Wij gaan niet opzij

Vrolijk en Sakiewicz (GFC) reageren op breuk in overnameplan

Das Phantom

Karel Vrolijk en de Amerikaanse partij Global Football Corporation (GFC) trekken niet meer samen op in de overname. Dat bespraken wij gisteren uitgebreid in Een Tikkie naar het Zuiden, maar nu heeft BN DeStem gesproken met de bouwondernemer en voorman van de Amerikaanse partij Nick Sakiewicz.

Gisterenavond werd al bekend dat de de twee kandidaat-kopers die samen optrokken in het proces niet langer samen de club zouden kopen. In Een Tikkie naar het Zuiden -  #111 werd de ontwikkeling uitgebreid behandeld. Vandaag bevestigen beide hoofdrolspelers de breuk bij BN DeStem

Nul vertrouwen 

Vrolijk zou de samenwerking hebben opgezet. Hij mocht op vertrouwelijke basis de financiële huishouding inzien van GFC en was in eerste instantie erg te spreken over de Amerikaanse partij. Volgens de krant gaf Vrolijk aan dat "de Amerikanen meer zouden kunnen investeren dan hij ooit zou kunnen."

De bouwondernemer ontkent dat niet, maar kreeg zijn bedenkingen. Hij stelt dat je wel geld kan hebben, maar wat je ermee doet is belangrijker. "Ik heb iets gezien, ook dat klopt. Maar een bankrekeningnummer zegt me niks. Het gaat erom hoe je met het geld omgaat. Crossminds zegt letterlijk dat ze nul vertrouwen hebben in de Amerikanen", aldus Vrolijk. 

Vrolijk weet nu niet wat zijn positie is in het ovenamespel en geeft aan dat hij gedurende het gehele proces de samenwerking heeft willen zoeken met andere partijen, omdat hij het niet alleen wilde doen. TOch sloot hij een deal met Van Aalst. "Vanwege de voortgang van het proces wilde ik eerst een akkoord over de aandelen en daarna op zoek gaan naar mede-aandeelhouders." Grootaandeelhouder Wim van Aalst zou vervolgens hebben gezegd dat het niet verstandig was als hij het alleen zou doen. 

BN DeStem stelt dat 'De Grote Drie' Vrolijk vorige week hebben geadviseerd om de samenwerking met GFC stop te zetten. Dat ontkent de bouwondernemer. "Wel heeft Wim tegen Paul gezegd dat ze moeten stoppen met die Amerikanen. Dat was in november al. Nu heb ik zelf de stekker eruit getrokken", aldus Vrolijk. 

Risico

Vrolijk ontkent niet dat hij enthousiast was over de plannen van de Amerikanen, maar heeft twijfels gekregen. Die twijfel ontstond omdat hij denkt dat de focus bij de Amerikanen niet alleen bij NAC komt te liggen, omdat er ook een Franse club zou worden gekocht of is gekocht. "Worden wij dan een ? Dat wil ik niet. Ik vind dat een risico." 

De bouwondernemer zegt zich te buigen over het feit of hij nog in de race is om de club te kopen. "Ik kan nu niks meer doen en wacht daarom af." 

Sakiewicz: 'Garanties afgeven'

Ook Sakiewicz van GFC komt aan het woord. Hij komt nu pas naar buiten, omdat ze eerder het verkoopproces niet wilde verstoren. De Amerikaan en GFC zijn bereid om meer openheid te geven als het gaat om de financiële slagkracht, want het geld zou klaar staan. "Wij zijn bereid om daar garanties over af te geven om eventuele twijfel weg te nemen en het vertrouwen in ons plan te laten groeien." 

Volgens de topman van de Amerikaanse partij moet NAC het vlaggenschip worden in een nieuwe organisatie. "NAC wordt pertinent geen verdienmodel dat andere clubs moet voeden. Wij hebben grote sportieve plannen met NAC met behoud van cultuur en respect voor de rijke geschiedenis en de supporters", aldus Sakiewicz, die zegt dat zij daarmee verschillen van partijen als City en Sport . 

Sakiewict legt uit dat GFC met NAC zich wil richten op de jeugdopleiding. "En ervoor zorgen dat de volgende Virgil van Dijk niet over het hoofd wordt gezien." GFC wil alsnog de club overnemen en heeft zowel Crossminds als Van Aalst daarvan op de hoogte gebracht. 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
101 Reacties
259   36  
Jaap Aap

Ik denk dat Vrolijk er langzaam achter kwam dat hij 2e viool zou gaan spelen bij de Amerikanen. En dat wil deze op aandacht beluste bouwpaus niet…
Ik zal wel één van de weinige zijn maar ik ben klaar met de lokale jongens. Laat er maar een externe partij instappen.
Wij zijn NAC en wij zijn er toch zelf bij als zij de het verkeerde pad bewandelen….

30   7  
Trouwe NAC supporter

En we starten weer vanaf 0

45   10  
Willie nac breda

Kan er nou echt gewoon nooit eens iets normaal verlopen bij onze club, man man man wat een soap.....

29   7  
Omejum

Pffff…. het is net alsof we de hoofdrol spelen in de ‘Never ending Story’ ☹️

26   62  
Otjes

Er was volgens mij al eerder vraagtekens over plannen en geld van de Amerikanen.

Een week geleden had Vrolijk alle vertrouwen in z’n Amerikaanse vrienden en nu nul. Hij geeft gelijk voor de aandeelhouders aan dat zijn ook geen vertrouwen hebben in z’n gewezen vrienden. Wat een soap en flapuit deze man.

CITY kom svp binnen met een blik talenten aangevuld met Bredase talenten, en we gaan ballen.

86   10  
Tjaap

Team Amerika!
Doe die maar

259   36  
Jaap Aap

Ik denk dat Vrolijk er langzaam achter kwam dat hij 2e viool zou gaan spelen bij de Amerikanen. En dat wil deze op aandacht beluste bouwpaus niet…
Ik zal wel één van de weinige zijn maar ik ben klaar met de lokale jongens. Laat er maar een externe partij instappen.
Wij zijn NAC en wij zijn er toch zelf bij als zij de het verkeerde pad bewandelen….

90   17  
Bas

Kan die meneer vrolijk zich niet beter op zijn bouwbedrijf richten ipv elke keer in de media roepen wat hij wil en vind van anderen. Hij is elke keer de gene die als 1e in de krant van alles roept. Maar na bijna een jaar heeft deze man nog niks voor elkaar gekregen. Geef aub de hoop op om eigenaar te worden van NAC meneer vrolijk en hou het bij sponsor zijn

32   1  
Badeend

Het zou hilarisch zijn, als het niet zo treurig was.

Hoe vindt Crossminds zelf dat het gaat met de winkel waar Mattijs-zonder-H zo lekker op aan het passen is?

43   11  
DunErwt

En mijnheer Vrolijk zegt het alsof iedere koper met hem moet samenwerken. Je hoorde er niet eens bij de gegadigden. Daar hebben de grote 3 voor gezorgd. De grote 3 willen Vrolijk. Zo word het al vanaf het begin gestuurd. Met Vrolijk geef ik het 5 jaar en dan is Vrolijk weg en NAC ook.

55   9  
Henkietenkie076

Is Netflix al bezig met een NAC docu? “Nooit opgeven altijd doorgaan”

19   6  
M.H. te R.

NOU BEN IK ER KLAAR MEE!!!!

70   5  
Dutchtwang

Nooit Overname Almaar Doormodderen, zucht…

21   1  
SjorsNac

Ik ben inmiddels al zover dat ik me er niet meer druk om ga maken en dat ik het wel zie aan het einde vd rit wie het is geworden, het kost me gewoon energie man. 1 ding, opschieten want elke dag langer doorgaan op deze manier sloopt de club nog verder.
Wake me up until it’s over.

69   12  
Beest

Wat een eigenbelangen allemaal.

Vrolijk kan het gewoon weg niet alleen. We gaan toch niet wachten tot hij eindelijk een partij heeft gevonden met alle gevolgen van dien.

Vanaf Juli kan nac de rekeningen niet meer betalen!

De huidige aandeelhouders hebben helemaal geen recht van spreken. Die zijn de oorzaak dat we in deze tering bende zitten.

Als de Amerikanen alle documenten willen laten zien, het klopt allemaal en zeggen zwart op wit dat we geen satellietclub worden en de clubbelangen behouden . Waarom gaan we dan niet gewoon voor het grote geld?

Ik kan niet nog een seizoen aan om naar Azzagari/Welat/ Kerstens te gaan zitten kijken .

36   10  
GeelZwarHart

Luchtfietser Vrolijk ziet zijn luchtbel klappen. Hij kan op geen enkel vlak mee met de Amerikanen, of Serviër. City group zie ik persoonlijk niet zitten.

18   2  
Dun Diëe

“Crossminds zegt dat ze nul vertrouwen hebben in de Amerikanen.”

Is dit op de één of andere manier te verifiëren? En ook of iemand van de grote drie al in november tegen Vrolijk had gezegd dat hij moest stoppen met de Amerikanen?

Niet dat ik het volste vertrouwen heb in GFC. Het is ook nog maar allemaal even afwachten, een hoog blah blah gehalte maar geen gedetailleerd plan hoe ze dat dan willen gaan doen. Een beetje net als Vrolijks plannen van eerder eigenlijk.

61   2  
Nac

Als die Amerikaan bankgaranties geeft en op papier zet, dat nac het vlaggenschip word. Ik heb er dan niks op tegen.

36   10  
ELH

Crossminds, grote 3 en vrolijk, opbokken!!
Egootjes allemaal.
Laat die Amerikanen het maar overnemen! Duurt veel te lang deze gtst soap.
Ga met de dag meer over de zeik door deze soap.

24   8  
Ome Mafkees

Zeker Jaap Aap, wij zijn er zelf bij. Dat hebben we de afgelopen jaren gezien.
City gaat zich echt geen reet aantrekken van een paar boze supportertjes hoor. Die gaan gewoon doen wat zij denken dat goed is voor City.

Die Amerikanen vind ik zeer moeilijk te beoordelen. Mooie beloftes, dat wel. Nu nog nakomen.

37   2  
NAC!!!

Lijkt me toch niet zo moeilijk.

Vrolijk kan het niet alleen, dat is duidelijk.

De Amerikanen hebben het geld klaar staan en willen garanties geven. Dus daar kan het gouden aandeel een belang in hebben! Het nodige op papier van onze cultuur, kleuren, bouwen op jeugdopleiding, geen satelliet club e.d.
Dan zeg ik: trek de geldbeugel maar open!!!

39   10  
Didier

Vrolijk is alles behalve nog geloofwaardig in deze! Niet nog een keer mee aan tafel gaan. Als het al 4 keer niet gelukt is, gaat het 5de keer ook niet lukken.
Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar beter een externe partij met geld en afspraken goed op papier vastgelegd.

23   27  
Boyke

Voor alle roeptoeters over de Amerikanen. Ga even vragen hoe het in Den Bosch gaat. Of beter. In het hier zo geliefd Den Haag. Overgenomen door Yanks. Geen geld, al zou dat klaar staan en geen plan.

Heeeeeel verstandig dat hier de stekker uit word getrokken !!!!

8   1  
JeePee

And so, the story continues. Ik ben de draad kwijt, heeft er nog iemand iets van regie? De vraag stellen is hem beantwoorden waarschijnlijk. Wat een ondoorgrondelijke erwtensoep is het geworden. En volgende week is het april.
Er blijven voor het oog wel steeds minder (wenselijke?) opties over. De komende zomer wordt hoe dan ook (weer) een nieuw jaar nul in de geschiedenis van onze Bredase trots. Olij gaat het schip verlaten en daarmee de laatste echte sterkhouder van het huidige elftal. Het is hopen op betere tijden; veel anders kunnen we nu echt niet.

46   36  
HupHup

Mijn advies aan Vrolijk zou zijn om er mee te kappen. Deze club verdiend namelijk geen eigenaar met een geel-zwart hart. De wijze waarop Vrolijk door een deel van de achterban wordt weggezet is echt bij de konijnen af. Een groot sponsor, die zijn nek uitsteekt, voor een schandalig hoog bedrag de supporters wil verlossen van de huidige puinhoopmakers, een man die heel graag met de lokale achterban de club naar de Eredivisie wil brengen, die inderdaad wat onhandig is in de communicatie, maar wel garant staat voor 5 seizoenen. Die verdiend beter dan dit.

Nee, NAC is NAC niet meer. Die ouwe, rauwe volksclub waar ik 30 jaar geleden verliefd op werd, is veranderd in een patiënt met incompetente aandeelhouders, een prutser van een AD en "supporters" die de cultuur van NAC de nek willen omdraaien door echt alleen maar te zeiken op alles wat los en vast zit.

Let op mijn woorden; NAC over 2 jaar = FC Breda City

Veel plezier ermee allemaal!

15   27  
Sjakie

Snap niet dat iedereen zo voor die Amerikanen zijn. Die geven 0,0 om een club. Gaat alleen om het geld, als het ff paar jaar niet loopt draaien ze de kraan dicht en is NAC er niet meer. Overigens ook geen vertrouwen in vrolijk.

12   3  
willem 4,5

Wat er ook weer aan de hand is zoals gewoonlijk, mijn conclusie is dat het een ongelooflijke teringbende is, te gek voor woorden, NAC onwaardig.Nog even wachten en we spelen tegen Kozakkenboys!

14   5  
Kipiani

Laat Lokhoff maar komen, staat in de startblok (toch ?) als uithangbord van de Amerikanen en Melle Meulensteen (zoon van) heeft al een voor contract getekend bij NAC en is daarom niet naar Willem 2 gegaan twee maanden geleden.
Gaat de goeie kant op…….gelukkig hebben we Manders nog.

5   6  
PJ

Serieus? Heeft Melle Meulensteen al een contract getekend? Waar wachten we dan nog op?

37   6  
Didier

@huphup toen jij verliefd werd op die rauwe volksclub zat Vrolijk met z’n ‘geelzwarte hart’ op de tribunes bij RBC.

9   1  
Geraldo

Het trieste is, helaas, dat alle opties beter zijn dan niks doen.

15   3  
Mike

Hoe lang duurt 't nog voordat van aalst met z'n vieze spelletjes gewoon met kop en komt word buiten getiefd.
Hij is eigenhandig de club aan het verkloten. Al jaren. Met afgelopen jaar als kers op de taart.

En alle supporters geledingen kieken 't maar nog is een beetje aan zo.... Bij menig andere club was de beste man gewoon buiten gezet als men zo aan de haal gaat met de club.

Vind 't zo bijzonder te aanschouwen dat onze' rauwe en echte fanatieke supporters' dit gewoon al tijden aanschouwen en nog maar eens een pilsje pakken. Niet eens meer kut roepen....

9   1  
PJ

Ik ben inmiddels wel benieuwd naar die hele goede alternatieven die de RVC graag getoetst wilden zien. Want Van Baal had er z'n mond vol van, maar ik zie nog niks. Laat ze nu ook maar eens even naar buiten komen!

27   48  
Bommetje

Het zijn de supporters die met hun primitieve gedrag de club kapot maken.
Stein moet weg, manders moet weg, van Aalst moet weg.
O ja, de trainer en spelers moeten ook weg want die hebben vrijdag verloren.
Je bent verreweg het veiligste af met een lokale partij, ik hoop dat van Aalst zich niet laat kennen en de buidel trekt.
Die heeft in ieder geval het beste voor en wil misschien laten zien dat hij het zelf wel kan.
Vrolijk straalt in alles instabiliteit uit.
Amerikanen en anderen, allemaal mooie praatjes maar die hebben er echt schijt aan als het er op aankomt

30   4  
Reflektor

Heb "nul komma nul " vertrouwen in die vrolijk , ken de beste man niet , maar naar mijn mening lult hij teveel.

31   7  
Naccer076

Ik ben wel een beetje klaar met die Vrolijk.
Ga gewoon verder met je bouwbedrijf en stop met overal (proberen) aan te schuiven. Het is te hoog gegrepen voor je!!

10   3  
NAC supporter

Ons NAC gaat nu echt naar de klote
We worden voor de gek gehouden er neemt niemand NAC over
We zakken terug naar amateur klasse dit gaat goed fout

27   5  
GB

Ben ik nu de enige die het ziet zitten in de Amerikanen? Lijkt mij dat wat hier gebeurt, als dit waar is, dat van Aalst en tussen zit.

Wie wint er hier het meest? Van Aalst
Wie heeft crossminds ingeschakeld? Van Aalst
Wie wil zijn eigen plan ipv de Amerikanen? Van Aalst
Wie is er verkopen en koper tegelijk en wil dus en dik verdienen en dan instappen als medeaandeelhouder? Van Aalst
Wie zette eerder Vrolijk opzij en speelt nu via stromannen Crossminds weer zn plan.......

Juistem. Ik zie maar 1 zeer gemene deler. Maar ik hoop dat ik het misheb want dit is wel de clusterfuck vd eeuw aan t worden.

U zijt gegroet!

9   2  
Ivo

Dus als ik het goed heb, zijn er 36, nee 5, nee 1, nee 3, nee NUL partijen meer over nu?

Ligt er nog een bod op tafel, van wie dan ook, of is het voorlopig even klaar nu?

2   3  
D.kocx

Zou iemand Netflix kunnen benaderen voor een drive to survive serie maar dan op het voetbalvlak?! Dan komt er in ieder geval nog wat geld binnen!! Wat een ongelofelijke drama serie is dit toch weer aan het worden! Het script van goede tijden slechte tijden zit nog beter in elkaar!!

6   1  
Bommetje

@GB
Dik verdienen aan NAC…?
Tja…

28   15  
Spion

Ik sta er te ver vanaf om een mening te kunnen geven. Wat ik wel jammer vind is dat Vrolijk zo afgebrand word. Hij is de enige die naar buiten treedt en dan is het makkelijk om er iets van te vinden. Van de rest horen we weinig tot niets en ja daar kan je dan dus ook geen kritiek op geven. Ik wacht het wel af, kan er toch niets aan veranderen. Ik hoop dat uiteindelijk wel de goede partij gevonden wordt.

24   7  
Mike

Ik hoop dat die Amerikanen doorpakken.

23   5  
Reflektor

@spion, het heeft niets met afbranden te maken , maar als je gaat roepen dat je op het cm terrein een nieuw stadion gaat bouwen , is bijna hetzelfde als zeggen, messi voetbalt volgend jaar in Breda,,,,,,hij lult te veel .

19   2  
D.kocx

Ik wil Karel Vrolijk niet afbranden ofzo. De man zal de beste bedoelingen hebben met NAC maar is het beleid wat hij nu voert met de aankoop van de club juist wat we niet meer willen!?

15   13  
Toontje

Al lang geleden voorspeld

Het gaat zo lang duren dat we helemaal naar de kloeten zijn

faillisement is een zeer mogelijke dreiging

Bedankt grote 3

Bedankt Manders

Het gaat jullie nog lukken ook om het echt voor elkaar te krijgen

HET EINDE VAN ONS EENS ZO TROTSE CLUB

18   2  
Geelzwartwit

Kan crossminds het project aub weer even recht- en vlottrekken? En alle chaos creëerende stoorzenders zeggen terug in het hok te gaan? En daarnaast zelf met NAC eens een keer communiceren? Hoe de fuck kan het zijn dat 1 overnamekandidaat steeds via een krant een boekje opendoet over heel het proces?

Het wordt tijd dat de aandeelhouders, rvc en stichting noad er allemaal ook schoon genoeg van hebben en progressie eisen bij crossminds

Of zit staat de naam crossminds symbool voor het continu van gedachten veranderen...!????

29   7  
Chris W.M.

@ GEELZWARTWIT

Crossminds is gekozen omdat 1 van de vriendjes van Burema daar senior adviseur is. Die dienen maar 1 belang; het belang van de aandeelhouders. Zal ze verder worst zijn wat er met de club gebeurt, als hun opdrachtgever(s) maar zoveel mogelijk voor de aandelen krijgen.

Persoonlijk heb ik 0 verwachtingen en vertrouwen van en in Crossminds.

26   3  
Bier en friet

Gelet op de reactie van de Amerikanen denk ik dat ze wellicht open staan om ook eens aan te schuiven bij bsiderats. In woorden zeggen ze veel waarde te hechten aan de supporters en cultuur. Wellicht een belletje?

Zou wel wat zijn. Als zij aanschuiven dan zullen er wellicht meer volgen en krijgen wij, de supporters, (hoewel er 0 zeggenschap hebben) wel wat transparantie. Levien erbij en let's go

10   10  
Dabbert

NAC moet gewoon een nieuwe eigenaar krijgen. Dan liefst de Amerikanen. En mochten zij hun afspraken niet nakomen dan zijn de NAC supporters man genoeg om hun buiten te trappen. Nu zijn er gewoon geen kandidaten die NAC willen. Vrolijk kunnen we niet serieus nemen meer. En waarom zijn er twijfels over de plannen van de Amerikanen? NAC kan toch als vlaggenschip? De Franse competitie stelt ook niks voor. Vergelijkbaar met de Nederlandse. En waarom moet het allemaal zo lang duren? NAC supporters neem het over! En anders de club geen eigenaar. NAC kan zichzelf ook besturen net als vroeger.

25   7  
naxioma

Wat een amateurisme zeg. Crossminds die het proces niet weet te managen. De verkopers die steeds de spelregels veranderen en een gevaarlijk, dubieus spel spelen. Vrolijk die zichzelf wederom en voor de zoveelste keer onmogelijk maakt door zijn onhandige uitlatingen en acties. Het blijkt maar weer eens dat de lokale partijen de professionaliteit missen om NAC goed te kunnen leiden.
Tijd dat NAC wordt overgenomen door een grote internationale professionele partij die bereid is substantieel in de club te investeren. Alleen dan kan NAC zichzelf uit deze ellende verlossen. En wij als supporters zullen er wel voor zorgen dat NAC haar identiteit en cultuur behoudt. Doorpakken nu voordat het te laat is.

16   3  
Molenschot Loco

Das inderdaad een goed idee!!! Zou top zijn als de bsiderats de overname kandidaten te spreken zouden kunnen krijgen......en wat van aalst en Manders daar van vinden...zal mij een worst wezen!!!!! We hebben hier nog steeds pers vrijheid!!!!!

5   0  
Sp1

Een plan en een contract mensen ....moeilijker kan het niet zijn.

30   0  
Badeend

Professionaliteit is in ieder geval ver te zoeken, bij zo ongeveer elke betrokken partij, behalve de Amerikanen, Sport Republic en City Football Group (als die echt interesse zouden hebben). Alles wat Nederlands is, rommelt maar een beetje aan zonder enige fatsoenlijke regie - Van Aalst, Burema, Van Weelde, Vrolijk, Crossminds, Van Baal en Manders.

Van Vrolijk is het overigens wel erg gemakkelijk om uit de deal met GFC te stappen "omdat hij gehoord heeft dat ze ook een Franse club gaan kopen - en hij dat een risico vindt".

1. Waar heeft hij dat gehoord? Bsiderats? Of een échte bron (met alle respect voor BSR, maar hier is het vooral hearsay)?
2. Stond dit niet in de plannen waar hij zo'n vertrouwen in had?

18   14  
Johnny1912

Kareltje, je bent de de zwakste schakel. Tot ziens

24   5  
Bozke

Meneer Vrolijk komt op mij steeds meer over als een kindje wat graag een stukje speelgoed wil hebben en het maakt niet uit hoe. Linksom of rechtsom. Het zelf niet alleen kunnen dus maar opportunistisch inzetten op een kansrijke partij maar voor de finish toch maar op een ander paard wedden die dan voorop loopt.... Als ik mijn speelgoed maar krijg.

Daarom en omdat Vrolijk het geld niet alleen heeft en te vaak te veel voor zijn beurt roept. Stoppen met die man.

20   7  
Melis Boonstoppel

Die Vrolijk lijkt wel een prostitué: duikt op alles wat geld heeft... Erg stabiel oogt het in ieder geval niet.

12   21  
PietP

Hoewel het amateurisme er vanaf druipt, heb ik van alle opties toch een voorkeur voor Vrolijk.
Je krijgt een eigenaar met een 'gezicht', die daardoor ook eerder geneigd is om verantwoording af te leggen voor genomen beslissingen.
Hoewel Vrolijk natuurlijk ook mogelijkheden ziet om er iets aan te verdienen, heb ik niet het gevoel dat de club de nek om wordt gedraaid als het anders uitpakt.
Als zijn goede intenties en plannen op niks uitdraaien, kan je altijd opnieuw een verkoopproces in op zoek naar een betere optie.

Bij alle andere opties moet je het net zo goed doen met goede intenties, maar die zullen veel minder geneigd zijn om verantwoording af te leggen als beslissingen discutabel zijn of verkeerd uitpakken.
Als alles lukt is het hosanna en krijg je iets wat met Vrolijk waarschijnlijk niet mogelijk is, maar als het niet lukt is je club echt helemaal kapot. Dan telt er nog maar 1 belang, en dat is het geld van de eigenaren.

17   10  
Chris W.M.

@Badeend

Die snap ik ook niet. Dus i.p.v. te eisen dat er bepaalde toezeggingen op papier gezet worden die voorkomen dat dat ooit gaat gebeuren stap je eruit waardoor je nu aan de zijlijn staat en de andere kandidaten, die NAC daadwerkelijk een satellietclub willen maken, aan zet zijn.

Als dat voor je gevoel onacceptabel is dan zet je toch alles op alles om, samen met de Amerikanen, dit dicht te timmeren? Dan houd je toch de controle? Nu is de kans 66% dat precies dat gaat gebeuren wat jij niet wil, doordat je zelf eruit stapt.

5   7  
Ars

@bommetje. En het zijn de mannen zonder ruggegraat en met een kutje die dit land kapot maken !

12   20  
gjoewie

Chris W.M. 23.20 > Groot gelijk. Ik vertrouw sinds dit bericht Crossminds voor geen centimeter meer. Maar ja, om nu het proces weer helemaal opnieuw op te starten is ook geen doen.

Even voor de goede orde: Karel Vrolijk heeft nog helemaal niets verkeerd gedaan in Breda en toch staat iedereen al klaar om hem de Singel in te gooien. Hoe kan dat toch? Omdat hij een grote bek heeft? En de posters op deze site dan?

Of hij de club nu wel of niet overneemt, met Vrolijk hebben we in elk geval een derde controlerende partij in het hele proces. Ik was vanaf het begin niet enthousiast over de Amerikanen. Eerst wisten we geen naam, ze bestonden alleen virtueel. Nu hebben we wel een naam en worden ze opzij geschoven door Vrolijk. Dat mag toch een duidelijke indicatie zijn, niet?

Gaandeweg wordt Vrolijk ook steeds wijzer. Waar oom Wim de club niet aan de eerste de beste voorbijganger met een zak geld wilde overdoen, begint oom Karel te beseffen waarom hij dat niet doet. Hij ziet net als oom Wim in dat je je identiteit met de aandelen verkoopt.

Ik ben nu trouwens wel benieuwd naar de uitleg van oom Wim met betrekking tot de breuk met Sport Republic.

Overigens kan de breuk tussen Vrolijk en de Amerikanen betekenen dat de City group een tandje bij gaat zetten...

15   17  
die ne gast

@Melis
Je kan het ook anders zien: Vrolijk weet dat hij niet kapitaalkrachtig genoeg is om NAC écht structureel verder te brengen en is dus naastig op zoek naar (mede-)aandeelhouders. Getuigt tenminste nog van (enige) zelfkennis en 'hart voor de club'.

In zijn communicatie is Vrolijk niet handig en zeker na zijn uitspraken over een nieuw stadion, had ik hem al ingedeeld bij de luchtkastelen bouwers en weinig vertrouwen in hem. Maar het feit dat hij telkens weer opduikt als mogelijke overname-kandidaat geeft wel aan dat hij er alles aan doet om eigenaar te worden. Een goede portie NOAD. Het getuigt van passie en liefde voor de club. Niks geen 'eigenaar tegen wil en dank', hij wil tenminste echt graag.

Als ik de alternatieven hoor, word ik nog minder blij. Sports Republic en (nog erger) City Group: ik wil geen satellietclub worden. Mogen we naar de Faupala's, Brandon Barkers en Smith-Browns van deze wereld gaan kijken. De vraag 'wat is het beste voor NAC' zal niet meer gesteld worden.

De Amerikanen lijken tussen Vrolijk en de Serviër / City Group in te zitten, maar die hebben geen bewezen 'track record' in de voetballerij en het lijken mij op dit moment vooral goede politici: ze hebben de juiste lobbisten aangetrokken (Peek&co), ze bespelen de media vakkundig (BN De Stem) en aan de voorkant beloven ze veel gouden bergen, maar na de verkiezingen / overname wordt er waarschijnlijk maar een heel klein deel van de beloften waargemaakt. De buit is tenslotte al binnen. Ik ken hun plannen en bankgaranties verder niet, maar hou er toch ook 'een pakketje schroot met een dun laagje chroom' gevoel aan over.
Als zij het worden zullen er wat mij betreft heel wat meer contractuele clausules over nakomen van beloften in moeten dan gebruikelijk. Vertrouwen is goed, maar een contract is beter...

Ik neig eigenlijk steeds meer naar Vrolijk: laat hem het maar proberen. Als het niks wordt, kunnen we hem nog wel zover krijgen de aandelen weer van de hand te doen. En als Vrolijk de mist in gaat, praten we waarschijnlijk over enkele miljoenen schuld. Dat is nog wel te (her)structureren.
Bij de andere partijen kan je eindigen in een situatie zoals Vitesse: met 120 mln schuld aan je eigenaar... En dat zijn bedragen die niet meer te herfinancieren zijn. Probeer dan je club nog maar eens te redden...

13   13  
ctk

Ach over een paar jaar bestaat NAC niet meer...gelukkig hebben we Baronie nog.
Goeie gehaktballen daar ;-)

20   7  
Martinus

Ik vind het wel treurig dat Vrolijk overal zijn mening moet verkondigen. Over elke partij, terwijl hij zelf met wat onrealistische plannen hoopt de supporters voor zich te winnen. En hij sluit zich bij elk project aan. Voor mijn gevoel is juist Vrolijk de constante storende factor in het hele proces.

8   1  
die ne gast

@Gjoewie

"Gaandeweg wordt Vrolijk ook steeds wijzer. Waar oom Wim de club niet aan de eerste de beste voorbijganger met een zak geld wilde overdoen, begint oom Karel te beseffen waarom hij dat niet doet. Hij ziet net als oom Wim in dat je je identiteit met de aandelen verkoopt."

Interessante uitspraak / tegengeluid van je.
Waar baseer jij jouw uitspraak op dat Wim van Aalst de aandelen niet aan de hoogste bieder wil verkopen en de identiteit van de club belangrijk vindt? De teneur op de BSR en DeRat is toch dat Wim van Aalst alleen maar aan zijn eigen portemonnee denkt, dus ben wel beniewd waarom/hoe jij dat anders ziet.

8   1  
Spongebob

Nee nee mensen, let maar op de 3 gaan niks verkopen en WvA wil zelf meerderheid behouden.

11   1  
Ed

Hak nu eens een knoop door. Volgend seizoen op deze manier alweer naar de klote. Zucht... al dir haantjes

15   11  
Ric

Ik word er een beetje moe van dat Meneer Vrolijk elke keer in de krant staat.

12   4  
TvB

Als ik nu een keus zou moeten maken zou ik voor de Amerikanen kiezen. Liever vandaag dan morgen ook! Er moet snel wat gebeuren want dit wachten is onmenselijk.

14   2  
gjoewie

Die ne gast > Dat heb ik al een paar keer uitgelegd cq proberen uit te leggen. Ik ga het nog eens proberen.
Oom Wim heeft persoonlijk niet veel met de club. Toen NAC geholpen moet worden was het zijn vrouw die vond dat oom Wim in moest stappen. Dat heeft hij gedaan, ondanks het feit dat hij geen kennis van de voetbalwereld had. Hij stond dus toen op het punt waar Karel Vrolijk nu staat. Het is daarom niet verwonderlijk dat oom Wim de laatste al een keer gewaarschuwd heeft om de club niet alleen over te nemen.
Onder het regime van de Grote Drie is het echter bergafwaarts gegaan met de club en oom Wim is daar mede verantwoordelijk voor (juist vanwege het feit dat hij weinig ervaring had in de voetbalwereld). Toen vorig seizoen Maurice Steijn buitengewerkt is op een manier die niet echt een schoonheidsprijs verdient, kondigde oom Wim aan dat hij van zijn aandelen afwilde en kreeg hij de wind van voren. Het werd gespeeld dat Steijn vertrok vanwege de dreigementen (die er niet waren) en oom Wim wilde daarom niet meer bij de club horen. Ik denk dat hij toen geleerd heeft dat je de supporters van NAC niet zo maar kunt onderschatten, ondanks het feit dat ze weinig macht hebben.
En met die kennis en ervaring is hij in het overnameproces gestapt.
Crossminds heeft de club in de markt gezet en er meldden zich 36+ partijen aan die de aandelen wilden overnemen. Het is dan gemakkelijk om te zeggen: verkoop ze aan de hoogste bieder. Ongetwijfeld waren sommige (kleinere) aandeelhouders die mening toegedaan. Maar oom Wim niet. Die was namelijk eerstens helemaal niet tevreden met de prijs die geboden werd. Want als hij die hoogste prijs zou accepteren, dan zou hij veel geld verliezen. Dus heeft hij gaandeweg het overnameproces bedacht dat hij toch wel weer actief, maar op de achtergrond, mee wil doen met de nieuwe eigenaar.
Tweedens was er de rol van de supporters en daarmee ook de invloed van andere zakenlieden rond de club. Je kunt de club wel verkopen aan de grootste bieder, maar wat als die de club uitmelkt en binnen drie jaar failliet achterlaat? Kijk eens naar Vitesse, die hebben nu mogelijk een schuld van 120 miljoen.
Als de grootste bieder een anonieme partij is, bijvoorbeeld een Amerikaanse investeringsmaatschappij zonder enig track-record, dan hoor of zie je niets meer van die jongens. En dan krijgt oom Wim het juist wel op zijn bordje. Hij wordt dan als de schuldige aangewezen, want hij had de club aan de hoogste bieder verkocht. En dat wil hij niet op zijn geweten hebben.
Dus kiest hij (op dit moment nog) voor een grote partij, maar wel een waar hij nog een vinger in de pap kan hebben. Een partij die plechtig belooft niets aan de identiteit van de club te veranderen. En een partij die garanties biedt dat oom Wim nog iets van zijn geinvesteerde geld terug krijgt, bijvoorbeeld via een spelersfonds.
Heb ik het zo beter uitgelegd?

17   1  
ome cor

Volgend seizoen dus weer geen promotie

6   2  
Cees-2

Daar valt heel wat te lezen, zoveel dat je haast door de bomen het bos niet meer ziet. Waar een club meestal aan kapot gaat. zoals bij NAC is het volgende. Vriendjespolitiek, machtswellust, jaloezie, echo, niet onafhankelijk, te weinig visie, kennis......enz. Nu lees ik dat Crossminds "niet" geheel objectief, c.q onafhankelijk is! Onbegrijpelijk, men leert het nooit. De RVC en diegene(n) die met hun in beginsel moesten onderhandelen, hadden dat destijds per direct moeten afkappen. Dit is water naar de zee dragen. Alles wat de toekomst aangaat moet compleet nieuw zijn.

3   0  
Rob

Tsja. Ik heb er een hard hoofd in wie het ook gaat worden. Maar zonder dat iets definitief is zullen we het nooit weten. Zo doorgaan is ook niets en zal niet kunnen.

18   7  
D'n opletter

'Mooi' dinsdag dillema; neem je volgend seizoen wel of geen seizoenskaart?

3   6  
Broetje

Goede tijde slechte tijde soms geluk en soms verdriet goede tijde slechte tijde en bij nac en anders niet. Man man wat worden we hier moe van geen overname. De goeie spelers stan in de wachtkamer. Wat denkte als speler dan ga ik maar op zoek naar iets anders waar ik wel kan en mag komen. Wat denk manders zou jij dan tog ook is niet op rotte. Ongelooflijk wat een belijdt bij nac.

5   0  
die ne gast

@Gjoewie
Dank voor je uitleg. Ikke snap.
Het is een wat positievere uitleg van de daden van Van Aalst dan de meeste anderen hier doen, maar soit. Vind het ook wel verfrissend om zo'n perspectief te lezen en misschien verdient Van Aalst ook wel meer credits dan hij krijgt. Kan ik totaal niet beoordelen. Het feit dat Harry bd op die andere site in elke post losgaat op Van Aalst, is wellicht een indicatie dat Van Aalst wellicht inderdaad niet alleen uit zuiver eigenbelang handelt. ;-)

Wat ik mij dan wel afvraag bij Van Aalst:
- hij heeft zoveel bakken met stront over zich heen gehad, dat ik niet snap dat hij (weliswaar op de achtergrond) betrokken wil blijven.
- Van Aalst is al een beetje door schade en schande wijs geworden in de voetbalwereld, maar blijkbaar nog niet zo wijs dat hij niet snapt dat de kans dat hij via een spelersfonds geld gaat verdienen bij NAC niet heel erg groot is / nihil is.

Maar goed, mijn zegen heeft hij. Ik hoop alleen dat er snel duidelijkheid komt over de nieuwe eigendomsstructuur / eigenaren, want seizoen 2022/2023 dreigt nu al als een NAChtkaars uit te gaan, voordat dat seizoen überhaupt begonnen is....

9   3  
Nonkel Frans

En dan komt mevrouw van Aalst nog niet eens in beeld. Die heeft ook een verhaal of is ons tenminste een verklaring schuldig. Verschijnt zij nog ten tonele in de volgende akte van deze opera?

3   7  
scheppioni

Zolang de grote drie en met name ene er nu nog bij betrokken blijft wordt het licht in de ogen onderling niet gegund !! Ze mogen NAC in eerste instantie de redders zijn geweest maar hebben de laatste jaren fout op fout gestapeld, twee ervan hebben de handdoek al gegooid maar die ene zal men toch echt wat blijkt buiten moeten bonjouren, want hij met zijn uithangbord narcist maakt ons NAC nog veel meer kapot !!
"HET HOUDT NIET OP, NIET VANZELF" !!!

5   1  
Mo

Wat een drama zeg pppffff kom chrisje van nijnatten jullie kunnen het tog doen waren jou woorden,of was da weer zon grapku

4   19  
ome cor

@nonkel Frans
Die Van Aalst van NAc is voor zover bekend een man.
Of denk jij hier het woord "mevrouw" als degenererend te moeten gebruiken?
Dat zullen de vrouwen in jouw leven (voor zover aanwezig) enorm waarderen, denk ik.

9   2  
Spingebob

@ome Cor

Mevrouw van Aalst die bepaald het in dat gezin hoor…. Zij is nac fan

9   5  
Snipes

Ik vind de reacties nogal hard over Vrolijk. Dat is wat mij betreft de enige die het echt het beste voor heeft met NAC. Het is gewoon jammer dat hij niet een klap geld meer heeft (en voor hem misschien maar het beste).

En wat betreft zijn inspraak als dat al klopt...die snap ik ook wel. Hij pompt een aanzienlijk deel van zijn vermogen in de club. Als daarmee wordt omgegaan als afgelopen jaren...

Kortom, ik zie voor nu vooral verliezers dat voor een groot deel is te danken aan Van Aalst (en co).

Wat kijk ik uit naar betere tijden...

9   2  
Rijen is NAC

Beetje tegenstrijdig allemaal in de comments. Vrolijk wordt afgezeken omdat hij openheid (in hoeverre acceptabel) van zaken geeft en v Aalst omdat hij 0,0 communiceert. Als we moeten wachten tot v Aalst een keer z'n bek opentrekt kunnen we wachten tot we een ons wegen... Zelfs dit is al zover gekomen dat het me al niet meer interesseert wie de club overneemt, zolang het maar snel gebeurt, v Aalst geen onderdeel meer uitmaakt van de club en Manders buiten wordt gegooid

9   4  
Molenschot Loco

Nick sakiewicz....klinkt voor mij dat hij Poolse roets heeft.....en wat heeft breda met Polen?......

7   2  
Molenschot Loco

@ rijen is nac.....karel heeft een nac hart.....maar hij had zijn gevoel beter thuis kunnen laten....en niet zoveel in de publiciteit moeten treden...eerst dol enthousiast uit laten over de Amerikanen en nu zeggen dat hij geen vertrouwen meer heeft....

7   6  
Andre Vermeulen

Door de hogere materiaalkosten kunnen bouwondernemingen in de problemen komen als ze projecten tegen een vooraf afgesproken prijs aangenomen hebben. O.a. hout 64% duurder, aluminium 32% en metalen constructies 44%. dat kan op termijn invloed gaan hebben op het vermogen van Vrolijk. Dus.........

3   3  
Bredaaaaa

Wat een drama.

8   3  
fvf6

Het enige dat Vrolijk wil is een nieuw stadion bouwen met zijn bedrijf en er flink aan te verdienen . En de grote drie spelen , die zeggen dat ze het beste voorhebben met NAC , zijn NAC nu vakkundig aan het afbreken . Als de verkoop niet binnen een maand rond is , is het te laat om aan een nieuw NAC voor het volgend seizoen te bouwen . Voor wie dan ook de nieuwe eigenaar mag zijn .

6   2  
NAC4EVER

Ik denk dat hetgeen Vrolijk nu weer tegen de pers durft te communiceren al genoeg zegt. Dit zeg je gewoonweg niet en geeft de onhandigheid toch volledig weer. Praat te graag en te veel.

Kansloos en wordt gegarandeerd de Titanic als hij aan het roer komt.

5   4  
Molenschot Loco

Ik blijf zeggen.......WIJ ZIJN NAC!!!! bijna 18.000 seizoen kaart houders!!! Wie NAC wilt overnemen? Nodig een inspraakavond leg de plannen maar OPEN EN BLOOT op tafel!

4   1  
Molenschot Loco

En dan maar kijken of we er VROLIJK van worden!!!

5   0  
Molenschot Loco

En dan ben ik heel benieuwd of manders en de grote 3 daarbij aanwezig zijn met de pers en de redactie van bsiderats en derat.....

3   1  
Molenschot Loco

Deze situatie? Is al door gedaan!!! Ik was erbij!!!! Frans derks die achter de Bredase ambtenaren een paar brede gasten plaatsten.....de barkrukken verkocht achter de bside!

5   2  
Nep Han

Over 3 jaar kom ik nog eens terug op dit forum. Ben benieuwd of we dan inmiddels al overgenomen zijn..

6   2  
Cees-2

Vrolijk had twintig jaar eerder bij NAC moeten zijn. Waarom zo? Ik citeer Vrolijk uit Bn Destem. "Dat je wel geld kan hebben, maar wat je er mee doet is belangrijker."

Een man die dus beseft dat je het geld o.a. niet over de balk kan gooien, maar GOED juist moet besteden. Heeft NAC die ooit weleens gehad, zo'n man?

2   1  
DunErwt

@ome cor

Aardig woke ben je 😜😁

2   5  
Arie NAC

NAC City Breda....

4   7  
naxioma

Het wordt dus de City Football Group. Het kon slechter.

8   4  
Sjef de gevulde koek

Wilde niet reageren meer maar effe serieus wanneer gaan wij als supporters ingrijpen. City Nac wtf dit is kansloos

2   0  
Leur-1977

Ik wilde ook niet reageren.... te laat.

6   2  
Breda-mike

Aan alle azijnzeikers hier wacht nu eerst is af, voordat je weer je gal begint te spugen

9   2  
Sjef de gevulde koek

Haha dat is het motto van heel veel mensen hier. We wachten het wel af. Dat hoor ik al jaren lang. Ach ja we wachten het wel af. Lommel 3.0 wat maakt het uit. We wachten het wel af. Flikker toch op man. Als city nac koopt weet je 1 ding zeker…. Kijk naar Lommel zucht

Laad alle berichten na dit bericht in