Wij gaan niet opzij

De Graaf gooit het over andere boeg: “Gaat niet ten koste van Bannis”

Italo

Na een korte (interland)break hervat NAC morgenavond de competitie. In eigen huis ontvangt het Roda JC. Dat doet het met Jeredy Hilterman in de gelederen. De spits is de enige speler die in het slot van de transferwindow naar NAC kwam. Met trainer Edwin de Graaf blikken we terug op de transferperiode, waarin NAC spelbepaler Haye zag vertrekken.

Twee in, twee uit. Dat is de balans van de winterse transferperiode. Verdediger Colin Rösler vertrok begin januari naar zijn thuisland Noorwegen. Aanvaller Naoufal Bannis werd gehuurd van Feyenoord. Op de laatste dag van de transfermarkt kwam daar de uitgaande transfer van Haye bij. Enkele minuten voor middernacht werd aanvaller Jeredy Hilterman gestrikt.

Op het eerste oog is het wat vreemd: een middenvelder vertrekt, een aanvaller komt er voor terug. Trainer De Graaf legt uit waarom er uiteindelijk geen vervanger is aangetrokken voor Thom Haye:  “We wilden ons op die positie echt wel versterken. Daar zijn we ook mee bezig geweest. Het type Haye was voor ons gewoon niet haalbaar. Met het spel dat hij speelt, de doelpunten die hij maakt en assists die hij geeft.”

“Dus hebben we gekeken wat we nodig hebben, maar dan net een ander type speler voor op het middenveld. We zijn met een aantal spelers in gesprek geweest, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Wel kwamen er andere spelers vrij die graag bij NAC wilden spelen. Alleen kijk je dan ook naar wat je in je eigen selectie hebt. Ik was er niet van overtuigd dat die spelers beter waren dan de spelers die we nu hebben. We wilden niet halen om het halen omdat er iemand weggaat. Een nieuwe speler moet wel iets toevoegen aan de selectie. Van daaruit hebben we er voor gekozen om ons op die positie niet te versterken. Maar laten we de jongens die we nu binnen onze selectie hebben zich doorontwikkelen.”

Daar waar de poging om een middenvelder te halen mislukte, slaagde de club er wel in om aanvaller Hilterman te strikken. Trainer De Graaf had hem al langer op het oog. “Die vond ik in de zomer al interessant voor ons. Alleen toen was ik nog geen hoofdtrainer, en ik hoorde niet veel later dat ie bij Emmen zou tekenen. Ik vond dat jammer, want echt een type speler die we bij NAC kunnen gebruiken. Toen ik zag dat hij bij Emmen buiten de boot zou vallen, heb ik gelijk doorgeschakeld en hem geprobeerd hierheen te laten komen. Dat is uiteindelijk gelukt.”

Eerder in januari werd er al een nieuwe spits gestrikt. Naoufal Bannis kwam op huurbasis over van Feyenoord. Gehaald als de nieuwe centrumspits, waardoor Seuntjens vanaf het middenveld kan spelen. De rol voor Bannis verandert niet met de komst van Hilterman, verklapt De Graaf: “Wij hebben goals nodig. Naoufal maakt goals, Jeredy maakt goals. Wij moeten zorgen dat zij beiden gaan renderen. Ik heb wel dingen in mijn hoofd hoe we dat het beste kunnen doen. De komst van Hilterman zal niet ten koste gaan van Bannis.”

Daarmee kan het grote puzzelen beginnen. Zinspeelt De Graaf hiermee op een tweespitsensysteem? Vooralsnog houdt hij hierover zijn kaken dicht op elkaar. Ook om tegenstander Roda JC niet wijzer te maken. “Als het goed is ga je het morgen na vijf minuten zien.”

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
40 Reacties
180   4  
Bekerkampioen

Prima uitleg Edwin ! Realistisch een geen gelul!

180   4  
Bekerkampioen

Prima uitleg Edwin ! Realistisch een geen gelul!

9   64  
Judge M.

Dat zal ook niet kunnen als er in de huurovereenkomst een verplicht aantal speelminuten is vastgelegd voor Bannis ;-)

Maar nog los van zoiets zie ik beide spelers eerder complementair aan elkaar dan dat ze elkaar in het vaarwater zouden zitten. Maak er maar wat moois van Edwin!

Hup NAC!

32   0  
Heksenketel

Precies dat ene zinnetje "We hebben goals nodig". Tot nu toe 1,4 doelpunt per wedstrijd. Als dat naar 2 gaat en tegen blijft 1,3 per wedstrijd.....gaat het toch nog goedkomen.

13   3  
Geelzwartwit

Hopelijk was het scout werk van Edwin goed en gaan de 2 spitsen de gewenste doelpunten maken.

36   3  
Geelzwartwit

Ik moet opeens denken aan hoe het ooit met een ander driehoekje voorin lekker begon te lopen.
Dat was toen met Pierre Lammers Lokhoff

8   13  
F1

@geel zwart

Toen stond op recht en links iemand met een aardige voorzet

Remi Brusselsers

Die zie ik niet in deze ploeg

Ruit op midden met
Velanas seuntjes van schuppen
Cargo

41   2  
Martinus

Iemand zei het al in een ander topic: De Graaf communiceert wel helder en ik zie hem echt wel in staat om eens met twee spitsen te spelen. Hilterman heeft in elk geval al aardige cijfers, Bannis maakt ook een zeer gedreven indruk. Ik heb er zowaar zin in.

10   2  
JeePee

Zeker niet onlogisch om met 2 spitsen te gaan spelen. Alleen ga je met Seuntjes daarachter en 2 vleugelspelers die wij hebben geen middenveld over houden. Benieuwd hoe De Graaf dat gaat aanpakken. De vleugels renderen tot nu toe ook nog niet, maar zo zet je ook Kai niet in zijn kracht. Laat Agougil en eventueel Cagro het maar laten zien.

31   1  
Geelzwartwit

Ik hoop ook dat er eens gekeken wordt hoe het kwam dat Hilterman scoorde...

-Op welke positie op het veld speelde hij. Hoe dicht op de goals etc.
- wat voor type spelers speelden om hem heen. Op welke manier kreeg hij de bal aangespeeld.. Centraal of van de zijkant.. Tussen de linies of?

Ik hoop echt dat daar nu eens wel naar gekeken wordt want de lijst met spelers die gehaald zijn en bij NAC heel anders ingezet worden en daardoor niet renderen is veeeeel te lang.

23   6  
Tip

Ik heb er hele goede verwachtingen van. Bannis werkt de ballen uit zijn broek en kan voetballen. Ik denk dat Hilterman en Seun en Bannis complementair zijn. Morgen weten we meer.

12   9  
Tip

@geelzwartwit. Ben er van overtuigd dat daar door de Graaf en de technische staf goed over is nagedacht. Weet dat eigenlijk zeker. Maar voetbal is maar deels wetenschap. Of de puzzel in elkaar past is altijd afwachten.

12   2  
Geelzwartwit

@tip

Ik hoop het het zou bijna voor het eerst zijn. De Rooij vind ik er een mooi voorbeeld van. Speelt vaak op een hele andere positie als bij Eindhoven en krijgt ballen heel anders ingespeeld. 10 meter meer naar binnen of naar buiten of dichter op de 16 maakt voor technische spelers een wereld van verschil.

17   1  
Signase

4-4-2 spelen betekent dat een aantal buitenspelers tussen de wal en het schip valt. Het is niet anders. Meest benieuwd wat dit voor De Rooij betekent. Redt hij het als halve buitenspeler vanuit het middenveld of gaat hij net achter de spits spelen en schuift Seuntjens nog een linie verder naar achter? We gaan het zien. Mooie is in ieder geval dat de technische staf niet blind is voor het gebrek aan doelpunten en bereid is iets anders te proberen.

19   3  
Charpie

Had er heel veel zin in, test ik positief!
Heb kaartje teruggegeven. Misschien is de plek nog open: F3, rij 18, stoel 73.

4   14  
Oosterhout3

Zoals ik al aankondigde afgelopen week...

Het wordt 4-2-2-2

Beste voor 2 spitsen, 2 nummers 10 en de 3 lopers op cvm(waarvan 2 spelen)

24   3  
RV

Ik hoop dan ook dat het systeem omgezet wordt naar drie verdedigers zodat het niet ten koste gaat van Agougil, van Schuppen en de Rooij. Prima middenveld hoor met Agougil en Cargro controlerend en daarvoor spelers als Van Schuppen, Banzuzi, Antonia en de Rooij die gebruik kunnen maken van de balvaste Seuntjens.

Nee wat mij betreft moet het ten koste gaan van de backs. Daar ligt onze achilleshiel en we hebben eigenlijk met Adilehou, Bakker en Malone drie top centrale verdedigers voor dit niveau. Marijnissen as backup.

Defensief blok van vijf.
Aanvallend blok van vijf.

En wat opportunistischer spelen (kan prima met spelers als Malone, Agougil en Adilehou) die ook in te durven dribbelen. Dat eindeloos gebrei en de bal inleveren bij de backs moet gedaan zijn.

28   6  
Fred1

Met deze selectie kan je uiteraard 4-4-2 of 3-5-2 spelen , NAC moet sowieso verder van de eigen goal af gaan spelen want verdedigend raken we te vaak door eigen toedoen in de problemen.
Het meeverdedigen van het middenveld is nu niet een van de sterkste punten van het team wellicht is het zelfs de achilleshiel.
We geven nu héél veel over Thom op maar hij heeft talloze malen gewoon zijn man laten lopen waar gewoon goals uit voortkwamen , zo realistisch en eerlijk moeten we zijn.
Vraag is hoe gaat De Graaf zijn middenlinie wegzetten en wie komen er dan te staan, wie bouw je om de twee spitsen en Seuntjens heen, hoe laat je die scoren.
Ballen afpakken, tweede ballen winnen, spelhervattingen ( Olij ) is schandalig ondermaats.
Opbouwen van achteruit met dat gestuntel van Olij en de twee centrale verdedigers daar moeten we onderhand eens mee stoppen dat Gastons ophouden, speel die lange bal.
Ik zou durven kiezen voor een 5 mans middenveld waarbij Cagro als het nodig is de verdediging in zakt en waarbij er rechts en links constant 2 spelers aan de buitenkant opkomen om de spitsen te bedienen.
Ik ben benieuwd wat De Graaf gaat doen.

5   7  
Rob

Tegen AZ speelden ze 1-3-5-2 en werden ze helemaal ondersteboven gespeeld. Pas toen bij beide teams de jongelingen gingen spelen ging het beter

27   6  
Veerse Support

Hij komt dus uit de koker van Edwin de Graaf, net als Bannis. Waarom hebben wij een scout????

15   3  
Rolf

Helemaal eens met Fred 1
Weg met dat gestuntel van achteruit.
Sneller die diepe bal naar voren.

14   1  
Sp1

Vind sowieso dat je kick&rush moet spelen als je niet bij machten bent verzorgd positiespel te spelen, lange ballen en met veel arbeid de ballen veroveren leidt tot attractief voetbal waar de punten ook mee komen....ben benieuwd.

11   3  
Kipiani

Goed bezig Fred ! Ook de relativering met betrekking tot Thom is juist.

12   2  
Sjonnie

Nu met 2 nieuwe spitsen in de gelederen gaat het helemaal goed komen.
Nu 5x op rij winnen, goed voor het zelfvertrouwen, en dan vlammen met Bannis en Hilterman in de Nacompetitie.

10   29  
Real Robert

Wat niet over een andere boeg is. wordt weer geillustreerd met weer een dom en onnodig interview in De Stem met Agougil.
Weer een speler, die zich meent te moeten profileren via die domme krant.
“Ik voeg iets toe aan het elftal”.
Wanneer komt er eens een eind aan dit soort interviews door omhooggevallen voetballertjes?Als trainer moet je hem gewoon niet opstellen morgen.

9   9  
Cees-2

Over opportunisme gesproken, wat zijn we het plots eens met elkaar? De Graaf zijn woorden, is dat de oorzaak? De Graaf vind ik overigens een sympathieke man, voor zover ik dat kan beoordelen. Maar op tactisch gebied zijn mij met een behoorlijke regelmaat dingen opgevallen, waar zijn ingrijpen mijns inziens dringend nodig was, echter uitbleef, of te lang wachtte daarmee. Ook doen bepaalde spelers dingen die ze beter kunnen laten. Doe waar je goed in bent, punt uit. Omdat je simpelweg de kwaliteiten mist voor meer. Hou het dus beperkt tot bovenstaande.

14   7  
Moppernac

Agougil is ook bezig aan zijn laatste contract jaar bij NAC en wil nog niks horen over bijtekenen.
Ik kijk van wedstrijd na wedstrijd hoe het loopt zegt hij bij BnDestem
Ook hij wil natuurlijk transfervrij vertrekken bij NAC!!!!!
Ik zeg, eerst een nieuw contract laten tekenen of op de bank laten zitten en dan pas basisspeler laten worden als hij daar geschikt voor blijkt te zijn, anders loopt ook hij voor niks de deur uit.
Daarom wil hij nog niet tekenen, om zichzelf in de kijkert te spelen voor andere clubs.

4   3  
Tante Annie

Hoe weet je dat agougil niet wilt bijtekenen? Ben gewoon benieuwd, want ik kan het nergens vinden

6   7  
Scheppioni

De gedachtes zijn goed !! Maar dat is al vaker bij onze trainer Ed, hopelijk komt het eruit tegen een roda in vorm.... een zeperd zou deserstreus zijn !! HUP NAC !

8   6  
Arubaanse NACcer

Zou niet van die moeilijke woorden gebruiken als je ze niet kan spellen Scheppioni…

12   25  
Los Pollos Hermanos

Edwin de Graaf.

Toch wel de meest beroerde trainer van de afgelopen 10 jaar. En we hebben er wat gesleten hoor. Maar hier zit toch helemaal niets in. Er staat toch helemaal niemand.

Lieve mensen, dit is een leuke assistent en spreekbuis voor de spelers richting de hoofdtrainer. Maar dit is geen NAC 1 trainer.

7   12  
Bertus

Nou Los Pollos ik denk dat de absolute nooit meer te evenaren nummer 1 klootzak Steijn is.
Daarna volgen in volgorde van onkunde:
Lok
Gudelj
Van der Gaag
Ruud Brood
Willem Weijs
Dijkhuizen
AandeWiel
En daarna mag je de Graaf wegzetten.
We hebben inderdaad wat klootzakjes gehad als je het zo beziet , hoe kan je door de jaren heen structureel zulke foute keuzes maken.

7   3  
MickJ

Las ergens dat de trainer de Graaf het desastreus en of
schande zou vinden als NAC de nacompetitie niet zou
halen.
Had hij het nu over de spelers ?
Had hij het nu over zichzelf ?
Wie is de regisseur van het geheel ?
Nee Edje hier sla je de plank mis,valt me tegen van je
gewoon straks als je mag blijven in de schaduw de
pionnen weg zetten.

3   4  
Scheppioni

Een sportieve ranp dan uhhh ramp arubaamse makker 😊

3   1  
Charpie

@ Arubaanse Naccer,

Niet over spelling beginnen hier hoor; word je afgemaakt :-)
Kom er maar in Sjonny !

1   0  
Ernie

Te weinig scorend vermogen zegt de Graaf, dat heeft hij goed gezien.
Voetbal is niet zo moeilijk, je moet zorgen dat de bal voorin komt. Als je er daar een paar hebt staan die ze erin schieten dan scoor je. En zo win je wedstrijden!

3   2  
Atleet

@moppernac

Lezen is ook een kunst hoor mbt Sabir Agougil….

Man man stelletje opnaaiers

3   0  
Sjef de gevulde koek

Was te verwachten hij kan maar 1 ding doen nu en dat is alles of niets. Seuntjes Bannis en Hilterman zullen altijd spelen die kunnen een goal maken de rest niet. Jammer dat je zo niet aan het seizoen begint met deze intenties en natuurlijk spelers dat had een hoop gescheeld. Wel toch zin gekregen om vanavond te gaan kijken. Hup nac

0   2  
Nr.20

Noem het nostalgie maar een vergelijkbare driehoek Seuntjens - Bannis-Hilterman. Doet me denken aan Lokhof-van Hooijdonk-Lammers. Met aanvoer van Remie en toen op links? Maar nu met aanvoer van antonia en de rooij.
Al kun je denk ik de kwaliteit en noad niet met elkaar vergelijken maar toch…..

7   0  
Scheppioni

Dat scheelt wel 10 klasses nr.20 !
Maar al komen ze al tot 70% van hun zou mooi zijn !😉

3   0  
Judge M.

@Nr.20:

Geertje Brusselers!

Laad alle berichten na dit bericht in