Wij gaan niet opzij

Akkoord tussen aandeelhouders en City Football Group over verkoop NAC

Das Phantom

De aandeelhouders hebben een akkoord bereikt met de City Football Group over de aandelen van de club. Dat meldt Crossminds via een officiële verklaring op de website van NAC. "Met City Football Group, die reeds een langdurige samenwerking heeft met NAC, is deze week overeenstemming bereikt onder het voorbehoud van goedkeuring door de RvC, Stichting NOAD, de KNVB en de gemeente Breda", aldus Crossminds.

Crossminds laat weten dat het onderzoek heeft gedaan naar verschillende opties namelijk de City Football Group en de combinatie van Karel Vrolijk en De Amerikaanse partij GFC. "Wij hebben deze partijen getoetst op basis van de door de RvC, stichting NOAD en de KNVB gestelde criteria. Hierbij moet gedacht worden aan criteria als een gezonde balans tussen lokale betrokkenheid en zakelijke afstand, de voetbalachtergrond, voetbalvisie en het voetbalplan, financiële draagkracht op korte en lange termijn, instandhouding van het gouden aandeel, de statuten en het cultuurhandvest, leiderschap, zekerheid op het gebied van voortzetting en daarmee continuïteit, de herkomst van de financiële middelen, de UBO van de belanghebbenden en hun intenties", aldus Crossminds. 

Crossminds heeft de resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan de aandeelhouders. "Op basis daarvan hebben zij ervoor gekozen om hun aandelen te verkopen aan City Football Group. Alle andere partijen, welke zich sinds de start van het verkoopproces kandidaat hebben gesteld, zijn hiervan intussen op de hoogte gebracht en daarbij bedankt voor hun inspanningen", laat het bureau weten. 

Het bedrijf laat weten waarom het nu met een update komt. "Hoewel u niet van ons gewend bent dat wij op deze manier inzage geven in het verkoopproces, hebben wij gemeend dat nu wel te moeten en te kunnen doen. Tot het bereiken van overeenstemming met City Football Group zijn wij gebonden geweest aan formele kaders waaronder exclusiviteit. Nu hier geen sprake meer van is hopen wij met dit bericht meer duidelijkheid te geven over het spannende verkoopproces tot nu toe. Dit is ook de nadrukkelijke wens van de aandeelhouders die steeds op zoek zijn geweest naar een koper aan wie NAC in goede handen en daarmee met een gerust hart kan worden overgedragen. Naast hun eigen criteria zoals prijs en overnamecondities is dit voor hen altijd een voorwaarde geweest." 

 

Bron:
B-Side Rats, Crossminds, NAC
124 Reacties
154   72  
Da Pope

Een schande is het. Niets meer, niets minder. Onbegrijpelijk dat mensen het verkopen van je eigen identiteit, je onafhankelijkheid, je ziel toejuichen. NAC houdt op te bestaan. Hoe kun je daar enthousiast over zijn? 


 Vanaf vandaag ben je geen voetbalclub meer, maar een radertje van een verdienmodel. Gefinancierd met smerig geld en zonder ook maar iets van liefde voor de sport. 

 Het is om te kotsen.

70   60  
Bladran Yanco

R.I.P.

18   34  
TheBeek

Hier wordt Karel vast niet vrolijk van ;)

35   35  
Mr chin

Hoop op een 1 april grap.

102   92  
Das Phantom (BSR)

Dit mag niet gebeuren. Dit kunnen we als supporters niet laten gebeuren.

19   10  
Geelzwartwit

NAC-eigenaar Van Aalst zet kandidaat-koper Vrolijk buitenspel : ‘Wij zijn officieel uit het proces’
Grootaandeelhouder Wim van Aalst breekt met Karel Vrolijk en haalt de bouwondernemer uit het verkoopproces van NAC.

Yadran Blanco 23-03-22, 17:02
Bron: BS

75   62  
Naamloos

Stichting Noad. Keur dit af

16   43  
Voorwaarts

//Zet aluhoedje op

"Samenwerking" aan gaan > goede spelers sturen > club afhankelijk maken > slechte spelers sturen > sportieve/bestuurlijke malaise > club niks waard > goedkoop overnemen

//Zet aluhoedje af

Ik gooi alleen maar een balletje op hoor...

62   58  
Princenhage1

Stichting noad mag hier toch nooit mee akkoord gaan . Het wordt tijd voor actie !!!

39   20  
JN

Tja. Het idee om ooit op eigen benen te staan kan in ieder geval de prullenbak in.

Dit was in mijn ogen geen worst case-scenario, maar het zit niet heel ver daarboven.

220   154  
naxioma

Opgelucht dat verkoopproces nu afgerond kan worden. Met City Football Group krijgen we een geweldige eigenaar. Gelukkig worden we verlost van het lokale aanrommelen. Ik ga er van uit dat er fors geïnvesteerd gaat worden en dat de unieke NAC identiteit behouden blijft. Daar zijn we als supporters zelf ook bij. De weg naar boven kan worden ingezet!

55   78  
Beest

Van aalst.


Vieze smerige kakkerlak.

Dit moeten we tegenhouden!

17   17  
Kevin

👍

61   48  
D'n Beuk

Eens dan wordt de hemel City blauw :-(

In wat voor en ellende is onze club toch terecht gekomen !!
Hopen dat de RVC en stichting NOAD dit keihard gaan blokkeren !!!

35   15  
Geelzwartwit

@das phantom
Is je reactie namens (bsr) of namens jezelf?

31   76  
The Don

Nooit meer NAC
Fuck City

61   18  
Tante Annie

@naxiomq,

Ik wil niet perse direct negatief zijn, maar als je kijkt naar Lommel, hebben die alle zeggenschap over de club verloren. Je kan niet zomaar spelers meer interviewen want alles wat naar buitengebracht mag worden moet eerst langs de perschef van city. Zulke dingen zijn van die dingen waar ik gewoon erg bang van wordt.
We zijn er natuurlijk zelf bij, maar ik vraag me af in hoeverre we wat kunnen doen

31   39  
Marti

Het begin van het einde ons NAC !!!!

36   12  
Svt076

Geen idee wat ik er van moet vinden..
Gemenge gevoelens..
Aanmodderen zoals afgelopen jaren kan niet meer.
Hoe dan ook, we moeten de nieuwe eigenaren steunen anders word t nooit iets ben ik bang..
Zal nooit verloren gaan!

28   55  
Rijen076

Laten we niet gebeuren! Tijd voor actie!!!

47   35  
bas

Zwarte dag. Hiermee worden we het zoveelste satellietclubje van City. Het NAC belang zal nooit meer op één staan. Kunnen ze in Lommel over meepraten.

57   53  
nec nijmegen

Niet bij een verlies tegen Volendam of Telstar maar juist nu moet je opstaan en naar het stadion.
AGAINST MODERN FOOTBALL!!

Kijk hoe het er met Troyes en Lommel gaat.
Ook daar zou flink geinvesteerd worden....
Kansloze bende.

Succes!!

16   28  
Hont

Neeeeee!

21   48  
Bwk

@Fr0nt76

Willen jullie alsjeblieft elke wedstrijd het stadion in vuur en vlam zetten?

Ik vind de acties altijd geweldig, en laat city maar opdrijven voor de boetes!
Hopelijk jullie alleen geen SV

57   38  
Das Phantom (BSR)

@GEELZWARTWIT

Alles wat ik in de reacties zet is op eigen titel. Ik ben er volledig klaar mee als dit doorgaat.

154   72  
Da Pope

Een schande is het. Niets meer, niets minder. Onbegrijpelijk dat mensen het verkopen van je eigen identiteit, je onafhankelijkheid, je ziel toejuichen. NAC houdt op te bestaan. Hoe kun je daar enthousiast over zijn? 


 Vanaf vandaag ben je geen voetbalclub meer, maar een radertje van een verdienmodel. Gefinancierd met smerig geld en zonder ook maar iets van liefde voor de sport. 

 Het is om te kotsen.

41   18  
David

Het is een illusie dat je op deze manier je eigen identiteit kan behouden. GFC probeert in ieder geval nog ons te laten geloven dat de club NAC belangrijk voor ze is, maar bij city weet je gewoon dat je dat niet bent. Je bent op deze manier niet meer dan een club die bedoeld is om een andere grotere club te laten renderen. Misschien word je er sportief wel iets beter en stabieler van, maar zelfs dat valt te betwijfelen als je kijkt naar lommel en girona. Dit mag stichting NOAD nooit laten gebeuren.

43   44  
Den Tinus

Eindelijk gaat de kogel door de kerk.
Of je het er nou mee eens bent of niet, NacBreda kan hiermee wel de boost krijgen die al vele jaren zoek is.
Ik zie NacBreda ook liever in locale handen terecht komen, maar die kunnen het geld niet bij elkaar brengen om NacBreda weer terug te brengen waar we thuis horen.
Namelijk de middenmoot van de eredivisie.
Alles in onze club ademt die ambitie, nu is het zaak dat er mensen op de juiste posities terecht komen en dat onze club weer gaat opbloeien.
Ik heb er alle vertrouwen in dat met citygroup onze clubcultuur overeind zal blijven.

45   46  
NoWat

Hè hè, eindelijk is de kogel door de kerk. Laten we nou niet gelijk negatief gaan doen met z’n allen zeg, de samenwerking met ManCity heeft ook goede dingen gebracht in het verleden.

Ik zeg: laat de Angeliño’s, Manu Garçia’s en Thierry Ambrose's maar weer komen! Op naar de ere!

52   16  
Barbapapa

We wilden geen tweede club zijn. Gelukkig komen we nu op plek 89 terecht…….

37   23  
Tonn

Het afbreken van ieder initiatief is weer begonnen in de reacties. Waarschijnlijk bij iedere overnamekandidaat. Waarom is mij niet duidelijk. Ik bekijk de resultaten volgend jaar wel. Kennelijk is dit de keuze van de meeste huidige aandeelhouders. Ik kijk uit naar de nacompetitie en de wedstrijden volgend jaar. Ik ben t gekonkel zat.

28   27  
Nacfem

Nee!

Hiermee verkoop je alles wat Nac is.
Stichting Noad doe je taak en wijs dit af!

28   20  
Ginnekense Naccer

Lommel was/is geen succes dus het lijkt me dat City er alles aan gaat doen om west europa ook te laten slagen. iig alles beter dan de huidige eigenaren!

43   32  
Ibio

Prima deal,
Met een lokale partij werkt het helemaal niet.
Zolang de nac cultuur maar blijft

42   33  
Otjes

Top, enige optie en een zeer goede.

Hup Nac en 5de collone opzouten.

24   53  
VakGBaard

Als dit doorgaat stadion in de fik zetten lijkt me? Kunnen beter zelf de club cremeren dan

28   15  
Tony93

Nu komt Breda City toch ineens wel heel dichtbij, ik krijg zeer zeker niet het idee dat er met de verkoop gekeken is naar wat het beste is voor 'Ons NAC' door de huidige aandeelhouders. Gewoon een kwestie van welke partij kan gegarandeerd het meeste geld wegleggen op dit moment, meer niet.
Stichting Noad laat je aub horen.

En kijkend naar wat de clubs in de City Group buiten Man City om hebben gepresteerd de afgelopen jaren hoeven we hier naar mijn mening absoluut niet blij mee te zijn.
Hooguit genieten van wellicht is een talentje uit hun netwerk hier en daar, maar dan ook na een jaar weer verkopen want de investering moet er zsm weer uit worden gehaald.

Krijg het spaans benauwd van dit nieuws, en nee dat komt allesbehalve door de tempratuur buiten.
Om te janken dit....



28   29  
Desingelin

Je verkoopt je ziel aan geld met een hele dubieuze herkomst.

Volgend jaar een seizoenskaart bij Baronie

38   32  
Beest

Massaal niet op komen dagen volgende week!

Girona kansloos gedegradeerd, was bergen goud belooft.

Lommel een zielig clubje geworden zonder rechten.

Als we het blijven pikken dat Manders en Van aalst ons keer op keer te kakken zetten dan is dit mijn laatste seizoen geweest.

Betaal al 20 jaar 250 euro met liefde om naar bagger te kijken. Maar wat er de afgelopen 2 jaar is gebeurd en hoe we zijn behandeld is bij de beesten af.

Vuur, pek en veren naar het stadion en die walgelijke grijze duif eruit tiefen.

Voor schut staan we toch al

17   10  
Ed

Wim van Aalst bracht maanden geleden het bericht naar buiten, dat hij door alle vreselijke manieren hoe we Steijn hebben behandeld van de club af wilde. Wat een lachertje. Na heel wat gelul en gezever hoor je Steijn weer zeiken overNAC en Van Aalst wil weer inspraak. Wie betaald bepaald zal zijn motto zijn. Deze man heeft geen zelfreflectie, laat staan een spiegel waar hij in kan kijken.
Helaas we moeten er mee dealen en zien we wel waar we terecht komen. Uiteindelijk kon het zo ook niet verder. We zijn wederom flink in de mailing genomen, stadion zit vol, voetbal is niet om aan te gluren, maar we bestaan nog. Ben benieuwd of er nu nog geld in de club gestoken gaat worden.
Alles snel rond maken en een team gaan samenstellen voor het nieuwe seizoen. De tijd dringt!!

27   22  
NAC Vooruit!

Eens dan wordt de hemel City blauw! 💙

💛🖤

27   21  
Die ne gast

Nee.
Voor de eerste keer blij dat ik mijn Cv1912 niet verlengd heb. Hoef ik al per komend seizoen mijn SCC niet te verlengen.
Mag hopen dat Stichting NOAD hier gewoon voor gaan liggen. City is de dood voor NAC, zie Lommel.
Ik wens iedereen veel plezier met het kijken naar Smith-Brown, Faupala, Brandon Barker en al die andere pareltjes…

55   19  
Nacman

Prachtig al die reactie,s hier veel mensen dragen de club al ten graven.
Laat ze eerst eens hun plannen met NAC openbaar maken .
Dan kun je er een menig over geven.
Het is pas de eerste stap in het proces de rvc stichting Noad en de KNVB moeten er ook nog na kijken.
Vergeet niet de aandeelhouders steken geen cent meer in NAC dus de kans is zeer groot dat NAC aan het einde van het seizoen falisement kan aanvragen.
En dan zijn we blij of niet

87   29  
Geelzwartwit

Geen, in europees voetballand, onervaren Amerikanen

Geen versie van Sports Republic met een servische geldbron

Geen lokale bouwondernemer die continu de media en andere partners zocht

Geen Wim van Aalst in enige vorm nog betrokken

Maar wel de partij die getoetst is op basis van de door de RvC, stichting NOAD en de KNVB gestelde criteria. En daar als beste bij uit de bus kwam.

Ook een partij die zich aan de cultuur eisen maatschappelijke eisen enz enz gaat houden en op die punten blijbaar ook als beste uit de bus gekomen is.

Ook een partij die van dichtbij al 8? Jaar ziet en meemaakt waar het bij NAC allemaal verkeerd gaat en waar de kansen zitten. City is de enige partij die organisatorisch en sportief het meest van (de cultuur) van NAC weet.

Ik dacht zelf niet dat ik blij net City zou zijn.. Maar als zij aan alle eisen het meest voldoen. En daarbij NAC al jaren kennen en de problemen en mogelijkheden al jaren kennen. En de ervaring en kennis op voetbalgebied... Als ik het zo op een rijtje zet ga ik in ieder geval geen moord en brand schreeuwen. Als ze zich aan de cultuur en maatschappelijke eisen houden snap ik wel dat ze op alles beter en concreter en stabieler kunnen scoren dan de rest.

Mede supporters. Overzie het nog eens rustig. Het is de enige partij die NAC van binnen al jaren kent.

Hopelijk komt er snel een akkoord.
Van Noad en Advendo naar Noad Advendo Combinatie naar NAC Breda
naar NAC Breda City.
In naam komen we daar ook wel overheen. De gemeente zal de toevoeging wel fijn vinden.

Ons eigen stad (city) ons eigen fier Breda. Breda vooruit de klokken luiden... Breda gij blijft de parel van het zuiden.

En iets met moeder de pap is aangebrand en een waterkant.

16   11  
Stef stuntpiloot

Slecht gevoel bij, gezien de andere clubs die deze investeerders in beheer hebben.. Klopt het dat het gouden aandeel in handen blijft van stichting NOAD?

Zo ja, dan betekent dat ook dat zij niets kunnen met het shirt/logo toch?

22   21  
Nacfem

Echt hoe mensen hier blij mee kunnen zijn🙈
Hoe kom je erbij om blij te zijn een Lommel of Girona te worden? Je verpatst je ziel, je club en je toekomst. Wij gaan nu echt niet meer naar de Eredivisie, vraag anders even aan Arno Verschueren hoe het bij Lommel gaat!

21   4  
N1912

Bij ieder scenario waarin Wim, Manders en de overige mafklappers betrokken blijven, hoop ik dat we eindelijk eens gezamenlijk een vuist maken als supporters zijnde. Wordt godnondeju eens tijd ook.

Mochten de genoemde namen niet betrokken blijven bij het hele gebeuren, dan wil ik eerst rustig de concrete plannen afwachten alvorens een oordeel te vellen.

40   36  
Chris W.M.

Als je alle negatieve reacties hier ziet, en de minnetjes die daarop volgen,plus het gebrek aan positieve reacties, dan zit er iemand flink de boel te manipuleren.

20   15  
SjorsNac

Die zag ik even niet aankomen.
Ik denk de allerslechtste optie die je kunt verzinnen. Een opleidingscentrum voor city. Wtf, dit is echt je ziel verkopen.

Welgelteld 3 a 4 goed spelers hebben we gehad de rest was brandhout van de bovenste plank, verwende tieners die niet voor nac wilde spelen. Daarna hebben ze ons laten vallen. Nee weet je als we het daarmee moeten doen pfff ziet er niet best uit dan. Of ze moeten gaan verassen.

Maar stel je promoveert zijn de meeste toch tevreden.

Enfin we gaan t zien, kan er toch niks meer aan doen nu.

Hopelijk nu wel de zakelijke afstand die de club nodig heeft.


23   31  
Scheppioni

R.I.P. NAC !!!

12   13  
Marti

Eens waren we de parel van het zuiden ! Jammer maar als dit doorgaat zal het nooit meer hetzelfde worden zoals we NAC willen zien !

33   9  
Chris W.M.

@Tante Annie

Sterker nog, toen de trainer opstapte nu Lommel tegen degradatie naar de amateurs vecht, heeft City met hun geweldige grote netwerk zelf een nieuwe trainer bij die club neergezet:

De assistent-trainer van de vrouwenploeg.

Geweldige, betrokken partij is het toch ook.

16   13  
Sjef de gevulde koek@BSR

Het motto op bsr is We wachten het wel af, We zien het wel. Draaien ze wel mijn sanseveria de rust!!! Gaan we nog actie ondernemen aub!!

25   11  
Boekenworm

Ik begrijp dat mensen zo snel mogelijk uit deze kutcompetitie willen. Maar dit is alles verkopen van wat NAC NAC maakt. De jeugdopleiding kun je opdoeken, want onze talenten moeten plaatsmaken voor die van City, die naar een jaar weer weg zijn. Je kunt zo niet bouwen en niet groeien, je ligt aan het infuus.

6   7  
Ata

😓😓😓

21   14  
Babosje

Ik wacht eerst de plannen maar af en wat City te zeggen heeft. Kan hier nu niks over zeggen behalve dat ik blij ben dat er eens wat gebeurd!
HUP NAC!

44   24  
Geelzwartwit

Voor alle schreeuwers over Lommel Girona en Torque....

Lommel heeft een stadioncapaciteit van 8000
Girona 9000
Torque 1000

Ga NAC en de potentie met City aub niet met die clubs vergelijken.
Appels en peren vergelijk.

En ja voetbal draait om geld. Dat is al een tijdje zo en op dat vlak was het bij NAC altijd een puinhoop.

6   2  
Mario

Waar ik nu heel benieuwd naar ben is het investeren in de selectie en technische staf.
Komt er straks een trainer uit de City Group?
Komen er ook spelers van buiten de City Group?
Vind het allemaal best een beetje vaag.
Je wordt overgenomen maar eigenlijk weten we nog niks.
En wat de meeste ook vertelde : worden we nu echt een tweede Lommel of blijft onze identiteit bewaard?

25   25  
BREDA 1965

EINDE VAN NAC

15   9  
Baosje

We wilden toch n stinkend rijke oliesjeik

Nou daar istie dan

12   26  
Dabbert

Wat een stelletje tuig! Heel NAC (lees supporters) willen een deal met de Amerikanen. Hier zouden we een eigen identiteit houden. Oké gelukkig was Vrolijk zelf al opgestapt. Die wilde alleen reclame voor zijn bouwbedrijf. Ik zag het wel zitten. NAC als leidende club met daaronder goede clubs. Nu krijgen we de City clan. Krijgen we derderangs spelers die ze in het championship nergens moeten. Die komen nu naar NAC. Want de goeie spelers van City willen niet voor 500 toeschouwers voetballen bij Telstar. Wat een ongelooflijk grote kwal. NOAD en RvC blokkeer dit. Wij willen de Amerikanen met Lokhoff!

25   11  
Steef

G V D Nee!
Geen filiaal van dubieuze arabieren.

Als dit doorgaat is de ziel uit onze club. Een puur handelshuis.
Kijk naar vitesse, lommel etc. Manmanman kit eigenaren.

27   17  
Ivo

Mijn ergste scenario was dat de aandeelhouders zouden blijven, en de club zouden laten doodbloeden. Of in een halfbakken constructie met een vage buitenlandse partij kopje onder zou gaan, met een lokale ondernemer als stroman.

De City group is rijk, heeft een enorm netwerk en NAC kan op deze manier eindelijk professionaliseren. Goede trainers, spelers halen, ook de eigen jeugdopleiding kan hier enorm van profiteren.

We zijn in potentie iets van club 8-12 van Nederland. Nu is de kans om dat eindelijk weer eens waar te maken.

21   17  
Chris W.M.

@ GEELZWARTWIT

Wat heeft de stadioncapaciteit daar nou mee te maken? City Group stuurt spelers, geen supporters. Bij Lommel spelen spelers die ze voor miljoenen gekocht hebben, en ze strijden tegen degradatie naar de amateurs. Girona ook al tijdje geleden gedegradeerd.

16   14  
Bredaaaaa

Tja. Wat kan ik hierover zeggen. Man city is wel mega rijk, maar als ik naar lommel kijk zie ik daar niet veel verbetering. Lommel staat 7e in de 1e klasse b van belgie. Ik vrees het ergste met Man city. Hun spelers weigeren te spelen voor NAC. Ik vrees dat we met de city group heel moeilijk zullen promoveren. Wat zijn die gekke aandeelhouders etc allemaal aan het doen.

10   58  
Johnny1912

Das phantom

Hou gewoon je mond kwakzalver? Kun je wel denken dat je wat bent als iemand van Bsr maar je moet de supporters hier niet tegen opstoken. Dit laten we zeker wel gebeuren pannekoek.

30   10  
Mvgmarty

Hoe kan iedereen hier zo positief over zijn. Je verkoopt je ziel. Je wordt 1 van de 20 clubs. 0 respect naar de supporters.

Alles waar nac niet voor staat. Zwaar teleurgesteld.

31   18  
Mafkees

Zojuist is mijn club ten grabbel gegooid. De ziel is verkocht aan de meeste centen. En op de website die ik ooit oogericht heb zitten mensen om dat feit te juichen.

De zwartste dag in mij bijna 49 jarig supportersschap. En tevens het einde daarvan.

24   15  
Ouwe Spionkop

Ik heb 40 jaar seizoenkaart van NAC en daar blijft het bij.
Ik weiger naar een satellietclubje van City te gaan kijken.
Veel plezier voor degenen die wel gaan, maar ik ga met veel pijn in mn hart een nieuwe hobby zoeken voor in het weekend.

10   13  
De Leste

Supporters blijf rustig beter city group dan volgend seizoen degraderen naar de tweede divisie. Als dit niet doorgaat dan hebben geen tijd meer om voor het nieuwe seizoen een fatsoenlijk team samen te stellen. Ik heb ook gehoord dat Manders blijft dat kan dus niet.

33   21  
Ivo

@MVGMarty

Ik denk dat dit de minst slechte optie was.

NAC zat en zit op een enorm dood spoor. Ondernemers en Quote500-figuren uit de regio konden instappen, maar deden het niet. Of ze kregen het financieel niet rond, of ze kwamen met halfbakken plannen.

Dan moet je verder kijken. NAC blijft bestaan, een faillisement was dichter bij dan wij denken. Er zijn o.a. stevige achterstanden bij de belastingdienst.

Wij, de supporters, moeten zorgen dat NAC NAC blijft. De City Group stuurt de club aan, zal zorgen voor trainers en spelers. Misschien is dat wel een verademing. Ik ga dit een kans geven.

18   16  
enaaceebreda

Rip NAC.

Mijn God wat ga ik t missen….

15   10  
André

We kunne van alles willen het er mee eens zijn maar zo verder blijven klote word ook niks
Er word geen geld meer ingestoken laat staan da we iemand verkopen
Maar laten we nu het voordeel van de twijfel geven en nie afgaan wa er gebeurd is maar hopen op een mooie toekomst mee zn allen

15   9  
Ouwe Spionkop

Let op he, Manders blijft gewoon directeur.

10   6  
Bas

Truc van Manders om als zetbaasje binnen te blijven

24   10  
Nac

ALS STICHTING NOAD ZIJN WERK DOET GAAT HET NIET DOOR!!!

10   9  
Mike

Daaaaaggggg NAC, voor altijd een sleeping giant!!!

32   15  
Geelzwartwit

Manchester City heeft van dichtbij als enige kandidaat koper het reilen en zeilen van NAC qua organisatie en sportief sinds 2016 ervaren en meegemaakt. Die weten precies hoe de organisatie van NAC beter moet.

En met 17.000 toeschouwers is NAC niet te vergelijken met Lommel met 1100 toeschouwers. De supporters zijn toch NAC? Toch?


25   11  
Bzzzz

De reacties zijn overwegend negatief over de overname.

De duimpjes juist positief.

Daar klopt geen kut van.

11   7  
TvB

Ik ben benieuwd naar het verkoop praatje van City naar de aandeelhouders toe: we gaan jullie als satelliet club nr zoveel gebruiken, zelfde ellende brengen als bv Lommel en meer zulke onzin.
City had niet mijn voorkeur maar voordat ik het afschiet wil ik hun kant van het verhaal horen wat ze met ons van plan zijn!

8   7  
Dn Bruun

Helemaal prima dat deze partij voldoet aan bepaalde financiële eisen.

Het probleem zit hem erin dat deze eisen niet breed genoeg zijn wat mij betreft. Wil je als club echt worden overgenomen door een sjeik uit de Emiraten?

Helaas is de voetbalwereld al zieker dan ziek blijkt al bij meerdere overnames waar geld belangrijker is dan ethiek.

#againstmodernfootball

12   0  
Mario

Wat ik ook afvraag is het verhaal sponsoren.
Ik zie op LinkedIn bijvoorbeeld dat er veel sponsorcontracten verlengd worden en sponsoren weer terugkomen.
Zelfs de hoofdsponsor heeft verlengt.
Wisten zei hier ook vanaf of was het gokken.

12   17  
Ouwe spionkop

Redactie iemand ziet hier te knoeien met duimpjes.
Onmogelijk dat die reactie van Naxomia het populairst is als ik reacties hoor en lees om me heen.

33   15  
Alleballenopwannie

Na 48 jaar trouwe supporter ben ik hier WEL blij mee.
Stop dat gekloot van de laatste jaren.
Goede investeringen van munt en mens en we worden alleen maar beter en beter.
Ik blijf schelden en zuipen en lachen en huilen , niemand pakt mijn NAC af.

Dus ik ben blij.
Wacht nou eerst eens af wat er gaat gebeuren i.p.v. roeptoeteren dat het op voorhand al kut is.
Zijn jullie al die andere Mongolen vergeten van de afgelopen 25 jaar ?

36   18  
Otjes

Heel veel domme reakties.

Laat City de plannen maar eens uitleggen. Ze kennen Nac, hebben minimaal al 500.000 euro in sportcomplex gestopt en kunnen Nac gelijk verder helpen.

De Amerikanen zijn nono’s met 0 voetbal kennis waar zelfs Vrolijk vind dat het stinkt.

Republic Sports geen plan van gezien/ gehoord.

City is de enige goede opties en toch klagen de ziel van Nac, die we zelf zijn.

Geen City = NAC RIP

13   3  
D’n directeur

T zal mij benieuwen. Enige wat we kunnen doen is afwachten. Nu maar een keer flink geld tegenaan beuken want dat gezeik de afgelopen 10 jaar heeft ons ook niks gebracht. Lokale ondernemers, die hadden het zo goed toch met plannen, geld, etc. Zaten niet eens bij de beste 5. Als ze zon grote waffel als in de media nu ook eens naar de ADH zouden hebben, zijn genoeg kansen geweest om in te springen de afgelopen tijd. Gek he dat ze dat niet doen. Niemand wil of kan.

Want Manders betreft, als die directeur blijft dan gaan we hem van zn stoel jagen, waar die ook zit. Nooit meer zien die bal gehakt.

15   15  
Heusdenhout

Naxioma en anderen: zeg maar dag tegen het NAC zoals we het kennen. Weg eigen opleiding, weg ziel.

Ongelooflijk naief en kortzichtig om hier blij mee te zijn. Geen enkele club vaart wel onder t geld van deze discutabele eigenaar op city zelf na dan.

Maar goed, voor allen die enthousiast zijn: geniet van deze deal en ons nieuwe bestaan als satelliet clubje en speeltje van anderen. Ik schaam kapot. Zeker in deze tijd.

22   19  
steven73

@iedereen die ook hier uiteraard weer op tegen is net als die oproerkraaiers van bsidederats @DASPHANTOOM alias Willem Engel. jullie willen mensen met verstand van voetbal die hier jaarlijk 50 miljoen minimaal instoppen. die bestaan niet. je krijgt zo een partij met veel voetbal knowhow en we moeten alleen zorgen dat de identiteit blijft behouden. DE rest is niet aan de supporters nu niet en toen niet. Het is hier namelijk nooit goed.

15   12  
De muzikant

Een leven lang eerste divisie en knulletjes van MC die we op mogen leiden. Jammer, triest, schandalig!

8   9  
Breda-mike

@steven73

Amen

17   12  
N1912

Iets minder moord en brand schreeuwen op basis van aannames en onderbuikgevoelens zou menigeen hier goed doen inderdaad. Er worden alweer heel wat overhaaste conclusies getrokken.

Eerst maar eens afwachten wat de concrete plannen gaan zijn. Wij gaan echt geen zielig satellietclubje worden, daarvoor is de potentie veel te groot. En dat weten die lui van City ook, die zijn ook niet van gisteren.

7   3  
Enkhuizer

Laten we elkaar plechtig beloven dat, wat er ook gebeurt, we elkaar (bijvoorbeeld hier) blijven opzoeken. Dát is voor mij ook wat NAC was (is)

3   5  
Tinus Plotseling

OMG 😱

11   20  
Real Robert

Het einde van Nac.

Naamsverandering met City erin, logo kleur

aanpassing naar City-kleuren, een doorgangs-

huurhuis voor zogenaamde City-talenten i.p.v.

daadwerkelijke kapitaalsinjectie.

Waarom zouden die dubieuze zandbak klojo's geld

in NAC steken, anders dan om wat spelers te

stallen, die in Engeland niet mogen/kunnen spelen?

Welke interesse zouden die Arabieren ooit hebben

om in Breda een nieuw stadion te bouwen?

Hoe kan NAC nu interessant zijn voor die City-

boeren?

Einde van NAC als een leuke volksclub.

Ik ga een andere hobby zoeken. Aan alles komt

nu eenmaal een eind!

13   6  
Bas

@N1912
Vanuit het perspectief van City is NAC ook maar een klein clubje. Alles staat daar in het teken van City. Het 'voordeel' van deze partij is dat de plannen op voorhand bekend zijn. Je hoeft maar te kijken naar de andere satwlietclubs in hun netwerk. Denken dat NAC een status aparte gaat krijgen is bijzonder naïef.

23   16  
naxioma

Waarschijnlijk hadden we allemaal het liefst gehad dat NAC zelfstandig op eigen benen zou kunnen staan. Zoals het 20 jaar geleden was. We zullen onder ogen moeten zien dat dit niet (meer) mogelijk is. Deze tijden zijn helaas voorbij. Tijd om de realiteit onder ogen te zien. Ook lokaal eigenaarschap (met de huidige 19 aandeelhouders) bleek bij een club als NAC geen succes, en ook de enige overgebleven lokale partij (Vrolijk) bleek op alle fronten te licht. Voor NAC is het goed dat het wordt overgenomen door een grote kapitaalkrachtige professionele partij. En met de City Football Group krijgen we een goede nieuwe eigenaar. Een professionelere organisatie, betere voetballers en beter voetbal en hopelijk al redelijk snel een terugkeer naar de eredivisie. Oh wat kijk ik uit naar de thuiswedstrijden tegen Feijenoord, Ajax, PSV, en alle andere eredivisie clubs, naar de spanning en het goede voetbal. City heeft al veel in NAC geïnvesteerd en hier uitstekende spelers gestald. Nu ze eigenaar worden van NAC zal dit alleen maar beter worden. Over het behoud van identiteit en cultuur maak ik mij niet zo veel zorgen. Wij zijn door barre tijden gegaan, maar altijd bleef NAC NAC. NAC wordt immers gemaakt door de supporters en dat zal altijd zo blijven. Ook met de City Football Group als nieuwe eigenaar. Laten we alle ellende achter ons laten en met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. De weg omhoog is ingezet!

26   12  
Geelzwartwit

@chris wm

De stadion capaciteit en aantal toeschouwers heeft te maken met de angst om clubcultuur kwijt te raken.
Daarnaast maakt het een verschil of 17000 man verliespotten ziet of 1100 man. Net 1100 man heb je een zielloze club, in ieder geval als bvo.

Veel slechter of meer bergafwaarts dan nu lijkt het mij met al jaren de hoogste spelersbegroting van de KKD niet echt te kunnen. Of ben je vergeten op welke niveau we nu zitten en waar het naartoe gaat?

En voetbal en succes staat en valt inderdaad altijd nog met wat er op het veld gebeurd. Nu morren 17000 mensen over De Graaf en het elftal morren want credits en edje kan er ook niks aan doen en 100 meer excuses, excuses die niet tegen een bal trappen. Laat die dure spelers maar komen die er niks van bakken. Dan hoeven we niet te morren maar kunnen we ons weer eens echt laten horen. Maar de kans dat er een beter elftal staat dan afgelopen jaaaren is volgens mij groter dan een nog slechter elftal.

Ik ben benieuwd naar de plannen van City. En omdat ze al sinds 2016 nauw betrokken zijn bij NAC geloof ik ook echt wel dat ze anders naar NAC kijken dan Lommel of Girona.
Als City een Lommel of Girona in Nederland had willen kopen waren ze wel naar Top Oss of Dordrecht gegaan.

Opleidingsclub worden. Dat zou kunnen dat we dat worden. De vraag die daarbij gesteld moet worden is: op en tot welk niveau leidt je op? Als je die top 8 eredivisie speelt beginnen spelers pas een beetje interessant voor doorverkoop te worden.

City is op alle eisen getoetst en moesten ze met een concreet plan komen. Ik neem aan dat de rvc en stichting Noad heus wel jouw punten onder hun neus wrijft. NAC moet er beter op worden. Als dit de beste optie schijnt te zijn zegt dat ook wat over de andere plannen.

Overigens zou Wim van Aalst eerst met Vrolijk.. Dat wilde men niet.
Toen van Aalst met Sports Republic.. Dat wilde men niet. En toen stapte Vrolijk zelf ook nog uit de combi met team usa.

Als men Wim van Aalst niet meer betrokken wil zien.. Was City dus eigenlijk de enige overgebleven optie.

Ik kijk in ieder geval uit naar het nieuwe seizoen waarin ik 11 spelers in geel zwart ga aanmoedigen en waarbij ik hoop dat de bal vaker in het netje schoppen dan de tegenstanders. Terug naar de essentie van voetbal en supporteren. En dan gaan we het zien hoe het gaat.

Al dat scepsis onder de supporters overal en altijd.. Dan blijft het onrustig.
Ga voetbal kijken. Vindt wat van het spel. Moedig ze aan. Drink een biertje en ga blij of teleurgesteld naar huis.
We doen hier met zijn allen af en toe alsof we zelf eigenaar zijn en vanalles kunnen eisen. Ja clubkleuren en andere cultuur dingen maar dat zit ook in de deal zoals ik begrijp. En verder liefst gewoon zo snel mogelijk weer avondje NAC op zaterdagavond.

16   12  
Wanny

Als je tegen Jong teams in de competitie bent, kun je hier toch ook geen voorstander van zijn.

Waar is je eigenwaarde als je onderdeel gaat uitmaken van een andere club. Dan kun je er beter mee stoppen.

Ik voel een club opgericht door supporters aankomen.

20   20  
Scheppioni

Ja otjes hoera city group, terwijl ze connecties met ons hadden, gingen er vrolijk betere spelers naar bv de tukkers !? Zo onbetrouwbaar als iets, dit riekt naar een nog diepere vrije val van ons cluppie !

2   0  
Karbonkel

Dit is wel een livecastje waard, niet?

15   6  
Matc

Wat voor meerwaarde zou City hebben om NAC te kopen en ze de afgrond induwen?Helemaal niets! Er zal echt wel over nagedacht zijn. Wat een stel negatievelingen hier zeg. Het lijkt voor vele een dag niet gezeurt een dag niet geleefd.
Ik geef het een kans, de tijd zal het leren.

15   5  
Spion

Of we hier beter van worden?
De tijd zal het leren.
Ik geloof in ieder geval niet dat City een paar miljoen neertelt om NAC naar de kl*te te helpen.
Zoals het nu gaat hadden we mijns inziens wel naar de kl*te gegaan.
Tja, waarschijnlijk komt deze beslissing voort uit "the best of the rest".

8   4  
Fritske d'n Olifant

De emotionele reacties hier zijn volledig legitiem en begrijpelijk. Een overname, zeker door een partij als de City Group, is nogal wat. Dat een supporter die aan de basis van deze site staat en sinds jaar en dag ruimte geeft aan elke mening over NAC hoe debiel ook door een enkele droeftoeter hier uitgemaakt wordt voor oproerkraaier en gelijk gesteld wordt met Willem Engel is echt bij de beesten af.

Anyway, dit is nog vers. Ik krijg hier ook een naar onderbuikgevoel van. Maar van de daadwerkelijke plannen weten we nog te weinig om te kunnen beoordelen of ons een zelfde scenario als Lommel staat te wachten of dat nu de gratis van Mattijs zonder H gekregen NAC vlag uit kan omdat we vanaf nu van het landskampioenschap en de champions league kunnen gaan dromen.

9   0  
MickJ

Mijn eerste reactie was, HET IS NIET WAAR.
Later bedacht ik me , oké laat de plannen op
papier maar eens horen.
Mijn angst bekruipt me wel met het aanblijven
van Heer Manders.
A.U.B. LAAT DAT NIET WAAR ZIJN.
Mocht dat toch zo zijn zou dat een reden kunnen
zijn mocht ik een van de 4 mensen van NOAD zijn
om de zaak af te blazen.

6   9  
Willem 4,5

Voor alle enthousiastelingen die de City groep een warm hart toedragen, lees het verhaal eens over Lommel in Belgie, 16 nationaliteiten, elk jaar andere spelers, geen eigen identiteit meer, willen we dat? We worden op een schandalige manier genaaid door een stelletje alleen op geld beluste geldwolven. Ik wil demonstreren in de binnenstad, de stad moet geel zien en we moeten onze verontwaardiging uitspreken en zorgen dat de zandbakcriminelen oplazeren.

1   32  
ton

kom lekker naar een mooie club kijken met een zeer mooie naam WILLEM 2

11   9  
Fanneke

Wat een gejank allemaal weer zeg. De supporters weten het weer allemaal beter.
Nou wat de supporter weet is de smaak van welk bier het.lekkerste is.
Als dit gebeurt overname zo doorgaat gaan we net zo'n kleurloze en kansloze club worden als bijvoorbeeld Dordrecht en Helmond Sport.

13   3  
Boom

Eerste reactie is zoals bij velen negatief. Na een aantal dagen frustratie en reflectie zie ik echter ook wat lichtpuntjes. Als onderdeel van City zijn we voor eens en altijd af van de bestuurs ellende, krijgen ook niet meer te maken met geld problemen en krijgen hoe dan ook leukere voetballer te zien. Wat de clubcultuur betreft heeft City al aangegeven dat ze dat in stand willen houden (incl. Het aandeel van stichting NOAD). Al met al is het misschien toch nog even afwachten.

15   7  
Cees-2

Nou naar het schijnt is de kogel grotendeels door de kerk. Ik ben van dit alles geen tegenstander. Daar NAC nu feitelijk ook weinig meer voorstelt in het betaaldvoetbal in Nederland. En doordobberen op deze manier, weinig tot geen toekomstperspectief bied. En anderen kandidaten, die misschien beter zouden zijn dan dit? Dat blijft ook een groot vraagteken. NAC gaat dus hoogstwaarschijnlijk de twaalfde club van MCFC worden, globaal zie je hoe het bij die anderen elf gaat die hier onder vallen. Daar kun je over discussiëren. Handelshuis van hun? Mogelijk, maar dat was NAC in mijn ogen al, een handelshuis. Zie het verloop! Identiteit, heb ik weinig mee, je moet vooruit, daar kun je de bakker niet mee betalen. Laten we hopen dat de kwaliteit op de mat omhoog gaat, al lijkt me dat niet al te moeilijk. En dat de mensen weer meer waar en sportief genot gaan krijgen. Breda leent zich daar perfect voor, als MCFC dat op een leuke manier gaat invullen dan gaat dat echt weer lopen in Breda. Daar hoop ik op, al heb ik, net als iedereen geen glazen bol. Ik ben wel enigszins positief, redelijk optimistisch.

22   4  
Henri

Enkele opmerkingen:
Er wordt hier wel erg vaak naar Lommel gewezen. M.C. Group kocht zich in bij Lommel om Kevin de Bruine te pleasen omdat Lommel anders failliet zou gaan.
Als ik kijk hoe het clubs vergaat als: New York City, Melbourne City, Yokohama F Marinos, wat hun sportieve prestaties zijn, de toeschouwersaantallen, de jeugdopleiding, ik zou niet weten wat daar mis aan is.
Bovendien mag MC straks wereldwijd maar 6 spelers verhuren. Dus krijgt NAC een zo goed als complete eigen selectie waarmee gepresteerd zal moeten worden. Het wordt dus ook super belangrijk om een goede regionale scouting en opleiding op te zetten.
En laten we eerlijk zijn gaan er nu niet al ieder jaar NAC talenten naar Ajax, Feijenoord, PSV, Anderlecht, Manchester United. In een nieuwe constructie wordt een goede opleiding juist voor jeugdspelers interessant. Bij NAC sta je eerder in het eerste dan bij Ajax, PSV, Feijenoord. Je kunt dan bij NAC meer dan goed verdienen en je speelt tevens in de achtertuin/springplank van MC.
Ik denk dat ze bij NOAD maar eens keiharde garanties moeten afdwingen en daar schijnen ze wat ik hoorde bij MC bereid toe zijn, mede omdat het hele internationale landschap binnen een paar jaar totaal gaat veranderen en hun huidige werkwijze niet meer mogelijk zal zijn.

6   6  
Bob Latchford

Het is jammer dat we Wim ooit nodig hebben gehad. Ons mannetje staat overal vooraan en is gedreven door macht. De grootste oorzaak van alles ligt bij hem en niemand anders. Het verleden, heden en de toekomst wil hij bepalen. City zal de identiteit van nac niet waarborgen want dat hebben ze bij alle andere participaties en overnames ook niet gedaan. Het handelshuis in voetballers zal maar op 1 ding uit zijn. Geld. Dus ik zoek een reden waarom ze het nu anders zouden doen. Ik vind hem niet. Helaas….want een goede grote partij met het juiste plan is het beste voor nac.

7   16  
Hugo

Een handelshuis, niets meer en niets minder. Mooie praatjes, bergen met geld. Blahblah. Maar city bepaalt. Alles. Álles. Je verkoopt je identiteit. Eenmaal 'part of the city group' kom je er nooit meer uit. Het interesseert city geen reet of er 1000 of 15000 zitten. Of dat we kkd of ere spelen.

Geef me mijn club terug. Met nog 6 jaar kkd mijn part. Met een eigen opleiding, waar we stap voor stap bouwen aan een toekomst.

Dit is de doodsteek voor NAC mocht hier akkoord aan gegeven worden .

Eens dan wordt de hemel stralend blauw.

Hup NAC

16   6  
ome cor

De slok-op Arabier gaat met zijn hongerige Citygroup NAC alleen in leven houden, maar nooit meer de club maken die we ooit waren.

De vraag is of we in het hedendaagse voetbal ooit zoveel financiële middelen hebben om aan te haken zonder daar iets op in te moeten leveren (stukje identiteit).

Feit is dat NAC nooit meer met louter jongens uit de regio en een paar briodvoetballers uit de top, het niveau eredivisie kunnen halen.
Laat staan middenmoot eredivisie.

We moeten consessies doen.
Blijven we die kut club in het rechter rijtje eerste divisie, maar met eigen jeugd in de gelederen ?

Willen we hoger op waardoor we moeten vervreemden van Breda e.o. en hooguit 1~2 eigen jeugdspelers in de basis 11 ?

Of willen we nog hoger op (middenmoot eredivisie) ? Dan zal er een enorme kwaliteitsimpuls moeten komen en kun je jongens als bijv. Van Schuppen, Agougil, Azzagari, Kestens er echt niet meer bij hebben. Dan heb je ambitieuze spelers nodig die via NAC als opstapje door willen groeien. Geen herkenbaarheid, geen eigen achterland, maar wel resultaat. Zeg maar zoals Vitesse.

We vinden hier van alles, maar is wat de aanhang wenst ook realistisch ?
Dat City de oplossing is zal ik niet zeggen, maar oordelen zonder de plannen te kennen is natuurlijk ook raar.
Zelfs wanneer hun plannen heel dicht bij onze verwachtingen liggen moet je eerst luisteren en dan pas roepen, vind ik.


8   5  
Tommie

CFG is kut, Vrolijk met de loze beloftes, geen geld en 5 verschillende samenstellingen nog kutter!
Het zou geweldig zijn als project076 zonder Vrolijk alsnog lukt. Ik doe absoluut mee voor 10-20k (alle kleine beetjes helpen)...

8   4  
willem 4,5

Als ik zo hierboven wat reacties lees zijn er nog een flink aantal zeer verheugd met de deal met City. De eigen identiteit doet er schijnbaar niet meer toe, of we nu volgend jaar in het rood, groen of paars spelen is ook niet belangrijk en de tune als de spelers het veld opkomen zal waarschijnlijk worden vervangen door een discodreun, zoals het hoort tegenwoordig bij de 13 in het dozijn clubs. Ook flink geschreeuw als een doelpunt valt en heel harde boenke boenke muziek die daarbij hoort. Alleen geld is belangrijk schijnbaar, wie er speelt maakt niet uit, al staan er 11 Afganen op het veld. Stichting Noad gaat hier waarschijnlijk een stokje voor steken, ik hoop het oprecht en zo niet dan heb ik mijn laatste wedstrijd van NAC gezien, verder niet belangrijk hoor, wou het alleen even kwijt.

14   11  
Noad1976

Jullie kennen het City plan niet eens.

Ook kennen jullie niet de plannen van de Amerikanen.

Wat jullie steekt is dat de supportersgeledingen straks niets meer te vertellen hebben.

Het is maar goed ook want deze 5e collone waarin iedereen het beter weet heeft nac afgelopen 10 jaar alleen maar ellende opgeleverd. De club is van de grote 3 en die verkopen de club aan de hoogste bieders en met de meest professionele plannen. En anders verklaren ze NAC failliet wen er maar aan!

11   7  
NAC supporter

Ik lees hier van alles en nog wat
Begrijp ook dat het voor de trouwe aanhang moeilijk is om het te accepteren
NAC blijft gewoon NAC
Denk dat we beter af zijn met deze koper in de andere zie ik geen heil
Of willen we gewoon doorgaan hoe het nu gaat en dan over 2 jaar helemaal niets meer over zijn van de club net als RBC Wageningen Haarlem
Daar zitten we toch ook niet op te wachten
We kunnen dan goede spelers halen en een betere trainer niet dat Edwin het slecht doet heeft het materiaal niet om naar eredivisie te gaan
Dus laten we in godsnaam met deze koper verder gaan dat is altijd beter dan hoe het nu gaat

7   8  
Voske

@ Willem 4,5

Beste Willem. Even rustig ademhalen. Je hebt last van een paniekaanval. De clubkleuren worden zeker niet veranderd. Een discodreun? Heb je grotere kans op bij Anerikanen. 11 Afganen? in Nederland moet je als niet-EU inwoner een salaris van minimaal 480.000 euro verdienen. In tegenstelling tot België (Lommel) waar dat 80000,- is.

Seizoenkaart zou ik nog niet weggooien in je huidige toestand. Zou eerst ff wachten tot je de plannen daadwerkelijk hebt gehoord. Onze jeugdopleiding heeft bijvoorbeeld en waanzinnige boost gekregen door MC. Daar plukken we dus nu al de vruchten van. Misschien valt het allemaal mee.

12   10  
since1912

Zo, zijn de heren van BSR weer een beetje bijgekomen? Kunnen we nu gewoon weer normaal en nuchter naar de overname kijken en wachten met oordelen totdat er écht iets zichtbaar is op sportief en bestuurlijk vlak.

We verliezen van de hekkensluiter van de KKD, het is al ruim 10 jaar pure ellende, slechter dan dit kan het niet meer gaan. Ik heb er zin in!

6   1  
samson

70 duimpjes voor city hahaha, wat een mafkezen. City gaat niet investeren voor NAC. Ze gaan allerlei spelers halen en kijken of ze er winst op kunnen maken. Angelino en Manu allebei gekocht voor een tonnetje of twee, doorverkocht voor miljoenen. De club krijgt niks dus zal ook nooit doorgroeien.

7   1  
Hugo

@Bsrats kunnen de duimpjes even uitgeschakeld worden. Want het wordt lachwekkend nu

5   8  
Los Pollos Hermanos

Geweldig nieuws. Laat al die club identiteit lulpraat maar vallen. We staan er nog altijd zelf bij en als het te ver gaat, grijp je als supporters in.

Heel blij met deze uitkomst. Moet er toch niet aan denken dat die luchtfietser van een Vrolijk eigenaar wordt van NAC.

3   1  
samson

Bij Troyes, Lommel etc wie spelen daar? L. Ilic, Palmer-Brown, Akyepong, komen die namen niet enigszins bekend voor? Alle spelers die ze nog niet hebben kunnen slijten.....

3   0  
Tram

Vergeten dat City na twee wedstrijden onze keeper weghaalde waarna we met Van Leer degradeerden? Was het begin van het einde.

0   0  
De waarheid niet in pacht

Ik weet het niet goed meer. Volgens mij is de keuze die nu moet worden gemaakt een heel principiële. Wil je toegang tot geld, investeringen, beter voetbal door talenten die zodra ze kunnen doorpromoveren naar een hoger gewaardeerde club en een 'professionele' kijk op wat sport is (een manier om geld te verdienen, een business)? Dan is de keuze voor city vermoedelijk best ok.

Zie je sport als een deel van je identiteit, als een belangrijke bijzaak van het leven, waarbij je eigenlijk vindt dat nactalent het liefst regiobinding heeft, niet wegloopt bij de eerste de beste carrièreoptie, waar geld eigenlijk op de tweede plaats staat... Dan is city vermoedelijk de slechtste keus ooit.

Maar ja, zonder geld draait geen een club op niveau. En van clubtrouw kan een voetballer niet eten, die zitten vast in het systeem. De bovenste helft van de eredivisie heeft vrijwel allemaal een grote geldbron erachter en steeds meer clubs met historie en een trouwe achterban, maar zonder een kille leiding en bak met geld, zakken af naar de kkd. Sowieso is de sportwereld al cynisch, de hele branche is verweven met corrupt geld en alle aaseters die dat aantrekt. Ook een deal met een Brabantse geldschieter is vermoedelijk niet veel anders in die zin.

Dus... wat willen 18.000 supporters? Geld en daarbij dan iets beter voetbal? Een lokale niet al te geldbeluste suikeroom en een rol op het kkd-niveau/soms een keer ere, samen met alle andere clubs die hangen naar traditie? Of echt schijt aan het systeem, de club failliet laten gaan en met een paar duizend supporters opnieuw beginnen in de lagere amateurdivisies?

Ik kies denk ik toch voor b. Al weet ik niet of dat slim is. Een faillissement en terug naar de amateurs is geen vooruitgang. Het systeem zie ik het liefst kapot gaan, maar reëel is dll dat niet.
Maar voluit meedoen en de reet van een corrupte multinational kussen gaat me te ver. Liever een niveau lager met nog een restje nostalgie en clubliefde dan moeten bedelen voor geld bij een baas die niet van voetbal houdt.

Laad alle berichten na dit bericht in