Wij gaan niet opzij

Clubs willen #stadionsvol, speciaal actieshirt bij opkomst

Das Phantom

Ondanks dat menig voetbalstadion deze week de deuren weer opent voor een deel van haar supporters, gebruiken de clubs uit de Eredivisie en de KNVB het moment om actie te voeren om de stadions weer vol te krijgen. Spelers van elke club komen met een speciaal shirt het veld op gelopen.

Op de shirts is '#stadionsvol' te lezen en de shirts sluiten aan bij de petitie die is opgezet door het Supporterscollectief en wordt ondersteund door de betaald voetbalorganisaties. "Betaald voetbal draait om het spelen voor publiek. Voetballen voor lege of grotendeels lege tribunes is sfeerloos, onnodig en kost veel geld", luidt het statement. 

Een bezetting van 1/3 is geen oplossing voor de langere termijn, stellen de clubs. "We willen niet weer een traject ingaan dat wekenlang of maandenlang kan gaan duren. Er moet vanuit ‘Den Haag’ een heldere einddatum worden afgegeven waarna we kunnen opbouwen naar volle(re) stadions. Het liefst zouden we in elk geval zo snel mogelijk weer iedereen die een seizoenkaart heeft gekocht mogen ontvangen." 

De petitie is inmiddels 32.000 keer ondertekend. Wie de petitie nog niet heeft ondertekend, maar het plan wel wil steunen, kan hier nog een digitale krabbel zetten. 

Bron:
B-Side Rats, KKD, Supporterscollectief
19 Reacties
59   1  
Judge M.

Ja, die actieshirts die gaan het verschil maken. In Qatar zijn ze volgens mij nu nog niet bijgekomen van het lachen toen ze Oranje ermee zagen...

18   3  
Freek

@Bsiderats volgens mij zijn jullie het woordje "geen" vergeten in de zin: "Een bezetting van 1/3 is oplossing voor de langere termijn " (het is geen oplossing voor de lange termijn toch?)

59   1  
Judge M.

Ja, die actieshirts die gaan het verschil maken. In Qatar zijn ze volgens mij nu nog niet bijgekomen van het lachen toen ze Oranje ermee zagen...

12   1  
Van "taajlaand

Moeilijke competitieronde.
Elke club met het zelfde shirt op het veld....
Best ingewikkeld kijken.

19   15  
Ouwe Spionkop

Niet slecht bedoelt allemaal dit soort acties.
Maar clubs kunnen beter gewoon een echt statement maken en alle seizoenkaarthouders binnenlaten. De overheid kan echt niet controleren hoeveel mensen er precies binnen zijn.
Voor ieder die gaat vanavond veel plezier en de anderen (oa ik)veel plezier thuis met ESPN.

13   6  
fvf6

Nog even geduld mannen , ik verwacht dat we de volgende wedstrijd gewoon weer met z'n allen naar het stadion kunnen . In heel Europa wordt alles losgelaten , dan kan Nederland toch niet achter blijven .

19   16  
Kinderkaartje

@fvf6

Dan ken jij Rutte en zijn Nieuw Elan nog niet.
Alles in de landen om ons heen is al lang open of zelfs nog nooit dicht geweest, maar alleen in Nederland weten wij het blijkbaar allemaal weer beter.

Maar goed, ik zal er hier geen Corona of politieke discussie van maken.

Dus ik hoop inderdaad dat deze onzin maatregelen heel snel overboord gaan, of dat voetbalclubs gewoon zelf het heft in handen nemen, zoals bijvoorbeeld nachtclubs gaan doen.
Dit hele beleid is gewoon niet meer uit te leggen.

14   5  
Wanny

Tja, ik wil ook wel een heldere einddatum wanneer NAC eindelijk uit die klote KKD komt. Maar die kunnen ze me ook niet geven ben ik bang. Sommige dingen laten zich niet 100% voorspellen.

19   8  
henk

@Kinderkaartje
Duitsland en België zijn toch ook landen om ons heen? In het ene land mogen er maximaal 10.000 supporters bij een wedstrijd aanwezig zijn, bij max 50% vulling (tot voor kort mochten er in sommige deelstaten maximaal 1000 supporters bij zijn) en bij het andere land zijn de stadions pas een paar dagen weer open. Dat mag jij "al lang" vinden, maar je mag wel gewoon eerlijk blijven en hoeft geen dingen te overdrijven of te verzinnen. Als je zo los met feiten om gaat dan snap ik dat je ook niet vatbaar bent voor onderbouwing van het beleid. Of je het er nu mee eens bent of niet.

Verder hoop ik ook dat de maatregelen snel kunnen verdwijnen, maar wel op een zodanige manier dat de zorg niet weer overspoeld wordt en de reguliere zorg niet nog verder moet worden afgeschaald. In het huidig tempo zouden we wel eens erg snel weer in een vol stadion kunnen zitten. Verder zijn de voetbalclubs enorm afhankelijk van de lokale driehoek. Ze kunnen simpelweg de boel niet zomaar opengooien zoals een nachtclub. Politie inzet ed. wordt afgestemd en worden afspraken over gemaakt. Kan je ook onzin vinden, maar de lokale driehoek kan het een voetbalclub erg moeilijk maken wanneer afspraken worden geschonden. Dat is simpelweg de realiteit.

13   13  
Kinderkaartje

Dat is leuk bedacht @Wanny, maar het is echt niet teveel gevraagd dat het kabinet voorwaarden gaat afgeven. En dat doen ze ook niet.

Tijdje terug werd alles aan IC opnamen gehangen. Die is historisch laag en toch houdt NL als enige vast aan halve of hele lockdown, dit soort onzin maatregelen in voetbal stadions, en noem het maar op.

We hadden een routekaart, die alweer overboord gegooid werd nog voordat de inkt droog was en Kuipers gaat vrolijk door met het rond strooien van hele en halve waarheden en verdraaide statistieken.

Ik ben geen wappie (wat een kutwoord is dat), heb gewoon een QR code en booster, maar begin nu toch wel echt tabak te krijgen van het Nederlandse beleid dat in alles afwijkt van alles wat om ons heen gebeurt.
Het heeft niets meer met met de werkelijkheid te maken, maar met verkeerde modellen die voorspelden dat er 4.000 of meer mensen op de IC zouden liggen, terwijl het er nog geen 200 zijn.

En door de 95% afwijkingen van deze modellen, maar er wel aan vast houden, zitten er vanavond 6.000 man in het stadion, in plaats van 15.000.
Niet uit te leggen.

21   3  
Ome Cor

Rutte zojuist ff gebeld.
Hij is als de dood voor actieshirts en een petitie die al meer dan 32000 getekend is verstoort zijn nachtrust enorm.
Letterlijk zei hij dat hij blij is als het weekend er weer op zit.

9   12  
Nac4ever

Als dit soort statements door NAC gepromoot worden, dan is er dus ook geen reden om vanavond op ander halve meter van elkaar te zitten. Oftewel, massaal bij elkaar staan achter de goals!

10   10  
Cool Hand

Ik snap het niet. Gezondheid boven alles toch? Wat is er veranderd?

13   5  
Arie

Een actieshirt. Met een hashtag.
DAT ZAL ZE LEREN.
Je lacht je toch godverdomme de ballen uit je broek.

11   7  
Badeend

Wat Henk zegt. Er is al genoeg gedoe, niemand heeft er wat aan als IEDEREEN de Willem Engel uit gaat hangen en willekeurig "feiten" gaat verzinnen om zijn eigen ongenoegen te onderbouwen. Voor je het weet, gaan mensen je nog geloven ook.

5   5  
D'n Klaagmuur

Of het nou om horeca gaat, voetbalclubs, detailhandel en of je het nou wel of niet met de regels eens bent:

Al 2 jaar bestaat protesteren uit je mening uiten op het internet of een opstand van 3 uur (horeca) en je vervolgens weer strikt aan alle opgelegde regeltjes houden uit angst voor boetes. Blijkbaar zijn mensen erg hardleers en hebben ze na 2 jaar nog steeds niet door dat iedereen om dit soort "acties" gewoon keihard in de bek uitgelachen wordt door de mensen in Den Haag.

Of je onderneemt echt actie, of je doet niks en accepteert de situatie waarin men met de rug tegen de muur staat. Maar dit soort acties is alleen jezelf voor de gek houden, wanneer je niet de daad bij het woord voegt.

Blaffende honden bijten niet.

5   4  
Ivo

Maatregelen zijn prima als ze effect hebben. Maar geen enkel onderzoek heeft aangetoond dat er bij voetbalwedstrijden in de buitenlucht - met publiek - er meer besmettingen zijn geweest. Ook niet bij de "Testen met toegang" evenementen.

Het heeft alles te maken met ventilatie. Mensen hun uitlaatklep afpakken voor een risico dat er niet is, dat is gewoon sneu. Burgertje pesten. Want als de chique lui niet naar de schouwburg of het toneel mogen, mogen wij niet naar het voetbal. Ook al zijn dat, vanuit besmettingen bezien, totaal verschillende dingen.

En Omicron is sowieso lastig te voorkomen. Miljoenen Nederlanders zijn al aan de beurt geweest. Het is gewoon goed geweest, maar Den Haag loopt weer eens achter de feiten aan. Stel je voor het straks weer over de toeslagenaffaire of andere schandalen gaat. Nee, dan is het beter om dit nog een tijdje te rekken.

4   5  
Scheppioni

Tuurlijk stadion vol !
Geen beperkingen meer, moet weer kunnen ...... HUP NAC !!!💛🖤

2   0  
Des NAC's

Dat zal ze leren

1   0  
Spionkop

We hebben ze wel tuk hé, met deze shirts!

Laad alle berichten na dit bericht in