dat betreft 'los' kwam... Ik mag hopen dat bij Agougil de doelpunten en assists wat eerder gaan komen...

8   3  
Chris W.M.

@die ne gast

Same here. Het scheelt wellicht dat Agougil al direct op de juiste plek gezet is, in tegenstelling tot Haye die tekort kwam voor de nummer 10 plek en pas 2 jaar op zijn beste plek speelt.

2   8  
Ome Cor

Persoonlijk denk ik dat De Graaf mooi kan vertellen, maar natuurlijk wilde NAC wel iemand halen.
Alleen lukte het niet.

Dan moet je de eigen spelers of Agougil in dit geval vertrouwen geven door recht te lullen wat krom is.


7   2  
Ivo

@Die ne gast

De KKD is een fysieke competitie waarin je body en power nodig hebt. Duels winnen. Het gaat niet om fluwelen techniek. Kestens en Azzagari en Mashart vallen daardoor door de mand. Die jongens laten op de training vast leuke dingen zien, maar die verdediger van 1m85 komen ze gewoon niet voorbij.

Bij Agougil zie je dat ie meer power heeft, en zijn lichaam ook slim gebruikt. Kestens ligt na ieder duel op de grond. Van Schuppen heeft een paar wedstrijd reddeloos in de spits gestaan, met ook nog eens beroerde aanvoer. Die jongen moet op het middenveld, op de positie van Seuntjens, langzaam gebracht worden. Laat hem invallen als Ralf er doorheen zit. Want die houdt het geen 90 minuten meer vol.

Jammer dat NAC niet wat meer voorselecteert op het fysieke. Vanacker is ook zo'n verhaal, een verdediger van 1m67, ik vind het sneu voor hem hoor, maar daar begin je toch niet aan? Dan kom je snelheid, lengte en kracht te kort. Een basis die iedere speler vandaag de dag moet hebben. Zeker in de KKD.

6   2  
Badeend

Ivo, je laatste deel van je reactie is nog korter door de bocht dan veel getalenteerde backs. Angelino mocht ook niet in de Python - "ja maar die was buitencategorie". Prima, maar dan moet je dus daarmee beginnen - of iemand kan voetballen, niet of iemand bij de bovenste plank in de supermarkt kan.

Mits goed gebruikt kan er voor Vanacker echt wel toekomst zijn bij NAC. Een back is ook écht iets anders dan "een verdediger".

0   0  
Charpie

@ Badeend,

En wat denk je van Patrick Mtiliga !

3   1  
Charpie

1.73m kort.
Maar wat een beest was dat !

9   0  
Ad B uit Roosendaal

Inderdaad zijn contract verlengen.

Sabir heeft het in zich een vaste speler te worden van NAC in de eredivisie.

Van talent naar vaste waarde, zoals ook o.a. Schuppen dat kan worden.

Laad alle berichten na dit bericht in